Angeltjes
15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Piet Konijn wil ook gaan vechten

Waarde redactie,

Zoals geweten hebben een tijd geleden de poco oelewappers van dit onland besloten hun "bommetje" bij te dragen als hulp voor een bende opstandelingen in Libië die graag de plaats van de steenrijke en knotsgekke Kadhafi willen inplamen, om er nadien op hun beurt hun zakken te vullen.

De ene potentaat volgt de andere op, zo gaat dat meestal in die Prachtlanden.

Eveneens geweten is het gegeven dat er in een ander Prachtland, wat verderop gelegen en Syrië genoemd, ook zo een prachtdictator aan de macht is en waar het rook, bloed en vuur is wat de klok slaat. Alleen tijdens het "vrijdaggebed" wanneer er over vrede en menslievendheid geleuterd wordt, is er even een hypocriet staakt-het-vuren.

Het geval Syrië begint de fractieleider van de smurfen in de E.U. praat- slaap- èn graaibarak te enerveren. In navolging van generaal Crembo die de Libiërs steunt, wil Piet Konijn dat de E.U. hardere sancties treft tegen de Assad-clan. Niet alleen hun buitenlandse bankrekeningen blokkeren maar indien nodig ...militair tussenkomen.

Zou Verhofzak een of andere gevaarlijke konijnenziekte te pakken hebben die het op de hersencellen gemunt heeft ? Pleit "da joenk" om ook F-16's en ander schiettuig naar ginds te sturen in de hoop nog een 4-sterren generaal te worden ? 

Waarom zijn ze hier toch zo gretig om dat zootje achterlijke profeetfanaten te steunen ? Hetzelfde volkje dat hier de boel komt verzieken.  Hebben we in dit eigenste onland nog niet genoeg problemen alvorens andermans shit op te ruimen ?

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld op zijn kop

 


de wereld op zijn kop

het kribbeke is verdwenen
de klokken blijven in Rome
de kerstman is verschenen
de paashaas is gekomen

de vasten is verleden tijd
er is nu ramadan
de clerus stapt uit zijn habijt
verdreven door de imman

ik ben altijd hetero geweest
dat was toen heel normaal
nu ben je niet meer ruim van geest
als je het gewoon doet en niet anaal

als je Vlaming bent
ben je een racist
en als je het gezag erkent
dan ben je een fascist

pers, loge, politiek correct
hebben onze waarden omgebogen
en mijn weerzin opgewekt
de linkse kerk heeft ons bedrogen 

johan

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilzwijgende opruiming in Kosovo : angst en exodus

 

Ethnische Serviërs leven in angst voor hun eigendommen (en soms hun leven) in Kosovo, waar de islamitisch-Albanese bevolking in ijltempo aangroeit. Kosovo is nog steeds niet erkend als zelfstandige staat door een meerderheid in de VN. Het land B was er als de kippen bij om de Kosovaren hun zelfstandigheid een internationale erkenning te bezorgen en voor de onderdanige Europese Unie is geen inspanning te veel om de Kosovaren van dienst te zijn. Een van de voornaamste en leukste activiteiten in Kosovo heeft te maken met de verheven activiteit van vrouwenhandel. Elke natie doet waar het best in is. Uit de Wikpedia, een onverdachte bron, volgende fragmentje :

In Kosovo is mensensmokkel een groot probleem. Het is naast andere Balkanlanden een 'doorvoerhaven' voor de smokkel van meisjes en vrouwen naar West-Europa voor seksuele exploitatie of gedwongen werk. Ze worden ook in Kosovo gebruikt. In 2004 concludeerde Amnesty International, dat de aanwezigheid van internationale vredeshandhavers dit probleem heeft verergerd Troepen van de Verenigde Naties en de NAVO gebruiken gesmokkelde vrouwen en meisjes voor seks en zijn soms zélf bij de smokkel betrokken. Sommige meisjes zijn nog maar elf jaar. De meisjes en vrouwen komen uit Moldavië, Bulgarije en Oekraïne en worden in Kosovo verhandeld en misbruikt. UNMIK heeft verschillende maatregelen genomen om hier iets tegen te doen, waaronder het instellen van een hulplijn voor slachtoffers. De OVSE concludeerde in 2006 en 2007, dat de autoriteiten in Kosovo nog steeds weinig ondernamen om de smokkel van mensen te bestrijden. Slachtoffers kregen onvoldoende bescherming, werden vervolgd of bedreigd met vervolging. Mensensmokkelaars gingen vaak vrijuit. 


14-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-12

 

 

Goede smaak in overvloed

Prins Jefri Bolkiah, een broer van de schatrijke sultan van Brunei, verkoopt een twintigtal unieke supersportwagens. De aangeboden auto's zijn een fortuin waard zoals de Ferrari Enzo die minstens 1,4 miljoen euro kost en de BMW Nazca M12, een concept car van de Italiaanse ontwerper Giugiaro. Andere exclusieve bolides zoals de Ferrari's F50 en F40 en enkele Lamborghini's, Maserati's en Jaguars moeten samen ettelijke miljoenen euri opbrengen. De wagens staan te koop op verkoopsite van JamesList.com en zouden ergens op een verdoken plaats in Nieuw-Zeeland wachten op een nieuwe eigenaar. Veel tranen zal prins Jefri niet laten want hij bezit nog een gigantische collectie supercars. In de garages van het sultanaat staan meer dan 5.000 dure wagens waarvan het merendeel aan de sultan toebehoort. Net zoals de nu aangeboden voertuigen hebben de meeste auto's geen meter gereden en werden ze evenmin ingeschreven.

