Ik ben Christina, en gebruik soms ook wel de schuilnaam riskja.
Ik ben een vrouw en woon in Alkmaar (Nederland) en mijn beroep is Bejaarden verzorgster.
Ik ben geboren op 29/01/1952 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Avontuurlijke vakantie Zwemmen Fietsen knutselen.
Ik ben geboren in Leeuwarden en heb 5 kinderen en drie kleinkinderen woon in Alkmaar
Het hele jaar sta ik in het bos Niet in een standaard, maar gewoon lekker los. De hele familie gezellig om mij heen. Allemaal net als ik, op een been
Dan komt December, fijn voor de mensen. Maar wij bomen kunnen ons wel iets anders wensen Mannen met bijlen trekken aan onze takken En gaan doodkalm de hele familie omhakken
Daarna liggen we op een hoop op de wagen Ik lig bovenop dus mag ik niet klagen Bij de handelaar liggen we op de grond Een nare ervaring als je eerst stond!
Dan komt het gezeur van de klanten over ons figuur We zijn te vol, te kaal en ook nog eens te duur Er gebeurt heel wat voor men de koop besluit Pakken je bij je nek en schelden je uit Je verlangt naar de plek waar ze je vandaan haalden En per klant verlies ik tientallen naalden!
Maar het ergste komt als je bent verkocht Wat men dan uithaalt is zeer vergezocht Je wordt in de hoek van de kamer geplant Met een piek op je kop en een bal in je hand!
Pas tegen de avond is men met mij klaar En ik zit onder de kaarsjes en engelenhaar Ik denk: dat is dat terwijl ik geeuw Komt ma nog eens met spuitsneeuw! Ze had zitten piekeren onder het eten Wat ze toch aan mij was vergeten
Zo sta ik dan een aantal weken voor gek En opeens halen ze mij weer van mijn plek Alles gaat eraf: ik wordt afgetuigd Ik voel me zo vrij, mijn hartje juicht
Dan pakken ze me weer beet, ik ben wat verwonderd Ineens wordt ik zomaar het raam uitgedonderd! Zeker 15 jongens rennen op mij af En slepen mij naar huis in volle draf
Eindelijk zijn we er na een half uurtje En gooien me in een koud schuurtje Daar ben ik niet de enige boom Daar ligt mijn familie, ik denk ik droom!
Op een avond gaan we weer op een hoop Ik lig op mijn buurman, denneboom Joop Dat is het laatste wat ik weet Want ineens werd het verschrikkelijk heet!
Elk jaar is het een terugkerend feest in December: Gouda bij kaarslicht, de `kaarsjesavond`op de markt in Gouda. Alle elktrische verlichting rondom de markt wordt gedoofd. In de ramen van het prachtiche gotische stijl gebouwde gemeentehuis en op de vensterbanken van alle panden gelegen rondom het marktplein worden Goudse kaarsen aangestoken . Deze feeërieke traditie, ooit ontstaan bij het 50 -jarig bestaan van een kaarsenfabriek trekt elk jaar vele bezoekers. Het mooiste moment van de avond is het ontsteken van de verlichting van de enorme kerstboom die centraal op de markt staat, waarna de Goudse bevolking en bezoekers samen bekende kerstliederen zingt. De grote Kerstboom komt uit Noorwegen en deze wordt geschonken door de Noren Op 11 December dit jaar ben ik er zelf geweest en dit was alweer de 52 keer dat dit spektakel te zien was je waant je echt al in de kerstsferen door de klokken en het zingen.
Klinkt hard he?... ja.. heel hard, maar zo hard als het er staat zo hard is het ook...
4 december 2007, vandaag zou jij 21 jaar worden lieve schat... en het enigste waar wij nu nog naar toekunnen gaan is jou Graf rotplek!!! ik ga er denk ik niet heen hoor Melis... Ik kan dat niet, ik wil dat niet... ik accepteer het ook gewoon niet!! moet ik dan naar jou graf: een steen met wat andere steentjes en bloemetjes en daar maar een boeketje neerleggen?? dat KAN toch helemaal niet?!
Jij was een meisje van 19 jaar en nu vandaag 21 jaar, jij hoort LEUKE dingetjes te krijgen! geurtjes, kaartjes, kleinigheidjes.. GEEN BLOEMETJE OP JOU GRAF!!
Ik heb zonet naar je oude nummer een sms gestuurd: "Gefeliciteerd Melis... Ik mis je!! Ik mis jou!!"
ik weet, dat ik er niets mee opschiet, maar wat kan ik anders?? het is gewoon niet te verkroppen dat jij er niet meer bent, dat je van gekkigheid maar dingen doet, zodat ik nog maar een beetje het idee hebt dat jij er nog bent...
Ik ben zo kwaad Melis, zo verschrikkelijk kwaad! net waren we bij Oma, met mama, tante Ilse en tante Antoinette.. we hadden het natuurlijk over jou, en Mama barstte ineens los.. ze begon te schreeuwen, te krijsen..!! "MIJN kind, MIJN kind heeft gevochten voor haar leven!!, MIJN meisje is vermoord!! ze is in brandgestoken..!!" en nog veel meer, alles kwam heftig los...! en DAT ging bij ons door merg en been, we begonnen allemaal te huilen.. huilen als kleine kinderen, wat een pijn, wat een pijn!! Snikkend en huilend, uiten we ons tegen elkaar, uiten we de pijn het medelijden naar jou verschrikkelijke... verschrikkelijke leidensweg!!
Och Lieve lieve Melisje toch!! WAAROM?!!
Zoveel woede in ons Melis, naar deze oneerlijke, harde, egoistische wereld! iedereen gaat maar door, en denkt maar aan zichzelf, houden geen rekening en denken dan ook nog dat hun egoistisch zielig zieltje goed handelt.
Waarom heeft bijvoorbeeld jou buurvrouw nou niet eerder gehandeld?!! smoesjes, met geloof & politie bellen!?! dat willen wij niet horen!! JIJ bent NU dood melis!! omdat niemand wat deed!!! en JA! ik neem het haar kwalijk, en JA ik neem het Daniel kwalijk, JA!! en voor Orleando.. heb ik al helemaal GEEN woorden! DUIVEL!
AL die mensen, ik haat ze Melis, ik haat mensen, pakken lekker 't leventje weer op, en wij moeten het maar aanzien, aanzien hoe hun ook ''verdriet'' hebben ach wat weten hun NOU! hun zijn NIEMAND kwijt...!!! misselijk maakt het me! omdat ik JOU zo MIS, en ik GEEN zusje meer heb, IK ben jou kwijt Melis!! voorgoed! voor altijd! het snijd mijn emoties en verzwakt mijn moed!! wat moeten wij nou zonder jou lief lief kind!
21 jaar zou je vandaag zijn geweest.... jij vocht voor het leven die dag melis, maar je had niet eens de kans... je kreeg niet eens de kans....
'Achter de groene flatdeur is alles zwart. Trillend stappen we naar binnen. In het gangetje staren we naar de roetplek op de grond en de wand. Hier lag Melissa. Brandend. Alles in de flat is overhoop gehaald.
De woonkamer is een puinhoop. Huilend wankelen we naar de slaapkamer. Dit is de hel. Zwart en verbrand. De aanblik is nog erger dan ik me had voorgesteld. Het houten bed zwartgeblakerd. Het matras tot op de spiralen weggebrand. Sieraden versmolten in een houten muurplankje. Ik grijp Melis' spullen. Haar kleren. Haar föhn. Haar pantoffeltjes. Ik druk ze dicht tegen me aan. Schreeuwend en jammerend laat ik me op de grond zakken. Waarom? Waarom jíj meisje! Wat hebben ze met je gedaan!
,,Jeffry en mijn zussen Ilse, Antoinette en Carla kijken diep verslagen toe. Vol pijn en machteloos verdriet. Dit is niet echt. Het lijkt een filmset. Maar het is echt. We horen jouw gegil. Hier vocht anderhalf jaar geleden mijn meisje voor haar leven. Alleen en vastgebonden. Schreeuwend van angst, smekend: 'Maak me niet dood. Maak me niet dood.' Hoe lang is die duivel hier bij jou binnen geweest? We verlaten die afgrijselijke horrorflat. Ons hart is leeg. Hadden we ons dit moeten besparen? Nee. Jeffry en ik moesten dit zien. Die helse plek. Anders had ik me voor altijd schuldig gevoeld.
" Diezelfde ochtend hebben we op het Arnhemse politiebureau een gesprek met de agenten die Melissa hebben gevonden. Aangedaan vertellen de vijf agenten hoe ze Melissa ontdekten en haar smeulende lichaam naar buiten trokken. De details doen vreselijk pijn. Willen jullie dit wel weten, vragen ze keer op keer. Dat moet. "Voor het eerst horen we dat Melissa nog een half uur leefde. In haar ogen zagen de agenten opluchting toen ze haar vonden: Er is hulp. Ik ben niet meer alleen. Spreken gaat niet, maar Melissa volgt hen alert met haar ogen. Volgens deskundigen had ze allang dood moeten zijn. Melissa knokte voor haar leven. Wat een vechtlust. Je was zo sterk, vindt Jeffry. Je geest overleefde, maar je lichaam was te zwaar verminkt door die brute, gemene, laffe daad. Jeffry wil het uitschreeuwen: 'Sorry, sorry Melis. Sorry dat jij dit hebt moeten doorstaan!'
"Diep onder de indruk verlaten we het politiebureau. Er is markt. Mensen slenteren langs kramen. De wereld flitst langs ons heen. Wij staan stil. In ons verdriet. Dat maakt zo woedend. Die rotmaatschappij: Leven jullie allemaal maar lekker fijn verder.
"4 december 1986. Melissa's geboortedag. Een meisje. Ik was zo blij! Melissa was een lief, gemakkelijk kind. Op de basisschool had ze veel vriendjes. Ze speelde graag buiten. Altijd optrekken met haar broertjes Jeffry en Jermain. Melissa bleef een onopvallend meisje. Lief en zachtaardig. Teruggetrokken, zelfs verlegen. Op de middelbare school had ze het zwaar. Ze werd gepest. Nooit zocht ze ruzie. Veel te jong werd ze verliefd. Niet echt een type voor Melis, vond ik. Zij dacht gelukkig met hem te worden, maar ik zag toch haar verdriet. Hij ging vreemd. Melissa gaf zichzelf de schuld. Ik zag haar onzekerder worden. Maar hij was en bleef alles voor haar. Voor goedbedoelde kritiek was ze doof. Bij Melissa in de kist schoof hij de verlovingsringen om haar koude vingers. Twee weken na de moord liep hij met een ander en had al snel een kind. En híj vraagt de rechter om 30.000 euro smartengeld.
