Jelke met haar vriendinnetje Ine (met wit bloesje)
Over mijzelf
Ik ben belinda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam plinneke.
Ik ben een vrouw en woon in maaseik (belgië) en mijn beroep is arbeidster.
Ik ben geboren op 25/05/1976 en ben nu dus 48 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fitness, msn, fuiven.
ik heb een lieve man en 2 schattige kindjes, een hondje en nog 2 vogeltjes.
Eten doen we niet alleen omdat we honger hebben. Voedsel betekent troost. Vaak vullen we eerder een gat in onze ziel dan een gat in de maag. Als liefdesverdriet of donkere gedachten ons al naar de snoepkast doen grijpen, waarom kunnen ze dan niet het omgekeerde doen? Een mentaal knopje omdraaien kan een eerste begin zijn tot succesvol vermageren.
Kosten-baten Waarom trek je die snack of doos koekjes open op dat bepaalde moment? Het is niet eens zo moeilijk om na te gaan om welke reden al dat lekkers naar binnen wordt gewerkt. Voel je je droevig of depressief, vol stress of onbeheerst? Wie zich daarvan bewust wordt, is al een hele stap verder naar het maken van een kosten-batenplan voor voedsel en figuur. Om een voorbeeld te geven: je komt thuis na het werk. Uitgeput. Trek je een lekkere snack open of ga je een beetje sporten? Beiden zijn een mogelijkheid, alleen zorgt het éne nadien voor meer spijt dan het andere. Leg als het ware een denkbeeldige platte-buikspaarpot aan, dan weet je al vlug welke optie te kiezen.
Visualisatie Zwaarlijvige mensen die kilootjes moeten verliezen, krijgen dikwijls een hele berg eten voorgeschoteld om te tonen wat ze dagelijks naar binnen werken. Visualisatie helpt om te beseffen dat er iets aan de eetgewoonten moet veranderen. Dundenken werkt ook zo. Haal eventueel beelden voor ogen waarin je mooi staat te wezen in dat maatje kleiner.
Geen diëten Wie psychologisch wil afslanken, bant diëten en goeroes die beweren wat je wel of niet mag eten. Doe je dat wel, krijg je al vlug het gevoel dat je van alles moet ontzeggen. Wees meester van het eigen gedrag en eet zoals jij denkt dat het beste is voor je figuur. (lvl)
Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt heeft woensdag de nieuwe campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) over het dragen van de veiligheidsgordel voorgesteld.
De doelstelling van de campagne "Mama, klik je vast of ik zeg het aan papa" - "Papa, klik je vast of ik zeg het aan mama" is duidelijk: het aantal mensen dat de veiligheidsgordel draagt verhogen, zowel vooraan als achterin de wagen. De gordel is één van de goedkoopste en eenvoudigste manieren om de gevolgen van een ongeval te beperken en de uitvinding die naar alle waarschijnlijkheid de meeste levens heeft gered in het verkeer.
Hoewel ze overtuigd zijn van het nut van de gordel, 'vergeten' nog veel mensen regelmatig de gordel om te doen in de wagen. Daarom wil de sensibiliseringscampagne er nu voor zorgen dat de gordeldracht in de auto geen gewoonte maar een echte reflex wordt. Het dragen van de gordel voorin is in ons land al sinds 1975 verplicht en sinds 1991 moet hij ook door de passagiers achterin gedragen worden.
De jaarlijkse campagne voor de gordel blijkt zijn vruchten af te werpen. Vandaag klikt meer dan 75 procent van de Belgen zich vast, terwijl dat in 2003 nog net iets meer dan 56 procent was. Het percentage is vooral toegenomen bij de bestuurders, en dan in het bijzonder bij de mannelijke bestuurders, waar men een stijging van ongeveer 48 procent naar 75 procent vaststelt.
Ondanks die positieve evolutie ligt België nog ver achterop in vergelijking met de gordeldrachtpercentages van de best scorende landen in Europa. Uit de evaluatie van de campagne van vorig jaar bleek dat de drie voornaamste argumenten om de gordel niet te dragen voor de Belgen hinder, vergeetachtigheid en luiheid zijn.
"Zelfs bij een botsing met relatief lage snelheid komen enorme krachten vrij die de inzittenden naar voren stuwen", zegt minister Landuyt. "Je moet steeds voor ogen houden dat de impact bij een botsing met een snelheid van 50 km/u overeenkomt met 35 maal het gewicht van de persoon. Zo verandert een kind van 25 kilogram in een massa van bijna een ton", voegt hij eraan toe.
De campagne wordt dit jaar speciaal gericht op kinderen. Volgens Landuyt zijn meer dan de helft van de kinderen jonger dan twaalf jaar die gedood of zwaargewond worden in het verkeer inzittenden van een wagen, en dat terwijl ouders hen net vaak met de wagen brengen om te voorkomen dat ze teveel risico lopen. Elke week worden in ons land 4 kinderen gedood of ernstig verwond in een dergelijke situatie.
Voor Clouseau20, de achtste concertreeks van Koen en Kris Wauters in het Sportpaleis in Antwerpen, komen er ruim 14.000 plaatsen extra in de verkoop.
