Angeltjes
16-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Implosie van de grootspraak

 

Het zullen inderdaad diegenen zijn, die met alle middelen, zoals onbeschaamd desinformeren of selectief verzwijgen, uiteindelijk voor de implosie van dit land zullen zorgen.

Openbare onverdraagzaamheid, Verwaand Respectloos Tarten van alle regels van de oorspronkelijke democratie waarvan zij krampachtig denken het patent te bezitten maar er à-la-carte een mouw aanpassen. Trop is teveel.

Er komt zelfs geen intellectuele behendigheid meer aan te pas vanwege de openbare omroep om de kijkers en luisteraars om de Belgische tuin en zijn onwelriekende composthopen te blijven leiden. Kwaliteit wordt kwantiteit. Stront wordt kersentaart, als je het er maar genoeg in stampt. Regime-afhankelijke geslepenheid heeft plaats moeten ruimen voor een maniakaal, onbeheerst en gênant opdringerige haatstijl die iedereen uitsluit of aan marginalisering blootstelt die er een eigen mening op na wil houden.

De rationele, meetbare argumenten ter verdediging van het gevoerde wanbeleid zijn op, er resten enkel nog altijd steeds dezelfde uitgenodigde, half-seniele krokodillen om een grote muil open te trekken, te bezweren en te waarschuwen zoals ooit de pastoors deden vanop de kansel. Leun achterover, en wacht gewoon af, kijk hoe de tiranie zichzelf de hals dichtsnoert als een rode sjaal in het spaakwiel van een sportauto ergens in de vorige eeuw.

Laat nog eens die foto van een hysterische Onkelinx zien -al dan niet met omhooggestoken middenvinger- en plaats dat tegenover het seuteken Gennez, de weggelopen Stevaert, of de politiek geslachtloze Anciaux... en dan zal je zien waar de kracht, of de zwakte ligt. De ene vertegenwoordigt, verdedigt haar volk, en de anderen laten hun eigen mensen beroven en beledigen.

De implosie zal gebeuren omdat de complete Vlaamse media tegen de vraag in van de bevolking dubbel en selectief schreven, omdat de Vlamingen niet naar behoren vertegenwoordigd werden en omdat de term 'racisme' ingevoerd werd. Politiek correcten stellen dossiers op over hun tegenstanders, mensen die rechtvaardigheid en openheid eisen. Over de politiek correcten hoeven er geen dossiers opgemaakt te worden, zij etaleren hun haat en manipulaties, hun misleidingen en discriminerende voorkeuren alsof zij verwachten eeuwig aan de macht te blijven. Mis poes.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajax wint de kampioenstitel

 

De viering op het Amsterdamse Museumplein met ruim 100.000 fans waaronder échte boetballiefhebbers, maar ook relschoppers, ontaardde in vechtpartijen, zoals te zien op deze afbeelding.  De stam der Witten tegen de Stam der Zwarten.


15-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naast de kwestie, vermoeiende kwestie, niet terzake dienende kwestie, kortom : de belgische kwestie

 

We hebben een kwestie in belgië, zoveel is duidelijk. Weldra één jaar na de verkiezingen is er nog steeds geen regering. Het is een beschamend wereldrecord voor een land dat er prat op gaat een parlementaire democratie te zijn.

Buitenlanders zijn er, voor zover zij gewone burgers zijn, makkelijk van te overtuigen dat dergelijke toestand abnormaal is en getuigt van de onleefbaarheid van het land.  Nadrukkelijk zeggen wij : "als het gewone burgers zijn", want buitenlandse politici die zich over de kwestie uitlaten, baseren zich op informatie hen verstrekt via diplomaten of media die vaak hun mosterd halen bij de franstalige kringen uit het Brusselse.  De productie van Brusselse mosterd is weliswaar grotendeels gefinancierd door Vlaanderen maar de ingrediënten zijn Waals en beantwoorden niet aan de voedingsnormen en die mosterd is derhalve bedorven. Derhalve is de mening van internationale leiders over de belgische kwestie, zeer genuanceerd en erop gericht, dat dit kunstmatige land, nog lang kunstmatig aan mekaar gelast moet blijven.

