Angeltjes
24-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijzullen op de uitvaart zijn ... van het land B

 

Foto's Gerda De Ryck


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood en Spelen in de stad van Beulemans !

 

Vier gewonden na massagevecht tussen Brusselse bendes

Twee zwaargewonden en twee lichtgewonden. Dat is de balans van een zware vechtpartij tussen leden van twee Afrikaanse jongerenbendes uit de Brusselse Marollen die zaterdagochtend plaats vond.

Volgens een ooggetuige waren er zeker twintig jongeren betrokken bij de confrontatie op het Vossenplein tussen de zogenaamde Stuivenberg- en Bagdadbendes.

De jongeren bekampten elkaar rond 5.30 uur om een onduidelijke reden met baseballknuppels en messen. Volgens het Brusselse parket kwamen ze terug van een feestje nabij de Zuidkermis.

Escalerende bendeoorlog

Twee twintigers raakten bij de bendeoorlog zwaargewond. Een van hen kreeg enkele messteken in de keel, maar zou intussen buiten levensgevaar zijn.

Het zit er al een tijdje bovenarms op tussen de verschillende stadsbendes van Brussel. Eerder deze maand werd een bendeleider op het Anneessensplein doodgestoken en werd het appartement van een rivaliserend bendelid kort en klein geslagen. Vijf personen werden naar aanleiding van dat incident opgepakt.

@ Gazet van Antwerpen

Bruxelles : de parel voor de multiculturele elite met zijn rijke diversiteit.  U hebt de keuze tussen het broussegevoel, het woestijngevoel, de balkanfinesses, en natuurlijk de inheemse chi-chi kiekenfretters en cholesterolverzamelaars aangevoerd door burgemeester Beulemans. Binnenkort, met officiële toelating van de stadsmagistraten : "Jacht op Vlamingen, alle truken zijn toegelaten".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 24 augustus 2008

 

 

Wij zijn vandaag hier


23-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoedsportbericht van PUP (Pino Uit Peking)

 

Beste Vlaamse vrienden en sportliefhebbers,

De spelen lopen op hun laatste, al dan niet gedopeerde,  benen. Daarom een kleine terugblik aan wat er vooraf ging aan deze  veel besproken en bekritiseerde OS. De nodige straffe, en minder straffe verklaringen die werden afgelegd, de diplomatische en relativerende woorden van IOC voorzitter Jacques Rogge i.v.m. de mensenrechten in China. We gaan hier de sympathieke Gentenaar niet citeren,  noch bekritiseren, daar zijn andere “objectieve” broodschrijvers voor.

Verklaring van Philippe Rogge, de zoon van Jacques, op  23 januari 2008.

Geen enkele atleet mag tijdens de O.S. voluit praten. Het I.O.C. verplicht namelijk iedere deelnemer het Olympisch charter te ondertekenen. Artikelen 49 en 51 verbieden iedere vorm van protestmars, de b. atleten moeten bovendien akkoord gaan met een extra gedragscode of hun deelname kan geweigerd worden. We moeten oog hebben voor iedereen, niet alle ogen richten op een paar mensen die op het podium staan.  

Uit Trends 09/05/2008

Donderdag is de Atletencommissie van het Belgisch Olympisch en Inter-federaal Comité ( BOIC ) bij elkaar gekomen in aanwezigheid van de delegatieleider voor Peking, Philippe Rogge om te debatteren over de situatie in China. Ook alle tot nu toe geselecteerde atleten waren uitgenodigd op de vergadering. 

De Atletencommissie en de aanwezige atleten namen drie standpunten in. Ten eerste heeft iedere atleet het recht om vrij zijn mening te uiten en acties te overwegen, in overeenstemming met het Olympisch Handvest, maar zij hebben evenzeer het recht dat niet te doen. Er bestaat geen enkele morele verplichting.

Daarnaast wensen de atleten zich in alle sereniteit voor te bereiden op en deel te nemen aan de Olympische Spelen en drukken ze de wens uit dat eenieder deze wens respecteert opdat zij het beste van zichzelf kunnen geven op het ogenblik van de competitie.

