Vlaams minister van Sport Muyters zet vanaf 1 september wellicht het mes in enkele opleidingen aan de topsportscholen. Handbal zal verdwijnen, judo en atletiek zullen moeten inbinden. De beslissing is gebaseerd op een evaluatie van Bloso en de VUB van de topsportscholen.

Opvallend is dat Muyters dinsdagochtend op Radio 1 liet verstaan dat hij de studie zelf nog niet heeft gekregen. Volgens LDD-fractieleider Lode Vereeck is dat een "leugen". "Ik heb een mail van Muyters waaruit zwart op wit blijkt dat de beslissing al genomen is. Als de minister zegt dat hij nog niet op de hoogte is van de evaluatie, liegt hij. En een minister die liegt, is zijn ambt onwaardig. Dat is als een sporter die EPO gebruikt, die moet eruit".

De LDD-fractieleider is niet te spreken over de manier van werken van de N-VA-minister. "Muyters had beloofd de evaluatie eerst in het parlement te bespreken, maar de beslissing is al genomen. Ouders en sportfederaties zijn al op de hoogte gebracht, maar het parlement nog niet. Dat gebrek aan parlementaire reflex is typerend voor deze Vlaamse regering", aldus Vereeck.

Bron : de Standaard