Angeltjes
24-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mening van Derk Jan Eppink - Euro-praatbarakker LDD

 

Toen Karl Marx eind 1847 in Brussel het Communistisch Manifest schreef, had hij nooit kunnen vermoeden hoe België het beste voorbeeld zou worden van zijn politieke theorie – de socio-economische onderbouw determineert de politiek-culturele bovenbouw. In België stelde de ‘bovenbouw’ zich moeiteloos in op de veranderende ‘onderbouw’. Wallonië was ooit rijk, maar werd arm. Vlaanderen was arm, maar werd rijk. Brussel is de hoofdstad van vergane glorie. Toch is er een transformatieproces waarop België mogelijk stukbreekt: Vlaamse natievorming.

Het Belgische establishment staat oog in oog met Bart De Wever, leider van de Vlaamse nationalisten, die het Vlaams autonomiestreven verpersoonlijkt. Het establishment, met aan het hoofd de koning, zijn entourage en de heersende elite, is altijd geslaagd in het beheersen van transformaties, door zijn exponenten een belang te geven in België. Waalse socialisten, ooit staatsgevaarlijk, werden trouwe landgenoten dankzij de gulle subsidiekassen van de Belgische staat. Links Vlaanderen, socialisten en groenen, werden bondgenoten. Ze wonen liever in een links België dan in een rechts Vlaanderen. De Vlaamse culturele elite werd ingepalmd door een België dat zich afficheerde als multicultureel. Dat was stijlvoller dan kneuterige Vlaamse dorpstrots met pensenkermissen rondom parochiezalen.

De Wever is een probleem. Hoe kan het Belgische establishment een politicus incorporeren die geen voorstander is van België? De Wever noemt zelfs het koningshuis een „poppenkast”. De meeste Vlaamse politici koesteren ontzag voor het gezag en zijn gemakkelijk te paaien met audiënties, eretitels en erebanen. België heeft circa vijftig ministers van staat. Succesvolle Vlamingen, van charmezanger tot zakenman, maken kans op een adellijke titel – baronnen bij de vleet. Het Belgische establishment kon zo voorkomen dat zich een politiek-cultureel zelfbewuste Vlaamse bovenlaag ontwikkelde.

Het establishment heeft het autonomiestreven in Vlaanderen, de ‘onderbouw’, onderschat. Jarenlang werd het Vlaamse nationalisme, samen met het Vlaams Blok, veilig verbannen achter een cordon sanitaire – de uitsluiting van de macht. Het werd geblokt, met etiketten als ‘fascisme’ en ‘racisme’. Vlaamse, traditionele partijen hadden een eigen recept om het autonomiegevoel electoraal op te vangen. Voor de verkiezingen voerden ze een luidruchtige ‘pro-Vlaamse campagne’, om de dag na de verkiezingen te verstommen. Het establishment vond het prima. De Vlaming die Belgisch premier werd, verloochende toch alles wat hij zei. De liberale premier Guy Verhofstadt (1999-2008) deed dat met verve.

In die periode ging het mis. De christen-democratische CD&V, de natuurlijke regeringspartij, kwam in de oppositie en volgde een ‘pro-Vlaamse koers’. Dat deed zij in kartel met een Vlaams nationalistische partij (N-VA). CD&V-partijleider Yves Leterme sloeg, onder luid applaus van zijn junior kartelgenoot De Wever, op de Vlaamse trommel. België moest confederaal worden. De christen-democraten boorden zo de bron van het Vlaams nationalisme aan. Het werd een eclatant succes. In 2007 zegevierde het koppel Leterme-De Wever. Leterme kwam voor de keus te staan: Vlaams minister-president blijven of Belgisch premier worden. Hij koos voor het laatste en verloochende zijn ‘Vlaamse beloften’. Het kartel ontplofte.

De christen-democraten hadden wel het Vlaamse autonomiestreven gelegitimeerd. De N-VA begon te groeien. Het CD&V zakte weg. De Vlamingen zijn trots. Ze zien in De Wever een man die pal staat voor de Vlaamse autonomie en die het ‘durft te zeggen’. De Vlaamse partijen die het Belgische establishment altijd hielpen, liggen intussen in puin.

Wat kan het establishment nog doen? Interne correctiemiddelen – afkopen, inkopen, omkopen – werken niet bij De Wever. Wat resteert, is externe druk, bangmakerij. Het establishment kent de psyche van de Vlaming – moedig aan de toog, maar minder strijdvaardig naarmate het gevaar dichterbij komt. Daarom verschijnen in de media verhalen over speculanten die het als aasgieren hebben voorzien op België. De schuldige is bekend: De Wever. Hij kan „geen compromissen sluiten”. Oproepen voor een „noodregering” volgen, zonder N-VA. Ook Europa wordt erbij gesleept. Europees Commissievoorzitter Barroso zegt dat België snel een regering moet hebben. De Europaus heeft gesproken.

