Angeltjes
18-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesië – Parijs: enkele reis (deel 1)

 

 

Ten minste één keer in de week zien we beelden van asielzoekers - in een overvolle, bijna zinkende boot - die Lampedusa bereiken of die door de Italiaanse marine gered worden.  Uitgeput maar gelukkig.  Vanop een afstand meenden ze dat het wuiven op de kaai een hartelijke begroeting betekende.  Maar als ze dan uiteindelijk voet aan wal zetten, merken ze dat de lokale bevolking hen op woedende protestroepen trakteert. 

Pas dan realiseren ze zich dat ze in Italië, in Europa, alles behalve welkom zijn. 

Hoe kan dat nu?  Hoe kunnen mensen in Afrika geloven dat Europa zich erop verheugt een bijkomende horde werklozen te moeten voeden.  Ergens moet het hen toch opvallen dat de immigratie-instanties hen niet met bloemenruikers in Tunesië of Libië op grote, witgeschilderde ferries gaan afhalen.  Ergens moeten ze zich toch realiseren dat het geen blijk van gastvrijheid is dat ze ’s nachts in onzeewaardige bootjes door mensensmokkelaars gestuwd worden om de oversteek naar de landen van melk en honing te maken?

Het is het resultaat van een grote, duizend maal herhaalde en wijd verbreide leugen.  En het zijn hun eigen landgenoten, die tot in Barcelona, Hamburg of Parijs geraakt zijn, die deze leugen steeds weer naar hun thuisland sturen.  Het kan hen nog zo slecht vergaan, ze kunnen nog zoveel meegemaakt hebben, toch houden ze er niet mee op hun totaal gelogen succesverhaal via de talloze callcenters naar huis te zenden.  Want de waarheid betekent gezichtsverlies en voor de thuisgeblevenen een bittere ontgoocheling. 

Harragas in Parijs

Issam is door de oorlog zijn job kwijt in Libië.  Hij doet de oversteek naar Lampedusa en belt onmiddellijk zijn moeder.  Op de achtergrond hoort hij de jubelende stemmen van familie en vrienden: “Jij bent onze toekomst, Issam, jij bent onze redding, nu wordt alles goed.”  Hij zet zijn reis verder: ferry naar het vasteland van Italië, met een bus naar Frankrijk.  Eerste bezoek aan een discotheek: een blond meisje wil van zijn avances niet weten als ze hoort dat hij Tunesiër is “want er heeft zo eentje mijn handtas gestolen”.  Met de HST trekt hij verder naar Parijs: met verwonderde blikken van een schooljongen ziet hij de Eiffeltoren, de Champs Elysées, bekijkt hij de etalages en de mooie huizen.  ’s Avonds gaat hij slapen in de Parc des Tuileries.  Issam meent dat dit slechts voor één of twee nachtjes is – hoogstens een week – tot hij werk gevonden heeft, een woning kan huren en de rest van zijn loon naar huis kan sturen.  Alles wordt goed in Frankrijk, la mère patrie.

Dat is nu vier maanden geleden.  Hij zegt niet meer dat hij Tunesiër is – hij stelt zich voor als een Senegalees.  En als hij zijn moeder belt, dan liegt hij.  “Ik ben hier gelukkig”, herhaalt hij, “de mensen zijn vriendelijk, ik heb een goede job.”  En hij fantaseert over belevenissen met nieuwe Franse vrienden, die niet bestaan.  Indien zijn ouders zouden weten hoe de werkelijkheid eruit ziet, zouden ze bitter ontgoocheld zijn.  Zij verwachten immers dat hij hun leven opwaardeert: ze namen een lening van € 2.000,- om zijn overtocht te betalen.  Die lening moet betaald worden, hun levenssituatie moet er beter op worden.  Hij is de zoon met de beste schoolcijfers en de beste gezondheid.  Ze hadden gezien en gehoord dat Europa de Arabische lente bejubelde en zij verwarden deze loftuitingen met een welkom. 

Bijna 10.000 Tunesiërs zijn sinds de Jasmijnrevolutie illegaal via Italië naar Frankrijk getrokken.  Vooral jonge mannen.  Ze worden “harragas” genoemd in Noord-Afrika.  Het verwijst naar “harrga”, wat zich verbranden betekent.  Of een synoniem voor “geen weg terug”.

Werk en een woning kan men in Frankrijk pas bekomen als men papieren heeft en de Franse regering weigert die uit te reiken.  Men wil de Tunesiërs liever kwijt dan rijk, liever gisteren dan morgen.  Ze uitwijzen gaat echter niet, omdat Tunesië geen akkoord tot terugname van landgenoten ondertekend heeft.  Dus proberen de instanties het op een andere manier: tot einde februari kreeg ieder die vrijwillig terugkeerde € 2.000,-.  Om te vermijden dat er meerdere keren aan de kassa gepasseerd wordt, neemt men vingerafdrukken.  Toen de toestroom Tunesiërs niet afnam, werd de terugkeersom verlaagd tot € 700,-.  Dit bedrag is niet genoeg om de schulden bij de mensensmokkelaars te betalen – onafgezien van dit probleem wist geld niet de schande van de mislukking uit.  Dat hebben de officiële instanties intussen ingezien.  Dus zetten ze nu hun kaarten op een uitputtingsslag - een tactiek die in Frankrijk al met succes toegepast werd op de Sinti en de Roma. 