De burgers uit het land B zijn intussen zo murw dat zij de kwestie van de niet-regeerbaarheid naast zich neerleggen en proberen hun rustige bestaan te beleven zonder zich vragen te stellen. Zij worden in deze gelatenheid gesteund door de nieuwsverstrekkende media, de Vlaamse omroep op kop. Het volk heeft al lang geen band meer met zijn eigen radio en televisie. Die wordt  overeind gehouden door het regime en de samenwerking steunt op vraag en aanbod.

De VRT is gespecialiseerd in het leveren van leuke ontspanning, met daarin soms handig verweven valse politieke boodschappen en de informatie gaat uit van Vlaamsvijandige figuren. Je ziet het aan de Koppen op het scherm.

Dat peperdure openbare media-kluwen behoort ook "de belgische kwestie". Tijdens een ontspanningsprogramma van deze VRT (door ons de Overbodige, Onvlaamse, Openbare Omroep genoemd, afgekort 0000 of de Vier Nullen) vond vanmorgen tijdens het zondagse flutprogramma met een hoog Flairgehalte, de Zevende Dag, een gesprek plaats tussen twee niet-politici.  Beiden met een door iedereen gekende partijpolitieke aanhorigheid : professor economie Paul Degrauwe (liberaal) en gewezen bedrijfsleider Karel Vinck (Vlaams-burgerlijke-katholiek). De heren waren het genuanceerd met mekaar niet eens over details van de politieke problemen, maar zij ontkenden, zoals van hen verwacht wordt, het bestaan van ene belgische kwestie.

Dit was werkelijk een summum van magisch-realisme : de werkelijkheid wordt geplaatst in een decor buiten de realiteit en verweft alzo aspecten van een boeiend avontuur. Het is zoals kijken naar een quarium en je verbeelden dat de vissen échte conversaties voeren over het leven in hun visbak.

Hoe langer de politieke, maatschappelijke, financiële en culturele elite uit Vlaanderen de "belgische kwestie" zal ontkennen en zich blijven gedragen als struisvogels,  hoe meer de groep van bewuste burgers zal aangroeien. 

Het inzicht dat de toestand hopeloos is, zal finaal leiden tot het verbrokkelen van de belgische kwestie. Hoe meer geknoeid wordt, hoe dichter de Republiek Vlaanderen komt. Het Flut-& Flairprogramma de Zevende Dag schiet zichzelf in de onbenullige voet. Goed zo.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Champagne-socialisten

‘Socialisten’ met losse handjes! (en de rest). Socialisten kunnen niet alleen moeilijk van geld blijven, ook met vrouwen hebben ze blijkbaar losse handjes.

Het maakt het alleen maar erger wanneer men zijn status misbruikt bij lager (hotel)personeel. De Franse presidentskandidaat Dominique Strauss-Kahn (PS), de directeur-generaal van het ‘Internationaal Monetair Fonds’ en echtgenoot van de schuddebollende Tv-presentatrice Anne Sinclair, werd opgepakt voor brutaal seksueel gedrag op een kamermeisje van het New Yorkse hotel Sofitel.

De man, prototype van het kaviaarlinkse gedachtegoed, werd eerder al beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Het echtpaar Strauss-Kahn–Sinclair is schatrijk (logisch toch voor mensen die zich inzetten voor ‘den boterham’). Sinclair erfde van haar grootvader, Paul Rosenberg, een onmetelijk fortuin. Paul Rosenberg was een van de grootste Parijse kunsthandelaars. Het kunstpatrimonium – geërfd van den bompa – heeft een waarde van vele tientallen miljoenen euro. Enkele voorbeelden: ‘De Dame in Rood en Groen’ van Fernand Léger werd verkocht voor 22,4 miljoen dollar, ‘Les nymphéas’ van Claude Monet voor 20 miljoen dollar, ‘L’odalisque, harmonie bleue’ van Matisse voor 33,6 miljoen dollar.

