Aan het uiteinde van een knoop in het lint hangt een glinsterende dauwdruppel, spinnenwebben vormen fijne lijntjes zichtbaar door het zachte licht. De dauwdruppels op de achtergrond worden omgetoverd tot een mooi bokeh.
Op Allerheiligen ligt het kerkhof stil onder een grijze hemel. Voorop staan chrysanten in warme herfstkleuren, als eerbetoon aan de overledenen. Afgevallen bladeren bedekken de paden en versterken de sfeer van vergankelijkheid.
Het knalrood van de betonmolen, scherp in contrast met het zwarte smeermiddel en de koude glans van de metaalkleurige moeren trokken mijn aandacht waardoor het uiterlijk van de betonmolen bijna tot een abstracte compositie wordt verheven. Wat normaal functioneel en opvallend zou zijn, transformeert hier tot een harmonie van kleur en textuur.
De Sint-Martinuskerk van Lovendegem, deelgemeente van Lievegem, straalt in de zachte avondzon, vastgelegd vanaf de Lobrug met kruinen van de bomen op de voorgrond. De warme gloed van het licht brengt een landelijke rust over het dorpszicht van Lovendegem, waar natuur en erfgoed elkaar ontmoeten.
Een detailfoto van een oud scharnier toont de robuustde helderblauwe verf, roestvlekken en mos. Dit kleurenpalet van vergankelijkheid en natuur trok mijn aandacht.
Een close-up van het hoofd van een Haflinger paard. De witte mannen vallen op tegen de bruine vacht, waardoor een mooi contrast ontstaat. De details van de manen en vacht geven de foto een bijzondere textuur en diepte.
Op de foto ligt een tapijt van donkere herfstbladeren, met daartussen een kronkelend wit lint en verweerd koord – restanten van een oude afsluiting van een paardenweide. Het contrast tussen de donkere bladeren en het effectief wit van het lint vertelt een verhaal over vergankelijk.
De herfstzon speelt verstoppertje tussen de gouden bladeren, en de zonnestralen breken zachtjes door de kruinen van de bomen. Een warme gloed vult de tuin terwijl de natuur in rustmodus gaat.
Een symfonie van herfstkleuren terwijl de gouden bladeren schitteren tegen een zachte, dromerige achtergrond. De scherpe details van de bladeren op de voorgrond vangen de essentie van het seizoen.
In de eerste gloed van de ochtend breekt het licht door de nevel, waar het silhouet van het paard verschijnt. Elk grassprietje glinstert van de dauw, terwijl het dier graast, badend in een gouden halo. Een stille ontmoeting tussen natuur en licht.
Een eikel ligt alleen in het gras, afgezonderd door het grote diafragma dat de voor- en achtergrond zacht vervaagt. Het stille herfstmoment gevangen in eenvoud.
Het Leopoldskanaal in de ochtendnevel: een betoverend gezicht waar de bomen als wakers in perfect gelid staan. Het lijkt wel een kathedraal van de natuur, waar elke stam een mysterieuze sfeer toevoegd. Prachtig hoe de ochtend het landschap tot leven brengt, maar deze serene schoonheid staat in schril contrast met de heftige strijd die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog werd geleverd.
Zonsondergang bij de Vlaanderens Molen, Vinderhoute
De Vlaenderens molen in Vinderhoute, een van de zeven dorpen in de fusiegemeente Lievegem, schittert bij zonsondergang. De laatste zonnestralen kleuren de hemel warm en brengen de silhouet van de historische molen prachtig in beeld. Een tijdloos symbool van het Vlaamse platteland.
Een magische avond in Vinderhoute, deelgemeente van Lievegem. De supermaan straalt helder aan de hemel, daarnaast de betoverende kleuren van het blauwe uurtje. Dit landelijke dorp in Oost-Vlaanderen, met zijn groene velden en historische charme, biedt een prachtig decor voor deze bijzondere hemelverschijnsel. De serene stilte van de omgeving laat ons volledig opgaan in het moment.
Een rustige avond in Vinderhoute, één van de zeven charmante dorpen van Lievegem. Terwijl de schemering overgaat in het blauwe uur, komt het pittoreske Sint-Bavokerkje tot leven met een zachte gloed. Het gezellige dorpspleintje, omgeven door historische huizen, straalt een warme sfeer uit. Vinderhoute is niet alleen een plek van cultuur en geschiedenis, maar biedt ook toegang tot de prachtige Vinderhoutse bossen, een natuurgebied van maar liefst 640 hectare waar rust en natuur in harmonie samenkomen.
Een detailfoto van de rundskop toont de indrukwekkende hoorns, het scherpe oog en het grote oor. Prachtig om te zien, maar ik zou dit dier liever niet zonder hekwerk ertussen tegenkomen.
Ik ben Martin
Ik ben een man en woon in Lievegem (België) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 29/05/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fotografie, sport.
Ik pin mij niet vast in één genre fotografie, ik noem mijzelf een universeel hobby fotograaf.