Deze vrouw loopt de wereld rond voor de strijd tegen borstkanker. Via verschillende sites kan ze haar strijd voortzetten.Dus,neem haar mee naar jouw site om haar daar verder te laten lopen.... xxx thnks!Graag stel ik je twee ontzettende lieve dames voor die onovertreffelijk met de ziekte omgaan ...neem ook eens een kijkje op hun blog ...waar echte vriendschap waarlijk troef staat !! http://anita-angele.skynetblogs.be
Onze Leonberger Dolcé (zachte) is een echte dier/ en mensenvriend ... hij was kind aan huis ... !Met veel pijn in t hart is hij zachtjes van ons heen gegaan ...
Op foto Dolce met Wim (zoon),2 dagen voor hij heen ging !!
Illona een 20 jarige Trackener merrie heeft last van doorgezakte kogels (pezen ) aan voorbenen
Getse , een 3 jarig ruin paardje . Eigenaars kunnen hem niet bereiken , en moet tevens nog ... zadelmak !
Lezing : hondentraining , Pfiiiieeeet training , werken met chakra's en magnetisme
Enkele Foto's van het ooh zo prachtig Polen
Dierenopvoedster & Magnetiseur.
** Dierenopvoedster Miryam ! **
**Magnetisme voor alle dieren**
Probleemgedrag paard,hond & pijnverlichting voor uw geliefde huisdier
21-08-2007
Opgepast voor zonnig en warm weer ... Diarree bij het paard ... !
Opgepast voor zonnig en warm weer ... Diarree bij het paard ... !
Feel the thunder ...hiiiiiiii ... wel echt toepasselijk ...euh ...
De belangrijkste oorzaken van diarree bij jonge en volwassen paarden en pony's zijn worminfecties, salmonellose, colitis-X, zand in de darm, een afwijkend rantsoen en vergiftigingen. Heel zelden kan diarree ook aangetroffen worden bij tumoren in de darm of in de maag. Ook bij andere aandoeningen, bijvoorbeeld van de lever of nieren, kan diarree worden gezien. Ook bij nerveuze paarden is diarree mogelijk, o.a. tijdens het werk of tijdens transport. Men noemt dit 'nervositeits-diarree'. Bij zogende veulens kan diarree eveneens veroorzaakt worden door bacterien, virussen of parasieten, maar ook de samenstelling van de moedermelk is een enkele keer de oorzaak van dunne mest bij veulens. Ook een door mest bevuilde staart van een paard wijst op diarree.
Ziehier een filmpje ... van een paard die uitgebroken is door het feit dat die een zonneslag heeft en beslagen is door de warmte ... Voor de kijklustigen onder jullie gelieve eerst het liedje in linkerkolom uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé...
Vergiftiging. Giftig zijn bijvoorbeeld ricinusbonen (25 gram bonen zijn voor een paard van 500 kg al dodelijk). Deze kunnen als verontreiniging zitten tussen andere bonen. Het paard wordt zo'n zeven uur na opname sloom, gaat zweten en verliest de coördinatie. Het raakt al snel in shock en sterft. Andere vergifigingen welke gepaard gaan met diarree kunnen veroorzaakt worden door arsenicum, kwik, en enkele plantensoorten, zoals digitalis (vingerhoedskruid), rhododendron, pseudo-acacia en buxus. vanzelfsprekend zijn er nog veel meer giftige planten, maar die geven meestal geen diarree .
Van links naar rechts: buxus, vingerhoedskruid, pseudo-acacia en rhododendron
Behandeling van diarree Belangrijk is in ieder geval het toedienen van infusen bij uitdroging. Daarnaast zijn er medicijnen die de spasmen van de darm opheffen en andere medicijnen die een min of meer 'stoppend' effect hebben. Het zal duidelijk zijn dat het bestrijden van de oorzaak, als die tenminste gevonden wordt, het meest effectief zal zijn.
Veel liefs en ... "Dont feel the thunder " ... hiii ... Miryam
In Engeland werden de eerste Weimaraners pas in 1954 geïmporteerd. Zowel in Frankrijk als in Engeland en Amerika beleefde de Weimaraner een nieuwe opkomst. De "Gray Ghost" zoals de Amerikanen hem niet zozeer vanwege zijn kleur, maar vooral om zijn katachtige soepele gangen noemen was een opmerkelijke verschijning.
Vooral blijft de Weimaraner natuurlijk een all round jachthond. Oorspronkelijk zou hij door de Fransen gebruikt zijn als lopende hond en werd hij in de 19e eeuw door de Duitsers afgericht en ingezet als staande hond. De Duitsers beschouwen hem als de aristocraat onder de jachthonden.
Het is een temperamentvolle hond met een duidelijk eigen karakter, die met zachte doch vaste hand zeer consequent moet worden opgevoed om uit te kunnen groeien tot ideale kameraad. Hij is zeer gesteld op het leven in huiselijke kring. Ziehier een prachtig filmpke ... ... met een aangenaam tokkelend muziekje ... hmm... Voor de kijklustigen onder jullie ... hmm ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ... knipoogje ! !
Het spreekt vanzelf, dat deze middelgrote temperamentvolle jachthond ook de ruimte en beweging nodig heeft, Men kan niet volstaan met een paar keer per dag "een blokje om".