Verder zou het ‘proletarische koppeltje’ over een koffer bij een Italiaanse bank in Livorno beschikken. Daar zouden zich naar verluidt een 160 extreem kostelijke schilderijen bevinden. Dat allemaal om de Franse fiscus te ontlopen. Het ‘socialistische’ koppeltje neemt uiteraard geen vrede met het opgesomde kleinood. Een beetje ‘immo’ mag niet ontbreken. Zo beschikken ze over een luxueuze Riad (Marokkaans paleis) in Marrakech (Medina) geschat op vele miljoenen euro, een ‘optrekje’ van 200 m2 op de Place des Vosges in Parijs en een woning van 4 miljoen dollars in Washington. Die man wil president van Frankrijk worden. We zullen wel zien!

Roeland


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brekend Nieuws : Franse Top-socialist Strauss Kahn, hoofd IMF, aangehouden in New York + AANPASSING 10.45 u

 

Dominique Strauss-Kahn zetelde in het Franse Parlement sinds 1986. Hij was een drietal keren minister, o.a. voor financiën, industrie, economie en handel in de socialistische regeringen die elk werden geleid door Edith Cresson, Pierre Bérégovoy en Lionel Jospin. Voordien was hij actief in de plaatselijke en regionale politiek. Zo was hij onder meer burgemeester van de gemeente Sarcelles, nabij Parijs. In 2007 was hij in de running als presidentskandidaat binnen de PS, maar werd uiteindelijk verslagen door Ségolène Royal.

Eind 2007 werd hij benoemd tot directeur generaal van het IMF, waar hij Rodrigo de Rato y Figaredo opvolgde. Hij wordt nu algemeen getipt als dé linkse kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2012.

Zaterdag 14 mei 2011 werd Strauss-Kahn gearresteerd op John F. Kennedy International Airport van New York, na een beschuldiging van gedwongen orale seks met een hotelwerkneemster in die stad. Hij werd uit een Air France vliegtuig weggehaald dat zou opstijgen naar Parijs. Het is natuurlijk maar seks en daar tillen de Fransen meestal niet zwaar aan. Gedwongen seks ? Het zal wel ontkend worden. Trouwens hij stnd onder spanning en het meisje had met haar achterste geschud. Alors ?

Een ding is zeker, de Europeanen maken weer eens een slechte beurt.

Ray

Bron : http://www.nytimes.com/?emc=na

+ AANPASSING 10.45 u : video met reactie Marine Le Pen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheldetocht 14 mei 2011

 

scheldetocht vb 14 mei 2011 002

Zaterdag 14 mei greep een Scheldetocht plaats met enkele honderden Vlaamse Republikeinen aan boord van de Festina. Veel schoon volk, een uitstekend buffet en net op tijd terug voor de rede van Antwerpen waar het schepencollege ter onzer ere een vuurwerk liet ontsteken. Of was dit ter gelegenheid van de opening van het MAS ? We willen niet ondankbaar klinken, maar we vrezen dat uit besparingsoverwegingen de enkele vuurpijlen bij de Aldi aangekocht werden. Het kon de pret niet drukken.  Op de foto bovenaan : het boegbeeld van en voor Antwerpen.

scheldetocht vb 14 mei 2011 001

Eerste kennismaking bij de afvaart op het benedendek

scheldetocht vb 14 mei 2011 003 

Volksvertegenwoordiger Rita de Bont : dansend en zingend, dit is gelukkig niet de Titanic

scheldetocht vb 14 mei 2011 005

Stiekem en incognito uit Oost-Vlaanderen overgekomen, Gerda van Steenbergen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag van de 0000
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Wouter Beke heeft zijn eindverslag bij de keuning ingediend : "Sire er zijn nog enkele Belgen, maar zij vinden mekaar niet".

