Angeltjes
13-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 13 augustus 2011

 

 

Wij wilden vorige zondag een rustdag nemen, maar de eerste burgeroorlog in Engeland hield ons voor onze pc gekluisterd.

Vandaag zaterdag 13 augustus mag de hemel inzakken, wij zijn onbereikbaar.  De actualiteit wordt verzocht zich gedeisd te houden en als zij zich daar niet aan houdt, dan kan het ons niet schelen. Wij houden siësta, wij zijn in staking, wij nemen een baaldag, wij doen alsof we héél ziek zijn, wij veinzen dat we geen electriciteit hebben en telefoons worden niet opgenomen (dat doen we trouwens zelden, want het is allemaal niet waar wat de mensen ons willen vertellen) Ja, beste lezers, u heeft het begrepen, wij zijn gesloten vandaag.

Tot bij een volgende gelegenheid (da's dus morgen), u was een fijn publiek en we hebben samen veel plezier gehad. Dit is het moment om het even te herhalen : wij, het redactietje,  zijn ontzettend blij en trots met jullie allen, een goede ploeg onverzettelijke rebellen die hecht aan mekaar vasthangen. Als een of andere snul ons in de toekomst weer de les komt spellen, en we zijn in the mood om wat lol te trappen en ons uit te leven op zo'n Snullemans, dan kan het weer een gezellige boel worden, want geef toe, het is de laatste weken een opeenstapeling van bar onaangenaam nieuws.  Niet, dat het totaal onverwacht over onze hoofden uitgekieperd wordt, maar het blijft altijd huiveringwekkend, als je voorspellingen plots werkelijkheid worden.

In afwachting, hou jullie warm, eet goed, drink veel en denk erom, wat "zij" ook proberen, ons Vlaanderen krijgen ze niet kapot en onze Vlaamse spirit nog minder.(En voor de rokers : bij het paffen niet te veel geluid maken, want de Regering waakt en beboet)

Ray, Hoofdredacteur van Angeltjes    Klik op de afbeelding om de link te volgen


12-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het diepste van mijn overtuiging

 

 

Het centrum voor ongelijkheid van kansen en ter bevordering van racisme tegen blanken moet onmiddellijk gesloten worden, en de verantwoordelijken moeten veroordeeld tot het vergoeden van de aangerichte en qua omvang werkelijk gigantische schade.

We hebben dus de keuze : via een onafhankelijkheidsverklaring of via de doelgericht en bewust gecreëerde beerput van de gerechtelijke achterstand in burgerlijke zaken bij het resort van het rechtsgebied Brussel.

Zo lang de NVA dit fundamenteel dilemma niet onder ogen durft zien is zij gedoemd om te verdwijnen in de fascistoïde plooien van de geschiedenis.


Uiteraard geldt dit voor iedere Vlaming en dus ook voor Wouter Beke en zijn cd&v.  Ray, dit meen ik nu eens echt uit het diepste van mijn.... overtuiging!

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoorde man neergeschoten door politie in de stad-waar-alles-mag

 

Een man met twee pistolen en een machinegeweer heeft vrijdagavond verschillende mensen bedreigd op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. De politie kwam snel ter plaatse, schoot de man neer en rekende hem in. Over de drijfveer  is niets bekend. Wel zou het gaan om een psychiatrische patiënt.

Komen morgen alle psychiatrische patiënten van 't stad de straat op om te roven en brand te stichten ?

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : varkenskoppen in het nieuws
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Angeltjes,

Zijn ze nu helemaal betoeterd?? Gruwelijk vind ik die beelden van een rij varkenskoppen waarmee gesold wordt door boeren waarvan het verstand in hun broek zit!! Daarmee halen ze hun gelijk niet, ze stoten enkel maar de kijker voor het hoofd, want het zijn gruwelijke beelden. De allochtonen zullen nogal een beetje in hun vuist lachen , als ze zien hoeveel eerbied men heeft voor dieren, in dit geval het varken!! Dáármee zullen de boeren hun slag niet thuishalen, wat een idioot initiatief!! Ik gruwde toen ik het zag, heb m’n kleinkinderen doen afwenden, want in de 21e eeuw moeten wij dit toch niet slikken, of wat?!! Ik herinner mij nog de persiflage die wijlen Gerard Vermeersch op z’n palmares had staan toen Van den Boeynants ( verkeerd geschreven, kan zijn…) minister was! Toen kwakte men een koeienvlaai, vers van de pers aan de ingang van de Wetstraat! Kijkers confronteren met varkenskoppen is omzeggens even aangrijpend als het moeten aanzien van het ritueel slachten. Deze handeling is MENSONTEREND.

