Foto
Foto
Inhoud blog
  • BUITENLANDERS in CASCAIS
  • BUITENLANDERS IN CASCAIS
  • BUITENLANDERS IN CASCAIS
  • BUITENLANDERS in CASCAIS
  • BUITENLANDERS in CASCAIS
      Click for Sintra, Portugal Forecast
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Lisboa
  • Lafadista
  • Weerbericht Cascais
  • Linkpiramide
  • Casa Amarela
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oostendeplaty
    blog.seniorennet.be/oostend
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rs
    blog.seniorennet.be/rs
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mijn_mooiste_kiekjes
    blog.seniorennet.be/mijn_mo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boswachter
    blog.seniorennet.be/boswach
    Hoofdpunten blog LISBOA
  • lisboa
  • Tenho dois amores
  • estudar
  • Fonte
  • Costa da Caparica
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    CASCAIS PARA SEMPRE - VOOR -- ALTIJD CASCAISWelkom op mijn blog!
    Klik op het plaatje om te openen

     
    mijn prentje
    mijn prentje 
      BelgischeTop100 Costa Do Estoril
    BelgischeTop100


    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    costa do estoril -CASCAIS -Portugal
    CASCAIS
    20-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 41
    VISVERGUNNING BIJ WET . Sport/Recreatie Vissers bekritiseren Regerings beslissing.
    Daaraom een petitie tegen beperking lucratief/ontspannend vissen. Vanaf begin dit jaar is het nodig een vergunning te nemen en een taks te betalen voor " VISSEN VOOR PLEZIER en ONTSPANNING". Het opleggen voor een straf is een feit geworden vanaf 29 augustus 2006, maar van kracht op 01 januari 2007. De eerste week van Maart gaat men een petitie afgeven aan de "Assembleia Republica" met meer dan tienduizend handtekeningen. de commissie bekritiseert ook de normen om een visvergunning te verwerven. Als een of ander toerist komt vissen in Cascais of in een ander deel van 't land, weet hij niet waar hij de vergunnig moet halen, en wantrouwend staat tegenover Multibanco.Jose Gonçalves, ook sportvisser reeds 15 jaar benadrukt dat hij de vergunning heefd betaald ondanks dat het onverantwoord is : wij zijn geen beroeps en gaan vissen om onze tijd door te brengen onder vrienden. Zijn kompaan Duarte Santos, vist reeds vijf jaar in de omgeving van Cascais, enkel om te eten met vrienden en familie, niet vissen voor de verkoop , aldus een diep ontgoochelde.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zwaar bewolkt, met regenbuien en opklaringen Cascais ,max 16

    20-11-2007 om 15:14 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 40
    HISTORISCH ARCHIEF  CAMARA CASCAIS. Een verzameling van in totaal 382 stuks geillustreerde postkaarten " Souvenir de Cascais" is nu beschikbaar op digitaal formaat.
    De archivarissen ontwikkelden na opeenvolgende werken het niveau van verbetering tot toegankelijkheid aan de kollectie oude fotografie van de Gemeente Cascais en van Antonio Passaporte. Het historisch gemeentelijk archief heeft onlangs alle geillustreerde postkaarten en dokumenten gedigitaliseerd en zijn nu samengesteld een van de meest waardevolle bronnen voor de studie van de Geschiedenis van de Gemeente, waarin uitvoerig de evolutie in leefgewoonten werd afgeschilderd. Het historisch archief is vanaf nu beschikbaar op digitaal formaat voor alle geinteresserden. Benevens de beelden van de "VILA CASCAIS" zijn er ook nog de afbeeldingen van Monte-Estoril, Estoril, Sao Joao do estoril, Parede, Carcavelos, Sao Domingos de Rana en nog andere plaatsen, op het einde van de XIX  en  XXº eeuw.Deze geillustreerde postkaarten, de meeste onder hen beschouwd als zeer zeldzaam, kunnen worden geraadpleegd in het Historisch Archief van de "MUNICIPAL DE CASCAIS " iedere week van Din. tot Vrij. van 09.00 tot 17.00 uur.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een licht bewolkt en zonnig, maar fris Cascais met min.11º max 19º