Hij moet enige keren per dag de gelegenheid krijgen zijn energie kwijt te raken door vrij uit te rennen. Men moet hem dag in dag uit, weer of geen weer, daartoe de gelegenheid geven. Heeft u er dit niet voor over, begin er dan niet aan ... !
De Maine Coon ....is het grootste kattenras ter wereld... ! !
De Maine Coon .... is het grootste kattenras ter wereld...
Het kattenras Maine Coon is het grootste kattenras ter wereld. En dan niet zozeer qua aantal raskatten, waar ze ook wel een eind mee komen, maar wel qua afmeting en gewicht van de Maine Coons zelf. Een kater kan zelfs een kilo of 8-9 wegen, natuurlijk in gezonde conditie. Hoewel de naam nog wel eens verkeerd gespeld wordt zoals Main Coon is het toch echt Maine Coon. Aangezien het eerste deel van de naam, Maine, vernoemd is naar de staat Maine uit de Verenigde Staten.
De Maine Coon heeft ook een erg natuurlijk uiterlijk, dit komt bijvoorbeeld door de vaak gestreepte vacht in bruin of zilver. Natuurlijk zijn er ook allerlei patroon en kleurvarianten zoals bijvoorbeeld een effen Maine Coon. Wat ook voor het natuurlijke uiterlijk zorgt zijn de halflangharige vacht, volle staart, een kraag en bij een groot deel van de Maine Coons ook pluimpjes op de oren. Dit alles maakt het dus dat de Maine Coon er niet uitziet als een speciaal gefokt ras zoals sommigen met een stompe neus of geheel naakt.
Qua karakter is het ook een geschikte gezelschapskat, Maine Coons zijn over het algemeen goed gehumeurd, intelligent, houden wel van wat spelen, zijn verdraagzaam met mensen en andere dieren en doen meestal ook geen vlieg kwaad. Al moet dat laatste natuurlijk niet te letterlijk genomen worden. Ziehier een prachtig lief filmpke ... twee snoezige kittens ... met een aangenaam fluisterend liedje ... hmm... Voor de kijklustigen onder jullie ... hmm ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
Ook zijn Maine Coons vaak erg nieuwsgierig en willen daarom bij van allerlei dingen neuzen en met je meelopen en ze zijn zo af en toe ondeugend door bijvoorbeeld stiekem iets te jatten. Verder is de Maine Coon niet een echt prater en mauwen ze meestel enkel wanneer ze bijvoorbeeld door een deur willen of wat eten verwachten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die hele verhalen hebben.
Pure Echte Fun op het ijs ! .... De Vuurshow De enige Paardenshow op het ijs in de wereld ! Dit moet je echt eens ....bekijken .Meer dan de moeite waard!!!
The show.
Spectaculaire show op het ijs
Klik op het icoontje ...psssst ...vergeet even niet het muziekje af te zetten hé ... in linkerkolom ... knipoogje ... ! ! Have fun ...ijskoude ...warme groetjes Miryam!
Icelandics on ICE ... ! !
The Amazing Thorhallur 4.36 Mb ( kunstschaatsen met paard ... ! ! )
From Medalfellsvatn- Ice-tolt and flying-pace 10.1 Mb
Dierencasting ... ! ! Je hond als filmster ... ! ! !
Dierencasting ... ! ! Je hond als filmster ... ! The Chaggy - Dog ! !
Moeilijk te geloven...? In de films van vandaag de dag zijn er honden met routines die een stuk ingewikkelder zijn. En dat is niet toevallig. Filmhonden zijn gewoonlijk geen huisdieren die van hun baasje enkele kunstjes hebben geleerd en vervolgens smakelijk worden uitbetaald.In tegendeel, het zijn dieren die vanaf jonge leeftijd worden onderworpen aan specifieke training.
Ze zijn niet in staat om een draaiboek in te studeren, maar ze zijn wel in staat om complexe handelingen uit te voeren. Deze worden later door de filmmonteur samengesneden om de illusie te wekken dat het dier weet wat het doet. Hier alvast een spetterend voorsmaakje ... hiiii..., klik hier nadat je het muziekje links in kolom hebt uitgeklikt hé ... have fun ... ! !
De meest voorkomende handelingen zijn: zitten, staan, lopen (langzaam of snel), rennen, springen, aandachtig kijken, blaffen, voorwerpen in de mond nemen, op hun voorpoten staan, enz.Dieren in de filmwereld ... ! Waf ... hoeveel sterren ... euh ! !
Veel liefs ... zachte natte neusjes .. hiii... Miryam
Ben je op zoek naar een vrolijke, actieve en niet te grote hond denk dan eens aan een Engelse Cocker Spaniel. Bekend om zijn lange oren en zijn altijd in beweging zijnde staartje. Een cocker is altijd goed gemutst. Denk er wel aan dat de cocker een jachthond is. Dit betekent dat hij voldoende beweging nodig heeft. Ook heeft hij een consequente opvoeding nodig, want een ding is zeker, de cocker kan erg eigenwijs zijn. Heb je dit niet onder controle, dan is de hond absoluut de baas in huis. Maar is de hond goed gehoorzaam, een cursus is wel aan te raden, dan is hij een geweldige kameraad.
