Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biocentrisme

    Het biocentrisme of waarom wij hier zijn

    © afp

    De Amerikaanse vorser Robert Lanza komt de laatste jaren met een nieuwe theorie over onze aanwezigheid op Aarde op de proppen: het Biocentrisme. Waarom is de mens de enige van zijn soort die het doorheen de evolutie gehaald heeft? "Als we aannemen dat de Big Bang niet het begin van de fysieke ketting van causaliteit is, maar het einde ervan, kunnen we een en ander verklaren", zegt Lanza op de site van de Huffington Post. Het komt erop neer dat ons bewustzijn een heel belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van het universum. Het universum is een product van leven en bewustzijn.

    Waarom leven wij op onze planeet Aarde, net op het goede moment in de evolutie van het universum, bij de juiste temperaturen: niet te warm, niet te koud? Dat vraagt ook professor Robert Lanza zich af. Lanza zoekt een verklaring voor dat ongelooflijke toeval in een nieuwe filosofische wetenschapstheorie, die hij het Biocentrisme noemt. Want de klassieke Big Bang-theorie doet ons wel, volgens Lanza, het verleden begrijpen maar kan de drijvende kracht niet vatten.

    Bewustzijn
    Voor kosmologen was het universum recent nog een levenloze verzameling van elementaire deeltjes die tegen elkaar botsten, beweert Lanza. Iets als een uurwerk dat zichzelf opwindt en zich ook weer afwindt op een half voorspelbare manier. "Maar zij houden geen rekening met een bepalende component van de kosmos, omdat ze niet weten wat er mee aan te vangen. Deze component is het bewustzijn, en dat is geen kleintje. Het is een mysterie, waarvan we gemakshalve denken dat het uit molecules is ontstaan.

    Extreem veel chance
    Volgens de traditionele evolutieleer heeft de mens sinds de Big Bang enorm veel geluk gehad. Was de Big Bang 1 miljoenste krachtiger geweest, dan waren we er niet geweest. Als de zwaartekracht een haartje lager was geweest, dan zouden er geen sterren zijn, en dus ook geen zon. En zo zijn er meer dan 200 fysieke parameters, waarvan de kleinste wijziging zou betekenen dat wij nooit zouden bestaan. Bovendien stierven al onze voorgangers uit, zelfs de Neanderthaler. Alleen de mens is overeind gebleven, argumenteert Lanza.

    En het geluk blijft aan onze zijde staan: een asteroïde zou bijvoorbeeld kunnen inslaan op Aarde en de mens uiteindelijk doen uitsterven. "Al 13,7 miljard jaar hebben wij chronische chance. Zowat alles zit ons mee", stelt Lanza. Toeval? Of niet? "Als we de Big Bang als het einde van de ketting beschouwen en niet als het begin, valt alles in zijn plooi", aldus Lanza. Het Biocentrisme: niet het universum creëert het leven, maar het leven creëert het universum. Tijd en rumte zijn niet objectief maar subjectief.

    "Theorie over alles"

    Het biocentrisme wil een "theorie over alles" zijn en stelt dat wij, de waarnemers, zelf ruimte en tijd creëren. En dat is de reden waarom wij hier zijn, aldus Lanza in zijn boek 'Biocentrism', dat hij samen met de astronoom Bob Berman schreef. "Bekijk alles rondom je op dit eigenste ogenblik. Taal en gewoonte beweren dat dat allemaal buiten onszelf ligt in de uitwendige wereld. Toch zie je niets dat je brein omhult. Je ogen zijn niet zomaar een toegang tot de wereld. Al wat je ervaart, inclusief je lichaam, maakt deel uit van een actief proces dat zich afspeelt in je geest. Ruimte en tijd zijn gewoon de instrumenten van de geest om alles te laten kloppen."

    Stephen Hawking
    Lanza haalt ook Stephen Hawking en Leonard Mlodinow aan, die recent nog opmerkten: "Je kan de waarnemer - wij - niet loskoppelen van onze waarnemingen van de wereld... In de klassieke fysica wordt aangenomen dat het verleden uit een duidelijk afgebakende reeks gebeurtenissen bestaat, maar de quantummechanica beschouwt het verleden, net als de toekomst, als niet-welomlijnd en ziet die enkel als een spectrum van mogelijkheden."