    16-11-2007 om 15:17 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 39

    TAXI DRIVERS met zorgen over veiligheid De Taxivoerders van Cascais gaan door met zich zorgen te maken over hun veilgheid in de uitvoering van hun werkzaamheden. Uitgerust met het GPS Systeem in 181 wagens in de Gemeente, geven de beroepschauffeurs toe dat zij zich achter hun stuur beter voelen, maar er is nog veel meer te doen op het niveau van veiligheid. De " Concelho " gaat zorgen voor een direkte verbinding van het GPS Systeem met de Gemeentelijke politie.
    Nagenoog 70% wil dat de shops open blijven op zondag. 70% van de Costa do Estoril-bevolking wil dat de winkels zeven dagen per week tenminste 12 uren per dag open blijven. Zes duizend verbruikers zijn geintervieuwd in een studie door Lissabon's Catholic University.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zonnig en windstil Cascais, met min. 11º en max. 21º !

    15-11-2007 om 15:11 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 38
    CENTRO DE CONGRESSO DO ESTORIL. GEMEENTE CASCAIS INVESTEERT IN INTERNATIONALE EVENEMENTEN. Het Congres Centrum van Estoril, waar geen progressie inzat in ontwikkeling, gaat de zaak laten runnen door de CAMARA CASCAIS. Het beheer gaat deze keer door de gemeentelijke onderneming "Ontwikkeling van Toerisme COSTA DO ESTORIL (DTCE,EM) waargenomen worden. Het objectief is met nadruk bewondering laten opwekken om gebeurtenissen van lange duur vast te leggen voor toeristen en congressisten. Het basis doel moet het opvangen van internationale congressen worden, die daardoor de mogelijkheid bieden meer overnachtingen te boeken in de regio Costa do estoril. Met de realisatie van verscheidene internationale evenementen, ESTORIL trachten aanspraak te laten maken op een top 10 plaats van de toeristische bestemmingen, door onthaal van congressen met 500 deelnemers.Als dusdanig verklaart door de JUNTA DE TURISMO DA COSTA DO ESTORIL , dewelke aanspraak willen maken om vooral Medische & Gezondheids Congressen, Farmaceutische industrie, Technologische, Communicatie en Informatie, Economie, Politiek en Sociale karakters te kunnen werven. De afdeling MICE ( Meeting-Congress-& Incentive Events) dat reeds 20% van de toeristische markt van estoril uitmaakt, zal aldus zeer krachtig versterkt worden. Met het verwerven van de internatiole congressen is geschat dat de "COSTA DO ESTORIL" vanaf 2010 meer dan 8 millioen euro ontvangsten jaarlijks zal boeken door nieuwe strategie van het bestuur van het "Centro de Congressos do Estoril.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een stralend zonnig met fris N-windje Cascais, min 13º en max 21º

    13-11-2007 om 15:16 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 37
    BARCLAYS BANK FILIAAL  in CASCAIS.  In het centrum van Cascais, op top-locatie opende BARCLAYS BANK  UK., een nieuw filiaal.Op de hoek van Rua Visconde, met zicht op het "Parque Visconde", en vlak naast het Bureau de Tourisme. Opvallender is uitgesloten. Het onthaal is prima, de service optimaal. Zowel op het gebied van woonkrediet als op investerings-deposito's zonder risico van kapitaal en met maandelijkse betaling van intresten, die in verhouding met  de Portugese Banken zeer interessant zijn, vooral op 15 of 18 maanden. Breng eens een bezoek en ontdek alle oplossingen die voor U klaar liggen, onder excellente voorwaarden.
    BARCLAYS, Rua Alameda dos Combatentes da Grande Guerra 147- 2750 CASCAIS.
    Groetjes van LucieBondt vanuit een zonnig en windstil Cascais, met min. 13º en mx 22º !

