Angeltjes
25-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgens Walen mag Filip Dewinter niet uitgenodigd worden op een voetbalwedstrijd

 

Bestand:Bpost.png

Zover zijn we gekomen in dit wegterende land.  Filip Dewinter was ingegaan op een uitnodiging van de belgische post (bpost) om de voetbalwedstrijd Anderlecht tegen AA Gent bij te wonen in de sponsorloge. 

Waarom niet ?  Dewinter is en blijft een van de kopstukken van de Vlaamse politiek en bpost bewijst met deze uitnodiging haar strikt neutrale opstelling, los van partijpolitieke overwegingen, zoals het een semi-overheidsinstelling betaamt.

De democratische verzieking van het land B gaat echter zo ver dat in de Kamer van Volksvertegenwoordigers twee franstaligen (André Frédéric van de PS en Damien Thiery, de FDF-koekoeksburgemeester van Linkebeek) de regering interpelleren over de aanwezigheid van Dewinter bij deze voetbalwedstrijd.

De heren beseffen duidelijk niet hoe belachelijk zij zich maken met deze tussenkomst.  Het zijn dan ook maar franstaligen die leven binnen hun eigen enge kringetje waarin zelfoverschatting en minachting de plaats hebben ingenomen van relativerend intellect. Een van onze goede vrienden vergeleek onlangs dit fenomeen van franse bekrompenheid met de apen op de rotsen van Gibraltar : zij denken ook dat zij Europa en Afrika overheersen. 

 "Dit valt dus buiten de publieke dienstverlening en valt niet onder de ministeriële verantwoordelijkheid. Dit behoort tot de autonomie van het overheidsbedrijf", liet de ontslagnemende CD&V-ministerin Vervotte weten. Zij voegde eraan toe dat bpost op commercieel vlak niet mag discrimineren en dat politieke voorkeur geen criterium is. Het bedrijf moet competitief blijven voor alle klanten, zonder onderscheid, klonk het.

Tanguy Veys verweet PS en MR/FDF Stasipraktijken toe te passen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingen : en wat krijgen we ervoor terug ?

 

De zakenbank Petercam heeft internationaal nagekeken wat een staat verricht met de opbrengsten van belastinggelden.  De burgers dragen bij tot de instandhouding van hun land via taksen op hun arbeidsprestaties, rechtstreekse belastingen, BTW, kortom allerlei soorten gelegaliseerde aanslagen op wat wij verwerven en bezitten. De grijpgrage natie haalt de centjes binnen en besteedt ze vervolgens om bijvoorbeeld wegen aan te leggen en te herstellen, onderwijs in te richten voor hoofdzakelijk vreemde kientjes en soms ook voor de eigen bevolking, enz. Uiteraard gaan een deel van onze belastingen naar de weddes van het openbaar ambt en de talloze nevenorganisaties waarvan wij niet eens het bestaan vermoeden en die dievelings door de politici in het leven worden geroepen om ze te bevolken met vriendjes en familie. Ook alimentatiegelden voor genetisch minder getalenteerde landsgedeeltes moeten gereserveerd worden.

Dat kost allemaal samen heel veel geld. In 2010 gaf het land B bijvoorbeeld 187 miljard euro uit, terwijl het er heel wat minder kreeg van ons.  Wij, de burgers zijn krenterig en de brave regering moet in arren moede geld gaan lenen om aan onze schrokkerige behoeftes te voldoen.

Zo kan men de situatie bekijken, als men Guy Vanhengel of Didier Reynders heet en verantwoordelijk is voor de nationale uitgaven en inkomsten.  Maar dat is slechts oogverblinding, althans volgens de studie van Petercam. De inwoners van belgië (zeg maar, de belgen) krijgen in verhouding tot andere  landen veel minder terug voor hun belastingsinspanningen.

Petercam maakte een volgorde op van de best bestuurde naties ter wereld.  Wat krijgen we terug voor onze belastingcenten ?

Zwitserland scoort hierin het best. Het land kan zich qua duurzaamheid meten met de Scandinavische landen, maar de inwoners betalen er beduidend minder belastingen.

Chili staat op de tweede plaats. Op gebied van duurzaamheid scoort het land niet erg goed, maar de inwoners betalen er ook weinig belastingen.

De rangschikking: 1. Zwitserland - 2. Chili - 3. Zuid Korea - 4. Japan - 5. Nieuw Zeeland - 6. Australië - 7. IJsland - 8. Canada - 9. Noorwegen - 10. Slovakije - 11. Duitsland - 12. Ierland - 13. Nederland - 14. Finland - 15. Zweden - 16. Mexico - 17. Verenigd Koninkrijk - 18. Portugal - 19. Oostenrijk - 20. Luxemburg - 21. Verenigde Staten - 22. Spanje - 23. Tsjechië - 24. Slovenië - 25. Frankrijk - 26. Polen - 27. Denemarken - 28. België - 29. Griekenland - 30. Turkije - 31. Hongarije - 32. Italië.

Landen als België of Frankrijk scoren slecht in dit klassement. De belastingsdruk is er hoog, zelf dicht bij die van de Scandinavische landen, maar op gebied van duurzaamheid scoren ze wel een stuk minder goed dan die landen.

