Inhoud blog
  • Havesdonckhoevefeesten Wintam
  • Havesdonkhoevefeesten 2016
  • Volkoremet Lichtaart
  • Jaarlijkse rommelmarkt in Wemmel
  • Gouden huwelijks jubileum van Guy en Anita
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben De Warre
    Ik ben een man en woon in Boechout-Vremde (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 20/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Oude ambachten, folklore, oude gereedschappen.
    De Warre is gestart in 1989 met folklore en ambachtmarkten te bezoeken,trachte een steentje bij te dragen met zijn orgeltje. Later is daarbij gekomen namiddagen voor ouderen " een beetje nostalgie " en even uit de 21 ste eeuw stappen en mijmeren uit vervl
    Folklore en nostalgie
    De Warre draaiorgelman met orgel Benjamin en aapje Pipo
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommelmarkt te Wemmel

    Maandag 28 mei 2012, 2de Pinksterdag in en om, bij een zonovergoten park rond de gebouwen van diensten-centrum Wemmel aan de Prins Boudewijnlaan; was de plaats van het gebeuren.

    Het was voor de tweede maal dat deze activiteit ( rommelmarkt) werdt georganiseerd.
    Het was een drukte van jewelste, men bracht met karren de koopwaar voor de "rommelmarkt" toe.
    Het uitstallen en presenteren kon beginnen, de naam " rommelmarkt" is bij mijn inziens iets misbruikt, men kon er ware koopjes doen, mooie producten aan voordelige prijsjes.

    De Warre met zijn draaiorgel Benjamin waren dit jaar er ook weer bij, deze zorgden voor passende melodietjes in het park, samen met zijn accordeon-matic zag men menig bezoeker en standhouder meezingen en dansen. Ook de kleintjes konden genieten van de draaiorgelmuziek en de grotere konden zelf draaien aan het wiel.

    Een dikke proficiat voor de organisatoren ( OCMW Wemmel)

    De Warre


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe werken muziekdozen die spelen met metalen plaat?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Muziekdozen, die spelen door middel van verwisselbare metalen platen

     

    Dit type muziekdoos is te vergelijken als spelen van cilinderrol met tonenkam en tanden.

    De tanden staan ook hier voor het aantal tonen. Elke tand is aangebracht op een as met stervormig wiel met 4 punten. De bovenplaat is voorzien van hoeveelheid openingen. De plaat wordt op een centrale as, die roteert met de klok mee. Wanneer een pin de verticale tip van het sterwiel raakt drukt deze een kwart draai om en beïnvloed grip, de aangrenzende tand zal trillen en produceert geluid. Een veer onder het sterrenhemelwiel zorgt ervoor dat het wiel opnieuw een pin plaatst, klaar om de volgende toon te activeren.. De muziekdoos is gebouwd met veerwikkeling beweging van de centrale as waarop het midden van de plaat gepositioneerd, wikkeling ( toeren opdraaien) met een handgreep.

     

    Bij de later meer geavanceerde modellen worden handslingers aan de zijkast voorzien.

    Dit heeft het voordeel dat men kan optrekken ( opwinden) terwijl de plaat speelt.

    Op de grotere modellen kon ook de snelheid worden aangepast met  zoals stand start of stop.

    De plaat wordt onder druk gehouden tegen tandkam en het sterwiel doormiddel van een arm die voorzien is van rollen die op de plaat drukken.

    De nog grotere modellen zijn voorzien van 2 rollen gemonteerd aan de binnenkant van de muziekdoos.. Wanner de plaat tegen de kam aan vergrendeld, is de voorste en achterste gelijk tegen de rollen, waardoor betere stabiliteit. Deze constructie is de voorloper van de latere fonograaf en platenspeler, ook  rolmuziekinstrumenten. Men bouwde deze rond 1880, wijdverspreid  rond  ongeveer 1890.  Eens er een nieuwe populaire melodie op de markt kwam kon men in “ muziekwinkels” de plaat kopen;

     

    De interesse voor speeldozen verdween midden de jaren 1920, begrijpelijk  het was moeilijk om via de metalen plaat de muziek weer te geven zoals het was opgenomen.

