Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CORRUPTIE BIJ DE POLITIE EN POLITIEK

    Zelden werd corruptie in Vlaanderen zo goed belicht als in de Panoramareportage van gisteren. Het lijkt wel een scenario van een Amerikaanse Politiethriller: Men ziet hoe de politiek korpsoversten laat graaien op kosten van de gemeenschap. Mensen die hiertegen opkwamen werden weggepest. Het Comité P blijkt al even lek. De politiek ondernam niets, meer nog beschermde de corrupte politiemannen. Het gerecht is zelf ook vergeven van politiek benoemden.

    Hoe kan men in dit land nog ergens gerechtigheid krijgen als alle pionnen in het spel evenveel boter op het hoofd hebben. Zelfs de Hasseltse procureur -natuurlijk ook politiek benoemd- zat mee in het spel!

    Ik vraag mij alleen maar af welke repercussies er zullen volgen bij de reportagemakers. Want bij mijn weten wordt de VRT ook gestuurd door de politiek. Een staart aan dit verhaal zal er zeker komen, maar de vraag is wat voor één. De (politiek benoemde) procureur van Hasselt heeft ondertussen al zeer kinderachtig gereageerd.


    Panorama-reportage gisteren doet Hasseltse etterbuil openbarsten

    Zelden was het tandengeknars en de ergernis groter dan tijdens de afgelopen Panorama-reportage over het politiegesjoemel in Hasselt. Panorama toonde het trieste verhaal van vier ambtenaren bij de politie die, nadat ze misbruik aanklaagden, beschimpt, gepest en aangeklaagd werden, terwijl de burgemeester van Hasselt, Hilde Claes, haar handen in onschuld wast.

    Eerst en vooral een dikke pluim voor de programmamakers, die hiermee een sterk staaltje journalistiek afleverden. Temeer daar in de reportage werd aangegeven hoe andere journalisten eerder de mond werden gesnoerd vanuit het stadhuis van Hasselt…

    Panorama toonde vandaag het schrijnende verhaal van vier werknemers binnen de politie van Hasselt. Toen korpschef Beckers en zijn ondergeschikten zich schuldig maakten aan verzekeringsfraude, favoritisme, onterechte vergoedingen en gesjoemel, hadden enkele personeelsleden van de politie hier ethische problemen mee. Zij ondergingen het ganse verhaal lijdzaam, maar toen op een bepaald moment een duidelijk geval van fraude aan de oppervlakte kwam, besloten ze een einde te maken aan de systematische graaicultuur.

    Ze dienden klacht in bij het Comité P, maar dat was voor hen het begin van een lijdensweg. Alle vier werden ze uitgerangeerd, gepest, beschuldigd en voor twee van hen wacht dinsdag 11 oktober de uitspraak voor de correctionele rechtbank van een klacht wegens valsheid in geschrifte en diefstal, nota bene nadat ze een document dat het gesjoemel van de hoofdcommissaris bewees, doorspeelden aan het Comité P.

    In het hele verhaal, waarin het duidelijk is dat er heel wat potjes toegedekt werden, was er één persoon die de macht had om heel wat onrecht ongedaan te maken: Hilde Claes, burgemeester van Hasselt. Zij blonk echter uit in het gelijk geven van de grote (frauderende) meerderheid, het toedekken van stinkende putjes en het volhouden van haar eigen gelijk. Zonder verpinken offerde ze de vier klokkenluiders in om een voor ettelijke honderdduizenden euros frauderende politiecorps te beschermen, ontkende ze staalhard op de hoogte te zijn van een vraag van de slachtoffers, terwijl deze laatsten dit aangetekend verstuurden én een antwoord kregen van haar… De kernfiguur in het klokkenluidersverhaal, Vera Vrancken,  werd door haar op een post als veiligheidsadviseur gedropt, maar werd op geen enkel moment betrokken in het beleid.

    Bijzonder pijnlijk werd het wanneer de interviewer begon over de bewezen zitpenningen die een collega burgemeester had ontvangen. Bij hoog en bij laag bleef ze beweren dat zij nooit zitpenningen had ontvangen, want zij was pas burgemeester vanaf oktober 2010. Net daarvoor had de burgemeester van Diepenbeek, Steegmans,  gezegd dat hij dit eind 2010 was gestopt… Hilde leek zich eruit gepraat te hebben, maar de schrandere interviewer merkte op dat ze burgemeester vanaf oktober 2009 was… Zelden een politieker zo hard zien struikelen in zijn (in dit geval haar) leugens. Ondertussen wemelt het op Twitter en Facebook van de reacties op deze spraakmakende reportage, zoals
    "Hilde Claes, lever uw sjerp in!". En terecht.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven begint bij 70

    Naakte vrouw (71) gaat van bil met vriendje (54) in auto

    Rita (71) heeft er blijkbaar meer van genoten dan haar gelegenheidsscharrel Tim (links).

