Inhoud blog
  • `t is weer voorbij
  • Solidariteit
  • The boys and their toys
  • beginnen
  • kaartjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn gedacht.
    Bedenkingen over het dagelijkse leven.
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse leerkrachten

    Om het tekort aan Vlaamse leerkrachten aan te vullen wil men Nederlanders aantrekken om de job te doen.   Voor mij niet gelaten maar dan moeten ze toch een beetje Vlaams leren.   Wij spreken wel grotendeels dezelfde taal  maar er zijn toch enkele verschillen die voor misverstanden kunnen zorgen.

    Zo kwam er op turnkring van mijn dochter ooit een Nederlandse  turnjuffrouw.   Op een dag sta ik te kijken naar de training en ik hoor hoe ze  de kinderen, die allemaal aan één kant van de zaal staan, opdraagt om naar de andere kant te lopen.  Heel de groep begint enthousiast te crossen naar de andere kant.   De juffrouw  kwaadweg:  Ik had toch gezegd lopen en niet rennen.  De kinderen staan er beteuterd naar te kijken, voor  hen  is dat toch hetzelfde.

    De juf, zich van geen kwaad bewust draagt hen op om terug naar de andere kant te lopen.  De kinderen rennen natuurlijk weer, wel een beetje minder enthousiast .  De juf wordt kwaad en ik vind het nodig haar uit te leggen dat lopen voor een Vlaming inderdaad rennen betekent en dat wat zij verstond onder lopen bij ons gaan is.  Ze bekeek me lelijk en zei niets, ik denk dat ze me niet geloofde en dat heel de klas met mij erbij met haar voeten aan het spelen was .

    Dat gebruik van jij en jou dat is ook nog zo iets.  Wij Vlamingen zijn dat niet zo gewoon, toch niet in mijn contreien.  Als ik beschaafd Nederlands spreek gebruik ik voor Jan en Klein Pierke u en uw.

    Ik kom de laatste tijd nogal eens met Nederlanders in contact en het is mij al twee keer overkomen dat de persoon waarmee ik sta te praten op een nogal neerbuigende toon zegt:  je mag  jij tegen mij zeggen hoor.    Dan denk ik ja natuurlijk mag ik dat maar ik doe dat  niet want dat klinkt niet in mijn oren.  Op een keertje zeg ik het toch eens hoor: het is niet omdat ik zoveel eerbied heb voor jou dat ik u zeg,  wij zeggen nu eenmaal tegen iedereen u,  ook tegen onze kinderen en soms wel tegen de kat en de hond.  Tegen de kinderen:  geef dat speeltje eens terug, dat is niet van u, tegen de hond ga eens mooi in uw mandje liggen.

    Het is niet waarschijnlijk dat een Nederlander dit leest maar ingeval van, ‘tis dat maar dat ge ’t weet.

    18-12-2011 om 18:00 geschreven door aurijo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ingepakt
    Ik heb een kunstwerk gemaakt!
    Eentje ala Christo, ik heb mijn terras met plastiek ingepakt.
    Een tijdelijke oplossing voor een lek in mijn living. Voor een defintieve oplossing moest het eerst droog zijn.  Dat moet nu juist met de feestdagen gebeuren, het kan toch niet zijn dat we met een paraplu aan de feesttafel moeten zitten.
    Mijn interventie is wel efficiënt en ik vind het zelfs mooi gedaan met hier en daar een decoratief plooitje.  Er ontbreken alleen nog een paar strikjes.
    Ik zou dat wel eens echt willen doen, een kunstwerk maken.
    Het moet niet eens een kunstwerk worden maar ik zou zo echt obsessief met iets bezig willen zijn zodat je tijd en plaats vergeet.
    Ik probeer het wel eens maar er is altijd wel iemand of iets dat per onmiddellijk aandacht vereist.
    Dat is het lot van de huismoeder zeker?
    Ik las vandaag een uitspraak van Roger Raveel:
    "Ik ben een man van de liefde. Ik kan niet leven zonder vrouw. Het is iemand die me dagelijks moet inspireren en ze moet ook instaan voor de dagelijkse beslommeringen die mijn creativiteit in de weg staan."
    Ja hallo noem je dat liefde?  
    Ik denk niet dat je veel mannen bereid kunt vinden om dat voor een vrouw te doen.
    Ik moet misschien lesbisch worden, maar dat gaat niet zeker?
    Spijtig! 


    17-12-2011 om 21:29 geschreven door aurijo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sjaaltje
    Hoe hou je in dit weer je kapsel fatsoenlijk?  Hoe doen sommige vrouwen dat?
    Zelfs onder de paraplu krijgt al dat vocht vat op mijn haar en springt het alle kanten op.
    Iets op mijn kop zetten is ook geen optie want als ik dat afzet plakt alles tegen mijn schedel, dat is zeker geen gezicht.
    Zo´n sjaaltje dat lijkt mij wel wat.  Ik zit, vooral op de tram, dikwijls te kijken naar de kunstige drapages die sommige moslima's kunnen maken. 
    Waarom zou ik ook niet kunnen doen? 
    Ik herinner me dat moslima´s vroeger wel eens uitgelachen en uitgescholden werden als ze een rok boven een lange broek droegen.  En kijk naar ons modebeeld, je ziet niets anders meer dan rokjes over lange, weliswaar spannende broeken.
    Ik pleit dus voor een nieuwe mode,  vooral voor "bad hair days",...  het hoofdoekje.






    16-12-2011 om 20:00 geschreven door aurijo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/aurijo

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    16-12-2011 om 19:39 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!