Angeltjes
10-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck bezorgd om onze atleten

 

MarioMondkapje.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn : ideaal voor de boodschappers

 

 

 Tram 3 in de stad van Allah brengt u waar u moet zijn

Irma en Mit van Aldi naar huis (en het winkelkarretje kan nog gebruikt worden voor de braai)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraanse religieuze leiders zijn boos

 

Het gebeurt wel eens meer dat men boos is in Teheran, zoals trouwens in alle islamitische landen :  boosheid hoort bij de vredelievende godsdienst zoals eigen zakken vullen bij socialisten.

Ditmaal geldt de boosheid én verontwaardiging de openingsceremonie van de OS.  Bij de Iraanse afvaardiging werd de vlag gedragen door een vrouw, stel u voor, een onreine  :  De roeister Homa Hosseini (foto). Trouwens als het kind roeit is ze ook helemaal ingepakt foto)

 

Homa Hosseini carries the flag of Iran during the opening ceremony ...

 http://www.adnkronos.com/AKI/English/Sport/?id=1.0.2403699726

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Goud voor NL is binnen : proficiat

 

4 x 100 m
Op de vrouwen kan je rekenen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karlheinz Lambertz lijkt Piet Huysentruyt wel

 

Ziehier wat de minister president van de Duitstalige Gemeenschap (70.000 Duitsers in het land B) die door de keuning aangesteld is als bemiddelaar, samen met de oud-burgemeester van Brussel en de huidige burgemeester van Tubize (beiden behorend tot  Franstalige partijen) weet te vertellen in Le Soir via Knack.  U bent er nog ?  Karlheinz Lambertz spreekt :

De volgende staatshervorming is mogelijk. Wie denkt dat we dit voor de volgende verkiezingen kunnen regelen, kent niets van politiek. Een grote hervorming betekent immers ook grote compromissen en dus grote toegevingen. Als iedereen zijn wil probeert op te leggen aan de andere, dan stoppen we er beter meteen mee." Volgens de bemiddelaar is vooruitgang mogelijk via een echte dialoog en een weldoordachte agenda. De moeilijkheid ligt, aldus Lambertz, in de interinstitutionele onderhandelingen en wie er aan de tafel zal zitten.  Over het Brusselse Gewest zegt hij :"Elke federale entiteit moet een rol krijgen, maar niet iedereen kan dezelfde rol krijgen."

Het is duidelijk dat we met Kerlheinz Lambertz, die enorm geniet van de plotse aandacht die hij krijgt, een Nieuwe Politiek Genie in het land hebben. Dat Piet Huysentruyt maar uitkijkt of hij is zijn kookprogramma kwijt , Karlheinz kènt alles van politiek koken-eten.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erger dan de Duitsers tijdens de bezetting : de franscouillons

 

De franskiljons zijn erger dan de Fritzen tijdens de bezetting

De manier waarop Le Soir en RTBF de waarheid "verkrachten" is inmiddels alom bekend (ten minste bij diegenen die zich tot de materie betrokken voelen)

Maar minder bekend is die van het Brusselse Carrefour (neen niet die van de winkels), de opruiende postbus-spam verdeler in de Vlaamse Rand. Daarom niet minder belangrijk om weten hoe zij over de huidige toestand berichten.

Op hun thuis-pagina staan PDF-voobeelden van hun postbus-spam en een pseudo-historische benadering van de Franse aanwezigheid in Belgie (Klik op: "Histoire" in het menu "Articles"). Ik ben geen historicus, maar kan niet nalaten te denken dat historici er menige lachbui aan zullen overhouden.

Een voorbeeldje?

