Angeltjes
28-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag : Rik van Cauwelaert
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In het Vlaamse christendemocratische kamp is men intussen ook behoorlijk geschrokken nadat in CDH-kringen viel te horen dat ze daar eigenlijk geen probleem hebben met een aanval van de geldmarkten op België ‘want dat het toch vooral Vlaams spaargeld is dat daardoor in het gedrang komt’.

Rik van Cauwelaert in Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maurits van Liedekerke, hoofdredacteur ex VU-weekblad *WIJ*

 

In Knack vertelt Maurits van Liedekerke dat onder zijn hoofdredacteurschap van het VU-weekblad WIJ soms  journalisten van de "grote media" meewerkten onder een schuilnaam en de strikte garantie dat hun naam nooit publiek zou gemaakt worden. Dit naar aanleiding van de artikels die de logeman en  NVA-er Bracke leverde aan het socialistisch ledenblad.

Het ging zeker over een twaalftal figuren, tijdens zijn regnum die voltijds werkten bij de BRT-N (voorloper van de huidige 0000), de Standaard en zelfs Humo.  Het gebeurt op alle redacties, beweert Maurice.  "Als gewezen hoofdredacteur van Wij zou ik een lijstje met een dozijn namen kunnen voorleggen van journalisten (van de openbare omroep, van De Standaard, Humo, en andere…) die onder schuilnaam aan dit weekblad hebben meegewerkt. Omdat aan elk van deze journalisten de verzekering werd gegeven, ook al was het maar mondeling, dat over hun/haar medewerking nooit zou gerept worden doen we dat nu ook niet. Dat een ‘welingelichte bron’ binnen de SP.a dit inzake Bracke wel doet, moet dan ook zeer worden betreurd.”

Maurice is een brave man maar hij zou beter ofwel gezwegen hebben, ofwel ronduit de namen genoemd hebben, zeker die van de openbare omroep.  Wat journalisten die verbonden zijn aan de commerciële kranten uitvreten, ligt ietwat delicater dan hetgeen de 0000-ers uitrichten.  Zou het kunnen dat Jos Bouveroux, die tamelijk hoog opliep gedurende met Hugo Schiltz, althans gedurende een tijd,  een van de niet-genoemden is ?  

Het weekblad WIJ werd achtereenvolgens geleid door Toon van Overstraeten, Maurits van Liedekerke en Pol Martens. Ergens tussenin moet ook Pol Van den Driessche gehangen hebben maar vermoedelijk niet als hoofdredacteur. Samen met de VU is WIJ ter ziele gegaan. Ik heb zelf een geruime tijd meegewerkt als recensent voor de podiumkunsten. Echt theater heb ik altijd boeiender gevonden dan het politiek liefhebberstoneel.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Een dienstencheque is geen blanco cheque
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Maakt u ook gebruik van thuishulp (poetsen, koken, strijken e.d.) die u betaalt met dienstencheques?  Lees dan wel het contract dat u met het bedrijf afsluit.

Ik kreeg een contract van 7 bladzijden voorgeschoteld, waarvan ik verondersteld werd elke bladzijde te paraferen en het laatste blad te ondertekenen, voorafgegaan door “gelezen en goedgekeurd”.  Nu ben ik bij een dergelijke papierenbundel steeds nogal argwanend, vooral omdat ik voorafgaand aan de toezending een telefoontje kreeg van het huishoudhulpbedrijf met de verklaring “dat het zo moest van hun advocaat”.

Wat mij buiten enkele kleinere praktische punten bovenmaats stoorde was artikel 10, waarvan hier de tekst volgt:

“Artikel 10 NON-DISCRIMINATIE

Ten opzichte van de werknemers en de gebruiker wordt er geen onderscheid gemaakt op grond van geslacht, etnische afkomst, handicap, seksuele geaardheid, filosofische of godsdienstige overtuiging en leeftijd bij het aanbieden en toegankelijk stellen van de dienstverlening.  (zie de Wet van 25 februari 1993 ter bestrijding van discriminatie en tot wijziging van de wet van 15 februari 1993 tot oprichting van een centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding en zie het Decreet van 8 mei 2002 houdende evenredige participatie op de arbeidsmarkt).”

Deze paragraaf heb ik geschrapt.  Ik laat me niet voorschrijven aan wie ik mijn woning moet toegankelijk stellen.  Ik zal zelf wel uitmaken wie ik wil betalen voor een dienstverlening.  Dat hoeft de overheid niet voor mij te bepalen.

