Gastenboek
  • Dat probleem doet zich bij ons al eens voor, Jose.
  • Josè
  • Gezellige woensdag
  • Goedemiddag lieve Jose,
  • MOJE MILÁ JOSÉ

    Heerlijke kersenvlaai met slagroom staat klaar

    Red wine van Marianne

    De klanken van de muziek van Mariska

    Recept voor vrienden van Elza

    Sprookjes zjin er van Ingrid

    De laatste stuiptrekkingen van de zomer van Gerda

    Herfst decoratie van Tinie en Ans

    Als twee lieve ogen je vragen
    help me, want ik heb zo'n pijn
    Mag je dan omdat je hem niet
    wilt missen egoistisch zijn?
    Als twee lieve ogen je vragen
    baasje, laat me toch gaan
    Mag je dan, omdat je zelf
    nog niet zover bent zeggen
    het is nog niet gedaan
    Het is juist uit liefde voor jou
    dat we je hebben laten gaan
    We hebben je nog geaaid
    en een laatste kus gegeven
    Je bent nu niet meer hier
    maar in ons hart blijf
    je voor altijd leven
    Rust zacht mijn lieve schat

    Dank je wel liefje

    Dank je wel liefje

    ​ ​

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz 

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Image3-plzzz

    Welkom bij José

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.At the farm

    Drogen je handdoeken en theedoeken niet goed af? Deze truc helpt

    Heb je net een nieuwe (bad)handdoek of theedoek gekocht, maar droogt 'ie niet goed af? Dan is er een simpele manier om het textiel weer absorberend te maken.

    Zo droogt je handdoek weer goed af

    Een nieuwe handdoek of theedoek neemt het water vaak nog niet zo goed op. Dit komt door het natuurlijke waslaagje en allerlei chemische stoffen die de fabrikant toevoegt. Om dit te verhelpen, kun je het best de hulp van onze redder in nood inschakelen: azijn.

    Laat je handdoek een paar uurtjes weken in koud water met een scheut azijn. Hierdoor wordt niet alleen het natuurlijke waslaagje verwijderd, maar blijven de kleuren ook langer mooi. Vervolgens was je het op zestig graden. Het best kun je de handdoek daarna aan de lucht laten drogen.

    Et voilà: je handdoek is (weer) absorberend.


    » Reageer (0)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Late summer day's

    Los deze verrassende problemen op met alleen citroen, zout en peper!

    De kracht van citroen, peper en zout

    Citroensap wordt van oudsher ingezet in de geneeskunde vanwege zijn vochtafdrijvende en antiseptische eigenschappen. Zout, essentieel voor ons lichaam net zoals water en zuurstof, is alleen nuttig als het goed wordt opgenomen, waarbij Himalaya zout beter presteert dan gewoon keukenzout. Zwarte peper is lang een traditioneel medicijn geweest. Het is dus niet vreemd dat deze combinatie diverse helse kwaaltjes kan bestrijden.

     Keelpijn: Als je last hebt van keelpijn, kun je gorgelen met een mengsel van 1 eetlepel vers citroensap, een halve theelepel zwarte peper en een theelepel zout, opgelost in warm water. Dit kan de pijn verzachten en de keel reinigen.

    Aften: Als je af en toe last hebt van aften, kan het helpen om je mond driemaal daags te spoelen met een mengsel van een eetlepel Himalaya zout in een kopje warm water. Dit kan de aften sneller doen verdwijnen.

    Misselijkheid verlichten: Peper kan maagklachten verlichten terwijl citroen misselijkheid kan stoppen. Meng een eetlepel citroensap en een theelepel zwarte peper in een groot glas warm water en drink dit langzaam met kleine slokjes.

    Verkoudheid en griep: Citroen is een geweldige remedie tegen verkoudheid en griep. Laat het sap van een halve citroen samen met de schil trekken in een mok met heet water voor tien minuten, verwijder dan de schil en drink dit dagelijks totdat je symptomen verdwijnen.

    Afvallen: Wil je wat kilo’s kwijt? Probeer dan eens een drankje van 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, 2 eetlepels citroensap en een eetlepel honing, gemengd in een glas water. Drink dit elke ochtend op een lege maag voor snelle resultaten.


    » Reageer (14)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet

    Waarom je na dit trucje nooit meer een vloerwisser koopt!

    Vloerwissers zijn ontzettend handig; binnen enkele bewegingen kun je jouw vloer schoonmaken zonder steeds met die zware stofzuiger te hoeven slepen. Maar man, wat zijn die Swiffer-doekjes duur!

    Gelukkig kan het ook eenvoudiger en veel goedkoper!

    De oplossing: oude sokken

    Verzamel alle oude sokken uit je kast en gooi ze nooit meer weg! Deze sokken zijn namelijk perfect voor het schoonmaken van je vloer. Vooral badstoffen sokken zijn hiervoor ideaal. En laten we eerlijk zijn, iedereen heeft wel een stapel ‘single’ sokken liggen. Ideaal toch? Pak een vloerwisser van welk merk dan ook en sleep er een oude sok overheen. Plaats de sok zo om de kop van de vloerwisser dat de opening van de sok aan de bovenkant zit. Op deze manier kun je snel en efficiënt je vloer schoonmaken.

    Een leuk extraatje: je kunt de sokken gewoon in de wasmachine gooien en opnieuw gebruiken. Het is dus niet alleen voordelig, maar ook nog eens goed voor het milieu!