Issam is 23, groot, slank met een jongensachtig gezicht.  Zijn vest valt nogal ruim rond zijn schouders.  Zijn bijna nieuwe sportschoenen en jeans heeft hij van een weldadigheidsorganisatie gekregen.  De sjaal heeft hij gevonden; hij kon hem absoluut gebruiken deze zomer.  “De mensen thuis hebben er geen flauw benul van hoe het hier is.” zegt hij, “Ik toon u een plaats waarvan mijn moeder nooit iets mag vernemen.”   Issams Europese werkelijkheid leidt voorbij een vuil kanaal in het 19de Arrondissement, op de oever steenslag, een bagger schept stenen in een lichter. 

Onder een brug, met voorbijrazende auto’s, blijft Issam staan tussen de betonpijlers.  Daar liggen twee vlekkerige matrassen, vier slaapzakken, een deken, emmers, handdoeken: de Jasmijnnachtmerrie in Parijs.  Het is de bivakplaats van hem en zijn nieuwe vrienden, Mustapha, Amor, Mohammed en Marrwan.  Issam is de oudste.  Tussen de drie en zes maanden geleden zijn ze aangekomen.  In Tunesië waren ze student, mechanieker, schilder, houtbewerker.  In Parijs zijn ze illegaal.

Floriaan Terbeke

Bewerking: FAZ (wordt vervolgd)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Nou breekt me klomp ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,


Na de vertoning van allochtoon gespuis in Londen en andere steden waarbij dit addergebroed voor 220 miljoen euro schade aanrichtte, was er een "terechte" roep om zware bestraffing van dit hoe dan ook onaanvaarbare gedrag van dat ingevoerd puin. De grootse middelen werden ingezet om de daders te kunnen vatten, smoelwerken van criminele onderwereldfiguren werden op een groot scherm publiekelijk getoond om indentificatie van deze rioolratten gemakkelijker te kunnen maken.

Alras begon de massale zoektocht vruchten af te werpen en de relschoppers werden bij bosjes opgepakt. Nu volgen de straffen die deze kwelduivels door de rechters aan hun rekker gespijkerd krijgen en zie ... er is al behoorlijk tegenwind van de linxe poco aasgieren. De straffen zijn te...zwaar ! Och arme, ze staan niet in verhouding tot het gepleegde misdrijf.

Vier jaar petoet voor het aanzetten en leiden van gewelddaden door een bende losgeslagen hyena's is volgens sommige té gortig. Ja mensen, zo gaat dat in een land waar het linxe gif alom tegenwoordig is. Tijdens de rebellie zijn ze in geen velden of wegen te bespeuren, maar als de afrekening aan hun "vriendjes" gepresenteerd wordt,  zijn ze de eersten om te protesteren tegen de sancties.

Dat is typisch voor de hele linxe reutemeteut. Steeds in de bres voor uitschot en ballast ... waar ook : het is hun baxter die hen het voortbestaan garandeert. Hoelang nog ?

 

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nuchtere Nederlandse kijk op de Euro

 

 

Een economische regering voor de eurozone zoals de Franse president Nicolas Sarkozy en zijn Duitse collega Angela Merkel hebben voorgesteld, is niet meer dan een luchtballon. En een noodzakelijke aanpassing van de nationale grondwet is zeker in Nederland ondenkbaar. Deskundigen maken gehakt van het plan.

De Belgische politiek econoom Paul de Grauwe prikt de ballon hardhandig door. Een échte regering of ministerie beslist over belastinginkomsten en over de uitgaven. Maar daarvan is volgens hem absoluut geen sprake in de 'economische regering' die de twee Europese leiders bepleiten. De Grauwe:

'Dat heeft niets te maken met een euro-regering. Dat is eerder een praatgroep. En die zal praten over belastingen en uitgaven, maar de nationale regeringen blijven beslissen'.

Begroting sluitend houden
Het plan van Sarkozy en Merkel is de zoveelste poging van Europese regeringsleiders om het economisch beleid van de eurolanden beter op elkaar af te stemmen. Maar Europese besluiten of straffen van bovenaf kunnen niet worden opgelegd. Het enige voorstel in die richting vormt het plan om elk land te dwingen zijn begroting sluitend te houden. Zo’n verplichting zouden alle lidstaten in hun grondwet moeten opnemen.

Maar daarover moet in Nederland het parlement met tweederde meerderheid beslissen. Daarna moeten er verkiezingen worden uitgeschreven en moet een nieuw parlement de grondwetswijziging opnieuw met tweederde meerderheid bekrachtigen. Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie acht die kans niet groot:

'Ik denk bijvoorbeeld niet dat de PVV hiermee akkoord zal gaan. Maar ik vraag me ook af of dit wel slim is. Want als je jezelf zo klem zet heb je geen enkele bewegingsvrijheid meer. Engeland heeft enorme schulden gemaakt in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog hadden ze 300 procent schuld. Maar ik ben blij toe dat ze dat hebben gedaan, want anders zaten we nu nog onder het juk van de nazi’s'.