"Tegen ons hield hij vol de verdachte niet te kennen. Maar ze wilden samen inbreken. Op de rechtszitting hoorde ik van al die jongens: Stelen, inbreken, meiden versieren en rondhangen in de coffeeshop. Had ik dit moeten weten? Kon ik dit weten? Dat samenwonen gebeurde geleidelijk. Melissa woonde nog maar een paar weekjes bij hem. Oh, wat verwijt ik me dat. Nooit had ik haar mogen laten gaan.
"Melissa rookte en dronk niet. Ze ging nauwelijks uit. Echt het type meisje dat huisje, boompje, beestje wilde. Dol op kinderen. Melissa was hier veel thuis. Ze keek graag naar America's Next Topmodel. Dubbel lag ze om de Lama's. Echt haar humor. Ze filmde en fotografeerde heel graag. Ze hield erg van muziek. Van die rustige melancholische liefdesliedjes... toch, Jef? Ja. R&B. Alicia Keys.
"Na mijn scheiding hadden we het financieel nooit breed. Melissa wilde graag op vakantie naar het buitenland. Eén keer zijn we met de bus naar Spanje geweest. Dan maar eerst zelf verdienen, vond ze. Melissa wilde een goede kapster worden. Dat ging lukken. Ze liep stage. Vooraf was ze zo zenuwachtig. Dan trilt dat kinnetje. Net als bij haar vader.
" De stage maakte haar dolgelukkig. Het klikte met haar baas. Wat had ze het fijn. Waarschijnlijk mocht ze blijven. Vrolijk vertelde Melis over al die klanten. Ik was trots. Jef zei nog: 'Lisje wordt zo mooi'. Stiekem hoopte ik dat ze ook qua relatie zelfstandig zou worden. Van haar eerste stagegeld kocht Melissa meteen cadeautjes. Een mok voor Jeffry. Voor tante Ilse een armband. Ik kreeg een kaartje met 25 euro. Zo lief.
"Die vreselijke dag had Melissa kiespijn. Ze had zich ziek gemeld. Zelf had ik een sollicitatiegesprek in Gendt. Voordat ik vertrok belde ik haar nog. Melis nam niet op. Lag vast te slapen. In de bus op de terugweg naar Arnhem werd ik gebeld. Haar vriend. Er is iets met Melissa, zei hij. Ik schreeuwde. 'Wat zeg je nou? Het is niet waar.' De bus stopte in de berm. De chauffeur waarschuwde de politie. Dat wachten duurde voor mijn gevoel zo lang. In de politieauto schreeuwde ik alleen maar: 'Waar is Melissa? Wat is er met Melissa? Ik wil naar m'n kind!' Maar dat mocht niet. Ik wist niet wat er gebeurd was. In het politiebureau in Arnhem heb ik wel een paar uur gezeten met Jeffry en m'n zus Ilse. Ik mocht Melissa nog steeds niet zien. Niemand kon me vertellen wanneer ik Melissa mocht zien. Niemand.
"Na drie dagen mocht ik het gezicht van Melissa zien. Ze rook nog naar rook. Ik kon het niet geloven en riep: 'Nee, Melis, je bent niet dood, nee!' Aldoor riep ik: 'Wat hebben ze met je gedaan?' Als je je kind zo ziet liggen in een kist. Zo koud! Daar lag mijn lieve meisje: verbrand. Zo verschrikkelijk! Ik wou haar zo graag kussen, maar dat ging bijna niet. Samen met tante Ilse heeft Jeffry zijn zus in de kist opgemaakt. Op internet heeft Jeffry een website over Melissa gemaakt. Zijn zusje mag niet worden vergeten. Nooit. Jermain verwerkt, net als zijn vader, zijn verdriet op de achtergrond.
"De dagen dat ze lag opgebaard heb ik heel veel tegen Melissa gepraat. Ik dacht steeds: dit is de laatste keer dat ik je zie. Melissa hoort bij mij. Ik wilde geen afscheid nemen. Alles is een roes. De stille tocht, de begrafenis. De rechtszittingen. Een nachtmerrie waaruit we maar niet wakker worden. Elke dag staan we ongelukkig op en slepen ons door de dag. Soms slik ik medicijnen om te slapen. Van de vrolijke moeder die ik ooit was, is niets meer over. Alles is haar en ons afgenomen. Ons leven is verwoest.
" De rechtszitting 10 oktober was ontzettend zwaar. Daar zat hij. Een hele dag. Verongelijkt. Hij noemt zichzelf een bad boy, maar weigert dit te bekennen. Alleen ik mocht van de rechter inspreken. Jeffry niet. Dat deed zo zeer. Jeffry had zich zo goed voorbereid. De verdachte keek me onbewogen aan. Ik staarde langs hem heen. Mijn hoofd bevond zich in een dikke mist. Jeffry kon hem niet meer aankijken. Hij hield het portret van Melissa beschermend voor zich. Na afloop waren we moe... zo moe. Mijn hoofd maalt en maalt. Wat zal de rechter woensdag besluiten? Elke straf is te laag. Heel langzaam komt het besef dat Melissa er niet meer is. We missen haar zo erg. We willen Melissa zo graag even vasthouden. Mijn liefste meisje. We zijn haar kwijt
Het is weer Maandag! De mooiste dag van de week. Helemaal in je element na je heerlijke weekend. Nog lekker aan het nagenieten....... Wat is er nou heerlijker om een dag te beginnen. Was het maar ieder dag Maandag.
op een paddenstoel rood met witte stippen zat kabouter spillebeen heen en weer te wippen
Gisteren ben ik op de fiets naar Bergen gegaan en ben door de duinen naar Bergen aan zee gefietst kwam daar de vliegenzwam tegen die we kennen als de paddenstoel rood met witte stippen ik wil jullie deze niet onthouden en zet hem als foto op mijn pagina maar ik ben nog meer paddenstoelen tegen gekomen kijk aan de zijkant van mijn blog en klik op paddenstoelen en je zal mijn hele album op de webshot zien
1. Je per ongeluk je paswoord ingeeft in de microgolf-oven...
2. Je in geen jaren "patience" gespeeld hebt met echte kaarten...
3. Je een lijst hebt van 12 telefoonnummers voor een familie van drie personen...
4. Je een e-mail stuurt naar de persoon van het bureau naast het jouwe...
5. Je reden om geen contact te houden met bepaalde familie of vrienden is dat ze geen e-mail adressen hebben...
6. Je je eigen oprit oprijdt en dan met je gsm belt om te zien of er iemand binnen is om de boodschappen mee uit je auto te laden...
7. Elke reclame-spot op tv een website vermeldt onderaan het scherm...
8. Je huis verlaten zonder je gsm, die je de eerste 20, 30 of zelfs veertig jaar van je leven niet gehad hebt, is nu reden om in paniek te raken en als een gek terug naar huis te keren om het verrekte ding op te halen...
10. Je 's morgens opstaat en eerst online gaat alvorens koffie te zetten...
11. Je je hoofd schuin begint te houden als je glimlacht... : )
12. Dat je dit allemaal al knikkend en lachend leest...
13. Erger nog, je weet precies naar wie je deze mail gaat doorsturen...
14. Je zelfs te bezig bent om te merken dat er geen nummer 9 is op deze lijst....
15. Dat je zelfs terug gescrold bent om te checken of er inderdaad geen nummer 9 IS !
Oktober is de tiende maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De naam komt van het Latijnse octo voor acht.Oktober was de achste maand van het jaar, omdat ten tijde van de Romeinen het jaar in Maart begon. Oktober wordt ook wel de Wijnmaand genoemd en geldt sinds de 16e eeuw als de Rozenkransmaand
Hallo Allemaal ben weer iets beter het begint met een ontstoken keel daarna koorts en hoofdpijn zo kom jetoch nog even in de lappenmand de verkoud is nog niet helemaal over maar ik lig niet meer in mijn bed en ben ook niet zo moe meer dus ik ben weer aanwezig op mijn computer
Ik kreeg gisteren een mailtje van een mede blogger die het niet meer zag zitten omdat hij belachelijk mailtje kreeg over zijn geloof wat hij op zijn blog zet. Ik vind dat je iedereen moet respecteren zo als hij is en ook wat zijn geloof is ook al geloof jij niet ga dan niet iemand lopen afzijken ik vind dat erg respectloos. Ik hoop dat mijn mede blogger hierdoor niet afhaakt want er zijn genoeg mensen die het wel respecteren iedereen moet kunnen zetten wat hij wil op zijn blog ben jij het er niet mee eens kijk dan niet op dat blog en stuur dan ook geen mailtje
September(ook wel:herfstmaand)is de negende maand van het jaar in de Gregoriaanse kalenderen heeft 30 dagen De naam komt van het Latijnse woord Septembris wat de zevende betekent-september was de zevende maand van het jaar, omdat ten tijde van de Romeinen het jaar op 1 Maart begon.
Andere namen voor September: havermaent,evenemaent (avena=haver),herfstmaand.gerstmaand,vruchtmaand. September werd ook wel d`ander oogstmaand genoemd, als tweede oogstmaand (na Augustus).
* Romeinse naam = September * Joodse naam = Tisjrie
Een zondagavond in Londen. Een 35 jarige Pool stormt de keukenvan restaurant Zizzi binnen , grijpt een mes en slaat de hand aan zichzelf. Snijdt hij zich de keel door? Nee, hij snijdt zich zelf, ten overstaan van tientallen dinerende gasten, de penis af. Waarom , dat weet niemand. Toegesnelde politieagenten moeten de hevig bloedende man met traangas bespuiten voordat zij hem kunnen overmeesteren en overdragen aan ambulancepersoneel. In het ziekenhuis is zijn penis weer aangehecht . De toestand van de man is stabiel.
De Testikeltrekster
Wie ooit in het bed belandt bij de 24-jarige Britse Amanda Monti, kan maar beter doen wat zij zegt. Dat ondervindt de 37 -jarige Geoffrey Jones na afloop van een feestje. als hij weigert sex met haar te hebben, besluit ze hem met haar harsnagels eens flink bij de ballen te pakken en gruwelijk hard te trekken. De huid scheurt. Is Amanda`s woede nu bekoeld? Niet in het minst, want mevrouw doet nog een verwoede poging de teelbal door te slikken. De testikel blijkt echter dermate groot en harig dat ze hem moet uitspuwen om niet te stikken Terwijl Geoffrey in een ambulance wordt geladen, vindt een vriend de uitgespuwde teelbal onder het nachtkastje. Met typisch Britse humor bezorgt hij het kostbare kleinood terug bij de oorspronklijke eigenaar: "Ik geloof dat deze van jou is."De bal kon niet meer worden aangezet. Amanda werd veroordeeld tot twee en half jaar cel.