    Extra tip voor een fris huis

    Wil je dat je huis lekker ruikt terwijl je aan het schoonmaken bent? Spuit dan wat doe-het-zelf schoonmaakmiddel of allesreiniger op de sok voordat je begint. Op deze manier heb je niet alleen een schone, maar ook een heerlijk geurend huis.


    » Reageer (15)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lovely jungle

    Je gelooft nooit waarvoor je maizena allemaal kunt gebruiken!

    Verwijderen van Vetvlekken

    Maizena is ideaal om vetvlekken uit je tapijt of meubels te halen. Strooi een theelepel maizena over de vlek en laat dit vijftien tot twintig minuten intrekken. Daarna zuig je het poeder op met de stofzuiger, en de vlek is als sneeuw voor de zon verdwenen.

    Schoonmaken van Ramen

    Voeg een theelepel maizena toe aan je gebruikelijke sopje en meng dit goed. Maak daarna je ramen schoon zoals je normaal zou doen. Het resultaat? Streeploze, glanzende ramen!

    Polijsten van Houten Meubilair

    Heb je een oude stoel, tafel of bank die zijn glans heeft verloren? Gebruik maizena als een goedkope en effectieve oplossing. Wrijf wat maizena op je houten meubels en laat dit ongeveer vijftien minuten inwerken. Veeg het daarna eraf, en je zult zien dat je meubels weer prachtig glanzen.

    Extra Zachte Kleding

    Doe een eetlepel maizena in 500 milliliter water en meng dit goed. Giet het mengsel in een spuitfles en spray dit over je kleding voordat je gaat strijken. Het resultaat? Superzachte kleding!

    Kattenverzorging

    Maizena kan ook helpen om de vacht van je kat mooier en minder stinkend te maken. Strooi wat maizena over de vacht van je kat en werk het met je handen door de vacht. Wist je dat professionals deze truc al jaren gebruiken bij kattenshows?


    » Reageer (21)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coffee shop

    01coffee shop

    Koffie is écht gezond: het beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten

    Waar koffie ooit iets was waarmee je probeerde te minderen, hoort het nu bij een gezond dieet. Onderzoeken tonen zelfs aan dat het beschermt tegen hart- en vaatziekten en kanker.

    Bij mensen die drie tot vier kopjes koffie per dag drinken neemt het risico op vroegtijdige sterfte aan hart- en vaatziekten af met 30 procent

    Iets vergelijkbaars geldt voor leverziekten: de kans op leverkanker daalt met 45 procent als je minimaal drie kopjes per dag drinkt. Koffie verkleint bovendien het risico op bepaalde kankersoorten, zoals leverkanker, darmkanker en baarmoederkanker.

    Met cafeïne stimuleer je het centrale zenuwstelsel, waardoor je alerter wordt en je je beter kunt concentreren. Bovendien is het eigenlijk niet verslavend. Je kunt er normaal mee functioneren”. Ook chlorogeenzuur is een fijn stofje in koffie, omdat het de vetopslag in de lever tegengaat. "Als je lever te veel vet opslaat, kan dat leiden tot een vervette lever, en dat kan leiden tot leverkanker.

    Minder gezond zijn de stoffen cafestol en kahweol, die slecht zijn voor je cholesterol. Maar zet je ouderwetse filterkoffie of gebruik je een Senseo-apparaat dan houdt het filter vrijwel alle slechte stoffen tegen. Een percolator, nespresso-apparaat of andere espressomachine doet dat niet en is om die reden minder aan te raden.


    » Reageer (22)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apple season

    Een verkeerde mossel herken je met deze simpele truc

    Als je thuis een mosselavond organiseert wil je natuurlijk niet dat je gasten vergiftigd naar huis gaan. Van een verkeerde mossel kan je namelijk flink ziek worden. Voordat je de mosselen aan tafel serveert, is het aan te raden om van tevoren een snelle kwaliteitscheck te doen. Het is namelijk heel gebruikelijk dat er een paar slechte mossels tussen zitten. Zo pik je die er tussenuit:

    Mosselen sluiten

    De eerste stap van het bereiden begint al met een controle. Zodra je de mosselen uit de verpakking haalt en je merkt dat er een aantal beschadigde mosselschelpen tussen zitten, dan moet je deze direct weggooien. De bacteriën van kapotte mossels kunnen je erg ziek maken.

    Vervolgens kan je de overgebleven mosselen onder de koude kraan houden. Wanneer de mossel sluit, dan is hij goed. Als de mossel niet sluit, dan is het nodig om ook deze weg te gooien. Koop je ongewassen mosselen van de visboer? Dan is het beter om ze eerst een uur in koud water met veel zout te leggen. Op deze manier verwijder je al het zand en vuil.

    Twijfelgeval? Doe de tik-truc! 

    Weet je nog niet zeker of de mossel goed is? Geef hem dan een tik op de bolle kant tegen een stevig en stabiel oppervlak. Een eetbare mossel zal in dit geval sluiten. Nu je ze dubbel hebt gecontroleerd hoef je ze alleen nog te bereiden in de pan. Serveer het met een lekkere portie friet of knoflookbrood.

    Animation1


    » Reageer (19)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Memories on Greece

    Door een schijfje citroen in je afvoerputje neer te leggen los je 2 vervelende problemen op!

