Deze vrouw loopt de wereld rond voor de strijd tegen borstkanker. Via verschillende sites kan ze haar strijd voortzetten.Dus,neem haar mee naar jouw site om haar daar verder te laten lopen.... xxx thnks!Graag stel ik je twee ontzettende lieve dames voor die onovertreffelijk met de ziekte omgaan ...neem ook eens een kijkje op hun blog ...waar echte vriendschap waarlijk troef staat !! http://anita-angele.skynetblogs.be
Onze Leonberger Dolcé (zachte) is een echte dier/ en mensenvriend ... hij was kind aan huis ... !Met veel pijn in t hart is hij zachtjes van ons heen gegaan ...
Op foto Dolce met Wim (zoon),2 dagen voor hij heen ging !!
De Highland Pony is één van de twee inheemse rassen van de Schotse hooglanden en eilanden. Gedurende vele eeuwen heeft het ras zich aangepast aan het veranderende en vaak barre klimaat en de leefomstandigheden van Schotland.
De wintervacht bestaat uit een laag sterk, dasachtig haar over een zachte, dikke onderlaag, die dit ponyras geschikt maakt het hele jaar buiten te verblijven
En wat hij van zijn Keltische voorvaderen geërfd heeft, is vandaag nog volop zichtbaar. DNA-onderzoek heeft ten andere aangetoond dat hij, zoals enkele zeldzame andere paardenrassen, een zeer hoge graad aan oorspronkelijke zuiverheid overgehouden heeft. De afzondering in het ruwe klimaat van zijn Schotse vaderland is daar wel de verklaring voor, evenals voor de adel van zijn atletisch lichaam. Onder zijn strakke huid lijken de sterke spieren en de droge gewrichten als gebeiteld.
Andere kenmerken: een harmonische bouw, een sterke en gewelfde hals, een korte rug en krachtige lenden, wapperende manen en een zijdeachtige beharing. Stokmaat tussen 1,32 m en 1,47 m. De toegelaten kleuren zijn grijs, zwart, izabel en baai. Aalstreep en zebrastrepingen op de benen en zeer goede voeten.
Uitzonderlijk degelijk en mooi, krachtig en polyvalent, zelfbewust en trots, open en vriendelijk, zachtmoedig en leergierig: met zo'n karakter is de Highland Pony een haast spreekwoordelijk mensvriendelijk ras. Maar nooit onderdanig, want hij is en blijft een nobel paard. Misschien is het wel daarom dat de Britse koningin er in Balmoral een stoeterij van Highland pony's op na houdt.
Ik neem u effe mee naar de prachtige streek " de Scotland Highlanders " met deze prachtige viervoeter " De Highland pony ...!!Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken .... !!
Zoals alle juwelen, is het aantal Highland pony's echter beperkt. Wereldwijd vindt men er amper een vijfduizendtal en elke eigenaar ziet zijn Highland pony werkelijk als een waardevol bezit, waarop hij terecht trots is. In België bleef het ras lange tijd omzeggens onbekend: de allereerste Highland pony werd pas in 1992 ingevoerd. Dit ras is dan ook amper te vinden en niet bepaald goedkoop.
Een lapjeskat is een kat die wordt gekenmerkt door een vacht met drie kleuren: wit, ros en zwart. Deze kleuren kunnen als grotere vlekken optreden, en de vacht van de kat ziet er dan uit als een soort lappendeken. Ook fijnere verdelingen komen voor, waardoor de kleuren bijna een menging vormen
Kleurgenen De kleur wit wordt door een bepaald gen veroorzaakt dat ervoor zorgt dat katten witte haren, vaak tot vlekken geconcentreerd, in hun vacht hebben. Waar dit gen niet actief is, wordt een kleur waargenomen.
Er bestaat echter geen gen dat codeert voor drie kleuren tegelijk: wit, zwart en ros. Wel bestaat er een gen dat de keuze voor ros (een geelachtig rood) bepaalt, en een gen dat kiest voor zwart. Deze genen zijn gekoppeld aan het X-chromosoom.
Ziehier spelende kittens ....vergeet het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens het filmpje te bekijken ... knipoogje ... ! !
Vrouwtjes hebben van dit X-chromosoom twee exemplaren, en dit verklaart waardoor de twee kleuren ros en zwart naast elkaar voorkomen. In het kattenembryo wordt na verloop van tijd van ieder paar X-chromosomen er één inactief; het actieve chromosoom bepaalt nu de kleur.
Deze kleurfactoren zullen vaak geclusterd optreden; vele gelijksoortige chromosomen naast elkaar veroorzaken dan een kleurvlek, hetzij zwart, hetzij ros.
Geslacht Lapjeskatten zijn vrijwel altijd vrouwelijk; ze hebben immers twee X-chromosomen nodig. Toch is 10% van de lapjeskatten mannelijk. Dit wordt veroorzaakt door erfelijke afwijkingen, en zo'n mannelijk exemplaar is vaak onvruchtbaar.
Hondenhoest Voorkomen is beter dan genezen ... !!!
Hondenhoest !!! Voorkomen is beter dan genezen ...
Wat is kennelhoest Kennelhoest is een zeer besmettelijke infectie aan de voorste luchtwegen van de hond. Met voorste luchtwegen worden de luchtpijp en hoofdvertakkingen naar de longen bedoeld. Kennelhoest uit zich door een droge, harde hoest. Ook kunnen lange hoestbuien voorkomen die gepaard gaan met kokhalzen of braken. De 'echte' kennelhoest wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren: virussen, bacterien en stress. De balangrijkste verwekkers zijn de bacterie Bordetella bronchiseptica en het parainfluenzavirus. Het hoesten kan soms wekenlang aanhouden met als risico dat het chronisch wordt of dat longontsteking als complicatie kan optreden. Met name pups of oudere en zwakke dieren hebben hier een grotere kans op.