En waar staan we nu ? Iedereen wijst naar de twee grote overwinnaars van de verkiezingen, uit de tijd toen er nog verkiezingen werden gehouden. De N-VA en de PS. Zij moeten stappen zetten om uit de impasse te geraken. Want het land wordt ongeduldig. We praten erover met o.m. crisismanager Karel Vinck van de geheimzinnige semi-staatsorganisatie BAM, econoom Paul De Grauwe, gewezen VLD-senator,  marketingdeskundige André Duval en voorzitter van het directiecomité van de federale overheidsdienst Sociale Zaken Frank Van Massenhove.

Deze week werd het ‘Jaarverslag Migratie 2010’ van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding gepubliceerd. Dat staat vol cijfers en bevat ook aanbevelingen voor de overheid. Moeten er aan nieuwkomers integratievoorwaarden worden opgelegd ? Moet er een regeling komen voor medische opvang, ook als mensen illegaal in het land zijn en duidelijk ziektes veinzen ? Moeten we enkel hooggeschoolden aantrekken of hebben ook laaggeschoolden recht op een nieuw leven in een ander land ? Theo Francken (N-VA) debatteert erover met de directeur Jozef De Witte van het Spionnencentrum. Theo Francken heeft alle tussenkomsten en initiatieven van Filip de Man van Vlaams Belang bestudeerd en zal deze uit eigen naam naar voren brengen.

Na de dodelijke val van wielrenner Wouter Weylandt in de Giro is het debat opgelaaid over de veiligheid in wielerkoersen.

Een jaar na het overlijden van Bobbejaan Schoepen verschijnt een indrukwekkend fotoboek over zijn leven en zijn carrière. Een gesprek met zijn zoon Tom Schoepen.

We gaan live naar Ward Verrijcken op het filmfestival van Cannes waar de jongste film van de Waalse gebroeders Dardenne Le gamin au vélo een goede kans maakt op een Gouden Palm. Als dat gebeurt, zou dat trouwens een ongezien record zijn, want dan krijgen de Dardennes hun derde Gouden Palm. De premier van Wallonië, Rudy Demotte zal in dit geval aan de winnaars een Pura Seta Hangmat overhandigen, gehaakt door de familie van Elio Di Rupo en met een hoofdkussen in de vorm van een rode strik.

Lawaai door Gabriël Rios, Jef Neve en Kobe Proesmans live in de studio.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cohen wil minder rechten voor immigranten.

 

Een kop in de papieren Volkskrant die direct de aandacht trekt: 'PvdA wijst Europees links op thema migratie'. Het blijkt een reportage van een internationale bijeenkomst van sociaal-democraten in Oslo. De opvattingen over de eurocrisis liepen uiteen, maar over "een mondiale belasting op de zeer rijken" en "het uitbouwen van democratie op de werkvloer, in nauwe samenwerking met de vakbeweging" was men eensgezind, aldus het verslag in De Volkskrant.

De PvdA werd er vertegenwoordigd door o.a. de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher en partijleider Job Cohen. De laatste werd in De Volkskrant geciteerd over migratie:

'We zijn niet goed omgesprongen met migratie. Mensen zijn boos omdat ze vinden dat migranten beter worden behandeld.' Cohen zei dat immigranten pas gaandeweg in aanmerking zouden moeten komen voor volledige burgerrechten.

Het beperken van burgerrechten, dat is niet niks. Vermoedelijk, gezien de eraan voorafgaande zin, zal het met name zogenaamde 'sociale rechten' betreffen - in linkse kringen worden deze voor het gemak ook onder de 'burgerrechten' geschaard -  het recht op sociale voorzieningen bijvoorbeeld. Cohens voorganger Wouter Bos deed al eens een oproep om deze rechten te beperken:

Bos is bereid een wetsvoorstel in te dienen om de rechten van migranten in te perken. 'Als het kabinet er niet mee komt, zullen wij dat zelf doen. Zo kan ik mij voorstellen dat veel van de rechten en plichten nadrukkelijk aan het Nederlanderschap worden verbonden, in plaats van aan het alleen maar ingezetene zijn.'