Grote bezwaren
Het begrip 'economische regering' impliceert bovendien ten onrechte dat nationale bevoegdheden aan Brussel worden overgedragen. Ook dat idee stuit momenteel op grote bezwaren bij de Nederlanders wier liefde voor Europa sterk is bekoeld. Sterker nog, het speelt de tegenstanders van Europa alleen maar in de kaart.

Maar wat moet er dan wel gebeuren om de eurocrisis te bedwingen? De econoom Alfred Kleinknecht steekt de hand vooral in eigen boezem. De zuidelijke eurolanden hebben zich volgens hem onder meer in de schulden gestoken om de import uit Noord-Europese landen zoals Nederland en Duitsland te financieren.

Werkloosheid exporteren
De Zuid-Europese landen konden zelf niet genoeg naar het noorden van Europa exporteren om hun import te kunnen betalen. Nederland en Duitsland danken hun economische groei en lage werkloosheid dus voor een deel aan deze onevenwichtige handelsbalans, concludeert Kleinknecht:

'Je moet niet met een agressief exportbeleid anderen in de problemen brengen door als het ware je werkloosheid te exporteren naar Griekenland of Spanje. Wat dat betreft zouden met name de Hollanders en de Duitsers moeten leren zich beter te gedragen als ze de euro overeind willen houden'.

Kleinknecht pleit ervoor dat Nederland en Duitsland grenzen stellen aan hun exportoverschot met landen als Griekenland, Spanje of Portugal. Zijn collega De Vries ziet de oplossing meer in de Zuid-Europese landen zelf. Sinds ze in de eurozone zitten kunnen ze hun munt niet meer devalueren om zo goedkoper te kunnen exporteren.

Geen tussenweg
Dus ze zullen op een beheerste manier hun lonen moeten verlagen en snijden in onnodige uitgaven, waarschuwt De Vries. Alleen zo kunnen ze hun concurrentiepositie versterken. Als een echte federale Europese regering ze daartoe niet kan dwingen, moet de markt het maar doen. Een tussenweg is er niet, concludeert De Vries.

Alfred Kleinknecht noemt nog een andere uitweg: de zuidelijke lidstaten stappen uit de euro, en maken een herstart met een eigen gedevalueerde 'zuidelijke euro' of 'zeuro'. Maar die radicale stap gaat Nederland nog wat ver. Want per saldo verdienen we nog steeds goed aan de handel met de hele eurozone.

http://www.rnw.nl/nederlands/article/euroregering-schijnoplossing-en-onhaalbaar


17-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 0000 zendt haar dochters uit

 

Liesbet Vrieleman, de hoofdredactrice van de 0000-nieuwsdienst, verlaat de openbare omroep. Vrieleman gaat vanaf maart 2012 aan de slag bij SBS, waar ze de inhoudelijke verantwoordelijkheid krijgt voor VT4 en VijfTV. Deze zenders zijn nu eigendom van Mediaholding De Vijver met o.m. Woestijnvis en Humo als proletarische pronkjuwelen.

 Vrieleman trad twaalf jaar geleden in dienst van de 0000, ze startte er onder andere het jeugdjournaal Karrewiet op. In 2009 werd ze verantwoordelijke voor de eengemaakte nieuwsdienst voor radio, televisie en de website. Die functie legt Vrieleman nu neer. Op 1 september verlaat ze de openbare omroep.

Vrieleman motiveert haar keuze: "Het was een moeilijke beslissing Maar ik krijg de unieke kans om de inhoudelijke invulling van een zender mee te bepalen, en die kans kan ik niet laten liggen. Ik ben altijd een programmamaker in hart en nieren geweest". Bij dat slag mensen worden carrièrebeslissingen altijd voorgesteld als een moeilijke gewetenskwestie, terwijl het enkel om centen gaat. Jammer voor de net opgestarte kleine redactie van VT4 waar nu een ex-0000 cheffin haar klauw oplegt. Wat wordt het ? Baai-baai Vlaanderen Vandaag ?

De opvolging van Vrieleman opent perspectieven voor de aangeslotenen bij de rode journalistenbond. Kandidaturen worden ingewacht bij Ingriet Lieten die een voorselectie zal maken.  Rood en Limburgs genieten de voorkeur. Partij-instructies blindelings kunnen opvolgen. Aangename werkomgeving met ruime wandelgangen en veel partijvrienden. Bereidwillige vrouwtjes (of jongeheren, alnargelang de voorkeur).