De vraag is hoe koel De Wever blijft in het politieke schaakspel met het establishment. Marx zou dit waarschijnlijk zien als de klassieke spanningen die onvermijdelijk een einde maken aan het regerend systeem. Zijn historische wetmatigheid zegt dat de politiek-culturele bovenbouw niet ontsnapt aan de wurggreep van de socio-economische onderbouw. De tijd speelt in De Wevers voordeel. De Belgische staat verkeert in politieke en financiële ademnood. Wallonië en Brussel zitten structureel krap bij kas. Van nieuwe verkiezingen is het gevolg dat zowel Vlaanderen als Wallonië radicaliseert. De Wever haalt 40 procent in Vlaanderen. Socialistenleider Di Rupo haalt 40 procent in Wallonië. De twee kunnen om tafel zitten om de koek te verdelen. Wallonië wil geld, Vlaanderen zijn eigen ‘bovenbouw’. Marx wees erop dat de instemming van het establishment niet is vereist voor een politieke omwenteling, integendeel.

Geen establishment is gezelliger en minzamer dan het Belgische, dat de beste champagne schenkt, maar de geschiedenis kent geen genade met wie zich de leerrijke lessen van het Marxisme niet eigen maakt.

Dit artikel werd gepubliceerd in NRC Handelsblad op Dinsdag 18 januari 2011, pagina 9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Als je mij filmt, ga ik je doden*

 

Ergens in Engeland nabij een supermarkt hebben enkele aanhangers van de godsdienst van de vrede een standje opgezet, vermoedelijk ter promotie van hun fijne religie. Predikers, kwezels, godsdienstfanatici, simpelen van geest, u kiest maar.

Terwijl de standhouders praten met een politieman (in de UK is dit meestal een uiterst politiek-correct individu, althans als hij/zij de job wil blijven uitoefenen) filmt  een man het tafereel, tot een van de standhouders op hem toestapt en probeert het filmen te verhinderen. De cameraman adviseert hem meermaals zich te wenden tot de politieman, omdat hij gebruik maakt van de "common law"  om op de openbare weg te filmen. De interpellant druipt af.  Een tweede man, die slechts op het einde in beeld komt, eist dat er niet gefilmd wordt en dat hij niet in beeld wil komen. De cameraman herhaalt zijn zelfde argumenten, tot numero twee zijn geduld verliest en zegt : "als je mij filmt, ga ik je doden". I'll kill you. Krèk, zoals in de befaamde sketch van Achmed, the dead terrorist. 

Dit soort toestanden toont voldoende aan hoe het hier binnenkort overal zal aan toegaan. En dan mogen alle angsthazen en racistenroepers uit gans Vlaanderen, die geschokt en verontwaardigd zijn door een onfatsoenlijk woord, ons het zwijgen willen opleggen : wij blijven aanklagen en waarschuwen !  In onze eigen landen, worden wij geterroriseerd door hordes fanatici die onze sociale kassen leegplunderen en ons de les komen spellen.  Ho ja, het zal wel een uitzondering zijn, zeker ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste prijs voor Sarrazin

 

 

Elk jaar wordt in Berlijn met “Rückblende” (terugblik) een prijs uitgereikt voor de beste politieke foto of karikatuur.  Beelden van politici, van  momenten die het land in beroering brachten.  De winnende foto hoeft geen verdere uitleg: hij zit daar, Thilo Sarrazin, lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Bundesbank (intussen tot ontslag gedwongen), onbewogen en vastberaden, bij de voorstelling van zijn boek “Deutschland schafft sich ab” (Duitsland schaft zich af), dat een miljoenenbestseller zal worden en niemand in het land onberoerd zal laten.  

De jury was het unaniem eens dat de Berlijnse fotograaf Fabrizio Bensch de eerste prijs voor deze foto verdiende: een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.  

Wij gunnen het hem, de fotograaf, maar nog meer gunnen wij Thilo Sarrazin het ongelooflijk succes van zijn boek; het was geen steentje in een kikkerpoel, het was een rotsblok in de Mummelsee!

Floriaan Terbeke

Bron: Der Spiegel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een totale zonsverduistering boven Antarctica

 

 Zou ú naar het uiteinde van de wereld afreizen om een totale zonsverduistering te zien? Zo ja, zou het u dan verbazen om daar reeds iemand aan te treffen? In 2003 stonden de Zon, de Maan, Antarctica, en twee fotografen alle op één lijn opgesteld op Antarctica tijdens een bijzondere totale zonsverduistering. Ondanks de extreme lokatie trok een groep van enthousiaste eclipsjagers naar de onderkant van de wereld om de onwerkelijke kortstondige verdwijning van de Zon achter de Maan te ervaren. Tot de verzamelde schatten behoort zeker ook de bovenstaande foto — een composiet van vier afzonderlijke opnamen die digitaal werden gecombineerd om op realistische wijze te simuleren hoe het adaptieve menselijk oog de zonsverduistering ervoer. Op het moment van de opnamen bereikten de Maan en de Zon gezamelijk hun hoogste punt boven een antarctische heuvelrug. In de plotselinge duisternis werd de glorieuze corona van de Zon zichtbaar rondom de Maan. Heel toevallig werd in één van de opnamen een andere fotograaf vastgelegd terwijl deze zijn videocamera aan het checken was. Links van hem zijn een tas met toebehoren en een vouwstoeltje zichtbaar.