    12-11-2007 om 15:11 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 36
    " N O V O "  HOTEL  BAIA in CASCAIS. Het nieuwe " BAIA HOTEL" opende op 18 april ll., zijn deuren, en maakte bekend dat het 45 jaar bedrijvig is in nationaal en Internationaal toerisme.
    Na een lang revitalisatie process, dit hotel met zeer goede referenties, duikt nu op in een "gewassen gelaat", met nieuwe sociale werkingsfeer, om het toerisme nog beter te dienen. Benevens hun verjaardag, kondigen zij het geeindigen aan van de laatste herkwalificatie. Het nieuwe overdekte terras van meer dan vijftig meter lang is het hoogtepunt van de remodelatie, en bied een goede service van de Cafetaria  Snacks, met geweldig zicht over de baai en het "Pescadores Strand".
    Er zijn vier nieuwe vergaderzalen en een groot nieuw restaurant met daarvoor een nieuwe binnenhuisversiering van de voorgevel van het hotel, met de uitvoering van een metallische bedekking boven het terras met nieuw meubilair, en met uitschuifbare glazen ramen. Ook nog met het uitbreiden van een nieuwe ondergrondse parking, mu met een capaciteit voor 90 wagens, niet enkel voor het hotel-klienteel, maar ook voor het publiek in 't algemeen.Ik ken het hotel reeds 42 jaar, en heb het ettelijke malen zien veranderen natuurlijk, maar het groot vast klienteel, dat meestal jaarlijks terugkeert, zal het hotel niet meer herkennen, maar wel onmiddellijk wennen.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zomers Cascais, windstil , zonovergoten min 13º en max 24º !

    09-11-2007 om 15:18 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 35
    CAFE ITALIA RISTORANTE PIZZARIA- In de baai van CASCAIS- Praça 5 Outubro- Kunt U er niet naast kijken, ik bedoel de "CAMARA MUNICIPAL CASCAIS" (Gemeentehuis) Vlak links naast, 20 meter steil klimmen, en U loopt er zonder U het weet binnen. PIZZAS & PASTAS- Elke eetgelegenheid hier in 't centrum van Cascais, heeft er aanbieding van in overvloed. Maar ... sinds jaren steekt er een boven uit !! Eerst en vooral omdat het de echte Napolitaanse keuken is, door vakmensen geprepareerd. Maar zeker ook voor het uniek kader, door haar natuurlijke ligging, in een straat dat vanuit de baai steilrecht naar boven loopt. Het terras heeft drie niveau's en is volledig voor het zicht van buitenuit onzichtbaar. Omgeven door bloemen en planten kan de echte Pasta/Pizza liefhebber hier rustig genieten. Uit de "Salads" aanbieding kiest U tussen een eenvoudig slaatje (Tomate/Cebola) of een MISTA aan 4,70 euro of en meer uitgebreide schotel PRIMAVERA aan 13,00 euro en ITALIA aan 14,00 euro.Er is keuze uit een tiental PIZZA'S tussen 10,50 en 13,00 euro. Ook de liefhebber van PASTAS heeft een zelfde uitgebreide keuze van PWEPERONE tot SALAMI tussen 10,50 en 12,00 euro. De Wine-List vind ik nogal beperkt, mijn keuze viel op een Marques Borba(Alentejo) of een pittige PIRIQUITA (Terras do Sado) uit SETUBAL.
    CAFE ITALIA, Rua Poço Novo 1, 2750 Cascais -Open alle dagen, behalve woensdag en donderdag-middag, van 12.00 tot 15.00 en van 19.30 tot 23.00 uur.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een licht bewolkt en zonnig Cascais, met min 13º en max 23º !

    08-11-2007 om 15:17 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 34
    INTERNATIONAL WOMAN IN PORTUGAL  -  I W P  CASCAIS .
    WIE ZIJN WIJ ?  Wij zijn een groep vrouwen van alle leeftijden en nationaliteiten die in Portugal wonen. IWP voorziet in een medevoelende sympathieke entourage, bevorderlijk tot belangstelling voor cultuur. Zonder godsdienstige of politeieke betrokkenheid.
    WAAROP RICHTEN WIJ ONS ? IWP bied onmiddellijk kontakt en steun aan vrouwen in gelijksoortige situaties. Als U hier nieuw bent, of terugkeert naar huis, wij kunnen U helpen dat U zich this voelt, aangepast en het beste ervan maakt in het mooie land.
    HOE KAN IWP HELPEN ? Wij bieden een volledig programma aan van aktiviteiten en evenementen om uw dag te vullen en maken het leven meer genietbaar. Ofschoon Engels de algemene taal is, zijn wij een zeer grote internationale groep, en alle nationaliteiten zijn hartelijk welkom. Onze aktiviteiten varieren van sport en kultuur tot sociaal en creatief. De keuze is aan U !
    " A JANELA " (Het venster) is een vrij maandelijks magazine dat aan alle leden bezorgd wordt. Het is samengesteld met gebruikelijke informatie, om U te helpen er het beste van te maken in Portugal. Aankondigingen zullen U helpen bij het zoeken naar scholen, dokters,tandartsen,winkels,restaurants en allerlei diensten. Ook zijn er de interessante artikels van leden voor Uw genot. Nieuwkomers, wacht niet langer, het zal U bevallen !
    Neem kontakt : IWP, Apartado 6, 2750-901 Cascais  tel. 214843083
    www.iwponline.org  E-mail  iwp@clix.pt  IWP WELCOMES YOU ! MAKE THE MOST OF
    P O R T U G A L.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een full blue & sunny non-stop, Cascais met min 13º en max 24º