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Strangers : herinneringen

 

 

Een voorsmaakje van een documentaire over De Strangers met interviews van een hele reeks BV's o.a. Gaston Berghmans, Jos Ghysen, Jo Leemans, Will Ferdy, Louis Verbeeck, Bob Davidse, een erg verouderde La Esterella e.a.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een natte dweil
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Vrienden,

Een natte dweil gebruik ik, als mijn vloertegels er nogal beslagen of vuil bijliggen en ik geen tijd of goesting heb ,om zelf de boel eens grondig op te kuisen. De Europese raad denkt er nu aan, ook een dweil in dienst te nemen ,om jawel een regering te leiden (hebben we nog geen regeringen genoeg ? ) en gezien zijn reputatie denkt men daarbij aan Herman, de man van de rustige vastigheid.

Onze gewezen Eerste Minister Van Rompuy ,die erin in slaagde om in zijn korte ambtstermijn, helemaal niets uit te voeren, de Belgicist voor wie geen ernstige veranderingen nodig waren in ons land. Uitgerekend die man, zou men aan het hoofd plaatsen van de regering voor de Eurozone, ware het niet dat het zo triestig is, men zo er eens goed kunnen om lachen.  Ze hebben iemand nodig die, de onpopulaire beslissingen die zij gaan nemen (Merkel-Sarkozy),aan het publiek moet komen voorlezen, en echt wie is daar beter voor geschikt dan een man zonder ruggengraat, een handpop, een manipuleerbaar iemand.  De twee zijn nog zo dom niet en onze Natie is fier want Herman den Belgicist, wordt den eerste premier van Europa.  Hoe is het mogelijk ?

Capricorn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugs, illegalen, demagogie en broekschijters

 

Illegalen die drugs verhandelen, kunnen we wel even oppakken (zacht behandelen, aub) maar ze worden na korte tijd gelost. Met een papiertje in hun bezit "U gelieve het land B te verlaten. Dank u wel en tot de volgende maal".

De reclameman Janssens wil deze dealers opsluiten en ze naar hun Prachtland laten repatriëren. Dat verklaarde hij direct na aankomst op het Stadhuis na een weldoende vakantie. Radio en TV, ondermeer het Rode ATV-zendertje, stonden aan te schuiven om de burgemeester de kans te bieden zijn visie ononderbroken uiteen te zetten. "Goed gezegd, Patrick, en hartelijke dank".

De stoere verklaringen zijn echter niet meer dan loze woorden en dat weet Janssens perfect. Zelfs zijn coalitievrienden van de CD&V en de NVA vallen hem niet bij.  De bipatride Lanjri duwt de hete aardappel door naar justitie en daar zit haar partijvriend Stefaan de Clerck die de bal opvangt en Janssens op zijn nummer zet : "Ik begrijp maar al te goed dat deze straatdealers voor veel overlast zorgen', zegt De Clerck. 'Maar mensen opsluiten en uitwijzen op basis van alleen maar een proces-verbaal van de politie vind ik toch een brug te ver, een beetje gevaarlijk zelfs.'  Wat deze cripimelen aanrichten met hun drugs, is niet een beetje gevaarlijk, het is dodelijk, maar daar hecht de Kortrijkse koster geen belang aan. De Clerck zegt ook dat het voorstel van Janssens bovendien 'in de praktijk onrealistisch is. Het zou eerlijk gezegd al een prestatie zijn mochten we de criminele illegalen die op dit moment bij ons een gevangenisstraf uitzitten, en dus zwaardere vergrijpen pleegden, na hun celstraf efficiënt uitgewezen krijgen.'  Een schaamteloos bewijs van het onvermogen van de minister van justitie. En iedereen knikt instemmend.

En mocht het desnoods wel lukken om de maatschappij en haar burgers te beveiligen tegen het schorremorrie,  dan is er nog steeds de klassieke stok achter de deur die elk noodzakelijk beleid dwarsboomt : Europa !  De heilige rechten van de arme illegale criminelen mogen niet in het gedrang komen. Mogen we nu vloeken ?

Laten we mekaar geen Liesbet noemen, Janssens is geen domoor. Hij kent al die obstakels zeer goed, vandaar dat zijn geroep niet meer is dan een demagogische zet.  Want stel u voor, het zijn niet de klassieke witte winkeliers uit de Seefhoek die op de vuist zijn gegaan met het illegale uitschot, neen, het zijn de kiezers van Janssens, de islambroeders.  Zeer terecht werd voor een aantal dagen door een van onze reageerders opgemerkt (ik meen dat het Dominique C. was) dat moslim-knokploegen op termijn een gevaar kunnen betekenen voor iedereen en dat  eens zij in het leven geroepen zijn, zij niet uit zichzelf zullen ontbonden geraken.  Daar schuilt vermoedelijk de reden van Janssens' manhaftige taalgebruik.

Als de man het werkelijk zou menen, dan zou hij zijn geroemde netwerken inschakelen om de wetgeving dringend te laten veranderen en dat ook aankondigen. En het parket ?  Pfft ...de procureur zal bij tijd en wijle venijnig roepen dat het allemaal de schuld is van de domme burgers. Ziezo, dan is dat ook alweer geklasseerd.

Voorlopig hebben drugshandelaren, legale en illegale, meer rechten en aanspraak op consideratie dan democratisch verkozen politici die omdat zij tegen het regime gekant zijn, opgesloten worden in een cordon.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verdriet van A.