De cocker werkt erg graag voor zijn baas . Hij ziet een persoon als zijn baas. Dit betekent overigens niet dat de hond niet wil luisteren naar andere gezinsleden. Maar voor zijn baas gaat hij door het vuur. Het is een dapper hondje. Hij zoekt graag het gezelschap van anderen op, zit graag bij je, maar alleen als het hem uitkomt. Als je veel bezig wilt zijn met je hond denk dan eens aan behendigheid of G&G. En voor de echte durfal is er ook de jachttraining van de KNJV. De hond leert hier het wild apporteren op verschillende manieren. Ook is er het veldwerk waarbij de cocker uit dicht begroeide gebieden, denk aan bijvoorbeeld bramenstruiken, het wild zoekt en opstoot. Bij het africhten van de hond moet je rekening houden met zijn zachte karakter. Ziehier een prachtig euh ... pps'je .. met een aangenaam fluisterend liedje ... hmm... Voor de kijklustigen onder jullie ... hmm ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
Door het gebruik van de stem kan je de hond belonen en straffen, hij reageert namelijk goed op stemintonaties. Oefen je te veel druk op hem uit, dan kan de hond onzeker worden. De cocker kan goed met andere honden opschieten, maar heeft wel zijn tijd nodig om aan andere honden te wennen. Dit zelfde geldt ook voor kinderen. Laat hen de hond op een rustige manier benaderen.
Op het moment dat je voor een cocker kiest, bedenk dan wel dat hij de nodige vachtverzorging nodig heeft. 4x per jaar een trimbeurt is geen overbodige luxe. Daarnaast dient hij 2 a 3 x per week een goede borstelbeurt te krijgen om klitten tegen te gaan. Het borstelen is echter ook een heerlijke bezigheid samen met de hond en hij kan hier dan ook erg van genieten
Hasta Luego - SPECTACLE EQUESTRE - brengt hulde ten aanzien van het paard ! ! !
Hasta Luego - SPECTACLE EQUESTRE - brengt hulde ten aanzien van het paard ! !
Sinds onheugelijke tijden, heeft het Paard alle beschavingen gemarkeerd. Deze voorstelling is een uitnodiging om hulde te brengen en het vieren van het paard met absolute oprechtheid. In het tempo van de klompen en flamenco, tussen dressuur en voltige, tussen vrijheid en carrousel, duiken de Centauren voor u op in een fascinerend en overheersend heelal.
(Centauren zijn mythologische wezens met het lijf van een paard en het hoofd van een man, die volgens de verhalen in Thessalië leefden De centauren, wezens met het hoofd en torso van een man op het lijf van een paard, worden in de vele Griekse mythen en sagen afgeschilders als een beestachtig volk in de bergen van Thessalië)
Zeer opgemerkt bij het laatste Salon van het Paard in Parijs, zullen de nieuwe generatie van 9 tot 14 jaar, Kelly, Gary (jongste acrobaat voltige van Frankrijk), Melissa, en Sabrina, eveneens aanwezig zijn. Zuivere momenten van uitwisseling, wisselwerking en deelname van gasten, nemen wij deel aan een fusie tussen de muziek, het Paard en zijn ruiter in een geheel ! ! Het is een moment van grote Ruiterkunst waar het Paard ... koning is ! !
Geniet van dit spectaculair optreden ... hier alvast een voorsmaakje ....van dit unicum... enjoy it ... ! ! Voor de kijklustigen onder jullie ... hmm ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
Veel liefs ...spectaculaire warme groetjes .... hiii ... Miryam
De Australische Tiffanie kat ... een visie in een zilveren sluier ! !
Naar mijn mening, is de meest exquise of edele kat de Chinchilla met zijn zilveren getinte vacht en afgelijnde ogen rond die mooie lichtgevende opmerkelijke groene ogen.(net alsof ze een eyeliner gebruiken) De Chinchilla vergt nochtans een grote verzorging.
De Birmaan, anderzijds, is een prachtige kat met een grote persoonlijkheid, hartelijk en tevens weinig in onderhoud. Ziehier een grappig filmpje ... let wel dit is geen Tiffanie maar een Maine Coon Cat ... die zien we zeker nog eens terug ...Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... knipoogje ... ! !
Meng hen samen allebei en na twee generaties kunt u de Australische Tiffanie bekomen; even mooi als de Chinchilla maar met een laag onderhoud en een semi-langharige vacht. En met een buitengewoon hartelijke persoonlijkheid van het Birmaanse type
Eén van de meest overweldigende eigenschappen van dit ras zijn de mooie levendige groene ogen,wat twee jaar kan vergen om zich te ontwikkelen; en bij de kleine kittens eerst voorkomt als prachtig marineblauw. De verscheidenheden tonen ook afgelijnde ogen en lippen die hen zulk een aantrekkelijke verschijning geeft. De rode tot rose neus is omlijnd in het zwart. Alhoewel de bonte of gevlamde variëteiten een neus hebben die samengaat of compatibel is met hun pluizige vacht.
Veel liefs ... hiii ... pluizige spinnende groetjes ... Miryam
De dwergschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 30 tot 35 cm en een gewicht van 4,5 tot 7 kg. Het is het exacte afbeelding van de grotere schnauzers. De typische dwergschnauzer is attent en waaks. Hij is een goede waak- en begeleidingshond, die ook in een flat kan worden gehouden, als hij maar genoeg beweging krijgt. Hij heeft een ruwe vacht met onderwol in de kleuren zwart, peper/zout, zwart/zilver en wit. Hij dient getrimd en niet geschoren te worden.