Hoe krijgt mijn hond kennelhoest Hoewel de naam dat wel doet vermoeden, wordt kennelhoest niet alleen in kennels overgedragen. Eigenlijk op alle plaatsen waar honden samenkomen (pensions, asiels, shows. hondenscholen,) leveren gevaar op voor uw hond. Kennelhoest wordt overgedragen van hond op hond via minuscuul kleine druppels in de lucht of via direct contact, zoals neus tegen neus.
Behandeling van kennelhoest Als behandeling direct bij de eerste verschijnselen plaatsvindt, is er een grote kans op succes. Als er te lang wordt gewacht, kan de hoest echter chronisch worden of zich zelfs ontwikkelen tot een longontsteking. De behandeling is doorgaans met antibiotica en daarnaast aanvullende ondersteunende therapie (bv. hoestsiroop).
Wat kunt u zelf doen Goede verzorging van de patient en situatie vermijden die hoesten kunnen veroorzaken (goede ventilatie in een warme omgeving, goede en vooral zachte voeding, prikkelende stoffen zoals stof en rook vermijden, blaffen voorkomen, uitlaten met een tuigje of snuitband om geen druk op de luchtpijp uit te oefenen).
Ziehier een prachtig mooi samengesteld filmpje allerlei .... spelende , werkende honden , puppie's , water ,...... humor ..... ! Vergeet evenwel het muziekje boven aan t blog niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken é ...
Bordetella, of hondenhoest, veroorzaakt een aanhoudende, droge hoest die bijzonder besmettelijk is. Bij Bordetella hebben we te maken met een virus en een bacterie, Bordetella bronchiseptica de bacterie.
Bronchitis en longontsteking treden in minder dan 20% van de gevallen op en de meeste honden genezen binnen één tot vier weken. Huismiddeltjes kunnen helpen tegen de droge hoest, maar er is geen geneesmiddel; de hond moet 't uitzieken. Vaccinatie biedt geen gegarandeerde bescherming tegen hondenhoest, maar biedt wel bescherming tegen het meest voorkomende virus dat deze ziekte veroorzaakt.Voorkomen is beter dan genezen .
Als uw hond regelmatig in contact komt met andere honden kunt u hem/haar het beste laten vaccineren met Nobivac® KC. Dit is een neusenting, dat wil zeggen dat er enkele druppels van een vloeistof in een neusgat worden gedruppeld. Dit werkt snel en geeft gedurende een jaar bescherming tegen kennelhoest. http://www.dierenklinieklemmer.nl)
Voorkom uitdroging bij je paard met warm weer ....
Voorkom uitdroging bij je paard met warm weer ...
Water is van levensbelang. Slecht of te weinig water drinken kan bij paarden tot gezondheidsproblemen leiden, want water is onmisbaar voor allerlei processen in het paardenlichaam. Bij warm weer is het belangrijk goed in de gaten te houden hoeveel je paard drinkt, omdat het gevaar van uitdroging op de loer ligt.
Warm weer Hoeveel paarden dagelijks drinken hangt af van hun ras, lichaamsgewicht, voeding, klimaat en inspanning. Niet-werkende paarden hebben voldoende aan 25 liter per dag. Bij hogere temperaturen stijgt deze vochtbehoefte behoorlijk. Bij extreme hitte en een lage luchtvochtigheid neemt het paard ongeveer 20 keer per dag water op, het meest in de namiddag.
Uitdroging Paarden kunnen een tijdelijk voedseltekort over het algemeen goed doorstaan, maar dit geldt niet voor een langdurig tekort aan vocht. Een droogt vrij snel uit als het niet over water beschikt. Gevolgen van uitdroging (dehydratie) zijn een afname van de celdruk in de cellen, een verminderde stofwisseling en het stoppen van de speekselproductie waardoor verstoppingen kunnen optreden. Ernstige uitdroging leidt tot het afsterven van cellen en organen met de dood als gevolg.
Om te controleren of je paard een vochttekort heeft is de toestand van de paardenhuid een goede graadmeter. Je neemt een stuk huid van de hals en trekt dit even in een plooi. Trekt de plooi snel weer recht, dan is de huid voldoende elastisch en zijn de huidcellen van voldoende vocht voorzien. Duurt het langer dan een paar seconden voordat de huid zich weer glad trekt, dan is het proces van uitdroging in gang. Het is verstandig om dan contact op te nemen met je dierenarts.
Sportpaarden Paarden die dagelijks een goed uur werken en een rantsoen hebben van hooi en krachtvoer, drinken dagelijks ongeveer 50 liter. Soms willen paarden op concours moeilijk drinken. Je kunt het drinken oefenen door telkens dezelfde emmer te gebruiken als je water geeft en deze emmer ook te gebruiken op concours. Drinken uit een emmer is dan niet vreemd meer voor het paard. Ook kun je een scheutje diksap door het water doen om het een zoete smaak te geven. Ook dit moet je van tevoren eerst thuis proberen, om te kijken of het paard het echt lekker vind
Ziehier een prachtig zomers tafereeltje ... kijk en geniet ervan ...heerlijk...Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken !
Oude paarden Net als bij mensen zijn er paarden die veel drinken en paarden die weinig drinken. Vaak drinken paarden ouder dan twintig jaar te weinig. Bij deze paarden werken de dorstreceptoren minder goed, zodat de dieren geen normaal dorstgevoel meer hebben, het risico op uitdroging is dan groter. Oude paarden moeten daarom met zorg worden gecontroleerd. Wanneer je een te lage vochtopname opmerkt, kun je het dier slobber, bieten of wortelen geven om het vochtgehalte op peil te houden.
