Angeltjes
04-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware rellen en ettelijke doden na bijbelverbranding
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De dwaze actie van twee Turkse imams om in het openbaar een Bijbel te verbranden heeft in de Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk en andere Europese landen geleid tot nieuw geweld tegen moslims.

Imam Sakr-El-Roch stak vorige week zondag in Cappadocië onder toeziend oog van collega Mohamed-Ben-Sandel een Bijbel in brand. Hoewel moslims in Amerika, Frankrijk en andere Europese landen zich al eerder in alle toonaarden tegen dergelijke acties hadden uitgesproken, leidde de verbranding van een Bijbel opnieuw tot een golf van geweld in christelijke landen. Verschillende moslims werden vermoord, moskeeën werden vernield en korans verscheurd en in brand gestoken, als protest tegen de bijbelerbranding.

Woede

Op 25 maart viel een menigte fanatieke christenen een moskee in een Parijse voorstad aan. Daarbij werden enkele moslims vermoord en een aantal korans in brand gestoken. Volgens ooggetuigen probeerden de aanvallers de moskee in brand te steken, maar onthutste moslims trachtten dit te voorkomen. Aanwezige Franse veiligheidstroepen gingen ervandoor, waarmee de achtergebleven moslims werden overgeleverd aan de woedende menigte.

De christelijke aanvallers schreeuwden anti-islamitische leuzen en een gevoel van woede jegens de religieuze minderheid van moslims maakte zich meester van de Parijse voorstad. Winkels en huizen werden vernield en onschuldige moslims opgejaagd en gemolesteerd.

Geen relatie

De imam van de moskee nabij Parijs, Abdul Quadder meldt dat "ondanks de veroordeling van het verbranden van de Bijbel" de moslim-gemeenschap "onder vuur is komen te liggen omdat de fanatieke christenen denken dat wij banden hebben met de Turkse imams". Hij benadrukt dat "wij allochtone Fransen zijn, geboren in dit land en we hebben geen enkele relatie hebben met Turkije."

Ook in Amerika

Bij een ander incident werd de moslimgemeenschap in de buurt van Boston, Philadelphia aangevallen. Ook daar staken fundamentalistische christenen de moskee in brand, gooiden korans op straat en beschuldigden zij de moslims van godslastering. Bij de aanval raakten een aantal onschuldige moslims gewond.

Represailles

Afgelopen weekeinde werd in steden, overal ter wereld,  zoals Londen, Parijs, Amsterdam, New York en de Antwerpse Seefhoek, gedemonstreerd tegen de bijbelverbranding zoals gepleegd door  Imam Sakr-El-Roch. De demonstranten verbrandden zijn foto en riepen leuzen tegen Turkije en premier Erdogan. Ook werd opgeroepen de Turkse imam te vermoorden. Katholieken kondigden represailles aan tegen moslims indien de Turkse regering nalaat op te treden tegen Imam Sakr-El-Roch.

Frankrijk, een haard van katholiek protest

Vrijdag was een bijzonder bloedige dag : in de Zuidfranse havenstad Marseille trokken duizenden katholieke demonstranten na de ochtendmis de straat op en drongen een VN-gebouw binnen. Daar brachten ze drie VN-stafleden en vier bewakers om, die er verdacht moslim-achtig uitzagen.

Zaterdag was het de beurt aan Perpignan waar betogers met bijbels in de hand luid demonstreerden. De ordediensten openden het vuur en zeker negen demonstranten kwamen om. Daarop trokken een aantal katholieken naar een moslimwijk waar zij huizen vernielden en onschuldige islamitische vrouwen en kinderen molesteerden onder het zingen van "Te Lourdes in de bergen verscheen in een grot, vol schitter en licht, Maria de moeder van God".

Fanatiek

De Turkse premier Erdogan omschreef het verbranden van de bijbel als intolerant en fanatiek en hij bood aan de internationale christelijke gemeenschap zijn verontschuldigingen aan en richtte een brief tot de paus van Rome met diepe spijtbetuigingen.

Bron : de media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag Poll : Bent u voor of tegen de belgische deelname aan de Libische interventie ?

 

Het Neuze-Neuze duo delft het onderspit bij Angeltjeslezers

Bent u voor of tegen de belgische deelname aan de Libische interventie ?

Eindstand

Ik ben voor  14 % 

Ik ben tegen  84 %

Ik weet het niet, mijnheer Angeltjes, ik heb nooit een eigen mening  2 %

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratie beperken om Zwitserland te beschermen

 

 

De Zwitserse bevolking mag gemiddeld in drie jaar slechts 0.2% groeien.  Dat is het hoofddoel van het volksinitiatief “Stop de overbevolking – om onze natuurlijke levensbronnen veilig te stellen”.

De organisatie Ecopop (Vereniging voor milieu en bevolking) wil nu ook graag een volksinitiatief op gang brengen.  De tekst zou al op 22 februari bij de bondskanselarij ingediend zijn.  Zodra deze de tekst openbaar maakt, zal men met het verzamelen van de nodige handtekeningen beginnen.   De vereniging ziet zich als waakhond van het milieu en gaat uit van het standpunt dat de wereld om zeep geholpen wordt door de overbevolking.

Volgens voorzitter Patrick Felder is Ecopop de enige milieuvereniging die zich met de overbevolking bezit houdt.  De druk op het milieu ontstaat door het aantal mensen op deze aardbol en hun consumptie.  De vereniging telt volgens Felder 700 leden en heeft als doel de bevolkingsgroei te stoppen en die wereldwijd – op lange termijn – naar een milieu- en sociaal aanvaardbaar niveau terug te schroeven. 