Credit & Copyright: Fred Bruenjes (moonglow.net)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Integratie is racistisch*

 

 

Al wie denkt dat het niet veel erger meer kan worden, heeft buiten de groenen gerekend.  Wat Mürvet Öztürk, volksvertegenwoordiger van de Grünen in het Hessische parlement, nu voorstelt is dermate belachelijk dat het moeilijk is er een ernstig antwoord op te geven.  Het komt hierop neer dat het begrip “integratie” racistisch is en moet afgeschaft worden…  En natuurlijk krijgt Thilo Sarrazin weer de zwarte piet toegeschoven!

Enkele woordjes uitleg:  Een afvaardiging van politici, wetenschappers en jeugdwerkers hebben in Frankfurt a. Main de afschaffing van het begrip “integratie” geëist.  Volgens Mürvet Öztürk is dit begrip door de schuld van Thilo Sarrazin een “politiek strijdbegrip” geworden.  De begrippen “integratie” en ook “migratieachtergrond”, zoals Sarrazin ze gebruikt, zijn “discriminerend en racistisch”, want – nog steeds volgens de Islamexperte met Koerdische migratieachtergrond – betekent het woord “migranten” voor de SPD-politicus uitsluitend “moslims”.  Daarom stelt ze voor “integratie” te vervangen door begrippen als “diversiteit, maatschappelijke participatie, pluraliteit of democratie”.

“Discriminerend en racistisch” is intussen blijkbaar alles wat de Anatolische of Arabische cultuurverrijkers niet in hun kraam past.  En daar ze sowieso niet echt van plan zijn te integreren, schijnt het niet meer dan logisch en consequent te zijn het begrip “integratie” à la tête du client gewoon te verbieden.  Opvallend is dat, vanuit Öztürks’ standpunt, het begrip “migratieachtergrond” ook maar ineens moet afgeschaft worden, omdat dit voor Sarrazin “uitsluitend moslims” zou betekenen.

Het is duidelijk dat Öztürk nog niet lang met het migratiedebat vertrouwd is want het begrip “migratieachtergrond” werd nog niet zo lang geleden in het leven geroepen… om te verhinderen dat niet voortdurend het woord “moslims” valt als het over de mislukte integratie gaat!  Het toppunt van belachelijkheid wordt bereikt met haar keuze van vervangwoorden – diversiteit, maatschappelijke participatie, pluraliteit en democratie – want net die woorden zijn de optelsom van dat wat de moslims in werkelijkheid het minste toepassen.  Het zou even gek zijn de vervanging te eisen van het woord “dief” door “weldoener”, van het woord “bedrieger” door “ondersteuner”, of “massamoordenaar” door “mensenvriend”.  De moslimlogica houdt altijd weer een verrassing in petto!

De opvallende domheid van mevrouw Öztürk oversteeg de verdere citaten van de deelnemende politieke wetenschappers, sociologen en betweters: de vanzelfsprekendheid van hun “neoliberale mantra van aanmoedigen in plaats van eisen, van miskend potentieel en meer inspanningen” is genoegzaam bekend.  

De oproep van mevrouw Öztürk heeft ook een goede kant: het is een duidelijke poging de bevolking te bedriegen, wat net het omgekeerde resultaat zal kennen van wat zij beoogt.  Een beter voorbeeld van de beschadigende invloed van Turkse migranten, die in de politiek terecht komen, bestaat er niet;  het welzijn van de bevolking betekent voor haar geen enkele verplichting.  In tegendeel, zij bedrijft klantenpolitiek voor dat volk, waarmee ze zich verbonden voelt en dat zijn duidelijk niet de Duitsers.

Bron: PI, Die Welt

 


23-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De naïeve belgische marcheerders

 

De vele oproepen via de media om aanwezig te zijn in Brussel om de politici aan te porren een regering te vormen, hebben een matig succes gekend. Volgens de inrichters 45.000 aanwezigen, volgens de ongeloofwaardige Brusselse politie 34.000 en volgens enkele vrienden van Angeltjes die in de omgeving rondwaarden, zouden er wellicht een 20.000 belgische marcheerders zijn geweest.

Het doet er weinig toe : de bekommernis van deze mensen is niet direct de onze.  Per se een regering eisen om een regering te hebben zoals elk land, veronderstelt dat het land B een normale natie zou zijn. "Kwot non" (of hoe schrijf je het, Bart ?).  Neen dus, wij leven niet in een normaal land en elke  van de zeven onderhandelende partijen wringt zich in allerlei bochten om vooral niet de zwarte piet in handen te krijgen en als dwarsligger gebrandmerkt te worden. Iedereen wil het met iedereen doen en toch gebeurt er niets ... De parenclub voor beginners.