De Turkse Angora is het oudste langhaar raskat van de wereld
De Turkse Angora is het oudste langhaar ras van de wereld. Vreemd als je dan vandaag de dag ziet dat alle rassen die afstammen van de Turkse Angora (de Pers, de Maine Coon en de Noorse Boskat bijvoorbeeld) de Turkse Angora in populariteit zijn voorbij gestreefd.
Geschiedenis De Turkse Angora was rond 1700 erg geliefd aan het Franse hof en menig edelman beschouwde het als een eer als hij zo'n witte langharige kat kon bemachtigen. Kooplieden en kruisridders hadden deze katten meegenomen uit Turkije. Europese kolonisten namen eeuwen later hun eigen Europese katten mee naar Amerika en Canada. De Turkse Angora was, via de Vikingen, al aanwezig.
Met een kleurtje In het begin hield men zich alleen bezig met de fok van de witte Turkse Angora. Gekleurde dieren werden als een foutje aangemerkt. Gelukkig heeft men ingezien dat ook de gekleurde dieren wel degelijk Turkse Angora's zijn, vandaar dat nu ook alle natuurlijke kleuren worden erkend. Dit zijn zwart, blauw, rood, crème en schildpad en verder de effen of diverse tabby-patronen. Ook zilver hoort tot de mogelijkheden en dit alles met of zonder wit.
Ziehier een supper schattig en lief filmpje van een kitten die met zijn beste maatje wil spelen ... op een prachtig muziekdeuntje naar voor gebracht ... Vergeet het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten voor je dit aanklikt hé ... !
Sierlijk verschijning De Turkse Angora is een sierlijke, oosterse gebouwde halflanghaar-kat. Een zijdeachtige vacht, iets dat vooral bij de gekleurde dieren erg opvalt, een pluimstaart, een broek en een op het lijf wat langere vacht met kraag.
Tot op hoge leeftijd zijn ze speels en blijven ze nieuwsgierig. Kortom een echte kroelkat. Meestal kiest de Turkse Angora een favoriet uit, en hij of zij zal dat merken ook. Zij of hij wordt overladen door attenties, knabbelen aan je oor of tenen, op je schouder gaan zitten en er niet meer af willen. Ze helpen mee de krant lezen, en met een beetje pech gaan ze ook mee in bad of onder de douche. Het zijn wel praters, maar geen zeurders. Andere kattenrassen verdragen ze goed, ook honden zijn meestal geen probleem.Al met al een is de Turkse Angora een gezond natuurras dat erg op mensen is gericht. Bedenk echter dat het geen kat is die alleen maar mooi ligt te zijn; het is een intelligente en speelse kat. Een kat ook die - als hij aandacht wil - dat opeist, goedschiks of kwaadschiks. En die aandacht krijgt hij gegarandeerd.
Hoe wordt het apporteren leuk voor je hond ... ! !
HAAL HEM ZELF MAAR... ! Heb jij ook zo'n hond die je met opperste verbazing staat aan te kijken als je een leuk speeltje voor hem weggooit ? Of een hond die wel een speeltje ophaalt, maar het vervolgens heel hebberig voor zichzelf houdt ? Oorzaak hiervan kan zijn dat de hond niet gestimuleerd is, het nooit geleerd heeft ! Hoe kun je dit voorkomen? Stimuleren en heel veel oefenen ... ! !
Zo wordt een speeltje leuk: Er zijn honden die niet weten wat ze met een speeltje aan moeten. Sommige honden houden er gewoon minder van dan andere om iets in hun mond te nemen. En er zijn honden die in hun jeugd nooit speeltjes hebben gehad en spelen gewoon nooit geleerd hebben. Zaak is uit te vinden of ze echt nergens om geven: vaak blijkt een hond wel geïnteresseerd te zijn in een speciaal speeltje dat hij gewoon nog niet had. Er zijn honden die van een piepbeest houden,' of van een zacht speeltje van zeemleer. Of van een rubberbal met belletje. Of een hal aan een touwtje. Of van een frisbee. En er zijn honden die alleen maar pluchen speelgoed waarderen.
Hier een prachtig voorbeeld hoe je je hond eventueel kunt stimuleren , let wel ,hier word ook het pakwerk gestimuleerd .... vergeet evenwel het filmpje bovenaan t logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken !
Probeer eerst verschillende dingen en neem dat speeltje - liefst twee - waar hij wel enige interesse voor had. Lukt het helemaal niet, knoop dan zijn favoriete hapje in een oude sok en hang die ergens op. Moedig de hond aan eraan te ruiken en te trekken. Geef steeds een andere sok. Als je hond enthousiast wordt als je zijn sok ergens ophangt is het tijd om het spel te veranderen: nu houdt je de sok vast en moedigt de hond aan om eraan te trekken. Gaat dat eenmaal enthousiast, dan is het moment van apporteren aangebroken. De hond is genoeg gemotiveerd om de sok te leren apporteren. Gebruik dus de sok of zo'n speeltje waar hij uiteindelijk toch interesse voor bleek te hebben.
Je hond vindt een speeltje leuk: Als je hond een speeltje naar je toe brengt, neem je dat aan, geef wat lekkers en gooi het weer weg. Dat is vrij simpel, zo'n hond zal makkelijk leren apporteren. In feite kan hij het al, alleen nog niet op verzoek. Herhaal het spel en breek het af als de hond nog enthousiast is. Het kan ook zijn dat de hond met het speeltje bij je terugkomt, maar het niet afgeeft.