Ecopop benadrukt  niet vreemdvijandig, noch racistisch te zijn maar wel over een wereldse open blik te beschikken.   Ecopop gaat ervan uit de nodige 100.000 handtekeningen, vereist voor een volksinitiatief (referendum), bijeen te kunnen krijgen.  Een tweede doel eraan verbonden is 10% ontwikkelingshulp.  En dat geld moet naar de vrijwillige geboorteplanning gaan.

Ecopop wil met het initiatief geen rechts-populistisch platform bieden, maar ze hebben bij contacten met politieke partijen moeten vaststellen geen medestrijders “in het politieke centrum” te vinden zijn.   

Het begrenzen van immigratie in Zwitserland moet men als een “planning van de beschikbare ruimte” lezen en richt zich niet tegen vreemdelingen.  Maar dat de huidige bevolkingsgroei van 1.3% het land overmatig belast, is duidelijk.

80% van deze groei is te wijten aan immigratie.  Zwitserland kan het zich niet veroorloven dat het land steeds dichter bebouwd wordt en dat de consumptie steeds verder blijft stijgen.   Op deze manier kan de door de grondwet gegarandeerde natuurlijke leefomgeving niet behouden blijven.

De economie zou door deze afbakening niet geschaad worden.  En omdat er elk jaar ook 1.1% Zwitsers hun land verlaten, blijft er een speelruimte van 1.3% immigratie.

Bron: 20 Min.on. Line

Wij hebben bij deze persmededeling twee vragen:

-  hoeveel duivels zouden er losgelaten worden indien het Vlaams Belang voor dit voorstel zou pleiten?  Ter vergelijking:  Vl. 459.2 inw/km2, CH 188.5 inw/km2

-   zou Etienne Vermeersch in Zwitserland op vakantie gaan?

Wie alsnog wil emigreren naar het democratische Zwitserland, zal zich moeten haasten.

Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hindoe tempel in Australië beschoten. Wie zou dat kunnen gedaan hebben ?

  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook NL heeft nieuwslezers met ster-allures en stottermomenten

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Ottomaanse Rijk lichtjaren verwijderd van het EU-zonnestelsel‏

 

 

Sinds het begin van de toetredingsonderhandelingen met Turkije in 2005 werd – zegge en schrijve – één hoofdstuk afgesloten.  Na bijna zes jaar onderhandelen staan nog altijd 13 hoofdstukken open en werden er 16 in de koelkast gestopt, omdat – in EU-jargon – er nog “concrete stappen vanuit Turkije” nodig zijn om zelfs maar te kunnen onderhandelen.

Sedert negen jaar leidt de AKP, de Erdoganpartij, de dans en de politieke stabiliteit ging hand-in-hand met de economische heropleving.  Erdogans’ AKP claimt de terugschroeving van de inflatie van 77% in het crisisjaar 2001 op ca. 5% dit jaar voor zichzelf en partijgenoten op: niet het IMF (Internationaal Muntfonds), dat als redder in nood ingreep en ook de miljoenen euro’s die de EU sinds jaren naar de Bosporus liet vloeien… tussen 1996 en 2005 waren dat 1300 miljoen van onze belastingeuro’s !

De Turken willen helemaal niet in de EU

Volgens recente enquêtes gelooft slechts 35% der Turken in een EU-toetreding; 60% wijst een toetreding categorisch af.

Als reden voor de vastgereden onderhandelingen geven de Turken Frankrijk en Duitsland de schuld; hun eigen tekortkomingen op het vlak van de vereiste hervormingen worden onder de tafel geveegd. De Turkse experten schrijven de oorzaak toe aan het “absoluut dieptepunt in de Turks-Duitse relaties” en de “toenemende turkofobie”.

In het beste geval is er een symbolische vooruitgang geboekt.

Erdogan is een meester in de demagogie: hij verkondigt herhaaldelijk symbolische toenaderingspogingen om de Turkse goede wil kenbaar te maken, maar concrete hervormingen in het staatsbestel blijven achterwege.  Daardoor worden de nodige wetswijzigingen naar de Griekse kalender (Nvdr : in Turkije sowieso een heikel thema) geschoven en keren oude, autoritaire geplogenheden binnen justitie en politie terug.  De EU antwoordt dan vervolgens met de boodschap “bezorgd te zijn over het hoog aantal meldingen van folter- en misbruikpraktijken buiten de Turkse officiële penitentiaire instellingen”.  (NvdR : we hebben onze twijfels dat het er binnen de officiële instellingen humaner aan toe gaat)

In het jongste EU-voortgangsrapport wordt eigenlijk duidelijk gemaakt dat de onderhandelingen vastzitten: de onvolmaaktheden werden –  naar EU-maatstaven eerder recht voor de raap – uitgedrukt met als resultaat dat de Turkse regeringschef, Erdogan, al zijn duivels losliet.  Zo stelde hij dat “evenwicht” in het rapport zoek was en… dat het volgens de wensen van de tegenstanders van een Turkijetoetreding opgemaakt was!

Zelfs de meest hardnekkige Turkijelobbyisten schijnen stilletjesaan te begrijpen dat de meest elementaire begrippen van mensen- en minderhedenrechten, pers- en geloofsvrijheid of gelijkheid van man en vrouw in Turkije zoek zijn.  In tegenstelling tot de verwachtingen van Ankara kan de EU slechts minimaal van de Kopenhaagse criteria afwijken.  Het wordt dus duidelijk dat de sceptici gelijk hadden: Turkije kan noch historisch, noch cultureel een deel van Europa uitmaken.