Nous sommes 200 millions de francophones dans le monde dont 4 millions de francophones belges.  Et pourtant... Wezembeek est une commune de la périphérie bruxelloise où vivent plus de 70 % de francophones et où l'usage du français est interdit par les autorités flamandes.

http://www.ovv.be/page.php?ID=2517

Vertaling :

In de wereld leven 200 miljoen Franstaligen, van wie 4 miljoen in belgië. En toch ... In Wezembeek, een gemeente in de rand van Brussel, waar 70% van de bevolking Franstalig is, wordt het gebruik van het Frans verboden door de Vlaamse autoriteiten.

Rechtzetting :

Iedere burger spreekt overal de taal die hij/zij verkiest.  In het Brusselse is dat vaak Koeterwaals.  Er is geen sprake van een VERBOD op die of andere talen.

Overeenkomstig de door het parlement goedgekeurde opdeling van belgië in gewesten en gemeenschappen is de BESTUURLIJKE taal in Vlaanderen  Nederlands. In zes gemeenten rond Brussel (de faciliteitengemeenten genoemd)  wordt op vraag van de burgers die dat wensen, een Franse vertaling van de officiële documenten bezorgd. Dàt is de juiste toedracht. Die we vooral nog even schetsen voor onze Nederlandse vrienden, die terecht soms een punthoofd krijgen van onze ingewikkelde systemen. 

Het omgekeerde systeem van het gebruik van Nederlands in Franstalig belgië bestaat NIET.

Zelfs tijdens de Duitse bezetting eisten de Fritzen niet dat wij alles in het  Deutsch deden.  De Chi-chi-praters eisen dat wel. Vandaar deze mooie spreuk :

 Les franscouillons sont pires que les boches


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten dalen af en mengen zich onder het plebs.

 

In de vakantieperiode dalen vooral de socialistische burgemeesters uit hun ivoren gemeentetorens om zich te mengen onder het plebs, ten bewijze van hun democratische verbondenheid.  Sommigen laten zich zelfs aanraken, maar de meesten zijn omringd door lichaamswachters die opdringerigen tegen de rond meppen. Terecht overigens.

In Brussel zagen we gisteren de opgezwollen Beulemans, het lijf vol cholesterol, de kop vol alcohol, zeulen met een meiboom.  Gelukkig had hij voldoende rode partijdiscipelen met zich om de zware klus van het rechttrekken van de boom te klaren.  Hij pufte in hun plaats en jammer voor de aanwezigen, ontplofte hij net niet.  VTM toonde gretig de beelden van dit folkloristische gebeuren dat een middeleeuwse overwinning symboliseert van Brussel inzake bierrechten op de stad Leuven.  De omroeper van dienst bij de commerciële omroep glunderde en kronkelde als probeerde hij zijn ex-collega van de 0000 te imiteren die het nieuws begeleidt met zenuwtics, opgetrokken wenbrouwen en een scheve mond. Het is zomer en wij zullen er van genieten.

In het zonet geciteerde Leuven waren de camera's ook aanwezig om de nederdaling uit het stadhuis  van Mijnheer Louis bij te wonen   die in hemdsmouwen een wandelingetje ondernam naar Markt Rock.  De stedelingen bogen diep terwijl Mijnheer Louis hen  minzaam zijn gebit toonde.  Hij verwaardigde zich voor de eerste keer in zijn bijna 70-jarige bestaan een bezoek te brengen aan het populaire rockfestival en hij begroette zelfs een lokale artiest, die zwetend voor de camera's stamelde "bijzonder vereerd te zijn", waarop de grote socialistische voorman opmerkte  : "Die jongen kent tenminste zijn wereld"... Ja, ja.

Wij weten niet of we in Antwerpen dezer dagen op de Grote Markt het unieke voorrecht zullen hebben Patrick Janssens van nabij te kunnen aanschouwen. Soms staat hij daar ter gelegenheid van een van zijn talrijke concerten, afwezig, minachtend rondkijkend, nauwelijks aandacht schenkend aan de kruiperds die nederig glimlachend voorbijschuiven : "Dag, Mijnheer de Burgemeester..."