Per avond 1.100 extra fans Zolang er geen zekerheid was over de grootte van de productie en de inplanting van het podium waren nog niet alle plaatsen te koop aangeboden. Nu de productie helemaal is uitgetekend, blijkt dat er per avond 1.100 fans extra kunnen komen dansen op het middenplein. De shows met zittend middenplein krijgen 1.619 zitplaatsen in de arena. Dat levert, gespreid over de tien shows, meer dan 14.000 extra plaatsen op, aldus de organisatoren.
Podium kan niet op één dag opgezet worden Clouseau20 krijgt een klassieke podiumopstelling. De invulling ervan wordt volgens de organisatoren echter zo spectaculair dat de productie, in tegenstelling tot die van alle voorgaande jaren, niet op één dag kan opgebouwd worden.
Niet de dag na Springsteen Producent PSE-Belgium wil ook alle bezoekers een volwaardige show garanderen. Daarom wordt het optreden daags na het concert van Bruce Springsteen naar een latere datum verschoven. Wie kaartjes heeft voor donderdag 13 december kan die gebruiken voor een nieuw show op dinsdag 18 december of kan bij Tele Ticket Service 070/345.345 informeren naar plaatsen op een andere dag.
Patrick gaat meedoen met de molencontest. Dat is zenden vanuit een molen en de meeste , natuurlijk verste verbindeningen maken. Het begint om 8 uur en eindigt om 12 uur. Hij gaat in de Dorpermolen te Opoeteren. Dat is niet zover van hier, zo'n halve kilometer. De Dorpermolen werd voor het eerst vernoemd in 1407, in een grensbepaling die opgenomen is in het keurboek van Opoeteren. In 1530 volgde een heroprichting. Molenaar Caspar Jacobus Boonen zette in 1793 het dorp op stelten: hij spande een proces aan tegen 36 dorpelingen die nagelaten hadden te malen op de Dorpermolen (een banmolen), die hij huurde van baron de Selijs. In 1859 werd de molen herbouwd in steen. De sierlijke watermolen is dwars op de beek geplaatst en heeft een wolfsdak aan de watergevel. Hij werd in 1981 beschermd als monument en samen met de omgeving als dorpsgezicht. De molen is nog maalvaardig, maar is buiten werking. Er is een verval van 1,2 meter en een zeer smalle bypass op de rechteroever.
In het centrum van Opoeteren is een schoolbus op enkele wagens ingereden. De bestuurder van de bus en van een wagen zijn zwaar gewond. Vijf kinderen raakten lichtgewond.
De bus moest uitwijken en belandde zo tegen een gevel. Bij het manoeuver werden auto's geramd. De brandweer en de hulpdiensten zijn ter plaatse en boden de eerste hulp toe. Het medisch rampenplan is afgekondigd.
Vandaag was het een fijne dag voor mijn kindjes. Jorn moest naar een verjaardagfeestje. Dat heeft geduurd van 13 uur tot 19 uur. Ik miste hem, amai! Het was heel fijn geweest. Ze zijn naar Kinderstad in Heerlen geweest. Terwijl Jorn naar het feestje was, is Kobe met Jelke komen spelen. Jammer dat hij al rond 16 uur naar huis moest. Jelke moest naar ballet. Volgende week word het goed gemaakt, want dan mag Jelke naar Kobe.
Wij hebben met vrienden (wendy, kristof en hun zoontje sebastiaan) een bezoekje gebracht aan het loonbedrijf Weltjens in Lozen bij Bocholt. Het was eens plezant om al die machines van dichtbij te zien. Daarna zijn we naar Bree gereden. Daar hebben we een bezoekje gebracht aan de brandweer. Die bestaat 330 jaar en de jeugdbrandweer bestaat er al 30 jaar.
heeft jelke terug balletles gehad. Iedere woensdagnamiddag een uurtje. Ze gaat nu haar derde jaar doen. Ze zit nu bij de primary +. Jelke zegt altijd: ik ga ballet doen, tot ik niet meer kan.
Jorn en Jelke zijn nog altijd wakker. Ze liggen al anderhalf uur in hun bed. Ze zijn wat zenuwachtig voor de school. Jelke gaat naar het tweede studiejaar en Jorn naar het vierde studiejaar. En voor hun is het eigenlijk nog een beetje extra speciaal. Ze gaan voor de eerste keer mee met de fietspool(een vrijwilliger in de straat die de kindjes met de fiets naar school brengt). Voor mijzelf is het ook heel raar, ik ga ze niet meer brengen en niet meer halen. Ze willen dat niet meer. Ik dacht ze morgen ook zelf te brengen, ... Je weet zelf de eerste schooldag, maar dat willen ze niet. Mama, wij zijn groot en we kennen alles, je moet niet meer mee: zeggen ze allebei. Tja, ze worden groot hé!
Vandaag zijn we met de fiets naar Opglabeek gereden, naar het natuurhulpcentrum. Het was opendeurdag en volgende week zondag ook nog. Het is echt de moeite om er eens een kijkje te nemen. Je staat er versteld van hoeveel dieren ze er hebben. Apen, een beer, uilen, herten, vossen, eenden, ganzen, muizen, schildpadden, .... Na het bezoekje zijn we verder gereden naar de Tieveshoeven in Opglabeek. Mmmm, lekker ijsje gegeten. En wat uitgerust en toen terug naar huis gereden. Een fijne afsluiter van de grote vakantie.
Jorn en Jelke zijn vandaag met peet weggeweest naar Walibi. Dat vonden ze plezant, zo alleen met hun peet! Toen ze thuis kwamen, vertelden ze er op los. Het was een heel fijne dag!