    Evolutieleer herbekeken
    Als wij als waarnemer die mogelijkheden (het verleden en de toekomst) doen instorten, wat blijft er dan over van de evolutietheorie, zoals we die op school geleerd hebben? Hoe kan er een verleden bestaan, zolang we het heden niet hebben bepaald? Het verleden begint bij de waarnemer - wij - en niet omgekeerd, zoals ons onderwezen werd, beweert Lanza. Voor hem maakt de bewuste boom die omvalt in een bos waar geen waarnemer aanwezig is om het geluid van de vallende boom te horen, géén geluid.

    De waarnemer is de eerste oorzaak, de vitale kracht die niet alleen het heden doet instorten maar ook de cascade van spatiotemporele gebeurtenissen uit het verleden, die we de evolutie noemen, besluit Lanza.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 maanden cel voor naaktfoto

    Man de cel in voor posten naaktfoto van ex op Facebook

    Een Nieuw-Zeelander moet vier maanden de cel in nadat hij een naaktfoto van zijn ex-lief op Facebook had gepost.

    De 20-jarige Joshua Ashby zette volgens de rechter de foto online in een "onverantwoordelijke dronken jaloerse woedebui". Zijn relatie was toen na vijf maanden op de klippen gelopen.

    De rechter stuurt de zondaar - een schilder - nu vier maanden naar de gevangenis. Ashby had schuldig gepleit op onder meer het verspreiden van onwelvoeglijk materiaal, doodsbedreigingen en diefstal van kleren van zijn ex.

    Zelf wilde Ashby niet gefotografeerd worden door The Dominion Post tijdens zijn proces, maar de rechter liet de pers toe in de zaal en beval Ashby zijn gezicht niet te bedekken.

    De Facebookpagina van Ashby's ex - waarop hij de foto van zijn naakte ex voor de spiegel postte - werd inmiddels verwijderd maar was wel twaalf uur lang zichtbaar voor de 500 miljoen gebruikers van de sociaalnetwerksite, voor wie Ashby de foto had opengesteld.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaas van 50 miljoen euro

    Chinese vaas op zolder brengt eigenaars 50 miljoen euro op

    © reuters

    Een 18de eeuwse Chinese vaas die ontdekt werd tijdens een grote schoonmaakactie in huis, heeft een recordbedrag van 43 miljoen pond (50,6 miljoen euro) opgebracht op een veiling in Londen.

    De waarde van het voorwerp werd tussen de 800.000 en 1,2 miljoen pond geraamd, maar uiteindelijk veranderde de vaas voor 43 miljoen pond van eigenaar. De, vermoedelijk Chinese, koper betaalde ook nog eens een bijkomende premie van 8,6 miljoen pond aan de veilingmeester.

    Het gaat wellicht om het hoogste bedrag dat ooit voor een Chinees kunstwerk betaald werd tijdens een veiling, aldus veilinghuis Bainbridges. De vaas is geel en hemelsblauw, met een vismotief aan de voorkant.

    De broer en zus die de porseleinen vaas uit het Qianlong-tijdperk op zolder ontdekten, hadden geen idee van de familieschat die ze in hun bezit hadden, stelt Helen Porter van het veilinghuis. Toen de hamer neerviel, moest de zus even de ruimte verlaten "om verse lucht te scheppen", verklaarde ze nog.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrouw valt politie aan

    Vrouw valt flik aan met dildo

    In Illinois is een vrouw gearresteerd omdat ze een politieman te lijf is gegaan met een dildo. In het politierapport wordt het aanvalswapen beschreven als "een hard genotsapparaat voor vrouwen".

    Dekking
    Het merkwaardige wapen werd gehanteerd door de 56-jarige Carolee Bildsten uit Gurnee. Zij werd thuis geïnterpelleerd door een politieman nadat ze haar rekening niet had betaald in een restaurant. De agent moest dekking zoeken toen mevrouw Bildsten hem aanviel met een dildo.

    Zat
    Bildsten werd gearresteerd op beschuldiging van aanranding van een agent in functie en diefstal. De vrouw bleek ook te veel gedronken te hebben. Op 6 december moet de furie voor de rechter verschijnen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen vinden leven saai

    6 op 10 vrouwen vinden het leven te saai

    De dagelijkse sleur treft meer vrouwen. 6 op 10 vrouwen klagen dat hun leven te gewoon is. Saaie seks, routine, het huishouden, hun uiterlijk en het gebrek aan avontuur en geld zijn de belangrijkste oorzaken.