     

    De kleinste metaalplaat/ muziekdozen zijn uitgerust met een 30 notitie kam, deze hebben een diameter van  ongeveer 11 cm. De grotere modellen hebben een diameter van 16 –  40 cm, terwijl de grootste een diameter van 80 cm kan hebben. Deze zeer grote machines werden meestal ingebouwd in een kast en gebruikt in restaurants, saloons en andere dans gelegenheden.

    Sommige werden voorzien van automatische platenwissel, voorloper van de latere jukebox.


    29-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openings weekend Lier 800
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lier 800 openingsweekend

     

    De weersvoorspellingen waren toch wat verontrustend, men voorspelde veel regen en wind maar blijkbaar zijn er vele deelnemers en organisatoren ” eieren” gaan brengen voor mooi weer naar de “Kolotientjes”, het weer was stralend, met een zacht lente zonnetje.

    Reeds iets na 9H lieten de eerste bezoekers zich noteren en met veel interesse vragen om welk uur de eerste visverkoop zou zijn. Ja er werd op de vismarkt van Lier terug vis verkocht zoals in vervlogen tijden, per afslag en in “Belgische francs”. De belleman nodigden rond +/-10h de bezoekers in Lier uit om af te zakken naar de vismarkt voor de vis verkoop. Enkele minuten later zag men langs alle kanten de bezoekers toestromen om toch maar een goede plaats rond de vers aangevoerde vis te bemachtigen. Alle soorten vis werden verhandeld van kabeljauw, pladijs, zalm, forellen rog enz.., de vis kon in bewaring blijven in een daarvoor voorziene koelcel, proficiat organisatoren.

     

    De Warre stond met zijn draaiorgel “ Benjamin” aan de vismarkt, ik hoef U niet te vertellen wat een ambiance dit gaf, men zong en danste op de tonen van het draaiorgel het was een echt volksfeest. Men kon ook bij de Warre een “ Uniek draaiorgeldiploma” behalen, vele bezoekers en kinderen zijn nu de trotse bezitter van een Uniek draaiorgeldiploma Lier 800..

     

    Over heel de binnenstad waren nog een 10 tal orgeldraaiers verspreid zoals vb Sus Cavo, Luc en Robbie Peeters van het orgelmuseum, Willy Jacops, Gibert Tassent, Philip Oostland, De Boerkes van Beerse enz..., men kon over de koppen lopen. De terrassen van de drank- en eet gelegenheden deden zoals het hoort bij een feest goede zaken. Het centrum van Lier was één en al genot voor smaak en reukpupillen, het oor kon genieten van de mooie deuntjes van de draaiorgels, ogen hadden we tekort om al het aangeboden moois te bewonderen.

     

    Het was een mooie, prachtige dag met veel lachende en blije gezichten, dat ook de volgende weekends van Lier 800 in deze sfeer mag verder gaan.










    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout Cultuurstad 2012 BK orgeldraaien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste bezoeker staat U mij toe eerst de nieuwe Belgisch Kampioen draaiorgelspelen JOHAN VAN OPROOY uit Oud Turnhout van harte geluk te wensen met zijn titel.

    Op de vernieuwde grote markt van de Cultuurstad 2012 Turnhout was het decor voor het Open Belgisch Kampioenschap draaiorgel 2012.  1 april vroeg in het jaar, het was fris maar droog en bij een vroeg lente zonnetje kwamen de kleurijke hoofdrolspelers (  het draaiorgel  en zijn speler) mooi tot hun recht. De deuntjes van toen en smartlappen van nu weerklonken over de mooie grote markt van Turnhout.

    De Warre men zijn draaiorgel Benjamin werden uitgeroepen tot " Kampioen van de provincie Antwerpen", een hele eer toch? Men danste en zong lustig mee op de deuntjes van de Warre.

    De Warre had ook voor een verrassing gezorgd, men kon een  "Echt" draaiorgel-diploma behalen, door een deuntje te draaien aan "Benjamin",enkele diploma's werden getekend door Marc Dex, en de burgemeester van de stad Turnhout ( dit zijn unieke exemplaren) waarvoor mijn dank.

    Ik wil ALLE draaiorgelspelers in Turnhout, de stad Turnhout, Mechamusica en ALLE bezoekers tijdens dit evenement bedanken voor dit mooie spektakel.