Over het algemeen kunnen de Dwergschnauzers goed opschieten met andere huisdieren en kinderen. De Schnauzer is wel wat eigenzinnig van karakter maar met een correcte opvoeding vormt hij zeker geen probleem! Ten opzichte van vreemden zijn ze echter wat terughoudender en bezoek zullen ze vaak luidkeels aankondigen. Vroeger werden de oren en de staart van de Dwergschnauzer gecoupeerd maar dat is vanaf 1 januarie 2006 verboden in ons land.
Vanaf nu ziet men ze enkel nog met lange oren en lange staart bij aankoop. De vacht van een Schnauzer moet een paar keer per jaar getrimd worden in een hondenkapsalon.
Verkeer en veiligheid te paard ... ( 2 ) (Volgens Belgische Wetgeving)
Ruiters zijn weggebruikers net zoals voetgangers, fietsers en autobestuurders. Zij hebben rechten en plichten. Die staan geschreven in het verkeersreglement. Hoe oud moet je zijn en wat moet je kunnen om je te paard op straat te begeven? Wat is je plaats op de weg? Hoe moeten andere weggebruikers zich tegenover jou gedragen? Hoe zit het met aangespannen voertuigen? Verplichte lectuur voor iedereen die ervan droomt met zijn viervoeter(s) op wandeling te gaan op de openbare weg .
Is een ruiter een bestuurder ... ? Jazeker. Als ruiter ben je een bestuurder, ook als je je paard aan de hand leidt of op de openbare weg bewaakt. Je hoeft je paard zelfs niet aan de teugel vast te houden om als bestuurder te worden beschouwd. Behoudens enkele uitzonderingen ben je als ruiter-bestuurder aan alle voorschriften van het verkeersreglement onderworpen. Paard en ruiter behoren een perfecte combinatie te zijn , een samenvloeien tot een éénheid .Ziehier een elegant en mooi filmpje van de perfecte combinatie ... Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... knipoogje ... ! !
Hoe oud moet je zijn om op de openbare weg te komen ... ?
Als ruiter-bestuurder of bewaker van een rijdier op de openbare weg moet je tenminste 14 jaar oud zijn. Dit geldt zowel bij het rijden, begeleiden als drijven van paarden, veulens en pony's. Deze minimumleeftijd is niet van toepassing voor andere plaatsen zoals maneges en oefenterreinen. Belangrijke uitzondering: kinderen vanaf 12 jaar mogen op de openbare weg rijden als zij begeleid worden door een ruiter van minstens 21 jaar oud.
Als het dier aan de hand wordt geleid door een persoon van minstens 14 jaar, heeft de leeftijd van de persoon die op het dier zit geen belang. De begeleider wordt dan als bestuurder beschouwd.
Langharige katten waren tot aan het midden van de zestiende eeuw onbekend in Europa. De eerste voorouders van de Pers werden vanuit Perzië (het huidige Iran) in de zeventiende eeuw door Pietro della Valle in Italië geïmporteerd. Later bracht Nicolas Fabri de Peiresec, raadgever van het Parlement in Aix-en-Provence, vanuit Turkije katten naar Frankrijk (mogelijk van het type Angora). Deze katten waren erg in trek bij de Europese adel.
Hiii ... zie hier het prachtig filmpje met als titel " It's ooohh so quiet " hiii ... moet je gezien hebben ... supper datte ...have fun en pssssst ... quiet hé ...! !Voor de kijklustigen onder jullie ...Vergeet het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé
Louis XV bezat een witte angora Pers. In de eerste helft van de negentiende eeuw werden enkele in Italië gefokte 'Perzen', in Frankrijk en Engeland geïntroduceerd en gekruist met Perzen van Turkse oorsprong. De eerste dieren werden in het Crystal Palace in Londen in 1871 tentoon gesteld. Rond die tijd werd door Britse fokkers een fok- en selectieprogramma op poten gezet. Kruisingen met Angora katten werden uitgevoerd om de vachtkwaliteit te verbeteren. Anderzijds werd systematisch werk gemaakt van een uitbreiding van kleuren en aftekening, met als resultaat een tweehonderd tal variëteiten.
Algemene kenmerken Middelgroot tot groot, gedrongen type met een massief lichaam, korte ledematen, erg lange vacht, adellijk en majestueus voorkomen, gewicht 3,5 tot 7 kg. Karakter/bijzonderheden Vreedzame, rustige, nuchtere, huiselijke kat die zich erg goed thuis voelt in een appartement. Sociaal, vredelievend, nooit agressief, zacht en heel vriendelijk. Hij is erg gehecht aan zijn baas. Hij kan goed met andere katten, honden en kinderen overweg, maar stelt zich iets wantrouwig op tegenover vreemden. Hij heeft rust nodig om zich prettig te voelen.
Hij verdraagt de eenzaamheid. Hij miauwt niet vaak en heeft een zachte stem. Het ras is pas met twee jaar volwassen. De puberteit wordt pas laat (met twaalf maanden) bereikt. Weinig vruchtbaar en soms moeilijke bevallingen. De verzorging is een niet te onderschatten bezigheid (borstelen, kammen en wassen). De lengte van de haren zorgt ervoor dat zich makkelijk knopen en klitten vormen. Dagelijks moet de vacht ontward worden, de dieren ruien in de lente en de zomer. De ogen, die vaak tranen, moeten regelmatig gereinigd worden.
