Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
BiL
........................... Biervrienden in Laakdal ..........................
24-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefavond 'Blonde Bieren'





BiL Bier (Blanche de Namur)


Blanche de Namur ->  4,5 vol%


Patriot -> 6,5 vol%


Odlo blond -> 6,7 vol%


Malmedy Triple -> 9 vol %


Kempisch Vuur Tripel -> 7,5 vol %


Loterbol blond -> 8 vol %


Vageblond -> 8 vol %


28-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zythos Bier Festival

ZBF 28/4 -> Leuven













































30-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij in Laakdal






Goud Vuur -> 9 vol %
 

Vurig Bierreke -> 7,5 vol %
 

Fruitig Biereke -> 8,2 vol %
 

Bos Bier -> 9 vol %
 

Eeuwige Liefde -> 7 vol %
 

Goeie Koffe -> 9,5 vol %
 

Mc Thals -> 9,5 vol %
 

Mc Thals -> 9,5 vol %
 


23-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefavond 'Nieuwe Bieren'





Monk’s Stout -> 5,2 vol %

Dit oude/nieuwe bier van Brasserie Dupont verraste elkeen met haar geroosterde smaak, pure chocolade, karamel, koffie. Zeer verrassend smaken palet waarvan de bitterheid ook lang bleef hangen in de afdronk. Dit ondoordringbare zwart, als ieder andere stout, voelt zacht aan in de mond en is warempel een vlot doordrink bier dat toch geen compromissen maakt in smaak en afwerking.


Stepabier Tripel -> 6 vol %

Wie af en toe tv kijkt of radio beluistert kan er niet langs. Een simpele plant, Stevia genaamd, zorgt voor de zoete smaak zonder aanbreng van calorieën, én nu die in België is toegelaten om te verwerken in de voeding (na lang palaveren) heeft de Proefbrouwerij in Lochristi in opdracht van de bierfirma Stepaja het “Stepabier” ontwikkeld. Met zijn allen proefden we er van, wikten en wogen, proefden opnieuw, en, ja,’t is anders.


Kameleon donker -> 6 vol %

Brouwerij Den Hopperd uit Westmeerbeek is gekend om zijn Kameleonbieren. Sinds 2010 hebben ze er ook een “Dubbel Donker Bio bier”. Dit ongefilterde  en niet gepasteuriseerde bier met hergisting op de fles is gebrouwen met biologische geteelde ingrediënten zonder adjectieven. Fruitig en licht bitter! Biologische donkere mouten zijn moeilijk te verkrijgen, duur en daardoor vind je niet zo gemakkelijk donkere bio bieren. Een bezoek aan deze kleine brouwerij staat later dit jaar op de agenda.


Belle Fleur -> 6 vol %

Van brouwerij De Dochter van de Korenaar heeft Johan de “Belle-Fleur” weerhouden voor de degustatie. Een typische India Pale Ale met de pure smaak van hop : dry-hopped.
De Britten liggen aan de basis van dit bier type, immers om te voorkomen dat het bier, meegenomen naar verre plaatsen beneden de evenaar, zou slecht worden werden meer dan gebruikelijke hoeveelheden hop gebruikt. Hop heeft onder andere de eigenschap de houdbaarheid van het bier fel op te drijven. Onmogelijk de hop toetsten te negeren! Het is nochtans een bier heel zacht van smaak maar een harde bitterheid.
De nasmaak is bitter en laat ons lang genieten.



Deimerwagter Blond -> 7 vol %

Sinds 2011 brouwt Brasserie Des Ecaussinnes een licht blond bier: “Deimerwaghter Blond” in opdracht van het bierparadijs Demervallei tegenover het station in Aarschot. Bij gelegenheid zeker een bezoek waard! De bierkelder bevat meer dan 400 verschillende bieren. “Deimerwaghter Blond”  is een uiterst levendig bier (bruist bij het openen) en vergt enige kundigheid bij het schenken. Dit 7 vol % alcohol bier heeft een speciale smaak waarin de mout herkend kan worden en Poperingse hop, met een bittere en fruitige nasmaak.



KannunikTripel -> 8,2 vol %

Wilderen, nabij Sint Truiden; Een Haspengouwse boerderij van 1642 werd in 2007 aangekocht door Mike Janssen en Roniek Van Bree.
Deze bevatte niet alleen een brouwerij (reeds  vanaf 1743) maar ook een distilleerderij (vanaf 1890 maar gesloten in 1939). Een volledig nieuwe brouwerij van Italiaanse makelij én stokerij leveren vanaf 2011 twee bieren, een jenever en een digestief.



Goliath Tripel -> 9 vol %

Brasserie Des Géants :  niet echt een nieuwkomer, maar sinds kort is het hele Gouyasse gamma omgedoopt tot Goliath bieren.
Met zijn 9 vol % alcohol doet hij zijn naam alle eer aan. Het is een goudblond bier van hoge gisting en met hergisting op de fles. Getrainde fijnproevers halen er een aanzet tot  zurigheid uit, het fruitige en ietsjes zoete is makkelijker herkenbaar. Het sterk moutige, iets zoetige, fruitige en kruidige gistachtige aroma is onmiskenbaar.