    Ons draaiorgel, is het folklore erfgoed of CULTUUR dat we moeten in ere houden?

    De volledige uitslag
      
    Publieksprijs: Alberic Godderis

    ·      Frans Devriendt, kampioen van Vlaanderen, trofee aangeboden door Kris Peeters, Vlaams minister-president

    ·      Jean-Marc Somja, kampioen van Wallonië

    ·    De Warre (E.M), kampioen van Antwerpen, beker aangeboden door Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen

    ·      Armand Vos, kampioen van Limburg

    ·      Philip Oostland, Kampioen van de provincie Luxemburg, beker aangeboden door Joëlle Milquet, vice-eerste minister en minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen

    ·      Gilbert Tassent, kampioen van Oost-Vlaanderen

    ·      Charles Van Damme, kampioen van West-Vlaanderen

    ·      Diane Broothaers, beker aangeboden door Joke Schauvliege, Vlaams minister van Cultuur en Milieu

    ·      Ber Piepers, beker aangeboden door Servais Verherstraeten, staatssecretaris voor Staatshervorming en Regie der Gebouwen

    ·      Herman Moens, beker aangeboden door Sabine Laruelle, federaal minister van Middenstand, KMO’s, Zelfstandigen en Landbouw

    ·      William Brondeel, beker aangeboden door Vincent Van Quickenborne, vice-eerste minister en federaal minister van Pensioenen

    ·      Robert Vroman, beker aangeboden door Johan Van de Lanotte, vice-eerste minister en federaal minister van Economie, Consumenten en Noordzee

    ·      Pieter Van Puyvelde, prijs aangeboden door de Gidsen van Turnhout

    ·      Geert Vroman, prijs aangeboden door Toerisme Turnhout

    ·      Roger Mostmans, prijs aangeboden door de Stad Turnhout

     


    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselhengst te Lier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lier viert 800 jaar stadsrechten, dit gaat niet onopgemerkt  tal van activiteiten zijn voorzien
    Zo is er op 28 april 2012 het openings weekend met een groot aanbod aan straatanimatie. Dit gaat zo door tot het laatste weekend van mei 2012.

    De Warre met zijn draaiorgel Benjamin, tante Stans en Pipo zijn ook aanwezig op de Vismarkt.

    De organisatie is er ook in gelukt de "mosselhengst" Jan Korneel terug naar Lier te brengen.

    Nooit gehoord van een mosselhengst? Een woordje uitleg. Een mosselhengst is een typisch Vlaamse platbodem die in de 18de en 19de eeuw vooral gebruikt werd op de linkeroever van de Schelde en in Zeeuws-Vlaanderen voor de visserij, de vangst op schelpdieren en garnalenvisserij. Na de onafhankelijkheid van België in 1830 verhuisden vele Vlamingen naar Zeeuws-Vlaanderen om toch nog in Zeeland te kunnen vissen. Yerseke groeide uit tot de ‘mosselhoofdstad’ van Europa. Vele hengsten – al dan niet met hun eigenaar – verhuisden zo naar de Oosterschelde, meestal naar Yerseke. Ze waren zeer gegeerd, onder andere door hun grote laadruimte. De schepen werden gebruikt om de mosselen naar België te vervoeren. Zo voer de Jan Korneel regelmatig naar Lier. De meeste hengsten zijn ondertussen vervangen door grotere stalen schepen. Van de honderden hengsten die ooit naar België voeren zijn er nu nog slechts vijf over. De Jan Korneel is daar één van.

    info: http://www.lier800.be/

    Wij zien elkaar?


    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35 e Vis & Folklore Festival 2012
    De Warre met zijn draaiorgel Benjamin, tante Stans en aapje Pipo zijn terug uitgenodigd te Mariekerke aan de Schelde.

    Mensen komen naar Mariekerke om plezier te maken, ze komen er feesten, proeven van het vele lekkers dat wordt aangeboden en de vis mag daarbij ook
    " zwemmen".

    Men kan dansen waar men wil, men hoort muziek op ieder hoek in ieder straat.

    Mariekerke, dorp aan de Schelde, er wordt met weemoed terug geblikt naar de economische activiteiten van weleer, ALLES HERLEEFT.