    Meer dan 4000 Britse vrouwen werden ondervraagd over hoe gelukkig ze zijn met verschillende aspecten van hun leven.  28 procent vindt het leven, in vergelijking met vijf jaar geleden, een pak saaier. Hun beperkt sociaal leven, het gebrek aan avontuur en sekspret, wordt als belangrijke reden voor hun malaise bekeken. Vier op tien voelt zich somber door de winter, volgens hen bezorgt het koude seizoen hun gemoed weinig goeds.

    Uiterlijk
    Opvallend is dat vrouwen onzeker zijn over uiterlijk en intelligentie. 1 op 5 is ontevreden met hun kledingstijl en vreest straks te lijken op haar moeder. De algemene ontevredenheid besmet ook haar garderobe: de helft draagt overwegend zwart. Ook jeans en T-shirt, joggings en cardigans sieren menige kleerkast, slechts 1 op 10 draagt meestal heldere en frisse tinten.

    Veranderingen
    "Het onderzoek laat zien hoe gemakkelijk we ons laten gaan", stelt gedragstherapeute Judi James. "Zorgen over werk en financiën doen ons minder risico nemen. Dat zorgt dan weer dat we ons gewoontjes voelen wat een invloed heeft op ons geluk, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Kleine veranderingen, zoals het doorbreken van saaie gewoonten, je lichaamstaal aanpassen en meer stemmingsverbeterende kleuren dragen, kunnen positiever en gelukkiger maken".

    Top 10 van zaken die sleur opwekken:
     
    1.    Nooit genoeg geld hebben
    2.    Dezelfde routine
    3.    Saaie kleding
    4.    Gebrek aan sociaal leven
    5.    Eindeloze huishouden
    6.    Steeds dezelfde dingen eten
    7.    Gebrek aan vakanties
    8.    Saaie baan
    9.    Geen nieuwe hobby's of interesses
    10.    Saai seksleven
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man wijzigt twee keer geslacht

    Man wordt vrouw, dan weer man en trouwt nu (met vrouw)

    Charles Kane (rechts) en zijn verloofde Victoria Emms.

    Charles Kane (50) onderging 23 jaar geleden een geslachtsverandering, maar had er op een gegeven moment genoeg van om Samantha te zijn. Dus werd hij weer en man en heeft zich intussen verloofd met de sprakelende roodharige Victoria Emms (28). In de verte luiden de bruiloftsklokken.

    De steenrijke Londense projectontwikkelaar Charles Kane, een gescheiden vader van twee kinderen, werd in 1987 de glamoureuze binnenhuisarchitect(e) Samantha Kane. Hij spendeerde zo'n 120.000 euro aan zijn geslachtsverandering. Een succesvolle ingreep, want hij/zij was korte tijd verloofd met een rijke landeigenaar.

    Teleurstellend seksleven
    In 2004 beseft Kane dat het leven als vrouw toch niet je dat is. "De vrouwelijke hormonen maakten me humeurig en emotioneel", getuigt hij. "Shoppen gaat algauw vervelen en mijn seksleven was teleurstellend".

    Terug man
    Vijf jaar geleden besloot Kane om weer man te worden. Drie operaties en 30.000 euro later was het zover. Zijn borstimplantaten werden verwijderd en zijn mannelijke geslachtsdelen werden in ere hersteld door middel van huidentingen. Opnieuw bleek de ingreep succesvol gezien zijn recente verloving.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe langer ringvinger hoe rijker de man

    Vingers onthullen rijkdom van man

    De lengte van de ringvinger van een man verklapt zijn houding tegenover geld, beweren wetenschappers.

    Potentiële partner
    De wetenschappers maten de vingerlengte en bestudeerden het karakter van 415 mannen en vrouwen. Daaruit blijkt dat alfamannetjes, waarvan de ringvingers langer zijn dan de wijsvingers, meer risico's in het leven nemen. "Dit onderzoek toont een verband aan tussen een hoog niveau van testosteron en risico's nemen bij mannen op drie verschillende domeinen: hobby's, sociaal en financieel vlak."