Of er nu 34.000 of 20.000 brave en naïeve mensen, al dan niet gehuld in de belgische driekleur, opgestapt hebben in Bruxelles, speelt eigenlijk geen rol. 

Bijna dertig jaar lang bestaat er een partij in Vlaanderen die op haar hoogtepunt bijna 1 miljoen kiezers telde en men heeft nooit opgehouden deze democratische partij te negeren, te boycotten, uit te sluiten en haar mandatarissen enkel een minimale toegang te verlenen tot de democratische besluitvorming  Wat zou men vandaag dan rekening moeten houden met enkele tienduizenden manifestanten die bovendien gedreven zijn door verschillende motieven ? De politieke elite heeft lak aan de wil van het volk : of het er 1 miljoen of enkele tienduizenden zijn.

Het land B is uitgeregeerd,  het is uitgerangeerd en uitgeput.  Wij kijken toe, iets anders kunnen wij niet doen, behalve de hoop hooghouden dat de Vlaamse partijen eindelijk de moed zouden bezitten om zich los te wrikken uit het belgische cordon.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.380.000 bezoekers op het Autosalon 2011

 

Na 10 dagen van activiteit sluit het 89e Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Moto's vandaag de deuren. En ondanks een nog steeds kwetsbaar economisch klimaat, kunnen de organisatoren zich verheugen over de uitstekende bezoekerscijfers. Het eerste weekend sloot het Salon al 15% sterker af dan de vorige editie en het zette die trend door. Volgens organisator Febiac het bewijs dat de automobiel in het algemeen, en mobiliteit in het bijzonder, een van de favoriete attractiepolen blijft van het Belgische publiek.

2010 was, in een fragiel economisch klimaat, al een recordjaar voor de inschrijvingen van nieuwe voertuigen. Van 14 tot 23 januari bezochten ruim 380.000 bezoekers de Brusselse Heizelpaleizen. Daarmee sluit deze editie af als het best bezochte Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Moto's ooit. Het vorige record dateerde uit 2007, met iets minder dan 350.000 salonbezoekers.

Wie het Salon van Brussel 2011 heeft gemist, vindt een overzicht van alle nieuwigheden in ons dossier, de uitgebreide fotoreportages of onze videoverslaggeving.

http://www.auto55.be/nieuws/15670-autosalon-brussel-trekt-380-000-bezoekers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Placido Domingo : 70 jaar !

 

Placido Domingo, 21januari 2011. Hij is nog steeds jong, niet enkel van geest, maar hij blijft een knappe verschijning en een beminnelijk man, een gepassioneerd artiest en hij zingt de sterren van de hemel. Hij is de KONING van de opera. Gelukkige verjaardag, Maëstro  ¡Feliz cumpleaños para el mas grande y mas querido!

In Savats Oranje Theehuis worden er diverse muzikale fragmenten gespeeld met Placido Domingo.

http://blog.seniorennet.be/savat/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar preutse Angeltjes ? Dan moet u hier niet zijn.

 

Wij kregen volgend bericht binnen van Marcella (n.a.v. een vertaald gedicht van Jacques Prévert door onze vriend Victor van Vosselaer)


Een beetje meer niveau zou goed doen aan de reputatie van Angeltjes. Ze worden al zo scheef bekeken. De meeste mensen linken Angeltjes aan het Vlaams belang. En dat is niet goed voor de partij haar reputatie.
men denkt te vlug dat het allemaal rabouwen zijn
Fikken, m'n jongen ,mondje wassen met reukzeep he
Anders ik mag je wel hoor

Marcella 

Als u mij toelaat, zal ik een en ander toelichten, Marcella 

Angeltjes zweeft over de actualiteit en de redactie meldt feiten en levert daar al dan niet ironische,  cynische of bitse commentaren op.  Dat wij aan Vlaams Belang gelinkt worden, is onvermijdelijk, omdat wij zowat de enigen zijn die de berichten van deze partij uitvoerig belichten en onder de aandacht brengen.  Als die partij dat niet wil, dat ze het ons dan laten weten.

Dan is er onze reactiemodule waar lezers hun gram kwijt kunnen. Als principe komen enkel Vlaams-nationale standpunten in aanmerking.  Tegenstrevers hebben kansen genoeg hun hart te luchten in de klassieke media.  Sommige van onze reageerders moeten wij regelmatig intomen en dat gebeurt ook. 

Marcella begaat m.i. de traditionele denkfout, dat de pen slechts mag gevoerd worden door professionelen "die foutloos schrijven en het goed kunnen uitleggen". Bij ons dus niet,  wij geven het woord aan de gewone man en vrouw die soms onbehouwen maar daarom niet minder oprecht zijn mening geeft.  Ik weet zeer goed dat bij Vlaams Belang enkele elitaire denkers de neus ophalen voor deze blog. Dat is dan hun zaak.  Wij zijn géén VB-spreekbuis, maar een club van radicale republikeinen en Vlaams-radicalen. Wij kunnen ook zonder het bestaan van Vlaams Belang onze blog draaiende houden.

Tegendraads en rebels zijn én Vlaams-nationalist : het ligt dicht bij mekaar.