    De kracht van citroen voor een frisse afvoer

    Citroenen staan al eeuwenlang bekend om hun veelzijdige eigenschappen en worden gebruikt voor zowel culinaire als huishoudelijke doeleinden. Een van de meest opvallende kenmerken van citroenen is hun hoge zuurgraad, voornamelijk te danken aan het aanwezige citroenzuur. Dit zuur is een natuurlijk reinigingsmiddel en werkt als een milde, niet-giftige ontstopper voor je afvoerputje.

    Met een simpel schijfje citroen kun je op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier je afvoer schoonmaken en van een heerlijke geur voorzien. Dit natuurlijke middel is niet alleen effectief, maar ook veilig in gebruik, waardoor het een uitstekend alternatief is voor agressieve chemische reinigingsmiddelen. Dus, de volgende keer dat je afvoer verstopt raakt of onaangenaam begint te ruiken, haal dan gewoon een citroen tevoorschijn en ervaar zelf de verbazingwekkende kracht van dit simpele huishoudelijke wonder!


    » Reageer (8)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blueberries lime

    Te veel zout toegevoegd: met deze trucjes red je je gerecht

    Zout is een fantastische smaakmaker in gerechten, maar als je ermee uitschiet, wordt een gerecht al gauw onaangenaam om te eten. Is je gerecht te zout geworden, dan hoeft het niet meteen de prullenbak in.

    Voeg water toe

    Het valt enigszins in de categorie volume vergroten: voeg meer water toe. Dit heeft alleen zin als het een vloeibaar gerecht is zoals een soep, saus of stoofpotje. Het water zorgt er natuurlijk ook voor dat een saus of stoofpotje een dunnere consistentie krijgt. Is dat niet gewenst? Voeg dan eventueel wat extra bindmiddel toe om het de gewenste consistentie te bereiken.

    Voeg zetmeelrijke ingrediënten toe

    Het toevoegen van een product dat rijk is aan zetmeel kan helpen de zoute smaak tegen te gaan. Het zetmeel absorbeert het zout waardoor je gerecht een betere smaakbalans heeft. Voorbeelden van zetmeelrijke producten zijn aardappelen, pasta, noedels en rijst. Houd er rekening mee dat het toevoegen van een zetmeelrijk product je gerecht ook in kan binden. Een saus of soep zal dus een wat dikkere consistentie krijgen. Dit kun je vervolgens weer verdunnen door extra water toe te voegen.


    » Reageer (14)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautiful day

    Indian Summer

    Een zomerse periode die tegen het najaar aanschurkt, wordt soms betiteld als een Indian summer. Maar dat is in dit geval nog niet terecht.

    Een periode die lijkt op zomer is van september tot half november niet ongebruikelijk. Voor dit soort nazomerperiodes worden veel verschillende namen gebruikt.

    De term 'oudewijvenzomer' verwijst naar oude vrouwen die in het verleden hun tijd besteedden met breien en spinnen. In het najaar maken veldspinnen - zoals deze vrouwen - lange draden die 's ochtends goed opvallen doordat de ochtenddauw ze laat glinsteren.

    In Noord-Amerika spreekt men van een Indian summer. De bomen hebben dan al herfstkleuren en bladeren zijn niet meer groen, maar oranje. Deze opvallende kleuren worden dan fel verlicht door de zon. De term ontstond vermoedelijk omdat de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika in deze periode van het jaar veel op jacht gingen.

    Het is echter nog geen herfst. Een nazomer kan zich pas voordoen als de zomer voorbij is, en de astronomische zomer loopt dit jaar tot 22 september. Dan pas begint de herfst. De meteorologische zomer is wel al ten einde: die liep tot 1 september. Maar deze is alleen bedacht om gemakkelijk weerdata te berekenen.

    Wanneer is er wél sprake van een Indian summer?

    Niet elke warme periode in de herfst mag gelijk een Indian summer worden genoemd. Er moet eerst een periode van duidelijk koud en nat herfstweer aan vooraf zijn gegaan. Sommige experts zeggen zelfs dat het al moet hebben gevroren om van een echte Indian summer te kunnen spreken.


    » Reageer (20)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerend verhaal

    Deze dankbare pinguïn zwemt elk jaar 8000 km om zijn redder terug te zien

    Uniek, schattig, ontroerend, en prachtig. Met geen pen is dit bijzondere verhaal volledig te beschrijven. Het avontuur begon toen een hulpeloze pinguïn genaamd Dindim werd aangetroffen op een Braziliaans strand, volledig bedekt met olie en vechtend voor zijn leven. De visser João Pereira de Souza nam het arme dier onder zijn hoede en besteedde een week aan het schoonmaken en verzorgen van de pinguïn totdat deze helemaal hersteld was. Gedurende elf maanden bleef Dindim bij João. Na die periode verdween hij plotseling, maar sindsdien keert hij elk jaar terug om zijn redder te bezoeken.

    Niemand anders mag hem aanraken, anders bijt hij,” vertelde João. Maar ik mag hem douchen, sardientjes voeren en op schoot nemen.” Hij voegde eraan toe: “Ik houd van de pinguïn alsof het mijn eigen kind is en ik geloof dat hij ook van mij houdt.

    Nu brengt Dindim elk jaar acht maanden bij João door, waarna hij de rest van de maanden langs de kust van Argentinië of Chili zwemt om daar een partner te vinden en zich voort te planten. Dindim en João hebben een band ontwikkeld die zo sterk is dat zelfs een afstand van 8000 kilometer hen niet kan scheiden.