Een 45-jarige vrouw uit Harris County Texas, is de ontrouw en mishandelingen van haar twaalf jaar jongere vriend zó beu,dat ze besluit wraak te nemen.Wanneer hij slaapt, slaat ze op gruwelijke wijze toe. Een politiewoordvoeder beschrijft wat er daarna gebeurde: "Meneer werd wakker door de pijn, zag overal bloed, keek naar beneden en realiseerde zich wat er aan de hand was."En zijn vriendin? "De verdachte stond op dat moment nog steeds in de kamer, starend naar hem. " In tegenstellig tot het geval van de echte John Bobbitt, kon bij deze ongelukkige de penis niet meer worden aangenaaid. De vrouw sloeg namelijk op de vlucht en nam haar `buit`mee.
Great Balls of fire dec 2006
Waar de ruzie over gaat ..... we weten het niet. Maar de Amerikaanse Cynthia Covington is zó ontzettend woest op haar man Bobby Thompson dat ze midden in de nacht besluit tot actie over te gaan. Terwijl Bobby in dromenland verkeert, besprenkelt Cynthia zijn kruis met benzine en steekt het zaakje in lichterlaaie. Opmerkelijk: beide echtlieden belandden in het brandwondencentrum. Ja, ook Cynthia want haar jerrycan vatte vlam. Zij is er ernstiger aan toe dan haar man , die naar verwachting geheel zal herstellen. Bovendien hangt haar een rechtzaak wegens poging doodslag boven haar hoofd
Goodbye England`s rose may you ever grow in our hearts. You were the grace that placed itself where lives were torn apart You called out to our country and whispered to those in pain Now you belong to heaven and the stars spell out your name
And it seems to me you lived your life like a candle in the wind never fading with the sunset when the rain set in And your footsteps will always fall here along England`s greenist hills your candle`s burned out long before your legend ever will
Loveliness we`ve lost these empty days without your smile Thise torch we`ll always carry for our nation`s golden child And even though we try the truth brings us to tears all our words cannot express the joy you brought us trough the years
Goodbye England`s rose from a country lost whithout your soul who`ll miss the wings of your compassion more than you`ll ever know
vertaling Nederlands
Kaars in de wind
Vaarwel Engelse roos je bloeit voor altijd in ons hart Jouw gratie dichtte de kloof tussen levens die verscheurd waren Je sprak ons land toe en je fluisterde tegen de mensen met verdriet Nu behoor je toe aan de hemel en de sterren schrijven je naam
Het lijkt of je leefde als een kaars in de wind je ging niet uit als de zon onderging wanneer de regen viel En je voetstappen zullen altijd weerklinken in de groenste heuvels van Engeland Je kaars is gedoofd lang voor je legende
Liefelijkheid hebben we verloren deze lege dagen zonder jouw glimlach We zullen je koesteren gouden kind van onze natie En ook al verbijten we ons de waarheid beweeg ons tot tranen Al onze woorden kunnen niet de vreugde uiten die je ons bracht door de jaren heen
Vaarwel Engelse roos van een land verloren zonder jouw ziel dat jouw bevlogen mededogen zal missen meer dan je ooit zal weten.
Het is alweer 10 jaar geleden dat je dat vreselijk ongeluk hebt gehad en dat je het niet overleefd hebt en ik ben er nog steeds van overtuigt dat je gewoon bent vermoord ik heb dit gelijk gezegt toen ik hoorde dat je verongelukt bent en op de manier hoe het gebeurt is hopelijk komt ooit de waarheid boven water
Met een lach en collegialiteit krijg je van elke dag geen spijt !!! Zit het even niet mee, trek die narigheid door de plee !!! Raakt deze verstopt dan is het Henk die hem leeg sopt! Maar vliegt de st...t in het rond tik dan Lex op z`n kont !! Blijft het glibberen en glissen in de gang tik dan Ria op haar wang Onze remsporen zijn nu weg gelikt alleen , hebben we ons verslikt !!!
Jos Brink is vrijdag overleden. Dat heeft zijn impresario Peter Paul Tobi laten weten. Brink was 65 jaar oud.
Hij stierf in een ziekenhuis. Bij de entertainer werd onlangs darmkanker met diverse uitzaaiingen geconstateerd.
Jos Brink werd op 19 juni 1942 in Heiloo geboren. Hij verwierf grote bekendheid als acteur, cabaretier, musicalster, schrijver, predikant, hoorspelacteur en tv-presentator. In die laatste hoedanigheid kuste hij koningin Juliana publiekelijk, wat in 1979 een enorme sensatie was.
Strijd tegen kanker Zijn laatste belangrijke theaterrol was die van de 'foute' tekstschrijver Jacques van Tol in de musical 'Als op het Leidscheplein'. Hij kreeg er de Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een kleine Musicalproductie voor. Zijn laatste terugkerende tv-show was TV Toppers. Onlangs nam hij ook nog deel aan een groot tv-programma ter ondersteuning van de strijd tegen kanker.
Kracht en vlugheid is bij branden Altijd wakker op zijn post Verstand beheerst door handen Vermoeiden worden afgelost Het vuur werd vijfentwintig jaren Door ons steeds in zijn vaart gestuit Men durft het klok gelui bewaren Vertrouwende onze spuit
Vooruit de spuit! Vooruit de spuit! Vooruit vlug en met kracht de spuit Vooruit en met kracht de spuit
Please push on thebutton from Maddie you start the film from Maddie: Sievouiplai imprime sur le button on de Maddie ton depart le film: klik op de button van Maddie en je start de film van Maddie
De Friese vlag kenmerk zich vooral door de zeven rode plompe-waterlelie bladen(Fries: pompeblêdden) zeven (vroeg middeleeuwse) Friese zeelanden: zelfstandige landstreken langs de kust van Alkmaar tot Weser die samen gingen in een verdedigings verbond tegen de Noormannen. Al in de elfde eeuw was een vlag met pompeblêdden bekend, dit kan men opmaken van het Gudrunlied. Omstreeks 1200 vertonen Scandinavische wapenschilden velden bestrooid met leliebladen of harten, dikwijls in combinatie met afbeeldingen van leeuwen. De Friesevlag in zijn huidige gedaante is meer dan honderd jaar oud. In 1897 werd hij door gedeputeerde staten goed gekeurd en in 1927 voor het eerst officeel gebruikt. Pas in 1957 is de vlag door de staten van Friesland vastgesteld en aan de Koningin ter bevestiging geboden
Omschrijving van de Friesevlag
Een vlag van 7 schuine banen van gelijke breedte afwisselend cobaltblauw en wit , de middellijn van de middelste baan beginnen boven aan de broekzijde en gaande van hoek tot hoek, de wittebanen beladen met zeven scharlaken rode pompeblêdden loodrecht op de as van de baan staande geplaatst 2:3:2
Wat is nou de waarheid over Rasmussen een reporter beweerd dat hij Rasmussen zag trainen in Italy Rasmussen zelf zegt dat hij in Mexico zat ook zijn fam houd dit vol er komt helemaal een advocaat aan te pas dus dit muisje heeft nog een staartje we wachten het allemaal maar af hoe dit afloopt dit is toch wel een tour met doping en onwaarheden jammer ze noemen het sport maar dat is het dus ook niet meer
Op woensdagavond 14 juni 2006 overleed Jean Roba, auteur van de beroemde jeugdreeks Bollie en Billie. De succesvolle carrière van deze Belgische tekenaar kent vele hoogtepunten. We zetten alles op een rij en vullen het aan met minder bekende creaties, feiten, anekdotes, enzovoort. Onderstaande gegevens komen allemaal uit het overzichts- en interviewboek Roba (Philippe Cauvin uitgeverij Toth, 2005)
Een jeugd vol tekenen Jean Roba wordt geboren op 28 juli in Schaarbeek. Al snel verhuist het gezin naar de buitenwijk Molenbeek-Saint-Jean ten oosten van de Brusselse stadskern waar toen nog koeien in weien graasden. Hij leert er wat Nederlandse woorden van Vlaamse kinderen waarmee hij op straat cowboy en indiaan speelt. Zijn vader is bediende in een Brusselse firma, zijn moeder blijft aan de haard. Hij is de jongste van drie, maar eigenlijk is hij de overlevende helft van een tweeling. 24 uur nadat hij ter wereld komt, volgt zijn broer. Drie maanden later overlijdt hij. Al in zijn prilste jeugd lijkt hij met het potlood in de hand geboren te zijn. Buren komen zijn ouders vertellen dat hij gouden handen heeft, maar een schooljuffrouw komt hen waarschuwen voor een vreemde vorm van tekendyslexie. Op z'n derde levensjaar begint hij bijvoorbeeld een boot onderaan de pagina te tekenen met de lucht, de meeuwen, de schoorstenen en vervolgens de boot, de zee en de golven. Hij tekent ondersteboven omdat hij naar eigen zeggen de wereld observeert met zijn hoofd tussen zijn benen terwijl hij tekent. Hij is er later trots op als hij ontdekt dat de schilder Pieter Bruegel hetzelfde stadium doorloopt in zijn jeugd. Zoals zovele kinderen in die tijd, raakt hij verwonderd door de tekenfilm Sneeuwwitje (1937) van Walt Disney en wil daarom graag animator worden. Ook voor Jef Nys betekent deze animatiefilm een belangrijke aanleiding voor zijn tekencarrière. Op zijn tiende marcheren de nazi's binnen. Voor kinderen is het een spel: de uniformen, de overvliegende vliegtuigen (die de wijk waarin hij woont telkens sparen bij hun bombardementen), de voertuigen,... Roba schept er genoegen in om alles te tekenen wat hij ziet passeren. Tientallen Messerschmitts en Spitfires vertrouwt hij toe op papier. Op zijn elfde woont hij al avondlessen tekenen bij op de Academie van Schone Kunsten in Molenbeek. Hij leert er onder andere tekenen naar levend model, schilderen, plaasterwerk, zelfs modetekenen waar hij na de bevrijding zijn eerste vrouw leert kennen. Op school toont hij zich ontsteld waarom medeleerlingen wél in hun bruine uniform van de Hitlerjugend mogen komen, terwijl het hem en zijn andere scoutsvrienden verboden is het scoutsuniform te dragen. Hij ziet er ook de gele jodensterren op de kledij van andere leerlingen opduiken. Leerlingen die later voorgoed zouden verdwijnen. Na de oorlog keert zijn oudste broer Paul na gevangenschap in Nederland terug naar het ouderlijke huis en André vanuit Frankrijk waar hij zich terugtrekt tijdens de oorlog. Op school ontraden zijn leraars op de katholieke school het tekenen, ook al omdat hij teveel moeite heeft met wiskunde. De lessen tekenen vervelen 'm dan weer omdat hij niets anders moet doen dan heiligenportretten tekenen. Omdat hij al eens een Heilige Maagd niet wil tekenen zoals het volgens zijn leraars hoort, krijgt hij een dikke nul. Hoewel hij voldoende strips leest denkt hij nog niet aan het zelf tekenen van stripverhalen. Hij zou liever illustraties maken. Als jonge knaap maakt hij een afspraak met Jean Dratz, hoofdredacteur van het stripblad Bravo. Roba is nog te jong om te kunnen publiceren. Hij heeft nog veel te leren. Op zijn vijftiende wil hij stoppen met school om te kunnen werken bij een glasraamschilder. Hoogtevrees weerhoudt 'm van een bloeiende carrière als glasraamschilder. Vervolgens komt hij aan de bak bij een fotograaf waar hij negatieven en foto's retoucheert. Nog een paar maanden later begint hij op een fotogravure in Brussel dat onder andere belangrijke kunstboeken uitgeeft. Voor hem is het allemaal een leerschool om verschillende technieken en vaardigheden onder de knie te krijgen. Het is in deze fotogravure dat hij begint te illustreren: een advertentie, een affiche, een folder in gouache, aquarel, gewassen tekening,... Hij tekent tot hij in het leger moet, een anderhalf jaar lang. In het leger heeft hij twee jobs: motorrijder en decorateur van de kantine.