Bron : de media & Petercam


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ordelijke opdeling van het land B is de enige optie

 

Het blijft een vreemde zaak van op afstand een vertoning bij te wonen, zoals gisteren te zien viel in Villa Politica : de lawaaierige bende vertegenwoordigers van het Volk, verzameld in plenaire zitting. Met een afwezige eerste-mnister die halverwege even opduikt en per kerende onder gejoel en gejuich het halfrond opnieuw verlaat, schichtig glimlachend, op weg naar een internationale vergadering. De afgang van de democratie, de minachting voor het eigen parlement.  Men noemt dit het Vragenuurtje, de kamerleden mogen hun prangende gewetensvragen richten tot de regering.  In dit geval de oude regering Leterme die instaat voor de continuïteit van het beleid, bijna 300 dagen na de officiële verkiezingen. Er is nog niet onmiddellijk een opvolger voor Leterme in het zicht en vermoedelijk komt die er zelfs niet voor het einde van het jaar.

Het land B drijft verder op automatische piloot en tussendoor stelt de keuning een of andere onderdaan aan die moet peilen naar de bereidheid van de Vlaamse en Franstalige partijen om samen de natie overeind te houden.  De NVA kwam op 13 juni 2010 als grootste belgische politieke partij uit de stembussen. Normaal had De Wever alle touwtjes in handen om de regie te voeren voor de vorming van een regering. Onmiddellijk heeft hij nederig, zoals het een Vlaamse boerenkinkel past, zijn plaats afgestaan aan de Waal Di Rupo.  De vlucht voor de verantwoordelijkheid zat er bij de NVA vanaf dag één in : "Doet u maar, après vous".

Wij besparen u en onszelf de pijnlijke passages die in de media uitlekten over de probeersels om tegen alle redelijkheid en gezond verstand in, de belgische constructie overeind te houden.  Alles draait om het behoud van de Vlaamse geldstromen naar Wallonië en Brussel. Daarnaast de francofone arrogantie, belichaamd door de zieke stad Brussel : vergeven van criminaliteit, bestuurd door 750 partijpolitieke potentaten en op weg om de eerste Arabische stad van Europa te worden.

Er is meer dan dat aan de hand, maar in essentie zijn dit de symbolen van het vastgelopen overleg, van de onbestuurbaarheid van het land B. Met een staatsschuld van bijna 350 miljard en de budgettaire saneringen die onvermijdelijk zijn, zijn er geen cadeaus meer om de partijpolitiek te deblokkeren. Er is geen ruimte voor extra alimentatie of smeergeld voor de Franstalige Hangmatters.

Iedereen roept, de regimezender 0000 in éénklank met de grote NVA, dat nieuwe verkiezingen niet gewild zijn. "De menschen wenschen dit niet". De NVA moet voor de enen het been stijf houden maar tegelijk nog meer toegevingen doen dan er tot hiertoe gebeurd zijn, voor de anderen.  Deze schizofrene toestand heeft de NVA enkel en alleen aan zichzelf te danken. Namelijk door zich in het belgische nestenwesp te wringen en direct de plaats te ruimen voor de Waal Di Rupo. De Wever bevindt zich in een zelfde positie als Leterme na de verkiezingen van 2007 : angst om het eigen partijprogramma op tafel te gooien, meer zelfs, verloochening van de eigen (gezonde) stellingen. 

Gebeurt er wat in het Vlaamse parlement of de Vlaamse regering ter bescherming van de Vlaamse verworvenheden ?  Buiten een sporadische,  obligate verklaring door minister-president Kris Peeters beweegt er niets op dat vlak.  De voorbereiding van de boedelscheiding, het behoud van het afgebakende terrein van de Vlaamse Gemeenschap, daar wordt niet over gerept.  De twee NVA-excellenties in de Vlaamse Regering vallen op door hun grijze muizen-imago.

Gisteren halen de federale CD&V-ministers in de regering van lopende zaken zwaar uit naar de N-VA. Ze zijn de kritiek op hun beleid beu en roepen De Wever op om zelf snel een regering te vormen. "De sleutels van onze kabinetten liggen klaar" schrijven Leterme, Steven Vanackere, Inge Vervotte, Stefaan De Clerck, Pieter De Crem, Carl Devlies en Etienne Schouppe.  “Bart De Wever is mislukt. Hij heeft helemaal niets gedaan met zijn verkiezingsoverwinning,” zegt Leterme, die terzake een ervaringsdeskundige is.

NVA-fractievoorzitter Jambon moest tijdens het vragenuurtje in de Kamer weer eens de rol vertolken van de geïrriteerde door deze onverhoedse CD&V aanval.  In Terzake mocht Siegfried Bracke 's avonds de vragen van een vooringenomen ex-collega journalist beantwoorden.  Bart de Wever was nergens te bespeuren.

Er is geen enkel sprankeltje hoop dat de politieke impasse waarin het land B zich bevindt, tot een oplossing zal komen. Welke formule zou dit lnd nog kunnen redden ?  Totaal gezichtsverlies voor de NVA of voor de overzijde ?  Nieuwe verkiezingen worden angstvallig afgehouden.  Vroeg of laat zal men tot de logische conclusie komen, dat de vreedzame scheiding tussen Vlamingen en Walen de enige oplossing is.  Terloops : de Ordelijke Opdeling van België door Gerolf Annemans en Steven Utsi is nu ook in Engelse vertaling verschenen.  Bij zijn volgende bezoek aan David Cameron kan Bart de Wever dit als relatiegeschenk overhandigen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer AAaRGH ...