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back to school

    Wie kent het potje van vroeger nou niet? Tijgerbalsem! De laatste jaren is dit wonderbaarlijke zalf product in de vergetelheid geraakt en dit is erg zonde. Het middel dat uit China afkomstig is bestaat al meer dan een eeuw. Het is ontwikkeld door de Chinese kruidendokter Aw Chu Kin in 1870.

    Tegenwoordig weet bijna niemand nog wat het is, maar het is een geniaal zalfje.Bij het aanbrengen van de zalf ontstaat er een warmte-sensatie, wat erg fijn is als je last hebt van je armen of benen. Echter kun je tijgerbalsem op tientallen manieren gebruiken

    Ongedierte: Als je plekken in huis hebt waar veel ongedierte en insecten komen, smeer dan een beetje tijgerbalsem op de plekken waar ze vaak komen. De geur van tijgerbalsem zorgt ervoor dat ongedierte weg blijft!

    Verfvlekken op je handen: heb je na het verven wat verfspetters op je handen gekregen? Smeer het in met wat tijgerbalsem en je veegt het er zo af met een doek.

    Een verstopte neus: tijgerbalsem zit tjokvol met menthol. Wanneer je een verstopte neus hebt, smeer je een klein beetje tijgerbalsem op en onder je neus. Belangrijk: smeer het niet op je slijmvliezen in je neus, want die kunnen gaan irriteren.

    Hoofdpijn: last van hoofdpijn? Smeer wat tijgerbalsem op je slaap en je zal merken dat de hoofdpijn wegtrekt.

    Muffe kleding: stop een open potje tijgerbalsem in je kledingkast. Tijgerbalsem zorgt ervoor dat je schoenen en kleding weer heerlijk fris gaan ruiken en het houdt ook motten weg.

    Stickers verwijderen: smeer er wat tijgerbalsem op en je trekt die stickerresten er zo vanaf.


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christelle

    Potgrond in de oven? Klinkt gek, maar echt handig!

    Hiervoor verdeel je de hoeveelheid potgrond die je nodig hebt over een bakplaat. Het beste is om er wat bakpapier onder te leggen. De grond moet ook licht vochtig zijn, dus besproei het met een beetje water en roer het een beetje. Zet de potgrond vervolgens 30 minuten in de oven op 120 graden

    Daarna moet je de potgrond volledig laten afkoelen voordat je deze voor je bloemen gebruikt. Maar wat zijn de voordelen hiervan? Door de potgrond in de oven te doen heb je de potgrond gesteriliseerd.

    Hierdoor worden schimmels en ongedierte gedood. Als je last hebt van schimmelmuggen, dien je de potgrond voor gebruik in de oven te doen. Hierdoor worden de larven vernietigd en heb je er geen last meer van. Zorg er dus voor dat je in het vervolg de potgrond altijd in de oven doet voordat je het op je bloemen gebruikt!


    » Reageer (13)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine

    Oeps: van deze dingen in huis word je veel sneller ziek

    De stofzuiger

    Uh, een stofzuiger gebruik je toch júist om je huis mee schoon te maken? Zeker waar, maar ook een stofzuiger moet schoongemaakt worden. Het is uit onderzoek gebleken dat oude stofzuigers, waarvan de filters en zakken niet vaak verwisseld worden, heel veel stof en bacteriën uitstoten. Het is daarom belangrijk om eens in de zoveel tijd – vaak kan je dit merken aan de zuigkracht van de stofzuiger – je stofzuiger eens een grondige reiniging te geven.

    Schoonmaakproducten

    In veel schoonmaakmiddelen zitten veel chemische stofjes. En ja, ze doen hun werk wel, maar toch kunnen ze je ziek maken. De chemicaliën bevatten kankerverwekkende stofjes, zoals bijvoorbeeld formaldehyde. Kies bij nieuwe aanschaf van poetsmiddelen liever voor producten met natuurlijke stoffen en basisdelen, zoals citroen en soda.

    De badmat

    Naast de slaapkamer is de badkamer – helaas – ook een broedplaats voor bacteriën. Het is er vaak vochtig, een beetje warm en er ligt een badmat. Bacteriën hebben hier de tijd van hun leven en hierdoor kan je dus sneller een infectie oplopen. Wat je hiertegen kan doen? Hang de mat na gebruik op een plekje waar-ie kan drogen. Daarnaast is het belangrijk om ‘m minstens één keer per maand te wassen op een hoge temperatuur.

    Het beddengoed

    Ik denk dat we het er allemaal mee eens zijn, dat het duiken in een fris, schoon opgemaakt bed het allerfijnste ooit is. Iets minder fijn: het feit dat je je beddengoed wel vaak moet wassen. Je bed is namelijk een broedplaats voor ziektekiemen en bacteriën. Dit is niet alleen slecht voor je huid maar deze ziektekiemen kunnen je ook ziek maken en dat is natuurlijk wat je wil voorkomen. Was daarom ongeveer eens per week je beddengoed, je kussensloop het liefst nog wat vaker.


    » Reageer (18)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.On the beach

    Hacks voor perfecte én lekkere ijsblokjes

    Gebruik kokend water. Geloof het of niet, maar het beste resultaat krijg je door kokend water te gebruiken om je ijsblokjes te maken. Dit komt omdat koud water tijdens het vriesproces een isolerende ijslaag vormt, wat de bevriezing vertraagt. Kokend water bevriest sneller en levert helder ijs op.