Christina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om een bewogen week vrolijk af te sluiten

 

Victor Borge & Dean Martin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plunderen en brandstichten : een politieke boodschap

 

In het land b is het “bon ton” alle samenlevingsproblemen met cultuurverrijkers – hier en elders – onder de noemer “kansentekort, racismeslachtoffers, werkloosheidsval e.d.” onder te brengen.  Heeft u eergisteren dat juffrouwke op tv gezien, een zgn. sociologe in Londen, die in haar oneindige wijsheid stelde dat de rellen daar te maken hadden met de besparingen in de sociale sector?  Omdat er minder festivals zijn, zouden de “jongeren” een feestje bouwen op straat, een feestje, zo noemde dat juffrouwke het geweld, het doden, de brandstichting, het plunderen, de criminaliteit en de wetteloosheid…

Festivals - gratis uiteraard – zouden volgens haar redenering dus een rem op de latent aanwezige drang naar geweld zijn.  Een feestje..: realiseert zij zich dat zij plundering, brandstichting, moord en geweld degradeert tot openbaar vermaak, dat ze het straatgepeupel daarmee een “go-pass” geeft? 

Er zijn nog meer van deze gratuite stellingnames door opiniemakers verspreid.  Zo wordt er openlijk de vraag gesteld of de Britse rellen geen Europees fenomeen zijn.  Men vergelijkt met de protesten in Spanje van de Indignados, met de betogingen in Israël tegen de levensduurte en de besparingstegenstand van de Grieken en men stelt zich de vraag of de rellen in het Verenigd Koninkrijk niet het tipje van het ongenoegen tonen van een Europese volksbeweging. 

En wat dacht u van deze: het zou gaan om bendes, die achtergestelde jongeren plaatsvervangend dat geven wat ze in het echte leven moeten missen.  Blackberry’s missen ze alleszins niet, want ze roepen elkaar op via dit communicatiemiddel.  Van kilometers ver kwamen ze naar London om het straatcrapuul te vervoegen.  Bendevorming als excuus voor het ontbreken van een vaderfiguur, van een diploma, van een job, van statussymbolen.  Bendevorming betekent geweld, geweld betekent macht.  Geweld veroorzaakt angst en angst betekent respect.  Uitkeringen worden geschrapt, maar de etalages liggen vol hebbedingen, die ze niet kunnen betalen.  Dus is stelen gerechtvaardigd want het is een uiting van politiek protest.

Dr. Simon Usherwood, docent politieke wetenschappen aan de Surrey universiteit in West-Londen is het daarmee niet eens.  Het is onmogelijk een achterliggende boodschap bij het geweld te vinden: de woede over de dood van Mark Duggan volstaat niet.  Hij meent dat het om puur opportunisme gaat: de oproerkraaiers merken dat ze quasi ongestraft blijven en dat de politie machteloos is.  Bij de meeste jonge, mannelijke amokmakers bestaat gewoon een latente drang tot verwoesting, die bij de eerst mogelijke gelegenheid tot uiting komt.  Het is geen toeval dat het geweld uitgerekend tijdens de schoolvakantie en bij aangename weersomstandigheden uitgebroken is.   De regenbuien zetten alleszins een domper op het laaiend enthousiasme.  Des te onbegrijpelijker dat het gebruik van waterkanonnen in het Verenigd Koninkrijk “not done” is…

Men zou de rellen kunnen vergelijken met de banlieutoestanden in Parijs, maar met de andere protesten in Europa hebben ze niets gemeenschappelijks.  Het is typerend dat vooral merkartikelen en electronische apparaten, zoals flatscreen televisietoestellen en gsm’s gestolen werden.  Luxeartikelen in plaats van politieke slogans: een onmiskenbaar teken dat de amokmakers niet uit politieke frustratie handelden.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Artiesten* met kritiek op De Wever gaan uithuilen bij De Morgen

 

Voor een week haalde de 50-jarige hyperkineet Bart Peeters de media met een sneer die hij had uitgedeeld naar Bart de Wever. Volgens politicoloog Peeters volstaan het niet om met de kinderen naar Kinepolis te trekken zoals De Wever onlangs deed,  om de frontpagina te halen, maar stelde de slimmerik vast,  "dat is geen politiek".