Tot slot zijn de atleten er van overtuigd dat iedere vorm van boycot van de Olympische spelen de atleten zou benadelen en, globaal, negatieve effecten zou hebben. 

Zeg nu zelf voor ieder wat wils, maar het komt er op neer, eigen deelname eerst. Eigen ( mogelijke plak ) eerst.

Vandaag trekt uw dienaar Pino weer enkele uren op journalisiek onderzoek in de verschillende atletendorpen en vertrekt hij tijdig met het vliegtuig richting b. zodat hij morgen aanwezig kan zijn op de IJzerwake in Steenstrate. Daarom kan er in de stand van de plakken die we hier nog doorgeven een verschil zitten met de “Officiële” berichtgeving, maar dat zetten we maandag graag recht. U kan mij zondag contacteren voor nadere gegevens en een handtekeningsessie na de plechtigheden in Steenstrate.

Vandaag nog een van de hoogtepunten voor het land b.  mountainbike, op een prachtig kunstmatig aangelegd en zwaar parours. Het goud was voor de Fransman Absalon de 4 voudige wereldkampioen, het zilver ook voor een Fransman Peraud, de Zwitser Schurter nam het zilver. Sven Nijs had in de laatste ronde af te rekenen met krampen, hij reed lange tijd in 5de positie maar zakte langzaam naar achter, hij eindigde op de 9de plaats. Zelf had Sven gehoop op een plaats in de top 10. Aan zijn voorbereiding zal  het zeker niet gelegen hebben, men mag zeggen dat hij hier obsessief  mee bezig geweest is. En dat is geen verwijt. Sven hoopt in 2012 in Londen wel in het eremetaal te fietsen.

In het handbal voor vrouwen ging het goud naar Noorwegen, de Russische vrouwen pakten het zilver.

Het grote nieuws viel natuurlijk te rapen bij het springen waar onze Vlaamse atlete Tia Hellebaut de eerste gouden plak verwierf.  Een diepgeroerd en welgemeend proficiat voor deze prachtige prestatie. Door de 0000 wordt deze overwinning misbruikt als een belgicistisch wapenfeit.  Benieuwd of Karl Vanden Nieuwenhuysen vanavond de Brabançonne zal zingen. Sport heeft veel te maken met politiek en dat is spijtig want Tia is een aangename vrouw die enkel voor haar sport leeft.

 

 

Stand van de plakken bij de valiezen pakken.

Het land b.      Nederland            China            USA

Goud    1             7                      48                 31

Zilver    1              5                      17                36

Brons   0              4                     27                 36

Totaal  2             16                     92               103

Volgende week zijn we er weer met de nabeschouwing.

Voor de laatste maal uit Peking, met vriendelijke groet, 

 PUP ( Pino Uit Peking )


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculair treinongeval in Oklahoma

 

 

Een goederentrein ontspoort  op 22.08.08 nabij Luther in Oklahoma (VS) en vliegt onmiddellijk in brand. Er volgen meerdere spectaculaire ontploffingen. Slachtoffers zouden er niet gevallen zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud voor Tia Hellebaut : Geweldig !

 

2.05 meter - GOUD - Fantastisch !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Navo vraagt, Maarschalk De Crem denkt na, maar wat vinden wij ?

 

Moeten militairen van het land B ingezet worden als grondtroepen met luchtondersteuning in Afghanistan ?

De NAVO heeft België gevraagd om grondtroepen in te zetten in het zuiden van Afghanistan. Dat zegt luitenant-generaal Gérard Van Caelenberge in Le Soir.

Begeleiding
Het verzoek betreft het sturen van "joint terminal attack controllers" (JTAC). Dat zijn militairen die de grondtroepen begeleiden en indien nodig luchtsteun oproepen. Zij duiden de doelwitten aan met gps of laser en begeleiden de bombardementen.

Gevolgen
Het leger denkt na over het antwoord dat het zal geven. Een positief antwoord zou de geest en de aard van de Belgische aanwezigheid in Afghanistan immers beduidend wijzigen. Het is de regering die uiteindelijk het licht op groen moet zetten.