    Speciale ijsblokjes voor ijskoffie. IJsblokjes kun je maken van water, maar óók van je favoriete drankje, zoals koffie. Vul je ijsblokjesmal bijvoorbeeld met espresso en een scheutje melk in plaats van water. Zijn de blokjes bevroren? Voeg ze dan toe aan je ijskoffie. Zo voorkom dat je ijskoffie enerzijds ijskoud, maar anderzijds waterig is.

    Bevroren citroen- of sinaasappel schijfjes. Om je drankje een frisse smaak en verkoeling te geven, kun je er ook iets anders kouds indoen dan ijsblokjes. Snijd bijvoorbeeld eens een citroen of sinaasappel in plakjes en leg deze in de vriezer. Zo heb je een heerlijk en bijzonder ‘ijsblokje’ dat je drankje een frisse smaak geeft. Ook fijn: deze hack is top voor in cocktails.

    Bijzondere kruidenijsblokjes. Het klinkt misschien gek, maar ijsblokjes met kruiden kunnen ook enorm lekker zijn. Doe bijvoorbeeld eens wat kleine blaadjes kruiden, zoals munt of basilicum, in de ijsblokjesmal en geniet van een koud glas water met een fancy twist.

    Heerlijke wijnblokjes. Heb je een restje wijn over? Schenk de fles in het vervolg niet meer leeg, maar vul er een ijsblokjesmal mee. Deze hack is niet per se voor ín een drankje, maar wel heel handig voor het bereiden van een gerecht waarin je een scheutje wijn nodig hebt.


    » Reageer (14)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunflowers

    Manieren om zeep te gebruiken

    Schoon glas

    Vieze glazen en spiegels kunnen behoorlijk irritant zijn. Als je hier last van hebt, probeer dan een stukje zeep op het glas te wrijven en vervolgens af te vegen met een droge doek. Deze tip werkt niet alleen voor glazen, maar ook voor de badkamerspiegel!

    Tuin

    Insecten en knaagdieren kunnen je tuin flink beschadigen. Als je op zoek bent naar een veilige en betaalbare oplossing, strooi dan kleine stukjes zeep in je tuin. Ze werken als een natuurlijk pesticide en je zult merken dat je tuin erdoor verbetert.

    Onaangename geuren

    Vieze geuren kunnen erg vervelend zijn, maar gelukkig kunnen ze gemakkelijk worden opgelost! Leg gewoon een stukje zeep in je kasten, op kantoor of in je bagage en de vervelende geurtjes verdwijnen binnen korte tijd. De zeep absorbeert ongewenste geuren en laat je ruimte of spullen weer fris en schoon ruiken. Dit is een handige en goedkope truc om vervelende geuren te bestrijden!

    Krappe schoenen

    Nieuwe schoenen kunnen vaak hard zijn en leiden tot blaren of pijnlijke voeten. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: wrijf gewoon wat zeep op de plek van irritatie. Dit maakt het gebied zachter en voorkomt dat je last krijgt van blaren of pijnlijke voeten. Het is een handige truc die je kunt gebruiken om het inlopen van nieuwe schoenen veel comfortabeler te maken.

    Klemmende rits

    Als de rits van je broek of tas vastzit, kan een stukje zeep als smeermiddel wonderen verrichten! In bijna alle gevallen zal de rits daarna zonder problemen open en dicht gaan. Het is ook een geweldige oplossing tegen krakende en piepende deuren. Smeer gewoon een beetje zeep op de scharnieren en je zult merken dat ze veel soepeler en stiller werken


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afternoon tea

    Moet je champignons wassen of is borstelen écht beter?

    Champignons wassen

    Je zal het advies vast al wel eens gehoord hebben. Het beste zou zijn om je champignons niet te wassen, maar ze voorzichtig af te vegen met een borsteltje. Dit om te voorkomen dat ze water opnemen en hun textuur verliezen tijdens het koken. Daarnaast denken veel mensen dat champignons zich tijdens het wassen volzuigen met water en daardoor zompig en smaakloos worden. Maar, wat klopt daar nu eigenlijk van?

    Experts zeggen dus dat je prima je champignons onder stromend water kunt wassen. Wel is het raadzaam om dat vlak voor gebruik te doen. Als je champignons echt in water laat weken, kunnen ze wel slijmerig worden en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Ook kun je het beste alleen hele champignons wassen, dus wacht even met snijden. Dus, je kunt voortaan met een gerust hart je champignons een wasbeurt geven voordat je ze in een lekker gerecht gooit – zoals een van deze soepen of deze roerbak. Oh ja en dan nog een tip: mocht je nou iets met champignons klaar hebben gemaakt, dan kun je dat gerecht beter geen tweede keer opwarmen. The more you know!


    » Reageer (17)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tea party

    Last van vliegen in huis? Dankzij dit eenvoudige trucje zijn ze zo verdwenen

    Vliegen scheiden bepaalde geurstoffen af die nieuwe vliegen aantrekken, waardoor het best moeilijk kan zijn om vliegen in huis tegen te gaan. Bovendien zorgen voedsel, licht en warmte ervoor dat vliegen zich graag in jouw huis vestigen. Naast hun irritante aanwezigheid kunnen vliegen ook ziektes zoals salmonella of buikgriep verspreiden en je gezondheid in gevaar brengen. Deze vliegende insecten kunnen namelijk parasieten van mesthopen, uitwerpselen van huisdieren of zelfs dode vogels op hun lichaam hebben.