Er wordt gefluisterd dat de prins de opbengst van deze verkopen zal gebruiken om zijn islamitische vrienden die in Somalië de hongerdood in de ogen zien, te steunen. Het is niet meer dan een gerucht. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets totaal anders nu voor een actieve zondag : touwtje springen

 

 Tenzij u liever de raad volgt van meneer doktoor en gaat wandelen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Europese studie

 

Als buitenstaandster is het mij gelukt, om de hand te kunnen leggen, op het resultaat van een Europese studie in verband met de effecten van alcohol. Uit deze studie blijkt, dat:

-Wodka plus ijsblokjes,slecht is voor de nieren

-Rhum plus ijsblokjes slecht is voor de lever

-Gin plus ijsblokjes slecht is voor de hersenen

-Whisky plus ijsblokjes, slecht zijn voor het hart.

Het lijkt er dus zeer sterk op dat ijsblokjes zeer slecht zijn voor alle vitale organen van de mens. Hoeveel deze studie gekost heeft wist men niet te zeggen, wel heeft men het resultaat, direct overgemaakt aan onze Minister van Pensioenen, zodanig dat die man geen ijsblokjes meer bij zijn geliefkoosde vocht moet doen.

Dank u, wijze buitenstaandster, die ons dit indringende bericht overmaakte. Dit zal ook sommige van onze lezers gerust stellen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : links samenraapsel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

Van de 88 zetels die de Vlaamse partijen behaalden in 2010, gingen er 40 naar NVA+VB+LDD. Dit is 44%.

En toch is men bezig met verwoede pogingen om een regering te vormen bestaande uit een samenraapsel van partijtjes met de meest tegenstrijdige ideologieën en belangen verspreid over het ganse linkse politieke spectrum van extreem links tot in het centrum.

De grootste Vlaamse partij uit dit amalgaam behaalt niet eens 20% van de zetels. Dit kan gebeuren omdat in Wallonië één partij 26 zetels behaalt en men daar niet omheen kan. Dus 26 zetels op 150 of 17% van de zetels behalen in Wallonië volstaat om het beleid te bepalen en de formateur te leveren in België terwijl 44% van de zetels behalen in Vlaanderen niets betekent. Dit is democratie à la Belge.

En dan is men verwonderd dat steeds meer Vlamingen afhaken en zich steeds minder Belg gaan voelen. Het staat bovendien in de sterren geschreven dat de tegenstijdige belangen binnen een dergelijke heterogene regering er zullen voor zorgen dat er geen beleid zal gevoerd worden. Bovendien blijkt uit de nota Di Rupo dat België de Griekse route inslaat.

Luunteen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onderhandelingsagenda van Elio di Rupo

 

Zoals overeengekomen zullen de werkzaamheden rond de formatie terug van start gaan op dinsdag 16 augustus.

Elio Di Rupo zal op 16 augustus om 10 uur vooreerst de Eerste Minister van de regering in lopende zaken Yves Leterme ontmoeten (vergadering op Wetstraat 16) om onder andere een stand van zaken op te maken over de opstelling van de begroting voor 2012 en de budgettaire verplichtingen van ons land bij de Europese Unie.


In navolging van het akkoord dat op 22 juli jongstleden tussen de acht partijen werd overeengekomen, zal de formateur elke vertegenwoordiger van die acht partijen individueel ontmoeten in de kantoren van de Voorzitter van de Kamer:
- Alexander De Croo, 16 augustus om 12u30;
- Caroline Gennez, 16 augustus om 14u30;
- Jean-Michel Javaux, 17 augustus om 12u30;
- Charles Michel, 18 augustus om 10u;
- Laurette Onkelinx, 18 augustus om 12u30;
- Joelle Milquet, 18 augustus om 15u30;
- Wouter Van Besien, 19 augustus om 13u;
- Wouter Beke, 23 augustus om 10u.

Op vrijdag 19 augustus zal om 15u30 een eerste plenaire vergadering met de acht partijen worden gehouden. Een tweede ontmoeting met de acht partijen is gepland voor 23 augustus om 15u30.

De formateur heeft de voorzitters van de betrokken partijen gevraagd om zich na de ontmoeting van 23 augustus elke dag beschikbaar te houden.

Zoals overeengekomen op 22 juli zullen de onderhandeling beginnen met BHV en andere institutionele vraagstukken.

Gelet op de internationale situatie, hoopt de formateur dat elke partij ernaar zal streven om zo snel mogelijk tot een oplossing voor BHV en een grote staatshervorming te komen, zodat men nadien een nieuwe regering kan vormen om de sociale en economische hervormingen, die ons land dringend nodig heeft, in het werk te stellen.

De partijen van goede wil, zoals de Heer Tjeven Vanackere, hen noemt, zijn klaar om de burgers, het land en de Vorst te dienen. Wat kan een mens meer verlangen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politically Incorrect (PI) is niet tegen de Duitse grondwet

 

Er is een straaltje zon in duistere tijden:  het Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), het Federaal Bureau ter Bescherming van de Grondwet, heeft geoordeeld dat PI niet tegen de grondwet handelt. 