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabist Han Jansen met een subtiel stukje over militaire interventies en zo

 

De actie van de helikopter op het strand in Libië blijft vragen oproepen. Kan je als gewoon Nederlands burger tijdens een crisis even de Nederlandse ambassade bellen die dan een helikopter stuurt? Ja, je kunt wel bellen, maar dat heeft weinig zin als het antwoordapparaat niet aangesloten staat.

Ik heb een aantal keren in het Midden-Oosten in een crisissituatie rondgelopen, en heb niets dan lof voor de manier waarop de plaatselijke ambtenaren van een ambassade de zaken dan aanpakken, ondanks de manier waarop hun collega’s in Den Haag meehelpen om het hunne bij te dragen aan de afloop van wat er bezig is te gebeuren. Zo’n verschil van perspectief is trouwens uiteraard onvermijdelijk. Maar een helikopter langs sturen? Het valt eigenlijk een beetje buiten mijn horizon.

Dat is niet de enige vraag over Libië die de regering ooit eens zal moeten beantwoorden. De opstandelingen die nu ‘onze’ hulp krijgen hebben geen leger, geen commandostructuur en geen goed zichtbare organisatie of woordvoerder. Hun opvattingen over politiek en samenleving zijn ons onbekend. Het enige vliegtuig dat ze hadden, hebben ze zelf neer weten te halen. Ze hebben wel pistolen en geweren waarmee ze in de lucht schieten, en dat zijn vreugdeschoten, weten we inmiddels van de Nederlandse staatsmedia.

Wat zouden wij denken als de Volksrepubliek China overhaast de Amsterdamse kraakbeweging te hulp schiet? Wat zou de rest van Europa denken? Berlijn? Brussel? Bij voorbaat hierbij tegelijkertijd mijn verontschuldigingen aan China, dit is geen belediging van China maar een poging om voor de Nederlandse lezer op een effectieve manier een beeld van de situatie te creëren.

Voor de komst van een nieuwe wereldorde hoeven we niet langer te vrezen. De komst van een nieuw soort wanorde daarentegen des te meer.

http://hoeiboei.blogspot.com/2011/03/te-hulp-schieten.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans over een vluggertje

 

Van de webstek van Gerolf Annemans http://www.gerolfannemans.org/3/

In mijn repliek in het Libië-debat stelde ik vast dat de 'regering in lopende zaken' reeds in oorlog was voor de formele goedkeuring door het Parlement.

01.26 Gerolf Annemans (VB): Mijnheer de voorzitter, ik heb niets toe te voegen aan wat ik daarnet heb gezegd, tenzij misschien dat Pieter De Crem - ik krijg net een persbericht dat de eerste Belgische F16's boven Libië vliegen - toch erin geslaagd is het Parlement met enkele minuten te kloppen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden,


Naar het schijnt zouden we er allemaal goed aan doen de winterlethargie te lijf te gaan met een lichttherapie.  Zo zouden lampen en wekkers wonderen verrichten om ons blijgemoed de dag te laten beginnen.  Voor mijn part mag iedereen zich zo’n lamp aanschaffen, maar ik heb daar wel mijn bedenkingen bij.  Soms is het zelfs aan te raden het licht uit te doen… 

Maar ik wijk af: de gezondheidsrubriek van Angeltjes behoort niet tot mijn takenpakket of bevoegdheden. Als ik het even niet meer zie zitten, dan grijp ik terug naar mijn Wurlitzerdromen.

Een zonnig nummer, een vlot danswijsje, een herkenbaar melodietje… meer moet dat niet zijn.  

Eydie Gormé (Edith Gormezano) werd geboren op 16 augustus 1931 in New York; haar ouders waren Sefardische joodse immigranten.  Zij ging werken bij de UNO als vertaler-tolk Ladino en Spaans.  In 1950 nam ze haar eerste liedjes op bij MGM; dat waren nog de 78 toeren vinyl platen.  Ze werkte toen voornamelijk samen met de populaire Big Bands, maar haar doorbraak kwam tijdens een optreden bij de The Tonight Show, waar ze haar toekomstige echtgenoot, Steve Lawrence, een zanger, zou leren kennen.  Ze trouwden in 1957.  Ze werden populair door hun duo-optredens, gekruid met hun – hilarische of pikante - ontboezemingen over hun huwelijksleven.  Ze zouden samen twee zonen op de wereld zetten: David, die componist zou worden, en Michael, een begaafd tennisser, die onverwacht op 23jarige leeftijd aan een hartziekte overleed.  Eydie Gormé treedt sinds 2009 wegens gezondheidsredenen niet meer op; haar echtgenoot, Steve, heeft het nog niet opgegeven.  

Eydie Gormé had enkele soloplaatjes; het bekendste daarvan is het keuzenummer van vandaag, Blame it on the Bossa Nova, uitgebracht in 1963.  Er werden meer dan een miljoen exemplaren van verkocht, goed voor een gouden plaat.  Cliff Richard en Manuela zouden het enkele jaren later adopteren. Het ging de wereld voor een tweede keer rond in 1990 als muzikaal motief van de film Mermaids, met Cher en Winona Ryder in de hoofdrollen.  Eydie bewandelde verschillende paden tot succes: als soliste, als deel van het veelgevraagd duo met haar echtgenoot en als latinozangeres samen met het trio Los Panchos.