In Gent heeft de plaatselijke Trotsky zijn gloriedagen al meegemaakt : Termont, de populist die graag de gasexplosie tijdens de Gentse Feesten op conto van Francis Van den Eynde had kunnen schrijven. Wat zou dat een hoogtepunt uit zijn carrière geweest zijn. Trotsky Termont leeft nog in 1920

In Sint Niklaas zal het rode Liegfenomeen Willockx eerstdaags vanop de Grote Markt in een UFO kruipen en zijn gesmaakt nummer "ET, Phone Home" brengen, tot groot jolijt van de bewoners.  Helaas, zijn UFO zal weer niet opstijgen.

 

De rode collectie uit Vlaanderen 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Zomer zonder A, Wél een met Hitlergroet !

 

LINKERWOOFER ANTWERPEN 09.08.08

Gezinsvriendelijk festival op Linkeroever .  Dit jaar ondermeer met de onnavolgbare Clement Peerens Explosition.

Een van lezers trok daar gisteren heen met zijn familie en enkele buitenlandse vrienden die op bezoek waren in de tolerante, multiculturele stad van Allah. Gezellig openlucht concertje met Hugo Matthyssens en op de achtergrond de rede van de stad.

Het programma werd aaneengeraat door ene Sammy die gebruikmakend van zijn aanwezigheid in de stad waar Vlaams Belang 35% van de stemmen behaalt, onophoudelijk politieke boodschappen verkondigde tegen deze partij.  Moppen over Filip Dewinter en het Belang vlogen over de aanwezigen, van wie lang niet iedereen prijs stelde op dit spektakel.  En niet alleen Vlaams Belangers maar ook anderen vroegen zich af, of ze aanwezig waren op een politiek partijcongres of een muzikaal gebeuren. De opgefokte gek riep zelfs uit, dat "alle Vlaams Blokkers  onder het publiek best konden opstappen".

De kwibus  ging zelfs zover de Hitlergroet te brengen, als ultiem bewijs van zijn hoog humoristisch gehalte. Dergelijke haatfiguren realiseren zich zelfs niet, dat ze zich blootstellen aan vervolging met dit gebaar. Zij gaan er van uit, dat dit voor hen niet geldt.

Havenschepen Marc van Peel van de Cd&V wandelde rond, Linkeroever is zijn wijk en we vragen ons af wat hij vindt van dit uit de hand gelopen spektakel. 

Kan dit of kan dit niet ?  Zeker ook een vraag voor Philip Heylen, de organisator en partijgenoot van Van Peel.

Nu we toch bezig zijn : is het toegelaten dat in het openbaar drugs gerookt worden bij publieke manifestaties waar men met kinderen aanwezig is ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland bombardeert Georgië + Aanpassing 08.40 uur

 

Rusland heeft zich afgelopen nacht voorbereid op een aanval op Georgië. De Russen zouden inmiddels vierduizend militairen over zee naar de opstandige regio Abchazië hebben aangevoerd. Ook zouden tanks klaarstaan voor nieuwe aanvallen na zonsopgang, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Georgië.

Bommen

Er zijn volgens de zegsman al zesduizend Russische troepen in Georgië aanwezig. In de nacht gooiden gevechtsvliegtuigen bommen op een vliegveld nabij Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Tbilisi ligt niet in Zuid-Ossetië, de afvallige Georgische provincie waar het gewapende conflict tussen de Russen en Georgen om begon, maar in het zuidoosten van Georgië.

Genocide

De Russische premier Vladimir Poetin beschuldigde Georgië van genocide (volkenmoord). Volgens hem worden de Russen in Zuid-Ossetië massaal vermoord. Poetin schatte het aantal vluchtelingen op minstens 34.000, het aantal doden op zeker 1500. De schatting van de Verenigde Naties ligt lager: maximaal 8000 vluchtelingen. Hoeveel mensen door het geweld zijn omgekomen is bij de internationale organisatie niet bekend.