Ik heb geen enkele bladzijde geparafeerd, ik heb het niet voorzien van “gelezen en goedgekeurd”, ik heb slechts getekend onder voorbehoud dat mijn schrapping aanvaard wordt.  Na drie dagen kreeg ik vandaag een berichtje dat de poetshulp op de voorziene dagen bevestigt, zonder verdere commentaar.

Naam en adres bekend bij de redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie van onze collega Johan

 

beste vrienden,

er bestaat geen bundel van mij en ik ben ook niet van plan er een uit te geven ! ik ben maar een amateurke en beleef veel genoegdoening aan gedichtjes schrijven ! het doet mij wel plezier dat er mensen zijn die ze mooi vinden ! hartelijk dank voor de lovende woorden !

 http://blog.seniorennet.be/johan1944/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumoer in Prachtlanden en goede vooruitzichten voor Canada

 

 

Een Canadese Martine Tanghe heeft zich chirurgisch laten aanpakken, zodat tics en grimassen onmogelijk geworden zijn dankzij de strak opgespannen huid.  Als mevrouw in lachen uitbarst, wordt zij afgevoerd naar de Spoedafdeling.  Deze mevrouw met het kille amfibieënuiterlijk,  heeft het over de protesten in Caïro die de nationale aandelenmarkt met 10% deden inkrimpen. Ook in het Prachtland Jemen (waar een van de steunpilaren van de economie, de ontvoering van toeristen is) wordt betoogd : vriendelijk en voorlopig zonder doden. Amteurs, als u ons vraagt. Gelukkig doet u dat niet.  Tenslotte zijn de vooruitzichten voor Canada zelf veelbelovend : uit het reeds geciteerde en in twijfel getrokken Amerikaanse onderzoek over de groeiende moslimaantallen in de wereld, vermeldt voor Canada een verdubbeling van het huidige aantal tegen 2030.  Niets aan de hand : goed nieuws !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch nationale eenheid in tennis verdwenen

 

In de politiek lukt het niet, de door de franco-belgen zo zeer begeerde eenheid van het land B te bewaren of te herstellen.  Ook in het tennis valt de eenheid in het water : Justine Henin (links) haakt af, zij kan het razende tempo van Kim Clijsters (rechts) niet bijhouden.  Symboliek ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het grote bedrog - Philip Claeys
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag stelt politicoloog Bart Maddens onder meer het volgende in De Standaard: "De N-VA heeft haar meer radicale communautaire eisen al bij het begin van de onderhandelingen laten vallen. Je kunt erover discussiëren of dat tactisch verstandig was, maar dat de partij van meet af aan blijk gaf van een verregaande compromisbereidheid staat buiten kijf."

De onderhandelingen over het volgen van een Belgische regering zijn, alsus Maddens, mislukt omdat de Franstaligen de Vlaamse eisen niet ernstig nemen.

De vraag is echter: waarom zouden ze? Als voorstanders van het absolute status quo staan de Franstaligen sowieso sterker in hun schoenen. Zij staan ook sterker in hun schoenen omdat er in Wallonië geen links-rechts-tegenstelling bestaat (de hele politieke klasse is er links), en alle politieke partijen hetzelfde willen.

Bart De Wever heeft de Vlaamse kiezers bedrogen door ze wijs te maken dat hij (die in tegenstelling tot de echte Vlaams-nationale partij niet "langs de zijlijn staat") erin zou slagen verandering-binnen-België te bereiken, door te onderhandelen met de Walen.

Het Vlaams Belang heeft uiteraard voorspeld dat dit nooit zou lukken. Nochtans schijnt de N-VA daar geen lessen uit te leren. Zo is frontvorming met de consequente Vlaams-nationale krachten nog altijd taboe voor de N-VA, omwille van het cordon sanitaire.

Stel dat er nieuwe verkiezingen komen en de N-VA het opnieuw goed doet. Wat dan? Opnieuw naar de onderhandelingstafel over een staatshervorming? Waarom zouden de Walen hun houding wijzigen? De vraag is of de N-VA eigenlijk wel een strategie heeft die verder gaat dan nieuwe verkiezingen...
Philip Claeys - Europarlementair


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoezo, de VRT niet links ? door Philip Claeys
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ex-VRT-journalist Johan Depoortere schrijft vandaag in De Standaard dat het een ’hardnekkige mythe’ is dat de VRT links zou zijn. Hij haalt de stilaan klassiek wordende dooddoener aan dat het handvol collega’s die naar de politiek gegaan zijn, allemaal bij ’rechtse’ partijen terechtgekomen zijn.