PI is in Duitsland wat Angeltjes betekent in Vlaanderen.  Ook daar staat deze blog op één, al zijn de cijfers van een andere dimensie.  Om jullie een idee te geven: op zondag 14.08.2011 om 08.38 u stond de teller op:

Bezoekers             44.142.900

Vandaag                        5.472

Gisteren                      28.909

Max. per dag               75.817

Gemiddeld wordt PI 60.000 keer per dag aangeklikt en er bestaan 52 PI-groepen in de BRD.
Het BfV heeft geweigerd PI op de lijst van ongrondwettelijke organisaties te zetten: “De wettelijke voorwaarden werden niet vervuld.” 

Dus blijft het bij twee organisaties met een islamkritische inhoud, die in het BfV-bericht genoemd worden: de NPD en de PRO-Beweging.  Waarschijnlijk heeft PRO deze classificatie te danken aan de aanwezigheid van NPDers in hun leiderskringen.  En uiteraard ook dat de NPD politieke doelstellingen heeft.  Het boek van Sarrazin “Deutschland schafft sich ab”  is op zich geen probleem, noch zijn islamkritiek, maar wordt het wel als de NPD het als leidraad gebruikt.

Volgens de uitspraak van BfV is PI daarentegen niet rechtsextreem.  Tenslotte is het blog “pro-Israël, pro-Amerika en onderschrijft het uitdrukkelijk de grondwet.”  Hiermee is het BfV trouw aan zijn grondregel, nl.  de ongrondwettigheid van organisaties niet op basis van polemische, eenzijdige en soms beledigende berichtgeving te beoordelen, maar wel op basis van feiten.  Dat PI geen ongrondwettelijk doel heeft, mag duidelijk blijken uit de gebruiksregels en uit ontelbaar vele artikelen en bijdragen, waarin de kritiek op de politieke ideologie van de islam en op andere politieke ontwikkelingen en denkwijzen centraal staat, maar nooit het ongedifferentieerd opruien tegen mensen of bevolkingsgroepen.

Ook bij de berichtgeving van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oslo heeft PI een open platform voor de meningsvrijheid geboden.  Tot op heden volgt de BfV de opvallende poging van de invloedrijke politieke linkse zijde niet om door het misbruiken van Breivik’s daden een ongeliefd meningsspectrum te criminaliseren.   Het is inderdaad zo dat elke zakelijke islamkritiek juist over de vijandige elementen t.o.v. de grondwet gaat.  Dit telt ook voor elke zakelijke kritiek op de linkse zijde, wiens socialistische en communistische stellingen evenzeer tegen de grondwet ingaan.

Angeltjes is in goed gezelschap!

Floriaan Terbeke

Redactie : Is onze gewaardeerde medewerker, Heer Floriaan, uit op promotie of loonsverhoging ?  Angeltjes kan in geen geval vergeleken worden met het succesvolle Duitse PI dat beschikt over een klein legertje medewerkers uit diverse hoeken. Bovendien is het lezersbereik in Duitsland met zijn 82 miljoen inwoners ruim 13 maal groter dan Vlaanderen.  In 2011 haalt Angeltjes tot op vandaag een gemiddeld aantal paginaweergaves van 3025 per dag. Bovendien gaan wij niet enkel over de multiculturele mislukking maar in eerste instantie over de zelfstandigheid van Vlaanderen. Toch bedankt, Floriaan. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij meneer doktoor : wandelen als wetenschap

 

Wandelen is niet enkel een tijdverdrijf, maar almaar vaker een onderwerp waarover professoren ernstige studies maken. De gezondheids­troeven en risico’s worden steeds meer wetenschappelijk onderbouwd. Er bestaat geen enkel preventief geneesmiddel dat voor zoveel aandoeningen heilzaam werkt als beweging. En wandelen is de eenvoudigste vorm van bewegen: gemakkelijk, aangenaam en goedkoop. Dat zegt ook professor dr. Christophe Delecluse van de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KULeuven.

1 De troeven

Welke gezondheidsvoordelen heeft wandelen?
Het bekendste voordeel is het cardiovasculaire aspect. Minder zichtbaar is de mentale en sociale meerwaarde: mensen gaan zich veel beter in hun vel voelen. En ook voor de spierkracht is wandelen heel goed. Vanaf 75 is de winst in spierkracht zelfs belangrijker dan de cardiovasculaire voordelen.

Zijn er medische condities waarbij ik beter niet wandel?
Wandelen kan laagintensief beoefend worden en zou medisch geen probleem mogen zijn. Maar het is altijd nuttig een arts te raadplegen als u het intensiever wilt gaan doen. Hij kan dan een inspanningstest laten uitvoeren. Soms denken mensen ten onrechte dat ze beter niet wandelen, bijvoorbeeld mensen met een osteoporoserisico of vernauwde bloedvaten. Maar toch is het in de meeste gevallen goed voor hen.

Hoe maak ik van wandelen een echte sport?
Daar bestaan tegenwoordig veel opbouwprogramma’s voor. Het meest basic is waarschijnlijk het wandelplan van Okra, dat al start van een instapniveau van 500 stappen. Verder is er het boek Start to walk van tv-gezicht Evy Gruyaert (Uitg. Lannoo, € 17,95, isbn: 978 90 209 7869 8) en triatlete Floor Devriendt. Die werkte ook mee aan het coachingprogramma op
www.aktivia.be (klikken op E-wandelen en dan op Wandelprogramma’s). Naargelang uw status (beginner of gevorderde) en de afstand die u wilt kunnen afleggen (van 5 tot zelfs 100 km) krijgt u een trainingsprogramma doorgemaild. Nog een aanrader is Wandelgids voor vrouwen (Lucy Knight, Uitg. Forum, € 15, isbn: 978 90 225 5102 8) waarin naast technieken, tips en trucs ook wandel-
programma’s staan.