Kritische journalisten worden monddood gemaakt.

De vrijheid van meningsuiting blijft een groot probleem: zolang journalisten vervolgd worden omdat er vermoed wordt dat zij lid zouden zijn van het geheime Ergenekon (nationalistisch genootschap dat in het leger en de staatsstructuren geïnfiltreerd zou zijn ; "zou zijn", niets bewijst dat het inderdaad bestaat) en dat tegen separatistische tendensen én tegen de Erdoganregering zou ageren.  De paradox is dat de gearresteerde journalisten net diegenen waren die het vermoedelijk bestaan van Ergenekon aan de kaak stelden.  Beiden staan voluit achter de vervolging van Ergenekon, maar tegelijkertijd aarzelden ze niet de regering te bekritiseren wegens de schending van de mensenrechten en deden ze onderzoek naar de moord op de Armeense journalist Hrant Dink, waarbij ze tot de conclusie kwamen dat de vermoedelijke daders door de staat beschermd werden.

Bovendien blokkeert Turkije bijna 4.000 internetbladzijden omwille van “willekeurige en politieke redenen en laat de Turkse internetwetgeving geen vrije meningsuiting toe.  Het Turkse strafrecht biedt genoeg rekbare paragrafen om journalisten het zwijgen op te leggen.  Zo kan bv. “de geringschatting van het turkendom” of het lidmaatschap van een terroristische vereniging aangevoerd worden.  Erdogan heeft zich gerealiseerd wat een perfect instrument het strafrecht is om kritiek het zwijgen op te leggen.  Het is dus geen wonder dat Turkije als 138ste van de 178 staten op de ranglijst van de persvrijheid (Reporters zonder grenzen) staat. 

De arrestaties van de journalisten geven een eerder twijfelachtig beeld van het Turkse democratiseringsproces – en juist daarmee wil Turkije in de Arabische wereld pronken.  De Turkse regering distantieert zich weliswaar van de openbare aanklager, Erdogan beweert de “vrije meningsuiting tot op het einde te willen verdedigen" (hijzelf belandde ooit in de gevangenis omdat hij in het openbaar een gedicht voorgelezen had), maar wie gelooft de man die elke kritiek smoort door met een proces wegens smaad te dreigen?

Ongeveer 60 journalisten zitten in de gevangenis, 2.000 wachten op hun proces en tegen 4.000 werd een onderzoek gestart.

Ergenekon : de kogel kwam terug

Bij het begin van het Ergenekonproces, waarbij justitie tegen hooggeplaatste militairen actie ondernam wegens een vermoedelijke geplande putsch, zag het ernaar uit dat Turkije “op de goede weg” was.  In het verleden werden voornamelijk militairen en academici onder Ergenekonverdenking geplaatst.  De laatste tijd echter kwamen de media in het schietveld.  De openbare aanklager wees het verwijt van de hand dat de persvrijheid door de arrestaties zou aangetast worden en plaatste zijn handtekening onder de arrestatiebevelen voor medewerkers van een regeringskritisch internetforum.

Noch geloofsvrijheid, noch bescherming der minderheden

Aan de discriminatie van etnische of religieuze minderheden zoals Koerden of Christenen is er niets veranderd.  Huichelaar Erdogan beschuldigt de Europese staten van “islamofobie”, alhoewel moslims in de EU hun geloof vrij kunnen belijden, in tegenstelling tot de Christenen in Turkije, zoals eens te meer bewezen werd door de onteigening van het klooster Mor Gabriel.

Eén van de voorwaarden voor een EU-toetreding is de bescherming van minderheden en geloofsvrijheid.  Oordeel zelf in hoever Turkije hieraan voldoet.  Jaarlijks bekeren zich meerdere honderden moslims in Turkije zich tot het christendom.  En toch wordt het de christelijke gemeenschap niet toegestaan een opleiding voor de geestelijken te voorzien of les te geven in de taal van de minderheden.  Nog steeds heeft de Christelijke Kerk geen officieel statuut en mogen niet-moslims geen baan als ambtenaar uitoefenen.  In het beste geval zijn er kleine symbolische stapjes gezet.  De Erdoganregering klopte zich lange tijd stoer op de borst met de verklaring dat ze een politieke dialoog met de Koerden geopend had, maar ook dit initiatief stierf een langzame dood, net zoals de normalisering van de betrekkingen met Armenië.  Het land aan de Bosporus heeft het ook moelijk met de verlangde ondertekening en ratificering van het “raamakkoord voor de bescherming van nationale minderheden”. (NvdR : wij ook,  maar dat is een ander verhaal)

Onteigening van het klooster Mor Gabriel

Na jarenlange processen moet het klooster Mor Gabriel, één van de oudste Christelijke kloosters, een stuk van haar grondgebied afstaan.  Zo werd er aangevoerd dat met de landbouwopbrengsten anti-Turkse activiteiten zouden gefinancierd worden.  En er volgt nog een proces, waarbij een bos zal onteigend worden, omdat er geen bosbeheer meer plaats vind.  Men vergeet erbij te vermelden dat ontelbare Syrisch-orthodoxe Christenen tot een exodus gedwongen werden.