    Je hebt nodig:

    Een doorzichtige plastic zak

    Een muntstuk van 1 euro

    Water

    Een elastiekje

    Stappen:

    Vul de plastic zak met water.

    Voeg het muntstuk toe aan het water in de zak.

    Knijp voorzichtig in de zak om luchtbellen te verwijderen en sluit deze met het elastiekje.

    Hang de zak op bij de ingang van je huis, in de buurt van het raam of op een andere plek waar vliegen vaak binnenkomen.

    Vliegen hebben hele gevoelige ogen en zijn erg visueel ingesteld. Het water in de zak werkt als een lens, waardoor het muntstuk er voor hen uitziet als een gigantische, angstaanjagende bol. Het idee is dat de vliegen denken dat het muntstuk een roofdier is en ze daarom wegblijven.


    » Reageer (14)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In my imagination

    Hoe maak je ramen schoon zonder strepen?

    Voordat je aan de slag gaat met het schoonmaken van je ramen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Schrobben op een warme dag is geen goed idee. Het water verdampt sneller en laat lelijke vlekken achter. Je moet je ramen meerdere keren schoonmaken om het gewenste resultaat te krijgen. Je wilt de werkdruk toch niet verhogen? Je kunt de ramen ook beter niet schoonmaken bij vorst of regen. Het water bevriest dan en er ontstaan krassen op de ramen. De optimale tijd om de ramen te wassen is op een bewolkte, maar regenvrije dag.

    Wat gebruik je om je ramen schoon te maken zodat ze glinsteren?

    Gebruik microvezeldoekjes van 250-300g/m² om je ramen schoon te maken. Het is ook de moeite waard om een rubberen trekker aan te schaffen om overtollig water op te vangen. In plaats van te investeren in speciale schoonmaakmiddelen gebruik je glycerine, kan je kopen bij een drogist

    Giet een theelepel glycerine in een kom water,
    Meng grondig,
    Giet het mengsel in een verstuiverfles,
    Spuit het op de ramen en maak ze schoon met een doek.

    Glycerine werkt als een beschermende filter. Het beschermt je ramen tegen stof en ander vuil. Bovendien blijven ze langer schoon. Je kunt dit patent ook gebruiken om spiegels schoon te maken.


    » Reageer (16)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clarissa

    Moet je rauwe kip nou wel of niet wassen? Dit is het juiste antwoord

    Wel wassen of juist niet?

    Voordat je rauwe kip gaat bereiden is het niet aan te raden om je kip te wassen. Hier zijn twee redenen voor. Als eerste zorgt het afspoelen van je rauwe kip er niet voor dat bacteriën van de kip worden gewassen. Het is dus zonde van je tijd. Ten tweede kun je de situatie juist erger maken. Door je rauwe kip te wassen kun je zorgen voor kruisbesmetting.

    De spetters die vrijkomen tijdens het wassen van je rauwe kip kunnen op je aanrecht, je afwas of je glas met water terechtkomen. Hierdoor ben je dus onbewust een groter probleem voor jezelf aan het creëren. Het is daarom absoluut niet aan te raden om je rauwe kip te wassen voor het bereiden.

    Wat moet je dan wel doen?

    Om alle bacteriën te doden die zich op het rauwe kippenvlees bevinden dien je de kip goed te verwarmen. Zorg er dus voor dat jouw kipfilet door en door is verwarmd en goed doorbakken is. Rauwe kip eten is niet gezond en kan voor problemen zorgen.

    Heb je de kip aangeraakt met je handen? Dan dien je direct je handen goed te wassen. Is de rauwe kip in aanraking gekomen met een snijplank en een mes? Dan dien je deze ook direct af te wassen met heet water en afwasmiddel. Op die manier kun je op een veilige manier rauwe kip bereiden.

    Kans op een besmetting verkleinen

    Nu weet je hoe je kip het beste kunt bereiden om geen gevaren te lopen. Daarnaast is het ook belangrijk om je kip goed te bewaren. Wanneer je rauwe kip koopt in de supermarkt, kun je deze met een koeltas vervoeren naar huis. Eenmaal thuis zet je de rauwe kip direct in de koelkast of de vriezer. Wanneer je je kip hebt bereid kun je deze maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.


    » Reageer (16)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strawberry Fields

    Huishoudelijke klusjes waar je wodka voor kunt gebruiken

    Streepvrije spiegels en ramen

    Om streepvrije spiegels en ramen te hebben hoef je echt geen speciale glasspray te kopen. Je kunt die namelijk net zo goed zelf maken door 240 milliliter wodka (of witte rum) met 60 milliliter azijn en een halve theelepel vloeibare zeep te mengen. Gebruik het op dezelfde manier als glasspray en je zal zien dat je spiegel en ramen weer vlekkeloos glimmen. 

    Let op: Controleer wel eerst of je spiegels of ramen geen speciale coating hebben die beschadigd kunnen raken door één van de bestanddelen.

    Extra lang verse bloemen 

    Door het hoge alcoholpercentage heeft wodka een antibacteriële werking, wat voor verschillende doeleinden heel nuttig is. Zo ook voor je mooie bos bloemen. Door ongeveer één theelepel wodka per liter water toe te voegen aan de vaas blijven de vers gesneden bloemen veel langer mooi. De wodka doodt de bacteriën in het water en op de bloemstelen, waardoor je bloemen niet onnodig snel verwelken.