Moet ik tijdens het wandelen accessoires gebruiken zoals stokken (nordic walking), een gymstick of MBT-schoenen?
Zwaaien met nordicwalkingstokken verhoogt het energieverbruik en doet de spierkracht in de bovenste ledematen toenemen. Hetzelfde geldt voor andere accessoires die extra spieren aan het werk zetten, zoals MBT-schoenen. Het lichaam past zich aan en traint harder als de belasting hoger wordt.

2 De voorbereiding

Welke schoenen kies ik?
Dat hangt af van de ondergrond. In de bergen hebt u andere schoenen nodig dan op een vlakke weg. Pas dus veel verschillende soorten en koop uw schoenen in een gespecialiseerde zaak waar u ook voldoende informatie krijgt. Wandel nieuwe schoenen ook in voor u met het zware werk begint.

Moet ik speciale sokken aan?
Dat hoeft niet echt, als ze maar goed zitten, zweet afvoeren en er zo weinig mogelijk wrijving is. De speciale sokken die u in de winkel vindt, hebben dikkere en dunnere zones naargelang de belasting en de nood aan schokabsorptie. Bovendien zijn ze naadloos, wat het risico op blaren verkleint.

Heb ik een hartslagmeter nodig?
Een hartslagmeter kan handig zijn als u uw programma perfect wilt opbouwen en voortdurend in het oog houden of uw zuurstofbalans goed zit en u dus evenveel zuurstof opneemt als u verbruikt. Dan traint u optimaal en kunt u de inspanning lang volhouden. Maar eigenlijk is hij nuttiger bij jonge sportievelingen die wat moeten worden getemperd. Veel eenvoudiger is de talk test. Als u rustig kunt blijven praten terwijl u wandelt, zit uw hartslag goed.

Moet ik een stappenteller gebruiken?
Een stappenteller is vooral nuttig voor mensen die al veel beweging hebben tijdens hun gewone activiteiten. Een treffend voorbeeld is dat van een koppel dat thuis een feest organiseerde. Nadien bleek dat de man 2000 stappen had gedaan, de vrouw maar liefst... 15 000 omdat zij de hele boel had georganiseerd. Wie 10 000 stappen per dag zet, is goed bezig maar dat halen de meeste mensen niet. Het is dus handig om eens te meten hoeveel u er dagelijks zet, om te weten of u beter nog wat extra beweging zou nemen, of niet. Bij het NintendoDS-spelletje Walk with me worden stappentellers ingezet om de conditie te verbeteren en worden daaraan tips en aanmoedigingen gekoppeld.

Wat moet ik zeker meenemen?
Naargelang het weer een waterafstotende muts of een pet of hoed tegen de zon. Een waterdicht jasje, een flesje water, een fluorescerend hesje. Verder wat (blaren)pleisters, naargelang de omgeving waar u gaat wandelen een kleine EHBO-kit. Bij lange tochten voorziet u ook het best een extra paar sokken, extra schoenveters, wat krachtvoer, een gsm, eventueel extra kleding... Een goede rugzak is de beste manier om alles mee te nemen, als hij niet te groot of te klein is en als u hem vooraan stevig kunt vastmaken (dan wordt het gewicht beter verdeeld over rug en schouders).

Wat eet ik voor ik ga wandelen?
Een koolhydraatrijke voeding is aangewezen om genoeg energie op te doen. Ideaal zijn producten met een lage glykemische index zoals pasta, rijst en volkorenproducten. Zij zorgen voor een langzame, voortdurende stroom van energie.

3 De kwaaltjes en de oplossingen ervoor

Hoe vermijd ik blessures?
Wandelen veroorzaakt zelden blessures maar overbelasting van de spieren is uiteraard altijd mogelijk. Het is  dan ook belangrijk in alle omstandigheden naar uw lichaam te luisteren en eventuele pijn niet te negeren, maar ze te beschouwen als een alarmsignaal.

Is het nuttig dat ik sportdrankjes drink?
Water is voldoende als u minder dan een uur wandelt, sportdranken bewaart u beter voor uitputtende tochten of extreme omstandigheden. Houd er rekening mee dat sportdranken doorgaans veel calorieën bevatten en kies zo mogelijk voor isotone sportdranken (met dezelfde hoeveelheid opgeloste deeltjes als in bloed) omdat die beter en makkelijker opgenomen worden door het lichaam. Vermijd alcohol, frisdrank en fruitsap. Cafeïnehoudende dranken zijn evenmin geschikt omdat die vochtafdrijvend werken. U drinkt beter matigkoude dranken (10° tot 15°C) dan ijskoude.

Wat eet ik tijdens het wandelen?
Zolang u minder dan een uur wandelt, is extra voedsel niet nodig. Voor langere tochten is het verstandig, koolhydratenrijke tussendoortjes bij de hand te houden voor als u een dipje kent: granenrepen, rijstwafels, gedroogd fruit,...

Moet ik blaren doorprikken of met rust laten?
Open blaren en de huid eromheen moet u goed ontsmetten en bedekken met steriel verband. Gesloten blaren laat u beter zo, omdat ze doorprikken voor extra infecties kan zorgen. Zijn ze echt hinderlijk en is er een EHBO-post in de buurt waar u ze steriel kunt laten verzorgen, dan kunt u ze alsnog laten doorprikken. Maar zonder steriele naald is dat een risico dat u beter kunt vermijden.

