Ik ben Dini
Ik ben een vrouw en woon in Diemen (Holland) en mijn beroep is Homemanager.
Ik ben geboren op 08/04/1951 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Mijn websites en blogs,powerpoints en psp maken,lezen,.
Ik ben getrouwd met Jan.Samen hebben wij een dochter en schoonzoon en een schat van een kleinzoon Benjamin.
Wens u een aangenaam verblijf op mijn blogje.
Helaas is na een gelukkig huwelijk van 40 jaar tot mijn grote verdriet Jan op
06-08-2015 overl
Het is nu weer echt tijd voor heerlijke stampotten,zelf lust ik het heel graag
Heerlijke ouderwetse boerenkoolstamppot uit grootmoeders tijd
Voorbereiding: Schil de aardappelen en snij grote aardappelen doormidden (telt dan voor 2), was ze.
Bereidingswijze: Voeg zoveel water toe tot de aardappelen net onder het water staan en doe de boerenkool er bovenop. Strooi er een beetje zout overheen en zet de pan op het vuur. Nadat het aan de kook is moet het nog ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken. Smelt intussen in de koekepan de boter en bak hierin op zacht vuur de spekjes. Maak de jus uit het pakje volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de rookworst in dunne plakjes en en naar smaak een hoeveelheid augurkenreepjes in smalle reepjes van 1/2 cm. Controleer voor het afgieten of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet dan de aardappelen met boerenkool af en prak het fijn met de stamper of vermaal het in de keukenmachine. Voeg jus toe naar smaak, meng de spekjes met het braadvet, de rookworst en de augurkenreepjes door de stamppot.
Hier een paar foto's van onze verbouwing.Het was een hele klus.
We hadden alles nog bruin.De plavuizen en het houten plafond zaten er al 33 jaar in.Ook door mijn man gemaakt.Maar nu eindelijk iets nieuws.
Het is strak en modern geworden.Het zal niet iedereen zijn smaak zijn maar dat is natuurlijk heel begrijpelijk.Anders hadden we allemaal de zelfde inrichting.
Maar wij zijn er heel blij mee en ik ben heel trots op mijn mannetje dat hij het weer zo mooi gedaan heeft.
Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair.
Een tajine bestaat uit een schaal, waaruit de bereide gerechten opgediend kunnen worden, en een relatief hoog kegelvormig deksel. Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op het deksel en loopt weer terug in de schaal. Daarmee lijkt de werking van de tajine op die van een braadpan.
De meeste tajines zijn geglazuurd, maar zij kunnen ook ongeglazuurd zijn. Bij de traditionele tajines moet er opgepast worden voor loodvergiftiging, aangezien een tajine te hoge concentraties lood kan bevatten. Inmiddels zijn er ook aardewerk tajines met loodvrij glazuur en gietijzeren versies van de tajine op de markt die dit nadeel niet hebben. Een andere nieuwe variant is de elektrische tajine.
Voordat een ongeglazuurde tajine voor de eerste keer gebruikt wordt, dient de schaal bij voorkeur 24 uur gevuld te worden met water. Hiermee kan worden voorkomen dat deze bij het eerste gebruik barst. Bij gebruik op gas is het nodig een sudderplaatje te gebruiken. Sommige tajines zijn beschilderd; deze dienen meestal ter decoratie of om het gerecht na bereiding in op te dienen. Tajines worden zowel gebruikt om groente-, vlees- als visgerechten te bereiden.