    07-11-2007 om 15:24 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 33
    BOM & BARATO  RESTAURANTE  .In het historisch centrum van Cascais, opende in de lente een nieuw restaurant " BOM & BARATO". Kort en bondig is de terecht gekozen naam, duidelijk verstaanbaar : GOED & GOEDKOOP !. Dit fijn gezellig restaurantje is voor de toerist zeer goed gelegen. Het is gevestigd aan de achterzijde, juist om de hoek van de opvallende "CAMARA MUNICIPAL CASCAIS ( Gemeentehuis) in de Rua Poço Novo 15-17. De naam van het restaurant zegt meteen alles, kwaliteit/prijs in de juiste verhouding is korrekt : de keuze is beperkt , maar wat aangeboden wordt is uitgedokterd. uit de visgerechten kan ik de Acorda Gambas of de Bacalhau lagardeira aanbevelen. Voor de steak-liefhebber een " Steak au poivre" of Entrecote Maitre Hotel. Ook de Pasta Tagliatelli, of de Omelet Camaraes is niet te versmaden. Prijzen liggen onder de 10,00 euro.
    Restaurante B & B- bom&barato-unipessoal. Rua Poço Novo 15-17 Cascais. open alle dagen van 12.00 tot 14.30 en van 19.00 tot 21.30 - Zondag Gesloten.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een stralend zonnig Cascais, met zomerse waarden min.13º en 25º.

    06-11-2007 om 15:16 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 32
    LISSABON  is de GOEDKOOPSTE  " GROTE STAD " van West-Europa.
    City-Trips zijn in, na London, Parijs, Rome en Barcelona, staat LISSABON & Costa do Estoril op de VIJDE plaats .Op wereldvlak staat deze Metropool op de 59º plaats. Lissabon is als grote stad de goedkoopste van west-Europa, ofschoon verscheidene hoofdsteden van Centraal-Europa en oostblok, lagere prijzen presenteren dan de Portugese hoofdstad, dit volgens de informatie van de EIU (economische groep). Het internationaal onderzoek van de EIU wees uit dat de levensduurte in Lissabon 17% lager ligt dan in New York, die als basis op de schaal 100 heeft, en waarin de Portugese hoofdplaats de 59º plaats inneemt. Tokyo, hetwelk tot 2005 de duurste stad was in de wereld, deed de Economist nu verklaren dat de duurste stad ter wereld nu de Noorse stad OSLO is.
    Met prijzen die 32% hoger liggen dan New York, gevolgd door Parijs in France.
    Ik moet er voor alle duidelijkheid geen tekening bijmaken, waarom ik uiteindelijk, na meer dan 40 jaar als toerist Cascais bezocht te hebben, er definitief ben blijven vertoeven.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een Lente-gevoel CASCAIS, met min.13º en max 24º !

    05-11-2007 om 15:15 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 31
    NIEUW  IMMO  KANTOOR  IN  CASCAIS.
    ENGEL & VOLKERS  heeft zijn nieuw Immo Kantoor in Cascais opengesteld.De Internationale groep E & V opende in het Centrum van Cascais, zone historiek, tussen het Gemeentehuis en het Politiebureel, zijn nieuw IMMOKANTOOR. Beroepsdoorzichtigheid, hoge kwaliteit in onroerende goederen business. Verschillende talen beheersbaar, commercieel netwerk met meer dan 200 kantoren, berspreid over de hele wereld. Wij bevinden ons op een paar passen van U, en verlangen om ons uw eigendom aan U voor te stellen, zo kunt U ons ontmoeten in de Rua Afonso Sanches 25b. -2750-282 Cascais Phone : 21 0170425.
    Groetjes van LucieBondt, op deze Allerzielendag, vanuit een stralend zonnig en zeer aangenaam Cascais, met min. 12º en max 24º !!