 

De Sinjoren hebben al enige tijd een gepaste bijnaam gevonden voor Groen! senatrice, Freya Piryns : "Het verdriet van Antwerpen".

Het verdrietige meisje, dat de liedjes van de Strangers liet verbieden tijdens de Kerstperiode op de Grote Markt, is natuurlijk ook niet gewonnen voor de harde aanpak van illegalen die drugs verhandelen. In de kringen waar Piryns populair is, is het gebruik van roesmiddelen niet onbekend en de partij is een van de stiekeme promotoren om soft drugs te legaliseren of minimaal te gedogen. Uit Drugs, het standpunt van de politieke partijen (4.10.08) : Met de nieuwe wetgeving is het voor Groen! belangrijk dat volwassenen die cannabis gebruiken niet vervolgd worden. Met andere woorden,  het is allemaal niet zo erg en iedereen doet het.  Als we de handel en het gebruik toelaten, komen drugs uit de criminele sfeer en dan is het probleem van de baan.

Iedereen stoned, dat is trouwens een goede reden om het autorijden volledig te verbannen en dan terug te paard naar de Middeleeuwen. En wie lopen we daar tegen het lijf ? De Mohameds met hun Groene boek en het Verdriet va A. met haar groen boekje : de cirkel is rond. En de aarde is plat.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjese en de islam

 

 

Een van onze reageerders stelde  de vraag of wij nooit reacties ontvangen van moslims, zoals er wel eens kortzichtige politiek-correcte blaffers ons de les willen komen spellen.

Van gekrenkte moslims hebben wij tot hiertoe nauwelijks reacties ontvangen, op enkele puberale scheldpartijen na. Ik vertel er ook ineens bij, dat het ontbreken van reacties uit die hoek denkelijk te maken heeft met de stijl en het woordgebruik bij Angeltjes. Humor en ironie, laat staan cynisme of sarcasme zijn ongekende stijlgebruiken bij moslims.

Onze standpunten zijn zuiver gericht tegen de islam als levensbeschouwing die indruist tegen onze tolerante en wetenschappelijk geschraagde beschaving waarin de vrije geest de toon zet. Helaas, ook met heel wat onaanvaardbare uitwassen.

Wij proberen consequent te zijn in onze houding tegenover de islam : niet een beetje anti, omdat er ook brave elementen tussen de belijders zitten,  maar voluit anti.   Het gaat niet om personen, maar om de ideeën, die volgens ons nefast zijn en die niet thuishoren in onze cultuur. Er is onzerzijds geen sprake van racisme, haat of geweld. Wie dat in onze schoenen probeert te schuiven, begrijpt er niets van.

Er wordt geen  heksenjacht ontketend op moslims (zoals zij het wel doen op christenen of ongelovigen in hun prachtlanden). Moslims hebben geen enkel recht hun zogenaamd religieus-geïnspireerde wreedheden en maatschappelijke achteruitstellingen te introduceren in onze samenleving. Elke wereldreligie kan best gedijen in Europa zolang de dames en heren onze maatschappelijke evenwichten niet verstoren en hun sprookjes aan iedereen opdringen.

Dat is een duidelijk standpunt en daar wijken wij niet van af.
 
Ons verzet en onze afkeer zijn ideologisch. Net zoals vorige eeuw (en nu nog) de linkse progressieven de katholieke leer en kerk verketterden. Zoiets is het ongeveer. is dit  duidelijk ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze weervrouw Stacy en de weerspreuken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag aangename vrienden van Angeltjes,

Gisteren vroeg Gina mij of het juist is, dat kruisspinnen in de zomer een milde herfst voorspellen, of is dit ouwewijvenpraat, zo stelde zij.

Ik ben in het weerspreukenboek gaan neuzen en je vertelt geen ouwewijvenpraat, Gina : 's Zomers dikke spinnen binnen in het huis, een zachte herfst zonder storm en ruis. Maar of het ook juist is, dat moeten we afwachten.

Weerspreuken zijn als mooie vrouwen : leuk om mee uit te pakken maar als ze een eigen willetje vertonen en niet beantwoorden aan de verwachtingen, dan schrikken vele mannen.

Uw toegenegen weervrouw Stacy.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwenvlaggen op de Champs Elysées

 

 NIEUWSBRIEF VL²v nr. 219 (dinsdag 16 augustus 2011)

Na de aankomst van de laatste Tourrit in Parijs  paradeerden voor het eerst vijf leeuwenvlaggen op de Champs Elysées. En dat voor de ogen van tienduizenden wielerliefhebbers en de talloze genodigde notabelen op de eretribunes.

