Inhoud blog
  • Havesdonckhoevefeesten Wintam
  • Havesdonkhoevefeesten 2016
  • Volkoremet Lichtaart
  • Jaarlijkse rommelmarkt in Wemmel
  • Gouden huwelijks jubileum van Guy en Anita
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben De Warre
    Ik ben een man en woon in Boechout-Vremde (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 20/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Oude ambachten, folklore, oude gereedschappen.
    De Warre is gestart in 1989 met folklore en ambachtmarkten te bezoeken,trachte een steentje bij te dragen met zijn orgeltje. Later is daarbij gekomen namiddagen voor ouderen " een beetje nostalgie " en even uit de 21 ste eeuw stappen en mijmeren uit vervl
    Folklore en nostalgie
    De Warre draaiorgelman met orgel Benjamin en aapje Pipo
    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontstaan draaiorgels en enkele namen van pioniers van draaiorgels

    Een beetje geschiedenis over draaiorgel, enkele belangrijke namen.

    Draaiorgel is een automatisch spelend muziekinstrument dat via wind van de blaasbalg naar de orgelpijp gaat en zo een muzieknoot brengt. Draaiorgels kunnen buiten de orgelpijpen ook aangevuld worden met andere instrumenten vb; slagwerk, accordeon, xylofoon, saxofoon enz.
    Alle instrumenten worden voorzien van lucht uit de blaasbalg om hun muziek te brengen.

    De voorlopers van de automatische muziekinstrumenten zijn de muziekdozen.

    Aan het hof van Louis de XIV in het 18 de eeuwse Versailles waren de eerste speciale muziekdozen te horen. Het waren kleine doosjes die voorzien waren van een cilinder met metalen stiftjes en korte melodieën konden voortbrengen. Dit was de voorloper van de later komende cilinderorgels, ze werden groter en al of niet op wielen gebouwd. De metalenstiftjes werden aangevuld door metalen bruggetjes. Ook hier was de muziek vrij beperkt in lengte ( cilinder omtrek).
    Voor een nieuwe melodie moest men een nieuwe cilinder maken.

    +/- 1892 kon men via gaatjes in orgelboek karton de orgelpijpen op commando hun toon laten horen. Papierenrollen met gaatjes was iets later. We kennen de papieren rollen met gaatjes van de automatisch spelende piano ( pianola) en zelfs “zelfspelende” accordeon met papieren-rol-muziek.

    Frankrijk en Duitsland kenden begin 20ste eeuw een enorme bloei voor orgelbouw, in sommige gevallen ook door ambachtslieden uit Italië. Ook in Vlaanderen was men bij de les, hier bij ons kenden wij gerenommeerde orgelbouwers.

    .

    • - Ludovico Gavioli ( 1786-1875) afkomstig uit Modena Italië hield zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en verbeteren van automatisch spelende muziekinstrumenten waaronder voorloper buikorgeltje. Gavioli & Cie één van de oudste orgelfabrieken in Frankrijk.
    • - De Fam Limonaire kwam oorspronkelijk uit Baskenland. Camile en Eugéne Limonaire werkten onder de naam Gebr Limonaire, maakten voornamelijk kermisattracties.. Rond 1900 begonnen zij zelf orgels te bouwen. Rond 1912 namen deze de firma Gavioli over.
    • - Firma Foucher - Gasparini gesticht in 1865 vooral gekend van de straatorgels met krulfronten.
    • - Carl Frei en daarna Carl Frei Jr ( 1884 - 1967) gewaardeerde orgelbouwers, arrangeurs, componisten. Via Waldkirch naar België daarna Breda Nederland en eindelijk terug Waldkirch in Baden
    • - Louis Hooghuys begon in 1880 te Geraardsbergen met de bouw van orgels, specialiteit kermisorgels.
    • - Mortier begon +/- 1900 met de exploitatie van danszaal met orgel Gavioli werd in 1906 alleen verdeler voor Gavioli en begon ook zelf met orgelbouw.
    • - Joseph Bursens Hoboken begon in 1908 als stichter met orgelbouw, sinds 1928 onder de naam ARBURO.
    • - Alois Decap stichte in 1902 orgels Gebr Decap te Antwerpen
    • - Frans Decap één van de zonen van Alois Decap starte in 1930 een eigen zaak te Herentals met specialiteit dansorgels.