Geen tragiek vandaag, geen weemoed, geen jojorelatie of echtscheidingsabonnement: gewoon een vrolijk liedje, geïnspireerd door Braziliaanse ritmes, Blame it on the Bossa Nova, gezongen door Eydie Gormé.

Kusje

Lolita

 

 


24-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leugens van de VRT ontmaskerd

 

Tijdens het journaal van 19 uur bij de Rode Regimezender 0000 werd met geen woord gerept over de incidenten die uitgelokt werden door de syndicale stoottroepen.  Wij hebben bovenstaande videobeelden bij RTL gevonden. In het verslag van Vandaag.be over de betoging werd het volgende geschreven :

De betogers gooien met projectielen naar de agenten in de Wetstraat ter hoogte van het kruispunt met de Kunstlaan. Dat meldt Ilse Van de Keere van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

Ook iets verder aan de Regentlaan provoceerden tientallen betogers de politie. Vakbondsmilitanten gooiden met projectielen, vooral stenen. De politie reageerde op het geweld met waterkanonnen en traangas.

Tijdens het 0000 Journaal maakte dezelfde Ilse van de Keere van de Brusselse politie geen gewag over de incidenten. Het is duidelijk dat de socialistische burgemeester Beulemans ingegrepen heeft en Van de Keere zal geen tweede kans krijgen om objectief een feitenrelaas te geven, dat de socialisten in een ongunstig daglicht stelt. Uiteraard komt dit ook de kameraden van de VRT goed uit. 

Zo zinken wij dag na dag verder weg in een maatschappij die beheerst wordt door krampachtige figuren die vanuit hun sleutelposities de burgers beliegen.  De toekomst ziet er veelbelovend uit, dames en heren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijheid van schoolkeuze, nog meer aan banden.

 

Vlaams Parlementslid Gerda van Steenberge

Over het zogenaamde Gelijke Onderwijs Kansen-decreet (GOK) is de jongste tijd heel wat gezegd en geschreven. Zo kondigde onder meer een Diestse basisschool aan de deuren te sluiten omdat, aldus de directie, “het uitgesproken multiculturele karakter van de school niet optimaal is om de kansen en de leerwinst van onze kinderen zo groot mogelijk te maken” en is uit statistieken gebleken dat bijna de helft van de Nederlandstalige kinderen in Brussel noodgedwongen schoolgaat buiten het hoofdstedelijk gewest. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Franstalige Gemeenschap een gerechtelijke procedure opgestart omdat ze vindt dat de Vlaamse scholen nóg meer allochtone leerlingen moet verwelkomen.

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.a) heeft nu een nieuw voorstel uitgedokterd waarin voortaan naast broers en zussen en zogenaamde kansengroepen ook kinderen van personeelsleden voorrang krijgen bij de inschrijving in Vlaamse scholen. Smet wil op deze manier tot een betere ‘sociale mix’ komen in de scholen. Vlaams Parlementslid Gerda Van Steenberge stelt terecht dat de keuzevrijheid van de ouders nu nog meer aan banden wordt gelegd: “Modale Vlaamse kinderen zonder broers of zussen wiens ouders geen leerkracht zijn, zullen zich niet meer kunnen laten inschrijven in een school naar keuze. Voor kinderen van allochtonen wiens broers en zussen al in de school naar keuze ingeschreven zijn, is er daarentegen geen probleem. Waar is de logica?”

Wanneer beseffen ook de andere partijen dat het GOK-beleid een regelrechte discriminatie is van de Vlamingen? Wat het Vlaams Belang betreft, moet deze voorrangsregel onmiddellijk afgeschaft worden en moeten alle Vlaamse kinderen kunnen genieten van een rechtvaardig onderwijssysteem.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweld in Brusselse straten met syndicale stoottroepen

 

foto : Vandaag.be

Duizenden militanten van de socialistische en christelijke vakbond betogen in Brussel tegen het "antisociaal beleid" van de Europese Unie. De betogers kwamen vanop verschillende plaatsen in Brussel naar de Wetstraat voor een Europese actiedag van het overkoepelende Europees Vakverbond. In Brussel vindt donderdag en vrijdag een Europese top plaats.  De betogers gooiden met projectielen naar de agenten in de Wetstraat ter hoogte van het kruispunt met de Kunstlaan. Dat meldt Ilse Van de Keere van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

Ook iets verder aan de Regentlaan provoceerden tientallen betogers de politie. Vakbondsmilitanten gooiden met projectielen, vooral stenen. De politie reageerde op het geweld met waterkanonnen en traangas. Rond 13.30 uur was de situatie daar weer stabiel. In nabijgelegen gebouwen sneuvelden wel wat ramen.

Europees voorzitter Herman Van Rompuy twitterde vanop de top: "Aan de mensen die buiten betogen. Wij nemen jullie bezorgdheden ernstig. Het is niet onze bedoeling om de sociale bescherming te ontmantelen."

Burgemeester Freddy Beulemans verleende vlotjes toelating om de stad van 's ochtends vroeg vrij te houden voor de betoging die vanuit vier verschillende uithoeken optrok naar het stadscentrum. Daardoor was Brussel totaal onbereikbaar en bezet. Welke economische schade dit berokkent, zal de opgezwollen alcoholverbruiker van Brussel worst wezen. O wee, als Vlaams-nationalisten vreedzaam en zonder vernielingen aan te richten, betogen, dan worden zij in mekaar geslagen en aangehouden.