 

Niet minder dan vijf renners kwamen ons groeten en namen een leeuwenvlag mee op hun ereronde op de beroemdste laan ter wereld: Jurgen Roelandts en Sebastian Lang (afgelost door Andre Greipel) van “Omega Pharma Lotto”, Thomas De Gendt van “Vacansoleil”, de Gentse Amerikaan Tyler Farrar van “Garmin” (“Voor mijn verongelukte vriend Wouter Weylandt”, zo zei hij ons) en Gianni Meersman van “La Française des Jeux”.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nestorprijs 2011 van het tijdschrift HEIBEL voor Louis Verbeeck en De Elegasten

 

Toen zij vijf jaar geleden geconfronteerd werden met de zoveelste miskleun bij het toekennen van literaire prijzen in Vlaanderen, werden al die willekeur en vriendjespolitiek de redactie van het tijdschrift Heibel te machtig.

Om toch voor een klein tegenwicht te zorgen riepen Frans Depeuter en Robin Hannelore een nieuwe prijs in leven: de Nestor. De bedoeling is oudere kunstenaars die zich consequent en stijlvol hebben ingezet voor de Vlaamse cultuur, de verdiende erkentelijkheid te betonen en op gepaste wijze te huldigen.

Het is een a-politieke prijs met als motto ‘Oud maar niet out'. De gevierde Nestors waren vooralsnog Jan Veulemans, Herman Vos en Miel Cools in 2007, Will Ferdy en Gaston Durnez in 2008, Louis Neefs (+, vertegenwoordigd door zijn zus Connie) en Cas Goossens in 2009, en Zjef Vanuytsel, Frank-Ivo van Damme en Joke van den Brandt in 2010.

Voor het 'nestoraat' van 2011 viel de keuze op de kleinkunstenaar Louis Verbeeck en de folkgroep De Elegasten. De Nestors ontvangen een oorkonde van de kalligraaf Jos Boeckx en een symbolisch beeldje, 'de Nestor’, ontworpen door de keramiste Reinhilde Van Grieken. De eerste twee jaren kregen ze ook een ets van kunstschilder-beeldhouwer Achilles Cools, sindsdien ontvangen ze een ets van kunstschilder Renaat Veris

Van in het begin kreeg het initiatief de volle steun van de cultuurraad en het stadsbestuur van Herentals. De eerste uitreiking vond plaats in de Lakenhalle te Herentals, daarna ging het evenement door in cc ’t Schaliken. Het aantal belangstellenden ging telkens in stijgende lijn: van 120 in 2007 tot ca. 300 in 2010.

De redactie van het tijdschrift Heibel, cc ’t Schaliken, de cultuurraad en het stadsbestuur van Herentals nodigen iedereen van harte uit op de uitreiking van de Nestorprijs 2011 op zaterdag 20 augustus om 15 uur in cc ’t Schaliken, Grote Markt 35, te Herentals (graag aanwezigheid bevestigen aan Frans Depeuter, tel. 014-26 63 39 of depeuter.frans@telenet.be

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakantie is uit

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die huidige volksmoord van Afrikaners - Pieter Oosthuizen

 

In hierdie boek word die huidige volksmoord van die Afrikaners in Suid Afrika, in al sy fasette uitgespel. Dit dui die samewerking in die VN se Kommissie Vir Menseregte tussen onderdrukkende regimes aan en hul onderlinge samewerking. Verder word daar gedetailleerde beskrywings gegee van alle bedreigings wat besig is om die Afrikanervolk te verwoes insluitend die bestaan van transnasionale misdaadsindikate. etno kulturele oorlogvoering teen blankes, kulturele marxisme, vernietiging van die Afrikaners se nasionale identiteit, en ‘n magdom ander faktore. Die boek is tans beskikbaar as ‘n e-boek, wat in ADOBE PDF formaat gelees kan word.

http://www.neo-genocide.com/

 


16-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Snuifmans lost alles op
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

Burgemeester snuifmans is net terug en deze ochtend op de radio beloofde hij plechtig werk te maken van de strijd tegen de illegale drugdealers. Hij wil ze repressief aanpakken en indien nodig terugsturen. Ik kon mijn oren niet geloven of zijn er gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht?

Het was welletjes deze week: Eerst de protesten van winkeliers tegen de aanwezigheid van drugdealers in Antwerpen-Noord. Daarna de melding dat er veel cocaïne in het Antwerps rioolwater zit (meer dan elders in Europa) Voor dat tweede probleem heeft burgemeester snuifmans een ingenieus plan bedacht: Hij installeert toiletten naast de belangrijkste bezienswaardigheden zoals brabo. Net daar waar de betere, drugsvrije toerist passeert. Als die dan massaal hun behoefte doen, zal dit een positief effect hebben op de kwaliteit van het Antwerps rioolwater: na verloop van tijd kan hij dan met statistieken bewijzen dat het cocaïneverbruik drastisch gedaald is.

Want straffe taal en manipulatie van statistieken da's de specialiteit van burgemeester snuifmans

Patrick


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kukkelekuku : politici en hun familie zijn uit vakantie.

 

De dames en heren zijn terug op post, althans zo lijkt het, want niet iedereen laat van zich horen op deze eerste dag, die bijna de 430ste is na de verkiezingen. Maar diegenen die kakelen en kraaien zijn uitgerust maar daarom niet van plan de zaken anders aan te pakken.