    26-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurtfeest Lange Kroonstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Warre was te gast op het buurtfeest van de Lange Kroonstraat te Boechout samen met zijn draaiorgel Benjamin, tante Stans en aapje Pipo. Volgens getuige was het de eerste maal in 6 jaar dat er wat regen viel tijdens de feesten. Al bij al mochten we niet klagen, een buitje tussendoor maar toch ook een aangenaam najaars zonnetje. Ik stond mijn ogen uit de kasten te kijken naar de voorstelling van het kindercirkus, wat die kinderen allemaal ten beste gaven, evenwicht op de ton, diablo ( ging soms meer dan 8m de lucht in),  op de éénwieler, jongleren met ballen enz... Echt geweldig wat ik daar zag van kleine en jonge kinderen. De jongeren ( jeugd) van de Lange Kroonstraat hielden zich bezig met de kleintjes om deze ook een leuke dag te bezorgen zowel met grimeren als volksspelen.
    Bij deze wil ik toch ook mijn dank betuigen aan ALLE vrijwilligers die dit tot een waarlijk feest hebben gemaakt met alles erop en eraan.

    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambachtenmarkt te Schepdaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schepdaal Feest!

    Het derde weekend van september is het drie dagen feest in Schepdaal met " Schepdaal Feest".
    Dit jaar valt de ambachtenmarkt samen met de 84 ste jaarmarkt ( de grootste in het Pajottenland?), De organisatoren hebben er ALLES aan gedaan om zowel de marktkramers voor de jaarmarkt als de ambachtslieden voor de ambachtenmarkt op een hoffelijke, vriendelijke, kameraadschappelijke manier te verwelkomen en hen te begeleiden naar de juiste standplaats Het organisatie team mag fier zijn op wat ze hebben bereikt. Ze hebben ook niet stil gezeten de voorbije winter want hebben een heus Schepdaal lied gemaakt " Schepdaal staat in brand" figuurlijk dan wel, maar tijdens de feesten moest er toch geblust ( bier) worden. De ambachtenmarkt bracht ons terug in de tijd van een verder verleden met mandenvlechter, wol spinnen, pottenbakker, ambachtelijk perlagewerk, hoefsmid enz.. Folkloregroep "De Lichtaartse Kloppers" die het harde leven van de boeren- stiel uitbeelden. Met de dorsvlegel klopten zij de graankorrels los van de stroharen op het ritme van een vertrekkende oude stoomtrein of een wals, de parade was zelfs met ACHT vlegeldorsers samen. Onnodig U te vertellen dat VELE bezoekers met open mond stonden te staren en genieten van deze groep, samen met hun strovlechters oogsten zij dan ook grote bijval bij het publiek.
     
    De Warre met zijn orgel Benjamin, zijn aapje pipo en tante Stans mochten meefeesten, de kinderen konden draaien aan het orgel met een passende hoed. Er was plezier voor jong en oud. Volgend jaar terug??


    03-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambachtenmarkt Axel NL

    .DE Oude Ambachtenmarkt in Axel is op zaterdag 11 September gehouden

    Jaarlijks wordt er op de tweede zaterdag van September tijdens de Monumentendag de Oude Ambachtenmarkt in Axel gehouden.
    De deelnemers van de oude ambachten die uit alle windstreken komen, zowel uit Belgie als uit Nederland geven een demonstratie en beantwoorden al u vragen,er komen ondermeer de volgende deelnemers zoals, palingroken,smederij,stoelenbiezer,mandenvlechter,
    babbelaars bakken, koperslager, houtsnijder, klompenmaker, artisinale kaarsen, en nog vele andere

    Een bezoek aan de Axelse markt is de moeite waard om dat allemaal te zien.
    .
    De straatmuzikanten mogen ook niet ontbreken deze waren in vervlogen tijden graag geziene gasten in het dorp tijdens de jaarlijkse kermissen, bruiloften enz..
    De orgeldraaiers, de lierspeler, de "lepelbasser speler" ( voorloper van accordeon) allen brachten zij afwisseling en plezier in het harde leven van toen.
    De Warre, met zijn orgel Benjamin, tante Stans en Pipo de aapjes waren  ook van de partij.
    Het was genieten in Zeeuwsvlaanderen, de molenwieken bleven maar zwieren, op terrassen zat met te genieten van een glaasje in de warme na-jaars-zon.