Start in de reclame In 1950 zwaait hij uit het leger. Eind 1951 is hij al getrouwd en heeft een zoon, Philippe. Hij zoekt freelancewerk als publiciteitstekenaar. Omdat reclamefotografie nog niet zo sterk is ontwikkeld, is er veel vraag naar goede reclametekenaars. Veel andere tekenaars (zoals Berck en Vance) starten hun carrière in deze branche. Bij Studio Creas, gespecialiseerd in publiciteitstekeningen, vindt hij in 1952 werk. Sterker zelfs, hij wordt er chef over vier tot, later, zes werknemers. Gedurende zes jaar ontwerpt hij vol genoegen en met veel succes bij zijn klanten affiches en folders (bijvoorbeeld voor het schoenpoetsmerk Ça-Va-Seul: zie hierboven). Vandaag zouden we zijn functie omschrijven als art director. Later wordt hij ook chef van een ander atelier waardoor hij maquettes ontwerpt voor beursstanden en winkeletalages. Maar aangestoken door B-westerns in de cinema en films zoals De Drie Musketiers kan hij het virus om grappige mannetjes te tekenen amper overwinnen. Zijn mappen puilen uit van de losse schetsen en kleine verhaaltjes. Een collega vindt ze formidabel en hij brengt Roba in 1957 in contact met Maurice Rosy, artistiek directeur bij Dupuis voor het weekblad Robbedoes/Spirou en de toenmalige tekenaar van de gevangene Jaap. Rosy houdt ook wel van Roba's tekeningen en geeft 'm een opdracht. Roba moet een kerstverhaal illustreren (zie afbeelding), geschreven door Peyo (De Smurfen, Johan en Pirrewiet). Overdag tekent hij op de Studio Creas en 's avonds tekent hij thuis talloze, meestal realistische illustraties voor diverse bladen van uitgeverij Dupuis. Eigenlijk tekent hij voor het agentschap World Press dat zijn tekeningen doorverkoopt aan Dupuis. Door tussenkomst van World Press tekent hij in 1958 de twee verhalen van Oom Wim De Dappere Chauffeur en Hoe Troje aan het Licht Kwam (in inkt gezet door Eddy Paape onder het gezamenlijk pseudoniem Robeddy) en realistisch getekende illustraties voor het tijdschrift Bonnes Soirées. Nog steeds voor dezelfde uitgeverij illustreert hij educatieve albums.
Met dank aan Franquin Op een avond verzamelt een bont gezelschap van tekenaars in het huis van Peyo waar Roba na die avond belangrijke beslissingen neemt voor de rest van zijn carrière. Maurice Tillieux, André Franquin, Joseph Gillain (Jijé), Victor Hubinon, Morris, Marcel Remacle, Michel Tacq, Jidéhem en nog enkele anderen zijn present voor een vrolijk samenzijn waar Peyo zo van houdt. Roba verneemt er dat Franquin onder het vele werk gebukt gaat. Kort daarna belt Franquin Roba op om hem te vragen een handje te helpen. Aan de Franse krant Le Parisien Libéré moet hij aparte verhalen van Robbedoes en Kwabbernoot leveren. Om op het verzoek in te gaan moet Roba een goedbetaalde job opgeven voor een onzeker bestaan als striptekenaar. Maar met Studio Creas regelt hij dat hij zes maanden lang 's morgens bij hen werkt om 's namiddags bij Franquin te kunnen tekenen, waar ook inkleurder Jean Verbruggen en trouwe medewerker Jidéhem werken. Als cotekenaar (want zo wordt hij terecht vermeld op de covers van de albums) tekent hij de decors, alle nevenpersonages en dieren van de verhalen Tembo Taboe (zie afbeelding hierboven), Robbedoes en de Bobbelmannen en Robbedoes en de Miniatuurtjes. Franquin beperkt zich tot het in potlood tekenen van de hoofdpersonages en verbeteren van Roba's tekeningen waar nodig. Hier leert Roba pas wat tekenen is, inkten, werken met licht en schaduw, hoe een verhaal in beeld te brengen, duidelijkheid in tekeningen,... Hij geniet ook van de geestige sfeer op de studio. Greg, Will, Jijé en anderen komen dikwijls binnenwaaien. Kiko komt er zijn tekeningen tonen. Met Marcel Denis broeden ze op kortverhalen voor Robbedoes met de Boempteriks, een vogel dat ontploffende eieren legt. Onder het pseudoniem Ley Kip wordt het een collectief werk van Marcel Denis, Franquin, Roba en Jidéhem.
De geboorte van Bollie en Billie Na zijn opzegging bij de reclamestudio ontwikkelt Roba 's morgens eigen projecten alvorens bij Franquin te gaan tekenen. Op scenario van Yvan Delporte tekent hij Jo de Dokter voor het eerste en enige nummer van het weekblad Junior, De Gebroeders Fratelli (bedoeld voor het tweede nummer van Junior dat er dus nooit kwam) en op eigen scenario Tioe de Kleine Sioux. Maar het is allemaal niet zijn kopje thee. Hij wil wat anders en zoekt naarstig naar een held waar hij als debutant mee kan uitpakken. Hij weet dat hij graag kinderen tekent en dieren, voornamelijk honden. Hij zoekt het niet te ver en bedenkt een microkosmos met een papa, een mama, een zoon en een hond. Bollie baseert hij op zijn zoon Philippe, bijgenaamd Boule (de Franse naam van Bollie), en Billie op de cocker spaniël des huizes (zie foto voor de echte Bollie en Billie). Pas later zal hij beseffen dat hij één van de eerste Europese tekenaars is die simpelweg een papieren gezin als hoofdonderwerp neemt. En zei iemand niet dat de grootste avonturier van de eeuw de huisvader is? Diezelfde persoon beweert dat het avontuur op de hoek van de straat ligt. Roba vernauwt het tot "de hoek van de eetkamer". Een hond is dankzij zijn oren volgens Roba ook expressiever dan een kat... of een goudvis. 't Is allemaal in kannen en kruiken, kortom. Officieus komen Bollie en Billie voor het eerst voor in een titelloze puzzel op 12 november 1959 in het weekblad Robbedoes. Officieel rekenen we het 44 paginaatjes tellende microverhaal Bollie tegen de Mini-Haaien als eerste verschijning op 24 december 1959. Rosy helpt 'm met de decoupage en het verhaal. Het wordt goed onthaald. Na het kortverhaal Alle Visjes Vliegen stelt hij begin 1960 aan uitgever Charles Dupuis een gagserie voor van Bollie en Billie. Dupuis hapt toe, vooral omdat het blad een familiestrip ontbreekt. Vanaf dan verschijnt er elke week een gag. Dupuis en Peyo, die toevallig aanwezig is op het kantoor, voorspellen Roba een onmogelijke taak en dat hij niet meer dan vijftig gags zal kunnen bedenken. Uiteindelijk houdt Roba het toch mooi veertig jaar lang vol. Bollie en Billie wordt een vrolijke gagserie dat zich afspeelt in een kleinburgerlijk milieu in de veilige buitenwijken waar nog plaats is voor een vriendelijk woord en de natuur. Dit soort wijk vindt men overal in de wereld terug, beweert Roba, ook in Canada en de Verenigde Staten zoals hij ter plekke onderzoekt. Op grote vraag van lezers laat hij zich één keer overhalen een vervolgverhaal te tekenen waarin het gezin de wereld rondreist. Het album Globetrotters (1982) verkoopt niet minder dan andere albums, maar het blijft een éénmalige poging. Bollie en Billie horen thuis in hun straat en het park in de buurt.