Wat heeft u liever, Marcella, een man van het volk die even over zijn taalgebruik uitschuift maar onwrikbaar is in zijn maatschappelijke en politieke opvattingen,  of een parvenu die Latijn spreekt en zijn politieke toegevingen afstelt in functie van zijn toenemend lichaamsgewicht ?  U zegt het maar, alhoewel het me in de grond niet interesseert.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Totale afgang voor de N-VA-goednieuws-show

 

Stukje Zevende Dag

Theo Francken kreeg er zowaar een kleurtje van.  Een rode blos bezwangerde zijn wangen toen hij moest vaststellen dat hij vakkundig alle hoeken van de rode nullenstudio ingestuurd werd door Gerolf Annemans.  Waarmee bewezen wordt dat zijn boodschap van hoop totaal tot het rijk der fabelen verwezen werd.  Hilarische toestand met die groene professores die het telkens weer over een "onpartijdige, neutrale commissie" had... Nog meer onpartijdigheid, nog meer neutraliteit: kunnen we dat wel aan?

Aan die tafel zaten m.i. drie coulissenfiguren, verrijkers van het belgisch systeem, en één flamingant.
 
Chi pecora se fa, il lupo mangia (wie zich als een schaap gedraagt, wordt door de wolf opgegeten)

Lieve


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : werkloosheid
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Afgelopen dagen is er veel te doen geweest rond de "solidariteit" in België waar absoluut niet aan geraakt mag worden. Het is algemeen gekend dat Wallonië op veel vlakken slechter presteert dan Vlaanderen.

Aangezien de werkmens de drager is van de economie en de zogenaamde "solidariteit" in ons land,  leek het me aangewezen om de gegevens van werkloosheid nader te bekijken.

De volgende gegevens kun je gewoon nagaan op Wikipedia, ze komen dus niet van een politieke partij, pressiegroep  andere subjectieve bronnen en zeker niet van onze  kleurvakbonden.

Werkloosheid Vlaanderen : Gemiddeld: 6,4%

Vlaams-Brabant: 5,04%
West-Vlaanderen: 5,53%
Oost-Vlaanderen: 6,47%
Limburg: 7,24%
Antwerpen: 7,72%


Werkloosheid Wallonië : Gemiddeld: 14,4%

Waals-Brabant: 10,32%
Luxemburg: 11,11%
Namen: 14,82%
Luik: 16,93%
Henegouwen: 18,66%

Henegouwen is het PS-bastion waar Keizer Elio de plak zwaait met 44% van de stemmen.  Ze mogen dan wel le Parti Socialiste zijn, ik vind er alleszins niet veel sociaals aan om bijna 1/5e van uw bevolking zonder werk te laten zitten, want dit zijn de cijfers van Bergen/Mons -  Burgemeester: Elio Di Rupo - Werkloosheid: 20,60%

Elio di Rupo voor premier !

Rita & C°


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgedragen aan onze *belgische* artiesten, betoelaagd door Vlaanderen.

 

Beste artiesten,

Na het fijne optreden van Arno hadden wij met jullie te doen. Alhoewel  jullie beter dan wie ook beseffen, dat je met die kerel nooit weet wat hij zal aanvangen als hij voor een publiek komt. Maar kom, jullie worden ook maar gemanipuleerd door een handvol halftijdse semi-communistische agigatoren die een tijdelijk verbond hebben gesloten met de meest behoudende krachten van het belgische superkapitalisme én de monarchie. Vreemde coalitie om het democratisch en fatsoenlijk Vlaams-nationalisme het hoofd te bieden.

U doet maar. En wat ons betreft, doet u ons vooral een beetje meewarig glimlachen, om uw pathetische naïviteit. 

Als compensatie voor het artistieke leed u aangedaan door Arno, bieden wij u een optreden aan van een van uw Letse collega's, Elina Garanca, een dame die internationaal de scènes bezet en het publiek in vervoering brengt. Zij zong tijdens een uitzending op Arte "Les feuilles mortes" van Joseph Kosma op een tekst van Jacques Prévert.  Ook om u duidelijk te maken dat Vlaams-nationalisten die ondubbelzinnig opkomen voor de splitsing van het stervende land B, helemaal niet bang zijn van het betere Franse chanson.  Mevrouw Elina Garanca wordt vooral gewaardeerd, omdat zij zich bezighoudt, met wat zij het beste kan : zingen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens van Vlaams Belang in 2011

 

Vanmiddag verzamelden de kaderleden en mandatarissen van het Vlaams Belang in Antwerpen voor de nationale nieuwjaarsreceptie. Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers maakte een evaluatie van het voorbije politieke jaar.

“2010 was, zoals vele voorgaande jaren trouwens, een jaar zonder geschiedenis en beweging, behalve dan die van een ter plaatse draaiende carrousel: als het ware een perpetuum mobile van het Belgische status-quo”, aldus Valkeniers, die stelde dat hij wat dat betreft evengoed zijn nieuwjaarstoespraak van vorig jaar weer had kunnen bovenhalen.