Verschil is echter dat Bos deze uitspraken gewoon in Nederland deed - in het tijdschrift Elsevier - terwijl Cohen zijn kritiek bewaart voor tripjes naar het oliestaatje Noorwegen. Wie is nu de echte Cohen, de man die in Nederland elke kritiek op immigratie uit de weg gaat of de Cohen die in Noorwegen - ongetwijfeld in strijd met allerlei (Europese) verdragen - de rechten van immigranten wil beperken?

www.dagelijksestandaard.nl


14-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiekers

 

politiekers

Vlaamse klotenpolitiekers
van het Vlaamse klootjesvolk
onbekwame regeerverziekers
jullie leven op een wolk

een wolk van het antivlaamse doen
een wolk van absurditeiten
die jullie nog eens de das omdoen
omdat jullie het onmogelijke bepleiten

ons volk kan veel verdragen
zelfs jarenlang verraad
maar ooit zullen jullie vragen
waarom die galg daar staat

dan zullen jullie weten
dat jullie te ver zijn gegaan
dat jullie hebben vergeten
waar jullie wieg heeft gestaan

johan

http://blog.seniorennet.be/johan1944/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oog om oog

 

 

In toepassing van de islamitische wet worden vandaag in Iran tien druppels zwavelzuur gedruppeld in elk oog van de Iraniër Majid Movahedi. Hij krijgt die straf omdat hij in 2004 zwavelzuur goot over het gezicht van Ameneh Bahrami (27) die niet met hem wilde trouwen. De straf wordt door de vrouw zelf uitgevoerd. 

Het vonnis werd in 2008 geveld door een rechtbank in de Iraanse hoofdstad Teheran, op basis van de qisas. Dat is een onderdeel van de islamitische wetgeving dat slachtoffers het recht geeft om daders hun eigen misdaden te laten ondergaan. In 2009 werd het vonnis goedgekeurd door het Iraanse Hooggerechtshof.

Geen wroeging

De uitdrukking 'oog om oog' wordt hier wel zeer letterlijk opgevat. Ameneh Bahrami (27) kreeg namelijk in 2004 zwavelzuur over haar gezicht gesmeten omdat ze het huwelijksaanzoek van Movahedi had afgewezen. Tijdens de rechtszaak toonde de Iraniër geen wroeging. 'Als mijn ogen worden verwijderd, dan moeten die van haar er ook uit. Ik heb niets verkeerd gedaan', zei hij.

Bahrami ging na de verschrikkelijke aanval naar Barcelona waar specialisten haar gezicht probeerden te reconstrueren. 'Ze was een geweldige patiënte', zegt Ramon Méden, een ooglidchirurg. 'Ze was zo dapper. Ze kwam helemaal alleen naar een vreemd land, zonder de taal te spreken en met maar een doel voor ogen: weer kunnen zien.' Dat lukte uiteindelijk niet. Bahrami is bijna haar volledige zicht kwijt.

Terug in Teheran trok ze naar de rechtbank om de qisas, het recht van vergelding, te vragen. 'Dit zal een voorbeeld zijn voor alle mannen die er ooit aan denken om een vrouw te misvormen door zwavelzuur in haar gezicht te gooien', vertelt ze.

Barbaarse straf

Het vonnis wordt door Bahrami in eigen persoon uitgevoerd in het Dadgostariziekenhuis in Teheran. Moest ze het toch weigeren dan staan er specialisten klaar om de taak van haar over te nemen.

'De gezagvoerders van de Iraanse regering moeten verantwoordelijk worden gehouden voor deze barbaarse straf', vertelt Mahmood Amiry-Moghaddam, woordvoerder van Iran Human Rights. 'Als ze haar de straf laten uitvoeren dan is ze medeverantwoordelijk voor de uitvoering van deze gruweldaad.'