Censuur en kritiek De gags slaan aan bij het publiek. Uit referenda blijkt dat Roba standhoudt tussen de strips van Franquin, Morris en Peyo. Sneller dan andere debuterende tekenaars verschijnt een eerste album in 1962. Toch heeft Roba af te rekenen met censuur en kritiek. In Frankrijk waakt een strenge commissie over alle jeugdstrips uit het buitenland die in Frankrijk worden gepubliceerd. Enkele gags van Bollie en Billie mogen niet worden opgenomen in de eerste albums. Ze verschijnen na het opdoeken van de commissie alsnog in latere albums. Zo vrezen de ernstige heren en dames dat kinderen door de gags zouden willen trekken aan de oren van hun echte honden. Een gag waarin Bollie en Billie met de jokari spelen en het elastiek een politieagent op de grond doet smakken is volgens hen een aanval op de autoriteiten. In het album van De Sliert in Schotland is de commissie gekant tegen het boomwerpen. Een commissielid vraagt bloedserieus of Roba beseft dat hierdoor kinderen elkaar te lijf zouden kunnen gaan met boomstammen. Dupuis en zijn tekenaars stellen niettemin een vorm van autocensuur op om verdere last te vermijden. Een extra opgave zijn de kerstepisodes waarin het verboden is om de kerstman ten tonele te brengen. Dupuis was toen een oerkatholiek nest en de kerstman is dat niet. Kritiek komt er uit alle hoeken (zelfs van typische familietijdschriften) op de al te roze weergave van het werkelijke leven. Volgens hen moeten kinderen te kampen hebben met allerlei soorten problemen waar ze in hun omgeving mee te maken kunnen hebben... Titeuf door Zep zou het tientallen jaren wel aandurven, met gigantische oplagen als gevolg. Ook de rol van Bollies moeder als vrouw aan de haard wekt wrevel op. Roba moet daar in tegen gaan door te beweren dat als hij zijn moeder buitenshuis laat werken hij een essentieel onderdeel van de serie ontneemt. Bovendien is de situatie gegroeid uit wat er in die tijd doodnormaal is. Plaats voor een broertje of zusje is er evenmin. Bollie en Billie ziet Roba als een Laurel en Hardy. En niet al te veel wil hij Bollie op school tekenen, omdat hij daar zelf niet al te beste herinneringen aan overhoudt.
Andere publicaties en De Sliert In de beginjaren van Bollie en Billie kan Roba het zich nog permitteren om er andere zaken bij te nemen. Zo staat hij op een afstand mee aan de wieg van Pilote (waarin onder andere Asterix, Roodbaard, Ravian en Blueberry worden geboren), maar een verschil in doelgroep doet Roba beslissen om het te houden bij zijn jonge kinderen. In een periode dat Roba 's morgens werkt aan Bollie en Billie en 's middags aan Robbedoes en Kwabbernoot, schuift Franquin een ideetje in zijn richting dat is gebaseerd op een kortverhaal over een groepje kinderen door Jo-El Azara (die later nog op de Studio's Hergé zou werken) op een scenario van Marcel Denis. Roba ziet het wel zitten en voegt er andere kinderen aan toe en verandert het één en ander. Het multiculturele De Sliert is geboren, de tweede grote serie van Roba, opnieuw met dank aan Franquin. Ditmaal waagt hij zich aan langere verhalen op scenario van Vicq. Het idee van de Kaaimannen komt van Roba en is een knipoog naar een film met Marlon Brando. De Sliert is op zich weer een te vergelijken opzet met Little Rascals, de langlopende Amerikaanse televisieserie over zes kinderen uit de jaren twintig van producer Hal Roach (de man van Laurel en Hardy) waarvan 221 korte films zijn gerealiseerd en die de overstap maakten van stomme films naar films met geluid. Door een ernstig alcoholprobleem, waardoor Vicq soms spoorloos verdwijnt voor een paar dagen (bijvoorbeeld temidden het verhaal De Sliert in Schotland waarvan Roba noodgedwongen zelf het einde moet verzinnen), werkt hij later liever met een andere scenarist. Eerst met Delporte (om met twee kortere verhalen twee albums van elk meer dan zestig pagina's te kunnen vullen), vervolgens toch nog eens met Vicq (het album De Sliert op de Galopingo's) en daarna met veelschrijver Tillieux en met Jidéhem die hem helpt bij de tekeningen. Ook deze serie slaat geweldig aan, maar uit tijdsgebrek moet hij de serie na zes albums laten vallen. Een onafgewerkt verhaal met decors van Will ligt nog steeds in de schuif. Ook Raoul Cauvin (De Blauwbloezen, Sammy) heeft een niet-gepubliceerd avontuur van De Sliert in de schuif van Roba achtergelaten. In het Franse maandblad Record verschijnen in 1962 en 1963 welgeteld tien gags van het kleine meisje Pomme, dat heel erg doet denken aan het milieu van Bollie en Billie. In de periode 1960-1966 tekent hij tientallen en tientallen hoofdingen voor het weekblad Robbedoes in de periode dat op de cover nog een halve pagina van een stripverhaal staat. De andere helft is voor Roba. Eigenlijk is het Franquins taak, maar hij heeft het te druk. Alle helden van het blad heeft Roba minstens één keer nagetekend en verwerkt in een geestige cartoon bij het logo van het blad, een logo dat hij trouwens zelf ook eens zou ontwerpen. Spijts zijn prettige woordenspelingen heeft hij enkele keren een volledig nieuwe tekening moeten maken met het oog op de Nederlandse vertaling van het blad omdat de vertaler enkele keren niets kan bakken van de Franse woordspeling. Naar verluidt is Roba daar niet mee opgezet. Een nieuwe hoofdredacteur en een nieuwe bladformule maakt een einde aan deze tekeningen. In 1972 speelt Roba met het idee over een stripreeks rond Schotse spoken. Het blijft bij schetsen en een synopsis. We vermelden het omdat Roba steeds een nauwe band heeft gehad met Schotland (zie ook het personage Archibald uit De Sliert). Zijn ex-schoonbroer is overigens een Schot. In 1977 lanceert hij Le Sixième Jour in de 'clandestiene' bijlage bij Spirou, Le Trombone Illustré. Na een paar verhalen over Adam (zonder Eva) in het Aards Paradijs is het ermee gedaan. Le Trombone Illustré gaat aan tegenwind door de uitgeverij en een aantal boze lezers plus jaloezie bij tekenaars die niet (mogen) publiceren in de bijlage tenonder na een dertigtal nummers. Vingertaal is een rubriek in de jaren zeventig waarvoor lezers hun ideeën kunnen doorsturen naar het tijdschrift. Het moeten allemaal uit te voeren scenariootjes zijn voor cartoons over en met de vingers van een hand, die Roba dan uittekent. Later zou de Spaanse tekenaar Carlos Roque de rubriek overnemen. Tussendoor verschijnen talloze losse illustraties en een paar kortverhalen naar bepaalde thema's (kerst, vakantie) in het blad.
Techniek Het braafjes inkten met penseel of pen voor meer specifieke tekeningen en laten inkleuren is voorbehouden voor zijn stripwerk. Maar oude liefde roest niet. Voor Robbedoes- en albumcovers en illustraties bij geschreven verhalen (bijvoorbeeld de door Yvan Delporte geschreven De Mening van Billie) neemt hij de schilderdoos ter hand om rechtstreeks in kleur te werken. Ook voor de uit het oog verloren en niet-vertaalde Carrousel-reeks van Dupuis handhaaft hij een schilderstijl. In de Carrousel-collectie verschijnen geïllustreerde voorleesboekjes waarvoor nogal wat bekende auteursnamen het mooiste op illustratiegebied tentoonspreiden. Op teksten van Charles Degotte (De Brozems, De Flagada) illustreert hij drie kinderboeken in 1966, 1968 en 1969.
Monstersucces Naast strips zijn Bollie en Billie al vroeg aanwezig in allerlei vormen van merchandising: stickers, posters, latexpoppetjes, puzzels, brooddozen, dekbedovertrekken, kledij, mosterdpotten,... En Roba's reclame-ervaring maakt van zijn figuren dankbare om niet te vergeten commercieel herkenbare onderwerpen om reclame te voeren. Bollie en Billie duiken op in advertenties, folders, strippagina's en zelfs volledige albums voor merken als Petit Gervais van Danone, Colgate, Coca Cola, Sabena, Côte d'Or, het Rode Kruis, Novotel, Instituut van de Onderneming (dat leidt naar drie educatieve stripalbums) en verder nog voor shampoo- en zeepproducten, UNICEF, snoep, een campagne tegen aids, dierenrechtenorganisaties,... Het ene helpt het andere en de reeks wordt een hoogvlieger met 25 miljoen verkochte albums (zowat de helft van Jommeke dus) in veertien vertalingen. De laatste paar albums kennen een oplage van 300.000 exemplaren (met een 10.000-tal bestemd voor het Nederlandstalige publiek), nog steeds een Europese topper. Na een eerste rudimentaire tekenfilmserie in de jaren zestig, zag een tweede serie niet al te lang geleden het licht, samen goed voor meer dan honderd episodes. Over beide series toont Roba zich ontevreden. Bollie en Billie prijken op zowel Belgische als Franse postzegels, wat niet is weggelegd voor de eerste de beste stripheld. Ook een Brusselse stripmuur is gewijd aan de reeks. Een bronzen beeld staat in een parkje in Jette en de befaamde rode 2CV kan je zien in het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal. Roba is zowel Ridder in de Belgische Leopoldsorde als Ridder in de Franse Kunsten en Letteren. In 1987 verlaat Roba uitgeverij Dupuis, nadat deze wordt verkocht aan anonieme aandeelhouders. Het familiebedrijf bestaat niet langer en Roba vindt dat de tekenaars ten minste op de hoogte hadden moeten gebracht worden. Hij trekt naar Dargaud, maar is contractueel verplicht tot het maken van nog één laatste album (Billies Biljoen) bij Dupuis. Laurent Verron duikt een eerste keer op als assistent om het vlugger vooruit te doen gaan. Om rechten- en contracttechnische redenen blijft Dupuis de eerste 21 albums uitgeven.