Peeters komt nu janken, bij monde van zijn manager (die zijn broer is), dat hij 800 haatmails gekregen heeft en die hebben hem zeer geschokt en gegriefd. Mogen artiesten dan niet aan politiek doen of mogen zij er geen politieke mening op nahouden ? Natuurlijk mogen zij dat wel. Maar dan moeten ze ook bereid zijn de consequenties te aanvaarden.

Kijk, als Sjarel Petoet, om niet altijd Jozef Snel te noemen, vindt dat Caroline Gennez een schat van een politica is en die onwaarschijnlijke vaststelling in zijn omgeving rondstrooit, dan blijft dat zonder gevolgen. Niemand zal de MUG opbellen, om een gestoord man te laten  oppakken.  Als daarentegen een zogenaamde artiest die al jaren onze televisieschermen teistert met zijn nerveus gespring en zijn hakkelend getater op de nationale radio een populaire politicus probeert af te branden, dan is dat een ander paar mouwen. Zeker als er zonder enige kennis van zaken en zonder argumenten wat gewauweld wordt. Want dat is natuurlijk de kern van de zaak : als Peeters de NVA-politiek wil aanvallen, moet hij wel op de hoogte zijn van de vrij ingewikkelde bokkesprongen die deze partij maakt en dat ook precies onder woorden brengen. Maar voor deze simpele jongen, is de materie nogal "ingewikkeld" en gaat het enkel om oppervlakkige emoties.

Bovendien beseffen die artiestjes niet dat zij onder hun publiek ook Vlaamsgezinden en Vlaams-nationalisten tellen. Bart Peeters is een domme oude jongen, een écht product van jarenlange VRT-mismeestering.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Antwerpen : winkeliers vervolgd, drugsdealers vrijuit

 

Twee winkeliers uit de Korte Zavelstraat riskeren gerechtelijke vervolging omdat ze woensdag betrokken waren bij vechtpartijen met drugsdealers. De politie vindt dat zo'n burgerwacht niet kan. De situatie in de Antwerpse Seefhoek is explosief. De winkeliers in de Korte Zavelstraat zijn de overlast door drugsdealers zo beu dat ze zich georganiseerd hebben om hen te verjagen. Daarbij schuwen ze het geweld niet. Woensdag vonden zware vechtpartijen tussen winkeliers en drugsdealers plaats en ook gisteren vielen er klappen.

Tegen twee winkeliers heeft de politie een proces-verbaal opgesteld en die doorgestuurd naar het parket. Tegen de drugsdealers zijn géén pv's opgesteld voor hun betrokkenheid bij de vechtpartijen. Een drugsdealer liep namelijk messteken op en werd opgenomen in het ziekenhuis.

Het parket van Antwerpen wil niet op de zaak vooruitlopen en wacht de processenverbaal af. Het maakt wel duidelijk dat het burgerwachtinitiatief van de winkeliers niet door de beugel kan. Het zal wel zijn, zeker. De Antwerpse procureur is de kerel die de burgers verweet dat ze criminelen aantrekken als ze in een mooi alleenstaand huis gaan wonen. Van dat stuk politiek-correct baasje moeten wij in Antwerpen niet te veel verwachten. Net zomin als van de politieke bazen.

Na overleg met het stadsbestuur aanvaardden de winkeliers om mee te stappen in een BuurtInformatieNetwerk (BIN). Op die manier kunnen zij de politie makkelijker bijstaan en informatie aanleveren over drugshandel in hun wijk.

"Volgens de winkeliers zijn er de laatste maanden steeds meer bendes uit het buitenland actief in de buurt, die drugs komen aanbieden aan dumpingprijzen. Dat zou ook verklaren ook waarom het steeds vaker tot onderlinge conflicten komt", zegt waarnemend burgemeester Guy Lauwersn de gewezen vakbondsleider die vroeger verantwoordelijk was voor de vele stakingen van het stadspersoneel.   "Wij hebben de zaakvoerders hun verhaal laten doen en hen verzekerd dat er extra manschappen worden ingezet zo lang dat nodig is", aldus nog Lauwers, die hopelijk ook aan zijn laatste jaar bezig is.