    Muf wasgoed 

    Van de wasmachine verwacht je dat je wasgoed er schoon uitkomt, wat gepaard zou moeten gaan met een frisse geur. Maar toch kan het wel eens gebeuren dat je was er juist muffig uit komt. Ook in dit geval is wodka de oplossing. Voeg simpelweg 80 milliliter wodka toe aan je wasmiddel en stel het gebruikelijke programma in. De alcohol zal de muffe geur neutraliseren waardoor je wasgoed voortaan lekker fris uit de machine komt zoals het hoort! 

    Uiteraard is het wel slim om uit te zoeken hoe het komt dat je wasgoed muf ruikt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de wasmachine zelf een schoonmaakbeurt nodig heeft.

    Geurstokjes die extra lang mee gaan

    Ook kan wodka ervoor zorgen dat je geurstokjes sterker ruiken én langer mee gaan. Deze geurolie kun je gemakkelijk zelf maken door ongeveer 60 milliliter wodka te mengen met een etherische olie naar keuze. De alcohol in de wodka zorgt ervoor dat de geur een boost krijgt waardoor je langer kunt genieten van je favoriete geur in huis.


    » Reageer (9)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blueberry delight

    Handige tip: je kunt opgeklopte dalgonakoffie invriezen voor de lekkerste ijskoffie

    Wat is dalgonakoffie?

    Dalgonakoffie is eigenlijk gewoon een opgeklopte koffie. Je maakt het door oploskoffie te mengen met suiker en heet water. Dit klop je op tot een luchtige, romige massa, die je traditioneel bovenop een mok warme melk schenkt. Het resultaat? Een drankje dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook nog eens fantastisch uitziet. De smaak van de opgeklopte koffie doet denken aan dalgona, een toffee-achtig snoepje uit Korea dat populair is bij zowel kinderen als toeristen.

    IJskoffie in de zomer

      Er niets verfrissender dan een ijskoud glas ijskoffie. Het combineert de rijke smaak van koffie met de verkwikkende koelte van ijs, waardoor het de perfecte drank is om je dag mee te beginnen of om even op te laden tijdens een warme middag. IJskoffie is meer dan zomaar een drankje; het is een zomers ritueel dat je helpt om de warmte te trotseren en toch van je dagelijkse dosis cafeïne te genieten.

    Koude dalgonakoffie

    Wist je dat je dalgonakoffie heel gemakkelijk kunt invriezen? Mix gelijke delen oploskoffie, suiker en heet water tot een glad, fluffy mengsel. In plaats van het meteen op te drinken, zet je het een paar uur in de vriezer. Het mengsel krijgt hierdoor een soort chewy textuur, maar blijft tegelijkertijd makkelijk schepbaar. Dit maakt het de perfecte basis voor ijskoffie, altijd klaar om te gebruiken wanneer je er zin in hebt.


    » Reageer (12)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer in Greece

    Dit is dé tip bij zonnebrand! Het staat gewoon in je koelkast

    Wanneer je last hebt van een verbrande huid, betekent dit dat je huid is blootgesteld aan teveel UV-straling. Hierdoor kunnen roodheid, warmte, zwellingen en pijn ontstaan. Het is zaak om een verbrande huid zo snel mogelijk te behandelen om schilfering te voorkomen.

    Omdat een verbrande huid op de eerste plek gekoeld en gekalmeerd moet worden kan er gebruik worden gemaakt van yoghurt. Yoghurt werkt verkoelend en verzorgend voor de verbrande huid. Ook zorgen de bacteriën die van nature in yoghurt voorkomen ervoor dat de huid gewapend is tegen de bacteriën die ontstekingen bij brandwonden veroorzaken. Je kunt de yoghurt gebruiken door het in een kommetje te doen en met beide vingers zachtjes op de verbrande huid in te masseren. Laat de yoghurt ongeveer 10-20 minuten zitten en spoel daarna af. Behandel hierna je huid met een aftersun met aloë vera.


    » Reageer (14)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderful hawaii

    Koele life hacks

    Beddengoed in de vriezer

    Het klinkt misschien vreemd, maar het werkt best goed. Stop je kussensloop en deken even in een zak. Leg deze vervolgens een paar minuten in de vriezer. Doe het kussensloop terug om je kussen en ga onder je dekens liggen. Geloof ons, je slaapt als een roosje vannacht.

    Ventilator level 100

    Een ventilator verkoelt sowieso al, maar het kan altijd beter. De lucht van het apparaat is al hartstikke lekker, maar als je een bord met ijsklontjes ervoor zet gaat het sneller. De ijskoude lucht verspreidt zich al snel door je huis. En dat is lekker.

    Leg de aspirientjes weg

    Het is geen geheim dat je van te veel hitte last kan krijgen van hoofdpijn. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat een Aspirientje het tijdens hitte alleen maar erger maakt. Het medicijn zorgt er namelijk voor dat je lichaam iets warmer wordt. En aangezien dat nou net de oorzaak is van je hoofdpijn, is het misschien slim om ze even links te laten liggen

    Cooling points

    Geen ventilator in huis of bij de hand, maar wel een koud flesje water of ijsklontjes? Dan is het goed om gebruik te maken van je zogeheten Cooling Points. Als je hier iets kouds tegenaan houdt, koelt je lichaam het snelst af. Je nek, elleboog, pols, knie en voet zijn cooling points.