+ AANPASSING 08.40 UUR

zo 10/08/08 08:33 (UPDATE) - Georgië zegt dat het zijn troepen heeft teruggetrokken uit de separatistische provincie Zuid-Ossetië en dat Russische troepen nu de regionale hoofdstad Tskhinvali controleren. Het persagentschap Reuters meldt dat een Georgisch militair konvooi zich terugtrekt uit Zuid-Ossetië.

De woordvoerder van het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken zei tegen de Britse openbare omroep BBC dat dit geen militaire nederlaag is, maar wel een noodzakelijke stap om een humanitaire catastrofe te vermijden.

Intussen heeft de Russische luchtmacht een militaire luchthaven gebombardeerd in de buurt van de Georgische hoofdstad Tbilissi. Georgië zegt dat de start- en landingsbanen van de luchthaven nog bruikbaar zijn.

Volgens de separatistische regering van Zuid-Ossetië is het nu relatief rustig in Tskhinvali. Na de gevechten van de voorbije dagen zou de stad wel "volledig vernield" zijn.

Volgens Georgië heeft het Russische leger nu al 10.000 manschappen op Georgisch grondgebied. Russische militaire vaartuigen zijn ook aangekomen in Otchamchyra, een haven aan de Zwarte Zee in de eveneens separatistische provincie Abchazië.

Russische gevechtsvliegtuigen voeren ook nog altijd bombardementen uit in de Kodori-vallei, het enige deel van Abchazië dat nog door het Georgische leger wordt gecontroleerd.

De cijfers over het aantal slachtoffers lopen erg uiteen - van enkele honderden tot enkele duizenden - en zijn moeilijk te controleren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië rolt terroristenbende op

 

De Italiaanse politie heeft in de omgeving van de noordelijke stad Bologna vijf vermeende leden van een terroristische groep aangehouden. Het gaat om vier Tunesiërs en een Marokkaan, zo melden de autoriteiten.

De vijf zouden voor de terreurcel strijders hebben geronseld en opgeleid die naar onder meer Irak en Afghanistan werden gestuurd. Zij zouden hun operaties door middel van verzekeringsfraude hebben gefinancierd. Een zesde verdachte, ook een Tunesiër, is voortvluchtig.

@ Spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en onvermurwbare vaders

 

 

MarioPedo.jpg

@ www.geenstijl.nl

 


09-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oklahoma where moslims belong.

 

Het is een onbeduidend, klein voorval, maar tekenend voor wat zich in deze wereld afspeelt.

In Tulsa in de Amerikaanse staat Oklahoma, waar de prairie uitgevonden werd,  heeft een min-18-jarige moslima klacht neergelegd tegen een warenhuis dat haar niet in dienst wilde nemen, omdat Fatima een hoofddoek droeg.

Europese werkgevers weten, gedrild als zij zijn door de nazi-wetten van hun nazi-verkozenen (nazi ? natie ? nasi ? Taal is nooit ons beste vak geweest) dat ze zo'n felgelovige Allahmeid best niet over de hoofddoek aaien maar een diepgegronde reden verzinnen om haar te dumpen.  "U bent te mooi, u kan beter in de hemel wachten tot er een ontplofte verschijnt om hem van uw goede diensten te voorzien". Dat is een valabele reden en geen enkele halve gare rechter zal hier graten in zien.

 

 

In Oklahama, waar the mornings beautiful zijn, heerst op multicultureel vlak nog enige naïviteit, dus zo'n store-manager gaat rustig en lustig zijn gang en zegt tot de Allahmeid : "Wij hebben geen behoefte aan een godsdienstwaanzinnige, opkrassen, mijn winkel uit en de woestijn in".  Wat natuurlijk in onze oren "shocking" klinkt.  Wat de brave man niet wist, is dat de moslima direct naar haar vriendjes van de moslim-maffia-connectie holde en van daar naar de commissie voor gelijke kansen. Want dat hebben ze ginder ook. 