Geen nood. Eerst probeer je hem te bewegen het voorwerp te ruilen voor een heel smakelijk hapje. Als dat lukt, gooi het speeltje dan weer voor hem weg. Een hapje in ruil voor een speeltje en dan het speeltje weer terug, dat is zo'n slechte ruil nog niet. Je kunt in plaats van wat lekkers ook een ander speeltje nemen waar de hond dol op is. Geeft hij je het ene, dan beloont jij hem met 'goed' en gooit het andere voor hem weg.
Resumerend. Met de nodige inspanning en een positieve beloning is het mogelijk vrijwel iedere hond te leren apporteren. Apporteren is niet alleen een enig spel voor baas en hond voor de rest van zijn leven, maar tevens een heel prettige manier om probleemgedrag weg te trainen. Een hond leren apporteren is dus echt zinvol.
De Azteca .....zijn meer geïnteresseerd in mensen dan in andere paarden ......
De Azteca ...zijn meer geïnteresseerd in mensen dan in andere paarden !!
De Azteca is een ras dat zeer recent is 'gefokt', vanaf 1972 is er in Mexico weer serieus met de fok begonnen.In 1992 werd de International Azteca Horse Association opgericht om te waken over het succes en de ontwikkeling van het ras.Op dit moment zijn ongeveer 1000 paarden geregistreerd bij deze internationale assiociatie
Maar de wortels van het ras gaat veel verder terug: de fokkers van de Azteca geloven dat ze terugkruisen op de Spaanse paarden die eeuwen geleden met de Spaanse veroveraars ("Conquistadores") naar Mexico en de VS toekwamen.
Deze paarden werden al eeuwenlang gefokt voor het werk met kuddes koeien en voor de stierengevechten en hadden dus een zeer goede cow sense (De aanleg van het paard om te beoordelen wat runderen gaan doen.
Het paard moet sneller kunnen denken en bewegen als de koe. .) ..
Onder andere die eigenschap hebben ze doorgegeven aan de Quarter Horses. Door terug te fokken met Spaanse Paarden hopen de fokkers van de Azteca een paard te fokken met betere cow sense dan een quarter, en bovendien de veelzijdigheid en het losse van het andalusische paard te behouden.
Ziehier een spectaculair filmpke à la Mexicana .. amaai zo prachtig ... ruiter in kwestie is de alom bekende zanger Joan Sebastiaan ... die met paard en zang zijn optredens op de voorgrond brengt !! vergeet eerst het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... enjoy it ...smile !!
De Azteca word voor verschillende doeleinden gebruikt. Ze kunnen onder zadel elke tak van de paardensport lopen !
Ze zijn zelfs instaat een goede prestatie te kunnen leveren op wedstrijden en hebben zelfs genoeg kracht om licht trekwerk te doen. Maar de reden dat ze gefokt zijn is toch vooral het werken met koeien op de ranches, of de cutting sport.
De Azteca heeft een uitmuntend temperatment. Ze zijn rustig, energiek, intelligent en gewillig. Bovendien zijn het zeer sociale paarden die soms zelfs meer geïnteresseerd zijn in mensen dan in andere paarden en een zeer sterke band met hun ruiter kunnen ontwikkelen.
In 1961 werd er in Schotland in een nest boerenkatjes spontaan een wit kit met gevouwen oren geboren. Het kitten, een katertje, kreeg de naam Snowball en zijn bestaan wekte al snel de interesse van kattenfokkers. Met behulp van geschikte huiskatten en Britse Korthaarkatten werd de bijzondere mutatie die voor het gevouwen oor verantwoordelijk was in een nieuw ras vastgelegd onder de naam Scottish Fold.
De factor die de gevouwen oren van de kat veroorzaakt, vererft dominant. Helaas is gebleken dat het gen niet alleen de grappige gevouwen oortjes veroorzaakt, maar ook kan leiden tot afwijkingen in aan het kraakbeen op andere plaatsen in het lichaam, vooral wanneer beide ouders gevouwen oren hebben. Onder andere om deze reden trok de Engelse overkoepelende organisatie destijds de aanvankelijk gegeven voorlopige erkenning weer in. Intussen waren er echter diverse Folds naar Amerika geexporteerd en daar wordt het ras nog steeds gefokt.
Omdat het gen in homozygote vorm tot afwijkingen kan leiden, worden er nooit twee katten met gevouwen oortjes met elkaar gekruist. Men gebruikt hiervoor katten met staande oren uit Foldlijnen, American Shorthairs of Britse Korthaarkatten. Uiteraard bleven ook de halflanghaarversies niet uit, die Highland Fold genoemd worden
Zierhier een prachtige documentaire van de Highland Scottish Fold ... hun afkomst , hoe speels ze wel zijn ...etc !! Vergeet het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... !
Karakter Het is een vriendelijke kat met een gelijkmatig humeur. Ze zijn overwegend rustig, al kunnen ze een spelletje op zijn tijd wel waarderen, ze gaan goed om met andere katten en ook de omgang met honden geeft zelden problemen, op voorwaarde dat ze als jonge kitten al op een positieve manier met honden hebben kennisgemaakt. Ze zijn niet snel uit hun doen, ook in drukke gezinnen voelen ze zich prima op hun gemak. Ze zijn uitstekende speelkameraadjes voor kinderen.
Scottish Folds zijn verre van luidruchtig, ze gebruiken hun zachte stem niet veel. Hoewel ze graag aangehaald en geknuffeld worden, dringen ze zich niet tot vervelens toe op. Ze stellen gezelschap op prijs, maar ze kunnen ook goed een dagje alleen blijven.
De Duitse dog toonbeeld van energie, wilskracht en majesteit ...