Voor enkele weken deed zich in Antwerpen een gelijkaardig fenomeen voor : burgemeester Janssens verleende daar ook vlot toelating aan de vakbonden om te betogen in het stadscentrum, zodat de winkeliers bijna een ganse dag inkomsten mochten derven.  "Niet rood, geen brood" geldt enkel voor de stoottroepen van de syndicaten. De overige burgers kunnen creperen. Vergelijkingen met de gewelddaden uit de jaren '30 van vorige eeuw door de nazi-stoottroepen dringen zich op.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Italiaanse Parlement op 21 maart

  

Op 21 maart werd in de Italiaanse Kamer voor Volksvertegenwoordigers de plaats geruimd voor het Symfonisch orkest van de Opera van Rome dat het officieuze Italiaanse volkslied speelde " Va', pensiero, sull'ali dorate" (ga, gedachte, op gouden vleugels) uit Verdi's Nabucco. Italië vierde, de niet door iedereen gewaardeerde,  150-jarige verjaardag van de hereniging. Dit alles, terwijl de huidige premier waadt door een modderpoel van seksuele uitspattingen, het land overspoeld wordt door illegalen, de financiële situatie compleet uit de hand loopt en de regering ondermeer fors wil knippen in de subsidies voor de culturele sector. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gladde Glenn weet van niets

 

Vandaag.be meldt dat er een strafonderzoek gevoerd wordt tegen Glenn Audenaert, de directeur van de gerechtelijke politie van Brussel. Hij zou al verhoord zijn door het parket van Dendermonde.

Audenaert heeft een goede relatie met een distributeur van groenten en fruit uit Oost-Vlaanderen.  Die man zou aan de baas van de gerechtelijke politie gevraagd hebben om een zakenpartner te screenen. Het gaat om vastgoed in Knokke(waar gladde Glenn verblijft)  en een moeilijk te traceren boekhouding. Daarop zou Audenaert zijn speurders hebben ingezet om het zaakje uit te spitten voor zijn vriend. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van een onwettelijk gebruik van de politiedatabanken. Dat is schering en inslag en als dit geval nu uitlekt, is het duidelijk een afrekening.

Audenaert wast zijn handen in onschuld. Dat doet de gladjanus altijd : toen hij met zijn andere vriend, de liberale advocaat en OCMW-voorzitter van Gent, Geert Versnick,  in een restaurant zat te smikkelen met twee gezellige madammen, muisde hij er ok onderuit, toen Versnick met een neut op, ruzie begon te maken tegen de toenmalige hoofdredacteur van Story over het roken van een sigaret.  Audenaert was direct ribbedebie, met achterlating van de madammen en de belabberde Gentse playboy.

Zo wordt gezegd, maar wij geloven zulke roddelverhalen niet. De onkreukbaarheid van Politiechefs,  politici en ander schoon volk wordt door ons nooit ofte nimmer in twijfel getrokken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wil nu Ben Crabbé zijn ?

 

De kleine Trommeljongen van de Kreuners, Ben Crabbé, die ook het tv-spelletje Blokken presenteert, wordt gehinderd door zijn bekendheid en hij beklaagt zich daarover in het blad TV-Familie.

"Als je zoals ik op tv komt, of je met je hoofd even boven het maïsveld uitkomt, dan gaat je kop er gegarandeerd af", klaagt Crabbé tegen TV-Familie.

Daar hebben wij eerlijk gezegd, nog niet veel van gemerkt, dat figuren uit het beperkte, Vlaamse tv-wereldje door de media en het publiek afgekraakt worden, van zodra af hun schermbekendheid verder reikt dan de straat waarin zij wonen.  

In Vlaanderen gedraagt de publieke opinie zich vrij bescheiden tegenover "bekende" personen, afstandelijk en met een gezond respect voor de privacy.  Het is veeleer zo, dat de kleinere bekendheden, zelf vaak de media opzoeken om eventjes in het nieuws te komen.  En zich vervolgens te beklagen dat zij als opgejaagd wild door het leven moeten.  Wij kennen een  kale gitaarjongen die op het Antwerpse Kiel woont en die soms op televisie verschijnt ; telkens dat het geval is geweest,  loopt hij de dag nadien geheel toevallig rond in de omgeving van het drukke Wijnegemshopping Center. "Heb je me gezien ... ?"

De kleine Trommeljongen heeft het over nog andere nadelen van zijn wereldbekendheid : "Internet is een fantastische manier om te communiceren, maar het is ook een vuilnisbak van porno en haat geworden. De vuilbekkerij die je soms op forums leest… .Iedereen heeft zijn mening en kan dat gemakkelijk en anoniem kwijt op het web. Ze doen maar, ik heb er al voor gezorgd dat mijn privé-mail goed verborgen blijft, zodat niet iedereen me kan bereiken. Maar al die nepaccounts op Facebook irriteren me wel. Mensen die zich voor mij uitgeven, dat begrijp ik niet." Wij ook niet, mijnheer Crabbé. Hoe vaak is dat trouwens voorgekomen ?