Gulden Draak 9000 -> 10,5 vol %

Dit nieuwe bier op basis van 3 verschillende moutsoorten, toegevoegd in een hoeveelheid van 4 keer het volume dat voor pils wordt gebruikt, bezorgt deze quadruple een diepgouden amberkleur en een licht fruitig aroma. Samen met de zachte en lichte zoete smaak zorgt dit voor een prachtig afgerond bouquet.
Een bier geheel in de lijn van wat we van brouwerij Van Steenberge mogen verwachten.


27-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefavond 'Regionale Bieren'




Tijdens het onthaal ontving iedere deelnemer een infopakketje: het beoordelingsblad, waar je per gepresenteerd bier je eigen bevindingen kon noteren aan de hand van een bijgegeven “Hulp bij het bierproeven”, de flyer van de volgende proeverij, het jaaroverzicht van de geplande activiteiten, aanvraagformulier voor lidmaatschap BiL & rangschikkingformulier.


St Gertrudis Tripel -> 8,7 Vol  %

Een eerste glaasje aangeboden
hielp om deze “droge stof” toch op een aangename manier door te wroeten.



Foewerbier -> 7 Vol % 

 Het amber kleurige gebrouwen door Marc Limet (brouwer van de “De Bink”bieren, Kerkom, Limburg), maar gebrouwen in brouwerij Sint Jozef (Oppitter, Limburg) bijt de spits af van de proeverij. Het is een hooggegist bier van 2010 voor 20 jaar Bierfestijn (georganiseerd door
Chiro Groot-Vorst) gebrouwen en bijgevolg een gelegenheidsbier. De aanwezigen vertoonden
 hun kunnen bij het zelf schenken van het bier in de kleine proefglaasjes. Het etiket op de 33 cl
 flesjes gaf een houdbaarheidsdatum tot eind 2014 te kennen.

 

 

Tongerlo Christmas -> 7 Vol % 

Gebrouwen door Brouwerij Haacht (Boortmeerbeek, Vlaams Brabant)., werd kundig
ingeschonken door Johan en Karel aangeboden in de 12,5 cl glaasjes. Evenals het vorige bier,
had dit Kerst bier meer dan een vol jaar gerust. De abdij van Tongerlo beschikte lange tijd zelf
over een brouwerij binnen haar kloostermuren. De eerste wereldoorlog betekende echter de definitieve sluiting van die brouwerij. Maar Brouwerij Van Milders (Geel, Antwerpen) pikte de Tongerlo bieren terug op in antwoord op de concurrentieslag die ingezet was door de Trappisten
van Westmalle. In 1970 overgenomen en gesloten door Wielmans-Cuppens (Vorst, Brussel), in
1979 door Artois (Leuven, Vlaams Brabant). Na een minnelijke schikking met Interbrew kiest de abdij voor Brouwerij Haacht. Aanvankelijk nog bij Bios/Van Steenberge
(Ertvelde, Oost-Vlaanderen) gebrouwen is het nu hét abdijbier van Haacht gebrouwen in Boortmeerbeek. Een hoog gegist amberachtig bier met hergisting op de fles.


 
Paternoster Tripel -> 8 Vol % 

Daar waar de vorige bieren 7 % Vol. Alc.bevatten, is dit een streek bier, ook van hoge gisting
maar van 8 % Vol. Alc.. Gebrouwen door Brouwerij Lupus (Aarschot, Vlaams Brabant) op
recept van Peter Vanderborght, geestelijke vader van de Wolfbieren, voor “Paters en Prinsen”.
“Paters en Prinsen” staat voor een heel project, symbool voor het land tussen Nete en Demer,
waar o.a. Rudy Daems zijn schouders onder steekt. Het bier verscheen op de markt in 2011. Voorwaar een jong bier! De proevers kregen echter twee glazen Paternoster Tripel aangeboden
van dit bier met nagisting op de fles: namelijk het jongste brouwsel en een iets oudere.
De verschillen werden direct ervaren: het jongste is meer gefilterd (een brouw technisch
onderdeel), te zien aan de helderheid en ook aan de kleur van het bier, de smaakpupillen gaven duidelijk aan dat de bitterheid merkbaar minder is en zowel in het aroma als in de smaak is er
minder kruidigheid herkenbaar (receptuur die aangepast is).


Pompoenbier -> 6 Vol % 

Waaraan de Kastelse Biervereniging maar liefst 3 jaar gewerkt heeft om het recept op punt te
krijgen, opende het tweede deel van de proeverij “Regionale Bieren”.
Dit 6 % Vol. Alc. tellende seizoensbier is voor de biervereniging uit Kasterlee, postnummer
2460, gebrouwen door De “Proef”brouwerij (Lochristi, Oost Vlaanderen). Ook een nieuw bier
van 2011!

