Angeltjes
16-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kukkelekuku : politici en hun familie zijn uit vakantie.

 

De dames en heren zijn terug op post, althans zo lijkt het, want niet iedereen laat van zich horen op deze eerste dag, die bijna de 430ste is na de verkiezingen. Maar diegenen die kakelen en kraaien zijn uitgerust maar daarom niet van plan de zaken anders aan te pakken.

Volgens Caroline Gennez, die aan haar laatste weken bezig is (als voorzitster) is de splitsing van BHV niet eens zo ingewikkeld. "Er liggen grondwetsvoorstellen op tafel die een grondwettelijke verankering hebben gekregen, daar heeft de formateur aan gewerkt, vandaag komt er ook advies van de juridische dienst van de kamer, en dan is dat een kwestie van dagen", aldus de sp.a-voorzitster voor Radio 1. "En als het niet gebeurt dan volgen er verkiezingen die gaan over de splitsing van het land" zegt zij. Op het einde van haar politieke loopbaan, imiteert zij verdorie de CD&V-ers : het is een kwestie van enkele dagen, onverwijld of zo. Dag Caroline, over u gaan wij niet dromen.

Ook Charles Michel van de MR (de Waalse liberalen) laat er geen twijfel over bestaan dat deze onderhandelingen vooral zullen gaan over "toegevingen". En hij besluit met  zo een typisch theatrale uitspraak uit de Comédie Française   :  "Er zal geen oplossing komen beneden alle waardigheid". Staande ovatie ! Kortom een optimistische MR-visie van een staatsman met de allures van een Spaanse pater Jezuiët met in zijn schaduw de sympathieke Heer Maingain, die bij het woord "toegevingen" begint te kronkelen van deugd en  aan de nazi's van het Noorden denkt die Vlaanderen moeten opengooien voor de francofonie. Ook Maingain zal mede de sfeer van de onderhandelingen bepalen. Perdolan en migrainepillen worden gratis verstrekt.  Positief, zeer positief.

Zelfs de moeder van Wouter van Besien bemoeit er zich mee : "Onze Wouter was altijd een a-sociaal kind met autistische neigingen" zegt ze liefdevol, zoals alleen een échte mama dat kan die op moederdag taal noch teken gekregen heeft van haar kroost.  "Als hij bij het Vlaams Blok was gegaan, had ik hem verstoten" gaat ze vol warme genegenheid voort "maar gelukkig verdient hij bij Agalev zijn boterham waar de druiven nooit rood genoeg zijn".

Morgen hopen wij iets meer te horen van de familie van Wouter Beke. Vader Decroo voert permanent het woord voor zijn zoon en mama Decroo-Desguin die waakt over de sociale status van Alexander "ik let er op dat onze Alexander niet begint om te gaan met zonen of dochters van slagers of bakkers." Daar zit de sfeer ook goed bij de liberalen

Madame Non heeft geen familie meer om voor haar het woord te nemen, die zijn allen het land ontvlucht.  Elio en zijn politieke staf zijn er klaar voor. Het land B ligt er plat en verregend bij. Wij hebben er geen goed oog in. Tot zover het goede nieuws.

Wie wel van zich laat horen, dat is de NVA. De Wever houdt zich gedeisd en stuurt Ben Weyts het veld in. Die roept iets van "Losers" naar de onderhandelaars, maar niemand slaat acht op hem. Dankzij de schitterende maneuvres van President Bart staat de NVA aan de zijlijn. Achter het Vlaams Belang, want die hebben op de eerste rij hun levensabonnement.  Jambon wordt voorlopig niet meer uitgestuurd om de vuile karweitjes te verrichten, die staat voor een tijd op non-actief. Bij speciale verordening van de Leider.

En wij eten voor de eerste van dit seizoen mosselen. Om toch enige symboliek aan deze belangrijke dag te verlenen

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland doekt islamcomplot treinsabotage op

 

Russische veiligheidsagenten hebben een groep aanhangers van de godsdienst van de vrede opgepakt, die op het punt stond de hoge snelheidstrein Moskou - Sint-Petersburg op te blazen. Een gelijkaardige en gelukte aanslag greep plaats in November 2009 met 26 doden en een veelvoud aan gewonden.