De mens Roba De dood van Roba weekt veel verdrietige reacties los. Voor vele striplezers in voornamelijk België en Frankrijk maakt de reeks deel uit van hun jeugd. Wie het geluk had Roba in levende lijve te ontmoeten, kan hem snel omschrijven als een warme, joviale en vrolijke tekenaar, makkelijk in de omgang en sociaalvaardig. Ook tekenaars beschouwen 'm als een toffe collega met bewondering voor zijn soepele en moeilijk na te tekenen stijl. Met Franquin, Peyo en Tibet (Rik Ringers, Chick Bill) biljarten ze bij hem thuis terwijl hun vrouwen aan een brandend haardvuur in het salon thee of koffie drinken. Tibet getuigt dat hij een makkelijk te potten biljartbal kan scoren "of ik laat mijn broek zakken". Het schot gaat erin. Ook Peyo ziet een makkelijk punt in het verschiet en maakt eenzelfde belofte, maar hij mist. Hij los de broeksriem, laat zijn broek tot op de enkels zakken. Op dat moment komt mevrouw Franquin binnen met een dienblad vol pintjes. Tibet herinnert zich nog steeds haar gezicht wanneer ze Peyo met de broek op de enkels in het vizier krijgt. Na de biljarthype storten Roba, Tibet, Dany en Turk zich op het bowlen. Turk en Roba creëren het logo van hun bowlingclubje Les Boules Mouillées (mouiller betekent zowel vervalsen als nat maken) dat op hun T-shirts voorkomt. Met Franquin, Peyo, Jijé en Morris vormt hij een kliek die later onderdeel uitmaakt van de School van Marcinelle (waar Dupuis en het Robbedoes-kwartier is gevestigd). Vandaag staat het synoniem voor de gouden tijd van het weekblad Robbedoes. Roba beweert aan de basis te staan van de huidige dédicasse (handtekening + tekening). Vroeger kon je enkel je albums laten signeren met niets meer dan een handtekening. Nu en dan tekent Franquin al eens een klein hoofdje van Robbedoes bij een handtekening terwijl Roba hetzelfde doet met Bollie of Billie. De geste aan de lezers doet als een lopend vuurtje de ronde. Ook tekenaars van concurrerende uitgeverijen zien zich verplicht een extra service te verlenen aan hun fans. Veel tekenaars hebben het Roba en Franquin lang kwalijk genomen, zo vertelt Roba nog. Hij heeft trouwens steeds veel plezier beleefd aan signeersessies. Voornamelijk omdat het vooral kinderen zijn waarmee hij kan keuvelen en lachen. Wanneer hij eens gaat signeren in een winkelcentrum in Montréal, Canada, belandt hij naast de winaar van een belangrijke literaire prijs. De rij voor Roba is vele malen langer, wat de prijswinnaar kwaad deed uithuilen bij de organisatie van de signeersessie. Voor hem moet het de laatste keer zijn dat hij naast een striptekenaar zou signeren... Het jaar ervoor zat de prijswinnaar naast Eddy Merckx en krijgt hij ook al geen aandacht.
Opvolging Roba heeft nooit uitgesloten dat er een vervolg op De Sliert mag komen. Zonder al te actief op zoek te zijn, staat hij al die tijd open voor samenwerking met een andere tekenaar. Anders is het gesteld met Bollie en Billie. Dat moet verder verschijnen na zijn dood om geen "kindermoord" te plegen. Deze opvolging heeft hij zelf geregeld, op herhaaldelijke vraag van Dargaud. Een getekende sollicitatie waarin de in Grenoble wonende Fransman Laurent Verron zich voorstelt in een paar Bollie en Billie-pagina's geven de doorslag en hij mag beginnen met een weekje stage bij Roba in Brussel. Het weekje wordt herhaald en uitgebreid tot twee weken. Daarna volgt een derde periode van een volle maand. En een volgende stap is dat Verron verhuist naar Brussel om dichter bij zijn werkgever te wonen. De uitgeverij regelt een appartement voor hem. In de eerste plaats moet Verron het album Billies Biljoen bij Dupuis helpen afwerken. In tweede instantie staat hij in voor een reeks educatieve albumpjes om kinderen de tijd te leren lezen of hen iets bij te brengen over de vier elementen. De kinderboekjes worden de vuurproef om bij Roba stage te kunnen lopen. Verron wordt de vaste assistent van Roba, die zijn jonge medewerker dikwijls een bolwassing geeft. Hij werkt vooral op decors en voorzichtige inkting van de personages. Dat worden al snel uitwerking van publicitaire albums, gevolgd door een volle medewerking aan het eerste album bij Dargaud. De samenwerking duurt drie jaar, van 1986 tot 1989. Verron vindt dat hij niet voldoende evolueert en wil andere horizonten verkennen. Hij tekent tussen 1991 en 1994 vier albums van De Maltezer (op scenario van Loup Durand) en daarna de eerste albums van Govert Suurbier (geschreven door Yann). Op de receptie van een Brussels stripfestival ontmoeten de heren elkaar opnieuw. En het is daar dat Roba aan Verron voorstelt om Bollie en Billie als officiële opvolger van de reeks over te nemen. Na duizend gesprekken en een jaar onderhandelen zijn alle partijen tot een concensus gekomen. Verron mag zijn eigen gang gaan, mag hier en daar ietwat moderniseren (bijvoorbeeld de sportschoenen van Bollie en het kapsel van diens moeder). Vanaf deel 26: Wat 'n Vertoning! draagt Roba de reeks officieel over aan Verron. Het heikele punt blijven de scenario's. Verron kan het niet zelf en moet een beroep doen op externe scenaristen als Eric Corbeyran, Pierre Veys en zijn jeugdvriend Chric. Roba had er nog graag een Belg bijgewild voor een Belgische spirit, maar geen enkele geschikte kandidaat werd gevonden. Het had ook te maken met auteursrechten.
Roba was één van de laatste tenoren van het roemrijke verleden van Robbedoes, een blad dat in vertaling alweer een tijd geleden is opgeheven. Weinig tekenaars van de nieuwe generatie inspireren zich op Roba's tekenstijl. Er is Lokje door Blesteau (die ooit meehielp aan publicitaire albums van Bollie en Billie) en in eigen streek schuiven we Charel Cambré naar voor, de tekenaar van De Pfaffs en De Streetkids, een humoristische serie over een groepje kinderen. Door het verdwijnen van het Suske en Wiske weekblad is ook die serie gestopt. Pour la petite histoire melden we dat Cambré naar een tip van een Vlaams journalist Roba contacteerde in verband met een eventuele overname van De Sliert. Er kwam geen antwoord. De opvolging door Verron is dan wel verzekerd, maar het animo waarmee Roba decennialang vooral kinderen wist te plezieren zal gemist worden. Talloze striplezers die vandaag eerder naar een Thorgal, een Tardi of een Blueberry grijpen om er een paar te noemen bekennen dat ze in hun jeugd al eens graag Bollie en Billie of De Sliert lazen. Tijd om er eens eentje te herlezen.
In het weldra te verschijnen Stripjaarboek van Geert De Weyer staat het laatste interview dat Roba toestond aan een Nederlandstalig tijdschrift.
Ik ben weer terug heb twee weken regen gehad het kwam met bakken uit de hemel vallen alles was blubberig één nacht lag ik als verstijfd van angst in mijn bed van wege het vreselijke onweer dat een uurtje duurde ging weg maar kwam weer terug maar nu minder harde klappen nou ik heb het weer overleefd
Vandaag om half 8 stap ik op de bus naar Alkmaar station op weg naar Amsterdam Amstel daar stap ik uit en ga mijn inchecken bij Eurolines ga om 10 uur met nachtbus richting Parijs we stoppen een paar keer onderweg en kom de volgende morgen om 6uur dan aan ga zo snel mogelijk met de metro mee stap 1 keer over met de metro ik stap dan eindelijk op Montparnasse uit loop dan richting de trein, loop op zo`n lopende band die 9km lang is mee eindelijk boven gekomen op het station om 10 voor 7 moet ik nog een heel eind buiten om lopen om bij het station Vaugrinard te komen om 5 voor 7 sta ik dan bij het loket en als ik pech heb dat er een paar voor mij staan em allerlei dingen vragen dan krijg ik het toch wel even benauwd want mijn trein gaat om 5 over 7 naar Granville en die wacht niet op mij , als ik hem mis moet ik drie uur wachten op de volgende trein Haal ik hem wel ben ik om 5 over 10 in Villedieu les Poeles daar staat mijn vriendin met de auto op mij te wachten want ik moet dan nog 12 kilometer voor ik op bestemming ben dus om half elf zit ik aan de koffie en dan begint mijn vakantie blijf tot 16juli weg
Ik zoek een plaatje met een jongentje die met zijn gezicht tegen een winkelruit staat en die allemaal lekkere dingen ziet staan in de winkel ik heb namelijk een leuk oud versje of gedichtje en daar wil ik graag een plaatje bij doen dus wie kan mij helpen heb alles al afgezocht ik kan geen plaatje uit een boek copieeren want mijn copie apperaat doet het niet hetliefst wil ik een oud plaatje alvast bedankt
``Dokter, ik heb zo`n kiespijn!``, klaagt een patiënt. `` Heeft u de ziekenfondskaart meegenomen?``. ``Die heb ik vergeten,dokter.`` `` Gaat u toch maar zitten, dan neem ik wel de handboor``.</Ahref="htpp:seniorennet>
Juni (ook wel:zomermaand) is de zesde maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender en heeft 30 dagen. Juni is genoemd naar de Romeinse godin, Juno de vrouw van Jupiter
Bij deze maand horen de volgende weerspreuken:
Juniregen is Gods zegen.Komt zonneschijn daarbij, dan maakt hij boer en stadslui blij.
Een boon in Juni geplant, geeft vijftig in de hand.
Waarom heb ik alleen maar ellende, ik wou dat het maar over was, het leven is één klote zooi Je doet zo je best en je werkt altijd hard. je man is een gok verslaafde en je jongste zoon wil niet meer naar school ook niet werken, en is nu uit het huis gezet Mijn derde zoon zit nu vast op het politie bureau voor zijn boetes of ik moet het even betalen anders moet hij 21 dagen zitten nou ik kan dat ook niet opbrengen het houd een keer op Gezeik op je werk ik kan wel huilen Ik denk dat niemand met mij wil ruilen Ga vanaf 29 mei een week er tussen uit om weer op krachten te komen en er weer tegen aan te kunnen Dus voorlopig horen jullie niets meer van mij
Vandaag is de dag, hij komt maar één keer Morgen dan is het, Vandaag al niet meer Niet zeuren geniet, van het leven, het mag maar doe het Vandaag Want Vandaag is de dag.
Twee regenwormen komen elkaar tegen, zegt de ene tegen de andere "wat kijk je verdrietig, is er iets?". Zegt de andere "ach mijn man moest vandaag mee uit vissen".
Er stond in de krant van vandaag een stukje over een lastige bejaarde Lastige bejaarde moet weg Amsterdam-Een 79 jarige bewoner van verzorgingstehuis, De Bogt in Amstaredam moet zijn spullen pakken omdat hij zich al jeren misdraagt. de rechter in Amsterdam bepaalde gisteren dat de man moet verhuizen naar een ander tehuis. Het in stadsdeel Westerpark gelegen de Bogt had een kort geding aangespannen omdat hij het personeel geregeld zou bedreigen en geweld zou gebruiken.Hij zou met zij scootmobiel op een medewerker zijn in gereden.Het wangedrag van de man begon kort na zijn komst in het tehuis in 2002. Hij was ontvrede over de Zorg de Inspectie voor de Gezondheidszorg concludeerde eerder al dat de man het beste kon verhuizen. De man kreeg al enkele plekken elders aangeboden, maar die weigerde hij telkens
zo zie je maar weer er wordt altijd gezegt dat wij mensen mishandelen maar anders om gebeurt het dus ook en er werd nooit wat over gezegt ik ben blij dat het nu ook eens andersom in de krant komt.