Toen Ivo Belet zijn kandidatuur op de Europese lijst van de CD&V bekendmaakte, zei hij dat hij net zogoed op de lijst van de SP.A had kunnen staan. Dirk Sterckx was, voor hij VLD-europarlementslid werd, militant van de socialistische vakbond ACOD bij de BRT. En Siegfried Bracke (N-VA) was altijd al een socialist in hart en nieren.

De CD&V’ers in het Europees Parlement zijn overigens de linkse buitenbeentjes in hun eigen fractie, en Dirk Sterckx voelt zich goed in de Europese liberale ALDE-fractie, omdat deze fractie veel linkser is dan elke Vlaamse liberale kiezers zelfs maar kan vermoeden.

Gek dat nooit iemand vindt dat de VRT rechts is ...

Philip Claeys - Europarlementair


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2030 : 1 op 10 inwoners huidig land B zal moslim zijn

 

Over twintig jaar wonen verhoudingsgewijs de meeste Europese moslims in België en Frankrijk. Ongeveer één op de tien inwoners van ons land zal dan het islamitische geloof aanhangen. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse Pew Research Center's Forum on Religion and Public Life. Momenteel is zes procent van alle Europeanen moslim. In 2030 zal dat gemiddeld acht procent zijn. Wereldwijd zal het aantal islamieten over twintig jaar met vijfendertig procent toegenomen zijn. In Europa zal dat aantal slechts twee procent stijgen.

In 2010 telde de wereld ongeveer 1,6 miljard moslims. In 2030 zijn dat er vermoedelijk een half miljard meer. Daarmee groeit de moslimpopulatie minder snel dan in de afgelopen twee decennia. Toen groeide het aantal islamieten met vierenveertig procent.

Momenteel hangt 23,4 procent van alle mensen het islamitische geloof aan. Ongeveer 31 procent van de wereldbevolking is op dit moment christen.

Tot zover dit bericht uit Vandaag.be waar wij grote vraagtekens bij hebben. 10% moslims over 20 jaar ?  Dat is toch niet erg, er zijn nog altijd 90% anderen ... Maar zo is het niet. Hoe bepaalt men in een land als B het aantal gelovigen ?  Er bestaat o.i. geen enkele officiële statistiek dienaangaande, het is nattevingerwerk. 

Op basis van nationaliteiten van nieuwe inwoners kan er plusminus afgeleid worden tot welke religie de nieuwkomers behoren. Van zodra zij "belg" geworden zijn, verdwijnen zij in de naamloze massa. In grootsteden als Brussel, Antwerpen, Gent maar ook in middelgrote steden bedragen de huidige ramingen 25 à 40% moslims met in sommige concentratiewijken + 50%

Dankzij de hoge nataliteit van deze groep zal in onze Vlaamse steden tegen 2030 zeker circa de helft van de bevolking aanhanger zijn van de godsdienst van de vrede.  Wat dit betekent voor onze cultuur en onze leefgewoontes, durven wij niet voorspellen, maar voortgaande op wat nu aan de gang is in de wereld, zijn wij zeer pessimistisch.  Overal waar conflicten bestaan, zijn er moslims bij betrokken, waar bloed vloeit, rebellie heerst, democratie een onbestaand begrip is : daar heerst de wet van de koran. 

Wij kunnen niet voldoende waarschuwen om de islam buiten onze grenzen te houden en geen enkele toegeving te doen aan de eisen van dit arrogant, wreed en discriminerend stelsel. En de landgenoten die nu verontwaardigd beweren dat wij "racisten" zijn, vergissen zich : moslims zijn geen ras maar een dominante, gevaarlijke sekte,  ons verzet is gebaseerd op het behoud van onze vrijheden die bedreigd zijn. De mei 68'ers verzetten zich ondermeer tegen geloof en kerk, wij verzetten ons vandaag tegen het groot maatschappelijk gevaar dat islam heet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VT 4 : Nieuwsredactie in linxe handen

 

 