Rusland wordt al jaren geteisterd door lafhartige en mensonterende terroristische aanslagen door moslims. In januari werden 37 mensen gedood in Ruslands drukste luchthaven. Vorig jaar kwamen bij een aanslag in de metro 40 mensen om het leven en regelmatig vinden her en der zelfmoordacties plaats. De belangrijkste Russisiche islamterrorist, ene Doku Umarov maakt zich sterk dat 2011 "een jaar van bloed en tranen" zal worden voor Rusland. 

Er zijn lieden die ons zeggen, dat het verkeerd is "de" moslims verantwoordelijk te houden voor deze (en andere) wandaden. Dat doen wij ook niet en wij zitten met hoopvolle verwachtingen uit te kijken naar "andere moslims" die afstand nemen van de hel, de misdaden, de onschuldige slachtoffers, het bloed en de tranen die hun geloofsgenoten veroorzaken.  We hebben nog geen enkele reactie gekregen. Wel verwijten, dat we deze negatieve feiten aanhalen. Juist, de kop in het zand steken dat laten wij over aan de politiek-correcten. Wij signaleren, wij informeren, want als het aan de media en de politici ligt, dan is het hier elke dag Disneyland.

We kunnen niet anders dan de islam afwijzen en er voor waarschuwen, dat dit geen "gewone brave religie" is. Wat wij hiermede dus nogmaals gedaan hebben. De islam hoort niet thuis in Europa.  

Daily News

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klimaatgezeur door onze weervrouw Stacy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Stacy stak haar licht op bij het KMI van Ukkel, waar ze wat blij zijn onze weervrouw te mogen voorzien van de nodige gegevens en zo.

Vandaag wisselen bewolkte perioden en opklaringen elkaar af. Vooral vanochtend is het tijdelijk zwaarbewolkt met perioden van (lichte) regen of motregen maar over het westen is het al overwegend droog. Daarna blijft het grotendeels droog. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot westzuidwest.

Vanavond en volgende nacht is het rustig en droog. Het blijft gedeeltelijk bewolkt met enkele brede opklaringen tussendoor. In het westen neemt op het einde van de nacht de bewolking toe met aan zee kans op wat gedruppel. De minima liggen tussen 9 en 14 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. Aan zee waait de wind meestal matig uit west tot zuidwest ruimend naar noordnoordwest

Vooruitzichten voor woensdag tot zaterdag
Woensdag blijft het meestal droog en is het deels bewolkt met maxima rond 23 graden in het centrum. Over het zuidoosten is op het einde van de dag lokaal onweer niet uitgesloten. Donderdag wordt het wisselvalliger met soms opklaringen en vooral later overdag buien en kans op onweer. In vele streken klimt het kwik boven 25 graden.

Vrijdag is er eerst nog kans op regen of buien, vooral dan over de oostelijke landshelft. Daarna wordt het mogelijk overwegend droog met meer zon. Het is duidelijk minder warm met maxima rond 20 graden. Zaterdag lijkt een droge en zonnige dag te gaan worden. Het wordt dan opnieuw warmer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama's tanende populariteit

 

Uit onderzoek blijkt dat nog maar 39 % van de Amerikanen Obama  steunt. 54 % zegt zelfs niet tevreden te zijn over de president. Het is de eerste keer sinds zijn aantreden dat de populariteit van de Hoessein Obama onder de 40 % is gezakt. Op de foto hierboven : tijdens zijn verkiezingstournee gisteren in Iowa wordt Obama verbaal hard aangepakt door een lid van de Tea-Party. De mythe die de charismatische Obama omringde is al geruime tijd doorprikt. Nu komen we weer in de fase van verkiezingen met veel barnumreclame en ijdele uitspraken. De échte problemen over de wankele economische situatie, de gigantische openbare schuld, de militaire interventies, de ontwrichte samenleving en de positie van de VS als wereldleider verhuld zullen worden door veel verbaal geweld en goedkope praatjes. Zoals we dat kunnen van onder onze kerktorens.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen nieuws : helft voedselhulp Somalië wordt versjacherd

 

Tot de helft van de internationale voedselhulp in het noodlijdende Somalië wordt versjacherd. Dat meldt het persbureau AP. Volgens de Verenigde Naties gaat het niet om een grote hoeveelheid en komt "het grootste deel van de hulp" terecht bij de hongerlijdende bevolking. De helft is inderdaad geen grote hoeveelheid, want er blijft toch de andere helft over, nietwaar.