Knelpunt Cyprus

Het Europees Parlement was nogal duidelijk in het voortgangsrapport dat Turkije zichzelf in het Cyprus-knelpunt blokkeert.  Na vijf jaar heeft Turkije het zgn. Ankaraprotocol nog steeds niet geratificeerd ; dit voorziet de opening van de Turkse zee- en luchthavens voor de republiek Cyprus.  Bovendien werd de terugtrekking van het Turkse leger uit Cyprus en een stop op nieuwe nederzettingen van Turkse burgers in het bezette Noord-Cyprus geëist.

Turkije blijft halsstarrig bij zijn standpunt dat de EU eerst de beloofde beëindiging van de isolatie van Noord-Cyprus moet uitvoeren.  Een EU-besluit van 2004 werd nog steeds niet in daden omgezet.  Juist deze stugge houding is de oorzaak dat vele hoofdstukken in de ijskast gestopt werden.  Waarom er ooit toetredingsonderhandelingen begonnen werden met een land dat een gedeelte van EU-lidstaat bezet houdt, is niet te begrijpen.

Turkse kerncentrales in aardbevingsgebied

Hoe hardleers de Turkse regering is, blijkt ook aan het vasthouden van de atoomplannen.  Alhoewel Japan nu het sprekende voorbeeld is, wil Turkije – één van de meest risicovolle aardbevingsgebieden ter wereld – de stijgende vraag naar energie oplossen met nieuwe kerncentrales.

Ruzie om visumvrijheid voor terugkeerakkoord

Jaarlijks doorkruisen tienduizenden illegalen Turkije als transitland.  Bijgevolg wordt een terugkeerakkoord met Turkije vanuit de EU als een belangrijke stap gezien om de migratiestroom binnen de perken te houden.  Ankara verlangt voor de verplichte terugkeer echter onderhandelingen over het visumvrije verkeer van Turken.  De Turkse buitenminister dringt aan op een gelijke behandeling zoals met de Balkanstaten en Rusland.

Juist met de Balkanstaten hebben enkele EU-landen slechte ervaringen opgedaan.  Na de afzwakking van de visumvoorwaarden voor Bosnië-Herzegovina, Servië, Macedonië of Albanië werd in het algemeen geprobeerd om deze nieuwe reisvrijheid uit te buiten om – in plaats van de toegestane drie maanden – voor altijd in het bezochte EU-land te blijven.  Reisbureaus zijn er inmiddels in gespecialiseerd en asielaanvraaginstanties worden bestormd, alhoewel er helemaal geen asielreden voor handen is.  Door de visavrijheid werd de toestroom van ontelbare Roma op gang gebracht, die vooral naar de staten met een goed sociaal netwerk trokken.  Dat voedt natuurlijk de vrees, dat hele heerscharen Turken de reisvrijheid zullen benutten om voor eeuwig en altijd in de EU te verblijven.

Terwijl het EU-parlement bevestigt dat, pas na een daadwerkelijke implementatie van het terugkeerakkoord, over het visaprobleem kan gediscuteerd worden – en daarmee de stellingname van de EU-sceptische staten ondersteunt – is de EU-commissie van mening dat een visumplicht toch altijd weer kan ingevoerd worden, mocht Turkije er niet in slagen de illegale migratie van de eigen bevolking in te dammen.  De daarvoor verantwoordelijke EU-commissaris Cecilia Malmström wil de visavrijheid voor de Turken forceren.

AKP wil de Buitenlandturken vangen

Van de ca. 5 miljoen Turken in het buitenland zijn er ca. 3 miljoen kiesgerechtigd.  Men gaat ervan uit dat de meerderheid dezer Buitenlandturken conservatief is, potentiële AKP-kiezers dus.  Met de verkiezingen van juni 2011 in zicht, probeerde de Erdoganregering het de Buitenlandturken mogelijk te maken per brief of per e-post te stemmen, kwestie van dit niet te verwaarlozen kiezerspotentieel voor de AKP te vangen. 

Een daarvoor opgestelde wet werd in 2008 door het Turkse Grondwettelijk Hof verworpen en de kiescommissie heeft de verantwoordelijkheid nu gedelegeerd naar de resp. Turkse diplomatische gezantschappen en consulaten, want er blijft niet meer voldoende tijd om de technische en veiligsheidsvoorzorgen te nemen vóór de verkiezingen.

Een Turk zal zich altijd Turk voelen

Hoe sterk het nationaliteitsgevoel van de Turken is en hoe dit vanuit het oorsprongsland bij de geëmigreerden telkens weer aangewakkerd wordt, blijkt duidelijk uit de boodschappen van Erdogan en co. aan de Buitenlandturken dat ze moeten, dat ze verplicht zijn Turken te blijven.  In februari 2008 verklaarde hij zelfs n.a.v. een bezoek in Duitsland dat assimilatie een “misdaad tegen de menselijkheid is”.  Bij zijn volgende bezoek, in februari 2011, stelde hij dat het leren van de Turkse taal absolute voorrang op de Duitse taal moest hebben. 

Als ten slotte de Turkse integratieraadgever meende, dat Duitse taalonderricht in Turkije in dat land als een provocatie opgevat wordt, dan zag hij zich – tot zijn verbazing – geconfronteerd met een tegenwerping uit Oostenrijk.