De Duitse dog toonbeeld van energie, wilskracht en majesteit
Over de duitse dog, zoals wij die tegenwoordig kennen, valt nog wel het één en ander te vertellen. Om te beginnen zijn naam en hoe hij daar aan gekomen is. Wij gaan terug naar het jaar 1870 toen in Denemarken de dog vrij veel voorkwam, zowel in het lichte als zware type. Men gebruikte deze honden voor de jacht op grof wild: beren, wilde zwijnen, wolven, enz. Het spreekt vanzelf dat de denen de bij hen voorkomende dog deense dog gingen noemen en dit tot vandaag de dag nog doen.
Toen deze deense dog in Duitsland geïmporteerd werd, begonnen de duitsers deze hond te perfectioneren door de dog te kruisen met windhonden waardoor het type minder plomp en eleganter werd. Zij kwamen tot een standaardtype en veranderden de naam in duitse dog. Deze naam werd enkele jaren later ook door ons land overgenomen.
De strijd om de naam van het ras tussen Denemarken en Duitsland heeft tot veel verwarring onder de mensen geleid. Er zijn mensen die menen dat een zwart-wit gevlekte dog een deense dog is en een geel gestroomde of een blauwe dog een duitse dog. De kleurvariëteit heeft echter niets met de naam te maken en in Nederland noemen wij deze dog dus duitse dog.
Deze indrukwekkende hond geeft de meeste mensen een gevaarlijke en angstaanjagende indruk. Toch is de Duitse Dog van nature uit helemaal geen vechtersbaas. Hij is heel gehecht aan zijn gezin en slooft zich tot het uiterste uit om zijn baas te plezieren. Hij is erg vriendelijk en een echte vriend en beschermer voor eigen kinderen.
Hij wil graag bij alles betrokken worden en is niet geschikt om ganse dagen alleen te zitten. Ziehier het prachtig filmpje ... een betwisting tussen groot en klein ...hiii ... super datte ... ! !Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet eerst het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
De duitse dog in actie is een toonbeeld van energie, wilskracht en majesteit. Hij heeft een krachtige lichaamsbouw en straalt trots, kracht en elegantie uit. Hij is de Apollo onder de hondenrassen.
De duitse dog valt direct op door zijn imposante hoofd. Van nature heeft de duitse dog grote hangoren. Deze werden vroeger (en in sommige landen gebeurt dat nog steeds) op een leeftijd van ongeveer 7 weken gecoupeerd. In Nederland is het sinds 1991 verboden om de oren van een hond te couperen.
De uitdrukking van de duitse dog is, mede door zijn grote hangoren, zachtmoedig en melancholiek. De voornaamste karaktereigenschappen van de duitse dog zijn de grote waakzaamheid en opmerkingsgave, de goedaardigheid en de aanhankelijkheid.
De duitse dog is een imponerende hond. Zijn forse voorkomen dwingt ontzag af en het beschermen is hem aangeboren. Van nature is de duitse dog bereid om zijn huisgenoten te verdedigen. Onrecht kan hij moeilijk verdragen. De duitse dog is vriendelijk van karakter. Door zijn rustige, bijna statige houding, is het een ideale huishond die, ondanks zijn grootte, praktisch in ieder huis kan worden gehouden. Bovendien is zijn liefde voor en geduld met kinderen bewonderenswaardig.
Een goede Arabo-Fries moet er uitzien als een mooie moderne Fries ......
Een goede Arabo-Fries moet er uitzien als een mooie moderne Fries ...
Een goede Arabo-Fries moet er uitzien als een mooie moderne Fries, maar met een versterkt hart en longen van de beste Arabier. Karakter moet ook als een Fries zijn, maar gevoeliger voor hulpen
(Hulpen zijn door de mens, in logisch verband met het wezen van het paard uitgedachte en door het paard aangeleerde tekens, waarmee de mens zijn wil aan het paard kenbaar kan maken. Het besturen van het paard vindt plaats door middel van zit- en gewichtshulpen, de kuithulpen en de teugelhulpen.
Een goede Arabo-Fries heeft slechts 10-20% Arabisch bloed met voor de rest alleen Fries bloed.Een uitstekend gebruikspaard dat alle goede kenmerken van beide rassen heeft: het goede en zachte karakter, de samenwerkingsgeest, de uitstraling en de typische bewegingen van een Fries, maar met flexibiliteit, flink uithoudingsvermogen, meer hart- en longcapaciteit en snel recuperatievermogen.
De gangen willen we minder extreem hoog als bij Friezen, meer economische bewegingen - zowel in stap, draf en galop, waarbij ook veel souplesse getoond wordt, zodat goed geschakeld kan worden tussen verzamelde, arbeids en gestrekte gangen.
De paarden moeten ook voldoende gevoelig zijn voor de hulp van de menners/ruiters. Alerte, onderdanige paarden, zeer handelbaar, met een sportief potentieel gelijk aan andere rassen, maar een stabieler karakter.
Hier een prachtig staalke van een clinic gebracht door Peter Spahn ( met welliswaar één van zijn Friezen ), weet dat paarden volledig opgaan in t muziek en dat ze het een pretje vinden om afwisselend te poseren ... knipoogje !! Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... !! Just enjoy .... !!
Veel moderne Friezen zijn erg nerveus. Lang niet alle Friese paarden van tegenwoordig hebben nog een volledig beheerst en constant, betrouwbaar karakter en de werkwilligheid laat nog vaker te wensen over.
Katten en grote hitte ...Het is zomer! De zon en de warmte zijn er weer. Dat is leuk voor u en uw kat, die zich graag in de zon nestelt om van de heerlijke warmte te genieten. Maar als het kwik tot extreem hoge temperaturen stijgt, wordt de warmte een vijand van de kat Katten en grote hitte ... !!