Wie was Hannie Schaft? Dat ook vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog deelnamen aan het gewapende verzet hadden de Duitsers aanvankelijk niet verwacht. Vrouwen hielden zich in hun denkbeelden alleen met de verzorging van hun echtgenoten en kinderen bezig. Pas in de laatste jaren van de oorlog drong tot hen door dat in een aantal kinderwagens behalve baby's ook wapens werden vervoerd en dat jonge schoolmeisjes met vele illegale krantjes konden rondfietsen. Het was vooral het koerierswerk dat vrouwen in verzetsgroepen verrichtten. Andere activiteiten als sabotage, overvallen en liquidaties van Duitsers of verraders namen mannen meestal voor hun rekening, op uitzonderingen na, waaronder 'het meisje met het rode haar', Hannie Schaft.
Op tweeëntwintigjarige leeftijd kwam Jo Schaft, zoals ze eigenlijk door familie en vrienden werd genoemd, in het Haarlemse verzet terecht. Het was een logisch gevolg van de woede die ze in de loop der jaren tegen de Duitsers had ontwikkeld. Van huis uit had ze al een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Haar ouders waren sociaal-democraten die zich zeer bewust waren van de wereld om hen heen. In het gezin Schaft werd veel gediscussieerd over allerlei politieke onderwerpen. Er bestond een zeer hechte gezinsband, die na de dood van Hannie's jongere zusje nog steviger werd. Omdat haar ouders erg bang waren dat hun enig overgebleven dochter iets zou overkomen, werd Hannie heel beschermd opgevoed. Ze was hierdoor vrij geïsoleerd en had weinig vrienden. Hannie hield zich voornamelijk met haar school bezig, waar ze zeer hoge cijfers haalde.
In 1938 ging Hannie rechten studeren in Amsterdam. Ze werd lid van de Amsterdamse Vrouwelijke Studentenvereeniging. En al snel was van een geïsoleerd bestaan geen sprake meer. Binnen de vereniging richtte ze met een aantal studentes een nieuw dispuut op. Over de discussies hierin vertelde een studente: 'Jo nam daarbij een vooraanstaande plaats in. Wat haar politieke overtuiging betreft, ze was behoorlijk rood en daar durfde ze wel voor uit te komen. 'n Virulent type. Altijd giftig tekeer tegen alles wat onrecht in de wereld was.
'Toen in 1940 de oorlog uitbrak, ging Hannie evenals alle anderen door met studeren, in juli '40 haalde ze haar kandidaatsexamen. Om niet meer heen en weer te hoeven reizen tussen haar ouderlijk huis in Haarlem en Amsterdam, ging ze in de universiteitstad op kamers wonen. Intussen groeide Hannie's woede tegen de Duitse bezetters. Haar Joodse studiegenoten Sonja en Philine werden in toenemende mate getroffen door de anti-Joodse maatregelen. Toen zij een gele ster moesten gaan dragen en zeer beperkt werden in hun bewegingsvrijheid, stal Hannie twee persoonsbewijzen van niet-Joodse vrouwen in een zwembad. Bij deze twee bleef het niet. Verder stuurde ze pakjes naar Westerbork en andere kampen.
Haar eigen leven veranderde ingrijpend toen de Duitsers van alle studerenden een loyaliteits verklaring (1943) eisten. Dit betekende voor Hannie het einde van haar studie. Een vriendin vertelt hierover: 'Ze vond het ondenkbaar, dat je als goede Nederlander zo'n papier zou ondertekenen. Het was een kwestie van solidariteit, niet alleen tussen alle studenten, maar ook met de groepen die in ons land veel erger onderdrukt en weggevoerd werden.' In het voorjaar van 1943 vertrok Hannie met Sonja en Philine, die ze bij haar ouders wilde laten onderduiken, naar Haarlem. Aldaar sloot ze zich aan bij de linkse sabotagegroep de Raad van Verzet, om meer, actiever verzet te bieden. De RVV had er al diverse sabotageacties en aanslagen op zitten. De zusjes Truus en Freddie Oversteegen maakten deel uit van deze groep, evenals de felle Jan Bonekamp die vrouw en kind verliet om zich aan de strijd tegen de Duitsers te wijden. Vooral voor de laatste had Hannie grote bewondering. Haar ouders bracht ze niet op de hoogte van haar verzetsactiviteiten. Voor hun veiligheid en van hun onderduikers mochten zij zo weinig mogelijk weten. Sonja hield het echter niet lang vol in haar 'vrijwillige' gevangenschap. Ze probeerde naar Zwitserland te vluchten maar werd, zo bleek later, in Frankrijk verraden. In Auschwitz kwam ze om het leven.
Na instructies over wapens en een schietles was Hannie gereed voor haar eerste actie. Ze kreeg de opdracht een man van de Sicherheits Dienst neer te schieten. Toen ze de trekker overhaalde klonk er in plaats van een schot een klik, er zaten geen kogels in het pistool. Hannie had een 'proef van bekwaamheid en betrouwbaarheid' afgelegd waar ze erg kwaad over werd. De volgende acties speelden zich in de volle werkelijkheid af. Bij een ervan kwam Jan Bonekamp om het leven. De man die hij en Hannie moesten liquideren had na de aanslag van Hannie nog kans gezien om Jan in zijn buik te schieten. Hannie was inmiddels al weggefietst en wachtte op een onderduikadres tevergeefs op Jan. Hij stierf nadat de Duitsers nog enkele adressen van hem wisten los te krijgen, waaronder dat van Hannie. Hannie's ouders werden naar aanleiding van deze gebeurtenissen gegijzeld. De Duitsers hoopten dat Hannie zich dan bij hen zou melden. Hannie werd door haar kameraden ervan weerhouden om zich aan te geven en na enige tijd lieten de Duitsers haar ouders gaan. Behalve deze gijzeling, veroorzaakte de dood van Jan een diepe inzinking bij haar. In een brief aan Philine schreef zij: 'Mijn geestestoestand is nog steeds allerbedroevendst : ik kan geen boek lezen, noch roman, noch studieboek. Ik ben aanzienlijk minder hard dan ik gedacht had: de kennismaking met de dood is niet meegevallen.' Alleen door er dubbel zo hard tegen aan te gaan kon zij haar verdriet min of meer vergeten. De gevaarlijkste klussen wilde ze doen. Het gevaar voor eigen leven leek haar steeds minder te interesseren. Het laatste oorlogsjaar ging Hannie vooral met de zusjes Oversteegen op stap.
In haar boek over de oorlog, Toen niet, nu niet, nooit (1982) verhaalt Truus Menger over een aantal van die gezamenlijke acties. Een daarvan was de liquidatie van 'foute' Ko Langendijk. Achterop de fiets bij Truus had Hannie deze man neergeschoten. Een eindje verderop doken ze een café in. Truus liet de aanwezige klanten haar pistool zien en maakte duidelijk dat zij, wanneer de Duitsers daar naar zouden vragen, al zeker een uur aanwezig waren. Nadat ze zich heel ordinair hadden opgemaakt, 'zo'n beetje defterig', gingen ze op een beschonken manier aan een tafeltje zitten. Langskomende Duitsers wilden van de 'aanhalige' dames niets weten en lieten hen na een vluchtige controle verder met rust. Op 21 maart 1945 werd Hannie bij een weg controle gearresteerd op het bezit van illegale krantjes.
Op het bureau bracht een Duitse officier haar in verband met 'het meisje met het rode haar' dat bij zoveel aanslagen en sabotageacties betrokken was geweest. Haar arrestatie kreeg hierdoor een veel groter belang. Ondanks de afspraak die de Duitsers aan het einde van de oorlog met de Binnenlandse Strijdkrachten hadden gemaakt om geen mensen meer te executeren, werd Hannie vier weken na haar arrestatie doodgeschoten. Haar vrienden uit het verzet probeerden nog achter haar verblijfplaats te komen om haar te kunnen bevrijden. Toen Truus daar uiteindelijk achter kwam, bleek Hannie's naam te zijn doorgestreept in het gevangenisboek.
Heb je alles voor vandaag, geld voor drinken en iets lekkers? En heb je die extra opdracht voor aardrijkskunde nou gedaan? Echt, ik wil niet zeuren maar jij hebt toch zelf ook geen zin in overdoen of extra taak? Heb je genoeg brood mee voor vandaag,vergeet je niet de mp3 voor onderweg, heb je alles, gymtas,agenda strippenkaart? En wees eerlijk baal ik als ik naar boven ga en moet ik dan aan de slag of heb je je bed wél opgemaakt? O ja , als je vanmiddag thuiskomt ben ik denk ik even weg, ik doe een boodschap voor de buren, ben zo weer thuis hoor,half vijf, niet later, maar doe jij voorzichtig onderweg? Ja ik weet het,ik zeur weer, okee ik hou mijn mond maar ik heb een goed idee, zullen we vanavond na je huiswerk een video of dvd, ga jij die dan halen iets leuks voor ons allemmal, okee? Ik weet het ,jongen, je wordt er gek vanmaar ik zeg het toch, dat mogen moeders toch wel zeggen goed , ik hou mijn mond wel, maar pas goed op jezelf en veel plezier op school en doe je best he, zet hem op , tot vanmiddag, Lieve Gerd
geschreven door de stadsdichter van Alkmaar
In memoriam Gerd Nan van Wijk die door drie geraakte klappen op zijn slaap dood is geslagen door een jongen van 17 jaar zelf was Gerd Nan 16 jaar oud dit gebeurde op maandagmiddag 23 april weer iemand die door zinloosgeweld om het leven is gekomen
Het echtpaar Both was lang gehuwd, maar kinderloos gebleven. Dat wordt op den duur een stil eentonig leven. Waarna het plan geopperd werd om een huis dier aan te schaffen, men kan tenminste toch iets doen, goed doen of bestraffen. Maar een hond brengt vuile poten binnen en zou misschien toch weg lopen, en een kat die krabt beslist alle stoelen open Na veel gewik en veel geweeg, wordt er eindelijk besloten. om als derde lid in het gezin een aapje maar te kopen. Het wordt vertoetelt als een kind, t`sliep in een roze wiegje. en `t had fijne kleertjes aan en dikwijls klonk het liefje Maar aapjes hebben ook een zwak, men kan ze gauw verwennen, dit moest het echtpaar Both dan ook schromelijk bekennen. Mijnheer kon niet meer naar zijn club,mevrouw naar haar vriendinnen, en dikwijls klonk er ach en wee! wat moeten we beginnen Mevrouw kreeg plotseling een idee om het te wagen, om in de kranten volgeheim een kindermeid te vragen. Een aardig meisje melde zich en werd meteen maar aangenomen, maar wat het voor een baby was, zou ze niet kunnen dromen. Zij vroeg dan eindelijk heel beleefd, dat het haar wel leuk zou lijken, nu ze toch aangenomen was even naar het kind te mogen kijken. Mijnheer stemde aarzelend toe, mevrouw niet zonder schromen, maar ach wat was er aan te doen, het moest er toch van komen. Het drietal stond om de wieg, het meisje doet een stap nader, en riep``Mevrouw het is zeer frapant wat lijkt hij op zijn Vader!!!!!!!!``.