Volgens Erik Todts, coördinator van het Consortium 12-12, is er voor zover bekend geen geld dat in het land B werd ingezameld in verkeerde handen terechtgekomen. En als het wel bekend was, zou Todts de laatste zijn, om dit toe te geven. Consortium 12-12 stort alle geld onmiddellijk door naar vijf hulporganisaties en daar zit het safe.

Volgens AP werken de VN voor het Wereldvoedselprogramma (WFP) in Somalië samen met onbetrouwbare zakenmannen. Een deel van de voedselhulp wordt opgekocht of gestolen. Dat voedsel wordt vervolgens verkocht - tegen hogere prijzen uiteraard - aan de bevolking.

In een kamp van de overheid moesten de hongerigen volgens AP hun eten weer afgeven nadat de journalisten hun foto's hadden gemaakt. Op niet minder dan acht plaatsen in de Somalische hoofdstad Mogadishu werd officiële voedselhulp verkocht. Het gaat om maïs, graan en een speciaal soort pindakaas om stervende kinderen er bovenop te helpen. Journalisten van AP zagen grote voorraden met stempels van het Wereldvoedselprogramma, de Amerikaanse ontwikkelingsorganisatie USAID en de Japanse regering.

De Verenigde Naties stellen zelf een onderzoek in. Eerder al meldde een onafhankelijk onderzoeksbureau dat voedsel verduisterd werd. Maar volgens Stefano Poretti, directeur van het WFP in Somalië is het "extreem gevaarlijk om in Somalië voedselhulp te monitoren". De afgelopen twee jaar zijn niet minder dan 14 werknemers van het WFP in Somalië vermoord.

Somalië is voor hulpverleners een extreem moeilijk land. Ondanks de misbruiken is het volgens de VN uitgesloten om de hulp op te schorten omwille van de omvang van de hongersnood.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tjeven Vanackere in 2006 : *Je jure fidélité à Madame Milquet*

 

Vanackere op CDH-lijst in Brussel-Stad

donderdag 9 maart 2006, 20u52© TV-Brussel

Steven Van Ackere (CD&V) heeft zijn federale loyauteit schriftelijk moeten bevestigen voor hij een plaats kreeg op de Brusselse lijst van het CDH. Vanackere staat zesde op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. In totaal zal een vijftal Vlamingen, van wie de meesten nog niet bekend zijn, opkomen op de CDH-lijst. .In de hoofdstad trekt de CDH-voorzitster Joëlle Milquet de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bertin Mampaka en Chantal Noël staan op de tweede en derde plaats, Georges Dallemagne duwt. CDH trekt in oktober met een multiculturele, pluralistische lijst naar de kiezer onder het motto 'Bruxelles à visages humains'. Ook enkele Vlamingen staan erop, onder meer Steven Vanackere, op de zesde plaats.

Vanackere is nu Vlaams parlementslid voor CD&V. Net als de Franstalige kandidaten heeft hij een document moeten ondertekenen voor hij op de CDH-lijst mocht, zegt Joëlle Milquet. "Bij ons is de deontologische code belangrijk. Daarin staat dat men de federale eenheid en de taalhoffelijkheid moet respecteren, en dat men separatisme moet afzweren. De kandidaten moeten die principes in ere houden."

"Het enige wat ik gedaan heb," zegt Vanackere, "is bevestigen aan mevrouw Milquet dat ik geen extremist ben, en dat ik geloof in de federale loyauteit." Vanackere is lid van een partij die, samen met N-VA, een voorstel van een Vlaamse grondwet klaar heeft die Vlaanderen als een natie omschrijft. Een tekst die door grondwetspecialist Delperée, ook van CDH, als 'dynamiet' omschreven wordt.

"Dat heeft heeft er niets mee te maken," reageert Steven Vanacker. "Wij zijn bezig met het maken van een lijst om Brussel goed te besturen. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste Brusselaars wensen dat er een goede verstandhouding is tussen de gemeenschappen. En de federale agenda heeft daar niets mee te maken."

http://www.brusselnieuws.be/artikel/vanackere-op-cdh-lijst-brussel-stad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Somalisch asielzoeker bewoont gratis Londense woning van 2 miljoen pond

 

De werkelijkheid raast de fictie voorbij. In Londen arriveerde 3 jaar geleden een Somalische vluchteling van 46 met zijn vrouw en een onbekend aantal kinderen, wellicht 6 of 8, op enkele koters steekt het niet.