De meest pretentieuze ijdeltuiten die prat gaan op hun "bekendheid" komen meestal uit de omgeving van de openbare omroep en zijn zwaarbetaalde aanhangsels, zoals Woestijnvis of DeMensen (het bedrijfje van Crabbé). Het zijn  de Tom Lenaertsen die zo lang op het scherm komen, tot de menschen hun knepen doorhebben en hun vieze praatjes beu zijn, de nitwits die door Humo de hemel worden ingeprezen, de actrices met minder dan middelmatrig talent die verheven worden tot de status van "mooie madammen die bulken van talent". Enzovoort. Het Humo-wereldje, dat hoereert en boeleert met Woestijnvissen, Coreliokranten en de Melkkoe, VRT.

Maar wie wil er nu Ben Crabbé zijn ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantasietjes van Geert Bourgeois' adviseurs

 

Dit kaartje zou niet meer zijn dan een denkoefening van een overijverige of dromerige medewerker van de Vlaamse adviesraad voor Bestuurszaken die Geert Bourgeois (NVA) bijstaat.  De minister heeft laten weten dat er géén sprake is van een hertekening van de provinciegrenzen zoals hierboven aangeduid met de creatie van 4 supplementaire en overbodige componenten : Zuid-Vlaanderen, Vlaamse Ardennen, Euro-provincie en Kempen. Waar houden die dames en heren zich mee bezig als er geen nood bestaat aan hun fantasietjes ?

De Vlaamse Adviesraad voor Bestuurszaken  (afgekort, VLABEST) bestaat uit 14 leden (Hier klikken) en heeft een autonome werking. Hoeveel van dergelijke organisaties er bestaan in Vlaanderen is niet geweten, hoeveel ze ons kosten evenmin en wat hun nut is, wordt ondermeer aangetoond door huidig nutteloos project. "Wat wijzelf doen, doen wij beter". Helaas ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugal zit inde val

 

Wij verwijzen naar ons artikel "April in Porugal ziet er woelig uit" van 22 dezer over de politieke en financiële crisis in Portugal. Woensdagavond viel het verdict in het¨Portugese parlement : de voorstellen van de socialistische mindereidsregering Socrates werden niet aanvaard.

Waarop premier Jose Socrates  zijn ontslag heeft ingediend. Alle oppositiepartijen in het parlement stemden vanavond tegen de plannen van Socrates, die had aangegeven dat hij niet langer zou kunnen doorgaan met regeren als zijn voorstellen voor bezuinigingen en belastingverhogingen niet werden aangenomen.

De belangrijkste oppositiepartij, de centrumrechtse PSD, is niet tegen het op orde brengen van de overheidsfinanciën, maar verzet zich tegen de wijze waarop de socialistische minderheidsregering dit wil doen. De situatie in Portugal verhoogt de druk op de top van Europese regeringsleiders, die morgen en vrijdag in Brussel wordt gehouden. Daar willen de leiders afspraken maken over een sterker bestuur van de eurozone en over de oprichting van een permanent crisisfonds om probleemlanden in de toekomst te kunnen helpen. Als Portugal zonder regering komt te zitten, schatten velen de kans hoger in dat het land aanspraak zal moeten maken op het Europese noodfonds.

Verondersteld wordt dat de president het ontslag van Socrates even in beraad zal houden, zodat de premier vandaag en morgen in Brussel kan deelnemen aan de beraadslagingen in volheid van functie.  Socrates en Leterme : twee democratisch gewipte premiers die voortregeren. 

Ray

pst ... : Barroso, de EU Commissievoorzitter, die verheven staat boven alle mogelijke kritiek, is als gewezen Portugees premier, mede verantwoordelijk voor de huidige diepe crisis van zijn vaderland. Uiteraard wordt hierover gezwegen. Net zoals het belgische fenomeen, Herman van Rompuy, als gewezen premier en begrotingsminister van het land B, niets meer te maken heeft met de moeraspolitiek van zijn vaderland. Europa wordt geleid door twee flinke knoeiers, als het ons toegelaten is, even het politiek-correcte taalgebruik te verlaten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we niet van belgië houden (Bruno Valkeniers)

 

“Ook na de Vlaamse onafhankelijkheid zullen trams en metrostellen echt niet stoppen aan de rand van Brussel. De internationale gemeenschap zal Vlaanderen echt niet uitspuwen. En neen, er wordt geen muur gebouwd rond Vlaanderen – waar halen ze het? En ja, ook in een vrij Vlaanderen zijn Franstaligen welkom aan de Vlaamse kust en mag iedereen nog genieten van Belgische frieten en pralines. Maar als ultiem argument om dit zieke landje in stand te houden, is het toch wat mager. Zo denkt ook Bart Sturtewagen (De Standaard) erover: “Nu het nationale voetbalelftal ons in het buitenland belachelijk maakt, blijven nog slechts Brussel, de koning en Clouseau over om het land bijeen te houden. Maar het vermoeden dat dat wel eens niet zou kunnen volstaan, wint in brede kring veld.”

Waarom zouden wij van België moeten houden? Een land waar de Vlamingen – zeker in de hoofdstad – als tweederangsburgers worden beschouwd. Een land van communautaire wafelijzers, corruptie en vriendjespolitiek, een catastrofaal justitiebeleid. Een land waar álles vierkant draait en dat er niet eens in slaagt om één van zijn meest prioritaire taken, de bescherming van zijn burgers, naar behoren uit te voeren. Een land waar de Vlaamse belastingbetaler schaamteloos wordt uitgemolken en waar de demografische meerderheid werd uitgeschakeld met bijzondere meerderheden, belangenconflicten en alarmbelprocedures. België is slecht bestuur, een mislukte staat, een manke democratie. Dáárom houden wij niet van dit land.