Het moet toch niet extra in de verf gezet worden dat alle integratiemoeite van een land getorpedeerd wordt als de immigranten vanuit hun oorsprongsland de boodschap krijgen niet te veel integratiebereidheid aan de dag te leggen en de taal van het gastland als van een mindere orde te beschouwen.  Met taalcursussen zou de Turkse regering de migratiegewillige Turken betere kansen bieden.  Maar daarin is men niet geïnteresseerd.  Instituten zoals het eigen Bureau voor Buitenlandturken of het Bureau voor Geloofskwesties – en natuurlijk de Erdoganuitlatingen bij zijn Duitslandbezoeken -  moeten de invloed op de Buitenlandturken in stand houden.

 

Turkse OVSE-secretaris-generaal? (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa)

Met een eigen kandidaat wou Ankara de verkiezing van de vroegere ÖVP-Buitenlandminister Ursula Plassnik tot secretaris-generaal van de OVSE verhinderen.  Indien een Turk secretaris-generaal van de OVSE zou worden, dat zou dat ongeveer hetzelfde betekenen als de stroper tot boswachter benoemen.  De OVSE verplicht zich ertoe toe te kijken op de vrede en de mensenrechten in Europa. 

Een secretaris-generaal uit een land, dat in de voorbije jaren steeds weer bombardementen op Koerdische stellingen in Noord-Irak uitvoerde, systematisch etnische en religieuze minderheden in eigen land discrimineerde , zowel de mensenrechten als de vrijheid van meningsuiting minachtte  en– zelfs nu in de 21ste eeuw – vrouwen nog steeds als tweede klas wezens zonder rechten beschouwt, dat zou pas een godslastering van alle Europese waarden zijn. 

Het stoppen van de toetredingsgesprekken is al lang over datum

Met intentieverklaringen kan de EU zich niet meer tevreden stellen.  Hoe de EU zich zal verdiepen in de klacht tegen de journalisten en de kloosteronteigening en eventueel de toon tegenover de Turkse regering zal verscherpt worden, is af te wachten.  Met de systematische minachting van pers- en geloofsvrijheid in Turkije wordt de geloofwaardigheid van de EU als waardengemeenschap op het spel gezet. 

Er mag geen begrip ontstaan voor Erdogans’ gelijkschakeling van islamofobie en antisemitisme.  Hier worden twee zaken vermengd, die met elkaar absoluut niets te maken hebben.  Bovendien is het Erdogan aan te raden eerst in Turkije de systematische discriminatie van christelijke religies te doen stoppen vooraleer hij in Europa de moraalridder over geloofsvrijheid komt spelen.  En als hij meent de China de les te moeten spellen n.a.v. de Oeigoerenprotesten in 2009 “volkerenmoord op het Oeigoerse broedervolk”, dan zou hij beter eerst eens de volkerenmoord op de Armeniërs leren inschatten.  Ten slotte zou het stilletjesaan tijd worden dat de EU-staten de Turkse inmenging in binnenlandse aangelegenheden, zoals de integratie, gaan verbieden.  En aan een oplossing voor het Cyprusconflict gelooft zelfs niemand meer.

Ondanks alle schone schijn timmert de Erdoganregering aan de islamisering.  Als Erdogan zelfs van een “Islamitische Unie” droomt, dan moet men zich toch echt afvragen waarom de EU eigenlijk nog toetredingsonderhandelingen met Ankara voert.  Het zou veel nuttiger zijn deze onderhandelingen onmiddellijk stop te zetten en gesprekken over een geprivilegieerd partnerschap te openen. 

Want steeds weer bewijst Turkije niet rijp te zijn voor de EU.

Bron: Andreas Mölzer, FPÖ Euro-parlementslid

Bewerking : Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAaRGH

 


03-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Boonen en Tom de Wever

 

Wij hebben gesupporterd met gescheurde stembanden, stampende voeten, klappende handen en tierende buren die wilden weten "of dat het nu gedaan was met dat lawaai".  Dat alles om onze Tom Boonen aan te moedigen tijdens de Ronde, die de zijne moest worden, maar die gewonnen wordt door een andere tiep, van wie wij nog nooit gehoord hadden (zoals trouwens heel dat peloton renners voor ons bestond uit onbekenden, naamloze knechten, sprak de man van de VRT met een zwaar Oost-Vlaams accent en de vrouwennam, Josée)

Wij noemden zelfs in de aanloop naar onze nieuwe functie van wielerfanaat Tom Boonen, de elegante Bart de Wever van de koers. "Zal het gaan, Mijnheer Ray ?" telefoneerde een van onze zovele verontwaardigde lezers die bij het horen van de naam van de NVA-voorzitter telkens een kalmeringspilletje moet nemen en daarmee de kapitaalsgroei van zijn plaatselijke  apotheker aanzienlijk in de hand werkt.

Maar eigenlijk klopt het, die vergelijking tussen de zwierige renner en de corpulente politicus. Ze zijn beiden goed van de tongriem gesneden, ze zijn immens populair, als ze zich in nesten werken, bieden ze hun excuses aan in de media maar doen ze stiekem verder met het beleven van hun ondeugden, soms winnen ze maar meestal zijn ze tweede (of vierde) en de publieke opinie vergeeft het hen gemakkelijk. Alors ? Klopt het een beetje, of klopt het veel ?