    02-11-2007 om 15:10 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 30
    AANLOKKELIJK HOF  - RESTAURANTE JARDIM DA CERVEJA, in het Parque Marechal Carmona in CASCAIS. Het " BIERHOF" bevindt zich juist voorbij het Hotel Village de Cascais, aan de rechterzijde in het Parque Marechal Carmona, en vlak tegenover het nieuwe 5-sterren hotel
    Uniek lokaal als inspiratiebron, sheervol "BAYERN", ingericht door een Duitse Advokaat, nu reeds 30 jaar geleden, en deze zomer nog maar eens volledig gerenoveerd met een  bijkomende ingang in het park. De herinrichting van deze omgeving was nogmaals nodig omdat het tenslotte gelegen is in een ondernemende zone van grote investeringen. Zoals hier rechtover het NIEUW HOTEL VILLA ITALIA *****. en vlak ernaast rechts de HIPODROME, die onthaal biedt voor internationale wedstrijden. De specialiteiten van "BAVIERA, zijn de tientallen bieren (12 duitse) veel meer Belgische, Ierse en engelse. Met elke avond "live music" aan tafels en stoelen geschikt op de manier om vertrouwelijke en spontane omgang te vergemakkelijken, en van de maaltijden op gelijk welk tijdstip te genieten. Er is keuze uit een overvloedige aanbieding, doch alles met een duits accent. Bife Baviera aan 8,5 euro, geimporteerd uit Duitsland, een dozijn verschillende salchichas aan 9,5 euro, hamburgers, steaks ossenhaas, enz...Voor lunch zijn er eenvoudige schotels uit de Portugese keuken aan 7,5 euro. 's avonds, smaakfestijn onder muzikale animatie, met sonoriteiten die gaan van Cuba tot Brazil, zonder natuurlijk de portugese " F A D O " te vergeten.
    Open alle dagen van 12.00 's middags tot 04.00 's ochtends.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een staalblauwe lucht in Cascais, zonnig met N-O wind , max 21º.

    31-10-2007 om 15:27 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 29
    CLINICA PERSONA  in CASCAIS. Er zorg voor dragen dat een ander zich GOED VERZORGD.  Clinica Persona is een referentie in Portugal. In stand gehouden sinds 1992, met de voorhoede van de nieuwste ideeen. Met de meeste vooruitstrevende zorgen voor het gelaat en het lichaam. Gespecialiseerd op het gebied van voeding, vermagering, esthetica, vroegtuidig verouderingsprocess en ortomolecule voeding. De groep PERSONA telt reeds 40 klinieken over het hele land. Clinica CASCAIS verzekerde dat zij de unieke schriftelijke verklaring bezitten over de methode "bekwaamheidsbewijs van "Peninsula Iberica" sinds 2002. Deze methode bestaat uit een voedingsconsultatie, gewichtscontrole, heropvoeding en nadien PERSONA doen heropleven met onze aanvullende behandelingen. Gedurende het jaar, Clinica Cascais, ontwikkeld een en ander aandeel in het gevoelig-maken (sensibilisatie) om waakzaamheid te vevorderen bij personen voor een van de grootste gezondheidsproblemen : het overgewicht. ! De wereld Gezondheids Organisatie zegt ons dat er twee grote epidemieen zijn deze eeuw. Een ervan is het OVERGEWICHT" en het andere is de "STRESS" De clinica PERSONA de Cascais bestrijdt het , en is steeds zordragend. De methode "PERSONA" is totaal ongevaarlijk, pijnloos en geen enkele chirurgische estetica of reconstructieve behandelingen.
    CLINICA PERSONA - Edificio S.JOSE, 2º verdieping, Alameda dos Combatentes da Grande Guerra nº 247, 2750 Cascais. Tel. 21 4826800.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een staalblauwe lucht in Cascais, met min 14º en max 22ª !!