Een ruime living met centrale verwarming, houten vloer, zicht op voortuin, volledig nieuw ingericht

De man wordt met open politiek-correcte armen ontvangen in het gulle en schuldige Engeland en aan het armlastige gezin wordt, naast de wettelijk voorziene vergoedingen een woning ter beschikking gesteld met 6 slaapkamers in Coventry voor een huurprijs van 1000 Britse pond per maand (€ 1150). Deze huur wordt natuurlijk niet betaald door de heer Saeed Khaliif, want die heeft in principe geen nagel, deze uitgave wordt hem maandelijks vergoed door een huisvestingsorganisatie.

Nieuw ingerichte keuken met wasautomaat, electrisch vuur + dampkap, ingebouwde vaatwasser, microgoloven, allerlei electrische toestellen, veel bergruimte en gerieflijke houten meubelen die een persoonlijke touch van verfijning verlenen voor uw gezellig etentjes.

Na enige tijd, ontstaat er echter onvrede over de ligging van het pand, want als de Heer Khaliif vrienden wil opzoeken in het Londense, dan moet hij een hele afstand afleggen. Dus hij vraagt een woning die hem sociaal minder isoleert en na enig gezoek wordt aan de Somalische familie een pand aangeboden in West-Hampstead waar hij als buren ondermeer de actrice Emma Thompson en de acteur Stephen Fry heeft.  Deze zullen, als trouwe aanhangers van het linkse gedachtengoed, wat blij zijn met hun nieuwe buur.

Een van de 6 slaapkamers op Novilon - Licht en luchtig en eveneens met centrale verwarming voor de koele Londense nachten. Externe rolluiken houden licht en geluid buiten voor een ontspannen nachtrust.

De woning heeft een waarde van 2 miljoen pond (2,3 miljoen euri) en de maandhuurprijs bedraagt 8000 pond (9.100 euri, nog even omrekenen naar oude franken : 364.000 per maand).  De prijzen van woningen en appartementen zijn hoog in Londen, maar dergelijke uitgaven zijn enkel weggelegd voor de rijken of voor asielzoekers. Wij verluchten dit artikel met enkele foto's van de betreffende luxewoning en als u nog meer pittige details wenst, dan verwijzen wij naar het artikel in de Daily Mail.

De  vrouw des huizes is zeer opgezet met haar nieuwe verblijf

   

Emma Thompson & Stephen Fry, de nieuwe buren zijn ook opgezet

 

(met dank aan Fikken voor de tip) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het een snelle vogel, een vliegtuig, een UFO ? Neen, het is Jetman

 

 

In mei 2011 scheerde Jetman door de Grand Canyon in Arizona. Soms bereikt hij snelheden van 300 kilometer per uur. Na over de Alpen en het Kanaal gevlogen te hebben, is dit weer een spectaculaire prestatie.

En nu terug met beide voeten op de grond, klaar om de geneugtes van een nieuwe boeiende week te trotseren.

Ray


15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus : voor alle vrouwen

 

Voor de moeders, de Maria's, voor alle vrouwen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Engelse jongeren gedragen zich als zwarten

 

In Groot-Brittannië is een grote rel uitgebroken omdat een bekende historicus op de televisie heeft gezegd dat de rellen in Engeland mede veroorzaakt zijn door het feit dat witte Engelse jongeren zwart zijn geworden.

Historicus David Starkey zei vrijdagavond tijdens het programma Newsnight op BBC 2 dat witte jongeren uit de onderklasse van de maatschappij (chavs) de zwarte gangster-cultuur omarmen zoals die gepredikt wordt in talloze videoclips die op de muziekzenders en Youtube die hele dag massaal voorbij komen.

Meteen in de uitzending werd Starkey voor racist uitgemaakt en  ontstond een fel debat over de uitspraken van de man. Volgens hem zijn de rellen onderdeel van een "gewelddadige, destructieve en nihilistische gangstercultuur" die voorheen vooral veel volgelingen had in de "black male culture", aldus Starkey.

In de uitzending zat een zwarte dame van de BBC, een jonge Britse auteur en een moderatie-tante die uiteraard aan de kant van de poco's stond en vooral niet opgewassen bleek tegen haar taak een beshaafd en fatsoenlijk debat te leiden zonder felle onderbrekingen. Starkey liet zich niet in de hoek drummen, bijvoorbeeld toen de zwarte dame hem wilde pakken op het thema van rap-muziek. Zij dacht, dat is mijn terrein, daar weet die ouwe pieper niks van. Fout.