    Vrouwen veroveren

    "Hoe langer een ringvinger is in vergelijking met de wijsvinger, hoe meer kans een man dus heeft om rijk te zijn. Vrouwen vallen vaak op types die recht op hun doel gaan, omdat dit een teken is van fitheid, rijkdom en assertiviteit", aldus wetenschapper Eric Stenstrom. "Dit soort man is dus vaker een hoogvlieger die geen nee aanvaard op financieel vlak of bij het veroveren van een vrouwenhart. Een betrouwbare man heeft een wijsvinger die even lang of zelfs langer is dan zijn ringvinger. Dames voelen zich aangetrokken tot fitte, assertieve en rijke mannen die risico's nemen qua sport, mensen en geld. Dit omdat ze aantrekkelijk als potentiële partner om te paren."

    Ringvinger vaak groter
    Een blootstelling aan een hoog niveau van testosteron in de baarmoeder treft de lengte van de vingers en de houding met betrekking tot risico's. Bij vrouwen zijn deze twee bijna altijd even lang, maar bij mannen is de ringvinger vaak groter dan de wijsvinger. Onderzoeker Zack Mendenhall: "Blootstelling aan testosteron voor de geboorte heeft niet alleen invloed op het brein van de foetus, maar het vertraagt de groei van de wijsvinger, in vergelijking met de rest. Hoe meer testosteron in de baarmoeder dus, hoe risico's je in je latere leven neemt."

    Niet bij vrouwen
    Bij vrouwen bestaat dit verband niet. Dit kan komen doordat vrouwen minder de drang voelen om te pochen in hun zoektocht naar een partner. Voorgaande onderzoeken toonden aan dat mannen met een lange ringvinger meer kans op agressief gedrag en meerdere bedpartners hebben. Volgens wetenschappers zou dit ook zijn seksuele geaardheid verklappen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw met boerka geweigerd

    Vrouw met boerka niet welkom in Nederlands theater

     

    In het Nederlandse Boekelo is een vrouw de toegang tot een optreden van de Marokkaanse standup-comedian Anuar geweigerd, omdat ze weigerde haar boerka uit te doen.

    Drie vrouwen waren met boerka naar de voorstelling gekomen na een oproep van Verborgen Theater aan vrouwen om een boerka te dragen. De eerste tien vrouwen met boerka zouden als beloning gratis naar binnen mogen. Toen bleek dat de artiest het zelf geen goed idee vond, werd de actie echter afgeblazen.

    Twee vrouwen hebben hun boerka uiteindelijk uitgedaan, maar de derde weigerde en moest buiten blijven. Met het initiatief wou Verborgen Theater duidelijk maken dat de discussie over boerka's moet stoppen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.seks niet alleen slecht voor de ogen...

    Seks op jonge leeftijd is slecht voor carrière

    Jongens en meisjes die hun maagdelijkheid voor hun zestiende verliezen, zich zichzelf als volwassenen en gaan liever aan het werk dan verder te studeren, dat blijkt uit recent onderzoek.

    Geen maagd meer

    De onderzoekers van de universiteit van Glasgow volgden gedurende zes jaar meer dan 5.000 leerlingen tussen 14 en 18 jaar. Ook al hielden ze rekening met factoren als zwangerschap en sociale achtergrond, dan stopten meer leerlingen die op jonge leeftijd hun maagdelijkheid verloren vroeger met school.

    Onderzoek James Turner: "Verder studeren, op hogeschool of de universiteit, is één van de belangrijkste manieren om het lot in je leven te verbeteren. Het zou zonde zijn, moest iemand dit mislopen om welke reden dan ook."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goodbye Bafana

    Goodbye Bafana is een Zuid-Afrikaanse film uit 2007 onder regie van Bille August. Het is het verhaal van de gevangenbewaarder James Gregory (een rol gespeeld door Joseph Fiennes die op Robbeneiland in Zuid-Afrika de bewaker wordt van Nelson Mandela (een rol gespeeld door Dennis Haysbert). Gedurende de twintig jaar waarin Gregory Mandela bewaakt, ontstaat toch een band tussen de twee mannen ondanks de grote verschillen in hun levensopvattingen. Een boek van James Gregory en Bob Graham vormt de grondslag van deze film.