    In Michigan heeft de politie een koppel gearresteerd voor openbare zedenschennis. De twee waren, geheel in hun blootje, een nummertje aan het maken in de auto van de vrouw. Pittig detail: de dame in kwestie heeft de respectabele leeftijd van 71 jaar. Haar minnaar is een 'groentje' van 54.

    Een politiepatrouille merkte hoe de Buick Regal van Rita Daniels zachtjes aan het wiebelen was op het parkeerterrein van een winkelcentrum. De agenten stapten naar het voertuig en zagen dat de ruiten zwaar aangeslagen waren.

    "Lekkere beurt voor deze griet"
    Een wetsdienaar opende het portier en zag hoe het naakte koppel een stomend potje aan het vrijen was. Op de vraag wat ze aan het doen waren, antwoordde de man: "Ik ben deze griet een lekkere beurt aan het geven". Volgens het politierapport zat Rita bovenop haar partner, een zekere Tim Adams

    'DIVA 145'
    Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat Rita en Tim elkaar pas kort voor de feiten voor het eerst hadden ontmoet. Ze hadden samen flink wat gedronken en besloten om tot de actie over te gaan op de achterbank van Rita's auto met 'DIVA 145' als toepasselijke nummerplaat. Een bloedproef wees uit dat mevrouw Daniels flink boven haar theewater was.

    De tortelduifjes werden gearresteerd op beschuldiging van openbare zedenschennis en dronkenschap. Terwijl de twee in de cel ontnuchterden, stak Adams als kers op de taart nog eens zijn broek af.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Politie arresteert 76-jarige na achtervolging tegen 15 km/u

     

    De vrouw op de foto is niet de bejaarde dame in kwestie.

    De Britse politie heeft dinsdag een 76-jarige vrouw gearresteerd in wat zonder twijfel de traagste achtervolging aller tijden moet zijn. Nadat Caroline Turner een rotonde langs de verkeerde kant opreed en andere automobilisten in gevaar bracht, zette de politie een achtervolging in over een afstand van maar liefst 27 kilometer. Al die tijd reed het besje tegen ongeveer 15 kilometer per uur. Pas toen een agent naast haar wagen kwam lopen en tegen het raampje tikte, ging ze aan de kant.

    Caroline Turner kwam terug van een vriendin toen ze met haar Ford Fiesta een rotonde opdraaide in Weeley in het graafschap Essex. Helaas deed ze dat in de verkeerde richting en moesten andere chauffeurs allerhande toeren uithalen om ongelukken te vermijden. Nadien reed ze een tweebaansweg op. De politie zat haar al snel op de hielen, maar zelfs de blauwe zwaailichten konden haar niet overtuigen om aan de kant te gaan staan.

    Volgens de agenten die in de achtervolging betrokken waren, reed de vrouw op geen enkel moment sneller dan 30 km/u. Pas na meer dan een uur kon ze tegengehouden worden. Al was dat niet met volle goesting. Toen een agent naast haar kwam gelopen en op haar raampje tikte, weigerde ze te stoppen. "Er valt niks te zeggen. Ik ga naar huis", riep ze naar verluidt. Uiteindelijk ging ze toch aan de kant en werd ze prompt gearresteerd. Ze moest zelfs de nacht in de cel doorbrengen omdat de agenten bang waren dat ze een ongeluk zou veroorzaken als ze zou worden vrijgelaten.

    Roekeloos rijgedrag
    De dag nadien verscheen ze al voor de rechter, die haar een rijverbod van een jaar oplegde. Ze kreeg ook een boete van 100 pond (115 euro) voor roekeloos rijgedrag en het weigeren te stoppen voor de politie. Turner, die haar echtgenoot vijf weken geleden verloor en zes kleinkinderen en acht achterkleinkinderen heeft, weet haar rijgedrag aan de slechte verlichting op straat.