Amnesty International is het daar niet mee eens. 'Op zich maakt het niet uit wie het vonnis uitvoert', zegt Lore Van Welden, woordvoerster van de mensenrechtenorganisatie. 'Die vrouw heeft fundamenteel recht op gerechtigheid. Het is dus zeer begrijpelijk dat ze wraak wil, maar niet op deze manier, niet met foltering.'


http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GQM3A5O7Q


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Puike Prestaties

Waarde redactie,

De N.M.B.S. (Nationale Maatschappij der Belgische Stakers) gaat geschiedenis schrijven. Niet dat de 10.000ste staking zal plaatsvinden, maar wel dat tegen het einde van dit jaar de kaap van 1 MILJARD euri schuld zal gehaald worden.

De pakbonden die dit mede hebben mogelijk gemaakt zijn in hun nopjes en overwegen een (door de belastingbetaler) reuze barbecue. te organiseren in elk groot station van dit onland,  ter ere van de steeds opnieuw geklote treingebruiker. Jani Haak en ex-baas Etienne Schouppe zullen persoonlijk snoep en bloemen uitdelen.

Elke dag moet de NMBS ongeveer 1 miljoen euri vinden om te kunnen rijden,  indien er geen staking gepland is.De tsjoeke-tsjoeke treincompagnie  en de pakbonden mogen fier zijn op hun wanbeleid. Maar ach, dat gegeven mag voor de grote heren aan hun reet roesten, de rekening wordt toch betaald. Hoe klonk het geluid destijds weer van een stoomlocomotief als hij vertrok, poef-poef-poef. Dat was de voorbode!

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toestanden ...

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de reactiemodule
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag Ray,

Ik dacht dat het verdwijnen van de reactiemodule in zijn eerdere vorm een tijdelijke toestand is. Van reacties mooi opgesteld, worden de zinnen nu aan elkaar geplakt, wat leesbaarheid niet echt bevorderd.

Je zal wel je reden hebben. Het zal wel weer zo een geval zijn waar de goeden het moeten bekopen door de schuld van de minder goeden, oei apartheid hihi

Stradi

Reactie v/d Redactie : Het wijzigen van de reactiemodule heeft inderdaad te maken met het verkeerde gebruik van de geavanceerde module. Er worden te brede links of te grote afbeeldingen geplaatst die het formaat van de blog vervormen. Of zoals de laatste twee keren : de interne structuur (die de lezers niet zien) wordt weggeduwd, zodat bijvoorbeeld het moduleren van reacties uitgeschakeld wordt. Het herstellen vergt heel wat tijd en inspanning. Er zijn geen goeden die het moeten bekopen door de schuld van minder goeden, het verkeerd gebruiken van de reactiemodule kan iedereen overkomen maar vooral zij die links en afbeeldingen willen plaatsen.  En dan loopt het soms verkeerd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegen op zonne-energie

 

 

Een Zwitsers vliegtuig dat op zonne-energie vliegt, de Solar Impulse, heeft vrijdag zijn eerste internationale vlucht gemaakt. Het toestel steeg 's ochtends op in de Zwitserse plaats Payerne en landde dertien uur later op de luchthaven van Bruxelles.

De Solar Impulse combineert de spanwijdte van een commercieel verkeersvliegtuig met het gewicht van een personenauto. De vleugels zijn volgebouwd met zonnecellen die het toestel van energie voorzien.

"Het doel is om te laten zien wat we kunnen doen met bestaande technologie op het gebied van energiebesparing" aldus mede-initiatiefnemer en piloot Andre Borschberg. Hij is ervan overtuigd dat zijn techniek ook kan worden gebruikt om auto's en huizen van stroom te voorzien. "De symboliek om van de ene naar de andere plaats te gaan met alleen gebruik van zonne-energie spreekt mensen aan".