    Met folklorestoet, rommelmarkt, kraampjes, straatanimatie voor groot en klein, jong en oud.       GRATIS TOEGANG

    http://folklore.mariekerke.eu/index

    Tot Kijk in Mariekerke?

    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkoremet Lichtaart 2012
     zondag 5 augustus 2012


    De Volkoremet is een van de grootste ambachten- en folkloremarkten van Vlaanderen. Het is een totaalspektakel. Je kan er van de ene voorstelling naar de andere wandelen. Schapen- of ganzendrijven, straattheater, roofvogelshow, volksdansen en vendelzwaaien, vlegeldorsen of landbouwoldtimers zie je er voortdurend in actie. En terwijl je van ene voorstelling naar de andere wandelt geniet je van  gezellige muziek , proef je van een streekproduct, of beluister en bewonder je  het vakmanschap 140 ambachtslieden.

    De Warre met zijn draaiorgel Benjamin, tante Stans en aapje Pipo zullen ook aanwezig zijn op de GEZELLIGE Volkoremet te Lichtaart U komt toch ook?

    Info: http://home.scarlet.be/lichtaartse.kloppers/


    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Belgisch kampioenschap orgeldraaien 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mechamusica vzw organiseert samen met de stad Turnhout het open Belgisch Kampioenschap orgeldraaien. Turnhout vier 800 jaar stad, vele activiteiten zijn voorzien o.a op 1 april 2012. het open Belgisch kampioenschap orgeldraaien.

    Het Open Belgisch Kampioenschap werd in 2004 voor het eerst ingericht in het Vlaams-Brabantse Eizeringen onder de auspiciën van Geert Hoste, die zelf een groot draaiorgelliefhebber is. ‘Open’ betekent dat zowel particulieren als professionele draaiorgelspelers aan het kampioenschap kunnen deelnemen.

    U komt toch ook??????


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooghuysfestival 2012

     Het Internationaal Hooghuys festival voor draaiorgels gaat door op 9 september 2012 te Geraardsbergen. Dit orgelfestival valt zeker in de smaak bij ieder orgeldraaier en orgel liefhebber. De verscheidenheid en de keuze van de organisatoren maakt dit festival zo enig.

    a

     De Hooghuys draaiorgels zijn een beetje minder gekend bij het grote publiek dan Decap-, Mortier-, Bursens-, Limonaire draaiorgels enz.. Niet bij de draaiorgelliefhebbers, deze weten de Hooghuysorgels te waarderen.

     

    De Familie Hooghuys was generaties lang actief met orgelbouw, eerst kerkorgels nadien mechanische orgels.

    Met Louis Benoit Hooghuys geb. te Brugge op 1822 breekt het hoogtepunt aan met de fabricatie van kerkorgels, vanaf 1854 was hij actief orgelbouwer. Deze orgels gaven blijk van vakmanschap en vakkennis.

    In 1869 vestigde Francois Bernard Hooghuys  ( broer van Louis hooghuys) zich te Geraardsbergen.

     

    Lees verder . www.hooghuys.com/dutch/geschiedenis

    Met dank aan Björn Isebaert ( Mechamusica)


    02-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cafe feestzaal den orgel Ranst
    Groot Antwerpen is een cafe feestzaal rijker sinds juli 2010. Niets bijzonder zou U denken, niets is minder waar. Hier in cafe feestzaal den orgel in de Gasthuisstraat te Ranst hoort men het Decap  " Forum"dansorgel 121toets spelen.
    Men kan er op zondagen dansen op nostalgische manier op de tonen van het Decap draaiorgel.
    Het zal misschien niet z'n lange tijd in beslag nemen alvorens deze horeca zaak bekend is bij de dansorgel liefhebbers.
    Ik was wel verbaasd een Nederlandse uitbater aan te treffen hier in Ranst, GEEN slecht woord over de uitbater, vriendelijk, gedienstig, behulpzaam al wat U wil; maar waarom komen wij Belgen niet op zulk een ideé.
    Wij Belgen hadden en hebben met, Decap, Mortier, Bursens enz....als patrimonium,  hebben veel laten vertrekken naar het buitenland, Beste vrienden laat ons samen draaiorgelmuziek of het nu groot-, klein- dans- of kistorgel is in ere houden alvorens onze kleinkinderen het maar kunnen zien ENKEL op een foto of afbeelding, net zoals wij nu een " mamoet" kennen van een afbeelding en reconstrucie in een museum.