    "Normaal gezien ben ik een voorzichtig in het verkeer en neem ik geen risico's", vertelde ze aan de rechter. "Ik wil mezelf niet goedpraten -mijn rijgedrag was niet zoals het moest zijn- maar de verlichting op straat was niet geweldig en ik ben de verkeerde kant opgedraaid", vertelde ze aan de Daily Mail. "Ik was verrast toen die agent plots op mijn raampje tikte. Ik ga zeker niet stoppen met autorijden, maar het komende jaar zal ik de bus moeten nemen."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen schuld dikke bult

    Saoedi stort in elkaar nadat verloofde haar sluier oplicht

    Was hij getroffen door haar oogverblindende schoonheid of net door haar afzichtelijkheid? Feit is dat een jonge Saoedische man een punt heeft gezet achter zijn verloving nadat zijn aanstaande bruid haar sluier had opgelicht. De man stortte in elkaar en moest naar het ziekenhuis gevoerd worden. Dat schrijft de krant Sharq.

    De jongeman uit de stad Baha maakte gebruik van zijn recht om het gelaat van zijn verloofde te aanschouwen alvorens met het meisje te trouwen. De familie van het meisje stemde in met deze eis, maar dat bleek geen goede zet.

    Zweten
    Luttele ogenblikken nadat het meisje haar sluier had opgelicht, begon de man te zweten als een rund en stokte zijn adem. De would-be bruidegom viel in zwijm en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.

    Koude douche
    Daar kreeg de Saoedi de eerste zorgen toegediend. De vader van zijn verloofde hielp hierbij zelfs een handje door wat water in 's mans gelaat te sprenkelen. Maar nadien volgde een koude douche voor de schoonfamilie. De toekomstige schoonzoon blies immers ter plekke de trouwpartij af. "Omdat mijn leven me dierbaar is", was zijn eerder diplomatische motivering voor zijn beslissing.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie of toch niet?

    Eén op tien is op zoek naar oude, maar vooral rijke man

    Eén op tien jonge vrijgezelle vrouwen is bereid om het groene blaadje van een oudere man te worden. De dames hebben maar één voorwaarde: hij moet rijk zijn!

    Dat blijkt volgens de Daily Mirror uit een enquête van de sociaalnetwerksite LocalSin, die gebruik maakt van smartphone-applicaties om potentiële dates in jouw omgeving te zoeken.

    Van de 2.500 vrouwelijke deelnemers die de datingsite ondervroeg, zei maar liefst één op tien dat ze onmiddellijk met een oude man zouden trouwen als hij genoeg geld had.

    Bovendien gaf ook 6 procent van de 18- tot 35-jarigen aan dat ze met een 70-jarige man naar bed zouden gaan in ruil voor 'veelvuldig gebruik' van zijn kredietkaart of het krijgen van cash geld.

    En ook vrouwen die niet echt op zoek zijn naar een oudere man, hechten veel belang aan geld. Zo zei 8 procent van de ondervraagden dat ze een man veeleer kiezen op basis van de waarde van zijn auto, dan op basis van zijn looks en persoonlijkheid.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sympathiek koppel
    Image


    Rik Debrabandere en zijn echtgenoot Mike Vandamme, beiden gehuisvest in de gevangenis van Leuven-Centraal, willen cel en bed delen. Op zich al opmerkelijk. Wat de zaak echt spectaculair maakt is dat de 51-jarige Debrabandere 3 moorden op zijn geweten heeft en zijn 26-jarige echtgenoot Vandamme een verkrachter is.

    Beide heren hebben een officieel verzoek ingediend bij de gevangenisdirectie. Mike en Rik trouwden vorig jaar binnen de gevangenismuren. Debrabandere is een travestiet. Bij hun huwelijk kroop hij in de huid van Erika, droeg hij een blonde pruik en hoge hakken.

    Volgens insiders - in dit geval heel letterlijk te nemen - heeft Debrabandere het de voorbije jaren nogal bont gemaakt binnen de gevangenismuren. Hij stond naar het schijnt verkleed als Erika vaak te tippelen voor zijn celdeur. Debrabandere kreeg in 2001 levenslang voor drie moorden, gepleegd in drie landen en op drie maanden tijd.

    Geen commentaar

    De gevangenisdirectie liet weten geen commentaar te geven over individuele dossiers. Wanneer over het verzoek van het gevangeniskoppel zal beslist worden, is niet bekend. Bij het verzoek van Debrabandere en Vandamme is zelfs een medisch attest gevoegd waaruit moet blijken dat Rik/Erika beter niet alleen slaapt.