Kristof Demasure en Dirk Tieleman : VT4 kiest voor linxe nieuwsdrammers

  VT 4 verkondigt trots dat de nieuwsredactie versterkt wordt met de gewezen politiek-correcte 0000-zuurpruim en betweter Dirk Tieleman.  Die zal het nieuws lezen afwisselend met de presentatrice Cara Van der Auwera. De nieuwe functie van hoofdredacteur wordt toevertrouwd aan Kristof Demasure, een gewezen journalist bij De Morgen (met een tussenstap bij Belga) en woordvoerder bij SBS.  Demasure is een tijdlang coördinator geweest van "Wel jong, niet hetero" en hij is vorig jaar in het huwelijk getreden met Sven Pichal, de co-presentator van Annemie Peeters van het gekende radioprogramma "Peeters en Pichal". Zo zijn we weer bijgepraat en op de hoogte.

 

Sven Pichal, de echtgenoot van Kristof Demasure, hier samen met Annemie Peeters, het populaire radio-één duo .

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijpolitieke journalisten bij de 0000 : lidmaatschapskaarten op tafel.

 

Deze week raakte bekend dat NVA-er Siegfried Bracke, voormalig VRT-journalist, gedurende 14 jaar lid was van de socialistische partij. Dergelijk partijkaartjournalisme hoort bij een openbare omroep niet thuis.

Hoewel het redactiestatuut van de VRT stelt dat journalisten onpartijdig en onafhankelijk dienen te zijn, mogen zij volgens het statuut wél lid zijn van een politieke partij indien zij dit melden aan hun redactiehoofd. De Vlaamse parlementsleden Filip Dewinter en Wim Wienen pleiten er echter voor om lidmaatschap van een politieke partij mee te delen aan de raad van bestuur van de openbare omroep. De lijst met journalisten die lid zijn van een politieke partij moet tevens openbaar worden gemaakt via de VRT-webstek. “De Vlaming die kijkt of luistert naar de openbare omroep heeft immers het recht te weten of een journalist lid is van een politieke partij,” aldus Dewinter en Wienen.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch nationale eenheid ? Ordelijke opdeling !

 

De onderhandelingen over een staatshervorming loskoppelen van de regeringsvorming. Dat is wat steeds meer Franstaligen vragen nu ook Vande Lanotte in zijn opdracht is mislukt. Het is een reeds in 2007 beproefde - en vandaag ietwat te doorzichtige - truc om de Vlaamse eisen in de prullenmand te doen belanden.  “De Franstaligen zullen het institutionele kader pas durven te verlaten als de Vlaamse christendemocraten het bestaan van België betonneren,” luidt de veelzeggende commentaar van Beatrice Delvaux in Le Soir.

Wij hebben het hier al dikwijls herhaald: dat de Vlaamse partijen rond de onderhandelingstafel niet voldoende compromisbereid waren, klopt hoegenaamd niet. Dat geldt zeker ook voor N-VA. In De Standaard herinnert politicoloog Bart Maddens eraan dat Bart De Wever vorig jaar steun heeft gevraagd voor een radicaal confederalistisch project: “Tijdens de campagne heeft hij niet de minste dubbelzinnigheid laten bestaan over de concrete inhoud daarvan: volledige splitsing van de sociale zekerheid, afschaffing van Brussel als volwaardig derde gewest, afschaffing van de federale verkiezingen en niet onderhandelen over de splitsing van BHV. Dit waren geen onopvallende voetnoten in het N-VA-programma, maar stuk voor stuk punten die uitgebreid aan bod zijn gekomen tijdens de campagne.” Heeft men het spel nadien bijzonder hard gespeeld? Neen, meent ook Maddens: “Hoe je het ook draait of keert, de nota-De Wever is een compromistekst die véél dichter bij de nota-Vande Lanotte staat dan bij het eigen partijprogramma. De N-VA heeft haar meer radicale eisen al bij het begin van de onderhandelingen laten vallen.” Maar zelfs dat is voor de Franstaligen niet genoeg.