    30-10-2007 om 15:21 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 28
    ARONI GASTRONOMIA DI QUALITI - In de meest gekende , en door de toerist de drukst bezochte straat in het centrum van Cascais : de Rua Frederico Arouça, werd in de lente een nieuw restaurant geopend onder de naam A R O M I .Klasse Italiaanse gadtronomie !. Wij nodigen U uit om terug te gaan in de geschiedenis. Tot in de tijd dat eten natuurlijk en eenvoudig bereidt was. Technologie en een versnelt tempo heeft de wereld ons ver weg gebracht hoe spijzen zouden moeten gegeten worden. Hier in AROMI willen wij eten terug normaal gezond maken. Deze nieuwe ITALIAANSE GASTRONOMISCHE ZAAK is een aanwinst voor Cascais. De inrichting is modern, intiem en rustig en met gevoel voor fijne smaak uitgebaat. Het is CAFETARIA/SNACK op hoog niveau ! Beter gekend onder de naam "MERENDE" . Met heeft keuze in SALADS onder benamingen Tricolore-Zucchine-tonno-Ganberi en andere. De prijzen 4,00/7,00 euro zijn gepast. De PASTAS met o.a. Spaghetti Pomodoro-Tagliatelle & Ravioli, echt de moeite waard. Ook hier zeer verantwoorde prijzen 6,5/10,00 euro. Grote keuze in PIZZA's aan 6,00/7,50 euro. DESSERTS : Pannacoto Italiaanse Classic aan 2,50 euro. Witte Chocolade Mousse aan 3,00 euro. En de aanrader bij uitstek : Puff Pstry. Leaves/Fresh Strawberrys & Passion Fruit Creme aan 4,50 euro.
    Alle snacks verdienen een aangepast wijntje, keuze genoeg uit de klassiekers Vinhos Verdes - Douro en Alentejo. Natuurlijk ook zeer goede Italiaanse wijnen, maar prijs/kwaliteit vind ik persoonlijk wat overdreven. Voor lunch of dinner  BUON  APPETITO !!
    Restaurante AROMI, rua Frederico Arouça 32, in 2750 CASCAIS-CENTRO. Tel. 351-214862191

    Groetjes van LucieBondt, vanuit een bewolkt met enige opklaring Cascais, min 13º en max 22º

    29-10-2007 om 15:23 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 27
    HET IS GOED LEVEN IN CASCAIS -  E BOM VIVER NA " LINHA DE CASCAIS ".
    De krant " Diaro de Noticias" organiseerde samen met TSF een publiek debat over het thema " DE LEVENSKWALITEIT  NA LINHA DE CASCAIS" in het Cultureel Centrum. Aan deze vergadering was er deelname van de secretaris Toerisme, de burgemeesters van Cascais en Oeras,
    Morais van de Junta Turismo Costa do Estoril, Alg.Dir. publicaties Cntrol Invest en moderator van het debat. Op de eerste plaats kwam het erop neer dat als wij een van de Europese bestemmingen met potentieele groei willen zijn, dat het steeds meer fundamenteel is dat onze toeristische aanbieding een bij uitstek voortreffelijk milieu en urbanisatie vereist. Cascais begint een lijn te trekken in deze opwaartse weg en de resultaten zijn nu reeds zichtbaar. In deze gemeente, vertegenwoordigd het toerisme een bijdrage van 11% van de totale ontvangsten. CASCAIS is de meest bevallige gemeente van het land en staat aan de top van de rating van ontwikkeling, het sociale, het economische en de levensverwachting.Het strategisch plan voor het toerisme in Cascais voorziet nog in een inhuldiging van vijf nieuwe luxe hotels , de volgende drie jaren. Het bevestigd nogmaal ons groot objectief dat COSTA DO ESTORIL en Cascais van zijn kant benadrukte dat " HET IS OPTIMAAL te leven in Cascais, en vanuit zijn inzicht is de "Concelho" de meest "bonito" van 't ganse land. Wij zijn een concelho met een sterke asymetrie, dat gezien de levenskwaliteit toe te schrijven is aan een opeenvolging van sociale fenomenen. In Cascais was het toerisme aangeduid om met een grote inzet de toekomst te verzekeren van de levenskwaliteit in de gemeente. Ik wil er voor alle duidelijkheid persoonlijk aan toevoegen dat zij de waarheid hebben gesproken. " LINHA DE CASCAIS" is de uitdrukking die men gebruikt voor het spoortraject LISSABON/Cais do Sodre en Cascais terminus
    over een afstand van 30 km. volledig vlak naast de oceaan gelegen, eveneens bedoeld als " COSTA DO ESTORIL ".
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zonnig Cascais, wolkenloos met een min. van 13º en max 24º