Ik heb wel enorm genoten van de mooie helikopterbeelden van ons Vlaanderen in lentetooi en de duizenden Vlaamse vlaggen langsheen de omloop. Tom heeft geen tijd om die te zien en Bart is er mee verveeld. Lijken ze op mekaar of niet, Tom de Wever en Bart Boonen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Wouter Vandenhaute en Berlusconi
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

- Het TV-productiehuis Woestijnvis (Wouter Vandenhaute) kocht De Ronde van Vlaanderen over van Corelio, de uitgever van Het Nieuwsblad en De Standaard.
- De Ronde, de televisieserie over De Ronde, wordt ook gemaakt door... Woestijnvis (Wouter Vandenhaute).
- Straks koopt Dhr. Vandenhaute een televisiezender en zal hij De Ronde van Vlaanderen ook uitzenden.
- En wie zal er straks kritiek (goeie of slechte) geven op dit rondegebeuren? Het grootste televisieblad van Vlaanderen: de Humo (Wouter Vandenhaute)

Raar, hé? Diene mens gaat dus eerst de echte Ronde organiseren, er vervolgens een soap van maken en die tegelijkertijd uitzenden, beide programma's uitzenden én de kritiek erop controleren.
Goed bezig, die mijnheer Vandenhaute, en ge kunt het hem niet kwalijk nemen.

Drs. Johan Arendt Happolati

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ronde van Vlaanderen

 

Het is nu eenmaal zo : sport is niet een van onze hoofdinteresses, om het eufemistisch te zeggen.  Onder inloed van de tv-serie "De Ronde" (waarvan we nauwelijks nog durven zeggen dat wij ze steengoed vinden, op risico bedolven te worden onder een lawine van hoongelach en diepe afkeuring) gaan wij een deel van onze dag voor de buis doorbrengen. En precies omdat we complete leken zijn, supporteren wij voor de elegante Bart de Wever van de koers, Tommeke Boonen. Als blijk van onze bewondering enkele foto's van de Vlaamse kampioen (Boonen, niet De Wever)

Tom schrijft

 

Tom loopt

 

Tom voedt zich

Tom brilt

en straks ... Tom zegeviert

foto's Het Nieuwsblad 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2013 : een tochtje in de ruimte met Virgin Air

 

Een BBC reporter mocht als eerste een blik werpen in het ruimtetuig dat in 2013 als commercieel project zal ter beschikking staan van de gefortuneerde geïnteresseerden. Voor een kleine 150.000 euro per persoon gaan 6 mensen de ruimte in.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vic van Aelst definitief naar NVA

 

Strafpleiter Vic Van Aelst krijgt volgend jaar bij de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen een plaatsje op de lijst van N-VA. Dat gebeurt op vraag van voorzitter Bart De Wever. De 62-jarige advocaat bevestigt het nieuws in een krant van De Persgroep. "Dit is geen plat opportunisme. Ik volg gewoon mijn hart en stoor me mateloos aan dit land", klinkt het. Hij krijgt "koude rillingen als hij het woord België nog maar uitspreekt".

Van Aelst, die onder meer pleitte in het proces van de parachutemoord, heeft al een politiek verleden. In 1970 werd hij gemeenteraadslid voor de Volksunie in Jette. Daar ondervond hij naar eigen zeggen "de minachting van de Franstaligen voor Vlamingen".

De advocaat heeft geen gereserveerde plaats gevraagd. "Maar als Bart me vraagt om schepen te zijn of naar het parlement te trekken, dan zal ik dat met veel plezier doen", besluit Van Aelst.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vindt u van de grap met zonnepanelen ?

 

De burgers die geen zonnepanelen kunnen, willen of mogen plaatsen, hebben het genoegen tweemaal te mogen betalen voor zij die wel tot installering overgaan. Een eerste maal via de subsidies die de Vlaamse Gemeenschap verstrekt en een tweede maal met een verhoogde electricteitsfactuur van 72 euri per jaar.

Ondanks die kritiek op zonnepanelen is er een stormloop ontstaan op de installaties. Nog meer Vlamingen hebben de voordelige steunmaatregelen ontdekt. Deze week werden verhogingen van de elektriciteitstarieven aangekondigd. De netbeheerders moeten steeds meer groenestroomcertificaten uitbetalen aan mensen en bedrijven met zonnepanelen op het dak. Ondanks de kritiek blijven de bestellingen op zonnepanelen binnenlopen.

Dat merkt ook WTSolar uit Leuven. "We zaten al met bijzonder veel bestellingen omdat veel mensen hun panelen gekeurd willen hebben voor de subsidiëring in juli verlaagt, maar nu komen daar nog extra aanvragen bij", vertelt Tom Damman in een krant van Corelio.

De installateurs vinden de kritiek op het feit dat Eandis zes euro per maand extra aanrekent overdreven. "De zonnepanelen voor de particulieren kosten hooguit twee euro per maand per gezin. De 100.000 zonnepaneleninstallaties van de particulieren zijn slechts goed voor 12 procent van de uitbetaalde groenestroomcertificaten. Men mag de schuld niet alleen op die panelen steken", klinkt het bij BelPv, de beroepsorganisatie van de sector.

Bron Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Burm (1923 - 2011) is heengegaan

  

 

Samen met Tone Brulin, Roger Coorens, Marc Leemans en Dora van der Groen behoorde hij tot de in 1950 afgestudeerde derde lichting van de jonge Studio van het Nationaal Toneel van België onder de leiding van Herman Teirlinck en Lea Daan.

Jef Burm speelde van in het begin van de Belgische televisie (1953) mee in een immense serie televisiefilms en televisieseries. Zo had hij rollen in De Paradijsvogels, Slisse & Cesar, Het Pleintje, Wittekerke, Nonkel Jef en Alexander. Verder was hij te zien in de films Zware Jongens, Boerenpsalm, Blinker en het Bagbag-juweel.