Wij hebben het BBC-fragment overgenomen van Youtube en laten u oordelen. Zo herkent u ons weer, Angeltjes de objectiviteit in een wereld vol onredelijkheden, de vrienden van het vrije woord in een onvrije omgeving, de cynici die met zichzelf spotten maar nijdig worden als anderen dat ook menen te kunnen doen. Komaan, Starkey, sta je mannetje. Wij beloven dat wij sereen zullen oordelen (maar je vertrekt natuurlijk met een ruime culturele voorsprong).

 

Volgens Wikipedia is een chav of charv  : spreek uit als: [tjef] een scheldwoord afkomstig uit Groot-Brittannië en wordt gebruikt door en voor Engelse jongeren. Een chav is een vaak laag geschoolde, agressieve jongere (man of vrouw) afkomstig uit een lagere sociale klasse. Chavs zijn herkenbaar aan hun gedrag (brutaal en agressief) en hun manier van kleden. Chavs dragen marginale kledij zoals trainingpakken, veel (meestal grote) juwelen, een honkbalpetje (waarover vaak weer een capuchon) en Burberry-patronen. De vrouwen hebben veelal geblondeerd of juist erg donker geverfd haar, dragen eveneens veel juwelen, trainingspakken of naveltruitjes en zeer korte rokken. Ook het Burberry-patroon of andere (nep) dure merken zijn populair bij vrouwen.  In Engeland worden de gebruikers van het woord chav gezien als 'neo-snobs', ze zouden de jongeren uit de lagere sociale klasse discrimineren. Critici zeggen dat het onderscheid dat gemaakt wordt binnen de jongerencultuur laat zien hoe klassenbewust Engeland nog steeds is. Jongeren noemen het fenomeen zelf 'class war'. Chavs waren ook een ware internetrage, dit zorgde in Engeland voor opschudding toen jongeren van een eliteschool een Chav-hunt filmpje in scène zette en plaatsten op Youtube. De chavs werden als prooi achtervolgd door piekfijn geklede jagers te paard vergezeld van jachthonden. Tijdens de jacht werden de chavs afgeschoten met een dubbelloops geweer. De herkomst van het woord is niet geheel duidelijk, maar het woord heeft waarschijnlijk z'n wortels in het Romanes (zigeunertaal) waar het woord Chavo "jongen" betekent (Chavi voor meisjes).

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell is behoorlijk opgewonden over de opstand in Engeland

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe toeristische attractie op Antwerpse Grote Markt

Openbare toiletten naast Brabo voor het stadhuis

(foto Vandaag.be - Twitter Filip Dewinter)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Piet Konijn wil ook gaan vechten

Waarde redactie,

Zoals geweten hebben een tijd geleden de poco oelewappers van dit onland besloten hun "bommetje" bij te dragen als hulp voor een bende opstandelingen in Libië die graag de plaats van de steenrijke en knotsgekke Kadhafi willen inplamen, om er nadien op hun beurt hun zakken te vullen.

De ene potentaat volgt de andere op, zo gaat dat meestal in die Prachtlanden.

Eveneens geweten is het gegeven dat er in een ander Prachtland, wat verderop gelegen en Syrië genoemd, ook zo een prachtdictator aan de macht is en waar het rook, bloed en vuur is wat de klok slaat. Alleen tijdens het "vrijdaggebed" wanneer er over vrede en menslievendheid geleuterd wordt, is er even een hypocriet staakt-het-vuren.

Het geval Syrië begint de fractieleider van de smurfen in de E.U. praat- slaap- èn graaibarak te enerveren. In navolging van generaal Crembo die de Libiërs steunt, wil Piet Konijn dat de E.U. hardere sancties treft tegen de Assad-clan. Niet alleen hun buitenlandse bankrekeningen blokkeren maar indien nodig ...militair tussenkomen.

Zou Verhofzak een of andere gevaarlijke konijnenziekte te pakken hebben die het op de hersencellen gemunt heeft ? Pleit "da joenk" om ook F-16's en ander schiettuig naar ginds te sturen in de hoop nog een 4-sterren generaal te worden ? 

Waarom zijn ze hier toch zo gretig om dat zootje achterlijke profeetfanaten te steunen ? Hetzelfde volkje dat hier de boel komt verzieken.  Hebben we in dit eigenste onland nog niet genoeg problemen alvorens andermans shit op te ruimen ?