Bron : Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Staat komt eraan

 



23.08.2008 08.59u - In een opiniebijdrage in NRC-Handelsblad (21.08.2008) voorspelt Frank van den Heuvel, bestuurslid van het Wetenschappelijk Instituut van de christendemocratische regeringspartij CDA, dat de onafhankelijke Vlaamse staat nakend is.

De komende jaren, aldus de auteur, zal het aantal lidstaten van de EU groeien: “Er komen nieuwe – of liever oude – landen bij: Schotland, Catalonië, Lombardije en Vlaanderen profileren zich steeds meer als zelfstandig land. Het past in de ontwikkeling die in Midden- en Oost-Europa al vijftien jaar bezig is.” Sinds de val van het communisme keert alles ten oosten van Wenen en Berlijn terug naar de eigen grenzen: “Overal gaan mensen terug van het grote, anonieme rijk, waar eigen taal en cultuur ondergeschikt waren aan centralisme, naar de eigen cultuur. En natuurlijk spelen soms ook fincancieel-economische issues mee zoals voor de Vlamingen in België (…) Maar de cultuur, iets duurzamers, is leidend.”

Deze trend is overigens perfect verklaarbaar: “Mensen en volkeren hebben behoefte aan een eigen identiteit in een wereld die met een uitbreidende EU en de mondialisering steeds groter wordt.”

Wat specifiek de Belgische situatie betreft, stelt Van den Heuvel dat de recente ontwikkelingen geenszins verontrustend zijn. Meer nog, ze zijn perfect logisch: “Waarom zouden mensen in Centraal- en Oost-Europa wel regio’s mogen vormen en in West-Europa niet?” Het CDA-bestuurslid geeft meteen ook aan welke houding Nederland in deze kwestie moet aannemen: “Nederland heeft de afgelopen decennia bijna iedere deling, onafhankelijkheidsverklaring en verzelfstandiging in Europa gesteund. Dan zou het vreemd zijn om de Vlamingen te onthouden wat zij graag willen.”

De aanvraag van Vlaanderen als zelfstandige natie in de EU komt er volgens de auteur in ieder geval aan en daar dan kan men zich dan ook maar beter op voorbereiden: “In plaats van het hoofd te breken over een eventuele toetreding van Turkije tot de EU (…) kunnen de regeringsleiders beter nadenken hoe te handelen wanneer binnen nu en vijf jaar Vlaanderen zich onafhankelijk verklaart en een aanvraag tot lidmaatschap van de EU indient.”

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 't Is zaterdag : hier zijn we met de oude doos

 

 

Er zijn weinig mensen die dit nog willen zien, maar uitgerekend voor hen is het dan hopelijk een kort aangenaam intermezzo.  De anderen springen hier gewoon overheen en denigrerende commentaren knippen we weg. Maar dat weet u intussen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk pakt het land B een plak - Verslag door PUP (Pino Uit Peking)

 

Beste Vlaamse vrienden en sportliefhebbers, 

Na mijn zeer boeiende ontmoeting met Mart Smeets 2 dagen geleden kreeg ik van onze hoofdredacteur een E post dat ik steeds maar zeur over mijn onkostennota maar dat die er eigenlijk maar gekomen is door lekker te gaan eten en drinken met mijn grote idool. Zou het niet beter zijn je met ernstige zaken bezig te houden? Toch wil ik even vermelden dat de collega ’s van de 0000 gisteren de ritwinst van Tom Boonen in de ENECO Tour aangrepen om een feestje te bouwen. Maar dat zal wel zijn bij gebrek aan gewonnen plakken bij de atleten van het land b.

Omdat de hoofdredacteur niet helemaal ongelijk heeft zijn we even in de geschiedenisboeken gedoken.

De Olympische spelen van 1920 werden in Antwerpen georganiseerd.  Ook Amsterdam en Lyon waren kandidaat, maar Lyon haakte af nog voor de stemming. Omdat het Belgische volk zo geleden had onder de eerste Wereld Oorlog werden de spelen aan Antwerpen toegekend, zo ontstond het nieuwe Beerschot stadion. De openingsceremonie gebeurde in aanwezigheid van koning  Albert 1. Duitsland en Oostenrijk werden niet uitgenodigd op deze spelen, Rusland bleef afwezig omdat het verscheurd was achtergebleven na de revolutie. Voor het eerst werd de Olympische eed afgelegd. Deze eer was weggelegd voor de Belgische schermer Victor Boin.