Intussen zwelt de kritiek op het politiebeleid aan. Politie en parket reageren dat de maatregelen die eind vorig jaar werden ingevoerd in Antwerpen-Noord, wel resultaat hebben opgeleverd : de gebrekkige vreemdelingenwet is echter voor een flink stuk de oorzaak van de problemen. Drie jaar geleden beloofde staatssecretaris voor Migratie Melchior Wathelet (cdH) aan Antwerpen om illegale dealers prioritair terug te sturen naar hun land van herkomst. Sindsdien is dat slechts in 15 gevallen effectief gebeurd. En dat terwijl er in drie jaar minstens vijfhonderd illegale dealers zijn opgepakt in Antwerpen.

En wat met de andere dealers ? Laten we ze de legalen noemen, die veroorzaken géén overlast,  die mogen hun moordend handeltje in peis en vree verder zetten, niet waar ?  Misselijke figuren zijn het die van 't stad en die van 't parket, ze zijn onbekwaam om hun prioritaire functie te vervullen : de burgers beschermen. Rokers en praters op straat, die worden echter gretig beboet.  Farceurs !

Ray

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakken wat er nog te pakken valt + Aanpassing 10.45 u

 

Het kan altijd van pas komen

 +AANPASSING 10.45 u : terecht worden wij op de vingers getikt door onze persoonlijke Peetvader achter de schermen, Heer Erik (aka Duplo Duplex) : dit is een bewerkte foto en u vindt er meer via dit bruggetje : http://photoshoplooter.tumblr.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ernie en Bert in het huwelijksbootje ?

 

 

Ze zijn de beste maatjes, wonen al meer dan 40 jaar samen in dezelfde woning, slapen in dezelfde slaapkamer.  Nu verlangt een Amerikaanse homorechter dat Ernie en Bert eindelijk kunnen trouwen…

Verbindt Ernie en Bert meer dan alleen maar vriendschap?  Het is de grote hamvraag.  Het is immers een feit dat beide poppen sinds decennia in dezelfde woning leven, een slaapkamer delen en ruzie maken zoals een jarenlang getrouwd echtpaar.  Nu heeft een Amerikaanse homo-organisatie rond Lair Scott uit Chicago een petitie “Ernie en Bert voor het altaar” gestart, want Ernie en Bert zouden eindelijk moeten kunnen trouwen in Sesamstraat.  Deze petitie werd intussen door meer dan 4300 mensen ondertekend. 

En hij argumenteert: “Wij willen dat Sesamstraat de kindjes toont wat echte verdraagzaamheid betekent.  Het mag echter niet vulgair worden: men kan dit op een smaakvolle manier brengen.”  De makers van Sesamstraat zouden niet enthousiast gereageerd hebben op dit onconventioneel voorstel.  Zij stellen dat het poppenduo – alhoewel compleet verschillend – beste vriendjes zijn.   “Onze poppen zijn niet sexueel georiënteerd. Bert is een rare kwast, maar geen homo.”

In het homowereldje zijn ze van mening dat Bert duidelijk homo is; ze vinden dat er meer en meer holebigezinnen zijn en zij willen de kindjes ook in hun lievelingsreeks de vanzelfsprekendheid ervan tonen.

Bron: express.de


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naiëf Vlaams vrouwtje voert actie in Dubai ...

 

De 36-jarige Els Huybrechts, afkomstig uit Bonheiden maar sinds drie jaar wonend en werkend in de Arabische staat Dubai, voert ginds actie tegen de voedselverspilling tijdens de ramadan.Ze vast zelf mee, zo’n beetje uit solidariteit met haar Arabische vrienden en om het eens aan den lijve te ondervinden wat het betekent, en het was haar opgevallen dat er dagelijks tonnen voedsel worden weggegooid na de Iftar, het avondmaal.