    03-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkorenmet 2010 Lichtaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afgelolopen week-end was het weer feesten te Lichtaart tijdens de Volkorenmet. De Volkorenmet is ook een oogstfeest. Het verhaal van graan, de dorsvlegel, dorskasten, oude motoren en tractoren enz... 
    De Lichtaartse Kloppers zijn gekend voor deze organisatie van hun
    "folklore en ambachtenmarkt". Meer dan 130 standjes en kraampjes met : smid, klompenmaker, mandenmaker, instrumentenmaker, sigarenmaker, kunstschilders enz..... Lichtaart gonsde van activiteit en bedrijvigheid,  mensen met leuke hobby's, demonstreerde op kunstzinnige wijze. Men zag met eigen ogen, Liersekant op raam, ambachtelijk perlagewerk, bloemschikken, volkstuin - liefhebbers, natuurliefhebbers, popppenmakers enz....
    Men kon er filosoferen over de dingen des levens met volksfiguren en wereldburgers dat terwijl de deuntjes klonken uit de "tienbasser" van "De Sus", Ad en Marcel van De Boerkes, natuurlijk ontbrak ook "De Warre met zijn orgel Benjamin" niet op de afspraak en zovele andere.
    Op het podium kon men allerlei dans en zanggroepen aan het werk zien allen op een vrolijke volkse manier.
    Deze markt schetst een beeld van hoe bedrijvig, gastvrij en vrolijk een dorp ooit was.
    Bedankt voor Uw gastvrijheid en PROFICIAT voor ALLE medewerkers van
    " De Lichtaartse Kloppers".


    26-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Warre Beste Senior orgeldraaier 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vooreerst wil ik Pieter Van Puyvelde van harte geluk wensen met het behalen van de titel Kampioen van België 2010.

    Graag wil ik ook de organisatie van dit open Belgisch kampioenschap feliciteren, de stad Dendermonde, dienst toerisme en medewerkers,  MechaMusica vzw en zijn vrijwilligers.

    Het weer zat mee zelfs UISTEKEND, zon, af en toe een wolkje, zomerse temperaturen ondanks de weersvoorspellingen.
    Er waren duizende bezoekers voor dit "Open Belgisch Kampioenschap orgeldraaien "te Dendermonde

    Het talrijke publiek kon genieten van de vele mooie orgels, de orgeldeuntjes en de fijn geklede orgelmannen en orgelvrouwen. Een succes over gans de lijn.

    De Warre met zijn orgel Benjamin viel ook in de prijzen:

    "Beste senior orgeldraaier 2010" beker geschonken door Minister Daerden

    12-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pi(c)k je plekje Lokeren
    Op de Vlaamse feestdag organiseerde "Lokeren fel naturel "een groot picknickfeest.
    Per fiets en met  picknick bezocht men de nieuwe picknickplaatsen met de picknickbanken.

    Er was veel rand animatie  van miniconcert, oude volksspelen, circusshow om deze nieuwe plekjes feestelijk in gebruik te nemen.

    Picknickplek Bergendries ( Grijzebosplein), op deze picknickplek ligt onder de bomen een petanqueveldje.
    Onder de deskundige leiding van Petanque Club Lokeren leerde de bezoekers de eerste trukken van het petanquespel met een minitornooitje.
    De Warre met zijn orgel Benjamin en tante Stans zorgde voor de muziek tijdens het spel.

    28-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis en folklore week-end Mariekerke 2010
    Afgelopen week-end   26 en 27 juni 2010 werdt het aloude vissersdop Mariekerke overspoeld door een massa kijklustigen.
    Duizenden en duizenden bezoekers uit gans Vlaanderen en ook van over de grens kwamen afgezakt voor het  " Vis & Folklorefestival.
    Gastronomisch is dit waar eetfestijn bijna met NIETS te vergelijken. Aan de vele eetkraampjes kan men terecht voor ware visdelicatessen, van paling, haring, scholfilet, vissoep, oesters gebakken mosselen enz....

    De organisatoren hadden het getroffen met het weer een zon overgoten festival met momenten onder een bloedhete zon.
    De ambachtenmarkt met een grote schare aan verscheidenheid, muziekgroepen en draaiorgelspelers met o.a;
    De Warre met Benjamin en tante Stans brachten hun beste deuntjes voor de duizenden bezoekers.

    Op de gekende vismijn werdt meer dan 1000 kg vis verkocht op de aloude wijze; met afslag en in oude Belgische franken.

    Proficiat voor de organisatoren en hun team, dat dit nog vele jaren mag herhaald worden.

    23-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor welke gelegenheden een draaiorgel vragen?
     De Warre met zijn draaiorgel Benjamin zijn maar wat graag geziene gasten op de talrijke folklore en ambachtmarkten zowel in België als in Nederland.