    Tot kwart voor acht

    De echtgenoten wonen nu in aanpalende cellen en mogen tot kwart voor acht 's avonds samen in een cel vertoeven. Maar slapen moeten ze in hun eigen cel. Op ongestoord bezoek hebben ze, zoals gebruikelijk voor andere gevangenen, vier keer per maand recht telkens voor twee uur.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe dief

    Dief overvalt drie dagen op rij zelfde bank

    Derde keer, slechte keer voor Charles Burnett.
    Charles Burnett (29), trouwe overvaller van de Souvereign Bank in New York.
    Charles Burnett (29), trouwe overvaller van de Souvereign Bank in New York.
    De aanhouder wint, zou zijn motto geweest kunnen zijn. Charles Burnett heeft echter gespeeld en verloren. Nadat hij drie dagen op rij dezelfde New Yorkse bank had overvallen, kon de politie hem bij de lurven vatten. Dat meldt de New York Post.

    26.000 dollar
    De 29-jarige Burnett had bij zijn drievoudige overval op het filiaal van de Souvereign Bank in Gold Street niet slecht geboerd. In totaal had hij immers ruim 26.000 dollar buitgemaakt.

    Trouwe overvaller
    Toen hij woensdag na zijn derde overval op evenveel dagen het bankgebouw verliet werd hij evenwel overmeesterd door twee agenten die daar toevallig passeerden. De politiemannen konden hem tegen de grond werken toen hij de benen probeerde te nemen. Beelden van de bewakingscamera's bewezen dat Burnett inderdaad de trouwe overvaller van de Souvereign Bank was.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geest gefilmd

    'Geest' duikt op in bewakingsvideo

    Deze beelden zijn geschoten in een telefoonwinkel in Engeland, die is gebouwd op de restanten van een oud Victoriaans weeshuis. Althans dat beweert de uploader. In het filmpje is volgens YouTubegebruiker 'tushae' de geest van een meisje te zien.

    Tushae zegt dat 'het meisje' waarschijnlijk een van de weeskinderen moet zijn. 'Het kind' (of zijn het Adobe-softwaretrucjes?) is te zien in de deuropening rechtsboven in de video.

    Uiteraard beweert de uploader nog van het filmpje dat de beelden echt zijn. Hij claimt zelfs dat diverse 'experts'  geen logische verklaring konden geven....  Spannend!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domste Nobelprijs ooit

    Leuvense professor wint 'Nobelprijs' voor absurd onderzoek

    Miriam Tuk en Luk Warlop kwamen de prijs persoonlijk in ontvangst nemen. © ap

    Een onderzoek naar de invloed van hoognodig moeten plassen op het beslissingsvermogen, waaraan de Leuvense professor Luk Warlop deelnam, heeft de 'Ig Nobel'-prijs gewonnen voor geneeskunde. De Ig Nobels worden elk jaar uitgereikt enkele weken voor de echte Nobelprijzen. Ze bekronen absurd onderzoek.

    Warlop voerde zijn onderzoek samen met twee Nederlandse onderzoeksters. Uit de studie moet blijken dat druk op de blaas in sommige gevallen wel degelijk invloed kan hebben op het beslissingsvermogen.
     
    De Ig Nobels werden gisteren voor de 21ste keer uitgereikt in een tiental domeinen. Ze werden aan de universiteit van Harvard uitgereikt door echte Nobelprijswinnaars.
     
    In de categorie biologie werd een studie naar de pogingen van bepaalde kevers om met bepaalde blikjes bier te paren, bekroond. In de categorie psychologie won een wetenschapper die onderzocht waarom mensen zuchten. En de Ig Nobel voor fysica ging naar een onderzoek dat probeerde uit te vissen waarom discuswerpers duizelig worden en hamerslingeraars niet.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tof koppel

    Politiechef geeft zijn vrouw boete voor dubbelparkeren

    "Niemand staat boven de wet. Ook mijn vrouw niet". Dat is het devies van politiechef Vincent Caruso uit Lodi, New Jersey. En hij liet zijn vrouw beboeten voor dubbelparkeren.

    Een agent belde eerst nog naar zijn baas toen hij diens vrouw Paula betrapte op dubbelparkeren terwijl zij hun vijfjarig zoontje afzette aan de school. De verkeersagent kreeg groen licht om de boete uit te schrijven. Politiechef betaalde wel de 54 dollar uit eigen zak.

    "Ik zie mijn echtgenote dolgraag en zij heeft haar handen vol om onze vier zonen van hot naar her te voeren. Maar de wet is de wet", reageerde de man.

    Tweede keer
    Arme Paula had nochtans beter moeten weten. Twee jaar geleden kreeg ze op bevel van haar man al een bekeuring toen ze haar wagen niet had verplaatst om de baan te ruimen voor de straatvegers.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Idee voor Ilse Uyttersprot?

