ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
16-08-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tussen de boerderijen



wanneer je tussen de boeren woont , dan leef je wel met ze mee , in elk seizoen ....

en je denkt terug aan vroeger -----

hoe het was in je kindertijd en zelfs nog in je jonge jaren ---

het oogsten van graan , was een heel zwaar werk ,  meestal  met de " zeis " en dan werden de aren opgebonden in "bussels " en  "gestukt "

in  "hutten ," door de vrouwen , het was echt  DE HANDEN UIT DE MOUWEN EN IN HET ZWEET  WERKEN !

 nu zijn het machines  van 't ploegen en ' t zaaien  tot en met de oogst en het binnen halen !



download-1



thumbnail-20230816-105038



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (24)

23-01-2024
pavzi.com

A group of dedicated webmasters and bloggers founded Pavzi.com with the goal of producing accurate, interesting, and worthwhile content. We function more like an online community on pavzi.com, offering a range of tools, resources, and debates focused on news and current affairs. Together, our content and editorial teams provide you with the most up-to-date information available online about any subject. Here you'll find a wide range of subjects, resources, news, and current affairs. With the support of editorial and content teams, we provide the best online content available across all categories.

23-01-2024, 07:27 geschreven door pavzi.com


19-08-2023
Goede morgen Ani

Image1-Louise-2
Ik wens je een heel mooi weekend
geniet in alles wat je van plan bent
Liefs José

19-08-2023, 09:48 geschreven door José


Herinneringen

Ik ben een stadskind maar mijn beste herinneringen zijn aan de vakanties  bij mijn bomma in Kalmthout waar ze een vakantieverblijf had... geen boerderij maar veel fruitbomen en de smaak van de reine claudes daar heb ik nooit meer kunnen vinden... dat was een boom die midden in de mesthoop stond en blijkbaar vond die dat lekker... drinken deed je daar met ofwel koude koffie of pompwater... meer was er niet... wat ik toen ook zo mooi vond waren die blauwe korenbloemen in de velden en die vindt je ook niet meer... de was werd gedaan in een kuip buiten nog met een wasbord en ik mocht dan de wringer bedienen en vond het leuk ook nog... een tijd die nooit meer terug komt maar zalig om aan terug te denken.

Alles goed daar bij jou... bij mij wat minder maar ik hou me op de been.

 

19-08-2023, 09:26 geschreven door Myette34


een lieve groet voor jou vandaag !

joven-mujer-libre-corriendo-vestido-blanco-cerca-mar-al-atardecer-78492-4691.webp
onbekommerd door het leven dansen
het is een kunst
maar het proberen waard  !
liefs meeuw

19-08-2023, 07:21 geschreven door meeuw


weekend groetjes
animaatjes-weekend-94250.jpg

Het geluk is als de zon,
 je mag er niet met open ogen naar kijken.
Samen met onze  schatjes
komen wij een fijn weekend wensen.
Veel liefs van Freddy en Patty .

19-08-2023, 01:58 geschreven door Patty en Freddy


18-08-2023
Dag lieve Ani fijn weekend gewenst xxx
Kind-poesjes-voeren-in-bed.gif

18-08-2023, 19:50 geschreven door Lenie


goeie namiddag Ani

Ik was blij je even op mijn blog te zien want het was precies al een tijdje ik was juist van plan om eens te horen of alles ok was met jou!

Inderdaad het is een uitdaging om nog steeds te kunnen samenkomen. De 2 zussen van Tony zijn al 80 ers en sukkelen alletwee met de gezondheid. Het is dus altijd de vraag of ze er volgend jaar nog zullen bij zijn. De man van zijn overleden zus ( hij is het kakkenestje van de familie) zag er nog prima uit en eigenlijk mogen ik en mijn halfbedde ook niet klagen als ik hen allemaal zag.. want je wordt niet ongestraft oud hé..smiley-laughing.gif Dat zei ons ma haar huistdokter toen ze klaagde dat het altijd iets was!!!!!!

IK ben benieuwd wat ik woensdag zal horen bij de oogarts. De helderheid is prima , de scherpte niet altijd 100% zeker mijn rechter oog niet ... Nochtans zou ik graag zonder bril willen blijven lopen want dat ding op mijn neus was een bron van ergernis omdat ik om de haverklap mijn glazen wilde kuisen, ik kon geen vlek of stofje verdragen.  Nu ik hoor het wel!

Intussen zullen we genieten van een rustig en zonnig weekend want volgende week dinsdag is de volgende BBQmaar dan met een mindere bende!