Het Solar Impulse project begon in 2003 met een budget van 90 miljoen euro voor tien jaar waarbij onder andere de Zwitsere liftenmaker Schindler betrokken was. Begin april 2010 maakte het toestel zijn eerste vlucht en drie maanden later kon het vliegtuig het record voor langste vlucht op zonne-energie op zijn naam schrijven. De bedenkers cirkelden er ruim een etmaal lang non-stop mee boven Zwitserland. Binnen twee jaar willen zij met de Solar Impulse rond de wereld vliegen.

Het vliegtuig dat 12 duizend zonnecellen heeft, haalt een gemiddelde snelheid van 70 kilometer per uur en kan daardoor nog niet echt concurreren met commerciele vliegtuigen die gemakkelijk tien keer zo snel gaan.

Bron : Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenstellingen in het land B

 

 

Franstalig België is ouderwets socialistisch, gelooft in een erg sturende overheid in nagenoeg alle segmenten van de economie en kijkt a priori erg kritisch naar alles wat met vrijemarkteconomie te maken heeft. Voor de begroting vertaalt die houding zich in een afwijzing van structurele ingrepen in de uitgavenmechanismen van de sociale zekerheid en in een verlangen naar hogere belastingen. Voor de arbeidsmarkt bestaat er grote afkeer tegen mechanismen die de aansporing om aan het werk te gaan verscherpen en blijft men zweren bij vervroegde uittreding uit de arbeidsmarkt. Last but not least is er aan Waalse kant geen enkele intentie om het overheidsapparaat af te slanken. Maatregelen ter verbetering van de efficiëntie van dat overheidsapparaat kunnen nog wel ter discussie komen, maar mogen hoe dan ook niet te veel commotie veroorzaken. In hun retoriek zullen Franstalige politici soms wel wat afwijken die grote lijnen, maar als het er echt op aan komt, zijn dat hun standpunten.

Vlaanderen kijkt zeker niet eendrachtig tegen al deze thema's aan, maar een significante meerderheid in dit landsgedeelte toont toch veel meer bereidheid om de zaken ten gronde en met zin voor vernieuwing aan te pakken. 

Wat we zelf doen, doen we zeker niet altijd beter, daar kunnen we als Vlamingen ook moeilijk naast kijken. Feit is echter is dat er aan Franstalige kant bijna onoverwinbaar veel weerstand is tegen verandering en aanpassing aan de gewijzigde omstandigheden. En die omstandigheden wijzigen inderdaad snel en drastisch. De globalisering van de economische processen gaat onverminderd voort. Dichter bij huis neemt de crisis in de eurozone steeds dreigender vormen aan. We kunnen de dans van onze omgeving niet blijven ontspringen.

Trends : Die andere blokkering

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe gaat het met de piraten ?

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godsdienstles in Afghanistan

 

 

Reportage van CNN.  In dat land zijn duizenden Westerse militairen in de weer om een stukje beschaving te brengen.  Hopeloze opdracht.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amnestievoorstel wordt in overweging genomen door de senaat.

 

Met 30 stemmen tegen 26 nam de Senaat op 12 mei een wetsvoorstel van het Vlaams Belang over amnestie in overweging. De inoverwegingneming van een voorstel betekent enkel dat men over het voorstel zal debatteren, wat in een normale democratie vanzelfsprekend zou moeten zijn. Samen met de Franstalige partijen stemde Groen! tegen de inoverwegingneming van het voorstel.

Namens het Vlaams Belang zette senator Bart Laeremans gisteren inhoudelijk de puntjes op de ‘i’: “Dit houdt geen verheerlijking in van een misdadige, mensonterende ideologie, noch van de collaboratie, laat staan van daden van verklikking of van misdaden van gemeen recht. Daar gaat het niet om. Wel wordt het tijd dat erkend wordt dat na de Tweede Wereldoorlog niet op een normale wijze recht werd gesproken en dat als gevolg daarvan vele duizenden mensen en hun familie, al te zwaar werden getroffen. Die onrechtvaardigheid blijft tot op de dag van vandaag voortduren.” 