Opnieuw is bewezen dat de grote politieke en maatschappelijke thema’s die vandaag de agenda bepalen – het voortbestaan van België, de transfers van Vlaanderen naar Wallonië, de immigratie, veiligheid en Justitie – stuk voor stuk thema’s zijn waar het Vlaams Blok/Belang al jaren op hamert. Over de institutionele crisis en het streven naar onafhankelijkheid was de Vlaams Belang-voorzitter ook klaar en duidelijk: “Wij hebben hier bewezen dat de partij van het volk en van het buikgevoel – die wij steeds zullen blijven – politieke denkers in haar rangen heeft die klaarstaan om in de geboorte van de Vlaamse natie een prominente rol te spelen. Neen, waarde Bart, die Vlaamse natie zal er niet komen door evolutie en traagheid. Niet op zijn Lamme Goedzaks. Niet via een tussenstation van de Belgische federatie, die een terminus zal blijken te zijn.”

Bruno Valkeniers lichtte ook een van onze goede voornemens voor het nieuwe jaar toe: “Meer dan ooit zullen we in 2011 in het tegenoffensief gaan tegen de mediaboycot van onze partij”, aldus Valkeniers. “We zullen niet langer dulden dat de VRT of VTM, al dan niet met het geld van de Vlaamse belastingbetaler, de kijker een rad voor de ogen blijft draaien en dat kranten onze berichten en advertenties naast zich neerleggen. Daarom wordt op dit eigenste moment een media-actieplan uitgewerkt. Wordt vervolgd!” *

Tot slot richtte de Vlaams Belang-voorzitter zich tot alle Vlaamse partijen: “Laat 2011 het jaar zijn waarin we alle oude nieuwjaarsbrieven en oude toespraken definitief in de kast mogen stoppen. Laat 1 januari 2012, het komende Nieuwjaar, de dag zijn waarop Vlaanderen zichzelf teruggevonden heeft en Europa een staat rijker is!”

* De redactie van Angeltjes is benieuwd hoe VB dit gaat aanpakken. Eerlijk gezegd, veel verwachten we er niet van, zolang men zich blijft vastklampen aan de idee van "een sterke openbare omroep". Maar goed, wij zijn altijd bereid de schildwachten van Vlaanderen te laten genieten van het voordeel van onze twijfel.  Het voornaamste is en blijft de  onverzettelijke strijd voor een Onafhankelijk Vlaanderen. Gelukkig Nieuwjaar, Vlaams Belangers, doe zo voort !

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siegfried Bracke, de Loge- en Liege-sos alweer in het nieuws.

 

Het is inmiddels al bekend dat N-VA-kopstuk Siegfried Bracke socialist is geweest. Nu blijkt dat hij als VRT-journalist columns in het partijblad schreef.

 

Bracke liet eerder deze week weten dat hij van 1987 tot 2001 "kort" lid was van de SP, veertien jaar. Volgens Humo heeft de voormalige journalist ook mee gewerkt aan het partijblad.

"Begin jaren 90 wilde toenmalig voorzitter Frank Vandenbroucke de partij grondig vernieuwen, onder meer met een nieuw partijblad. Bracke kwam mee brainstormen. Uiteindelijk kwam Doén uit de bus. Daarin had Bracke een maandelijkse column", citeert het tijdschrift een welingelichte bron. De politicus ondertekende zijn columns met het pseudoniem Valère De Scherp.

Op het moment van de feiten was Bracke VRT-journalist. Het weekblad weet niet of Bracke betaald werd voor de columns, maar beweert wel dat de N-VA'er betaald werd voor het modereren van debatten met partijmensen. Dat geld kreeg hij cash in de hand.

Siegfried Bracke laat in een reactie weten dat hij nooit betaald werd voor de columns. Bovendien heeft hij naar eigen zeggen nooit een debat van de partij gemodereerd. Wel een bijeenkomst van het Vlaams Blok, waar hij zich achteraf voor verontschuldigd heeft bij heel de wereld.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen....

 

...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag : klare taal, duidelijke stellingnames

 

新年の受信リストでDedeckerさんは、党の新しい名前が発表されている。当事者は、将来を持っていますか?そして、どのような役割は、現在の政治的こう着状態のまま再生できますか?パーティー、して、Jean - Marie Dedeckerさんの創始者への質問。

 
SP.A会長キャロラインGennezは、マウスの彼女の党の新年のレセプションでは日曜日の朝語り、七日目は彼女に直接話す。

方法の一つは、ベルギー国籍、帰化取得する。これは、賛成のであり、それは決定衆議院です。有能な議会の委員会のNaturalisations今週の人のための強化になりたがってベルギーのルール。そして、それは戦いが始まったことではない。も言語の要件が厳しくなっている。そして、EUのベルで、この国で鳴っている。その委員会で何が起こった、どのように意思決定を構成し、何この国の関係について言うことないですか?議員ジェラルドKindermans(CDとV)は、Gerolf Annemans(Vlaams Belang)、エヴァブレムズ(Groen!)とテオFrancken(のN -商品)と議論する。