Zoals Bruno Valkeniers en Gerolf Annemans gisteren vaststelden, weerspiegelt de totale impasse waarin de formatie is beland meteen ook de totale impasse waarin België is terechtgekomen. Binnen België krijgt Vlaanderen niet meer de mogelijkheid om normale hervormingen door te voeren. De Vlamingen – de N-VA in het bijzonder – moeten de Belgische virtualiteit eindelijk verlaten en inzien dat alleen de ordelijke opdeling van het land een oplossing biedt voor deze chaos.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : Gulden Sinjoren

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve Angeltjesvrienden,
 

Geen meeslepende of aangrijpende herinneringen vandaag.  Een rockgroepje uit de zeventiger jaren zal een liedje brengen dat nog steeds op fuiven, bals en feesten allerhande, of eender waar op vakantie een gekende meezinger is – alhoewel… meestal kent het publiek slechts één zinnetje dat hoe later op de avond hoe luider meegebruld wordt.  En toch… het heeft iets: jeugdsentiment.
 The Yen, The Sphynx, Essence en Kindness zal niemand herkennen.  Het gaat eigenlijk telkens om hetzelfde groepje, die in 1965 boven de doopvont gehouden werd aan het katholiek gymnasium St. Bede te Bradford door vier muziekbezeten tieners.  De definitieve naam van hun rockgroep zou Smokey worden.  Nadat de Amerikaanse soul legende Smokey Robinson hen met een proces dreigde wegens het stelen van zijn naam en het in verwarring brengen van het publiek, koos men uiteindelijk voor Smokie en in 1975 kregen ze met hun tweede lp bekendheid in Europa.


Even dikwijls als de naam, wijzigde ook de samenstelling van Smokie.  Slechts Terry Uttley was vanaf 1965 tot op heden onafgebroken lid van de groep. In alle mogelijke samenstellingen, als groep of individueel, als soloartiest, als duo… hadden ze succesnummers.  We kunnen stellen dat de zeventiger jaren voor hen het toppunt van hun carrière betekenden – de volgende jaren ging het bergafwaarts.  Zij hebben het record op hun naam van een nummer in de top tien met het woord “fuck” erin.  Inderdaad,  hun grootste succesnummer uit november 1976 was “Living next door to Alice” en een bijdehante platenruiter in het Nederlandse café Gompie voegde er het meegebrulde antwoord “who the fuck is Alice?” aan toe, dat door een lokale platenproducer opgepikt en verspreid werd.   

Misschien haal ik geen goede punten bij jullie met dit keuzenummer.  En toch…in de juiste sfeer, lichtjes in de wind, met uitgelaten gezelschap, ergens in de vroege uurtjes… wie kan er weerstaan aan  

Living next door to Alice, vertolkt door Smokie, tijdens een optreden in 1976 in Warschau.

Lolita 

 


27-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even iets anders : paus wil dialoog met de *heidenen*, Etienne Vermeersch vraagt begrip voor pedofielen

 

Het Vaticaan start komende lente in Parijs een dialoog met agnosten en atheïsten. Dat is donderdag gemeld op gezag van kardinaal Gianfranco Ravasi, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Cultuur. Het project vormt een nieuwe, permanente structuur van het Vaticaan om de dialoog en de ontmoeting tussen 'gelovigen' en 'ongelovigen' te bevorderen. Eerder heeft paus Benedictus XVI gezegd veel belang te hechten aan de band van de kerk met mensen die zichzelf agnost of atheïst noemen.

Het project dat op 24 en 25 maart in de Franse hoofdstad feestelijk van start gaat, draagt een naam die naar deze uitspraak verwijst: 'Cortile dei gentili', oftewel 'Voorhof der Heidenen'.  Tijdens de tweedaagse dialoog zullen er op het hoofdkwartier van de UNESCO, aan de Sorbonne en aan het Institut de France lezingen zijn over het thema 'Religie, Verlichting en gezond verstand'.

Ook zijn er, naast een grote lichtshow, muziek- en theatervoorstellingen op het plein voor de kathedraal van Notre Dame de Paris op het Île de la Cité.  Kardinaal Ravasi heeft beloofd dat hete hangijzers zoals pedofilie, abortus en homoseksualiteit in de dialoog met agnosten en atheïsten ook te berde zullen komen.

Op het vlak van pedofilie, homoseksualiteit en andere perversiteiten zullen de getsructureerde heidenen en de bedienaars van de kerk mekaar vlug vinden. Waarom betrekken zij er de aanhangers van de godsdienst van vrede, wreedheid en kinderliefde niet bij ?  Daar heersen ook verlichte en verruimende ideeën over die onderwerpen.