4 Het gezelschap

Het handige aan wandelen is dat u het zowel alleen als in groep kunt doen. Maar het sociale contact is niet het enige voordeel van een wandelclub, u kunt er ook genieten van alle voorzieningen die bij een georganiseerde wandeling horen en u kunt zonder veel vooraf plannen de mooiste plekjes van het land verkennen.

http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid/wellness/artikel/968/wandelen-als-wetenschap


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tjeven Vanackere : *De partijen van goede wil zijn terug*

 

Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) laat vanuit zijn vakantieoord -Blankenberge- zijn licht schijnen over de politieke toestand. De besparingen zullen de Vlamingen pijn doen, ook al beweert zijn partijgenoot Kris Peeters van niet. En die andere kwestie, BHV, moét nu worden opgelost. Best zonder de Brusselse stokebrand Olivier Maingain (FDF).

Steven Vanackere neemt geen blad voor de mond. In een interview met De Standaard sloopt hij een aantal heilige huisjes, die ook zijn eigen partij mee heeft helpen bouwen. En hij vindt dat niet eens erg. 'Bij de CD&V spreken we één en dezelfde taal. Alleen hebben we niet allemaal dezelfde tongval.' Als Vlaams minister-president Kris Peeters dus het federale niveau niet wil bijspringen in de door Europa opgelegde besparingen, dan is dat fout, zegt Vanackere. Eén en dezelfde taal, andere tongval ? Vanackere probeert De Wever met zijn verbale handigheidjes te imiteren, maar het lukt niet goed. De CD&V is en blijft verdeeld. De belgicisten hebben na Gaston Eyskens een nieuwe woordvoerder : Steven vanackere.

"Sommigen doen alsof de Vlaamse gezinnen en instellingen niets zullen voelen van de federale besparingen waar we de komende jaren voor staan. Maar de politieke en institutionele verstrengeling is ons land is groot. De burger zal hoe dan ook de prijs betalen als er moet worden bespaard. De deelstaten -ook Vlaanderen- moeten inzien dat de federale staat hun mede-eigendom is,"zegt hij. Als daar de knip op de beugel gaat, zindert dat sowieso door op het regionale niveau. Als Vanackere het over "sommigen" heeft, bedoelt hij de Vlaamsgezinde vleugel van de partij en opnieuw Kris Peeters. Van die éne taal blijft niet veel over. Het lijkt veeleer op een Babylonische spraakverwarring in het huis van Wouter Beke.

De komende onderhandelingsronde van formateur Elio Di Rupo (PS) ziet Vanackere redelijk rooskleurig in. 'Met de nota-Di Rupo kan worden gewerkt. De partijen van goede wil kunnen hiermee aan de slag.' En de minister van Buitenlandse Zaken herhaalt met grote stelligheid de partijlijn: 'Eerst moet BHV worden gesplitst, pas dan kan worden onderhandeld over het socio-economische luik.' Vanackere vergelijkt BHV met de hoofdzekering van het huis dat België heet. 'Die is gesprongen. Pas als die vervangen is, is er opnieuw elektriciteit.' Opnieuw een beeldspraak à la De Wever, over de elektriciteit : Vanackere had ook kunnen zeggen "als de oven stuk is, kan er geen vette vis gebraden worden". De partijen van goede wil zijn de meesters van het compromis die de huidige onbestuurbaarheid van het land B op hun geweten hebben en die om het traumatische BHV per se te splitsen, de grootstedelijke uitbreiding van Brussel zullen gedogen, en de Vlaamse autonomie in Vlaams-Brabant en de Rand zullen opofferen : dàt zit nadrukkelijk in de nota Di Rupo.

Die onderhandelingen zullen hard zijn (ja, ja, die CVP-hardheid kennen de Vlamingen) maar er is een kans op slagen, zegt hij. Onder één voorwaarde: "Een onderhandeling kan pas slagen als de twee extremen afwezig zijn." Dat ene extreem -N-VA- is er zoals bekend niet bij. Over tjeven-verraad gespoken, deze Vanackere-redenering ids exemplarisch. Meer dan een jaar werd verkondigd dat het ondenkbaar was te onderhandelen zonder de NVA en nu komt Vanackere doodleuk verklaren, dat hij blij is dat "die extremisten" er niet bij zijn. De CD&V (17 zetels) heeft de grootste partij van Vlaanderen buiten spel gezet (27 zetels) om het FDF van Maingain (3 zetels) uit te sluiten ... maar momenteel staat De Wever weliwaar buiten maar zit het FDF leuk mee aan tafel.

Kortom, de oude CVP is aan het herrijzen, er is een nieuwe stalmeester, die de partij terug in het belgische gareel zal dwingen. Een dubbele nederlaag voor de tactiek De Wever en vooral een doodjammere vaststelling voor de kansen op Vlaamse zelfstandigheid.

Bron : Het Nieuwsblad/De Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes aangeklaagd wegens *schrijfstijl* door Jozef Snel

 

Reactie via blog: Uw schrijfstijl
From: xxxxx
Date: Sat, 13 Aug 2011 07:33:02 +0200
 
Er is een e-mail verstuurd via het 'e-mail mij' formulier op uw blog
http://blog.seniorennet.be/angeltjes.
 