    De film begint zeer clichématig. In de openingsscène ranselen enkele blanke opzichters de gevangenen af. Alsof de "afrikaners" sadistisch waren aangelegd. Er zitten natuurlijk een aantal onjuistheden in de film. De afrikaanse opzichters praten allemaal mooi beschaafd engels, terwijl in praktijk afrikaans (nederlands) de voertaal was van de ambtenaren tijdens het apartheidsregime. Aan Mandela wordt natuurlijk een goddelijke status gegeven. Als bij voorbeeld de zoon van James Gregory een universiteitsdiploma behaalt zegt Gregory letterlijk: "Dit is dankzij Mandela." Ook de vergevingsgezindheid van Mandela kan men enkel vergelijken met die van Jezus Christus zelf. 

    Eerst dacht ik dat ik het niet zou uithouden tot het einde, al moet ik zeggen dat de film gaandeweg een meer menselijk gelaat opwierp van de blanke verdrukker. Al bij al is deze film de moeite waard om te bekijken. 

    Zonde dat er geen epiloog meer mogelijk is, aangezien James Gregory reeds in 2003 overleden is. Wat zou hij nu vinden van het nieuwe Zuid-Afrika? Zou hij tevreden zijn met de Black Empowerment Act, waardoor geen enkele blanke meer toegelaten wordt bij de overheid. Zou hij de economische toestand verbeterd vinden? Aan Mandela kunnen we het niet meer vragen, gezien zijn gezegende leeftijd en zijn mentale achteruitgang...



     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calimero Vermassen overdrijft

    "If you can't stand the heat stay out the kitchen!" luidt een bekend Amerikaans gezegde. Strafpleiter Jef Vermassen toonde zich de voorbije weken van zijn slechtste kant. Hijzelf permitteert zich elkeen en iedereen door het slijk te halen, te liegen en onwaarheden te vertellen. Maar als mijnheer tegenwind ondervindt, toont hij zich als een slechte verliezer. Hij schreeuwt moord en brand en mijnheer krijgt zelfs politiebescherming. Belachelijk.

    Als je hoog klimt, moet je niet verschieten dat je laag kan vallen. De kritieken op het internet liegen niet. De bevolkings is hem eindelijk beu. Ik wist al lang dat Vermassen een groot manipulator was. Ik had het ongeluk hem in een dossier te ontmoeten, waarbij hij openlijk in de media stond te liegen.

    En dan die internetpagina op facebook. Ook daar tilt hij natuurlijk ook aan. Moest een Bart De Wever zo lichtgeraakt zijn, dan liepen er permanent 100 politiemensen rondom hem. De politie heeft toch wat beters te doen, dan zo'n overschatte advocaat in bescherming te nemen. Ik hoop alleen dat Vermassen eindelijk inziet dat hij beter op pensioen gaat. Er zal geen haan om kraaien. En voor het geld moet hij het al lang niet meer doen, want het verdriet van de mensen heeft hem schatrijk gemaakt.



    Politie beschermt Vermassen

    © reuters

    Het is ver gekomen. De politie van Aalst bewaakt topadvocaat Jef Vermassen. Agenten patrouilleren dag en nacht rond zijn kantoor in Lede en zijn privéwoning in Erembodegem. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. De strafpleiter wordt met de dood bedreigd na zijn overwinning in het proces over de parachutemoord. Volgens hem is dat het gevolg van hatelijke oproepen op Facebook.

    © belga
     Dit moét stoppen. Hij heeft zijn werk gedaan. Het proces is correct verlopen. Wij hebben verloren, het zij zo. Iedereen mag zijn mening uiten, maar nu worden er echt wel grenzen overschreden  
    Vic Van Aelst
    Volgens duizenden Vlamingen op Facebook is Jef Vermassen de grote boeman die de volksjury manipuleerde en van zijn gelijk kon overtuigen in het proces rond de parachutemoord. De 'Anti Jef Vermassen'-groepen brachten intussen bedreigers op ideeën. De advocaat en zijn gezinsleden ontvingen doodsbedreigingen. Ze werden zelfs aangeklampt tijdens een citytrip in Parijs.

    Geen risico's
    De politie van Aalst neemt de dreigementen zeer ernstig op en wil geen risico's nemen. De steradvocaat krijgt nu bescherming en zijn eigendommen worden in de gaten gehouden. Het gerecht zoekt ook naar de auteurs van de dreigementen.