    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er was eens.... zo beginnen vele verhalen
    Wanneer onze kleinkinderen vragen om nog eens een verhaaltje te vertellen als ze bij de grootouders blijven overnachten dan beginnen we meestal met er was eens... Dan vertellen we de gekende sprookjes van Roodkapje en de boze wolf, Sneuwwitje en de 7 dwergen, klein duimpje enz...
    Maar de kleinkinderen vragen dan ook hoe was het vroeger bompa zonder TV, MP3 spelers en computers.

    Wij mijmeren dan even terug naar de tijd van toen, hoe gelukkig wij waren als het kermis was, als er een cirkus in het dorp kwam, wij zaten in de zomer tot laat in de avond buiten met buren, vrouwen zaten te verstellen, mannen te kaarten of om bij te praten, wij konden ( moesten) genieten van kleine dingen, was het beter? weet ik niet, maar men had tijd en genoot van de tijd.

    Hoeveel zaken ( gebruiken) zijn er niet reeds verloren gegaan, kennen onze kleinkinderen enkel van een bezoek aan museum of Bokrijk.
    Wat eens weg is komt nooit meer terug, daarom beste bezoeker hebt U iets te vieren, buurtfeest, jubileum, straatfeest, schoolfeest enz... bedenk voor Uw gasten eens iets origineel "een draaiorgelspeler" met leuke oude deuntjes en meezingers voor groot en klein, U zal merken dat men dagen nadien nog spreekt over, " een machine" met kartonnen boeken en gaatjes waar muziek uitkomt.

    Mag ik U beste bezoeker een Zalig Kersfeest en een Voorspoedig Nieuwjaar wensen, dat AL UW wensen mogen vervuld worden in 2012.

    De Warre, Benjamin, tante Stans en Pipo

    11-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olen jaarmarkt legende laten herleven
    Na Sint Maarten, de eerste zondag na 11 november is het weer zover " OLEN JAARMARKT".

    Op 13 november staat Olen-Jaarmarkt in het teken van de Olense legenden.

    Blikvanger wordt de koe die het gras uit de dakgoot van de kerk zal grazen.
    De hele zomer lang kon je de koeien al zien staan op het dorpsplein
    .

    Tijdens Olen-Jaarmarkt zullen ze met man en macht op de kerktoren gehesen worden.

    Het zal weer feesten zijn te Olen, met het goede weer in het vooruitzicht zal men over de "koppen" kunnen lopen.

    De Warre met zijn draaiorgel "Benjamin" zijn ook uitgenodigd als vele andere straat en folklore muzikanten om dit GROOT feest te mogen bijwonen.

    Afspraak zondag 13 november 2011 op de jaarmarkt van Olen en of in de spiegeltent op het marktplein met live orkest.
     

    23-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gooik jaarmarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24 september 2011 is de Warre met zijn draaiorgel Benjamin, tante Stans en aapje Pipo te gast op de jaarmarkt van Gooik, Gooik parel van het Pajottenland.

    Kort bij Brussel en toch zo landelijk,  op de jaarmarkt is een aanbod voor ieder wat wils, veeprijskampen, drank -  en eetstandjes, pompoenwedstrijd, kinderrommelmarkt, optredens van Zakdoek, Bataclän drumband, Emmerson lake line dancers, majoretten Crescendo’s enz..; teveel om op te noemen.

    Een echt volksfeest is de jaarmarkt van Gooik.

     

    U komt toch ook mee genieten?

    Met dank aan www.editiepajot.be/regios


    03-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepdaal jaarmarkt 17 september 2011
    De Warre is uitgenodigd te Schepdaal om mee te feesten met zijn draaiorgel Benjamin en tante Stans en aapje Pipo.