Als straks Oom Hoessein president wordt in het Zwarte Huis, zal in de USA de islamisering vlug op gang komen. Eindelijk.

Savat

Zou deze man ook komen solliciteren met zijn zondagpak ?

http://www.kten.com/Global/story.asp?S=8772225

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georgië door Paul Snoek (1933 - 1981)

 

Georgië

1 
de dag ging open
als een oesterschelp
ik zag de witte parel
van het licht
en wat het licht ontbloot.

de rode borst van het gebergte
het wonder een vogel te zien
en het geluk de vrede
die ruig en breed is
als een zomerwind
te vergezellen
met zichzelf.


2 
ik heb de suiker
uit de lucht van azië geproefd
lijk uit het sap
van een watermeloen.
ik droeg mijn handen in elkaar
tien vingers van de vrede
door een tuin van niets dan zwijgen
waar mannen groeien eukalieptus
en vrouwen van laurier.
ik voelde hoe mijn handen
een meisje plukten uit een korenbloem
vasjiliki het korenmeisje
een naam in een blauwe bloem


3 
O kleine vreugde van een wandelaar
die graag verdwalen wil
ver van zichzelf.
de aarde maakte
van de mens in mij
een beeld dat leerde zwijgen.
zij is het bruidskleed
van de wereld
met hier en daar
het okselhaar van een gebogen boom.
de wolken witte waterplanten
en de mens een zenuwvis
in de bronzen sneeuw
van de kaukasus
zwemt zichzelf verloren.


4 
in de handen van de zee
heb ik vergeten
alles wat ik van de wereld
niet vergeten kon
de moordkleur van een oorlog
het werktuig van de haat.
de zwarte zee geen zwarte wonde
maar stil lijk alle water
een volmaakt gebaar
dat de wereld versiert.
en in de armen van de avond
zong de wind een theeplukkerslied
dat de dag smeekt om vreugde
de aarde het heilige dier
om een zwijgend geslacht
en de mens het krachtig kind
om zaad van vrede.

augustus 54
soekoemi-tbilisi
georgië


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fakansie in Londonistan

 

Germaine en Euphrasie op wandel in Londonistan.

Zijn ze soms op weg naar de witte kapel, de twee vrome vrouwen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims mogen Wilders met de dood bedreigen : Ies koeltoer, staat in keraan

 

 

Een man is vanmiddag vrijgesproken van het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders. De 39-jarige Raaltenaar had een boze, bedreigende e-mail gestuurd naar de politicus.

Volgens het OM werd Wilders in de mail bedreigd met de dood en zware mishandeling. Zo schreef de 39-jarige man, een moslim, onder andere: "Vuile Geertje, je tijd is gekomen, wie het laatst lacht, lacht het best". Het OM eiste veertig uur werkstraf, waarvan twintig uur voorwaardelijk.

"Ies koeltoer, staat in keraan"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de vuilnisemmertjes van het Olympisch Dorp

 

 

"Waarom zou ik naar de dopingcontrole moeten ? Puur natuur"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we alles English translaten en praten with one another in Engels

 

De gemeente Amsterdam moet het Engels als tweede officiële taal aannemen. Dat zegt Jan Paternotte, duo-raadslid van D66.  Brochures en gemeentelijke belastingen zouden voortaan ook in het Engels vertaald moeten worden. Tram- en bushaltes binnen de ring A10 moeten Engelse ondertitels krijgen. Bij 'de Dam' zou dan komen te staan: 'the Royal Palace'.  Paternotte vindt dat de stad tegemoet moet komen aan Engelstaligen die in Amsterdam wonen. Over twee weken, na het politiek reces, gaat hij zijn idee voorstellen in de gemeenteraad.