Titel: Uw schrijfstijl
 
Bericht:

Uw vernederende taal en stijl zijn beneden alle peil. Hierover zal ik de verantwoordelijke van seniorennet inlichten. Omdat ik niet in uw gezelschap wil verkeren, zelfs niet in virtueel servergezelschap, zal ik mijn eigen blogs verwijderen van seniorennet. Uw houding belooft niet veel goeds voor uw republiek Vlaanderen. Extremisme heeft nooit naar oplossingen geleid en alleen berichten over wat "niet" goed gaat, kan iedereen. U wil het Centrum tegen Racisme doen verdwijnen ? Wat wil U dan nadien doen ? Voorbeelden genoeg in de recente geschiedenis !
Jozef Snel

*****

Dit is een vervolg op de twee belachelijke schrijfsels van Jozef Snel van de voorbije week. Ik vrees dat de man zijn pilletjes niet heeft genomen.

Ik ga nog even enkele puntjes op de i plaatsen.

- In de rechterkolom van deze blog staat duidelijk vermeld dat wij geen discussieforum zijn maar een Vlaams-nationale ontmoetingsplaats voor politiek-incorrecte standpunten die elders niet aan bod komen. Duidelijk voor iedereen, behalve voor de geleerde Snel, die in zijn eerste studiejaar denkelijk niet beschikte over het boekje "Lezen en begrijpen".

- Snel is hier met zijn arrogante  toontje van betweter binnengevallen, nadat ik hem persoonlijk had verwittigd dat zijn reactie zou verschijnen op de frontpagina met een antwoord van de redactie (Dag Mijnheer Jozef Snel, Uw reactie, waarvoor wij u danken,  wordt vandaag op de frontpagina gepubliceerd bij Angeltjes, samen met het antwoord van de redactie. Eveneens met passende gevoelens, Ray) 

- Mijn eerste antwoord op de blubbermail van Jozef was correct én duidelijk. U kan het nalezen hieronder op 11.08.2011. Mijn enige vergissing was, dat ik niet op mijn knieën vergiffenis heb gevraagd voor al onze foute standpunten.

- Er bestaat een ongeschreven regel dat bloggers bij Seniorennet mekaar niet onderling in de haren vliegen. Ik heb mij daar steeds aan gehouden en ik ga niet bij anderen leuteren en zeuren, dat ik niet akkoord ga met hun denkbeelden. Nooit gedaan, ieder zijn waarheid, is een van mijn leidmotieven.  Ik wist totaal niet dat Snel blogs heeft bij SN, anders had ik hem in mijn eerste mail gewezen op het ongebruikelijke van zijn handeling. Snel kan niet alleen niet lezen wat de doelstelling van een blog is, hij houdt bovendien geen rekening met de regels van de collegialiteit. Een parel van een man ! Vermoedelijk namaak.

- Jozef Snel zoekt de polemiek op met Angeltjes en dat is zijn zoveelste vergissing. Er zijn er nog die dit geprobeerd hebben en die van een kale reis zijn teruggekomen. Als je een conflict wil uitlokken moet je weten waar je aan begint : Snel dacht even met wat pretentieuze en verdoken verwijzingen naar de tijd van Hitler, ons schuw in de hoek te drummen en dat is een beetje tegengevallen.  Als je met ons  wil polemizeren, Snel, moet je héél vroeg opstaan. En als je bovendien nog 28 spitse en malicieuze reacties over je heen krijgt, zou je moeten nadenken, dat je wellicht een foute stap hebt gezet.

- Ik weet dat een aantal bloggers van Seniorennet ons liever kwijt dan rijk zijn en supplementair steekt onze eerste plaats een aantal mensen de ogen uit. Wij hebben daar niet vals bij gespeeld, de zaken zijn wat ze zijn.  Wij wensen met iedereen correcte relaties te onderhouden en meer nog, wij hebben begrip voor diegenen die het met onze republikeinse en politiek-incorrecte standpunten niet eens zijn. Wie ons echter op ons eigen terrein komt uitdagen zoals een onvolwassen puber, moet rekening houden met een bolwassing. En pubers gaan dan gewoonlijk janken en klagen dat ze vernederd worden en dat ze de schrijfstijl zullen aanklagen ... Zielenpietje.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CGKR : opdoeken, die handel !

 

De ‘Zwinkrant’ - een regionaal kustblad - schopte onlangs tegen zere tenen toen de columnist van dienst Joodse bezoekers op de zeedijk op de korrel nam: “Het lijkt wel of de hele diaspora daar samentroept. De orthodoxe Joden gedragen zich alsof de hele wereld hen toebehoort.” De tekst zorgde voor hevige reacties en een resem klachten wegens antisemitisme, maar het CGKR weigerde op te treden.

Mathias Storme - hoogleraar Europees recht - noemt dat juridisch een correcte beslissing (“de tekst was niet fatsoenlijk, maar het is niet aan de overheid om op te treden”) maar pleit in Knack (10.08.11) voor de ontbinding van het CGKR. Dat Centrum heeft de voorbije jaren immers veel te veel macht gekregen en bovendien zitten we ook opgescheept met een “veel te vage racismewetgeving, waardoor alles strafbaar dreigt te zijn.”