Houd je goed en een dikke kus

vis.gif

18-08-2023, 17:47 geschreven door NATOKEN


Mijn eerste grasmachine was 'n zeis Ani, nu 42 jaar geleden. Overgenomen van de vorige eigenaar van onze woning.

aa-1

18-08-2023, 16:45 geschreven door eddy meuris


. . .

Vandaag al vrijdag en ja, ik ben vergeten van hier iets te zetten toen ik kwam bij lezen, sorry maar ik maak het hiermee dan toch weer goed !
Ben deze voormiddag al naar de winkel geweest en was reeds rond halftien weer terug thuis, dat is toch vroeg en echt veel volk was er niet op de been, wel vooral vrouwen die brood en dergelijke kwamen halen, net als ikzelf dus.  'k Was dan ook gisteren in de namiddag geweest maar dan kan je fluiten naar het brood dat ik nodig heb, een stokbrood bracht ik ook mee en dat is voor deze namiddag, al zet ik dat voordien dan wel even in de oven !  Verder hel ik nog een taartje mee genomen, iets wat ik graag lust en dat is heel lang geleden, hoe lang, ik weet het niet meer om eerlijk te zijn maar wel echt lang geleden, zo zie je maar dat je zonder ook wel verder kan !

Hier is alles zo grijs als wat er het zou wat willen miezeren, je voelt tussendoor wel een fijne druppel neer vallen maar echt regenen doet het niet, kan nog komen want je weet maar nooit.  Het is op dit moment echt zo een rot weer, eerder zwoel te noemen en ja, dat voorspeld niet veel goeds voor de komende dagen, hopelijk komt de zon er vandaag ook eens even door de wolken heen, gisteren in de late namiddag heeft ze zich even laten zien maar dan heb ik er hier geen voordeel meer aan, dan is ze al lang door naar het westen toen en dan staat er een muur in de weg om op mijn terras nog te schijnen !  Ik heb die voordelen dan soms wel als het slecht weer is uit het westen maar nu heb ik dus de late zon ook niet meer en ja, dat is wel een verschil met andere appartementen die in dezelfde rij staan als waar ik woon, dat op de hoek heeft alles mee maar heeft dus ook drie buitenmuren en dat kan je wel voelen als het niet goed geïsoleerd is, ach, ik heb dan ook weer wat in de namiddag buiten gezeten, in een boekje zitten lezen wat ik had meegebracht uit het warenhuis.

En ja, ik was gisteren daar dus ook nog al eens geweest en die man aan de "vers-toog" zei dat ik deze keer niet zoveel mee had blijkbaar, neen, niet van uit de verstoog maar wel van de rest, ik was redelijk goed beladen naar huis toe gegaan, had zelfs nog een boodschappentas aan mijn hand maar daar zaten de fruitsoorten in als nectarines en aardbeien, de andere spullen zaten allemaal in de zak op wieltjes !  Ach, ik kom er graag omdat je er zowat alles ook kan vinden wat je maar kan nodig hebben, alleen de bloemen neem ik niet vaak mee omdat die niet altijd even mooi zijn, ik denk dat ze niet de verzorging krijgen die ze nodig hebben of gewoon geen goede plaats om ze even te bewaren voordat ze aangekocht worden !

Lieve groeten en een fijn weekend toegewenst, knuffel.

18-08-2023, 10:15 geschreven door Chris


een fijne goeiemorgen !

istockphoto-1197716102-170667a.jpg
soms heb ik zin mij weg te stoppen
van alle kommer en kwel
even de wereld zien
op een andere wijze   !
liefs meeuw

18-08-2023, 09:54 geschreven door meeuw


Deze foto's zijn toen & nu mooi

Pompoen-K.jpg

 

Wij gaan alweer langzaam naar het weekend toe.
Het begin avonds al wat vroeger donker te worden.
Volgende maand begin de herfst alweer.
Wens iedereen nog een heel mooi weekend.

18-08-2023, 09:54 geschreven door Dirk


'k kom even je mooie blog binnenlopen

Goedemorgen Ani, ik kom even een bezoekje brengen aan uw mooie blog met deze maal  mooie foto's van het oogsten; .

U schreef dat het al heel lang geleden was dat u in de dierentuin was geweest. Wij hebben de dierentuin in onze woonplaats en omdat mijn "Allessie" van 74 jr.  al vele jaren Parkinson heeft kunnen we niet ver reizen en houden al onze uitjes in de buurt.

Wij hebben een abonnement op het park en zijn daar een paar keer per jaar te vinden; Ook hebben we een museum jaarkaart en gaan dan af en toe eens naar een museum. Ach ja zo heeft een ieder zijn eigen kruisje niet waar ? 

