Deze video heeft me zweet en tranen gekost om hem op You Tube te krijgen, maar uiteindelijk is het me gelukt. Ik hoop dat jullie ervan kunnen genieten. Hier is de link :
Toen Kate McCann op 3 mei om 22u het appartement binnenging, en zag dat Maddie verdwenen was, stond volgens haar het raam open en waren de rolluiken geforceerd. Ze liep onmiddellijk terug het appartement uit, liet de tweeling alleen achter met een open raam (het was ongeveer 12°en winderig), liep naar het Tapasrestaurant 150m verder waar haar vrienden zaten en riep 'ze hebben haar meegenomen' (ze = waarschijnlijk Maddie alhoewel er nog 2 andere kinderen in de kamer waren). Iedereen vloog recht en liep naar het appartement, behalve Diane Webster, de moeder van Fiona Payne, die rustig aan de tafel bleef zitten. David Payne en Matthew Oldfield begonnen direct de omgeving af te zoeken, terwijl vader Gerry en zijn vriend Russell O'Brien aan tafel gingen zitten en een tijdslijn begonnen op te schrijven van de gebeurtenissen vanaf 20.30u, nota bene op de kaft van een kleurboek van Maddie dat ze eruitgescheurd hadden.
Kate liep vertwijfeld rond en weende. Beide ouders zegden onmiddellijk dat Maddie ontvoerd was, en dat ze zeker niet op haar eentje uit het appartement zou gelopen zijn. De lokale politie werd gebeld om 22.50u, terwijl Kate en Gerry talloze telefoontjes deden naar familie in Engeland. Het is onduidelijk of ze zelf de Britse pers hebben gecontacteerd op dat ogenblik, of dat dit gebeurde door een familielid in Engeland. Feit is dat het eerste persbericht verscheen in de Telegraph om 00.01u op 4 mei, met de titel : Britse kleuter ontvoerd uit vakantie-appartement in Portugal'. Feit is ook dat Gerry en Kate zelf geen stap buiten het appartement hebben gezet die avond om naar Maddie te zoeken. Kate geeft dit zelfs toe in een interview later : nee, eigenlijk hebben we zelf niet gezocht.... De politie arriveerde om 23.10u, en stelde onmiddellijk vast dat er niet ingebroken was, en dat de rolluiken niet waren geforceerd. De enige vingerafdrukken op het raam in de slaapkamer waren deze van Kate. Er werden snuffelhonden ingezet die de hele omgeving uitkamden tot 4 uur 's ochtends.
Gerry McCann is de vader van Madeleine. Hij werkt in het Glenfield hospitaal in Leicester als consultant-cardioloog. Net zoals zijn echtgenote heeft Gerry zelden emoties getoond in TV-interviews en publieke optredens. Hij ging vanaf de eerste dag na de verdwijning s morgens joggen op het strand van Praia da Luz, samen met zijn echtgenote. Hij heeft veel medische en politieke connecties, zelfs tot de Eerste Minister Gordon Brown toe. Het echtpaar genoot dan ook hoge bescherming en steun, zelfs van de Portugese regering.
%%%FOTO1%%%
Kate McCann, de moeder van Madeleine, werkte als part-time dokter algemene geneeskunde. Sinds zij en haar echtgenoot teruggekeerd zijn naar Engeland, nadat ze officieel in verdenking werden gesteld, ging zij niet meer werken en trad zelden in het publiek op. De Portugese politie had veel interesse in de relatie tussen Kate en haar dochter Madeleine, omdat volgens verklaringen van haar familie het kind soms tot 16 uur per dag weende.
Kate heeft nooit een traan gelaten tijdens interviews, en toonde nooit emotie.
%%%FOTO2%%%
David Payne (41) is chirurg in het ziekenhuis in Leicester, gespecialiseerd in hartaanvallen. Bij zijn eerste publieke verschijning zegde hij : Wij weten dat zij het niet hebben gedaan. Iemand van onze groep zag de ontvoerder.We hadden een voorgevoel dat er iets zou gebeuren, maar dit hadden we nooit verwacht.