Als hun lichaamstemperatuur te hoog wordt, moeten katten hijgen om de warmte naar buiten te werken. Ze kunnen namelijk niet transpireren zoals mensen dat doen: ze kunnen een klein beetje zweten via hun kussentjes, maar dat volstaat niet om hun temperatuur te regelen.
Dat we katten niet zo vaak zien hijgen als honden, komt doordat ze grote hitte meestal beter kunnen verdragen en overdag meer slapen, aangezien ze zowel overdag als 's nachts actief kunnen zijn. Bovendien gaan katten zorgvuldig op zoek naar koele plaatsen en zijn ze minder actief als het erg warm is. Ze moeten sowieso altijd over vers water beschikken, maar bij hoge temperaturen is dat van cruciaal belang.
Ziehier hoe deze kat geniet van water .... echt ongelooflijk en zeer uitzonderlijk !!Vergeet evenwel eerst het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ....
Risicodieren :Niet alle katten reageren op dezelfde manier op de hitte. Zo hebben katten die permanent binnen leven een veel beperktere keuze aan frisse schuilplaatsen dan hun soortgenoten die naar buiten kunnen. Bovendien zijn kittens en oude katten gevoeliger voor grote hitte dan volwassen katten.
Ook obesitas is een factor die de warmte minder draaglijk maakt. Die kwaal moet worden vermeden, en als ze reeds aanwezig is, moet ze behandeld worden. Dat geldt ook voor hart- en longaandoeningen, die het afkoelende hijgen kunnen hinderen en beïnvloeden. Ten slotte hebben de dichtheid en de lengte van de vacht van de kat een invloed op zijn lichaamstemperatuur en hebben bepaalde rassen sneller last van de warmte. In dat geval kan een toiletteerbeurt nuttig zijn om de grote hoeveelheid haren te beperken.Een kat verzorgen is niet altijd een makkelijke klus !!
De Chinese Gekuifde Naakthond, die ooit de 'eetbare Chinese hond' werd genoemd, stamt volgens sommigen af van een haarloze Afrikaanse voorouder. Door steeds met de kleinste hondjes te fokken, ontstond de moderne versie van dit ras. Deze honden gingen met Chinese zeelieden mee op de wilde vaart en hielden de schepen vrij van ongedierte.
Tegen de 18e eeuw waren ze dan ook in Afrika, Azië, Europa en Amerika te vinden. Er is tegenwoordig zowel een kale als een behaarde variëteit, de Powderpuff , vaak in hetzelfde nest. Het wonderlijke is dat de Chinese Gekuifde Naakthond warmte kwijtraakt via zweetklieren en niet via hijgen. Dit ras is in China ( zijn land van oorspong ) zeldzaam, maar geniet een groeiende populariteit in het Westen.
IDEALE RASKENMERKEN Schofthoogte: reuen 28 tot 33 cm, teven 23 tot 30 cm. Het gewicht bedraagt 2 tot 5 kg. Uiterlijk: lichtgebouwd, sierlijk lichaam; levendig, gracieus gangwerk. Vacht : zacht, zijdeachtig haar op het hoofd, de staart en hoogstens tot de polsen, met verder een gladde huid; de Powderpuff is bedekt met lang, recht, zijdeachtig haar. Kleur : alle kleuren of kleurencombinaties toegestaan.
De kleuren van de huid variëren tussen roze en zwart, waaronder mahonie, blauw, lavendel en koperkleurig. Hij kan een gevlekt of een effen uiterlijk hebben. Hoofd: vrij ronde schedel met dun toelopende snuit; middelgrote, donkere ogen; grote, staande oren. Staart: lang, dun toelopend, hoog gedragen.
Ghiiiiiii ... ziehier een super grappig filmpke van een Crested die een Sphynx ontmoet ... ghiiii ... De Cresteds worden ook wel de rockers onder de honden genoemd ... echte punkers ... smile ! Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken
AARD : dit ras vergt een speciale verzorging van zijn eigenaar. Door zijn naaktheid is hij erg gevoelig voor ultra-violette straling, voor koude en vocht en andere klimatologische condities. De liefdevolle Chinese Naakthond maakt al deze verzorging weer goed, doordat hij zeer gemakkelijk zijn affectie toont, vriendelijk is en een levendige natuur heeft. Hij is slim, opgewekt, speels, makkelijk te trainen en terughoudend naar vreemden.
Ziehier toch wel een heel speciaal filmpje ... een intervieuw in het Fins ... euh ...van een Chinese crested ..Londen genaamd ... mooi om het hondje in het oog te houden , hoe het de aandacht trekt ghiiiiiii ... een echt dgntje hoor !!
Hij gaat goed om met kinderen, wanneer de kinderen hem in zijn waarde laten, m.a.w. hem niet behandelen als speelgoed. De omgang met andere huisdieren verloopt normaal gezien probleemloos. ACTIVITEIT : de Chinese Naakthond past zich qua beweging aan het gezin aan en is dol op spelletjes.OPVOEDING : de opvoeding is door zijn slimheid niet moeilijk en hij heeft al vlug door wat er van hem verlangd wordt.
De Devon Rex ...( huiskat )!!!Ook deze word aanbevolen aan mensen die allergisch zijn voor katten .... ! !
De Devon Rex .....( huiskat )! Ook deze word aanbevolen aan mensen die allergisch zijn voor katten .... ! !
In 1960 vond men in het Engelse Graafschap Devonschire een kat met een krullende vacht. Tien jaar eerder was in cornwall ook een dergelijke kat aange troffen,de eerste Cornish Rex.De nieuw gevonden kat en zijn nakomelingen werden aanvankelijk dan ook gekruist met Cornish Rexen, omdat men dacht dat het om een identieke vachtmutatie ging.