Vele gebeurtenissen zagen er toen heel anders uit dan nu. Zo duurden de spelen van 12 april tot 12 september, namen er  29 landen deel, en werden er in totaal 439 medailles uitgedeeld . er waren 2669 atleten ( 2591 mannen en 78 vrouwen ) aanwezig.

Voor de financiering van de spelen werd een beroep gedaan op vooral diamantairs en reders.

Om u een idee te geven van het gehalte van de Belgische atleten van toen een kleine vergelijking van behaalde medailles in 1920.

 

  USA                   België               Nederland

 

Goud   41               14                        4

Zilver    27               11                       2              

Totaal  95              36                       11    

 

 De eentalig Franse affiche uit 1920

 

Dan nu over naar de plakken van 2008.

Het snelwandelen 50 km. werd gewonnen door Italië in een tijd van 3.37.09. 

In het beach volley nemen de Amerikaans mannen het goud. Dit is de 3de X op rij dat  ze wonnen, ook in 2004 en 2000 pakten zij goud.

De eerste gouden Olympische plakken voor BMX werden binnengefietst door Frankrijk voor de vrouwen, en Letland voor de mannen.

Het I.O.C. vraagt een officieel onderzoek naar de leeftijd van 3 Chinese turnsters, men blijft beweren dat ze nog geen 16 jaar waren, eerder maakten we hier al melding van.

De dieren kunnen er zelf niet aan doen, maar 4 paarden werden “ betrapt “ op doping. Mensen kunnen ( soms ) nog zelf beslissen of ze spul pakken of niet. Dieren kunnen zich niet verzetten, daarom maakt het dit “ dopinggeval “ nog misdadiger.

De jonge rode duivels pakte naast de bronzen plak, en eindigen op de 4de plaats. De Brazilianen namen het brons na een zéér matige wedstrijd. 0 - 3 

Op de 4 X 100 m. voor vrouwen pakte het land b. de eerste plak op deze spelen. Een mooi afscheid voor Kim Gevaert. Ook voor de 3 andere atletes een mooie opsteker. Dat vinden we fijn voor de meisjes maar niet voor b.

Tot groot genoegen van velen staat het land b. nog altijd op de 3de plaats

 Land b.                           Nederland                        China

Goud    0                              7                                    47

Zilver     1                             5                                    17

Brons   0                              4                                    25

Totaal  1                             16                                  89

Morgen zijn we er weer, met meer

PUP ( Pino Uit Peking )


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck over Kunst

 

MarioKutsch.jpg

@ www.geenstijl.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander wordt Muziekdirecteur bij de Munt

 

Geen wereldnieuws maar een aangenaam bericht uit de artistieke wereld, waar we in de Vlaamse pers uiteraard niets over lezen. Het gebroken leven van Daisy van Cauwenbergh is veel intressanter nieuws.

Nederlander muziekdirecteur van Brussels theater De Munt

Gepubliceerd: 22 augustus 2008 20:08 | Gewijzigd: 22 augustus 2008 20:08

ANP

Brussel, 22 aug. De Nederlander Bert van den Akker is per 1 september benoemd tot muziekdirecteur van theater- en operagebouw De Munt in Brussel. Hij zal zijn functie vier jaar vervullen, maakte De Munt vandaag bekend.

 

 

De 61-jarige Van den Akker heeft veel ervaring op het vlak van muziekbeheer en heeft verscheidene leidinggevende en adviserende functies bezet in de culturele sector, lichtte de schouwburg de benoeming toe.