    26-10-2007 om 15:20 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais -deel 26
    RESIDENCIAL " SOLAR DOM CARLOS "  In het historisch centrum van CASCAIS, zeer rustig gelegen, omringd door alle mogelijke faciliteiten in de naaste omgeving, bevindt zich de oude verblijfplaats van de Koninklijke Familie. De vroegere "Koninklijke Residentie" recent in zijn authentieke stijl gerenoveerd. In de rua Gomes Freire, een paar passen voorbij het overbekende "Teatro Gil Vincente" op de hoek van de eerste straat links de Rua Latino Coelho 104 bent U er op wandelafstand vanuit de baai Cascais reeds ter plaatse. Zij die van rust houden is dit verblijf de geschikte gelegenheid. Het beperkt aantal zeer ruime kamers, elk met private badkamer beschikken over frigobar en televisie. Internet service ontbreekt evenmin. Met een excellente tuin om te vertoeven en te genieten van een goed flesje wijn met keuze uit een voldoende aanbod, is een droom ! Een surplus in het interieur is zeker de 400 jaar oude prachtige KAPEL, waar destijds de Koning "REI DOM CARLOS" tijdens zijn bezoeken in Cascais kwam bidden.De prijzen voor een ruime 2 pers.kamer met ontbijt zijn zeer interessant. Van NOV. tot MAR. 40,00 Euro, van APR. tot JUN.60,00 Euro en JUL.AUG.SEP. in het top-seizoen betaalt men slechts 70,00 Euro.
    Het is aangeraden voor die periode wel een tid op voorhand te reserveren. U kunt dit rechtstreeks on-line op www.solardomcarlos.net of e-mail Mailbox@solardomcarlos.com. Rua Latino Coelho, 104 , 2750-408 Cascais Portugal. Tel. 00-351-21-482811516 & Fax 351-21-4865155.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een helder Cascais, met een min.13º en max.22º .

    25-10-2007 om 11:24 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 25
    TEATRO GIL VINCENTE. In het historische centrum van Cascais, gelegen aan de achterzijde van de CAMARA MUNIPICAL (gemeentehuis) meer bepaald in de RUA GOMES FREIRE vindt men het gerenomeerde "TEATRO GIL VINCENTE. Vanaf het begin van de tweede helft van de XIXº eeuw, kon Cascais zich trots maken reeds te beschikken over een theater. Het was gebouwd in 1869 en eigendom van Manuel Rodrigues Lima, die toen verbleef in het "PALACIO DOS FALCOES, onlangs door de gemeenschap verworven.Het wa in die tijd reeds een luxe theater met een beschikbare ruimte dat plaats bood aan vijf honderd personen. Naar dit theater kwamen de beter persoonlijkheden van dat ogenblik. Van de grote akteur Vale a Mercedes Blasco, in gezelschap met Ferreira de Andrade van het gymnasium enz...Eind vorige eeuw, in de jaren negentig is het volledig gerenoveerd, en ik herinner mij nog dat er maanden zonder onderbreking het toneelstuk "CASCAIS PARA SEMPRE" (voor altijd Cascais) werd opgevoerd voor een lang op voorhand uitverkochte zaal. Het heeft op mij een diepe indruk nagelaten.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zwaar bewolkt Cascais, met regenvlagen en opklaringen, de temperatuur haalt slechts 22º.

    24-10-2007 om 11:51 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 24
    SINTRA - PORTUGAL'S  GROOTSTE STAD !! De stad van zeven heuvels, Lissabon heeft een op vijf van haar inwoners verloren in de laatste decade. Sintra,Noord-West van de hoofdstad en ook slechts 13 km. van Cascais,heeft de meeste mogelijkheden om LISSABON van de troon te stoten,als 's lands meest bevolkte stad, in de volgende vijf jaar.Volgens de laatste statistieken heeft de hoofdstad
    45.000 van haar inwoners verloren tussen 2001 en 2005.Ook de tweede stad van 't land PORTO verliest dagelijks inwoners,en zal haar plaats moeten afstaan aan VILA NOVA DE GAIA in 2011.
    SINTRA zalmet het verwacht cijfer van 479000 inwoners in 2011 de grootste stad van PORTUGAL worden. CASCAIS wordt wellicht de vijfde grootste stad met 198.000 inwoners.
    Het inwoners verlies in de hoofdstad LISBOA is ook het grootste van EUROPA met 8,9% sinds de eeuwwisseling.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een licht bewolkt en zonnig CASCAIS,met min 14º en max 22º !