 

 
een prettige vrijdag toegewenst
lieve groet van Gé

18-08-2023, 06:51 geschreven door Gé


bijna weekend
animaatjes-vrijdag-26916.gif

Begin de dag met een dansje,
begin de dag met een lach
want wie vrolijk kijkt in de morgen
die lacht de hele dag.
Dikke knuffels van ons allemaal

18-08-2023, 03:54 geschreven door Patty en Freddy


17-08-2023
goede avond

a8269da70acf4007500bbc049f39b09c

17-08-2023, 18:57 geschreven door Liliane


zo herkenbaar

En ik heb ze zelfs nog met vlegens in een perfect ritme met 4  het graan uit de aren zien kloppen... een zeer intens werk. Later kwam de dorsmachine en dan speelden we in het kaf dat eruit vloog. Heb zo ooit een slofje in dat kaf verloren en we vonden het niet meer terug en biebie mocht op haar blote voet naar huis!

Mijn grootvader had 2 grote percelen grond en op het ene plantte hij aardappelen en op het andere tarwe, dus ik weet wat bussels maken is en ze in mijten zetten... want ik "mocht = moest" meehelpen als ik niets anders te doen had idem met aardappelen rapen.... en dat meestal in de vroege avond of morgen want mijn grootvader ging ook uit werken en soms had hij al 25 rijen aardappelen uitgedaan voor hij naar het werk ging en die geraakten niet vanzelf in de mand!!!....Eerlijk? Dat mis ik nu niet meer zie!! hahaha

 Hoe gaat het nog met jou? Hier gaat het, ik ben aan mijn laatste week druppeltjes bezig en mag volgende week woensdag op controle.. Ik heb er een dubbel gevoel bij, de helderheid van mijn zicht is stukken beter van de scherpte had ik precies meer verwacht zeker van mijn rechter oog. Ik ben benieuwd wat het vonnis zal zijn want ik voel me best ok zonder bril die om de haverklap moet gekuist worden omdat er vegen op zijn!

Houd je daar gezond en wel en niet overdrijven hé! hahahaha

 Hartelijke groeten en kus

vis.gif

17-08-2023, 15:42 geschreven door NATOKEN


altijd fijn hier te zijn

<c

unnamed.jpg

17-08-2023, 14:26 geschreven door françois


Dag lieve Anitje

Ik vind dat wel heel mooie herinneringen Anitje, ons vader hielp bij de boeren om een frankske bij te verdienen(wij waren met 6 kinderen) en wij moesten dan zijn boterhammetjes en wat fruit naar het land brengen,en één flesje bier. Zeer fijne tijd Anitje,we hadden hetgeen we nodig hadden,niks te kort maar ook geen luxe. Ik wens jou een mooie dag en fijn weekend.

QK4A7ip.jpg'

17-08-2023, 12:40 geschreven door Monique


Ik ben een stadsmens, Ani

1-76Lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

17-08-2023, 11:05 geschreven door Annie & Rogier


Hard labeur destijds!
Maarten-nieuw.gif

17-08-2023, 09:58 geschreven door Martin


geniet van je dag !

gaivota-e-mar-bonitos-com-por-do-sol-42044-3417.jpg
omarm elke dag
wees blij met het leven
heb lief
diegenen die bij je zijn
liefs meeuw

17-08-2023, 07:23 geschreven door meeuw


een fijne donderdag
animaatjes-donderdag-67193.jpg

We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
zelfs vaak in verre oorden.
Maar we vinden hem meestal dichtbij,
in een paar bemoedigende woorden.
Lieve groetjes van Freddy en Patty

17-08-2023, 02:50 geschreven door Patty en Freddy


HALLO LIEVE BLOGMAATJES PRETTIGE DAG GEWENST

HALLO BLOGMAATJES KOM JULLIE EEN AANGENAME DAG WENSEN EN GENIET VAN HET MOOIE WEERTJE DAT WE NU KRIJGEN LIEVE GROETJES VAN CHRISTIANE EN TOT VRIJDAG LIEVERDS

BLOGJES-17-AUG.png

GELUKKIG VVOR DE BOEREN GAAT HET NU ALLEMAAL VEEL BETER HE LIEFJE

17-08-2023, 01:36 geschreven door krikie


16-08-2023
Dag Ani

Image1-happy-time
Ik wens je een hele mooie en een zonnige midweek
geniet ervan met liefs José

Ja de tijden zijn veranderd he Ani en dat is met alles

16-08-2023, 12:30 geschreven door José


wij komen helpen de week door te zagen.

Een-tuin-in-Tacoma Je hebt tuinen en tuinen, maar deze is wel heel bijzonder. Kijk zelf maar. Groetjes Jan en Elena

16-08-2023, 11:28 geschreven door Jan en Elena


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!