    Een kort overzicht van Schepdaal Feest:
    Zaterdag starten we traditiegetrouw met het jaarmarktontbijt. De markt wordt omstreeks 9u geopend door "Den Brasser". De laatste drie jaar hebben we steeds meer marktkramers mogen verwelkomen op de jaarmarkt. We hopen deze tendens de volgende jaren aan te houden.
    Tradiegetrouw zijn er ook de veeprijskampen en de wedstrijden voor trekpaarden, rijpaarden en pony's. Daarnaast worden er tal van neerhofdieren en pluimvee tentoongesteld.

    Nieuw dit jaar is "Het Schepdaals Erf". De parking van sporthal Caerenberg wordt omgetoverd tot een neerhof waar kinderen op een educatieve manier vertrouwd raken met tal van kleinere neerhofdieren. Aaien, voederen, bewonderen... het kan allemaal.
    Nog een nieuwigheid is de hobbymarkt die zich ontplooit rondom de kerk. Een markt vol curiosa waar je nog iets leuk kan vanop steken. Een greep uit het aanbod: wijnproeverij, demo haar en snit, originele zelfgemaakte juwelen, borduren enz.

    Net als 2 jaar geleden wordt er onder de kerktoren een 2e podium opgesteld waar alle bezoekers kunnen meegenieten van een optreden van Stylissimo, en een hippe dance-act. Dit jaar zijn er met de Brasserkesworp nog meer prijzen te vangen. Dus waag zeker je kans!

    Vanaf 14u wordt iedereen verwacht in de feesttent waar tal van Vlaamse artiesten het beste van zichzelf zullen geven. Dobus opent de namiddag met een show voor de allerkleinsten. Nadien is het aan Luna en de Jeuk Live Band die heel wat meezingers voor kinderen door de tent zullen jagen. Daarna maken wij het podium vrij voor Kevin, de winnaar van Idool 2011. Mis zijn optreden en zijn signeersessie niet. De namiddag wordt afgesloten met Nicola & Hugo, een gevestigde waarde onder de Vlaamse artiesten.
    Het avondprogramma wordt opgestart door Sandrine, Soul & Motown-muziek van de bovenste plank. Nadien is het aan De Romeo's om de tent aan het zingen en dansen te krijgen. Vervolgens zal Tracy Lane, zoals de afgelopen jaren, de feesttent opnieuw in vuur en vlam zetten. Afsluiten doen we met DJ Stereo Killah Squad. Deze 2 jonge Schepdaalse DJ’s zullen je doen dansen tot in de vroege uurtjes.
    Kortom, de jaarmarkt van Schepdaal belooft opnieuw een bruisende dag te worden!




    27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Rozenberg

    Zondag 4 september 2011 zal voor de 5 de maal
    " Open Rozenberg" plaats vinden, gelegen in het centrum van Mol.  Een GROOTS, GRATIS familiaal volksfeest.
    Bezoekers kunnen genieten van diverse uiteenlopende acts, kramen, standjes, kermisattracties, optredens, gezellige terrasjes, enz....
    De Warre met zijn draaiorgel Benjamin en tante Stans zullen ook aanwezig zijn,
    U KOMT TOCH OOK
    ?


    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 de Volkorenmet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste zondag van augustus is het een traditie te Lichtaar dan organiseren de "Lichtaartse Kloppers" hun "Volkoremet". Een gekende en de GROOTSTE ambachtenmarkt van uren in de omtrek. Dit jaar is het voor de 17 de maal dat men dit evenement organiseert, er zijn meer dan 130 ambachten, van hoefsmid, houtsnijders, schilders, perlagewerk en Liersekant op raam, graveerders op glas, klompenmakers, ambachtelijke speculaas, oude tractoren enz.. te veel om te vernoemen aanwezig. De weersvoorspellingen zorgde voor onrust, maar de weergoden dragen Lichtaart in hun hart, een stralende zon, heerlijke temperatuur wel wat windstoten al bij al goed weer voor een dagje uit naar de Kempen naar de "Volkoremet" te Lichtaart.
    De oude traditie van muzikanten mocht natuurlijk ook niet ontbreken op zulk een feest, Sus Cavo met zij orgel "Tureluur" en zijn "tienbasser" trokken over de Volkorenmet, De Boerkes van Beers zorgde voor ambiance tijdens het wandelen over de markt.  De Warre met zijn orgel "Benjamin" zijn ook vertrouwde gezichten op de Volkoremet te Lichtaart, "tante Stans" die de bezoekers verwelkomde met een wuivend gebaar, de kinderen konden aan het orgel draaien, na het draaien klapten zij in hun handen en dan begon "Pipo het aapje te zingen voor de kindjes". Ik hoef  U niet te vertellen hoe men stond drummen met momenten bij De Warre om zijn kind te laten draaien aan het orgel voor de mooe foto's met passende hoed en de"zingende Pipo"