Volgens Caroline Gennez, die aan haar laatste weken bezig is (als voorzitster) is de splitsing van BHV niet eens zo ingewikkeld. "Er liggen grondwetsvoorstellen op tafel die een grondwettelijke verankering hebben gekregen, daar heeft de formateur aan gewerkt, vandaag komt er ook advies van de juridische dienst van de kamer, en dan is dat een kwestie van dagen", aldus de sp.a-voorzitster voor Radio 1. "En als het niet gebeurt dan volgen er verkiezingen die gaan over de splitsing van het land" zegt zij. Op het einde van haar politieke loopbaan, imiteert zij verdorie de CD&V-ers : het is een kwestie van enkele dagen, onverwijld of zo. Dag Caroline, over u gaan wij niet dromen.

Ook Charles Michel van de MR (de Waalse liberalen) laat er geen twijfel over bestaan dat deze onderhandelingen vooral zullen gaan over "toegevingen". En hij besluit met  zo een typisch theatrale uitspraak uit de Comédie Française   :  "Er zal geen oplossing komen beneden alle waardigheid". Staande ovatie ! Kortom een optimistische MR-visie van een staatsman met de allures van een Spaanse pater Jezuiët met in zijn schaduw de sympathieke Heer Maingain, die bij het woord "toegevingen" begint te kronkelen van deugd en  aan de nazi's van het Noorden denkt die Vlaanderen moeten opengooien voor de francofonie. Ook Maingain zal mede de sfeer van de onderhandelingen bepalen. Perdolan en migrainepillen worden gratis verstrekt.  Positief, zeer positief.

Zelfs de moeder van Wouter van Besien bemoeit er zich mee : "Onze Wouter was altijd een a-sociaal kind met autistische neigingen" zegt ze liefdevol, zoals alleen een échte mama dat kan die op moederdag taal noch teken gekregen heeft van haar kroost.  "Als hij bij het Vlaams Blok was gegaan, had ik hem verstoten" gaat ze vol warme genegenheid voort "maar gelukkig verdient hij bij Agalev zijn boterham waar de druiven nooit rood genoeg zijn".

Morgen hopen wij iets meer te horen van de familie van Wouter Beke. Vader Decroo voert permanent het woord voor zijn zoon en mama Decroo-Desguin die waakt over de sociale status van Alexander "ik let er op dat onze Alexander niet begint om te gaan met zonen of dochters van slagers of bakkers." Daar zit de sfeer ook goed bij de liberalen

Madame Non heeft geen familie meer om voor haar het woord te nemen, die zijn allen het land ontvlucht.  Elio en zijn politieke staf zijn er klaar voor. Het land B ligt er plat en verregend bij. Wij hebben er geen goed oog in. Tot zover het goede nieuws.

Wie wel van zich laat horen, dat is de NVA. De Wever houdt zich gedeisd en stuurt Ben Weyts het veld in. Die roept iets van "Losers" naar de onderhandelaars, maar niemand slaat acht op hem. Dankzij de schitterende maneuvres van President Bart staat de NVA aan de zijlijn. Achter het Vlaams Belang, want die hebben op de eerste rij hun levensabonnement.  Jambon wordt voorlopig niet meer uitgestuurd om de vuile karweitjes te verrichten, die staat voor een tijd op non-actief. Bij speciale verordening van de Leider.

En wij eten voor de eerste van dit seizoen mosselen. Om toch enige symboliek aan deze belangrijke dag te verlenen

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland doekt islamcomplot treinsabotage op

 

Russische veiligheidsagenten hebben een groep aanhangers van de godsdienst van de vrede opgepakt, die op het punt stond de hoge snelheidstrein Moskou - Sint-Petersburg op te blazen. Een gelijkaardige en gelukte aanslag greep plaats in November 2009 met 26 doden en een veelvoud aan gewonden.

Rusland wordt al jaren geteisterd door lafhartige en mensonterende terroristische aanslagen door moslims. In januari werden 37 mensen gedood in Ruslands drukste luchthaven. Vorig jaar kwamen bij een aanslag in de metro 40 mensen om het leven en regelmatig vinden her en der zelfmoordacties plaats. De belangrijkste Russisiche islamterrorist, ene Doku Umarov maakt zich sterk dat 2011 "een jaar van bloed en tranen" zal worden voor Rusland. 

Er zijn lieden die ons zeggen, dat het verkeerd is "de" moslims verantwoordelijk te houden voor deze (en andere) wandaden. Dat doen wij ook niet en wij zitten met hoopvolle verwachtingen uit te kijken naar "andere moslims" die afstand nemen van de hel, de misdaden, de onschuldige slachtoffers, het bloed en de tranen die hun geloofsgenoten veroorzaken.  We hebben nog geen enkele reactie gekregen. Wel verwijten, dat we deze negatieve feiten aanhalen. Juist, de kop in het zand steken dat laten wij over aan de politiek-correcten. Wij signaleren, wij informeren, want als het aan de media en de politici ligt, dan is het hier elke dag Disneyland.