    Met zijn voorspellingen, ludieke JUISTE  weersvoorspellingen en komische toverkunsten.

    Zijn pop tante Stans is de lieveling van vele kinderen, ook de kinderen kunnen draaien aan het orgel met aangepaste leuke hoed. Tijdens optredens in rust en verzorgingshuizen brengen zij wat ambiance in het leven van deze bewoners.

    Voor verjaardagen, op pensioenstelling,  zomerfeesten, schoolfeesten, zilveren -gouden en diamanten bruiloften hebben zij een aangepast programma.

    Immers, het draaiorgeltje is de voorloper van de radio, grammofoon en hedendaagse CD!
    De Warre laat u graag de techniek van deze muzikale wondertjes zien en legt u uit hoe een draaiorgel nu precies werkt.

    Uitermate geschikt voor schoolprojecten!

    07-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feesten in Emmadorp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Emmadorp feest.

     

    Emmadorp gehucht van Nieuw Namen telt nog slechts  één  huiskamer café

    “In het Verdronken land”  gelegen in de Koninginnestraat 21.

     

    Café  “Het Verdronken Land “  met Gina Poppe als waardin heropende 9 februari 2010.

    Het café is mede door haar echtgenoot Ronald in zijn oude glorie hersteld.

    Het café is maar goed gekend bij fietsers in de polders, wandelaars en excursiegangers van het Verdronkenland van Saeftingen waar ze zich komen laven na de inspanning.

    Men kan in het café ook terecht voor een ouderwetse straffe maaltijd.

    Als men naar een huiskamercafé komt gebeurt alles rustig, men neemt tijd.

    Gina had voor het eerste weekend van juni een feest driedaagse in mekaar gedraaid.

    Met vrijdagavond plechtige opening met muziek en dans in de tent, zondag brocantmarkt, met vele kraampjes, schaapscheerders, poldertochten enz.

    De Warre met zijn draaiorgel Benjamin en tante Stans waren ook van de partij, zondag was dan een plechtige Eucharistievierting met wijding van het Verdronkenland van Saeftingen en zijn gidsen, oude ambachten en verschillende bioteelt.

     

    EEN FEESTWEEKEND OM VAN TE SNOEPEN.

     

    Bedankt Gina en haar team voor dit prachtig feest voor herhaling vatbaar wij noteren éérste weekend van juni 2011 voor een vervolg?


    12-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer zit niet mee!!
    De eerste folklore en ambachtmarken zijn reeds achter de rug van 2010.
    Het weer is een GROTE spelbreker voor de organisatoren, natuurlijk ook voor de deelnemers. Water is een Grote vijand van de orgelboeken, pijpen, mekaniek hout en schilderwerk.
    Ook de bezoekers blijven weg bij dit " winterweer"  vanaf Pasen 2010.
    Voor de VELE vrijwilligers met hun maanden voorbereiding  van ambachtmarkt om een traditie verder te zetten is dit een tegenslag van jewelste ook financieel voor deze verenigingen.
    Laten we hopen dat de volgende dagen beter, droger en warmer worden en dat ieder bezoeker kan genieten van muziek en beelden uit vervlogen tijden.
    Hoe zegt men dit ook
    weer? " Niets kan blijven duren"

    30-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benjamin in een
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer men een hobby heeft over folklore en nostalgie is het soms ZEER lang zoeken naar een passend atribuut om een " old - timer" draaiorgel "Benjamin" kompleet te maken.
    Nu is het zover "Benjamin" het draaiorgeltje van "De Warre" heeft een "nieuw kleedje", een passend frontje.
    "Tante Stans" was als eerste bereid om mee op de foto te gaan, en fier dat ze was.

    05-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is schellak en waarvoor te gebruiken???

     

    Hoe draaiorgelboeken beschermen?

    Zoals iedereen wel weet zijn draaiorgelboeken gemaakt van boek karton. Om deze tegen slijtage te beschermen worden ze met “Schellak” bestreken.

    Wat is Schellak??

    Schellak is een thermoplastisch materiaal, wat wil zeggen dat het zacht wordt bij verwarming. In gesmolten toestand kan schellak vermengd worden met een vulmateriaal (zoals houtpoeder of een minerale vulstof) en onder invloed van druk en temperatuur in een vorm geperst worden.