    Ventilator richting de buitenlucht

    Een simpele tip, die niet zo goed is voor het milieu. Maar goed. Als je ‘s nachts een ventilator voor je raam zet richting de buitenlucht, voorkom je dat er warme lucht binnenkomt'


    » Reageer (7)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pirate adventure

    Voor alle wijnfans! Je kan nu slapen in een wijnvat en onbeperkt wijn drinken!

    Aan alle wijnliefhebbers: de perfecte uitstap ligt binnen handbereik! Stel je voor dat je in een heus wijnvat kan overnachten, én je kan zoveel wijn drinken als je maar wilt. Deze unieke ervaring is nu mogelijk in Duitsland. Of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent of gewoon kan genieten van een goed glas wijn: deze unieke kans mag je niet missen.

    Sasbachwalden, ongeveer 5,5 uur rijden van Utrecht, is de locatie van een charmant vakantiepark waar deze bijzondere ervaring wordt aangeboden. De Duitse autobanen bieden je de mogelijkheid om er in een mum van tijd te zijn, afhankelijk van je rijstijl natuurlijk! Sasbachwalden, prachtig gelegen in het Zwarte Woud, biedt naast wijn ook nog eens een adembenemende natuur.

    Slapen in een wijnvat

    Maak je geen zorgen, je slaapt niet in een zomaar een leeg wijnvat. Deze vaten zijn omgebouwd tot gezellige hotelkamers, uitgerust met alle comfort die je normaal ook in een hotel zou verwachten. En omdat de wijnvaten oorspronkelijk echt zijn gebruikt voor het opslaan van wijn, kan je zelfs nog genieten van die authentieke wijngeur.

    Het vakantiepark draagt de suggestieve naam ‘Schlafen im Weinfass’ (Slapen in een wijnvat). Naast deze speciale slaapplaats kan je ook genieten van lange wandelingen in het omringende bos en van de zelfgemaakte wijn van het domein. De prijs voor een overnachting bedraagt ongeveer 168 euro voor 2 personen. Inbegrepen in deze prijs zijn een mand vol lekkernijen, 3 flessen wijn en een uitgebreid ontbijt.


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grandma's farm

    Ideeën voor overgebleven pulp uit je slowjuicer

    Heb je een lekker sapje gemaakt met je slowjuicer? Gooi de overgebleven pulp dan niet weg. Hier kun je namelijk allerlei lekkere gerechtjes mee maken.

    1. Worteltaart
    Als je weleens wortelsap maakt, kun je de pulp perfect gebruiken voor een smeuïge worteltaart. Zo hoef je ook geen worteltjes meer te raspen.

    2. Smoothiebowl
    Mix wat plantaardige melk of yoghurt met overgebleven fruitpulp. Voeg er nog wat stukjes fruit, zaadjes en nootjes aan toe en je hebt een heerlijke smoothiebowl. Heerlijk als ontbijtje.

    3. Soep
    Als je een groentesapje hebt gemaakt kun je met het overgebleven pulp wat extra smaak en vitamines toevoegen aan aan je groentesoep. Je kunt er ook een bouillon van maken.

    4. Vegaburger
    Met groentesap pulp kun je perfecte burgers maken. Beetje broodkruimels erbij, eitje erdoor en bakken maar.
    Lekker op een hard bolletje met wat sla, avocado en humus erbij.

    5. Brownies
    Als je een fruitsapje hebt gemaakt dan kun je de pulp ervan goed gebruiken in brownies. Fruit en chocolade gaat heel goed samen. Wat zaadjes en nootjes erbij en je hebt een heerlijke brownie met fruitige twist.

    6 Roomkaas

    Wat doe je vervolgens op die crackers? Roomkaas met pulp natuurlijk. Simpel, mix een half bakje roomkaas met een paar volle eetlepels bieten of wortelpulp. Voeg voor wat extra smaak zout en kruiden eraan toe.


    » Reageer (8)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropical

    Huh: blijkbaar hebben veel dashboardkastjes een handige koelfunctie

    Geen gebruiksaanwijzing lezen

    Even eerlijk: heb jij de gebruiksaanwijzing van jouw auto grondig doorgelezen? Of überhaupt gelezen? Grote kans van niet. Automobilisten weten hoe ze auto moeten rijden (tenminste, dat hopen we) en vinden het daarom niet nodig om te lezen wat de auto nog meer kan. Als die maar kan rijden. En veel andere zaken – zoals hoe je van radiostation wisselt en hoe de ingebouwde navigatie werkt – leren we wel door het te doen. Maar met die anti-gebruiksaanwijzing-mindset zie je bepaalde handige snufjes nog weleens over het hoofd. Zoals een koelfunctie in je dashboardkastje.

    Koelfunctie

    Heeft jouw auto airconditioning? Dan is de kans heel groot dat jouw dashboardkastje een speciale koelfunctie heeft. En we weten allemaal hoe handig dat zou zijn! Je kunt er flesjes drinken gekoeld in bewaren, maar ook als je een lange autoreis voor de boeg hebt, kun je broodjes er gekoeld in bewaren

    Zo vind je het:

    Om te ontdekken of jouw auto deze functie heeft, hoe je alleen maar je dashboardkastje goed te inspecteren. Haal je kastje leeg en check of je een draaiknop of schakelaar kunt vinden. Vaak is het voorzien van een sneeuwvlok-symbool. Je hoeft vervolgens alleen de schakelaar om te zetten of aan de knop te draaien om de koelfunctie in te schakelen. Heerlijk makkelijk!


    » Reageer (11)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!