Niettegenstaande deze nuancering verkeren de Franstalige politici in staat van complete emotionele ontreddering. Wij citeren uit La libre Belgique :

"Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurt sedert de Tweede Wereldoorlog, reageert een verslagen Francis Delperée (CdH). Dit is een messteek in de geschiedenis en de herinnering van alle Belgen.  De voorgestelde tekst is bovendien een verkrachting van het vertrouwen dat geschonken wordt aan rechterlijke beslissingen. Het is een ontkenning van de Rechtsstaat. Het is verbijsterend. Dit zal niet zonder gevolgen blijven en het zal zeker de regeringsonderhandelingen niet vooruit helpen".

Knack meldt,  dat een kameraad die over enkele dagen zijn doctoraatsscriptie zal voorstellen "enkele manifeste feitelijke fouten" gevonden heeft in de tekst van senator Bart Laeremans. Het is duidelijk dat de betrokkene de kans grijpt om zelf even in de aandacht te komen.  Dat Knack zich leent om de eerste de beste nitwit aan het woord te laten over deze delicate materie zal weinigen verwonderen. Het gaat enkel maar om het in overweging nemen van een voorstel, dat wellicht nooit zal besproken worden en toch is dit voldoende om redeloze haat op te wekken. Mensen met een goede inborst en humane instelling vind je zelden ter linkerzijde.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons Sal Dit Oorleef

 

 

"Daar's 'n land en 'n volk in een taal gedoop
Met gebede en buskruit en bloed gekoop
Wat weer en weer van sy knie af moet streef
Ons sal dit oorleef...

Uit die kake van oormag deur die vuur op ons werf
Staan die engele by ons vroue en die kinders wat sterf
Elke grafsteen een standbeeld vir die wat bly leef
Ons sal dit oorleef...

My hart klop toktokkie waar hy breek vir my volk
Voor die kakie kanon of die k****r se dolk
Dit maak nie meer saak nie waar ons ons begeef
Ons sal dit oorleef...

Ek lig my oë tot die berge op
Waar sal my hulp tog vandaan kan kom
Ag my God jou woorde lê deur my geweef
Ons sal dit oorleef...

Ek staan vandag op jou plaas ou vriend
Daar hang stof oor die stilte sovêr ek kan sien
Maar die geeste van gister sal more herleef
Ons sal dit oorleef

Dankie o God vir die vermoë, dankie o Here wat U my geleer het, en wat U vir my so gratis geskenk het, vandag gee ek alles terug, tot eer en verheerliking van U naam en die uitbouing van U koninkryk"


13-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Vlaamsche Onderdanigheid
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

In afwachting van de komst van Arnold Schwarzenegger, die zijn reputatie als "terminator" moet waarmaken in de uitzichtloze onderhandelingen, was er vandaag weer een uitschieter te lezen die de moeite waard was.

In Kortrijk worden de ziekenhuizen de laatste tijd overspoeld met franstalige patiënten uit het naburige Moeskroen (Moucrons) en Doornik (Tournai) waar men blijkbaar geen blijf weet met het overaanbod aan zieken. Op zichzelf is dat niet erg  zolang het maar een tijdelijk fenomeen geldt.  Het probleem is echter dat vele van die Waalse patiënten oftewel geenn of praktisch bijna geen, Nederlands verstaan.

Bon ! Zoals het een goede en zorgzame Vlaming betaamt, heeft de direktie van de ziekenhuizen dan maar besloten om het personeel een spoedcursus Frans te geven, nadat er enkele incidentjes geweest waren wegens de gebrekkige communicatie. Zo bleek dat wanneer een patiënt 's morgens om "le pistolet" vroeg, de brave verple(e)ger(ster) niet met een broodje moest komen aandraven, maar dat "le pistolet" het franse woord is voor.de bedpan.

Om dergelijke misverstanden te vermijden werd deze cursus Frans opgestart. Eens te meer blijkt uit dit voorval, dat de franco's op hun wenken bediend worden. Het is de Vlaming die zich in eigen stad en land moet aanpassen aan de verzuchtingen van de franstalige "bedpanners".

mvg - senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!