    Van Aelst
    Opvallend is dat Vic Van Aelst, verdediger van Clottemans, het opneemt voor zijn 'concurrent'. Hij geschokt is door de hetze tegen  zijn confrater. "Dit moét stoppen. Hij heeft zijn werk gedaan. Het proces is correct verlopen. Wij hebben verloren, het zij zo. Iedereen mag zijn mening uiten, maar nu worden er echt wel grenzen overschreden", zegt hij.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Reybroeck wint literatuurprijs met "Congo"

    Enkele maanden geleden kocht ik "Congo", het boek dat gisteren de AKO-Literatuurprijs won. In Congo brengt de auteur het verhaal van de koloniale geschiedenis van onze ex-colonie. Op zich is dat niets nieuws onder de zon. Het aantal werken over Congo is bijna omgekeerd evenredig aan de interesse van onze bevolking. Het is een herkauwd onderwerp en Van Reybroeck probeerde aan dit thema een extra elan te geven door er een aantal personages aan toe te voegen. Op deze manier wordt wordt het non-fictieverhaal een beetje beter leesbaar voor de minder geïnteresseerden voor dit onderwerp.

    Persoonlijk vind ik het maar niets, geschiedenis koppelen aan een biografisch verslag. Ik weet wel Van Reybroeck goochelt met onze taal. Niets wordt beschreven zoals het eigenlijk is. Blijkbaar moeten onze Nederlandse schrijvers alles inpakken in een verhullende, een vernieuwende, zelfs bijna ongekende woordenschat. Is dat knap? Is dat literatuur? Volgens onze critici blijkbaar wel. Ikzelf heb het boek niet uitgelezen. Ergens rond pagina 150 was ik zijn geleuter beu. Als ik een geschiedkundig boek koop, wens ik geen prozaïsche teksten te moeten ontcijferen met een woordenboek in de hand. Men kan net zo goed een boek scheikunde of wiskunde tot proza verheffen. Het spijt mij.

    Nu, Van Speybroeck is blijkbaar onderlegd in de Nederlandse taal. Ik vond het al bij al nog niet het slechtste dat ik heb gelezen, maar zo'n werk verdient absoluut geen literatuurprijs. Ik denk dat er een flinke portie nostalgie aan de basis zal gelegen hebben om dit werk met een prijs te belonen.



    AKO Literatuurprijs voor boek Congo

    De AKO Literatuurprijs is gewonnen door David van Reybrouck. Zijn boek Congo is volgens de jury, onder leiding van Femke Halsema, het beste boek van het afgelopen jaar.
    fotoFoto

    AKO Literatuurprijs voor boek Congo

    Volgens de jury is Congo "een knap gecomponeerd verhaal over slavernij en kolonialisme, veerkracht en overleven. Een meeslepend geschiedeniswerk van een historicus én romancier."

    Kindsoldaten

    Van Reybrouck schrijft in zijn boek over de geschiedenis van Congo. Daarvoor voerde hij honderden gesprekken met Congolezen, onder wie kindsoldaten, rebellenleiders en ministers. De Vlaming krijgt een sculptuur en een cheque van 50.000 euro.

    Ruim 430 boeken

    Van Reybrouck zei overdonderd te zijn door het winnen van de prijs. "Het is vreemd te midden van zo veel talent uitverkoren te zijn." De jury had de keuze uit ruim 430 boeken die tussen 1 juli 2009 en 1 juli 2010 zijn verschenen.