 
我々は、誰もが政治家、テレビスター、スポーツ選手、解説を提供するために許可されているか、誰でも注目して発生する自由の国に住んでいます。が起こることが大挙し、個人用の電子メールボックス、または文字を介してFacebookのようなソーシャルネットワーキングサイト、ニュースサイトを介して。最近粗大化し、コメント欄で硬化注目がされています。長打、フェンスの言葉、侮辱と死の脅威は増加傾向に取る。0000 のニュースderedactie.be上での通信の専門家月カレボーと専門家VanthielenフランチェスカとポールドGrauweにセブンスデー話、ルイバンDievel、メールボックスの議長

スポーツは:公園Wautersさんに戻るパリダカールラリーの彼の第九の参加からも、事前に、この時間です。バートVerhaegheさんは、クラブブルージュの新CEO、ちょうど小さな革命クラブが導かれる方法で発生しました。そしてもちろん、我々は週末のサッカー、全豪オープンに従ってください。

Vitalski年、彼はアントワープ市議会の公式のタイトルを取るアントワープの夜、非公式の市長をしていた。夜の市長は何ですか?我々は彼に問い合わせてください。


22-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Niet in mijn naam* : hoogstaande linxe verdedigers van het belgische vaderland

 

+ AANPASSING 20.34 UUR DOOR POL

Met dank aan Drs. Johan Arendt Happolati

De video is inmiddels verwijderd : dat zegt genoeg over de kwaliteit van het gebodene. Arno was weer eens straalbezopen of gedrogeerd. Hij mompelde iets dat leek op een vergelijking tussen "de tetten van zijn grootmoe en die van Bart de Wever".  Een mooi staaltje van linxe cultuur.   Dan werd de middenvinger een lange tijd opgestoken wat op gejoel en applaus onthaald werd door de fans van deze mislukkeling.  Er kwam toen nog wat wartaal :  "wat zijn belgisjisten ..." met opnieuw een middenviner-pantomime en hij toonde zijn achterste (gelukkig niet ontbloot)  aan enkele linxe regime-journalisten.  Toen kwam een dame "de schande van Oostende" van de scène plukken met de woorden : "Dit was dan Arno".  Er is nog een fragment te zien op Youtube met het muzikale nummer dat de dronkenlap probeerde te brengen. Zei ik "muzikaal nummer" ?  Ik denk dat ik ook bezopen ben. Kijkt u even bij de reactie van Antoine Griffon, die bevat de link.

Ray

+ AANPASSING 20.34 UUR DOOR POL :

Ray heeft niet veel van Arno's Oostends verstaan, blijkbaar. Hij begon met te zeggen dat de tetten van zijn grootmoeder dikker waren dan die van De Wever, middenvinger. Goedkeurend gejoel in het publiek. Daarna vervolgde hij: "er zitten meer socialisten in het salon van een coiffeur dan bij de socialisten". Enig gejoel. "Ik heb geen respect meer. Belgicisten, wat zijn dat, belgicisten? Fuck..."  Bijna geen gejoel meer. Toen nam hij de fotografen op de korrel. "Jullie godverdomse camera's zijn de verlenging van jullie godverdomse ...." " De Morgen, dat is niet ver van hier." Toen stond hij recht en draaide zich om en toonde zijn achterwerk. Waarna een dame hem wegleidde. Dat was het zo ongeveer. Ik hoop en geloof dat hier of daar toch wel een kopietje van dit filmpje zal opduiken en deel zal gaan uitmaken van onze geschiedenis. Wat een afgang. Niet te verwonderen dat dit doodgezwegen wordt.  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valkeniers : wij aanvaarden slechts één compromis, een Onafhankelijk Vlaanderen

 

"Wat de Belgische situatie betreft, had ik evengoed mijn speech van vorig jaar kunnen bovenhalen", stelde de partijvoorzitter. Bij de verkiezingen heeft de Vlaming volgens hem "overduidelijk tegen de ongelukkige Belgische constructie gestemd. Sinsdien palavert men al 223 dagen, via pre-formateurs, informateurs, olijke duo’s, bemiddelaars, verduidelijkers en triumviraten ... over de vraag hoe men die gammele ruïne overeind kan houden". Wij aanvaarden slechts één compromis : een onafhankelijk Vlaanderen.

Vlaams Belang staat volgens Valkeniers klaar om een prominente rol te spelen in de geboorte van de Vlaamse natie. Die kan er enkel komen via een kordate akte van zelfbeschikking vanwege de Vlaamse verkozenen, een soevereiniteitsverklaring waarin de Vlaamse gewestgrenzen de facto de nieuwe staatsgrenzen worden en waarin Brussel als tweetalige stadsregio is opgenomen.

Vlaams Belang kijkt vooruit en heeft in 2010 niet stilgestaan, benadrukte Bruno Valkeniers, verwijzend naar het boek van Gerolf Annemans en Steven Utsi waar de "ordelijke opdeling van België" in detail uitgewerkt wordt.