De als klarinettist opgeleide Van den Akker was van 1990 tot 2001 algemeen directeur van het prestigieuze Residentie Orkest in Den Haag. Daarna werd hij voorzitter van het bestuur van het conservatorium in Utrecht. Sinds 2005 had hij verschillende adviesfuncties in de culturele wereld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senator, 3 nationaliteiten, opgepakt en veroordeeld

 

Het is bij The Brussels Journal dat we dit verhaal oppikken over een Marokkaan, lid van de senaat in zijn vaderland, die in een Spaanse enclave in Marokko verkozen is. De man ijvert ervoor, dat Spanje dit gebied afstaat aan Marokko. 
Hij werd opgepakt in Rome door de politie op verdenking van terroristische bijeenkomsten, maar tegelijk was hij veroordeeld in zijn geboortestad wegens verzet tegen de grenspolitie. Het moet daar overduidelijk geen aangenaam vertoeven zijn in Melilla, waar de Spanjolen de plak zwaaien over onwillige Marokkanen.
Los van deze merkwaardige feiten, waar we bij gebrek aan feitenkennis geen oordeel over hebben, staan we hier voor iemand met drie (3) nationaliteiten : Maroc, NL en Spaans.  De enige en echt overwegende nationaliteit is de Marokkaanse.  Dat blijkt uit de activiteiten van de betrokkene. Net zoals we dat in eigen land ervaren : vraag aan om het even welke derde generatie jongere naar zijn nationaliteit en alhoewel hij belg is, antwoordt hij onveranderlijk : Marokkaans.
De simpelen van geest zijn de Europeanen die blijven dromen dat die mensen ooit de banden met hun échte vaderland zouden loslaten.  Het vaderland doet er trouwens alles aan, om de uitgewekenen permanent onder toezicht te houden.
Het ANP bracht een wat raadselachtig bericht over het "Marokkaans parlementslid Yahya Yahya". ANP - Rabat verteld dat hij is opgepakt vanwege belediging van de Spaanse politie en beroept zich op "Spaanse en Marokkaanse media".

De senator is "in Melilla geboren en heeft behalve de Marokkaanse ook de Nederlandse nationaliteit. Zijn moeder komt uit Rotterdam." Volgens
de Telegraaf heeft de Marokkaans-Nederlandse senator "de verhouding tussen Marokko en Spanje op scherp gezet" terwijl hij voorzitter is van de Vriendschapsgroep van de Marokkaanse en Spaanse Senaat.
Maar hij doet dat wel vaker volgens
dit en deze Spaanse blogs.
 
 

Morocco has recalled its Ambassador to Italy, Tajeddine Baddou, to protest against the imprisonment of a Moroccan senator Yahya Yahya in the Italian capital, Rome. […] [Moroccan-born Italian MP Souad] Sbai says that maybe Yahya was not in Italy to "do shopping", but instead to organise an "extremist group", something that she finds "extremely alarming."

Yahya Yahya was sentenced to two years and three months for 'breaching the peace' and for aggression against a public official in early August. […] Yahya Yahya represents Melilla, a city under Spanish control claimed by Morocco, and is known for his activism for Melilla's return to Moroccan sovereignty.

Yahya is understood to hold Moroccan, Spanish and Dutch citizenship. Last June in Spain, he was sentenced by a tribunal in the Spanish enclave of Melilla to one year and three months after attacking Spanish border police. At the time, the Moroccan government obtained his immediate release.

Fats

 

 


22-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodart maakt het verschil

 

Welk is het verschil tussen sport-icoon Bodart en de Waalse PS-kopstukken ?
 
????
 
Bodart zit nu als misdadiger in de gevangenis....
De Waalse PS-kopstukken niet....
 
Groetjes van
Ne sos op vrije voeten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officiële Deense Verontschuldiging ivm de Mohammed spotprenten

 