    Koppel geeft van jetje op balkon in midden van de stad

    Elkaar affectie tonen in het openbaar is één ding, maar wat dit koppel in het Australische Darwin tentoonspreidt is van een heel andere orde. Op het balkon van hun appartement in het midden van de stad geven ze ongegeneerd en tot groot jolijt van hun "publiek" op straat stevig van jetje.

    Volgens een vrouw die in een nabijgelegen kantoor werkt, was het niet de eerste keer dat het koppel hun liefde voor elkaar zo uitdrukkelijk laat blijken. "Het is de eerste keer dat ik ze bezig zie, maar mijn collega's hebben het blijkbaar nog al gezien", vertelt ze aan Northern Territory News. "Enkele vrouwen aan het raam zagen ze bezig en schoten in de lach, waarna alle collega's de show kwamen bekijken. Leuke manier om de namiddag op kantoor door te brengen."

    Op de website van NT News zijn
    beelden te zien van het koppeltje. De meest expliciete scènes zijn vakkundig weggecensureerd, maar laten alvast niks aan de verbeelding over.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scheidsrechter

    Scheidsrechter tackelt speler

    In de Primera Division wist Sergio Canales gisteravond even niet wat hem overkwam.

    Net op het moment dat de aanvallende middenvelder van Valencia dacht uit te halen tegen Granada maakte de scheidsrechter een 'smerige' tackle van achteren. Met twee benen nog wel. Weg bal, weg kans.

    De uitgegleden arbiter Eduardo Iturralde González bood Canales kort daarna zijn verontschuldigingen aan. Uiteraard was er geen vrije trap voor Valencia. Een spelleider is een zogenaamd 'dood element' in het voetbal, zodat Granada meteen in de tegenaanval kon.

    Valencia won, met 1-0. Doelpuntenmaker? Juist Sergio Canales.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een idee voor Di Rupo

    Nodig of overdreven? Belasting op vet om obesitas aan te pakken

    Denemarken is het eerste land ter wereld om belastingen op vet te hebben, de overheid wil zo zijn bevolking op dieet zetten en hartziekten beperken. Is deze maatregel de enige optie om de obesitasepidemie aan te pakken of overdreven?

    Deze Deense beslissing zou tot een gelijkaardige belasting in het Verenigd Koninkrijk kunnen leiden, dit land heeft het meeste zwaarlijvige inwoneers van Europa. Door 35 cent te heffen op een pakje boter, 9 cent op een zakje chips en 15 cent op een halve kilo gehakt hoopt de Deense overheid de consumptie van verzadigd vet met 10 procent te verminderen en de consumptie van boter met 15 procent. Minder dan 10 procent van de Denen zijn zwaarlijvig, hiermee liggen ze boven het Europese gemiddelde. In Groot-Brittannië is dat 20 procent, dat aantal zal nog toenemen.

    Hongarije lanceerde eerder deze maand een belasting op alle verpakte voeding die ongezonde hoeveelheden suiker, zout en koolhydraten bevat, maar ook producten die meer dan 20 milligram cafeïne per 100 millimeter bevatten.

    Proefproject
    Professor Mike Rayner van de universiteit van Oxford die al lang ijvert voor belastingen op ongezonde voeding: "Dit is de eerste belasting op vet. Dit initiatief is erg interessant, omdat dit een proefproject is, kunnen we zien of dit in de praktijk effect zal hebben." Een studie uit 2007 van Rayner besloot dat belastingen op caloriebommen en goedkoper fruit en groenten 3.200 levens per jaar zouden kunnen redden. Heel wat politiekers zijn hier echter tegen. "Of de politici dit nu willen of niet, zullen we deze maatregel moeten invoeren, want een crisis dreigt en we moeten actie ondernemen", aldus Rayner. 

    Wat denken jullie? Is zo'n extra belasting nuttig en kan het net als bij sigaretten heel wat levens redden? Sommigen vinden dat het bij fastfood anders is omdat je hiermee enkel schade aan je eigen lichaam berokkent en je zelf instaat voor de gevolgen voor je gezondheid. Anderen menen echter dat zwaarlijvigen tegen zichzelf beschermd worden door dit soort maatregelen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wenende Druyts pakt zilver
    Jessy Druyts bezorgt België zilver bij juniores

    Jessy Druyts (17) heeft in de wegrit bij de meisjesjuniores zilver behaald, achter de ongenaakbare Britse Lucy Garner. Toch reageerde de Belgische aanvankelijk ontgoocheld en begon te wenen. 'Zonder pech was ik wereldkampioene geworden', zei Druyts. 'Net toen ik me op gang wilde trekken, reed iemand tegen mijn achterwiel. Daardoor was mijn versnellingsapparaat stuk en kon ik niet meer schakelen. Zonde.'