Al gauw bleek het om een ander soort krullende vacht te gaan en besloot men de tweede vachtmutatie separaat door te fokken en deze te noemen naar het gebied van oorsprong. Het type van de allereerste Devon Rex, een zwarte kater met de naam Kirlee,was erg apart en werd gekenmerkt door een grappig, koboldachtig kopje en een gematigd elegant lichaam. Deze kat vertegenwoordigde het gewenste rasbeeld. Met behulp van vele andere kattenrassen en huiskatten werd de Devon Rex als ras opgebouwd.
Karakter. De Devon is een intelligente kat met een zachtaardig,aanhankelijk karakter. Hij is zeer op mensen gericht, en kan er moeilijk tegen om alleen te zijn. Het liefst heeft hij de hele dag mensen om zich heen; het is dan ook niet verstandig om een Devon Rex zijn dagen in een buitenren te laten slijten, het dier zou wegkwijnen en ziek worden van eenzaamheid.
Hoe intelligent ze wel zijn kun je in het hieropvolgend filmpje zien ! De Devon Rex is wel een leergierig katje ... ghiiiiii ...vergeet eerst het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... enjoy it ...smile !!
Ze zijn erg nieuwschierig en willen overal bij betrokken worden. Omdat ze zo intelligent zijn en zo gericht op hun verzorgers kunnen deze katten allerlei kunstjes leren, zoals apporteren van propjes papier en het lopen aan een tuigje. Devon Rexen gaan gewoonlijk goed om met andere katten, maar ook met honden kunnen de meeste het prima vinden. Omdat ze amper verharen, zijn ze voor veel mensen ideale huisdieren.
Uiterlijk De Devon Rex is een vrij kleine kat met een slank, stevig gespierd lichaam.
Bijzonderheden Omdat een Devon Rex erg weinig verhaart, wordt hij wel aanbevolen als huisdier voor mensen die allergisch zijn voor katten. Toch zullen niet alle mensen goed reageren op een Devon Rex als huisgenoot.Kittens van de Devon Rex zijn over het algemeen schaars behaard, de krullende vacht ontwikkelt zich pas later.
Het Crioulo paard ... het paard van de Spaanse conquistadores uit de 16e... ! !
Het Crioulo paard ... het paard van de Spaanse conquistadores uit de 16e... ! !
Geschiedenis De paarden van de Spaanse conquistadores uit de 16e . Deze Spaanse conquistadores namen rijpaarden mee naar Zuid-Amerika, waaronder vele mooie exemplaren. Maar een groot aantal hiervan is toen der tijd ontsnapt. Vele paarden wisten op de enorme pompas van Zuid-Amerika te overleven, dit was een wrede en onbenaderbare plek. Van deze paarden stamt de Crioulo af. De Crioulo is nog steeds door heel Zuid-Amerika te vinden maar voornamelijk in Peru en Argentinië. Men gebruikte de Criollo voor vele doeleinden, onder ander als pony voor de Gaucho (de Argentijnse cowboy) en als cavaleriepaard.
Het oorspronkelijk bloed van de Crioulo is Andalusisch, Berbers en Arabisch, en het dankt zijn kleine maat aan 300 jaar strenge natuurlijke selectie. Het ras is verfijnt door gevolg van het klimaat, van de temperatuur en de kwaliteit van de weilanden. Ook of ze in de heuvels of in de laagvlakte zijn gefokt, en van de particuliere selectieve fokkerij, geënt op de plaatselijke smaak.
Gebruiksmogelijkheden De Crioulo wordt door de Gaucho's gebruikt om vee mee te drijven. De Gaucho gebruikt zijn paard niet alleen om op te rijden maar slaapt ook op zijn paard. Verder is het een goede rijpony die grote afstanden kan afleggen.
Bijzonderheden Zuid-Amerika produceert een van de hardste paarden ter wereld, het kleine warmbloedpaard de Crioulo, rijpaard van de Gaucho's op de grote veeranches in het centrale deel van het continent. Het komt, met kleine variaties in type en stokmaat, in heel Zuid-Amerika voor als de Crioulo en Anglo-Argentino van Argentinië en Uruguay; de Crioulo van Brazilië; de Costeno en Morochuco van Peru; de Caballo Chileno van Chili en de Llanero van Venezuela.Ziehier een super leuk filmke ... heel grappig en gepast op muziek naar voor gebracht ... kei toff datte ... hiiiii ... Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens je dit aanklikt hé ... Enjoy it ... hiii ... ! !
Met name in Argentinië is men erg trots op het uithoudingsvermogen van dit paard en organiseert men verrichtingsproeven om hun uithoudingsvermogen en weerstand te testen, wat dan weer invloed heeft op de keuze bij de fokkerij.
Jaarlijks organiseren de fokkers een 15 dagen durende rit waarbij het paard een afstand van ruim 700 kilometer moet afleggen, een gewicht van 110 kg dragend, met niets anders te eten of te drinken dan wat men onderweg tegen komt. Zonder de Crioulo zou de Gaucho nergens zijn: deze ruiter zit altijd in het zadel, weer of geen weer. Zijn Recado een soort zadel, gebruikt hij zowel om te rijden als om op te slapen. Er wordt wel gezegd dat, wanneer men een gaucho zijn paard afneemt, men hem zijn benen afneemt.
De Lundehond ... het meest interressante en ongewone ras door zijn specifieke unieke kenmerken...
De Lundehond ... het meest interressante en ongewone ras door zijn specifieke unieke kenmerken...
