Jelke met haar vriendinnetje Ine (met wit bloesje)
Over mijzelf
Ik ben belinda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam plinneke.
Ik ben een vrouw en woon in maaseik (belgië) en mijn beroep is arbeidster.
Ik ben geboren op 25/05/1976 en ben nu dus 48 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fitness, msn, fuiven.
ik heb een lieve man en 2 schattige kindjes, een hondje en nog 2 vogeltjes.
In groenten en fruit zitten vitamines. Dat zijn stoffen die van alles in je lichaam regelen. Net zoals een stoplicht nodig is om het verkeer goed te laten lopen, zorgen vitamines er voor dat alles in je lijf goed gaat en je niet snel ziek wordt.
Nog iets bijzonders van de groente- en fruitgroep: je mag er zoveel van eten als je wilt. Er is trouwens wél een minimum. Dat betekent dat je elke dag minstens een bepaalde hoeveelheid moet eten. Als je tenminste gezond wilt blijven. Tot 12 jaar heb je minimaal ongeveer 150 gram groenten per dag (2-3 groentelepels) en 2 keer fruit nodig. Vanaf 13 jaar is dat: 2+2. Daarmee bedoelen we 200 gram groenten (2 ons) en 2 keer fruit. Maar dat is helemaal niet erg: want groenten en fruit zijn er in alle maten en soorten. Voor iedereen zit er wat lekkers bij
Jorn en Jelke eten veel fruit. Dat vind ik heel belangrijk voor de vitamienen. Jorn neemt 2 stukken fruit mee naar school. Jelke eet haar fruit liever thuis. En smullen dat ze doen.
Vanaf nu nog een maand! Mireille, Myriam en ik gaan dan fijn naar het Sportpaleis. CLOUSEAU kijken. Ik verheug er me al op. Als ge dat meemaakt dat is echt te gek.
Vanaf 6 november verschijnt Het Belang van Limburg op een kleiner formaat. Zo wordt de krant een stuk handiger. En nog prettiger om lezen.
Alle goede dingen behouden we: het lettertype blijft hetzelfde, net zoals de grootte van de letters en de kwaliteit van de artikels. Voortaan krijgt u zelfs nog meer woord voor uw geld: op donderdag pakken we uit met een consumentenpagina en op vrijdag presenteren we u straks onze nieuwe, wekelijkse bijlage 'Geld en Zaken'.
U zal zien dat uw krant er op vooruitgaat. We hebben het nieuws nog overzichtelijker ingedeeld en elke rubriek krijgt straks een eigen, herkenbare kleur. Bovendien worden zowel de sportrubriek als de tv-gids elke dag uitneembare bijlagen.
Geloof ons: u zal in het vernieuwde Het Belang van Limburg even makkelijk uw weg vinden als in de krant van nu. We wensen u alvast veel leesplezier!
mijn schatjes nooit iemand pesten op school. Ik heb hen dat ook uitgelegt dat dat niet mag. Zij zouden het zelf ook niet fijn vinden als ze gepest worden. Als ze ruzie hebben gehad op school vertellen ze het wel als ze thuis komen. En als ze het vertellen, merk je ook dat ze het snel vergeten zijn en dat ze terug samen spelen. Ze leggen het dan gauw weer bij.
Er zijn een heleboel kinderen die dagelijks gepest worden. Het komt op alle scholen voor. Pesten is er altijd al geweest, maar er werd op scholen nooit veelover gepraat. Wij vinden het belangrijk dat dit wel gebeurt.
Pesten betekent: plagen, treiteren, iemand pijn doen en het leven zuur maken. Het gemene hiervan is dat meestal een groepje kinderen samen één kind gaat pesten. Dit groepje maakt dat kind belachelijk, stoot het uit de groep waardoor dat kind zich heel ongelukkig gaat voelen.
Een kind dat wordt gepest voelt zich vaak heel alleen. Het durft niet meer buiten te spelen of kan 's nachts niet slapen. Het kan er zelfs hoofdpijn of buikpijn van krijgen. Het ergste is dat het kind niet meer weet wat het moet doen om het pesten te stoppen.
Eigenlijk loopt iedereen op school de kans gepest te worden. Er zijn vaak genoeg aanleidingen voor te vinden. Bijvoorbeeld je uiterlijk, je kleding, omdat je ouders gaan scheiden, je kunt misschien heel goed leren of juist niet. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen op te noemen.
De pesters zijn vaak flauw en gemeen en denken niet goed na. Omdat ze zich vervelen en de baas willen spelen gaan ze pesten.
Pesten is gemeen. Je hebt er altijd last van. Daarom moeten we er samen iets aan doen. Je kunt pesten stoppen door er samen over te praten. Het is veelleuker op school en in de klas als er niet gepest en getreiterd wordt. Dan kunnen alle kinderen met plezier naar school gaan.
Praat erover met een juf of een meester op school of met je ouders. Samen kun je dan naar een oplossing zoeken. Eventueel kun je ook de kindertelefoon bellen, telefoon 0800-0432 (gratis).
Het is inieder geval belangrijk om er met iemand over te praten!!
(informatie voor ouders)
Valkuilen en oplossingen
Wanneer je als ouder(s) merkt dat je kind gepest wordt kun je als volgt reageren:
-je zou je kind willen beschermen, maar daardoor zou het weer gepest kunnen worden;
-je belooft je kind dat je er met niemand over praat. Dit zijn echter valkuilen.
Wat je als ouder(s) wel kunt doen:
-je kunt je kind helpen door te luisteren en je proberen in te leven in wat het ervaart;
-je kunt praten over wat je kind er zelf aan wil doen of wat het al geprobeerd heeft. Probeer samen een oplossing te bedenken en probeer die uit.
-het is ook erg belangrijk om het pestprobleem te bespreken met de leerkracht op school. AI eerder zeiden we dat pesten ook te maken heeft met het gebeuren in de groep.
Met z'n allen, "kind, ouders en school" kan er vaak iets aan het pesten gedaan worden
Vandaag blijven we lekker thuis. Jelke loopt de hele dag in haar pyjama en ik in mijn training. Dat vinden we zo fijn. En papa en jorn zijn hun buiten wat aan het amuseren. Dat vind ik zo zaaaaalig. Iedereen op het gemak. Niks moet.