    Haar nonkel Swa Druyts vond het niet fout dat zijn poulain 'slechts' zilver had. 'Misschien is het beter dat dit gebeurde, al was het maar om haar met de voetjes op de grond te houden. Laat ze maar volgend jaar in Valkenburg wereldkampioen worden.'

    Christel Herremans, de vrouw van Quick Step-ploegleider Rik Van Slycke, beaamde dat Druyts daar nog meer kans maakt. 'Ze klimt ook heel goed. Ze heeft talent én pit.'
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk eens leuke advocate

    Advocate transformeert zichzelf in vampier

    © photo news
    © photo news
     
    Midlifecrisissen zijn des mensen, maar deze Maria Jose Cristerna heeft het wel heel bruin gebakken. De 35-jarige advocate uit Mexico transformeerde zichzelf in een vampier, met slagtanden, horens uit titanium en afzichtelijke 'oorstretchers' erbovenop. Naast de nodige piercings is ze ook van kop tot teen getatoeëerd. Haar aparte verschijning levert haar nu een wassen beeld op in het rariteitenmuseum van 'Ripley's Believe It or Not'.

    Maria, beter bekend als de Mexicaanse vampiervrouw, koos voor deze drastische omwenteling nadat ze het slachtoffer geworden was van huiselijk geweld. Een volledig nieuw lichaam moet haar mentaal sterker maken en in staat stellen aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.

    "Ik liet de slagtanden zetten omdat ik als klein meisje dol was op vampiers. Mijn ogen liet ik helderblauw kleuren, want zo zie ik ze het liefst", aldus de opvallende dame.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 kinderen

    Landbouwer van 90 heeft 50 kinderen bij 4 vrouwen

    De 90-jarige Braziliaanse landbouwer Louiz Costa de Oliveira heeft altijd een gezond libido gehad, zo blijkt. De man verwekte namelijk bij vier verschillende vrouwen liefst vijftig kinderen. Als toetje van zijn exploten zijn drie van die dames ook nog eens familie van elkaar: twee zussen en hun moeder.

    De Braziliaanse boer geeft toe dat hij niet álle namen van zijn kinderen kent en dat er mogelijks nog meer bloedjes van hem op de aardbol rondlopen. "Ik heb altijd graag de liefde bedreven", zegt hij. Gelukkig maar, denken wij dan. Hij heeft ook een simpele verklaring voor al dat gestoei. "Wat God het beste schiep in de wereld is de vrouw".

    Luiz had met zijn eerste vrouw Francisca al meteen zeventien kinderen. Niet absurd overdreven veel, in de wetenschap dat nog niet zo héél lang geleden ook in onze contreien een kroost van die omvang wel vaker voorkwam.

    Zus en mama delen in de vreugde

    Maar daar bleef het dus niet bij. Na de dood van zijn eerste wederhelft vond de landbouwer de liefde bij Maria Francisca da Silva (64), bij wie hij ook zeventien kinderen verwekte. Toen Maria's zus Ozelita in het huishouden bijsprong, knoopte Luiz ook met haar een relatie aan. De 58-jarige dame schonk hem nog eens vijftien kindjes.

    Tot slot bleek ook de mama van de zusjes niet veilig voor de lusten van Luiz. De 89-jarige Francisca Maria bezweek eveneens voor 's mans charmes wat resulteerde in één baby.

    Van zoveel gebroed moeten wel veel nakomelingen komen. Luiz heeft intussen meer dan honderd kleinkinderen en dertig achterkleinkinderen. Inmiddels is Luiz' liefdespenseel wel zo goed als op pensioen. "Ook al ben ik nog gezond." Zeg wel!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe word ik rijk op verdriet van mensen
     

    Proces Ronald Janssen: hoeveel krijgen advocaten voor een week assisen?

    PHOTONEWS_10333266-031_kl2.jpg © Philip Reynaers - Bert Van Den Broucke/ /Photo News

    Acht strafpleiters werden er in stelling gebracht op het proces Ronald Janssen: zeven voor de burgerlijke partijen en meester Zvonimir Miskovic die de verdediging van Janssen op zich neemt. Hoeveel zullen zij verdienen, wetende dat het proces makkelijk vier à vijf weken kan aanslepen?

    Het is niet geweten of Ronald Janssen pro Deo verdedigd zal worden of niet. Indien niet, dan kan de factuur aardig oplopen. Het ereloon voor een strafpleiter op een assisenproces bedraagt namelijk al snel tienduizenden euro’s.