Wij verontschuldigen ons, dat we jullie onderdak boden toen oorlog jullie van je vaderland verdreef ..
Wij verontschuldigen ons, dat we jullie binnenpakten terwijl anderen jullie toegang weigerden ...
Wij verontschuldigen ons, dat we jullie de kans boden op goed onderwijs ...
Wij verontschuldigen ons, dat we jullie eten en een dak boven je hoofd aanboden, toen jullie niets hadden ...
Wij verontschuldigen ons, dat we jullie gezinnen herverenigden, toen er gevaar dreigde in jullie vaderland ...
Wij verontschuldigen ons, dat we jullie niet dwongen om te werken terwijl wij jullie rekeningen betaalden ...
Wij verontschuldigen ons, dat we jullie bijna gratis huur verleenden, telefoon, internet, auto en school voor jullie tien kinderen ...
Wij verontschuldigen ons, dat we moskeeën lieten bouwen in ons niet-islam land zodat jullie je godsdienst konden belijden ...
Wij verontschuldigen ons, dat we jullie nooit dwongen onze taal te leren, zelfs niet na 30 jaar verblijf ...
 
Dus wij zeggen  nu uit naam van alle Denen tot de hele moslimwereld :
 
 
 
DE POT OP !
 
The Official Apology
From Denmark to the Muslim World,simply called "We´re Sorry!

We´re sorry we gave you shelter when war drove you from your home country....
We´re sorry we took you in when others rejected you.....
We´re sorry we gave you the opportunity to get a good education.....
We´re sorry we gave you food and a home when you had non.....
We´re sorry we let you re-unite with your family when your homeland was no longer safe...
We´re sorry we never forced you to work while WE paid all your bills.....
We´re sorry we gave you almost FREE rent,phone,Internet,car and school for your 10 kids...
We´re sorry we build you Mosques so you could worship your religion in our Christian land...
We´re sorry we never forced you to learn our language after staying 30 years!....

And so....from all Danes to the entire Muslim world,we just wanna say;

FUCK YOU!!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ikea-parkeerwachter terecht vermoord : toonde geen respect

 

Geen Respect ?  Dood !  Ies koeltoer.

 

Onbegrijpelijk dat de 25-jarige man die afgelopen zondag op het parkeerdek van Ikea in Amsterdam-Zuidoost verkeersregelaar Willem van Koerten (54) doodreed, in eerste instantie na verhoor werd vrijgelaten.

Wat moet je in godsnaam uithalen willen ze je tegenwoordig nog vasthouden ! Het onderzoek was nota bene nog niet eens afgerond. Pas toen het gewonde slachtoffer in het ziekenhuis overleed, werd de verdachte opnieuw opgepakt.

Meteen agressief
De exacte toedracht is weliswaar nog niet bekend, maar Het Parool publiceerde gisteren op basis van gesprekken met getuigen
een geloofwaardige reconstructie. Zondagmiddag parkeert een blauwe Mini met drie passagiers half op een plaats voor invaliden. Als een verkeersregelaar de bestuurder daarop aanspreekt, reageert één van de medepassagiers meteen agressief: ‘Ik steek je dood.’

De verkeersregelaar schrikt en vraagt per portofoon om assistentie. Willem van Koerten, teamleider, reageert meteen. De opgefokte passagier stapt onder het uiten van bedreigingen uit en neemt het stuur over. Eerst rijdt hij op de verkeersregelaar in. Die weet opzij te springen, maar Van Koerten wordt vol geraakt en belandt via de motorkap op de grond. Daarop rijdt de Mini nog een keer op hem in.

Moord
Justitie beschuldigt de 25-jarige automobilist van doodslag. Daarvoor moet opzet bewezen worden. Dat moet lukken, zou je zeggen. Bovendien een poging tot doodslag op de eerste verkeersregelaar! 

Maar waarom geen moord? De man heeft immers twee momenten gehad waarop hij ‘tot inkeer’ had kunnen komen. Toen hij scheldend uitstapte en het stuur overnam en toen hij het slachtoffer voor een tweede keer aanreed. Overigens had hij al met de dood gedreigd.

Er zijn uitspraken over schietpartijen waarbij de paar seconden tussen het afvuren van de eerste en de tweede kogel het verschil uitmaakten tussen doodslag en moord. In zo’n schokkende zaak als deze moet het Openbaar Ministerie niet te snel door de knieën en lef tonen. Laat de rechters maar vonnis wijzen.