“Na veertien uur niet eten en drinken, mag het dan eindelijk en dat wordt vaak gevierd. In de luxehotels en restaurants gebeurt dat met overdadige buffetten. Terwijl wie vast juist maar weinig op krijgt. Het gevolg: verspilling". De mentaliteit van de Arabieren kennende, zal er weinig begrip opgebracht worden voor deze ongelovige, blanke vrouw die zich komt bemoeien met het religieuze en sociale leven in Dubai. Binnenkort zit ze in de Arabische petoet en dan weet ze ineens wat vasten betekent. En nog andere leuke zaken ook die vrouwen daar te beurt kunnen vallen. Dom mens.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkeliers Antwerpse seefhoek nemen heft in eigen hand

 

(foto Gazet van Antwerpen)

ANTWERPEN - De lokale politie van Antwerpen zal de komende dagen extra manschappen inzetten in Antwerpen-Noord, waar woensdagavond een massale vechtpartij losbrak tussen onder meer winkeliers en drugsdealers. Het gaat zowel om agenten in burger als in uniform.

In de wijk Seefhoek, waar de vechtpartij zich afspeelde, gelden sinds eind vorig jaar al specifieke overlastmaatregelen. Zo kregen heel wat horecazaken een sluitingsuur van 1 uur opgelegd en leiden het op de openbare weg consumeren van alcohol of drugs er meteen tot een administratieve boete.

'Sommigen vonden die maatregelen zelfs al te repressief, maar het tumult van gisteren bewijst dat dat zeker niet het geval is', aldus waarnemend burgemeester Lauwers donderdag.

De komende dagen zullen extra agenten worden ingezet om de rust in de buurt te bewaren. Wanneer burgemeester Slaapmans volgende week terug is van vakantie, zal er overleg plaatsvinden tussen stadsbestuur, politie en parket om de maatregelen op langere termijn te herbekijken.

Voor het initiatief van de winkeliers, die een burgerwacht willen oprichten, toont Lauwers begrip. 'Ik begrijp hun frustraties, want een buurt met een groot potentieel wordt momenteel steeds meer ingepalmd door drugsdealers en junks. Maar we leven in een rechtstaat, de mensen moeten dit aan de politie overlaten', vindt Lauwers.

Enkele tientallen jaren al breidt de verloedering van deze wijk zich stelselmatig uit. Wij hebben er al vaak artikels aan gewijd en het Antwerpse stadsbestuur zijn laksheid en onverschilligheid verweten. Zo ook, ditmaal : er worden gedurende enkele dagen extra agenten ingezet. En dan ?  Hoeveel keer hebben we dit al gehoord ? Speciale acties zus, hardhandige aanpak zo, zero-tolerantie gedurende twee uren en nadien zal Piet Piraat komen om de boeven schrik aan te jagen.

De verantwoordelijkheid voor de criminaliteit in Antwerpen (en niet alleen in Noord)  ligt integraal bij burgemeester Slaapmans en zijn voetveegje commissaris Baalmans : twee onverantwoorde softies die denken dat ze met Playmobils bezig zijn in plaats van met bezorgde en angstige mensen die willen overleven in de jungle.

Laat het alsjeblief in het belang van Antwerpen  en haar oorspronkelijke inwoners het laatste jaar zijn dat de socialisten ons nog verder de afgrond injagen.

Lees de reactie van Filip Dewinter : hier klikken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanen en Algerijnen op de vuist (en het mes) in Sint-Jans-Molenbeek

 

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is het tot een ernstige confrontatie gekomen tussen  Algerijnse en Marokkaanse vrienden van de religie van vrede. Daarbij is één Marokkaan gewond geraakt door een messteek en is een Algerijns café kort en klein geslagen. Even richtte de woede van de Marokkaanse gemeenschap zich ook tegen de lokale politie, maar rond 21 uur was een relatieve rust weergekeerd in de gemeente.

Burgemeester Mohamed Moureaux betreurde dat er bijna geen Vlamingen meer in zijn dorp wonen. "Anders konden mijn islamitische vrienden hun frustraties en woede afreageren op die Vlamingen, nu moeten ze mekaar onderling afmaken en dat betreur ik ten zeerste."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor als u 's avonds de hond uitlaat ?