    Gemiddeld 100 euro uurloon voor juridisch advies

    Nochtans zouden Belgische advocaten in het algemeen tamelijk ‘goedkoop’ zijn in vergelijking met de rest van Europa. In 2006 peilde de Orde van de Vlaamse Balies (OVB) naar de erelonen van 8.440 advocaten. Het gemiddelde uurtarief voor juridisch advies aan burgers bedroeg toen 100 euro per uur. 1 op de 3 advocaten rekenen voor een uur juridisch advies 75 à 99 euro. Haast evenveel (27,83%) advocaten rekenden 100 tot 149 euro aan.

    Toppleiters: tussen 7.500 en 25.000 euro ereloon per week

    Pleiten voor assisen is natuurlijk nog iets anders gewoon juridisch advies geven. Een paar doorwinterde strafpleiters lieten in enkele kranteninterviews in hun tarieven kijken.

    Hans Rieder in De Standaard van 2 oktober 2010: "Hoeveel ik mijn cliënten aanreken, varieert van zaak tot zaak. Soms werk ik op uurbasis. Het tarief per uur schommelt tussen de 100 en 300 euro. Maar er zijn ook zaken waarbij ik met de cliënt vooraf een vast bedrag afspreek. Soms hangt het bedrag ook af van het resultaat dat ik bereik. Daarvoor hanteren we verschillende parameters, zoals de vrijspraak of een straf die lager ligt dan wat het openbaar ministerie geëist had."

    Het uurtarief van Sven Mary bij verdachten schommelt tussen de 180 en de 250 euro per uur. In De Standaard laat hij optekenen: “Mijn ereloon hangt onder meer af van de omvang, de complexiteit en de duur van de zaak. Een eerste consult is altijd gratis. Zodra we een zaak accepteren wordt als eerste provisie minimaal tien uur aangerekend. Dat is sowieso het minimum aan tijd dat in een zaak kruipt.” In De Morgen van 22 september 2011  verklaart hij dat je voor een week assisen bij hem tussen de 7.500 en de 12.500 euro betaalt. Zijn confrater Walter Van Steenbrugge vraagt tussen de 15.000 en de 25.000 euro per week. Bij een vrijspraak rekent hij een bonus van 10.000 euro in.

    2.500 euro voor een week pro deo pleiten

    Advocaten die onvermogende verdachten pro Deo bijstaan worden niet betaald door hun cliënten, maar ontvangen een vergoeding van Justitie. In België wordt er gewerkt met een puntensysteem: elke prestatie in gratis rechtsbijstand levert een advocaat een aantal punten op. Justitie heeft de waarde van zo’n pro-Deopunt op 26,91 euro vastgelegd. Volgens Sven Mary levert vijf dagen assisen hem via dit systeem zo’n 2.500 euro op.

    En de burgerlijke partij?

    Wie zich burgerlijke partij stelt en niet over de nodige fondsen beschikt, kan een beroep doen op een rechtsbijstandsverzekering. De bedragen die de verzekeringsmaatschappijen uitkeren liggen rond de 125 euro per dag, vaak geplafonneerd tot 125.000 of soms 150.00 euro.

    Voor wie op zoek is naar rechtsbijstand is dit helaas niet altijd voldoende. Wie bij een eerste, verkennende gesprek al meteen 1.250 euro moet neertellen en daar bovendien te horen krijgt dat dat elke verstuurde brief 500 euro gaat kosten, laat vaak de moed zakken. Velen moeten dan ook noodgedwongen een lening aangaan om hun gerechtskosten te kunnen betalen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkse Guy Verhofstadt kan het goed vinden met ACW
    Weinig Vlaamse politici bleken achteraf zo'n kameleon als Guy Verhofstadt. Men kan de man nog amper liberaal noemen. Momenteel is de oud-premier fier als hij wordt uitgenodigd door de vakbonden. Hij is verheugd dat hij vele standpunten met hen kan delen. Het is zelfs zodanig erg geworden dat iemand als ACV-kopman Luc Cortebeeck zich achteraf akkoord kan verklaren met vele standpunten van Verhofstadt.

    Verhofstadt is een blaam voor het liberalisme. Hij heeft zijn ziel verkocht aan de socialisten. Hij was fier als hij op een bankje kon zitten pronken met Freya Vandenbossche. Als een verliefd koppel keken ze in elkaars ogen. Hij brak zijn arm bij een auto-ongeluk toen hij naar zijn vlam op weg was. Hij is blijkbaar niet alleen politiek ontrouw.