Jef Burm heeft als woordkunstenaar, chansonnier, cabaretier en komisch acteur naast televisie- en filmwerk ook ontelbare zaalvoorstellingen gerealiseerd, waaronder Allo Sjoe met Denise De Weerdt en de revues van Anton Peters in Blankenberge.

Als hoorspelacteur, verbonden aan het Dramatisch Gezelschap van de BRT, is Jef Burm onder andere te horen in De vertraagde film (Herman Teirlinck - Frans Roggen, 1967), Een bruiloftsdag (Paolo Levi - Herman Niels, 1970), Tobias of het einde van de angst (Marie Luise Kaschnitz - Walter Eysselinck, 1970) en Verloop van een ziekte (Klas Ewert Everwyn - Herman Niels, 1978).

In de eerste jaren van VTM zat hij in het panel van het spelprogramma Dierenplezier. In 2004 werd hij ereburger van Meise, een titel die daarvoor enkel Eddy Merckx was toegekend.

De Sint Niklasenaar Jef Burm was een overtuigd flamingant.  "Ik werd gedoogd door mijn Franstalige buren. Het was de tijd van de marsen op Brussel. Ik ging erheen om van op de stoep toe te kijken, maar ze trokken me er toch in. Ik kreeg bovendien een leeuwenvlag in de handen geduwd. Dat beeld is op de RTBF uitgezonden. Mijn buren zagen het en fronsten de wenkbrauwen: Quand même, monsieur Burm is toch een verstandig man, hoe kan hij nu zoiets doen? Hij moet toch weten dat de plaats van de Vlamingen onder de koeien is en niet in de hoofdstad! Vanaf die dag begon het pesten. Ruitenwissers ombuigen, banden kapot steken, voor het minste een parkeerbon. Op den duur was die situatie niet meer houdbaar. We zijn daar moeten weggaan."

Bron : wikipedia en Het Nieuwsblad  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charleston-beat op zondag

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw zevende dag

 

Zien de parlementairen de fratsen van Prins Laurent voor de laatste keer door de vingers? Of heeft hij het deze keer écht te bont gemaakt ? Over het verhaal-Congo, de relaties van de Prins en de vraag of hij nog recht heeft op zijn dotatie debatteren François-Xavier De Donnéa (MR), Herman De Croo (Open VLD), Renaat Landuyt (sp.a), Nathalie Muylle (CD&V) en Theo Francken (N-VA). Een van de vragen van onze gewiekste interviewers zal door Renaat Landuyt beantwoord worden : "Is het normaal dat een socialistisch burgemeester, een dag na het parlementair debat, de Prins looft en omhelst  ?"

Na heel wat geharrewar zijn drie Roemeense zusjes, die door hun vader misbruikt zijn, toch ons land uitgezet en op vraag van hun moeder overgebracht naar Roemenië. Ook al is er veel onzekerheid dat zij hen zal kunnen beschermen als de vader weer vrijkomt uit de gevangenis. Moet de vraag van de moeder voorgaan op de vraag van de kinderen? Hebben de zusjes, en bij uitbreiding alle niet-begeleide minderjarigen uit de EU wel voldoende mogelijkheden in ons land om hun recht op bescherming te doen gelden? Een debat met o.a. Raf Terwingen (CD&V) en Karen Van Laethem (juriste VUB). 

Sport: We gaan live naar Michel Wuyts in de Ronde van Vlaanderen en praten in de studio met Eric Vanderaerden, winnaar van de Ronde in 1985. En hoe moet het nu met de voetbalcompetitie na de uitspraak van de arbeidsrechtbank in Eupen? 

Er rijst verzet tegen het wetsvoorstel op quota voor vrouwen in bestuursraden van het bedrijfsleven. Er wordt advies gevraagd van de Raad van State, en onder impuls van N-VA komt er een poging om het debat nog eens over te doen in de Senaat. Blijft het bij vertragingsmanoeuvres, of komt het voorstel nog in het gedrang? Een debat met Nele Lijnen (Open VLD) en Meyrem Almaci (Groen!).

Plus live muziek in de studio van de charismatische Axelle Red !

Kijken, kijken ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Ten oorlog !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Waarde redactie,

Oorlog! Het is een dagelijks woord geworden in onze super moderne democratische beschaving. Oorlog in Libië, Ivoorkust, Irak, Afghanistan, Eritrea en ... Belzeik (vroeger België genoemd).

Jawel ook hier is het nu ook la guerre tussen twee krijgsheren. Een van de rode graaiersstam en een andere van de groene tjeven rukkers. De groenen verwijten de roden dat ze chaos veroorzaken, geen respect hebben en zich niet aan de regels houden.

De roden van hun kant slaan wild om zich heen en verkondigen dat het allemaal leugens zijn en stampen onder de gordel. Volgens de groene tjeven hebben de rode kemphanen de afspraak geschonden door Brussel toch plat te leggen en zich met behulp van beroepsvandalen nog meer in de kijker te zetten.Veel patati en patata en over en weer geroep tussen de twee pakbonden is nu het resultaat.

Het water is heel  diep geworden tussen beide krijgsheren. Alhoewel, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet is hier de beste omschrijving. Krijgsheer Cortebeeck mag niet vergeten dat het de copin van krijgsheer De Leeuw de genaamde en befaamde Freddy Beulepens is geweest, de burgemeester van Buxelles,  die de toestemming voor de "oproer" gegeven heeft in zijn hoofdstad. Evenals zoals die andere rode flapdrol in Antwerpen zijn fiat gaf,  om zijn troepen op de Meir de mensen te laten lastig vallen.