 

U weet het, beste lezers, wij zijn totaal niet gebrand op wapens of geweld, u trouwens ook niet, tenzij u een wapenfreak bent of een ongehoorzame burger die zijn vuurstokken niet heeft ingeleverd. Het filmpje hierboven toont een verbazend stukje techniek. Neen, wij bevelen het zeker niet aan, want wij volgen de raad op van onze beursanalyst Lucky9 en wij kopen toiletpapier en chocopotten (die we gevuld houden) waarin we onze goudstaven verbergen. Misschien is zo'n flashlight toch wel handig voor onze volgende trip naar Londen. Of bij een wandelingetje in eigen stad, of gewoon als we een nieuw flatscreen willen en wat spulletjes van Paul Shark of Mc Gregor. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen schattebollen,

Wie herinnert zich nog hoe het aanvoelde zeventien jaar te zijn?  Zeventien: vaak bezongen in lyrische bewoordingen.  Ik heb me dikwijls afgevraagd wat daar nu zo speciaal aan was.  Eigenlijk niets.  Vroeger niet en nu niet.  Vroeger niet omdat ik pas vanaf mijn 18de mocht uitgaan en nu niet omdat de beginleeftijd van seksuele experimenten – naar het schijnt – drastisch verlaagd werd.  Niet dat het één iets met het ander te maken had, maar toch.  Ik herinner me dat ik het eerste thuis moest vragen – ook en vooral in verband met zakgeld - en het ander, wel, ik heb dat gewoon nooit gevraagd.  Evenmin heb ik ooit “sexuele opvoeding” gekregen: daar werd niet over gesproken.  Eigenlijk heb ik gewoon alle vuile moppen opgeteld en daaruit gehaald wat ik nuttig achtte.  Zou dit ook aangeboden worden bij “tweede-kansonderwijs”?

Ik wijk af: vandaag een liedje over deze leeftijd en over dromen.  Of beter gezegd: over het feit dat men op 17-jarige leeftijd nog dromen heeft.  Het zou er nog aan mankeren: als men stopt met dromen heeft men de hoop opgegeven.  Als Vlaams-nationalisten kunnen we daarvan meespreken!

Eerst wat onmisbare informatie over de zangeres: Margaret Annemarie Battavio werd geboren op 8 maart 1948 in Lansdale, Pennsylvania.  Al heel jong begon ze te zingen en kreeg wegens haar kleine gestalte de artiestennaam Little Peggy March.  Met haar 1.45 m lengte en haar 14 levensjaren scoorde ze in 1963 in heel de wereld een megahit met “I will follow him”.  Niet dat ze daar financieel beter van werd: omdat ze minderjarig was mochten haar ouders volgens de Cooganwet haar geld niet beheren.  De gehele verantwoordelijkheid lag bij haar manager en in 1966 bleek dat die er alles doorgejaagd had.  Peggy hield er slechts $ 500.- aan over. 

Een nieuwe manager, Arnie Harris, werd later haar echtgenoot; ze kregen in 1974 samen een dochter, Sande.

In 1969 verhuisde ze naar München, liet “little” achter in de VSA,  en vertegenwoordigde als “Peggy March” haar nieuwe thuisland twee keer in het Eurovisie Songfestival.  Haar grootste succes werd echter het deelnamelied bij de Deutsche Schlagerfestspiele in Baden-Baden: “Mit 17 hat man noch Träume”, wat tevens haar doorbraak op internationale podia betekende.  Ze zong in negen talen en trad op over heel de wereldbol, zelfs in Japan.  Ze verwierf meerdere gouden platen in de VSA, Japan en Duitsland, ze speelde mee in de toen populaire muzikale films en had de reputatie de kortste minirok te dragen.

In de loop der jaren bleef ze zingen met een bescheidener succes.  In 1999 maakte ze de oversteek naar Florida maar keert wel nog regelmatig terug naar Duitsland voor een gastoptreden.

Peggy March zingt nu voor al mijn dromertjes: Mit 17 hat man noch Träume.

Tot volgende week!  Lolita

 


11-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : uw blog op Seniorennet + Aanpassing 18.55 uur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er loopt nogal wat verkeerd in deze wereld, dat is juist, maar met alleen negatieve mededelingen zal men ook niets bereiken.

Een overgrote meerderheid in het Westen heeft nooit honger gekend, heeft een woning, opleiding en medische verzorging. Het lijkt mij nogal eenvoudig om de schuld voor wat verkeerd loopt aan de "anderen" te wijten.