@ atv5

***

Aan dat soort amechtige prietpraat merk je dat Nederlanders zich nooit sociaal of cultureel hebben moeten afzetten tegen anderstalige imperialisten, die Nederlands als minderwaardig geblaf beschouwden. "Oewij spreken Vlaams tegen de hond en de meid".  In die volgorde.  Ik las deze (on)zin deze week ergens in een commentaar.

Nederland doet wat het niet laten kan in de eigen natie en zoals wij dat van onderuit kunnen beoordelen, lijkt het er niet op. Engels is vanzelfsprekend een wereldtaal en het wekt bij ons Vlamingen niet de gevoelsmatige afkeer op die wij voor het Frans voelen. Nochtans bepleiten wij met aandrang de bestuurlijke eentaligheid in elk land.  Twee- of meertaligheid leidt tot onduidelijkheden, betwistingen en meerkosten op alle niveaus. Op de lange duur verdringt de cultureel belangrijkste taal de kleinere.

Dergelijke maatregel zou direct ook Marokkaanse en Toerkse medemensen  aanzetten om op hoge poten hun taalrechten op te eisen in de openbare sector. En dan zijn we helemaal vertrokken, want die dames en heren zien alzo de kans schoon om hun droom tot overname van Europa wat dichterbij te brengen : de islamisering van het Avondland.  Dat spoedig het pikdonkere Nachtland kan worden

En over honderd jaar zal Nederlands de taal der marginalen zijn.

Behalve in de Republiek Vlaanderen.  Laten we daar van uitgaan, want de taalgevoeligheid is bij ons meer dan aangescherpt. Evenals de niet-aanvaarding van de opdringerige leefwijze van de moslims.

Zondag 10 augustus 2010 : alweer een ereplaats verworven op het podium  bij de aanhangers van de diversiteit.  Thank you, sukkels, you can put your gouden medaille in de plaats where the sun nooit schijnt.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig is er Elsevier om ons in te lichten over Rusland - Georgië

 

Bebloede lichamen worden getoond op het scherm, militairen (van welk leger ?) roepen en schreeuwen door mekaar, de buikspreker-van-dienst bij de 0000 heeft het over zestienhonderd doden en ho ja, er is iets aan de hand in Zuid-Ossetië, een provincie van Georgië, die zich wil aansluiten bij Rusland.

Dag domme kijkers, en nu over naar Peking waar belgië een puik figuur sloeg in het turnen en de 47ste. plaats wist te veroveren. Men zal aan de kroonprins vertellen, dat hij blij moet zijn.

Zuid-Ossetië is een regio met de oppervlakte van een Vlaamse provincie (3.000 km2) en er wonen zowat 100.000 mensen van wie er 30.000 gevlucht zouden zijn naar Rusland.

Als de 0000 met zijn 3.000 personeelsleden niet in staat is enige duiding te geven over dit onderwerp, zullen wij hetzelf opzoeken bij Else4, waar men met een veel kleinere redactie in staat is de lezers gratis te informeren.  Zonder te beweren dat het gaat om echt neutrale inlichtingen, weten we tenminste iets.  Dank, Elsevier.

Westerse nachtmerrie dreigt op de Kaukasus

zaterdag 9 augustus 2008 14:27

Nu Tbilisi heeft besloten tot een grootschalige confrontatie met Rusland is onderhandelen enige oplossing. Want mocht het snel escalerende conflict uitlopen in een open oorlog op de Kaukasus dan raken alle partijen verstrikt in een heuse nachtmerrie.

Het voortdurende Russische gestook in de opstandige Georgische provincies Abchazië en Zuid-Ossetië is de Georgiërs al jaren een doorn in het oog. Volgens de autoriteiten in Tbilisi hebben deze twee afvallige deelrepublieken zich feitelijk van Georgië kunnen afscheiden dankzij de openlijke - ook militaire - steun van het Kremlin.