Het lijkt er echter sterk op dat de beide organisaties van zakkenrollers hun oorlogsstrategie aan het opbouwen zijn met het oog op de komende pakbondsverkiezingen. Kwestie van zoveel mogelijk "soldaten" te ronselen om de eigen macht te versterken.

Kolonel Cortebeeck en Generaal De Leeuw zijn niet aan hun proefstuk toe, mij gedacht.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAaRGH

 


02-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Er is iets misgelopen* bij de 0000

 

Niettegenstaande de peperdure technische middelen waarover de 0000 beschikt, loopt er regelmatig zeer veel mis tijdens nieuwsuitzendingen. Op Youtube vonden we enkele van de talrijke spijtige vergissingen, die steevast door de nieuwslezers omschreven worden als "Er is iets misgelopen".

De verdwijntruc van Vim de Wilder 

 La Tanghe is niet tevreden

Geen betere manier om de belichting uit te testen dan tijdens de uitzending.

La Tanghe moet "oogdruppelkes" hebben.

 

Dit is wel de beste : Vim de Wilder over de objectiviteit. Het strafste is, dat die mensen dat zelf geloven.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francis ... wie ? door Filip de Man

 

Op de webstek van Filip de Man verscheen op 1 april volgend artikel, dat wij met genoegen overnemen. Het wordt tijd dat er, na de uitsluiting van enkele Gentse dwarsliggers, op een duidelijke manier van hogerhand gereageerd wordt op andere gefrustreerde pipo's die niet aan hun trekken komen en bij de regimejournalisten en broodschrijvers gaan uithuilen.
Francis wie?

01.04.2011 16.32u - Vandaag brengt Gazet van Antwerpen (GVA) niet minder dan twee artikels over een zekere Francis Wouters. Nooit van gehoord, zegt u? Wel, Wouters was personeelslid en een van de zowat duizend lokale mandatarissen van het Vlaams Belang. Hij verliet ons gisteren met slaande deur omdat hij het oneens is met de “anti-islamkoers”. Figuren zoals Wouters zorgen volgens GVA voor een “leegloop” bij het VB.
Wat is daar van aan? De voorbije twee jaar zijn inderdaad een beperkt aantal mandatarissen uit de partij gestapt en dat werd gretig in de verf gezet door de media. Maar de echte beweegreden gaf men er zelden bij. Zo ken(de) ik Wouters eerder als moslimbasher, maar nu gaat de partij daar volgens hem… te ver in. Een gezonde kritische geest, die Wouters? Neen, de waarheid is: hij aasde al vele jaren op een Kamerzitje en raakte mettertijd steeds gefrustreerder omdat het een ijdele droom bleek. Bijna altijd ziet men hetzelfde fenomeen: wie om de een of andere reden ontevreden is, verbergt zijn hoogstpersoonlijke frustratie achter een rookgordijn van kritiek op de “foute” ideologische of strategische lijn van de partij. Dat oogt natuurlijk beter dan aan lief/vrouw/familie/vrienden/kennissen te moeten toegeven dat de nationale partijraad andere kandidaten beter vindt om een parlementair mandaat te bekleden.
Idem dito met de overmatig ten tonele gevoerde Karim Van Overmeire. Keer op keer was hij kandidaat om Filip Dewinter te vervangen als fractieleider in het Vlaams Parlement, maar aangezien zijn collega’s dat nooit zagen zitten verliet hij - met veel ideologisch gedruis - de partij. Momenteel staat hij bedelend aan de poort bij NVA, in de hoop schepen te worden in Aalst.
Nog een voorbeeld is Luc Sevenhans: toen het besef doordrong dat hij (omwille van zijn povere inzet) niet langer een verkiesbare plaats zou krijgen voor de Kamer, ging hij als ‘onafhankelijke’ zetelen. Dat bracht hem 1000 € per maand extra op, aangezien hij geen partijafdracht meer betaalde. Daarna ging ook hij bedelen bij NVA en werd hij totaal onverwacht senator van op de vierde opvolgersplaats. Overloperij werd beloond.
GVA vermeldt ook Johan Demol. Dat is de Brusselse hoofdcommissaris die uit de regelrechte miserie gered werd door het Vlaams Blok, nadat hij was ontslagen door toenmalig SPa-minister Johan Vande Lanotte. Demol was het - na zijn herverkiezing in 2009 - plots oneens met de partijkoers, maar kan vooral goed rekenen: zetelen als onafhankelijke levert hem op 5 jaar tijd zo’n 60.000 € meer op. Leep van Demol, maar o zo ondankbaar.
Francis Van den Eynde dan : giftig omdat hij (op z’n vijfenzestigste) de macht moet afstaan aan een ploeg van Gentse mandatarissen die allen minstens een kwarteeuw jonger zijn dan hij. Zowat alle redacties laten hem dezer dagen ongehinderd fulmineren tegen het VB, onder meer over het gebrek aan… verjonging. Elke journalist wèèt dat Van den Eynde daar als laatste mag over spreken, maar kritische vragen zijn natuurlijk niet aan de orde als VDE het VB wil beschadigen. 
Een triestig beeld hoor, in het Frans spreekt men van rater sa sortie.

Filip de Man, federaal volksvertegenwoorrdiger




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!