Teckels hebben de naam zeer schrander en eigenzinnig te zijn. Welnu, dat klopt! ....
Teckels hebben de naam zeer schrander en eigenzinnig te zijn. Welnu, dat klopt!
Ze zijn slim en vindingrijk en zeer aanhankelijk jegens de baas. Ze zijn buitengewoon waaks en hebben een moedig en nieuwsgierig karakter. In tegenstelling tot veel andere hondenrassen zoeken teckels heel bewust oogcontact. Zij lezen als het ware wat er in hun mensen omgaat, waardoor een bijzondere binding ontstaat. Teckels kunnen om hun zin door te drijven geweldig komedie spelen. Zij hebben een groot gevoel voor humor en stellen het op prijs de lachers op hun hand te hebben. Maar ze kunnen ook snel beledigd zijn en dan kan het lang duren vooraleer de baas weer in genade aangenomen wordt. Ziehier het prachtig filmpje ... hoe vinnig ze wel kunnen zijn ... hiiiiii op een leuk en euh ... aangenaam wakkere muziekje gebracht ... ! ! Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... have fun ... ! !
Van nature laat de teckel zich graag gelden en men moet er dus alert op zijn de baas te blijven. Geef een teckel een vinger en hij neemt de hele hand. Daarom mag u geen slaafse gehoorzaamheid van dit ras verwachten, want de teckel zal tot zijn laatste levensdag blijven proberen het laatste woord te hebben. U kunt hem echter wel degelijk onder appèl krijgen, het duurt alleen iets langer en u zult wat meer geduld moeten hebben dan bij andere rassen het geval is.
Teckels zijn jachthonden met een dikwijls felle jachtpassie en dat is tevens de oorzaak van het eigenzinnige karaktertrekje dat in iedere teckel huist. Al vele honderden jaren lang werden teckels gebruikt voor de jacht op vossen en dassen (vandaar de ietwat ouderwetse benaming Dashond)! De hond werd daartoe in de vossenburcht gezet en moest op eigen initiatief het karwei klaren. Daar is een flinke portie moed, doorzettingsvermogen en slimheid voor nodig. Ja amaai ... ziehier Puppy love ... hmm ...prachtig toch ... knipoogje ... ! !
Deze eigenschappen zijn door de eeuwen heen in het ras doorgefokt, vandaar dat de zelfstandigheid en eigen inbreng van de teckel zo dikwijls voor "eigenwijs" wordt aangezien. Ook heden ten dage wordt er nog steeds met teckels gejaagd, zowel op ondergronds als bovengronds wild. U begrijpt daar wel uit dat u geen troetelig dameshondje in huis haalt, maar een sterke gespierde hond met een enorm uithoudingsvermogen en een markant karakter.
Het jachtinstinct wil nog wel eens moeilijkheden opleveren, waardoor men de hond met veel jachtpassie niet of nauwelijks los kan laten lopen in het vrije veld. Doet men dit wel, dan gebeurt het meer dan eens dat de teckel verdwijnt en zich urenlang niet laat zien. U zult in zo'n geval moeten blijven wachten tot het de teckel belieft terug te komen. Straffen heeft weinig zin, want de volgende keer is de jachtpassie weer sterker dan uw straf of boze woorden. Aangelijnd houden is dus de boodschap!
Verkeer en veiligheid te paard ... ( 1 ) (Volgens Belgische Wetgeving)
Ruiters zijn weggebruikers net zoals voetgangers, fietsers en autobestuurders. Zij hebben rechten en plichten. Die staan geschreven in het verkeersreglement. Hoe oud moet je zijn en wat moet je kunnen om je te paard op straat te begeven? Wat is je plaats op de weg? Hoe moeten andere weggebruikers zich tegenover jou gedragen? Hoe zit het met aangespannen voertuigen? Verplichte lectuur voor iedereen die ervan droomt met zijn viervoeter(s) op wandeling te gaan op de openbare weg.
Wanneer geldt het verkeersreglement ? Het verkeersreglement is van toepassing op ruiters die zich op de openbare weg begeven. Een openbare weg is elke weg die door voor het verkeer openstaat.
Dit betekent dat ook aardewegen of paden - bijvoorbeeld in een bos, veld of park - openbare wegen zijn als er verkeer toegelaten is. Is de toegang echter beperkt, dan vervalt het openbaar karakter. Zo zal een weg die bijvoorbeeld naar een manege of een oefenterrein leidt en voorbehouden is voor leden van de club of de deelnemers aan een oefenterrein, niet als een openbare weg wordt beschouwd. dit privé-karakter kan nog worden versterkt door verbodsvoorschriften, afsluitingen, hekken, enz.
Gelden er dan geen regels op privé-wegen? Je moet rekening houden met het voorzichtigheidsprincipe. Zie erop toe dat jij zowel het paard voorbereid zijn op allerlei omstandigheden die je kan tegenkomen onderweg ... een grasmachine... plassen water , onweer , motto , brug ... opschrikkende dieren ... hier in het filmpke word je wel duidelijk wat er kan gebeuren ... op een ... zoals gewoonlijk rustige alledaagse wandeling met je geliefde viervoeter ... ! ! Voor de kijklustigen onder jullie vergeet het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... knipoogje ... ! !