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld op zijn kop

 


de wereld op zijn kop

het kribbeke is verdwenen
de klokken blijven in Rome
de kerstman is verschenen
de paashaas is gekomen

de vasten is verleden tijd
er is nu ramadan
de clerus stapt uit zijn habijt
verdreven door de imman

ik ben altijd hetero geweest
dat was toen heel normaal
nu ben je niet meer ruim van geest
als je het gewoon doet en niet anaal

als je Vlaming bent
ben je een racist
en als je het gezag erkent
dan ben je een fascist

pers, loge, politiek correct
hebben onze waarden omgebogen
en mijn weerzin opgewekt
de linkse kerk heeft ons bedrogen 

johan

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilzwijgende opruiming in Kosovo : angst en exodus

 

Ethnische Serviërs leven in angst voor hun eigendommen (en soms hun leven) in Kosovo, waar de islamitisch-Albanese bevolking in ijltempo aangroeit. Kosovo is nog steeds niet erkend als zelfstandige staat door een meerderheid in de VN. Het land B was er als de kippen bij om de Kosovaren hun zelfstandigheid een internationale erkenning te bezorgen en voor de onderdanige Europese Unie is geen inspanning te veel om de Kosovaren van dienst te zijn. Een van de voornaamste en leukste activiteiten in Kosovo heeft te maken met de verheven activiteit van vrouwenhandel. Elke natie doet waar het best in is. Uit de Wikpedia, een onverdachte bron, volgende fragmentje :

In Kosovo is mensensmokkel een groot probleem. Het is naast andere Balkanlanden een 'doorvoerhaven' voor de smokkel van meisjes en vrouwen naar West-Europa voor seksuele exploitatie of gedwongen werk. Ze worden ook in Kosovo gebruikt. In 2004 concludeerde Amnesty International, dat de aanwezigheid van internationale vredeshandhavers dit probleem heeft verergerd Troepen van de Verenigde Naties en de NAVO gebruiken gesmokkelde vrouwen en meisjes voor seks en zijn soms zélf bij de smokkel betrokken. Sommige meisjes zijn nog maar elf jaar. De meisjes en vrouwen komen uit Moldavië, Bulgarije en Oekraïne en worden in Kosovo verhandeld en misbruikt. UNMIK heeft verschillende maatregelen genomen om hier iets tegen te doen, waaronder het instellen van een hulplijn voor slachtoffers. De OVSE concludeerde in 2006 en 2007, dat de autoriteiten in Kosovo nog steeds weinig ondernamen om de smokkel van mensen te bestrijden. Slachtoffers kregen onvoldoende bescherming, werden vervolgd of bedreigd met vervolging. Mensensmokkelaars gingen vaak vrijuit. 


14-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-12

 

 

Goede smaak in overvloed

Prins Jefri Bolkiah, een broer van de schatrijke sultan van Brunei, verkoopt een twintigtal unieke supersportwagens. De aangeboden auto's zijn een fortuin waard zoals de Ferrari Enzo die minstens 1,4 miljoen euro kost en de BMW Nazca M12, een concept car van de Italiaanse ontwerper Giugiaro. Andere exclusieve bolides zoals de Ferrari's F50 en F40 en enkele Lamborghini's, Maserati's en Jaguars moeten samen ettelijke miljoenen euri opbrengen. De wagens staan te koop op verkoopsite van JamesList.com en zouden ergens op een verdoken plaats in Nieuw-Zeeland wachten op een nieuwe eigenaar. Veel tranen zal prins Jefri niet laten want hij bezit nog een gigantische collectie supercars. In de garages van het sultanaat staan meer dan 5.000 dure wagens waarvan het merendeel aan de sultan toebehoort. Net zoals de nu aangeboden voertuigen hebben de meeste auto's geen meter gereden en werden ze evenmin ingeschreven.

Er wordt gefluisterd dat de prins de opbengst van deze verkopen zal gebruiken om zijn islamitische vrienden die in Somalië de hongerdood in de ogen zien, te steunen. Het is niet meer dan een gerucht. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets totaal anders nu voor een actieve zondag : touwtje springen

 

 Tenzij u liever de raad volgt van meneer doktoor en gaat wandelen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Europese studie

 

Als buitenstaandster is het mij gelukt, om de hand te kunnen leggen, op het resultaat van een Europese studie in verband met de effecten van alcohol. Uit deze studie blijkt, dat:

-Wodka plus ijsblokjes,slecht is voor de nieren

-Rhum plus ijsblokjes slecht is voor de lever

-Gin plus ijsblokjes slecht is voor de hersenen

-Whisky plus ijsblokjes, slecht zijn voor het hart.