Opvoeding, respect en discipline moeten in de eerste plaats bijgebracht worden door de ouders, maar de meesten van deze groep zijn zelf niet opgevoed, maar verwend opgefokt. Zoals op de TV is goed nieuws, geen nieuws.

Elk weekend zetten honderdduizenden jonge mensen zich belangeloos in voor ouderen. Dit wordt nooit vermeld. Politiekers zijn meestal machtswellustelingen, hebzuchtig en ze zijn de schaamte voorbij. Zo zijn ook veel journalisten; ook zij denken dat zij het warm water hebben uitgevonden.

Ook met Vlaams extremisme zal men niets bereiken. Velen van die overtuigden gaan naar Frankrijk in verlof en daar spreken (of braken) zij dan Frans. Alle Vlamingen zijn geen harde werkers; alle Walen zijn geen lamzakken. Denkt U werkelijk dat er "Untermenschen" zijn ?

De vrijheid van iedereen stopt waar de vrijheid van de andere begint. Dit principe moeten de overheden doen respecteren, maar ook zelf respecteren en dat gebeurt te weinig. Wie het onkruid in zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet.

Met passende gevoelens -  Jozef Snel

Antwoord van de redactie :

Dank u voor uw correcte mail, die een hoog aantal gemeenplaatsen bevat, waar elk redelijk individu weinig zal tegen inbrengen, en verder enkele tendentieuze opmerkingen, geformuleerd in vragende vorm.  On connaît le genre.

U bent duidelijk een product van de Westerse middelmaat, dat niet te diep op de maatschappelijke problemen ingaat en dat verontwaardigd (maar beschaafd) reageert op hen die een duidelijke visie proberen te ontwikkelen en die tegen de stroom in durven varen.

Er moet van alles zijn in de wereld, mijnheer Snel. En mensen van uw kaliber, die in de meerderheid zijn, zijn het zeker niet geweest die onze hoogstaande Westerse beschaving vooruit hebben geholpen : u behoort tot de categorie van de meelopertjes en u vertrekt vanuit een aantal vooroordelen over uw meer combattieve soortgenoten, die hier op een kluitje bij mekaar zitten bij Angeltjes en waar wij, als redactie, enorm trots op zijn.

Deze rebelse republikeinen, die ook als de woordenschat soms in de hoge registers gaat, getuigen van een diepe en oprechte betrokkenheid bij het Vlaamse en internationale wereldgebeuren. Neen, wij zijn geen beroepsjournalisten (waar u terecht ook geen hoge pet van op hebt) maar wij zijn wel een groep overtuigden van enkele duizenden die mekaar dagelijks hier treffen en ongezouten hun kritiek uiten en de actualiteit bespreken. Dat u zich tevreden stelt uw wijsheid te zoeken bij de traditionele media, valt te merken aan de inhoud van uw schrijven : saai, simpel en nogal stom.

Wat verkeerd loopt, mijnheer Snel, wijten wij aan de eigen vertegenwoordigers van "het volk" en dat zijn de traditionele politieke partijen (door u "de anderen" genoemd) :

- die niet opgewassen zijn tegen de invasie die Europa treft (u weet dat wij hiermee de immigratie bedoelen), 

- die zich verenigd hebben in een Unie, die zelfs al schuift ze de democratische spelregels terzijde, er niet in gelukt Europa één te maken en de burgers een beter leven te bezorgen dan buiten de Unie,

- die tenslotte van belgië een onbestuurbaar land hebben gemaakt dat in mekaar zakt door de vele compromissen en dat de ware oorzaak, de onoverbrugbare tegenstelling tussen de gemeenschappen, weigert te erkennen.

Er is nog veel meer, maar wij kunnen niet op alles ingaan. Wij zijn allen zeer bekommerd voor de toekomst (ook al zullen wij er nauwelijks deel van uitmaken) en voor ons nageslacht.

Uw statement over "Untermenschen" is laag en verraadt door welk soort opvattingen u behept bent. 

Gaat u voort met het wieden van uw eigen tuintje. Maar tussendoor moet u veel lezen en plankzeilen op internet, op zoek naar andere meningen gaan, leugens van waarheden leren onderscheiden en een beetje liefde proberen te vertonen voor de mensen die naast u leven, dan hoeft u zich niet meer te beroepen op het veel misbruikte begrip "respect" dat uit uw pen niet veel waard is.

