Ik ben Anne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Annebelleke.
Ik ben een vrouw en woon in Zwijnaarde (Gent) en mijn beroep is Kinderverzorgster.
Ik ben geboren op 18/12/1960 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Beren maken,Borduren en handwerk,verzamelen van Torck & Swan .
Mijn grootste hobby is Berenmaken. Maar daarnaast borduur ik graag en maak graag handwerken,daarvoor ga ik elke week naar de les.
Ook heb ik een grote interesse in Torck en Swan(Kinderwagen Fabrieken),dit door mijn beide grootouders.
BEERTJE MARGRIET
Gemaakt in 2006 Beertje Margriet is een eigen ontwerp. De bloemen die ze vast heeft heb ik zelf gemaakt met een vilt stofje. Margriet woont nu ergens in Engeland want op mijn eerste beurs te Brugge heeft ze een nieuwe thuis gekregen ! Genieten jullie hier maar van :
BEER WITCHY --------------------------- Beer Witchy Gemaakt in 2004
Witchy heb ik gemaakt samen met berenvriendinnen in een les die gegeven werd in Berenwinkel bij Els in de "De Hobbit" (Gent) HET WAS ER ZO LEUK ! En de Witchy's waren allemaal om ter mooist! Geniet hier maar van mijn Witchy
Beer FRIEDEL- Zelfontwerp en samen gemaakt met een vriendin VEROON
BEER FRIEDEL ____________________ Deze Beer heb ik gemaakt samen met een vriendin VEROON . We hebben samen dat patroontje gemaakt en uitgewerkt. Dat patroontje gebruik ik nu nooit meer uit respect voor Veroon want zij is jammer genoeg nog niet lang geleden overleden. Veroon was echt mijn grote hulp bij het maken en uitwerken van mijn Beren. Ze heeft me heel veel bijgeleerd.
WIE HEEFT ER NOG OUDE BERENFOTO'S ? -------------------------------- Ik hou van oude foto's of kaartjes van Beren! Wie help er mij? Je kan ze steeds door mailen.... Nu al hartelijk bedankt!
BEERTJE BILLY __________________ Na mijn ontwerp Benny kwam BEERTJE BILLY Hij is hetzelfde ontwerp maar in een ander stofje Hun kopje is in twee kleurtjes
Katrien Lingier verzamelt en koestert erfgoed-TORCK
Het nieuwsblad 13-14sept 2008.Editie DEINZE
Katrien Lingier verzamelt en koestert erfgoed Tocht langs laatste getuigen van kinderwagen- en speelgoedindustrie
DEINZE - Onder het motto 'Spelen met erfgoed en kinderwagens' kan men op zondag 14 september een fiets- of wandeltocht maken langs de laatste getuigen van de teloorgegane speelgoed- en kinderwagenindustrie. Katrien en Peter Lingier uit Grammene koesteren juweeltjes uit de bloeiperiode van die industrie.
Deinze was in de eerste helft van vorige eeuw het Nürnberg van de Belgische kinderwagen- en speelgoedindustrie. Dat schreef Paul Herman, licentiaat economische wetenschappen in 1984 in zijn studie Le Jouet en Belgique. 'Een bewering die de waarheid geen geweld aandoet', zeggen schepen van Cultuur Jan Vermeulen (CD&V) en Katrien Lingier uit Grammene.
Samen met haar man verzamelt Katrien sinds 1995 unieke collectiestukken van Deinse fabrieken die ooit tijdens de sinterklaas- en nieuwjaarsperiode meer dan 2.000 mensen tewerkstelden. Niet minder dan tien speelgoed- en zes kinderwagenfabrikanten waren toen in Deinze actief.
Beheerder Freddy Rosseau: 'Nu rest alleen nog Périclès of La Carrosserie Enfantine. De drie grote bedrijven die kinderwagens produceerden in Deinze, Souplex, Torck en Périclès vormen nu een geheel. De naam Torck bestaat nog en onlangs hebben we nog een nieuw model uitgebracht. In het blauwe fabrieksgebouw langs de Gentsesteenweg, rechtover Delhaize, zijn nog een stikatelier en een constructieafdeling metaal gevestigd. De rest wordt elders geproduceerd. We zijn wel blij dat de vroegere merknamen behouden blijven. Zo hoorden we onlangs dat prins Filip met een Torck countrymodel naar een atelier in het Brusselse is getrokken voor herstelling.'
Verzamelaarster Katrien Lingier weet dat het koninklijk hof interesse had en heeft voor Deinse kinderwagens. Périclès ontwikkelde een model Prinses Joséphine Charlotte. Er bestaat een postkaart met daarop toenmalig prins Boudewijn in een wipstoeltje van Torck.
'Zelf bezitten we Het konijn van Périclès. Dit is een soort Vliegende Hollander, volledig in hout gemaakt. Torck was in de jaren vijftig een der koplopers op de markt. Zo zijn de plooistoeltjes voor de Wereldtentoonstelling 1958 geproduceerd bij Torck. Als publiciteitsobject lieten ze toen ook een vrachtwagen met aanhanger voor kinderen maken. Een trapauto. Er was maar één exemplaar en dat hebben we nu in ons bezit.
Op de Open Monumentendag zondag kun je in de gebouwen van Torck, waar nu Beeusaert opslagplaatsen heeft, een kijkje nemen. Beeusaert is nostalgie maar was altijd dé top in speelgoedland. Denken we maar aan de begeerde paardjes en soldaatjes in carton bouilli en papier-maché. Die steken bij onze collectie.'
Wie wil kennismaken met dit roemrijke verleden kan zondag vrij starten tussen 10 en 17 uur aan het Koninklijk Atheneum Erasmus op de Volhardingslaan. Onderweg wordt halt gehouden aan de voormalige fabriek Torck (1887-1971), nu Beeusaert en vervolgens aan de villa's Beeusaert en Périclès in de Gentsesteenweg.
In de voormalige kinderwagenfabriek Souplex bevinden zich nu lofts. Sommige eigenaars stellen hun loft open.
Info: website www.deinze.be en www.torck-trapauto.com
Vandaag 14 september OPENMONUMENTEN DAG Daarom hebben ze te Deinze een gedeelte van de oude fabriek getoond van TORCK Natuurlijk ben ik er heen gegaan en ik wil jullie even wat foto's tonen: