De nieuwe raad van elf De Klinge heet u van harte
Foto
Foto

Zoveel bezoekers waren hier al

Onze mascotte
Foto
Foto
Al onze muziek wordt verzorgd door onze eigen dj 'SPIKEY'
Foto
Keigoede muziek. Ambianche verzekerd!
Ons huidig bestuur
Foto

De voorzitter

Foto
Secretaresse/penningmeester
Foto
Bestuurslid
Foto
DJ "Spikey"
Telenet nodig? Klik op onderstaand logo.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
DE NIEUWE RAAD VAN ELF DE KLINGE
Nieuws over onze carnavalvereniging!
Omdat we niet altijd nieuws hebben over onze carnavalvereniging zullen hier ook andere berichtjes te lezen zijn. Geef deze site voldoende tijd om te laden als je ons bezoekt. Want door de vele foto's zou de laadtijd even op zich kunnen laten wachten. Bedankt en veel lees- en kijkgenot!
03-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloopers

Zet het geluid van deze site uit en bekijk de bloopers. Ze zijn de moeite waard. Veel kijkgenot.

 

03-09-2007 om 16:47 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend

Aan al onze bezoekers een:


toegewenst.
Bezoek ons regelmatig, wij danken u daarvoor!

01-09-2007 om 06:50 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo is dat...

Echt waar...

01-09-2007 om 06:42 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval in Duitsland

Carnaval

carneval, feesten en festivals, ontspannen, duitslandHet Duitse carnaval vindt voornamelijk in steden langs de rijn zoals Keulen en Dusseldorf plaats. Het Carnaval in Keulen geldt als de absolute top wat betreft de carnavalsviering. Het Keulse carnaval is bijna zo oud als de stad zelf. Op de huidige wijze viert men het echter pas sinds 179 jaar. Grieken en Romeinen vereerden Dionysos en Saturnus door vrolijke lentefeesten te houden met 'Wein, Weib und Gesang'. De Germanen vierden de winterzonnewende om de goden te huldigen en de boze winterdemonen te verdrijven. Later namen de Christenen de heidense gebruiken over. De vastentijd voor Pasen werd ingeluid met de vastenavond of het carnaval - carne vale - Lang leve het vlees!

carneval, feesten en festivals, ontspannen, duitslandIn de Middeleeuwen nam de vastenavondblijdschap, de 'Mummerei' (Feest van gemaskerden) vaak drastische vormen aan, zeer tot ongenoegen van de raad en de kerk van de stad. Verboden en verordeningen hielpen weinig, er werd wild en vrolijk feestgevierd. Bij het vrolijke straatcarnaval kwamen in de 18de eeuw nog de zogenaamde 'redoutes' naar Venetiaans voorbeeld, uitgelaten gemaskerde en gekostumeerde ballen, die vooralsnog voorbehouden waren aan de adel en de rijke burgerij. In 1736 werd in Keulen de eerste redoute gehouden in een adellijk huis aan de Neumarkt. Nauwelijks vijftig jaar later werd Keulen door de Franse revolutionaire troepen veroverd.

Toch stond de nieuwe overheid de plaatselijke bevolking toe "de faire son tour", om hun dwaze optochten te houden. De Pruisen, die het kort daarna voor het zeggen hadden, waren strenger, wat de Keulenaren er niet vanaf hield om hun zotte traditie door te zetten. Het carnaval werd geromantiseerd en verburgerlijkt. Er werd orde aangebracht! Met de 'Held Karneval' onze huidige prins, kwam er bovendien een idee bij. In 1823 werd het 'Festordnende Komitee' (Feestcomité) opgericht. Op 10 februari van dat jaar vierde Keulen de eerste Rosenmontagszug (grote carnavalsoptocht op maandag) onder het motto 'Troonsbestijging van de Held Carnaval'.

Van de partij waren de Rote Funken, de vroegere stadsoldaten, die zich ook als gezelschap hadden gevestigd, het Geckenberdchen von den Hillige Knääche un Mägde, Jan von Werth en Keulse 'Bauer' en 'Jungfrau' ter herinnering aan de voormalige vrije rijksstad Keulen. Toen en ook vandaag nog zat er een man in het kostuum van een maagd.

carneval, feesten en festivals, ontspannen, duitslandNa de oprichting van het feestcomité waren de Keulenaren niet meer te houden. Het ene na het andere carnavalsgezelschap ontstond. In 1860 gaat de eerste "spookoptocht" op de avond van carnavalszaterdag van start. Ook na de eeuwwisseling duurde de 'Gründerzeit' (Tijd van grote economische opbloei in Duitsland na 1871) van de dwazen voort. In 1902 werd de eregarde opgericht, om de 'Bauer' en 'Jungfrau' te begeleiden. In 1906 kreeg prins carnaval zijn prinsengarde. Er vestigden zich nog meer gezelschappen. Willi Ostermann met zijn liederen en de originele Grete Fluss maakten het Keulse carnaval tot buiten de stadsgrenzen beroemd.

carneval, feesten en festivals, ontspannen, duitslandDe 'zittingen' met Büttenredner (Houders van een carnavalsspeech in de buut) en liedzangers overbrugden de tijd van de '11de van de 11de', van de officiële opening van de carnavalsperiode tot aan het hoogtepunt op Rosenmontag. Zo is het vandaag nog steeds. Nu zijn het groepen als Bläck Fööss, Höhner en Paveier, het Rumpelstilzchen of de Werbefachmann, die het gezicht van het 'Vijfde Keulse jaargetijde' bepalen. Wereldberoemd is de "Stippeföttchen-Tanz" van de Rote Funken, een persiflage op het noeste soldatenvolk.

Ondertussen zijn er ongeveer 160 carnavalsgezelschappen, streekverenigingen, wijkgemeenschappen, die het "vaderstedelijk" feest in ongeveer 500 zittingen, ballen en optochten vieren. Hoogtepunt van het Carnaval in Keulen is nog altijd de Rosenmontagszug, een gay-carnavalsoptocht

01-09-2007 om 06:22 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vergeten

Vergeet niet in te schrijven voor onze super spannende :

Ga een paar berichtjes naar beneden en u leest er alles over. Ons Marina heeft daar een artikeltje over geplaatst. Mail gerust als er vragen zijn!

Ieder groep van Maximum 4 personen is welkom!!!!!!

30-08-2007 om 15:53 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twijfel over carnaval
Klik op de afbeelding om de link te volgen

carnaval: er bestaat nogal wat discussie over de herkomst van het woord 'carnaval'. Volgens de enen komt het van het Latijnse 'carne vale' (letterlijk: 'vlees, vaarwel'). Anderen wijzen op de Latijnse term 'carrus navalis' (letterlijk: 'scheepskar'), waarbij verwezen wordt naar het narrenschip of naar de intocht van de vruchtbaarheidsgoden?
Meest waarschijnlijk is dat de term uit het Italiaans of neo-Latijn komt: 'carne lavare' of 'carnem levare', het 'wegnemen van vlees'. Waarbij uitgedrukt wordt dat het gedaan is met vlees eten zolang de vasten duurt. Wat ook weer niet helemaal lekker zit, want toen het woord ontstond, at de gewone mens nauwelijks vlees.
Het enige wat zeker is, is dat het woord pas in de 17de eeuw in onze taal opdook. En dat 'vastenavond' of 'vastelavond' eigenlijk mooier klinkt.

de bisschop: in later tijden wordt bij de vastenavondfeesten een gelijkaardige omgekeerde koning verkozen. In de middeleeuwen soms zelfs een terdoodveroordeelde, die dan enkele dagen de plak mag zwaaien. En nadien alsnog terechtgesteld wordt. Of geofferd, zo u wil.
Ook nu nog kiest de stad of gemeente een alternatieve 'burgemeester', de prins carnaval. Al wordt die tegenwoordig niet meer na de festiviteiten geofferd.

alaaf: de alaaf-groet getuigt ook weer van gezonde anarchie. Het naar de linkerslaap brengen van de toppen van de gestrekte rechterhand is een parodie op de militaire groet. Dat de uitroep 'alaaf' uit het Duitse Rijnland komt is dus niet verwonderlijk: de eenmalige Pruisen stonden bekend om hun militarisme. Dansmariekes - nog zo'n Rijnlands carnavalsgebruik - herinneren in hun uniformpjes nogal aan het Pruisische soldatengebeuren. Achter de letterlijke betekenis van 'alaaf' moet niet meer gezocht worden dan een krom 'hallo', op z'n Rijnlands. Ter info: in het jiddisch (de Duitsachtige taal van Centraal-Europese joden) betekent 'alaaf': 'de eerste'. In het Israelische leger heet de opperbevelhebber de 'aluv'.

30-08-2007 om 15:44 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je mag zijn...

Een gedichtje om even bij stil te staan....

30-08-2007 om 15:31 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar

Doordenkertje

29-08-2007 om 06:02 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz jij graag???
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ben je een quizfanaat en kan je medekandidaten vinden, schrijf je dan in voor onze QUIZ. Lees het hieronderstaande artikeltje en vraag ons, indien nodig, om meer inlichtingen. Het maakt niet uit vanwaar je komt, wie je bent of wat dan ook. Gewoon meedoen!  Wij hopen vele deelnemers te mogen inschrijven en u ook te mogen verwelkomen.  Tot dan. Groetjes.

28-08-2007 om 16:44 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwis
September naderd met rasse schreden en de vakantie is voorbij
iedereen terug aan het werk en de jeugd naar school
maar sepember maand is voor ons de kwis maand en dan houden we onze jaarlijkse kwisavond waar iedereen welkom is en daarom langs deze weg nodigen we  iedereen uit die graag kwissen om deel te nemen.
Onze kwismaster is al volop bezig met de voorbereiding en om de kwisvragen op te stellen ,
waar heel veel werk in zit dat kan ik jullie wel verzekeren
dus mensen voel jullie zich geroepen om een avondje te kwissen kom dan maar gerust af .
en je kan je dan inschrijven door bijgvoegde formulier in te vullen .
hopelijk tot op de kwisavond.


Secretaris : Van de Vyver Marina
                  Dorpstraat 82 
                  9130 Kiedrecht


Betrefd : UITNODIGING 4 DE KWIS TVV.DE NIEUWE RAAD VAN ELF DE KLINGE

Geachte ,
Hierbij nodigen wij jullie uit  op onze jaarlijkse kwis
Onze kwis gaat door :           
                                 
                                          Op vrijdag 21 septeber 2007
                                      In de polyvalentezaal "De klingenaar "
                                                     De klinge 
                                                 om stipt 20.00 uur

De prijs bedraagd €10 per ploeg .
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Opgelet !!!!!!!!!!!!!!!!!! Een ploeg bestaat max. vier personen


Uiterlijke inschrijvingsdatum 15 september 2007 via onderstaande inschrijvingsformulier

______________________________________________________________________________
De Nieuwe Raad Van elf De Klinge

Inschrijvingsformulier Kwisavond 21 september 2007


Groepsnaam........................................................................................................................................
Aantal deelnemers.............................................................................................................................



Naam en Voornaam .........................................................................................................................
Straat en nummer..............................................................................................................................
Postcode en gemeente ......................................................................................................................
Telefoon en /of gsmnr .......................................................................................................................
E-mailadres.......................................................................................................................................

Betaling € 10 per ploeg

                         0   Contant bij Van de Vyver Marina Dorpsstraat 82     9130 Kieldrecht
                         0   Via de bank KBC 733 - 0427475 - 26
                         0   Via E-mail: n.r.v.e.deklinge@hotmail.com


                                                                      Hantekening groepsverantwoordelijke




  

26-08-2007 om 11:28 geschreven door Marina

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cartoon
Een cartoontje erbij kan soms ook eens een keertje leuk zijn.

25-08-2007 om 08:13 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend
Wij wensen jullie een zeer aangenaam en zonnig weekend! Profiteer nog een beetje van het mooie weer dat we deze dagen gaan krijgen. Groetjes.

25-08-2007 om 06:10 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIP

Als je dit weekend niet weet wat gedaan! Wel, dan is het misschien eens een goed idee om naar de bloemencorsa te gaan kijken in Blankenberge. Dat is zo eens iets anders dan carnaval. Wees zeker, het is de moeite waard. Op 26 augustus 2007 gaat dit festijn van start.

23-08-2007 om 05:43 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om maar iets te schrijven...

Heb je van je leven....



Houdt het rein, dat vind iedereen fijn!

22-08-2007 om 17:06 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijk bericht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De carnavalsvereniging "De Nieuwe Raad van Elf - De Klinge" zoekt nog steeds mensen die actief willen lid worden van onze carnavalgroep (bestuur). Mensen die iniatief kunnen en willen nemen, zijn altijd van harte welkom. Het is een voordeel wanneer u in de streek van De Klinge of omgeving woont. Wie interesse heeft mag ons altijd e-mailen. Ons adres staat aan de rechterkant van deze site in de marge. Schrijf ons gerust voor meer inlichtingen.

21-08-2007 om 16:48 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo mensen
Voorlopig is er geen nieuws meer. Maar niet getreurd, zodra we wat weten leest u het hier. Dus kom regelmatig eens piepen he. Groetjes van het hele carnaval team.

20-08-2007 om 16:57 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets nodig voor carnaval..
Klik op de afbeelding om de link te volgen Carnavalleske benodigdheden kan je kopen in een Nederlands Fopshop. Klik even op de afbeeldig hiernaast om naar de site te gaan en maak uw keuze als ge iets nodig hebt.

19-08-2007 om 16:37 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtzetting
Klik op de afbeelding om de link te volgen In ons artikel "Drie bestuursleden in beeld", hebben wij een foutje gemaakt. Helemaal rechts op de foto is niet bestuurslid Rudy zoals er vermeld staat, maar wel bestuurslid Peter. U ziet Peter hiernaast in beeld . Dat is dus ook de persoon in het desbetreffend artikel. Dit om alle misverstanden te voorkomen. Bedankt voor uw aandacht.

19-08-2007 om 16:23 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is alweer zondag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer (zon)dag. Voorlopig het begin van zondag ochtend, maar met weinig zon. Misschien dat het in de loop van de dag wel wat zonniger wordt. Als we er even bij stilstaan vliegen de dagen voorbij. Een dag, een week, een maand of een jaar, het is zo voorbij. Daarom geniet van elk moment en van elke seconde van de dag. "De tijd vliegt, gebruik hem wel"! Vele groetjes.

19-08-2007 om 08:41 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendagstrip naar Duitsland

Op woensdag 15 augustus zijn we naar "Piesport" in Duitsland geweest. Daar bezochten we de wijnkelders van de heer en mevrouw Heinz en Martina Kristen. We zijn vertrokken in de vroege morgen om 6.30 uur aan het shoppingcentrum in Sint-Niklaas, richting Duitsland waar we om 10.30 uur arriveerden. De foto hieronder is niet het shoppingcenter zenne. (hahahaha). Dat is er al ene van Duitsland he!.

Enfin, als we er toekwamen werder we hartelijk ontvangen door den heer en mevrouw Kristen en hebben we een rondleiding gekregen in hun wijnkelders. Na de rondleiding hebben we kunnen genieten van een overheerlijke maaltijd. Daarna was er de wijndegustatie, waarover iedereen zowat zijn eigen gedacht had. De meningen hierover waren verdeeld. Zij die het wensten konden de wijn kopen.

Het was in ieder geval een prachtige dag, die we nog lang in ons geheugen kunnen prenten. Omstreeks 18.30 uur zijn we richting huiswaarts gekeerd, waar we terug aankwamen om 23.00 uur. De reis ging uit van het "K.F.O", de carnavalfederatie van Oost-Vlaanderen. Wij laten u meegenieten van een aantal foto's.

Image Hosted by ImageShack.us

19-08-2007 om 08:20 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)



Welkom op het blog van de nieuwe raad van elf De Klinge. Veel leesgenot op onze blog!
Foto

Gastenboek
  • Signal Carnaval Online krant voor Carnavalisten
  • Groetjes van Clara en Silvain
  • kiekeboe
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Vriendelijke groetjes uit Tessenderlo.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    e-mailen kan naar: n.r.v.e.deklinge@hotmail.com


    Archief per maand
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007

    Het weer


    Foto

    Klik op logo voor de weersvoorspellingen


    Foto

    Woon jij in de omgeving De Klinge en ben je een plezant en actief iemand, die ook van knotsgekke carnavaltoestanden houd? Word dan lid van ons bestuur!
    Foto

    Voel jij je geroepen voor deze aanbieding, contacteer ons.
    Foto

    Foto

    U kan steunend lid worden van onze carnavalgroep door een steunkaart te kopen. Voor meer informatie stuurt u ons een e-mail.
    Foto

    Foto

    Geen oneerlijke praktijken, geen eigen belang, maar eerlijke praktijken ten voordele van onze carnavalvereniging
    Foto

    Foto

    Telenet-tv? Klik op onderstaand logo.
    Foto

    Foto

    Klik op button


    Foto

    Foto

    Foto


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!