In tegenstelling tot de wanhopige pleidooien voor het behoud van België, is ons pleidooi voor Vlaamse onafhankelijkheid een pleidooi van hoop. Vlaamse onafhankelijkheid is al lang geen sentimentele droom meer, maar een bittere economische noodzaak geworden. De enige manier om weg te geraken uit de politieke impasse en het Belgische moeras. België is het verleden, een eigen Vlaamse staat is de toekomst.

Herlees het hele artikel:

http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=432473


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale Schuld : bijna 350 miljard

 

 

SCHULD OP 28.02.2011
FEDERALE STAAT
349.328.083.106


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lode Wils in Knack : *Het Vlaams-nationalisme is gesticht door de Duitsers*

 

Vandaag start in Knack een reeks over "Een stad in de oorlog" die zal lopen tot half oktober. Het eerste artikel is gewijd aan Antwerpen en op de cover staat een groepje Wehrmachtsoldaten voor de kathedraal te poseren. Eveneens een loktitel "Het Vlaams-nationalisme is gesticht door de Duitsers".  Gelukkig wordt nog niet vermeld, dat Knack de wekelijkse Winkler Prins van de Lage Landen is. 

Een lang artikel, onder redactie van Ann Peuteman en Misjoe Verleyen, draagt als titel "Vlaanderen heeft een soap over de oorlog nodig".  Het is een dubbelinterview met 2 figuren van het "Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en hedendaagse Maatschappij", afgekort SOMA.  Over een dubbele pagina staat een foto van een vertrekkensklare trein afgeladen met Oostfronters in Sint Pietersstation van Gent, uitgewuifd op de voorgrond door tientallen geüniformeerde meisjes die de Hitlergroet brengen.  Een foto is een foto en geeft tevens direct de teneur weer van het stuk.  De twee SOMA-figuren hebben vastomlijnde ideeën over de recente geschiedenis. Als het aan hen lag, zou de VRT sofort, pardon onmiddellijk, "Thuis" moeten terugplaatsen in de jaren tussen 1940 en 1944, dan zouden de kijkers pas beseffen, wat hun voorouders meegemaakt hebben en wat hen zelf te wachten staat als de Vlaams-nationalisten de plak gaan zwaaien over de staat.

Enkele citaten : "Waarom hebben onze ouders en grootouders met zo veel enthousiasme een antidemocratische maatschappij willen uitbouwen ?" Wij zullen er maar niet op ingaan, in welk soort maatschappij wij momenteel terechtgekomen zijn.  Een andere, zo mogelijk, nog meer onthutsende uitspraak : "Wie van Vlaanderen een aparte natie wil maken, moet dringend op een volwassen manier naar WO II leren kijken".  Dit is een meer dan tendentieuze en verknipte opmerking, waarmede SOMA zich direct plaatst in de belgicistische lijn, die Vlaamse republikeinen gelijkschakelt met nazi's en fascisten.  Een andere voltreffer "Aan amnestie hebben wij geen nood, want daar wordt niemand beter van".

Het opzet van dit stuk lijkt wel of Marc Dutroux en C° uitgebreid mogen vertellen, hoe jonge meisjes best hun overgang naar de volwassenheid beleven. "Aan liefde hebben wij geen nood, want daar wordt niemand beter van : erop, erover en omver, volstaat".

Het eigenlijk Knackdossier behandelt Antwerpen in de oorlogsjaren en werd bij mekaar geschreven door twee onderzoekers van het reeds genoemde SOMA. Het is een interessant en lezenswaardig document dat, voor zover wij er als niet-historicus kunnen over oordelen, de tijdsgeest probeert weer te geven. Uiteraard strikt bekeken door de rode bril van de SOMA-auteurs, die zich op legalistische argumenten steunen en daarbij volledig voorbijgaan aan de realiteit, namelijk dat de militaire bezetters beroep moesten doen op Vlaamse medewerkers, wilde de maatschappij ("de menschen", zoals Leterme ons noemt) niet ten ondergaan in een complete chaos. Er wordt nauwelijks één zin gewijd aan de vlucht van zowel de volledige belgische regering naar Londen, alsook deze van de Antwerpse burgemeester Camille Huysmans.  Collaborerende Vlaams-nationalisten komen ruim aan bod in tendentieuze bewoordingen, over de angstrol van traditionele politici wordt niet gerept.

Een paginagrote foto van VNV-leider Hendrik Elias, die in uniform zijn troepen schouwt op de Meir begeleidt dit artikel.  Enkele uitspraken "Ongeveer 66% van de in Groot-Antwerpen geregistreerde Joden werd gedeporteerd. 95% van hen keerde nooit terug." Een schrijnende werkelijkheid die een zware smet blijft op het stedelijk beleid van burgemeester Delwaide en waar in 2007 de huidige Antwerpse burgemeester zijn excuses heeft voor aangeboden aan de Joodse gemeenschap. Kwek-Kwek De Wever beging toen de fout deze excuses in twijfel te trekken en hij kon nadien zich op zijn beurt verontschuldigen.  "Brede lagen van de Antwerpse bevolking waren tevreden met het beleid van de katholieke oorlogsburgemeester Leon Delwaide".  Inderdaad, want toen hij na de oorlog geschorst was, werd zijn echtgenote massaal verkozen op de CVP-lijst. Enige tijd later kwam Delwaide terug op het stadhuis als havenschepen en politieke rechterhand van Lode Craeybeckx.