    Onze dank voor de uitnodiging gaat naar ALLE vrijwilligers van de Lichtaartse Kloppers die deze dag met veel werk en belangloze inzet weten te realiseren

    26-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ontspanning op de Baalse hei
    De Warre was met zijn draaiorgel Benjamin, tante Stans en aapje Pipo te gast op de Baalse Hei te Turnhout.

    De Baalse hei een 36ha verscholen natuurpark waar men ruimte rust en vooral veel privacy weet te waarderen.
    Met zijn vis-roei en zwemvijver, zijn tennisveld, speeltuin en mooie cafetaria, hier vindt men ALLES om tot rust te komen en te ontspannen.

    Op 21 juli de Nationale feestdag mocht de Warre men zijn draaiorgel de gasten van de Baalse hei verrassen met een concertje van draaiorgelmuziek.

    De kinderen keken verwonderd naar dit " eigenaardig ding" zonder elektriciteit en waar muziek komt door te draaien aan het wiel. Deze die hun schroom  overwonnen konden zelf een deuntje draaien ( met veel krachtinspanning) voor hun ouders of grootouders.

    Zoals iedereen de Warre kent had deze ook enkele leuke aangepaste spelletjes voor campeerders ter beschikking, er werden  Vlaamse dorpen en of steden gezocht toen er nog GEEN wegwijzers bestonden, dit viel wel in de smaak van de gasten, tijdens verlof en of  verlengd week-end toch even de geest laten werken.

    Bedankt voor alles en tot een volgende keer, groetjes  de Warre

    16-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten dorpe Wommelgem
    Naar aanleiding van een feestelijk gebeuren in Wommelgem was De Warre met zijn orgel Benjamin gevraagd om een ontspannende namiddag met zang, dans en muziek te brengen. De zaal zat overladen vol, de bewoners en bezoekers vroegen de Warre om GEEN moderne liedjes maar oude deuntjes te brengen, de Warre antwoorde dat hij alleen maar oude deuntjes had zowel op zijn accordeon-matic als op zijn draaiorgel. Daar konden de aanwezigen zich op verheugen.

     Om de namiddag nog aantrekkelijker te maken en de twijfelaars te lokken begon de Warre met accordeonmuziek de deuntjes als: lang zullen ze leven Oh Heiden Roosje, Annelies galmde door de gang en onthaal, dit en meer zette de bezoekers spontaan aan om mee te zingen.

    De namiddag werd feestelijk geopend met het draaiorgel, op de tonen van cirkus Renz zat er volop de zwoem in. Er werd gedanst, gezongen op : Daar bij die molen, In de stille Kempen, de boerinnekesdans, vogeltjesdans de polonaise enz.. de bewoners van ten Dorpe lieten zien dat men ook zonder de moderne electronica, CD, DVD, kon plezier maken zingen en dansen.

    De komische grappen en spelletjes van de Warre mochten niet ontbreken.
    De Warre kon zelfs een knoop tussen twee bolletjes zakdoeken verwijderen zonder aan te komen.............. en lachen dat ze deden!!!!

    Victor en Ria lieten zich overhalen om zelf deuntjes te draaien op het orgel en met SUCCES.
    Om 16 H werd de namiddag afgesloten onder een warm applaus en met veel gezang. Het was een geslaagde namiddag volgens de bewoners en medewerkers.

    De Warre, Benjamin, tante Stans en Pipo willen ALLE gasten, vrijwilligers en directie bedanken voor de mooie namiddag.