    Winnende boek

    De schrijver won eerder dit jaar ook al de Libris Geschiedenisprijs en de Jan Greshoffprijs met het winnende boek.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schilderij christus zorgt voor opschudding
    jezus-erectie
    Een schilderij van de gekruisigde Jezus heeft grote verdeeldheid gezaaid in de katholieke parochie van Warr Acres in Oklahoma. Volgens sommigen is Christus afgebeeld met een enorme erectie, anderen beweren dat het gewoon de buikspieren zijn van de zoon van God. Dat meldt The Oklahoman. “Sommige mensen hebben gemeld dat ze geen deel meer wensen uit te maken van onze gemeenschap vanwege het schilderij”, zegt pastoor Philip Seeton. “Anderen nemen er wel aanstoot aan, maar blijven toch naar de kerk komen. Ze beseffen dat dit kunstwerk geschilderd werd volgens de regels van de iconografische kunst”. Het kruisbeeld is drie meter hoog en werd op 21 februari opgehangen boven het altaar van de kerk. De pastoor is niet van plan het te verwijderen, ondanks de vele klachten. Bij het bisdom heeft nog niemand officieel zijn ongenoegen geuit.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.permante erectie zorgt voor ontslag
    De baan van de Engelse Richard Carter staat op de tocht, omdat hij gedurende de afgelopen zeven jaar een permanente erectie heeft gehad. Dat meldt de Engelse krant The Sun. De geplaagde man is huis-aan-huis verkoper, een functie die door zijn afwijking veel problemen met zich meebrengt. “Sommige mannen denken misschien dat het handig is om zo lang een erectie te hebben, maar het doet vaak erg veel pijn en het is zeer lastig te verbergen”, zegt Carter tegenover de krant. Carter, een 34-jarige man uit Coventry, hield zijn stijve geslachtsdeel over aan medicijnen die hij had ingenomen vanwege een paniekaanval. Acht operaties later is het probleem nog niet verholpen. De werkgever heeft begrip voor de gecompliceerde situatie van haar werknemer en onderzoekt of er voor hem een andere baan is te vinden binnen het concern.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel laat gast verhongeren op kamer
    hotel
    Een Britse man is dood in zijn hotelkamer aangetroffen, nadat hij het personeel vroeg hem niet te storen. De man is verhongerd en pas twee weken na zijn overlijden gevonden. De hotelgast, Kieran Toman (39), verbleef in het Hyde Park Towers Hotel in Londen. Bij het inchecken liet hij het personeel van het hotel weten dat er niemand zonder toestemming zijn kamer binnen mocht komen. De man werd uitgemergeld in zijn hotelkamer gevonden door een schoonmaakster, veertien dagen nadat hij zich had ingecheckt. De schoonmaakster rook een vreemde geur op de gang en besloot binnen te gaan kijken. Politieagente Emily-Jane Wells, eerste ter plaatse, meldt in de krant The Daily Mail dat Toman in de badkamer van zijn hotelkamer werd gevonden. “De schoonmaakster klopte een paar keer op de deur, maar kreeg geen antwoord”, aldus Wells. “Toen ze de deur open deed, zag ze het slachtoffer op de grond liggen.” Uit onderzoek door een forensisch specialist bleek dat er niks merkwaardigs in de kamer of in het lichaam van de man is gevonden. Ook de rechercheurs blijven met veel vragen zitten. “De man had veel bagage meegenomen, waaronder een notitieboekje die volstond met priegelig schrift, allemaal in hoofdletters”, aldus Wells. “We hebben tot op heden ook niks over de afkomst van de man gevonden.” Het chique hotel is beroemd omdat het eind jaren ’60 de verblijfsplaats was van gitarist Jimi Hendrix.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse lerares naakt voor studenten
    _naaktleraar.jpg
    Een rare gewaarwording in een klaslokaal: terwijl een groep gymnasium-scholieren netjes zit te wachten, verschijnt de docente ineens poedelnaakt voor de klas. De leerlingen, vijftien meiden en twee jongens, op het Max-Planck Gymnasium in het Duitse Nürtingen kijken er niet eens raar van op dat de lerares naakt voor het schoolbord staat. Blanka Walter is niet alleen kunstlerares maar ook naaktmodel. En dat combineert ze in de klas, meldt Bild. Op deze manier leren de scholieren tekenen, zo was het idee van één van de docenten. Docente en model Blanka is te boeken door alle scholen in de omgeving. Voor 18 euro per uur geeft ze één uur naakt tekenles… Blanka is op deze manier al op meer dan honderd scholen poedelnaakt voor de klas verschenen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw van 240 kg bevallen
    vrouw
    Een Roemeense vrouw van 240 kilo moest door de brandweer naar het ziekenhuis gebracht worden om daar te bevallen van een baby van drie kilo… Victoria Lacatus bracht in de universiteitskliniek van Boekarest een gezond meisje ter wereld. De risicovolle geboorte gebeurde via een keizersnede. Ook de kersverse moeder maakt het goed, maar ze voorlopig nog wel herstellen van de bevalling op de intensive care. De 25-jarige moeder moest door de brandweer vanuit de Zuid-Roemeense stad Craiova naar Boekarest gebracht worden, omdat de bevallingstafels in het ziekenhuis in haar woonplaats niet bestand zijn tegen het gewicht van de vrouw. (telegraaf)
    dik
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart in gezicht van Léonard

    Mysterieuze man gooit taart in gezicht Léonard

    Aartsbisschop André Léonard heeft een taart in het gezicht gekregen. Het incident gebeurde al met Allerheiligen, maar raakte pas vandaag bekend, nadat er een filmpje van verscheen op de katholieke website Gloria.tv. Ondertussen staat het filmpje ook op Youtube.