Ieder jaar weer in het voorjaar zingen vogels het hoogste lied `t Is of ze zeggen willen mensen hoor je ons dan niet? Kijk toch eens, die nieuwe tooi o, wat is de lente mooi Wat mooi is de lente wat mooi is de lente de lente
In de wit bewolde kudde dart`len lamm`ren in het rond Stoeien, spelen hele dagen eten zij hun buikje rond Ook al zijn ze nog zo klein blaten zij toch al het refrein Wat fijn is de lente wat fijn is de lente de lente
Bollen bloeien, bomen bloeien elke nieuwe lente weer De natuur is aan het ontwaken ja dat zien we iedere keer Mensen krijgen levensmoed wat zo`n lente al niet doet Lang leve de lente lang leve de lente de lente
Vandaag schrijf ik via de computer van mijn zoon mijn eigen computer is dus niet goed moet na gekeken worden en misschien moet hij nu echt helemaal leeggehaald worden en op nieuw geprogrameert worden na dit weekend zit ik dus niet meer op mijn computer ook ben ik twee weken op vakantie hoop dat ik na 16 april weer op mijn eigen computer kan christina
Een huisvrouw beste mensen is de spil van het gezin. Ze zijn altijd het eerste wakker of slapen het laatst in. En zijn ze soms afwezig dan jammert de hele groep Want niemand kan jullie missen want jullie hebben geen beroep. Ze toveren net de centjes en brengen alle kleintjes groot. Ze drogen tranen, snuiten neusjes en vegen de billen af ze zijn net een duizendpoot. Als iedereen de griep heeft dan jammert de hele troep. Want niemand kan jullie missen want je hebt geen beroep. Maar als je jarig bent dan ben je vaders grootste schat. De keuken is je altaar en je pan is een wierrook vat. Maar in het drukke leven van heel de groep. Is jullie wapensspreuk liefde en God zegende jullie beroep.
Mijn grote dank gaat uit naar Franske die voor mij de mooie achtergrond op mijn blog heeft gezet mijn grote dank hier voor ook op mijn tweede blog heeft Franske een mooie achtergrond gezet en dat is op riskjarisk
Zoekende heb ik geschreven in mij moeilijke tijd in 1994
Zoekende
Als je als kind vrij bent van zorgen en narigheid dan voel je, je veilig en geborgen en je bent niet eenzaam.
Als je groter wordt krijg je,je zorgen dan ben je , je veiligheid en geborgenheid kwijt, dan komt de eenzaamheid om de hoek kijken.
Je gaat trouwen dan hoop je dat je veiligheid en geborgenheid krijgt zodat je niet eenzaam bent.
Als je gaat scheiden val je in een diep gat, dan ben je, je veiligheid en geborgenheid kwijt, je voelt je eenzaam.
Je bent zoekende en je vindt toch nog bij iemand een beetje veiligheid en geborgenheid waardoor je minder eenzaam voelt.
Als dit ook niet goed gaat zak je onderuit weg is je,je veiligheid en geborgenheid, je wordt steeds eenzamer.
Je komt er weer een beetje bovenop en je ontmoet een vriend waardoor je weer veiligheid en geborgenheid vindt, je eenzaamheid raak je kwijt.
Maar je klampt je er teveel aanvast, dan wil hij niet meer verder met je omdat hij verliefd is op een ander. Je wereld stort in , weer is de veiligheid en geborgenheid weg de eenzaamheid slaat toe.
Je krabbelt uit een diep dal omhoog en je weet dat de veiligheid en geborgeheid die je als kind had, komt nooit meer zo terug.
Je moet het dus zelf doen, je geeft je eigen veiligheid en geborgenheid zodat je , je niet meer eenzaam hoeft te voelen.
Geniet van het plattelands leven in Normandie 50 km van de geallieerden stranden en 75 km van de Le Mont st Michel af te huur caravan voor twee personen dieren geen bezwaar wc douche en elektrisch aanwezig voor 200 euro per week meer weten bel dan 0031621544285 of e-mail mij riskja@gmail.com
We hebben driehonderd infectie opgespoort en verwijdert heb weer een nieuwe virus bestrijder er bij opgezet nu heb ik drie en voor mijn mail ook extra Hoop dat dit voldoende is
Ik ben blij en erg verrast mijn dochter was zomaar op mijn blog te gast Dat ik dit toch nog mag beleven de lieve woordjes die ze heeft geschreven Mijn kleinzoon heel erg blij had dan ook een kadootje voor mij Gezelligheid kent geen grens dat is toch iedere moeder haar wens
Vandaag is mijn moeder jarig dit heb ik stiekum op haar blog gezet zodat ze wat felicitatie binnen krijgt mijn moeder doet erg veel voor mij en mijn zoontje Ma nog gefeliciteerd en we hopen dat je nog jaren jou verjaardag mogen beleven
Er komt een oud mannetje bij de hoeren en vraagt" wat kost het als jij mij pijpt" Nou dacht het hoertje wat zal ik vragen" nou oke het kost voor jou 25 euro" Goed het oude mannetje laat zich pijpen en dit duurde zo een halfuur tot een uur maar er gebeurde niets. Hoertje zegt tegen het mannetje"ik houd er mee op want er gebeurt toch niets" Waarop het mannetje zegt"bedankt hij is weer lekker schoon geworden"
1 Van bier kun je de hele maand genieten 2 Biervlekken gaan er uit in de was 3 Bier hoef je niet mee uit eten te nemen 4 Bier wacht geduldig op je in de auto als je aan het voetballen bent 5 Als je bier doodslaat kun je het weer opschudden 6 Bier komt nooit te laat 7 Katers gaan vanzelf weer weg 8 Een biertje wordt niet jaloers als je een ander biertje pakt 9 Bier etiketten gaan er makkelijk af 10 Bier heeft nooit hoofdpijn 11 Als je uit gaat weet je zeker dat je een biertje kunt pakken 12 Als je biertje leeg is, is je flesje nog 10 euro cent waard 13 Een biertje is niet boos als je naar een bier ruikt 14 Je kunt meerdere biertjes op een avond pakken zonder je schuldig te voelen 15 Als je een biertje goed inschenkt krijg je altijd een goede kop 16 Een biertje gaat er altijd zachtjes in 17 Je kunt een biertje delen met je vrienden 18 Bier is altijd nat 19 Bier eist geen gelijkheid 20 Je weet zeker dat je als eerste een flesje openmaakt 21 Je kunt een biertje in het openbaar drinken 22 Een koud biertje is een goed biertje 23 Bier hoef je niet te wassen voordat het goed smaakt 24 Bier geeft er niet om hoe laat je komt en blijft eeuwig wachten
Vandaag zei mijn Kleinzoon van twee jaar "Ik heb een piemel" "Raymond heeft ook een piemel " "Opa heeft ook een piemel" "Maar Mama en Oma hebben een fifi".
Deze award hebben ze verdiend Ton en Loekie omdat ze toch doorgaan met hun blog ondanks de problemen en heel veel mensen putten veel uit Ton en Loekie hun Geloof wat zij op hun blog voortzetten God Bless Ton en Loekie
Dêr `t de dyk it lân omklammet Lyk in memme earm hjar bern, Dêr `t de wylde sé jamk flammet Op in hap út Friso`s hern`, Dêr `t men eanget fen gjin weagen, Dêr is `t ljeave Heitelân.
Dêr `t Reaklif sa swietkes lonket Yn `e jountiidssinneskyn Dêr `t it bokweitblomke pronket Twisken heide en beamgûd yn Dêr `t de Aldehou syn brommen Uren fier sins dreunt yn `t roun Dêr `t it tilt fen fé en blommen Dêr is `t oeral Fryske groun
Dêr `t hjar froed de geaën spriede Twisken Lauwers, Linde en Flie Rêstisch drôgjend, of `t op ierde Rounom noft en frede wier Dêr `t de groun de soargen leannet Fen de minsken warb`re hân Dêr `t de men frij en feilich wennet Dêr is `t ynljeaf Heitelân
Lit ús tinke oan âlde tiden Ieuwen fol fen lêst en noed Kriich tjin frjemdfolk, fjuchtsjen,striden Wrakseljen mei wetterfloed Dêr `t Dy `t âlde folk biwarre Dreech tjin stoarm en twingerij Dêr scill `wy, as Friezen, swarre Aldfaers erf, wy weitsje oer Dy!
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Calendrier
by riskja klik op de paddenstoelen en je komt op al mijn webshots albums veel plezier - if you klik on the Mushrooms than you see my albums on webshots have fun - Le clic sur le Champignon monte alors tu me les albums du webshots beaucoup de plaisir
Klik op de awards dan kom je rechtstreeks op die persoon zijn blog
Clic on the awards and you came direct on the blogs from the personne
Le Clic sur le awards arive direct a personne son awards
de geluksbrenger: hij houd het kwade buiten en de vrede binnen gekregen van Sven en Greetje Bedankt
kopieer deze vlam en neem hem mee naar jouw site, de vlam van de spirituele liefde zal het pad blijven verlichten Op deze manier zal de vlam de wereld omarmen met hoop en liefde
Dit kaarsje brand ik voor de mensen ook bekenden van mij die door zinloos geweld om het leven zijn gekomen
Rozen verwelken Schepen vergaan Maar vriendschap zal altijd blijven bestaan
'Ik weet het', zegt mijn Vader 'Mijn hand gaat nooit verkeerd. Ik zal mijn werk volbrengen in het hart dat heeft geleerd om Gods wil te aanvaarden, Zoals de Here Jezus deed. Dan is er kracht tot strijden en troost in ieder leed'