    De grondstof wordt gewonnen als het harsachtige afscheidingsproduct van de kleine lakschildluis (Coccus lacca of de commercieel gekweekte soort Laccifer lacca), een boomluis die voornamelijk voorkomt op diverse boomsoorten in India en omringende landen. De schellak wordt van de boomtakken geschraapt en gedroogd. Eventueel wordt het gefilterd door het te verwarmen en door een doek van bijvoorbeeld jute te laten lekken. Het wordt verhandeld in tabletten of schilfers in verscheidene kleurgradaties van blond (gezuiverd) tot donker. Bij verwerking is het op zich niet giftig, maar de alcohol waarin het opgelost wordt, kan dat wel zijn.

     

     


    19-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar hoor en zie ik nog dansorgels in België ?

    Waar hoor en zie ik nog dansorgels in België ? ( inventaris 2005)

     

    Antwerpen (B) - Decap - Cafe Beveren - 92 toets Decap-orgel  

    Essen (B) - Decap Dansorgel in Cafe De Sportvriend te Essen/Horendonk

    Halle (B) - Zaal Hallencia – 105 toets Decap Antw.  

    Overijse (B) - Ten Druive – 105 toets Decap Antw.

    Poederlee (B) - Decap Dansorgel in Dancing De Bierhoeve

    Postel (B) – Decap / Antwerpen - De Kaasboerin
    Postel (B) – Decap / Antwerpen - Dancing Heidelicht

    Ronquiéres (B)

    Rijkevorsel (B) - Spiegeltent met Decap Orgel 'De Kempenaar'
    Rijkevorsel (B) - Spiegeltent - 'Lorika' (in de hal v.d Spiegeltent)

    Teuven (B) - Cafe Modern: 72 toets Decap Antw. pijporgel
    Teuven (B) - Feestzaal Patria: 105 toets  
     


    28-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegeltent met dansorgel De Kempenaar

    Er was eens. ..

    ...in de jaren ‘20, een man, Willem Klessens genoemd, die zijn streek  rondreisde met zijn tent van hout, zeildoek en geslepen glas.

    Zijn zoon, Gust Klessens, nam de zaak over.

    Meer dan 50 jaar lang, was hij met zijn danstenten het vertrouwde amusement op de dorpskermissen.. Zo kreeg hij de naam van de "Danstentenkoning”.

     

    De geschiedenis van spiegeltent “Classic”.

     

    De familietraditie werd voortgezet! Op zekere leeftijd heeft Gust Klessens zijn spiegeltenten overgedragen aan zijn zonen Willy en Rick. Doch de “ goei tent”, met eiken interieur en vervaardigd door zijn vader in de jaren ’20, daar wilde hij geen afstand van nemen. Doch bij uitzondering werd de

     ‘ heilige koe’ één keertje opgebouwd voor een kermis in Hoeileden.

    Vandalen (?) hebben de ‘ goei tent’ toen in brand gestoken…

    Dit is nog steeds voor de ‘Familie Klessens, als was er een familielid overleden…….

    Zonder spiegeltent kon Pa Klessens niet leven!  En daarom begon hij op 70- jarige leeftijd nog aan het bouwen van een NIEUWE SPIEGELTENT.

    Zeven jaar lang hebben Pa en Ma gewerkt aan hun levenswerk. Februari ’97 werd hun gouden bruiloft gevierd in hun spiegeltent.

    En ondertussen waren er alweer vijf jaren verstreken, stond de Spiegeltent met Decap orgel

    “ De Kempenaar” zomaar opgebouwd in hun achtertuin. Maar wel te verstaan weer, regen & wind doen geen goed, daarom wilde Pa zijn tentje zo graag binnenzetten. Vandaar de verhuis naar Rijkevorsel, en een droom werd werkelijkheid …21 april 2002.

     

    Op z'n 83ste was Pa nog steeds onze DJ, speelde hij z'n,favoriete orgelnummers en liet ons allen mee genieten van z'n danskunsten .

     

    Na een kortstondige ziekte is hij overleden op 6 mei 2004. ..

    ...en zoals hij het graag wilde, zal de familietraditie worden voortgezet. …


    Open op donderdag en zondag van 13 tot 17.30u & op afspraak

    Klaterstraat 8, 2310 Rijkevorsel  tel: 03/314.46.37  0477/42.64.55   www.spiegeltent.com


    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijk
    Geachte bezoeker, liefhebber voor respect van ieder prive persoon, groepen, verenigingen zet ik GEEN optredens van deze op mijn blog.