     
    Léonard ging met Allerheiligen om 15.30 uur in de kathedraal van Brussel voor in een gebedsdienst van Pro Sanctitate, een religieuze Franstalige lekenvereniging die haar gewone bijeenkomsten organiseert in het Centre Horeb in Ukkel. 
     
    Tijdens de mis sprintte een man naar voren en duwt Léonard een taart in het gezicht. De man loopt weg en er is tumult te horen. En Léonard? Die likt zijn vingers af, neemt een zakdoek en doet gewoon door.
     
    Bevestiging
    Op zijn website rept Pro Sanctitate met geen woord over het incident, maar het zou zijn bevestigd door Claire Jonnard, de Franstalige woordvoerster van het aartsbisdom, en door Patrick Vanderhoeven, als priester verbonden aan de kathedraal.
     
    "De aartsbisschop heeft de plechtigheid afgewerkt en heeft geen klacht willen indienen tegen zijn belager. We hebben helemaal geen idee wie het is en wat zijn bedoelingen waren."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccin tegen kanker

    Doorbraak in onderzoek naar vaccin tegen kanker

    Een vaccin zou een revolutionaire nieuwe behandeling tegen verschillende soorten kanker kunnen worden. Britse onderzoekers ontdekten namelijk een manier om het immuunsysteem te beschermen tegen een aanval van tumoren.  

    Proteïne
    Britse onderzoekers ontdekten hoe tumorcellen zich beschermen tegen het natuurlijke verdedigingssysteem van het lichaam. Het proteïne FAP (fibroblast activation protein alpha) stopt het immuunsysteem van het lichaam van de kwaadaardige kankercellen te bevechten. Kankercellen doen het lichaam 'denken' dat ze een blessure zijn. Hierdoor gaat het lichaam in plaats van de tumoren te vernietigen deze cellen voeden. Hierdoor kan er geen vaccin of andere behandelingen gemaakt worden die werken met het immuunsysteem van het lichaam. Nu ontdekten vorsers dus dat door FAP uit te schakelen, het lichaam zelf de tumoren aanvalt.

    Zichzelf genezen

    De onderzoekers testten deze theorie door muizen met longkanker op genetisch vlak te veranderen, zodat ze de productie van FAP konden uitschakelen. Nadat dit gebeurd was, bleek dat kankercellen stierven. Door dit proces af te zetten, geloven de vorsers dat het lichaam zichzelf kan genezen in geval deze ziekte.

    Veel kankers
    Professor en immunoloog Douglas Fearon: "Dit is een belangrijke stap die de huidige kankerbehandelingen radicaal kan veranderen. De resultaten werpen nieuw licht op waarom het lichaam kankercellen niet vernietigt zoals het wel met andere ziekten doet. Het proteïne FAP staat in verband met veel kankers, waaronder borst-, darm- en longtumoren. Verder onderzoek moet wel nog uitwijzen of dit ook van toepassing is bij mensen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama als pop te koop

    Obama-sekspop te koop in China

    De verkiezingen van gisteren wijzen erop dat de populariteit van Barack Obama bij de Amerikanen tanende is. In China is het staatshoofd echter geliefder dan ooit. Obama geniet er zelfs de twijfelachtige eer model te staan voor een opblaaspop.

    De pop, die tentoongesteld werd tijdens het Sex Culture Festival in de zuidelijke Chinese stad Guangzhou, heeft een donkerblauw pak en een rode das, en op het hoofd werd het hoofd van de Amerikaanse leider afgedrukt. We durven echter betwijfelen of Obama in zijn nopjes zal zijn met het eerbetoon.

    Respect!
    De organisatoren van de beurs konden niet zeggen welke producent  voor de markante sekspop instond, maar liefhebbers van het genre zijn niet meteen wild van het idee. "Hoe kunnen ze de president van de VS bij zulke slecht gemaakte sekspoppen plaatsen?", vraagt een bezoeker van een Chinees forum zich af. "Een man die zo'n groot land leidt, verdient meer respect."

    Barack Obama geniet een enorme populariteit in China. Zo zijn ook de T-shirts met de afbeelding 'Maobama' (een kruising tussen voormalig Chinees leider Mao en de Amerikaanse president) een commerciële voltreffer.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!