Dit wil zeggen dat je ook hier regels moet respecteren die analoog zijn aan het verkeersreglement: voorrang (van rechts), manoeuvres, beheersing van de snelheid, enz. Tot slot is ook het begrip openbare plaats voor ruiters van belang. Het gaat niet alleen om de openbare weg, maar ook om terreinen die voor het grote publiek of voor een zeker aantal personen toegankelijk zijn. Zo zijn overtredingen op het vlak van vluchtmisdrijf, dronkenschap en drugsgebruik zowel strafbaar op de openbare weg als op openbare terreinen.
Veel liefs ... hmm als ruiter weet je nu ... euhm ... toch al een beetje hoe het moet als je de openbare weg op moet ...veiligheid eerst ... groetjes Miryam
De Berner sennenhond ... een waakzaam maar beheerst karakter ... !
De Berner sennenhond ... een waakzaam maar beheerst karakter ... !
De Berner sennen hond is een middelgrote, krachtig gebouwde berghond van Zwitserse afkomst. De hond heeft een schofthoogte van ongeveer 65 cm en is overwegend zwart met bruinwitte aftekeningen op kop, borst en poten. De vacht is lang en golvend. De naam van het ras verwijst naar Bern waar deze hond gefokt werd. 'Sennen' betekent zoveel als 'boeren in de Alpen'.
Functie De Berner sennen hond is gefokt als hoeder van vee, als trekdier en als waakhond. De hond is in staat om vee te hoeden zonder menselijk toezicht. In sommige Zwitserse dorpen worden Berner sennenhonden nog steeds gebruikt om karren met melkbussen te trekken.
Geschiedenis Beweerd wordt dat het ras afstamt van zwarte dogachtige honden die de Romeinen in Zwitserland importeerden. Hieruit ontwikkelden zich verschillende typen sennenhonden ('boerenhonden'). Deze rassen verdwenen echter geleidelijk totdat een aantal Zwitserse kynologen in het Dürrbachgebied in de buurt van Bern zich gingen toeleggen op het fokken van de huidige Berner sennenhond. De hond die eerst 'Dürrbächler' werd genoemd kreeg zijn huidige naam een jaar na de oprichting van de eerste vereniging voor dit ras in 1908.
Het karakter volgens fokkers De Berner sennenhond hoort een waakzaam maar beheerst karakter te hebben. De waakzaamheid van de Berner beperkt zich tot het terrein en de leden van het eigen gezin. Ziehier het prachtig filmpje van een opgroeiende nest Berner sennertjes ... hiii ... hou het wit puntje van de staartjes in de gaten ... als zo een horde puppy's komt afgelopen ....super lief en prachtig mooi om zien ... ! Voor de kijklustigen onder jullie vergeet het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... knipoogje ... hiii ... ! !
De hond is niet overmatig fel en grijpt alleen in wanneer het echt nodig is. Tegenover eigen mensen is de Berner sennenhond zeer aanhankelijk. De zelfstandigheid die de Berner sennenhond heeft ontwikkeld vanwege de taken waarvoor hij is gefokt, kan leiden tot eigenwijs gedrag. Dit maakt dat het ras een zeer consequente training nodig heeft. De hond kan goed overweg met kinderen.
Wanneer u deze unieke briljante vertoning en de mooie mix van vaardigheid, behendigheid en ... communicatie tussen paard en mens ziet, zult u betoverd worden met de muziek en de bewegingen. U zult in een wereld van verbeelding en betovering terecht komen ..... de wereld van De Dansende Paarden.
Let op het majestueuze van deze voortreffelijk opgeleide paarden tegen de achtergrond van de Dansende Wateren. De fascinerende schoonheid en de synchronisatie van het spectaculair verlichte Dansende Water zullen uw adem weg nemen!
Zonder enige verdere uitleg ...Leun even achterover en geniet van de unieke verbazingwekkende prestaties van deze sterren "The world of The Dancing Horses "... ! !Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet evenwel het liedje in de linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te zetten hé ! !
Veel liefs ....dancing hugs ... euh ..hiii ...Miryam
Fenneks kunnen met wat aandacht wel als huisdier worden gehouden
Fenneks kunnen met wat aandacht wel als huisdier worden gehouden
De fennek is de kleinste van alle vossen, met de grootste oren van alle vossen, tot 15 cm lang. De oren worden gebruikt voor het op het gehoor lokaliseren van prooi en kunnen door hun grote oppervlak warmte helpen afstaan. Hij is 25 tot 49 cm groot en zijn staart is 20 tot 30 cm lang. De staart eindigt in een zwart puntje. Het dier weegt 1 tot 1,5 kg en kan zo'n 12 jaar oud worden. De fennek leeft in groepjes van soms wel 10 dieren. De fennek heeft een witte buik en meestal een abrikozenkleurige tot tot geelbruine rug. Ze zijn erg schuw. Fenneks zijn hondachtigen en hijgen dus ook als ze het warm hebben.