    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vis en folkloredagen te Mariekerke
    Zaterdag 25 juni 2011 werden de 34 ste vis en folkloredagen opgang gebracht met een folkloristische stoet. Taferelen werden uitgebeeld van het oude vissersdorp Mariekerke aan de Schelde. Een prachtige "trein" uit vervlogen tijden opende de optocht, palingvissers, visserssloepen, boerekar met accordeonisten ja zelfs schoolbanken met leerlingen en een "NONNEKE" als lerares. Het weer zat niet zo mee bij het begin van deze dolle dagen te Mariekerke maar eens de stoet door alle straten was getrokken klaarde het op en de motregen was voorbij. De 34e vis- en folkloredagen in Mariekerke zijn een openluchtspektakel en - animatie met een weerklank tot buiten Vlaanderen. Echte bourgondische dagen.
    Mensen komen naar Mariekerke om plezier te maken. In elke straat, achter elke hoek is wel iets te beleven, laat je leiden door je zinnen.
    Ze komen hier proeven van de vele lekkernijen en laten de vis daarbij ook zwemmen. Er wordt gezorgd voor muziek en men kan dansen waar en met wie men wil. Bij dit alles wordt met enige weemoed teruggeblikt naar de vroegere economische activiteiten van het aloude vissersdorp. De visserij, de wijmteelt,... alles herleeft een heel klein beetje.          Gratis Toegang!!!
     
    Zondag 26 juni 2011 de tweede dag van dit spektakel waren de weergoden Mariekerke gunstiger gezind de dag begon met zachte temperaturen, s'middags scheen de zon volop. Op de vismijn werd meer dan 1000kg vis aangeboden en verkocht op aloude traditie per afbod. Dit werd opgang gebracht door de belleman en het aloude reglement werd voorgelezen
    Vandaag vergat iedereen te diëten men kon proeven en smullen van al wat lekker is, het zijn echt bourgondische hoogdagen daar in Mariekerke.

    Straatanimatie, in iedere straat achter iedere hoek was er wat te beleven,talrijke oude ambachten, fanfare's en straat muzikanten, Sus Cavo met zijn lepelbasser en zijne "Tureluur ", De Boerkes van Beerse met hun "Vlierbesje" en den Ad zong oude liedjes met zijn zware stem.

    De Warre met zijn orgel "Benjamin" was ook uitgenodigd.
    Velen zongen en dansten mee op de deuntjes van weleer" In de tille Kempen, Daar bij die molen, Vogeltjesdans, Boerinnekesdans enz..
    Ook de kleintjes werden niet vergeten zij mochten draaien aan het orgel met een passende hoed en zij waren zo fier dat ze muziek konden maken door een kartonnenboek met gaatjes.
    Voor de vele vrijwilligers waren het lange dagen en korte nachten. Zij mogen fier zijn op hun vis en folklordagen daar in Mariekerke en tot volgend jaar.

    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t waait in 't park te Boechout
    Een samenwerking tussen millieuraad en cultuurraad van de gemeente Boechout ter gelegenheid van de dag van het park op 29 mei 2011 kwam de 3de editie tot stand. Het feest kon beginnen met een picnick, bosvertellingen voor kleuters, parkatelier ( natuur kunsschatten maken ) voor lager onderwijs enz...

    Voor de inzet van de muzikale namiddag zorgden de Klezmer van Alboréa met melancholische muziek.

    Doorlopend was er ook het optreden van de Warre met zijn orgel Benjamin en tante Stans met aapje Pipo. De kinderen dansten op de tonen van " cirkus Renz, De Vogeltjesdans, de Boerinnekesdans en vele andere oude melodiën. Wanneer zij daarna zelf mochten draaien aan het " machine" om het met hun woorden te beschrijven kon het geluk niet op en stonden ze in rij aan te schuiven om hun meledie te draaien. Het begin ging bijna altijd goed, daarna draaiden ze trager, vele schrokken ervan dat ge toch zoveel kracht moet zetten om een orgelboek te draaien.
    Het was een fijn geslaagd feest in een zon overgoten   George van Raemdonckpark.

    In de tent was er het optreden van Band Nathalie Meskens, Ronny Mosuse sloot de dag af met een adembenemend solo optreden met zijn gitaar.

    Ook niet vergeten te vertellen dat dit alles GRATIS was voor IEDEREEN.







    Archief per week
  • 22/08-28/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 16/11-22/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 15/11-21/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    De Warre en tante Stans bedanken U voor het bezoek op de blog
    Reserveer NU voor UW Kerstmarkt.

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!