In een Tijdspiegel worden foto's getoond uit de oorlogsperiode, naast afbeeldingen op dezelfde locaties nu in 2011.  Dit levert soms grappige contrastbeelden op. Ondermeer als Staatskommissär Delius op wandel is op de de Keyserlei en nagestaard wordt door enkele verbaasde burgers. Ook de intrede van VNV-leider Staf de Clercq in uniform in het Sportpaleis ontbreekt niet in de fotogalerij. In 1942 overlijdt de Clercq.  De opmerking moet en mag gemaakt worden : de VNV-leiding heeft zich te ver geëngageerd in de collaboratie en heeft daardoor vele onschuldige, kleine militanten meegesleurd en tegelijk de reputatie van vele Vlaamsgezinden tot op de dag van vandaag geschaad. Je moet weliswaar alles in zijn historische samenhang plaatsen, wat wij doen, maar dan nog blijft deze vaststelling wat zij is.

Knack laat tot slot het woord aan de historicus (en een van mijn oud-leraars aan het Athenaeum te Antwerpen), Lode Wils, een haatbol van al wat zweemt naar Vlaams-nationalisme.  Wils doet ditmaal geen beroep op eenzijdige historische argumenten om op zijn 82ste zijn afkeer tot uiting te brengen. Hem wordt de vrijheid gegund te putten uit zijn jeugdherinneringen. "Bij de viering van 21 juli in 1944 liepen de tranen uit mijn ogen.  Die tranen en het gevoel van onderdrukking beïnvloeden mijn leven leven nog altijd".

Als bekentenis voor zijn subjectieve kijk op de geschiedenis van de Vlaamse Beweging, kan dit tellen. Het slot van Wils' wilde verhaal luidt als volgt : "Tegelijk Belg en Vlaming zijn, is dat een tegenstelling ? Nee. Die contradictie is opgepord door de Vlaams-nationalisten en gecreëerd door de Duitsers in '14-'18.  Hun Flamenpolitik wakkerde de Vlaamse symbolen aan, in de hoop de Belgen te verdelen. Bart de Wever zal het niet ontkennen maar toch niet graag horen : daar is het Vlaams-nationalisme ontstaan. Het is gesticht door de Duitsers".

Of Bart de Wever dit nu ontkent of niet, zal ons worst wezen. Wij ontkennen het. Het Vlaams-nationalisme bezit een traditie die teruggaat tot voor de kunstmatige stichting van belgië, zij het met gewijzigde doelstellingen of onder andere benamingen. Dat is ruim meer dan 200 jaar. Het Vlaams radicalisme heeft de enorme verfransingsdruk weerstaan op eigen krachten en het is enkel gedurende 2 x 4 jaar (1914-1918 en 1940-1944) dat de getergde bewuste Vlamingen zich gewend hebben tot de bezettende mogendheid om hun normale democratische burgerrechten te verwerven.  De uitlating van Lode Wils is een beschamende, rancuneuze verdraaide interpretatie van de Vlaamse geschiedenis, een historicus onwaardig.

Tot zover onze beschouwingen bij de eenzijdige visie van de Knack-redactie op het Vlaams-nationalisme.  En waarbij de zogenaamd "neutrale" medewerkers van SOMA, bezeten als zij zijn door hun afkeer voor het Vlaams-nationalisme, er niet voor terugdeinzen te waarschuwen voor de stellingen van Vlaams Belang en NVA (zonder deze partijen te noemen) : als deze aan de macht komen, is dit een rechtstreekse aansluiting op de periode '40- '45.

Wat een trieste houding van Knack, maar een duidelijke politieke profilering. Voor zover we het nog niet wisten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds geen duidelijkheid over NAVO-deelname Libië

 

De lidstaten van de NAVO zijn het vandaag niet eens geworden over de vraag of de alliantie moet deelnemen aan de militaire acties in Libië. Dat betekent dat de organisatie het commando over de operaties nog niet overneemt. Dat heeft een NAVO-diplomaat laten weten. Morgen praten de ambassadeurs van de 28 lidstaten tellende organisatie verder. De landen steggelen al dagen over de rol van de NAVO in het conflict.

Vooral Turkije blijft fel tegenstander van militaire acties in Libië zelf. Duitsland wil ook niet bij offensieve acties betrokken raken. Gisteren werd wel een doorbraak bereikt toen bekend werd dat de NAVO het wapenembargo tegen Libië ging controleren.

En in Nederland heeft de PVV van Geert Wilders zich uitgesproken tegen de Nederlandse deelname zoals gepland door de regering. De PVV wil dat er meer Arabische landen betrokken worden bij de acties.

Bron : Powned


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : justitie in het land B
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In meerdere processen haken getuigen af .
Waarschijnlijk worden zij of hun familie bedreigd door de machtige
clanleden .
Ik ben er bijna zeker van, dat de daders van de moord op Kitty
vrijuit zullen gaan . Wie durft het welzijn van familie op het
spel zetten ? Ik niet ...

NAW bekend bij de redactie


 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!