Menu: Insecten, knaagdieren, schorpioenen, eieren, hagedissen, hazen, slangen, spinnen, vis, vogels, vruchten en zaden. Bheeeeekes ... hiii ... dames ... wagen wij er ons aan ... hiii ...Ziehier een prachtig lief filmpje ... dit Fennikske loopt wat verloren tussen de kittens ... wel snoezig om zien ... en zo euh ... schattig ... ! Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet eerst het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
Fenneks kunnen met wat aandacht wel als huisdier worden gehouden. Dit is in Nederland althans voor wildvangdieren niet toegestaan; bij nakweek moet men dit kunnen aantonen. Ze kunnen erg tam worden en zijn dan ook vriendelijk tegen vreemden.
Ze kunnen leren op een bak te gaan. Hun dag-nachtritme zullen ze enigszins aanpassen aan hun baasje. Ze gedijen op een zeer eiwitrijk dieet kattenbrokken, liefst aangevuld met insecten zoals meelwormen; ze zijn vatbaar voor de meeste hondenziekten en dienen daartegen ook te worden gevaccineerd. Ze zijn erg actief en hebben veel beweging nodig. Worden ze buiten in een kennel gehouden dan moet het hek voldoende hoog zijn en ook onder de grond doorlopen om rekening te houden met hun graafneigingen. Een ontsnapte fennek is zeer moeilijk te vangen als hij niet wil.
Katherders ...een beroep met veel toegave en liefde ... !
Katherders ...een beroep met veel toegave en liefde ... ! ! Hoe zou het zijn om duizend katten een ranch te laten runnen ... ? John O' Hagan zijn ranch helpt ons dat te visualiseren. John, die met het Fallon Creatieve team werkt, wierf echte cowboys aan en gebruikte echte katten en nam hen allen mee naar de Tejon Ranch, 70 mijl ten noorden van Los Angeles.
Het script kwam grotendeels uit de geïmproviseerde spitsvondigheden van de cowboys, die vee laten verplaatsen door katten.De man hier rechts ismijn overgrootvader. Hij is de eerste katherder in onze familie.Het hoeden van katten: Laat om het even wie ... u niet vertellen dat het gemakkelijk is.Om het even wie er kan vee hoeden. Het samen houden van tienduizend half wilde kortharigen, dat is totaal een ander zaak.Een katherder is waarschijnlijk het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan.
Ik werd hier deze morgen geraakt door een kat en als u zijn gezicht bekijkt, het is in stukken gereten. U ziet wel filmpjes, hoort verhalen - het is zo van .maar ik beleef werkelijk een droom. Niet iedereen kan doen wat wij doen.Ik zou niets anders willen doen.Het is geen gemakkelijke job maar wanneer u een kudde in een stad brengt en u niet één van hen is verloren, is er geen enkel ander gevoel in de wereld zo onbeschrijflijk ! !In zekere zin is het dit wat wij doen ... ! !
Ha ... prachtig mooi om zien ... is echt iets unieks ... hmm ... voor de kijklustigen onderjullie vergeet het muziekje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé .... enjoy it ...
De duitse dog ... een toonbeeld van energie, wilskracht en majesteit ... ! ! !
De duitse dog ... een toonbeeld van energie, wilskracht en majesteit
Over de duitse dog, zoals wij die tegenwoordig kennen, valt nog wel het één en ander te vertellen. Om te beginnen zijn naam en hoe hij daar aan gekomen is. Wij gaan terug naar het jaar 1870 toen in Denemarken de dog vrij veel voorkwam, zowel in het lichte als zware type. Men gebruikte deze honden voor de jacht op grof wild: beren, wilde zwijnen, wolven, enz. Het spreekt vanzelf dat de denen de bij hen voorkomende dog deense dog gingen noemen en dit tot vandaag de dag nog doen.
Toen deze deense dog in Duitsland geïmporteerd werd, begonnen de duitsers deze hond te perfectioneren door de dog te kruisen met windhonden waardoor het type minder plomp en eleganter werd. Zij kwamen tot een standaardtype en veranderden de naam in duitse dog. Deze naam werd enkele jaren later ook door ons land overgenomen. De strijd om de naam van het ras tussen Denemarken en Duitsland heeft tot veel verwarring onder de mensen geleid. Er zijn mensen die menen dat een zwart-wit gevlekte dog een deense dog is en een geel gestroomde of een blauwe dog een duitse dog. De kleurvariëteit heeft echter niets met de naam te maken en in Nederland noemen wij deze dog dus duitse dog.
Deze indrukwekkende hond geeft de meeste mensen een gevaarlijke en angstaanjagende indruk. Toch is de Duitse Dog van nature uit helemaal geen vechtersbaas. Hij is heel gehecht aan zijn gezin en slooft zich tot het uiterste uit om zijn baas te plezieren. Hij is erg vriendelijk en een echte vriend en beschermer voor eigen kinderen. Hij wil graag bij alles betrokken worden en is niet geschikt om ganse dagen alleen te zitten. Ziehier het prachtig filmpje ... een betwisting tussen groot en klein ...hiii ... super datte ... ! !Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet eerst het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
De duitse dog in actie is een toonbeeld van energie, wilskracht en majesteit. Hij heeft een krachtige lichaamsbouw en straalt trots, kracht en elegantie uit. Hij is de Apollo onder de hondenrassen.