Identiteit
Opvallend is overigens dat de identiteit van de 25-jarige angstvallig wordt verzwegen. Laat ik niet op de zaken vooruitlopen, maar ik heb zo mijn vermoedens. Een hoge straf kan wellicht een waarschuwingssignaal zijn voor al die andere mannen-met-korte-lontjes.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerkije en Soedan

 

Onder democratische presidenten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bashir zegt dat alles gelogen is over Darfur en zo : Prima land Soedan.

 

Darfur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 4 Zilverlingen

 

Olympische Spelen: de eerste medaille is binnen!

De 4 Zilverlingen : proficiat voor de meisjes !

De politiek zal hen nogal misbruiken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kwijn weg van plaatsvervangende schaamte

 

Omwille van onderstaand soort teksten over sport, vinden wij Jean-Marie Dedecker een patente kerel. Als hij begint te zwammen over politiek, wordt hij terug Jan-Maria Den Dubbeldekker.

SPORTIEF PAMPERMODEL 
 
Ik kwijn weg van plaatsvervangende schaamte

Het is nog niet gedaan in Peking . Ik hoop vurig op eerreddende medailles, want ik kwijn weg van plaatsvervangende schaamte. De oorzaken van onze comateuze sportieve toestand zijn divers. Het adagio dat onze westerse jeugd het niet meer kan opbrengen is een te zwakke uitvlucht. Sophocles zei 2.700 jaar geleden al dat de jeugd niet deugde. De jongeren van Frankrijk, Groot-Britannië en Duitsland zitten ook gemiddeld 30 uur per week voor een computer of tv-scherm en de obesitasgraad bij de Nederlandse jeugd is hoger dan bij de Belgische. Dan praten we nog niet over het Amerikaanse hamburgervolkje. Toch halen zij een karrenvracht medailles. Een gemiddeld Vlaams gezin spendeert, volgens professor Stefaan Késenne, jaarlijks gemiddeld 1.735 euro aan sport, dat maakt een totaal van 4,24 miljard euro. Funsporten kunnen ons nog bekoren maar zweetsporten zijn minder en minder aan de zapgeneratie besteed.

De klaagzang dat er te weinig geld is voor onze topsport is olympisch bedrog. Het BOIC is eerder een spaarbank dan een sportinstituut, met zijn 17 miljoen euro kasbons, en verdoken miljoenen reserves in een apart vzw'tje. De financiële inbreng van het BOIC voor de atleten beperkt zich tot het geld dat ze van de Lotto krijgt. De Vlaamse belastingbetaler heeft 55.120.000 euro subsidies opgehoest voor de topsport tussen 2004 en 2008. Daarnaast staan er nog 107 atleten op de loonlijst van de Vlaamse Gemeenschap die betaald worden om alleen maar te sporten. De helft daarvan zijn wielrenners. Er is zelfs een elfkoppig damesteam bij, ze rijden meer platte tubes dan prijzen. Bezigheidstherapie uit discriminatieangst. Stuk voor stuk hebben ze een hogere wedde dan de Nederlandse succesvolle olympische goudzoekers. Ze worden betaald volgens hun diploma, niet volgens hun prestaties. De Hollanders moeten het stellen met een leefloon van 900 euro per maand.

Op finales van wereldkampioenschappen heeft Nederland nochtans gemiddeld 28,8 finalisten per miljoen inwoners, Vlaanderen 2,8! Dat is tien keer meer.

Dat de kans groter is op een supertalent in landen die meer inwoners tellen, is evident. Toch scoren bijvoorbeeld de Joegoslavische deelrepublieken beter dan het voormalige geheel, dat toch groter was; om nog maar van Tsjechië en Slowakije te zwijgen. En hebt u al de medailles geteld van kleine landen als Denemarken, Oostenrijk, Zweden?

Het ligt ook niet aan onze infrastructuur. Het ligt aan onze Bourgondische mentaliteit. Vlaanderen heeft meer sportinfrastructuur per aantal inwoners dan onze buurlanden, Nederland incluis. Nederland organiseert zijn nationaal indoor atletiekkampioenschap zelfs in Gent, omdat het zelf niet over een overdekte atletiekpiste beschikt. Elk stadje heeft hier zijn badje en zijn judomatje. Zelfs wielerbanen rezen als paddestoelen uit de grond. In Oostende bijvoorbeeld zitten er meer konijnen en kabouters op de piste dan wielrenners. De atletiekpiste ligt er meestal even verlaten bij als het strand in de winter.