We kunnen niet anders dan de islam afwijzen en er voor waarschuwen, dat dit geen "gewone brave religie" is. Wat wij hiermede dus nogmaals gedaan hebben. De islam hoort niet thuis in Europa.  

Daily News

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klimaatgezeur door onze weervrouw Stacy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Stacy stak haar licht op bij het KMI van Ukkel, waar ze wat blij zijn onze weervrouw te mogen voorzien van de nodige gegevens en zo.

Vandaag wisselen bewolkte perioden en opklaringen elkaar af. Vooral vanochtend is het tijdelijk zwaarbewolkt met perioden van (lichte) regen of motregen maar over het westen is het al overwegend droog. Daarna blijft het grotendeels droog. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot westzuidwest.

Vanavond en volgende nacht is het rustig en droog. Het blijft gedeeltelijk bewolkt met enkele brede opklaringen tussendoor. In het westen neemt op het einde van de nacht de bewolking toe met aan zee kans op wat gedruppel. De minima liggen tussen 9 en 14 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. Aan zee waait de wind meestal matig uit west tot zuidwest ruimend naar noordnoordwest

Vooruitzichten voor woensdag tot zaterdag
Woensdag blijft het meestal droog en is het deels bewolkt met maxima rond 23 graden in het centrum. Over het zuidoosten is op het einde van de dag lokaal onweer niet uitgesloten. Donderdag wordt het wisselvalliger met soms opklaringen en vooral later overdag buien en kans op onweer. In vele streken klimt het kwik boven 25 graden.

Vrijdag is er eerst nog kans op regen of buien, vooral dan over de oostelijke landshelft. Daarna wordt het mogelijk overwegend droog met meer zon. Het is duidelijk minder warm met maxima rond 20 graden. Zaterdag lijkt een droge en zonnige dag te gaan worden. Het wordt dan opnieuw warmer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama's tanende populariteit

 

Uit onderzoek blijkt dat nog maar 39 % van de Amerikanen Obama  steunt. 54 % zegt zelfs niet tevreden te zijn over de president. Het is de eerste keer sinds zijn aantreden dat de populariteit van de Hoessein Obama onder de 40 % is gezakt. Op de foto hierboven : tijdens zijn verkiezingstournee gisteren in Iowa wordt Obama verbaal hard aangepakt door een lid van de Tea-Party. De mythe die de charismatische Obama omringde is al geruime tijd doorprikt. Nu komen we weer in de fase van verkiezingen met veel barnumreclame en ijdele uitspraken. De échte problemen over de wankele economische situatie, de gigantische openbare schuld, de militaire interventies, de ontwrichte samenleving en de positie van de VS als wereldleider verhuld zullen worden door veel verbaal geweld en goedkope praatjes. Zoals we dat kunnen van onder onze kerktorens.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen nieuws : helft voedselhulp Somalië wordt versjacherd

 

Tot de helft van de internationale voedselhulp in het noodlijdende Somalië wordt versjacherd. Dat meldt het persbureau AP. Volgens de Verenigde Naties gaat het niet om een grote hoeveelheid en komt "het grootste deel van de hulp" terecht bij de hongerlijdende bevolking. De helft is inderdaad geen grote hoeveelheid, want er blijft toch de andere helft over, nietwaar.

Volgens Erik Todts, coördinator van het Consortium 12-12, is er voor zover bekend geen geld dat in het land B werd ingezameld in verkeerde handen terechtgekomen. En als het wel bekend was, zou Todts de laatste zijn, om dit toe te geven. Consortium 12-12 stort alle geld onmiddellijk door naar vijf hulporganisaties en daar zit het safe.

Volgens AP werken de VN voor het Wereldvoedselprogramma (WFP) in Somalië samen met onbetrouwbare zakenmannen. Een deel van de voedselhulp wordt opgekocht of gestolen. Dat voedsel wordt vervolgens verkocht - tegen hogere prijzen uiteraard - aan de bevolking.

In een kamp van de overheid moesten de hongerigen volgens AP hun eten weer afgeven nadat de journalisten hun foto's hadden gemaakt. Op niet minder dan acht plaatsen in de Somalische hoofdstad Mogadishu werd officiële voedselhulp verkocht. Het gaat om maïs, graan en een speciaal soort pindakaas om stervende kinderen er bovenop te helpen. Journalisten van AP zagen grote voorraden met stempels van het Wereldvoedselprogramma, de Amerikaanse ontwikkelingsorganisatie USAID en de Japanse regering.

De Verenigde Naties stellen zelf een onderzoek in. Eerder al meldde een onafhankelijk onderzoeksbureau dat voedsel verduisterd werd. Maar volgens Stefano Poretti, directeur van het WFP in Somalië is het "extreem gevaarlijk om in Somalië voedselhulp te monitoren". De afgelopen twee jaar zijn niet minder dan 14 werknemers van het WFP in Somalië vermoord.

Somalië is voor hulpverleners een extreem moeilijk land. Ondanks de misbruiken is het volgens de VN uitgesloten om de hulp op te schorten omwille van de omvang van de hongersnood.

Bron : Vandaag.be




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!