    En toch slaagt een politieke paling als Verhofstadt erin belangrijke postjes binnen te rijven. En toch krijgt hij in de media een luisterend oor. Geen enkele journalist durft het aan om hem met de waarheid te comfronteren. Hij geldt in de nationale media als een referentie, iemand met een zeker aanzien. Het valt mij op dat hoe slechter iemand zijn karakter is, hoe verder hij het in de politiek kan schoppen.



    Luc Cortebeeck en Guy Verhofstadt op de 'Europese Sociale Conferentie'
    Afdrukken E-mailadres
    woensdag, 21 september 2011 09:21

    Maandag 19 en dinsdag 20 september organiseerden ACW en MOC de ‘Europese Sociale Conferentie : een balans van het economisch bestuur tijdens het eerste Europese semester’.  Dinsdagnamiddag namen EU-parlementairen van de verschillende fracties deel aan een groot debat. Ook Guy Verhofstadt was onze gast. Luc Cortebeeck geeft commentaar op wat hij zei.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielbeleid

    Topmagistraten laten ook voor Kamercommissie geen spaander heel van asielbeleid

    Procureur-generaal van het arbeidshof Yves Liégeois en advocaat-generaal Piet Van Den Bon. © belga

    De Antwerpse topmagistraten Yves Liégeois en Piet Van Den Bon haalden begin september in hun openingsrede zwaar uit naar het gefaalde asiel- en migratiebeleid. Vandaag kwamen ze toelichting geven voor de commissies Binnenlandse Zaken, Sociale Zaken en Justitie. De hoorzitting startte met een geanimeerd proceduredebat.

    Procureur-generaal van het arbeidshof Liégeois en advocaat-generaal Van Den Bon waren vergezeld van drie experten uit het Antwerpse gerecht die ook toelichting zouden geven, en dat stond sommige Kamerleden niet aan.

    "De twee magistraten hebben aan politiek willen doen in hun openingsrede", zei PS'er Rachid Madrane tussen de uiteenzettingen door. Ze moeten nu de gevolgen dragen en "zich niet achter technici verschuilen". Ook dat de zitting met de magistraten mogelijk een schending van de scheiding der machten is, zorgde bijvoorbeeld bij Franç¿ois-Xavier de Donnea (MR) voor ongerustheid.

    Eenmaal gestart, herhaalden Liégeois en Van Den Bon voor de leden van de commissies Binnenlandse Zaken, Sociale Zaken en Justitie hun boodschap. In hun openingsrede van 1 september jongstleden luidde het dat het gevoerde asiel- en migratiebeleid gevolgen heeft voor de sociale zekerheid, bijvoorbeeld door de vele achterpoorten en uitzonderingen in de wetgeving.

    "De gegeven toestand heeft ons genoopt tot het formuleren van een duidelijk alarmsignaal", zei Liégeois. De sociale zekerheid staat onder zware druk omwille van het huidige asiel- en migratiebeleid, klonk het. Hij hekelde nog dat anno 2011 de arbeidsauditoraten de PV's van de inspectiediensten nog steeds op papier ontvangen.

    "Tegenover elk recht staat een plicht, namelijk die van de verantwoordelijkheid", vatte Van Den Bon aan. Hij bemerkt een tekort aan "wederkerigheid" in de sociale wetgeving. Zo kan het bijvoorbeeld dat vreemdelingen al na een dag werken in ons land een werkloosheidsuitkering kunnen krijgen. "Sociale fraude is net als fiscale fraude zeer complex. Met het huidig aantal mensen (in de arbeidsauditoraten) kunnen we dit niet beheersen", zei hij nog.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie gewonnen

    Man eet zich dood in vreetwedstrijd, maar wint wel

    Een 77-jarige Oekraïner heeft slechts korte tijd kunnen genieten van allicht het mooiste moment uit zijn leven: winst in een vreetwedstrijd.
     
    Maagproblemen
    Amper enkele minuten nadat hij eergisteren met glans de meeste knoedels of dumplings had verorberd, overleed de winnaar aan maagproblemen. Een autopsie moet de precieze doodsoorzaak nog bepalen. Wedstrijd en drama vonden plaats in het plaatsje Tokmak, in de Oost-Oekraiense regio Zaporozje.
     
    Zware kost
    Varinniki zijn knoedels gevuld met kool, aardappelen, champignons en/of kersen. Het traditionele gerecht wordt normaliter enkel genuttigd op feestdagen, omdat de voorbereiding veel tijd vergt en het spul snel de honger stilt. Hoeveel knoedels de man heeft gegeten, meldde het agentschap Interfax niet: het bericht houdt het op "veel".
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!