Het is inderdaad zo dat men in ons onderwijssysteem nog altijd denkt dat de hersenen smelten als men de spieren traint, maar wie dat werkelijk wil, kan al tien jaar naar een topsportschool. De dotatie aan de topsportscholen gedurende de laatste Olympiade bedroeg 6,897 miljoen euro, zonder de kosten voor onderwijs, alleen voor de sport. Er gaan op een aantal van 619 nog geen vijf leerlingen naar de Spelen. Zo worden die scholen gedegradeerd tot bezigheidstherapie voor sportleraars. Het gaat dus niet om de hoeveelheid centen, maar om de aanwending ervan. Zo werd er onlangs 500.000 euro cadeau gedaan aan de VUB om een studie uit te voeren over de 'na-carrière' van topsporters. Dit bedrag is hoger dan alle bedragen samen die ooit uitgekeerd werden aan afscheidnemende sporters. Ze kregen een oorkonde en drie kussen van de minister. Bevriende professoren moeten blijkbaar meer bediend worden voor bewezen diensten dan atleten. Ik moet atletiekgoeroe Roger Moens bijtreden als hij zegt dat er in geen enkel land zoveel gedaan wordt voor zoveel atleten, van wie velen met zo weinig talent. Het is hard, maar geld over de balk gooien is geen olympische discipline. Het gaat dus niet over geld, maar over beleid en mentaliteit.

Middelmaat is tot norm verheven. Atleten worden geknuffeld in hun sociaal statuut. Door gebrek aan een adequate omkadering en het ontbreken van een resultaatsverbintenis vervallen ze in de lethargie van een vaste job en breken ze niet door tot de absolute top. Het sportief pampermodel. Volgens ex-Blosobaas Paul De Knop trainen ze gemiddeld 18,4 uur per week. Dat is het niveau van een wielertoerist en een badmeester, niet van een topper. Onze sport is veradministreerd. Daar zitten al 25 jaar lang dezelfde mensen die de dienst uitmaken zonder enige resultaatsverbintenis op topsportniveau. Het BOIC is een veredeld reisbureau. Ze produceren meer studies en diagnoses dan medailles, en wachten in overlegplatformen, ontwikkelings- en stuurgroepen op hun pensioen. Door hen zit de topsport in de palliatieve zorgen en ze zouden beter de eer aan zichzelf houden en sportieve euthanasie plegen.

De functie van topsportmanager is een alibi voor de onkunde van onze minister van sport. Een sinterklaas zonder visie die een zak vol belastinggeld als snoepgoed uitdeelt tot meerdere eer en glorie van zichzelf. Als we alle overheidsmiddelen zouden verzamelen en spenderen aan een gestructureerd beleid en niet aan een persoonlijke propagandamachine, kunnen we weer meedingen voor een plaatsje op de Olympus. Politici lopen in Peking rond als randplebs. Ze schurken zich aan tegen de vedetten en zwelgen in zelfgenoegzaamheid. Ze feliciteren elkaar voor een dode mus. Niemand verdronken en geen man overboord.

We hebben een zee van mogelijkheden maar zijn verzand tot een poel van stilstand. Het zit in onze Vlaamse genen. Wielrenner Wim Van Sevenant werd deze week in Ichtegem door zijn burgemeester gehuldigd omdat hij voor de derde opeenvolgend keer LAATSTE werd in de Ronde van Frankrijk. Onze volksaard is één groot compromis.
Wedden dat onze hockeyspelers, de biljarters van de grasmat, plechtig zullen ontvangen worden bij de Saksen-Coburgs in Laken? Ze zijn gesponsord door Baron d'Ieteren en kunnen in beide landstalen de Brabançonne zingen. Het absolute orgasme voor de olympische bobo's.

Jean Marie Dedecker is voormalig judocoach en voorzitter van LDD

© 2008 Corelio - de Standaard




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!