    Hopend  op Uw begrip

    De Warre en Benjamin en Tante Stans

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.optreden voor prive initiatieven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Warre en zijn orgel Benjamin werden gevraagd voor gastoptreden te Westmalle op 2 november 2009 tijdens de viering van een 90 jarige.
    Alle genodigden konden de muziek van toen waarderen.
    De oude verhalen over heksen, spoken, dwaallichtjes en de weerwolf sloegen in als een bom.
    De jongeren hadden Halloween in het geheugen.
    Ook de voorspellingen en volkse toverkunsten konden op veel bijval rekenen.
    Een geslaagde namiddag voor de jarige, familie en haar vrienden.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Op 14 november 2009 was De Warre en zijn orgel Benjamin te gast in een instelling voor zwaar gehandicapten. Ook voor deze mensen had De Warre een passend programma, meezingen met sniederbank, zijne paraplu en weersvoorspellingen, daar kregen ze niet genoeg van.
    Ook de vedettenkwis kon op veel bijval rekenen, een strijd vrouwen tegen mannen, de winnaar? Geen, stand 6 voor de vrouwen 6 voor de mannen, krijgt een vervolg???
    Mensen kunnen laten lachen, ze gelukkig zien DIT IS HET MOOISTE GESCHENK.

    06-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor echte liefhebbers
    Met in de tijd vinylplaten, cassetten, nu CD en MP3 en Ipod vergeten we soms dat ook vroeger muziek werdt gemaakt voor onze grootouders om op te dansen.
    Bijna ieder paardenmolen op de kermis bracht zijn muziek door orgel.
    Men hoorde de heldere melancholische klanken van de kermisorgels over gans het kermisplein.
    Ook in de prachtige spiegeltenten met fel gekleurde zetels en blinkende luchters tijdens de jaarlijkse kermis kon men dansen op orgelmuziek.
    Verschillende danscafés beschikten over een dansorgel met de mooiste deuntjes erop. Vlaanderen bracht vermaarde draai - en kermisorgels voort denken we maar aan Decap, Mortier, Bursens enz.... Deze zijn fel gegeerde verzamel objecten over gans de wereld.
    Wat was het draaiorgel een fijne uitvinding, men dreef met een wiel een blaasbalg aan en door kartonnen boeken met gaatjes kwam de muziek langs de mooie houten pijpfluiten.
    Wie deze nostalgie wil bewonderen en horen kan terecht in het Kempisch draaiorgelmuseum te Voortkapel Westerlo.

    22-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepdaal feest, met De Warre en Benjamin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was weer feesten geblazen aan het voetbalveld van FC Schepdaal ( Kerkhofstraat).
    De organisatie was in handen van "Schepdaal feest", dat begon op vrijdag 18/09/2009, zaterdag 19/09/2009 .
    Zondag 20/09/2009 was "De Warre" aanwezig met zijn orgel "Benjamin" tijdens de folklore en ambachtenmark. De kinderen konden draaien aan het orgel met een passende hoed erbij,  ALLE aanwezigen konden genieten van de
    "jonge orgeldraaiers".
    De bezoekers konden met eigen ogen zien hoe manden werden gevlochten, houtdraaier, kantklosters, stoelen biezen enz..., voor ieder wat wils.
    Tante Stans ( aanwezigen weten wie ik bedoel) viel bij ieder in de smaak, zij had ook al verschillende aanbidders, doch zij ging niet in op de voorstellen??????????
    Fotos volgen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twaalfde avondjaarmarkt Beersel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Warre was te gast met zijn orgel Benjamin tijdens de avondjaarmarkt te Beersel ( Beersel, Lot,Alsemberg, Dworp, Huizingen) op zaterdag 19 september 2009.

    De Warre stond op het terras van de Kunstmarkt, wat een feest was dit, overvolle terrassen, glunderen bezoekers, zuiderse temperatuur en een VOORTREFFELIJKE
    SFEER. Wat was dit feesten!!!

    Er was ook nog "Feest in de straat" met de groep
    "Op 't Goevallend oeit"  uit Vilvoorde ( geweldige sfeer makers), Grand Julot met zijn accordeon, een jongleur, vuurspuwer teveel om op te noemen.
    De Verenigde Handelaars Beersel , Lot, Alsemberg, Dworp, Huizingen in samenwerking met het gemeentebestuur van Beersel mogen FIER zijn op hun realisatie,Proficiat.
    Fotos volgen



    Archief per week
  • 22/08-28/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 16/11-22/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 15/11-21/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    De Warre en tante Stans bedanken U voor het bezoek op de blog
    Reserveer NU voor UW Kerstmarkt.

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!