De “Pompoenpap Eters”, bijnaam voor de inwoners van Kasterlee, en de bierminnende
Kempen verwelkomden dit tarwebier dermate dat besloten werd het bier jaarlijks te brouwen. Dankzij de toevoeging van gedroogde en gemalen pompoen is in het jonge bier een fluwelen toets
van pompoen herkenbaar,

 

Mc Thals -> 9,5 Vol % 

In een 75 cl fles, nieuwste creatie van Brouwerij DijkWaert (Herentals, Antwerpen), is een
blonde klepper van 9,5 % Vol. Alc. Het aroma en de smaak verwijzen onmiskenbaar naar
Whisky. De geroemde turfsmaak van de in Schotland met (turf)water gebrouwen en
aangelengde Whisky, was zeer herkenbaar, maar niet door iedereen geliefd. Smaak en
nasmaak zijn zeer prominent aanwezig en blijven lang hangen.

Duizendpoot - brouwer Hans en Carine komen op 30/03/2012 al hun producten voorstellen op “Brouwerij in Laakdal”, een gelegenheid om kennis te maken met heel het gamma producten,
immers behalve 7 verschillende bieren maken ze ook fruitwijnen, aperitieven, siropen,
confituren… Je kan ze na de uitleg en proeverij ook kopen om mee naar huis te nemen.


“
Kleveretien -> 10 Vol % 

Het enige donker bier van 10 % Vol. Alc. afgevuld in een 33 cl flesje. “Hobbybrouwerij Het Nest” (Turnhout, Antwerpen)
Zo gedenkt “Hobbybrouwerij Het Nest” het 10 jarig bestaan van de “Orde van de zatte mus”,
een vereniging waaruit de Hobbybrouwerij ontstaan is.

Deze bierfirma is niet aan haar proefstuk toe! Schuppenboer en Hertenheer sieren sinds
respectievelijk 2008 en 2009 het Kempische bierlandschap. Hun recepten, ontwikkeld in een
heuse hobbybrouwerij, worden echter in een commerciële brouwerij gebrouwen.

Na acht proefbrouwsels voldeed het recept. De KlevereTien wordt gebrouwen door “De Scheldebrouwerij” (Meer, Antwerpen). Het is een zwart en straf winterbier voor het eerst
gebrouwen in 2010. Toen zeer snel uitverkocht!

De versie van 2011 is aangepast: er werd minder steranijs gebruikt en de bitterheid heeft de bovenhand op de alcohol. De afdronk vloeit ook minder snel weg.


24-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krantenartikel
Gazet van Antwerpen :


20-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Startvergadering


Tijdens onze eerste samenkomst  hebben we met zijn achten
de vereniging vorm gegeven :

    -Lidgeld 2012 -> 10 euro                         
-Een maandelijkse activiteit behalve  .......
....... de maanden Juli & Augustus




Foto

zaterdag 28 maart : Bierfestival in Laakdal
BiL's .....
  • Bierfestival in Laakdal
  • reeds geproefde bieren
  • ledenvoordeel

  • zaterdag 28 maart : Bierfestival in Laakdal
    Foto

    zaterdag 28 maart : Bierfestival in Laakdal
    Archief per dag
  • 10-03-2015
  • 28-02-2015
  • 27-02-2015
  • 10-02-2015
  • 31-01-2015
  • 16-01-2015
  • 20-12-2014
  • 19-12-2014
  • 08-12-2014
  • 30-11-2014
  • 28-11-2014
  • 05-11-2014
  • 19-10-2014
  • 18-10-2014
  • 03-10-2014
  • 25-09-2014
  • 19-07-2014
  • 01-07-2014
  • 24-06-2014
  • 15-05-2014
  • 27-04-2014
  • 03-03-2014
  • 11-02-2014
  • 16-01-2014
  • 22-12-2013
  • 11-11-2013
  • 07-10-2013
  • 28-07-2013
  • 28-06-2013
  • 13-06-2013
  • 30-05-2013
  • 30-04-2013
  • 30-03-2013
  • 22-02-2013
  • 24-01-2013
  • 15-12-2012
  • 01-12-2012
  • 23-11-2012
  • 19-10-2012
  • 14-09-2012
  • 16-08-2012
  • 01-08-2012
  • 02-07-2012
  • 23-06-2012
  • 24-05-2012
  • 28-04-2012
  • 30-03-2012
  • 23-02-2012
  • 27-01-2012
  • 24-01-2012
  • 20-11-2011

    zaterdag 28 maart : Bierfestival in Laakdal
    Biervrienden ...
  • ... regio Diest
  • ... regio Geel
  • ... regio Olen
  • ... regio Hasselt
  • ... regio Kasterlee
  • ... regio Turnhout

  • zaterdag 28 maart : Bierfestival in Laakdal
    Biernieuws
  • Activiteitenagenda Zythos
  • Vereniging der 'Verenigingen van Biervrienden'
  • Bierblog
  • Bocholter Brouwerijmuseum
  • Biermuseum Ertvelde
  • De Bieradviseur
  • Herkenrode

  • zaterdag 28 maart : Bierfestival in Laakdal

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!