Het CGKR ligt na het bewuste incident onder vuur omdat de instelling twee maten en twee gewichten hanteert. Al wordt dat door Jozef De Witte met klem ontkend. De Witte schuift de hete aardappel door: “Elke Jood kan zelf een klacht indienen.” Bovendien betwist hij dat het antisemitisme oprukt, ook al bestaan daarover verontrustende studies en cijfers. In mei dit jaar bracht de linkse socioloog Mark Elchardus nog een rapport uit waaruit blijkt dat de helft van de Brusselse moslimleerlingen “uitgesproken antisemitisch” is. En er is meer. “Het antisemitisme bij die leerlingen is theologisch geïnspireerd en er is een rechtstreeks verband tussen moslim-zijn en antisemitische gevoelens koesteren.” Maar dat past natuurlijk niet in het kraam van het CGKR. Voor De Witte en co. zijn racisten nu eenmaal blank en de slachtoffers van racisme per definitie allochtoon…

Hilarisch
Het wordt helemaal hilarisch als De Witte zich op het einde van zijn gesprek met Knack verzet tegen een mogelijke verstrenging van de antiracismewet: “Dat zou ik een slechte zaak vinden, daarvoor is de vrijheid mij te lief. Als men elke belediging wil bestraffen, dan weet ik niet waar we eindigen. Leve het hevige maatschappelijke debat!” Wat een billenkletser! Als er een organisatie is die het maatschappelijke debat over de multiculturele samenleving deskundig de nek heeft omgewrongen, is het wel het CGKR. Opdoeken die handel! 

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag in Engeland

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Cameron

 

Een van onze relaties heeft een mail gestuurd naar David Cameron, de Britse premier naar aanleiding van de allochtonen-opstand. En zij heeft onmiddellijk een keurig antwoord ontvangen. De teksten zijn vertaald.

E-mail gericht aan David Cameron:

Als weduwe van een man die gedurende de tweede wereldoorlog dienst heeft gedaan in de Royal Navy ben ik geschokt door de gebeurtenissen in het Verenigd Koninkrijk. Ik heb slechts één vraag: Waarom hebt u het leger niet ingezet voor het uit de hand liep? Wie heeft totaal geen voeling met de situatie om te beweren dat het waterkanon een te harde maatregel zou zijn!? Ik ben het beu te moeten horen dat deze boefjes gefrustreerd zijn omdat ze geen werk hebben. Dat is een politiek correcte leugen! Deze boeven laten hun spierballen rollen en steken hun middenvinger op naar de overheid.
Zij vernietigen enkel omdat ze graag vernietigen, ZIJ ZIJN GEWELDDADIG!
Waar is de Britse trots gebleven? Is “Rule Britannia” nog steeds van kracht, of zijn jullie al slaven geworden. Wordt wakker voor het te laat is. Het is slechts eerlijk en rechtvaardig dat misdadigers even zwaar gestraft worden als de misdaden die ze hebben begaan. De gevangenissen zijn vol? Wie geeft erom dat de condities in gevangenissen slecht zijn. Als je de wet breekt moet je de gevolgen dragen.

Subject: Your message to the Prime Minister's Office
Date: Fri, 12 Aug 2011 15:45:39 +0100
From: Noreply@pmo.gov.uk

Wij danken u voor uw brief aan de Eerste Minister betreffende de zinloze criminele daden die de afgelopen dagen hebben plaats gevonden in ons land.

De Eerste Minister was net zoals u aangedaan door de meest schokkende taferelen van plunderingen, geweld, vandalisme en diefstallen.

In een verklaring gisteren in het Lagerhuis heeft hij beloofd dat de regering al het nodige zal doen om de orde te handhaven, de wetten te laten respecteren en de gemeenschappen terug op te bouwen. De Eerste Minister heeft gezegd dat hij de bevoegdheden van de politie zal aanpassen om de politie de macht te geven naar eigen goeddunken maskers te verwijderen onder omstandigheden waar er redelijke verdenking bestaat dat er een verband is met criminele activiteiten. De regering zal ook onderzoeken of het nodig is om een avondklok/uitgaansverbod in te stellen. Hij zegde ook te overwegen om stappen te nemen het gebruik van sociale media te verbieden door hen die verdacht worden criminele feiten te willen plegen. De ganse regering zal in oktober 2011 aan het Parlement rapport uitbrengen over een actie plan om bendes aan te pakken.

De Eerste Minister heeft ook verklaard dat eigenaars van huizen en handelszaken wier eigendommen vernield werden door het geweld en de plunderingen, een schadevergoeding zullen ontvangen via de Riot Damages Act.(Wet betreffende schade door rellen). De regering bereidt een hulpplan voor onder de naam ‘high street support scheme’ (steunplan voor de voornaamste winkelstraat) en maakt een bedrag vrij van £20 miljoen om de getroffen zaken te helpen, ook andere maatregelen zoals verlaging van taks en uitstelling van betalingen worden aangeboden om handelszaken terug de nodige zuurstof te geven.

Wat de diepere redenen van de rellen betreft heeft de Eerste Minister gezegd dat gebroken gezinnen en onvoldoend ouderlijk gezag een belangrijke rol hebben gespeeld.

 



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : yes we can !

 

Het afvalwater van de stad Antwerpen bevat de hoogste concentratie cocaïne van heel Europa, zo blijkt uit een onderzoek in 21 grootsteden. Volgens de onderzoekers wordt in geen enkele andere Europese stad zoveel cocaïne gebruikt.

Onderzoeker Alexander Van Nuijs, verbonden aan de Universiteit Antwerpen, werkt mee aan de studie die de aanwezigheid van verschillende soorten drugs in het afvalwater van de Europese grootsteden vergelijkt. "Het gaat om een update van een rapport uit 2008 van de Antwerpse en de Luikse universiteit. Toen werd gedurende een jaar het rioolwater in België onderzocht op sporen van cocaïne. Nu is de opzet groter. We hebben in het rioolwater in 21 Europese grootsteden gezocht naar resten van cocaïne, amfetamines, xtc, heroïne en methadon. De resultaten worden pas in het najaar bekendgemaakt, maar ik kan al zeggen dat Antwerpen van al die steden de hoogste waarde voor cocaïne heeft. Dus meer dan bijvoorbeeld Londen en Amsterdam, al is het verschil met die steden niet zo groot. De kloof met de Scandinavische steden is dan weer zeer groot."