2011 zal volgens de voorzitter het jaar zijn waarin het Vlaams Belang zijn rol van stok achter de deur verder zal opwaarderen tot de rol van duwlocomotief, die alle andere Vlaamse partijen zal verplichten te kiezen: ofwel op de trein naar onafhankelijkheid te springen, ofwel voor eeuwig in de berm terecht te komen.

Vlaams Belang voelt de volkswil en de grondstroom in Vlaanderen aan, aldus Valkeniers. Die grondstroom is anti-Belgisch, tegen de multiculturele zeepbel en vindt dat hier geen plaats is voor een afgezonderde moslimzuil, met minaretten en een eigen televisiezender en straks misschien ook een eigen rechtspraak, luidde het.

Valkeniers haalde ook zwaar uit naar de pers, die een afspraak zou hebben om "Vlaams Belang enkel aan bod te brengen als nieuwsgaring niet te vermijden is en in de regel enkel als het Vlaams Belang als partij erdoor geschaad wordt". Maar de partij zal hier met een media-actieplan op antwoorden, kondigde hij aan.
 
Bron : de Standaaard

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woestijnvis op koopjesjacht

 

Mevrouw en mijnheer Vandenhaute

"De Vijver", de holding boven Woestijnvis, brengt een bod uit op de Vlaamse SBS-zenders VT4 en VijfTV.  De mediagroep ProSiebenSat.1 wil af van zijn tv- en radiozenders in Scandinavië, Nederland en Vlaanderen. De eerste biedingen van de geïnteresseerde kandidaten moesten vrijdag ingediend worden.  "Het is een unieke kans om een buitenlandse zender in Vlaamse handen te laten komen", zegt Vandenhaute. "Het zou goed zijn voor de dynamiek in ons audiovisueel landschap".

Dat klinkt beloftevol maar laten we even verder denken. Tot hiertoe bestaat Woestijnvis enkel bij de gratie van de VRT.  Het bedrijf is in handen van gewezen VRT-medewerkers die hun creativiteit niet kwijt konden in het logge ministerie dat de openbare propaganda-omroep is. En deze heren waren uit op groot geld.  Dat verhaal is voldoende bekend. 

De VRT die met zijn 3000 personeelsleden nauwelijks in staat is zelf succesvolle televisieprogramma's te maken, betaalt zich blauw bij Woestijnvis om zijn nummer 1 marktpositie te behouden. Dat zich blauw betalen, gebeurt natuurlijk met onze belastingscenten. Daarmee kunnen de handige commerçanten van Woestijnvis nu twee zenders opkopen om de VRT rechtstreeks te beconcurreren en tegelijk hun eigen succesprogramma's te blijven verkopen aan datzelfde sullige openbare propaganda-ministerie, dat nota bene staat te jengelen voor een derde net ...

Dames en heren, wij worden genaaid en nog geen klein beetje. Niet zozeer door de kleine linxe mensensoort van de 0000, als wel door onze Vlaamse volksvertegenwoordigers, die dergelijke wantoestanden in de hand dwerken, in ruil voor een kort momentje glorie op het scherm.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongerstaking zonder knorrende maag

 

Volgens berichten van een vluchtelingenorganisatie zijn honderden Afghaanse asielzoekers in Australië in hongerstaking gegaan.  In het opvangcentrum Curtin in het noordwesten van het land hebben ca. 300 vluchtelingen, in het raam van een vreedzaam protest, elke voedselopname publiekelijk geweigerd, zo deelde Ian Rintoul van de Refugee Action Coalition ons woensdag mede.  Daar bovenop zijn ca. 700 bewoners van een opvangcentrum in hun kamers gebleven en ook in hongerstaking gegaan.  Hiermee willen ze protesteren tegen de maandenlange verwerkingstijd van hun aanvraag en de vele geweigerde asielaanvragen.

Een woordvoerster van het asielcentrum bevestigt de actie, maar niet het aantal deelnemers.  Volgens haar informatie zou het slechts om zo’n 150 mannen gaan.  Van deze 150 hebben er slechts 30 hun intentie aan de directie kenbaar gemaakt.  Tegelijkertijd heeft ze moeten vaststellen dat dinsdagavond slechts 400 van de 1100 vluchtelingen aan tafel gekomen waren, maar… deze eters hebben de maaltijd voor de “stakers” mee naar hun kamers genomen.  

Sinds 2008 hebben ca. 4300 Afghanen asiel in Australië aangevaagd.  Momenteel wonen 2700 Afghanen in opvangcentra, die ze niet mogen verlaten tot hun dossier behandeld is.  Tot op heden heeft de Australische regering nog geen enkele Afghaanse vluchteling na een negatieve beoordeling verplicht naar zijn land terug te keren.  Daar kan echter snel verandering in komen: dinsdag ondertekenden regeringsafgevaardigden van beide landen een akkoord, waarbij Afghaanse vluchtelingen onder dwang naar hun land zullen uitgewezen worden als ze in Australië geen asiel krijgen.


Bron: Der Spiegel




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!