Het ga u goed, Mijnheer Snel.

Ray, Hoofdredacteur Angeltjes

+ Aanpassing 18.55 uur : Jozef Snel reageert goed en wel (zie reacties) : Hij is veel slimmer dan wij allemaal samen, hij heeft gestudéérd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramadan Bombathon 2011 : we gaan goed vooruit !

 

 

Ramadan Bombathon 2011 Scorecard  

Day 11

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
All other
Religions

By
"Anti-Muslim"
 Right-Wingers

Terror Attacks

44

0

0
Dead Bodies

106

0

0

 

http://www.thereligionofpeace.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : hulp uit de hemel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Vandaag is er  weer een positieve noot in de notenbalk te horen.

Geen oproerberichten over rovende islammers maar een komende mokerslag die de Mexicaanse drugbaronnen zullen moeten incaseren. Over twee weken begint ginds een processie tegen het drugsgeweld. Ja, ook bij de pepervreters is het niet al peis en vree wat de klok slaat. Om zeker te zijn van hun zaak hebben de Mexicaanse bisschoppen de hulp en bijstand gevraagd èn gekregen van het Vaticaan! De H.Stoel gaat "één ampul" bloed afvaardigen van wijlen Paus J.P.II voor de processie.

In mei j.l. werden 5 ampullen bloed van de overleden kerkvader relikwieën toen hij zalig verklaard werd. De zaligmakende ampul gaat samen met de processiegangers meer dan honderd steden aandoen om het kwade te verdrijven. Antonio Heroïno, Alvarez Cocaïnez en Ruïs Canabis hebben het aan hun rekker ! Zij kunnen zich alvast laten inschrijven bij de Mexicaanse VDAB want hun handeltje is gedoemd tot verdwijnen na de doortocht van de wonderampule. Amen.

P.S. Ook David Cameron heeft zijn intresse al laten blijken voor het lenen van een ampule om de oproer in zijn land in te dijken. Rikske Torfs heeft echter al laten weten dat de islam immuun is tegen bloed en gebeden die uit Rome komen. Van dat soort hocus-pocus is Rikske goed op de hoogte.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een kwestie van geven en nemen in het leven

  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialistische schepen : trouw aan het Turkse vaderland

 

Ali Caglar is terug aan het werk als schepen in Genk. De sp.a-politicus verbleef de afgelopen maand in Turkije om er zijn legerdienst af te werken, iets wat in ons land tot heel wat commotie leidde. Caglar is zich van geen kwaad bewust en beschouwt de zaak als gesloten.

Iedereen die de Turkse nationaliteit wil behouden, moet de militaire plicht van 15 maanden vervullen. Turken in het buitenland kunnen dat doen in amper 21 dagen, maar moeten dan wel 5.112 euro betalen.

"Ik ben 38 jaar en dit was mijn laatste kans om in orde te komen met de wet. Ik kan het me simpelweg niet permitteren dat ik opgepakt wordt wanneer ik in Turkije moet zijn", vertelt Ali Caglar aan TVL.

De zaak werd vorige maand zelfs besproken in het Belgische parlement, maar Caglar begrijpt al die opschudding niet. "Ja, ik heb ook daar de eed moeten afleggen, maar ik zweer trouw aan de Turkse wet, aan de Belgische wet, aan de universele wet,... Ik heb dus niets verkeerd gedaan."

Tot zover deze mededeling uit Vandaag.be.  Het geval van Ali roept de herinnering op aan dat van het Antwerpse gemeenteraadslid Ergün Top (CD&V), die ook zijn Turkse legerdienst volbracht heeft. Tijdens een politiek debat in juni 2007 in Anderlecht kwam het thema van de loyauteit ter sprake waarop Top verklaarde : "Laat ons inbeelden dat een oorlog zou tussen België en Turkije gebeuren. (...) Wij zullen tegenover staan tegen wie zal ons aanvallen. En als het België is, zullen wij tegen België tegenover staan" 

Los van het kip-kap Nederlands waarvan Ergün Top (een advocaat, nota bene) zich bediende, was zijn boodschap duidelijk.

Dames en heren, wij worden langs alle kanten genaaid. Maar wij vinden het leuk.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!