Ook in eigen land breekt de belgische paus van de ongelovigen, ex-jezuïet Etienne Vermeersch een lans voor een beter begrip van pedofielen.  Natuurlijk in de onvermijdelijke "de Morgen" waar niet-katholieke kindervrienden met begrip en deernis ontvangen worden, zolang de kindjes het maar graag hebben. Zet u schrap en lees hier.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtendag - Rust door Johan

 

rust

ik ga stilaan het einde tegemoet
terwijl in mij een tweestrijd woedt
ik zou zo graag nog even blijven
om nog wat liefde te bedrijven

ik wil wel eens de 'lotto' winnen
of je nog beter kunnen beminnen
ik wil nog even de rust bewaren
die ik nu vind na al die jaren

laat me nog wat schoonheid zien
en een betere wereld misschien
laat me nog wat boeken lezen
om van de realiteit te genezen

daarna zal ik moe mijn hoofd neer leggen
zodat de mensen zouden zeggen :
"hij was beter dan we dachten"
maar ik zou liever nog wat wachten


http://blog.seniorennet.be/johan1944/

Met veel dank en waardering voor vriend en collega Johan.

(Ray, die zichzelf meende te herkennen in dit gedicht ...)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steniging in Afghanistan

 

In een achterlijk Afghaans dorp werd een 25-jarige vrouw gestenigd nadat ze beschuldigd was een affaire te hebben met een getrouwde man.  Ook de man werd achteraf zwaar aangepakt. De BBC heeft een beeldreportage van dit "incident" gemaakt. Wij laten het niet zien, omdat we principieel geen beelden tonen van ruw geweld.  Indien gewenst : hier zijn de beelden. Gevoelige lezers/kijkers zijn gewaarschuwd.

Achteraf rechtvaardigen enkele sadisten deze wijze van bestraffing.  De aanhangers van de godsdienst van de vrede beledigen de profeet als zij steniging inhumaan of ongrondwettelijk noemen. De wetten van het officiële Afghanistan zijn gemaakt door corrupte politici, terwijl de sharia de wet van allah is.

Met dit misselijkmakend soort onmensen kan je nooit wat bereiken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada verveeld met familie Tunesische ex-president

 

 

Welke Tunesiërs, familie van de president, bevinden zich in een luxueus Canadees hotel ?  Ook aandacht voor de rellen in Egypte. 

 Allemaal goed en wel : de vrienden van de islam moeten hun eigen problemen oplossen in hun eigen Prachtlanden. Het is overduidelijk, dat met deze rellen elke islamiet zich kan aandienen in het verfoeilijke Westen en direct asiel zal krijgen. Zodat van hieruit de "strijd" verder kan gezet worden én tegelijk geëist zal worden dat wij onze verderfelijke levensgewoontes moeten inruilen tegen de hoogwaardige principes vervat in de koran.  Zeg, dat we overdrijven en we snijden u de keel over op zijn halals.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een droevig gedichtje

 

Ach

Je hebt alles geduld,
Je plicht perfect vervuld,
Nu ben je versleten,
Morgen al vergeten,
Voor het laatst uitgetrokken,
Je trouwe ouwe sokken.

Rony



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in NL gesjoemel met auteursrechten

 

Directeuren van grote radiostations staan bij Buma/Stemra ingeschreven als componist van honderden liedjes. Zo ontvangen ze geld voor nummers die ze zelf niet geschreven hebben, schrijft de Volkskrant. Onder anderen directeur van Radio 538 Jan Willem Brüggenwirth en directeur van Skyradio Ab Trik staan in de database van Buma/Stemra vermeld als componist of medecomponist. Als rechthebbende krijgen ze jaarlijks duizenden euro's.

Volgens de directeuren is nu eenmaal besloten dat zij het geld innen voor de componisten die intern bij hen werken. Vervolgens gaat dat via hen weer naar de componisten. Ze verdienen er zelf niks aan, zeggen ze. Volgens componisten zit het anders. Tegen de krant zeggen ze anoniem dat ze worden gedwongen radiobonzen mee te laten delen in de inkomsten.

Waarom de echte componisten niet gewoon bij Buma/Stemra worden ingeschreven, is onduidelijk. Volgens Trik schijnt deze constructie handiger te zijn. Tot zover deze mededeling die wij vonden in Trouw.

De auteursrechten-problematiek (die uiteraard een internationaal gegeven is) zorgt door zijn complexiteit als een ideale achtergrond voor malafide praktijken en even malafide personen of instellingen die de kans zien, zich te verrijken. En de politiek kijkt machteloos toe.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!