Enige tijd na de verdwijning van Madeleine werd door een Brits doktersechtpaar een verklaring gedaan dat David Payne pedofiele neigingen had. Zij hadden dit gemerkt toen zij samen met hen en nog enkele andere vrienden op vakantie waren in Mallorca. Volledigheidshalve zeg ik erbij dat Payne nooit officieel werd beschuldigd.
%%%FOTO3%%%
Fiona Payne (34), echtgenote van David Payne en moeder van 2 kinderen. Zij hadden als enigen een babymonitor die avond. Zij was zeer goed bevriend met Kate McCann.
Toen zij een interview wilde geven, werd haar dit afgeraden door Kate McCann.
Het echtpaar bleef in de Algarve na de verdwijning, om Gerry en Kate McCann te steunen.
%%%FOTO4%%%
Diane Webster (65), moeder van Fiona Payne. Zij gaf geen interviews, en over haar is heel weinig geweten.
Russell OBrien, vriend van de McCanns die op de avond van 3 mei zijn eigen kinderen controleerde in zijn appartement en één van hen ziek vond. Hij beweerde eerst verse lakens te hebben gevraagd aan de receptie, maar de staf zegde dat dit nooit was gevraagd.
Dokter OBrien woonde eerst in Leicester, maar verhuisde daarna naar Exeter en geeft er les aan de medische faculteit van de universiteit.
Jane Tanner werd de meest controversiële van de McCanns vrienden. Zij heeft als enige de ontvoerder gezien, maar keer op keer wijzigde ze haar verklaringen en elke keer werden de beschrijvingen gedetailleerder. Haar getuigenissen werden door de politie in twijfel getrokken, en werden afgedaan als ongeloofwaardig.
Zij is de partner van Russell OBrien, en heeft 2 kinderen.
Matthew Oldfield (37) is endocrinoloog in een ziekenhuis in Surrey. Voordien werkte hij samen met Gerry McCann in hetzelfde ziekenhuis. Hij deed een controle bij de kinderen van de McCanns om 21.30u, maar had niet gezien of Madeleine in haar bed was of niet. Dit zou dokter Oldfield de laatste persoon maken die Madeleine gecontroleerd heeft, alhoewel er nog steeds sterke twijfel bestaat of ze toen nog wel in haar slaapkamer was.
Rachael Oldfield (36), echtgenote van Matthew Oldfield, aanwervingsconsulente en moeder van één dochter. Zij sprak voor de eerste keer in het publiek in augustus 2007, en zegde dat de politierapporten die zegden dat zij tegenstrijdige verklaringen gaven, ronduit belachelijk en pijnlijk waren. Zij zegde ook : de politie gooit met modder en we kunnen onszelf niet verdedigen. Haar meisjesnaam is Mampilly.
Vermoedelijk heeft iedereen, toch zeker in Europa, gehoord over de mysterieuze verdwijning van de Britse kleuter Maddie McCann. Zij verdween op 3 mei 2007 uit een vakantie-appartement in Praia da Luz, Algarve, Portugal, terwijl haar ouders met 7 andere vrienden zaten te dineren in een restaurant op 150 meter afstand. Hun drie kinderen bleven zonder toezicht alleen in het appartement achter. Zij gingen wel regelmatig kijken, maar om 22u ging Kate, de moeder, naar het appartement, en Maddie was verdwenen. Van dat ogenblik af begon de grootste zoektocht ooit in Portugal. De ouders beweerden dat Maddie was ontvoerd, maar het politie-onderzoek sprak dit tegen. Er waren geen sporen van inbraak, en alle vrienden legden tegenstrijdige verklaringen af over wat die avond was gebeurd. Twee uur na de verdwijning schreven alle Britse kranten reeds over deze verdwijning, en de Britse en Portugese pers was reeds massaal aanwezig op 4 mei 's ochtends.
Interesse in deze zaak? Lees dan mijn volgende blogs de komende dagen. Ik beloof dat je niet zal teleurgesteld zijn.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!