De duitse dog valt direct op door zijn imposante hoofd. Van nature heeft de duitse dog grote hangoren. Deze werden vroeger (en in sommige landen gebeurt dat nog steeds) op een leeftijd van ongeveer 7 weken gecoupeerd. In Nederland is het sinds 1991 verboden om de oren van een hond te couperen. De uitdrukking van de duitse dog is, mede door zijn grote hangoren, zachtmoedig en melancholiek. De voornaamste karaktereigenschappen van de duitse dog zijn de grote waakzaamheid en opmerkingsgave, de goedaardigheid en de aanhankelijkheid.
De duitse dog is een imponerende hond. Zijn forse voorkomen dwingt ontzag af en het beschermen is hem aangeboren. Van nature is de duitse dog bereid om zijn huisgenoten te verdedigen. Onrecht kan hij moeilijk verdragen. De duitse dog is vriendelijk van karakter. Door zijn rustige, bijna statige houding, is het een ideale huishond die, ondanks zijn grootte, praktisch in ieder huis kan worden gehouden. Bovendien is zijn liefde voor en geduld met kinderen bewonderenswaardig.
Veel liefs ... bewonderingswaardige groetjes ... Miryam
De Pinto .... paarden met een gevlekte vacht ... !
De Pinto .... paarden met een gevlekte vacht ... !
De Pinto stamt af van de paarden met gevlekte vacht die NoordAmerikaanse indianen ontvreemdden bij de conquistadores. Zijn naam heeft hij te danken aan een Spaans woord, 'pintado', wat 'geverfd' betekent. Een Pinto karakteriseert zich beter aan de hand van zijn kleur en niet zozeer door zijn bouw.
Gewoonlijk is het een stevig gebouwd, krachtig paard dat gedurende lange tijd inspanningen kan leveren. De vacht van de Pinto kan worden onderverdeeld in twee groepen: de 'overo' (witte vlekken op een gekleurde ondergrond) en de 'tobiano' (wit met vlekken in verschillende kleuren, behalve zwart).
De Pinto werd nog niet zolang geleden erkend als ras en dan nog maar alleen in de Verenigde Staten. Dit spectaculaire paard heeft soepele, losse gangen en gewoonlijk is het bijzonder comfortabel. Het bezit een korte, dunne staart. Wellicht ontstond die door selectief fokken om niet te blijven hangen aan de struiken en doornen van de ongerepte vlakten in de VS.
Ziehier het prachtig opgevoerde humoristisch optreden van Tommy Turvey hiii... opgepast voor een broekscheurlingske hiii ... spektakel verzekerd ! Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet evenwel het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... Just have fun ...met een knipoogje naar ... euh ... fun ... hiii ... enjoy it ...! !
Veel liefs ... met of zonder een scheurlingske ...hiii ... knuff Miryam
Nova Scotia Duck Tolling Retriever, of kortweg de " Toller " genoemd ... ! !
Nova Scotia Duck Tolling Retriever, of kortweg "Toller"
Wat is een Toller ... ? Tollers zijn als de andere retrievers in die zin dat het echte gezelschapshonden zijn en gemakkelijk te trainen, maar omdat het energieke honden zijn hebben ze behoefte aan veel beweging. Daarbij moet worden gedacht aan meerdere wandelingen per dag, waarbij tenminste een wandeling van een uur moet zitten, waarin de hond los kan rondrennen. Op voorwaarde dat in die laatste behoefte wordt voorzien is de Toller een prachtige huishond. De Toller is een slimme hond die snel en graag leert.
Steeds meer eigenaren komen tot de conclusie dat de Toller, naast de jacht en apporteren, ook uitermate geschikt is voor andere trainingen, zoals Obedience en Behendigheid. De natuurlijke wil om te apporteren en zijn speelsheid zijn noodzakelijk voor de "tolling" eigenschap. Zoals ook van "voorstaan" bij staande honden kan worden gezegd, geldt dat de "tolling" eigenschap erfelijk bepaald is en niet of nauwelijks kan worden aangeleerd. De honden hebben een intens en natuurlijk plichtbesef. Met jonge honden moet worden getraind, maar het opbouwen van een hechte relatie door de kinderen balletjes te laten weggooien, die de Tollers steeds weer met plezier zullen gaan halen, is ook trainen.
De mensen in Nova Scotia spreken ook niet van werken met de hond maar van "playing the dog". Andere eigenaren zeggen dat het apporteer-maniakken zijn. "Als ooit iemand een balletje weggooit blijft de Toller hem net zolang terugbrengen totdat de arm van deze ongelukkige eraf valt". Er is een verhaal bekend van een Toller die steeds zijn balletje meeneemt naar de top van een heuvel om hem daar te laten vallen. Vervolgens loopt hij er hard achteraan in een poging het balletje te pakken te krijgen voordat het beneden is. Dit spelletje kon zich uren lang herhalen.
Jha hmm ... hier dus een prachtig fenomenaal filmke in verband met een love story... het geheel is prachtig mooi ingekleed met hmm sensueel muziek.... hiii .... In de hoofdrol spelen Amber & Raiko ! ! Voor de kijklustigen .... gelieve eerst het liedje in linkerkolom uit te zetten ! ! Enjoy this ... true ... love story ...just the ritmhe of live ....prachtig mooi om zien ... met een knipoog naar euh ... liefde ...! !