De Georgische president Michail Saakasjvili, die de reputatie heeft van een heethoofd, heeft het herstel van de territoriale integriteit van zijn land tot een van zijn prioriteiten gemaakt.
Volgens Saakasjvili  komt zijn besluit om juist
nu in te grijpen in Zuid-Ossetië voort uit een reeks van recente provocaties door Ossetische rebellen, in samenwerking met de Russen.

Kruitvat
Moskou beschouwt de Osseten historisch als trouwe bondgenoten in een hoogst explosieve regio waar eeuwenoude, tribale vetes en loyaliteiten nog altijd de onderlinge verhoudingen bepalen.

Uitgerekend in dit kruitvat – met het instabiele Tsjetsjenië naast de deur – stuiten Russische en westerse belangen op elkaar: niet ver van de plek waar Russen en Georgiërs sinds deze week slag leveren liggen de omvangrijke olievoorraden van de Kaspische Zee. Georgië is in het machtsspel om schaarser wordende energie een belangrijke schakel naar westerse markten.

Koude kermis
Het kleine Georgië, dat een getormenteerde geschiedenis heeft met de grote Russische broer, krijgt veel sympathie uit het Westen. De in de Verenigde Staten opgeleide en vloeiend Engels sprekende Saakasjvili (getrouwd met de Nederlandse Sandra Roelofs) beantwoordt veel meer aan het beeld van een 'beschaafd politicus' dan de voormalige KGB’ers die onder Vladimir Poetin en Dmitri Medvedev bezit hebben genomen van het Kremlin.

Maar mocht Saakasjvili op concrete westerse steun rekenen, dan zal hij van een koude kermis thuis komen. Niet voor niks koesteren Frankrijk en Duitsland ernstige bezwaren tegen een mogelijk NAVO-lidmaatschap van Georgië en Oekraïne.

Confrontatie
Met name Duitsland beseft hoezeer het afhankelijk is van Russisch gas en olie. Voormalig bondskanselier Gerhard Schröder (SPD), een goede vriend van Poetin, aanvaardde na zijn politieke loopbaan zelfs een belangrijke positie in de Russische energiesector.

Nu Tbilisi heeft besloten tot een grootschalige confrontatie met Rusland, krijgt een argument van Moskou meer urgentie: als de belegerde Zuid-Osseten zich bij hun broeders en zusters in het Russische Noord-Ossetië willen voegen, moet dit mogelijk zijn. Wat de VS en veel Europese landen in Kosovo hebben mogelijk gemaakt,  moet - volgens het Kremlin - ook gelden voor de regio Zuid- en Noord-Ossetië.

De enige oplossing om uit dit dilemma te geraken is: onderhandelen. Want mocht het snel escalerende conflict uitlopen in een open oorlog op de Kaukasus dan raken alle partijen verstrikt in een heuse nachtmerrie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat klopt niet ?

 

 

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie tegen Dierenmishandeling China

 

 Beste dierenvriend,

Bedankt voor het ondersteunen van ons verzoek voor de Europese handel. VIER VOETERS zal deze petitie gebruiken in onderhandelingen met politici en bedrijfsvertegenwoordigers. Uw handtekening zal de druk verhogen op de personen die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van de dierenwelzijnsnormen. Als stemgerechtigde en consument kunt u eraan bijdragen dat er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn!

Vertel familie en vrienden over onze campagne. U kunt het volgende bericht sturen:

Sluit je aan bij de protestactie van VIER VOETERS en eis dierenwelzijnsnormen in de Europese handel.

Doe een beroep op de Europese handel voor verplichte dierenwelzijnsnormen.

http://www.vier-voeters.nl/olympia2008

companion3.jpg

 https://www.secureconnect.at/4-voeters.nl/petition/0807/

http://www.vier-voeters.nl/website/output.php?id=1211&idcontent=1715&language=2

 

Gelieve geen andere foto's bij te voegen in de reacties over wreedheden tov dieren aub.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!