Het lijkt er dus zeer sterk op dat ijsblokjes zeer slecht zijn voor alle vitale organen van de mens. Hoeveel deze studie gekost heeft wist men niet te zeggen, wel heeft men het resultaat, direct overgemaakt aan onze Minister van Pensioenen, zodanig dat die man geen ijsblokjes meer bij zijn geliefkoosde vocht moet doen.

Dank u, wijze buitenstaandster, die ons dit indringende bericht overmaakte. Dit zal ook sommige van onze lezers gerust stellen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : links samenraapsel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

Van de 88 zetels die de Vlaamse partijen behaalden in 2010, gingen er 40 naar NVA+VB+LDD. Dit is 44%.

En toch is men bezig met verwoede pogingen om een regering te vormen bestaande uit een samenraapsel van partijtjes met de meest tegenstrijdige ideologieën en belangen verspreid over het ganse linkse politieke spectrum van extreem links tot in het centrum.

De grootste Vlaamse partij uit dit amalgaam behaalt niet eens 20% van de zetels. Dit kan gebeuren omdat in Wallonië één partij 26 zetels behaalt en men daar niet omheen kan. Dus 26 zetels op 150 of 17% van de zetels behalen in Wallonië volstaat om het beleid te bepalen en de formateur te leveren in België terwijl 44% van de zetels behalen in Vlaanderen niets betekent. Dit is democratie à la Belge.

En dan is men verwonderd dat steeds meer Vlamingen afhaken en zich steeds minder Belg gaan voelen. Het staat bovendien in de sterren geschreven dat de tegenstijdige belangen binnen een dergelijke heterogene regering er zullen voor zorgen dat er geen beleid zal gevoerd worden. Bovendien blijkt uit de nota Di Rupo dat België de Griekse route inslaat.

Luunteen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onderhandelingsagenda van Elio di Rupo

 

Zoals overeengekomen zullen de werkzaamheden rond de formatie terug van start gaan op dinsdag 16 augustus.

Elio Di Rupo zal op 16 augustus om 10 uur vooreerst de Eerste Minister van de regering in lopende zaken Yves Leterme ontmoeten (vergadering op Wetstraat 16) om onder andere een stand van zaken op te maken over de opstelling van de begroting voor 2012 en de budgettaire verplichtingen van ons land bij de Europese Unie.


In navolging van het akkoord dat op 22 juli jongstleden tussen de acht partijen werd overeengekomen, zal de formateur elke vertegenwoordiger van die acht partijen individueel ontmoeten in de kantoren van de Voorzitter van de Kamer:
- Alexander De Croo, 16 augustus om 12u30;
- Caroline Gennez, 16 augustus om 14u30;
- Jean-Michel Javaux, 17 augustus om 12u30;
- Charles Michel, 18 augustus om 10u;
- Laurette Onkelinx, 18 augustus om 12u30;
- Joelle Milquet, 18 augustus om 15u30;
- Wouter Van Besien, 19 augustus om 13u;
- Wouter Beke, 23 augustus om 10u.

Op vrijdag 19 augustus zal om 15u30 een eerste plenaire vergadering met de acht partijen worden gehouden. Een tweede ontmoeting met de acht partijen is gepland voor 23 augustus om 15u30.

De formateur heeft de voorzitters van de betrokken partijen gevraagd om zich na de ontmoeting van 23 augustus elke dag beschikbaar te houden.

Zoals overeengekomen op 22 juli zullen de onderhandeling beginnen met BHV en andere institutionele vraagstukken.

Gelet op de internationale situatie, hoopt de formateur dat elke partij ernaar zal streven om zo snel mogelijk tot een oplossing voor BHV en een grote staatshervorming te komen, zodat men nadien een nieuwe regering kan vormen om de sociale en economische hervormingen, die ons land dringend nodig heeft, in het werk te stellen.

De partijen van goede wil, zoals de Heer Tjeven Vanackere, hen noemt, zijn klaar om de burgers, het land en de Vorst te dienen. Wat kan een mens meer verlangen ?




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!