Het onderzoek in Antwerpen spitste zich toe op het zuiveringsstation Zuid, waar het afvalwater van Hoboken, Borgerhout en een deel van het centrum terechtkomt. Volgens Van Nuijs scoort het afvalwater in België en Nederland hoog in de metingen van amfetamines en xtc. "Dat is logisch, want die drugs worden vooral in de lage landen aangemaakt. De grootste concentraties van deze stoffen vinden we in de steden waar de drugs worden aangemaakt of - zoals voor cocaïne - worden ingevoerd."

@ Vandaag.be


13-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 13 augustus 2011

 

 

Wij wilden vorige zondag een rustdag nemen, maar de eerste burgeroorlog in Engeland hield ons voor onze pc gekluisterd.

Vandaag zaterdag 13 augustus mag de hemel inzakken, wij zijn onbereikbaar.  De actualiteit wordt verzocht zich gedeisd te houden en als zij zich daar niet aan houdt, dan kan het ons niet schelen. Wij houden siësta, wij zijn in staking, wij nemen een baaldag, wij doen alsof we héél ziek zijn, wij veinzen dat we geen electriciteit hebben en telefoons worden niet opgenomen (dat doen we trouwens zelden, want het is allemaal niet waar wat de mensen ons willen vertellen) Ja, beste lezers, u heeft het begrepen, wij zijn gesloten vandaag.

Tot bij een volgende gelegenheid (da's dus morgen), u was een fijn publiek en we hebben samen veel plezier gehad. Dit is het moment om het even te herhalen : wij, het redactietje,  zijn ontzettend blij en trots met jullie allen, een goede ploeg onverzettelijke rebellen die hecht aan mekaar vasthangen. Als een of andere snul ons in de toekomst weer de les komt spellen, en we zijn in the mood om wat lol te trappen en ons uit te leven op zo'n Snullemans, dan kan het weer een gezellige boel worden, want geef toe, het is de laatste weken een opeenstapeling van bar onaangenaam nieuws.  Niet, dat het totaal onverwacht over onze hoofden uitgekieperd wordt, maar het blijft altijd huiveringwekkend, als je voorspellingen plots werkelijkheid worden.

In afwachting, hou jullie warm, eet goed, drink veel en denk erom, wat "zij" ook proberen, ons Vlaanderen krijgen ze niet kapot en onze Vlaamse spirit nog minder.(En voor de rokers : bij het paffen niet te veel geluid maken, want de Regering waakt en beboet)

Ray, Hoofdredacteur van Angeltjes    Klik op de afbeelding om de link te volgen


12-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het diepste van mijn overtuiging

 

 

Het centrum voor ongelijkheid van kansen en ter bevordering van racisme tegen blanken moet onmiddellijk gesloten worden, en de verantwoordelijken moeten veroordeeld tot het vergoeden van de aangerichte en qua omvang werkelijk gigantische schade.

We hebben dus de keuze : via een onafhankelijkheidsverklaring of via de doelgericht en bewust gecreëerde beerput van de gerechtelijke achterstand in burgerlijke zaken bij het resort van het rechtsgebied Brussel.

Zo lang de NVA dit fundamenteel dilemma niet onder ogen durft zien is zij gedoemd om te verdwijnen in de fascistoïde plooien van de geschiedenis.


Uiteraard geldt dit voor iedere Vlaming en dus ook voor Wouter Beke en zijn cd&v.  Ray, dit meen ik nu eens echt uit het diepste van mijn.... overtuiging!

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoorde man neergeschoten door politie in de stad-waar-alles-mag

 

Een man met twee pistolen en een machinegeweer heeft vrijdagavond verschillende mensen bedreigd op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. De politie kwam snel ter plaatse, schoot de man neer en rekende hem in. Over de drijfveer  is niets bekend. Wel zou het gaan om een psychiatrische patiënt.

Komen morgen alle psychiatrische patiënten van 't stad de straat op om te roven en brand te stichten ?

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : varkenskoppen in het nieuws
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Angeltjes,

Zijn ze nu helemaal betoeterd?? Gruwelijk vind ik die beelden van een rij varkenskoppen waarmee gesold wordt door boeren waarvan het verstand in hun broek zit!! Daarmee halen ze hun gelijk niet, ze stoten enkel maar de kijker voor het hoofd, want het zijn gruwelijke beelden. De allochtonen zullen nogal een beetje in hun vuist lachen , als ze zien hoeveel eerbied men heeft voor dieren, in dit geval het varken!! Dáármee zullen de boeren hun slag niet thuishalen, wat een idioot initiatief!! Ik gruwde toen ik het zag, heb m’n kleinkinderen doen afwenden, want in de 21e eeuw moeten wij dit toch niet slikken, of wat?!! Ik herinner mij nog de persiflage die wijlen Gerard Vermeersch op z’n palmares had staan toen Van den Boeynants ( verkeerd geschreven, kan zijn…) minister was! Toen kwakte men een koeienvlaai, vers van de pers aan de ingang van de Wetstraat! Kijkers confronteren met varkenskoppen is omzeggens even aangrijpend als het moeten aanzien van het ritueel slachten. Deze handeling is MENSONTEREND.

Christina




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!