    23-10-2007 om 11:35 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 23
    PARQUE MARECHAL CARNONA en de HIPODROME MANUEL POSSOLO.
    In de herfst vorig jaar had de symbolische inhuldiging plaats van de samenvoeging van het Parque Marechal Carmona en de Hipodrome Manuel Possolo. Nu een gemeenschappelijke zone voor vrijetijdsbesteding. Cascais beschikt nu over 10 Ha. groene ruimte. Volledig voor het vruchtgebruik van de eigen bevolking maar natuurlijk ook voor de duizenden toeristen die elk jaar hier komen ontspannen in misschien wel de zuiverste lucht van West-Europa. Er zijn zones voor de rust en ontspanning, proportioneel verdeeld in sport & wandel moegelijkheden voor iedereen. Met een enig in zijn soort attractiepool, gekenmerkt door bijzonder landschap, kalm en rustig met in aanbieding om cultuur, sport, leefmilieu en andere bezigheden te beleven. Begunstigd door een onovertroffen decor, dit complex zal kunnen doorgaan om een buitengewone piste te worden om het joggen te praktiseren of lanfe wandelingen te maken. Het gebruik van de Hipodrome heeft identieke regels als alle andere publieke parken. Iedere zaterdag kunnen bezoekers vanaf 10.00 uur deelnemen aan traditionele spelen en hebben de mogelijkheden om YOGA && GYM en nog vele andere activiteiten onder professionele begeleiding te beleven. Niet te missen aan uw eerstvolgen bezoek aan CASCAIS.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zonovergoten Cascais, met min 14º en max 25º !Zalig weertje.

    22-10-2007 om 15:21 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 22
    Portugal is een uitstekend wijnland, dat weet met werelwijd ! Minder geweten en geheel onterecht is dat men hier ook zeer goede BIEREN heeft. De twee meest gedronken Portugese  blonde Pilsen zijn SAGRES EN SUPER BOCK. Type dorpscafes zoals de vlaming die kent sinds eeuwen, zijn er in PORTUGAL niet. Maar geen nood, elke PASTELARIA  schenkt bier. Als vlaming en natuurlijk bierliefhebber met meer dan 50 jaar ervaring kan ik gerust stellen dat de PILS SUPER BOCK , voor niets anders moet onderdoen in zijn categarie. Deze pils met zijn logo " SABOR AUTHENTICO " (gewaarmerkte echte smaak) heeft niet minder dan 22 gouden medailles gewonnen op internationale bier wedstrijden. De laatste jaren hebben de beiden grootste brouwerijen  een donker bier (cerveja preto) op de markt gebracht. Maar het succes hiervan is niet om over naar huis te schrijven. Houdt U het dan maar aan een frisse SAGRES of SUPER BOCK . SAUDE !!
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een CASCAIS in droomweer, met min 16º en max 27º !!

    18-10-2007 om 11:59 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Nieuws HLN
  • Laad je smartphone of laptop niet tot 100% op: zo gaan de batterijen van je toestellen langer mee
  • Jaarlijks turen we anderhalve maand op smartphone: zo kan je je schermtijd flink terugschroeven
  • Wat is het goedkoopste telecomabonnement om elke avond te kunnen streamen?
  • Sluit het gsm-abonnement als laatste af: wat met telecomabonnementen bij een overlijden?
  • Apple verwijdert WhatsApp op bevel van Chinese autoriteiten
  • Van niet te warm/koud tot niet 100% opladen: zo gaan de batterijen van je toestellen langer mee
  • TikTok-verbod in Europa “niet uitgesloten”, zegt von der Leyen: “We weten hoe gevaarlijk app is”
  • Vooral grote operatoren voerden prijzen op: dit betaal (en krijg) jij vandaag meer voor je telecomabonnement
  • China wil geen Amerikaanse processoren meer in overheidscomputers
  • Nothing Phone (2a) review: uniek ontwerp voor 329 euro


    Welkom op mijn blog!

       

    Krijg 2 tot 3 maal meer
    bezoekers op je blog.
    http://www.linkpiramide.nl/?34457

    http://dutch.wunderground.com/global/stations/08532.html?bammertype
    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007

    http://users4.smartgb.com/g/g/php?a=s&i=44-26177-a8
    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!