De Lundehund is het meest interressante en ongewone ras door zijn specifieke unieke kenmerken. Ze zijn een zoölogische rariteit die minstens 6 volledig ontwikkelde tenen aan elke poot hebben.
Ze kunnen hun gehoorgang afsluiten en zijn in staat om hun hoofd achterwaarts over hun schouders te bewegen. De poten zijn extreem flexibel en kunnen uitgestrekt worden naar de zijkant toe. Door de extra tenen en de flexibiliteit van hun poten hebben ze een speciale manier van lopen. Ze peddelen met hun voorpoten, steeds kleine circels makend in de lucht.
6 volledig ontwikkelde tenen.De kop over hun schouders naar achter buigen.De voorpoten zijn erg flexibel en hij kan ze tegelijkertijd naar links en naar rechts spreiden .De gehoorgang afsluiten. Hun ovale voeten zijn licht naar buiten gedraaid. Er zijn zes tenen aan elke voet, 8 voetzooltjes aan de voorbenen en 7 voetzooltjes aan de achterbenen.(bij andere honden is dit 6 voor en 5 achter )
Er bestaat een speciale band tussen de Lundehund en zijn baas. Je kan je hond los laten zonder bang te hoeven zijn dat hij wegloopt. Ze zijn van nature "geprogrameerd" om altijd bij je in de buurt te blijven. Ze blijven altijd op zicht- of gehoorafstand.
De Noorse Lundehund heeft zich zelf ontwikkeld zonder ingrijpen van de mens. "Lunde" is Noors voor papegaaiduiker en "hund" is hond. Als je naar de bouw en unieke kenmerken van de hond kijkt, kun je zien hoe hij heeft kunnen overleven op zo'n ruig eiland.
Sinds de jacht op de papegaaiduiker verboden is, is het overleven van het ras volledig in handen van de mens. We moeten dan ook samen proberen de unieke eigenschappen van dit ras te behouden, anders gaan ze voor altijd verloren.
De Lundehund komt van origine van de Lofoten eilanden aan de noord- west kust van Noorwegen. Een goede jager was net zo waardevol voor zijn eigenaar als een melk koe.De lundehund heeft 38 tanden, een "gewone" hond heeft er 42. Alle standen zijn toegestaan op shows, behalve overbijt en een grote onderbijt.
Hier een prachtige docu van reizigers die de afkomst van de Lundehund nader gaan bekijken ... let wel ... dit is een Duitstalige docu ...vergeet evenwel het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit te bekijken é ...
Een Lundehund hebben is het hebben van een mix van een kat, net zo lenig, een vos, net zo slim, en een wolf, net zo wild.
Ze leren snel en gemakkelijk, ze leren jou meer dan jij hun. De gouden regel is:"werk altijd samen met je hond, niet tegen hem".Lundehunden zijn heel graag bij hun eigenaar. Ze geven weinig om vreemden. Door hun kleine formaat zijn ze heel gemakkelijk overal mee naar toe te nemen.
Het is een spreekwoordelijke vanzelfsprekendheid dat vallende katten altijd op hun pootjes terecht komen....
Het is een spreekwoordelijke vanzelfsprekendheid dat vallende katten altijd op hun pootjes terecht komen.
De kat heeft een automatische volgorde van bewegingen ontwikkeld om zeker te zijn van een veilige landing.
Als katten vallen strekken ze eerst het lichaam, te beginnen bij de kop Met de voorpoten vlakbij de kop en de achterpoten recht omhoog buigen ze hun lichaam en draaien de voorkant een halve slag, zodat het lichaam naar de grond gericht is Dan strekken ze de voorpoten omlaag en draaien ze de achterpoten opzij, waarna tenslotte het achterlijf meedraait De staart kan dienen om een te ver doordraaien te corrigeren. De kat komt neer op alle 4 de poten tegelijk, de rug gebogen om de schok zo goed mogelijk te dempen Het is echter niet zo dat de kat altijd op de pootjes terecht komt, alhoewel het wel vaak zal lukken.
Het is een spreekwoordelijke vanzelfsprekendheid dat vallende katten altijd op hun pootjes terecht komen. Dankzij het pionierswerk van een Franse fotograaf rond 1900 werd echter duidelijk welke handelingen een kat achtereenvolgens, tijdens zijn val, dient te verrichten om op zijn pootjes terecht te komen. Die fotoserie (maar ook de hedendaagse versie liet niet alleen zien dat de fotografie de wetenschappelijke waarneming aanzienlijk kon verrijken, maar ontketende ook een discussie over dit markante verschijnsel tussen fysici.
Het gaat hierbij om de mechanica van deformeerbare lichamen, dit in tegenstelling tot die van de starre lichamen: zoals bakstenen, tollen e.d., waarmee de meeste lezers vertrouwd zullen zijn. In algemene zin beschouwen we een dynamisch systeem waarbij het centrale object zelf controle heeft over een aantal parameters die de beweging beïnvloeden; daarmee hoort het probleem ook thuis in de regeltheorie.
Tot zover deze theoretisch beschrijving van de heroriëntatie van een deformeerbaar lichaam in de ruimte. De oplossingen geven een mogelijke strategie voor een kat om zich om te draaien tijdens zijn val.
Wanneer wij nu, als rechtgeaarde empiristen, de val van een echte kat bestuderen, blijkt dat ons model tekort schiet. Het blijkt dat de kat intensief gebruik maakt van zijn staart, en ook een lichte ``twist'' uitvoert.Zie hier hoe duidelijk het wel is hoe een kat haar staart gebruikt bij een oneindig diepe val ... de " twist" zit erin ... de kat roteert met haar staart ... mooi om zien in slow motion ... hoe ze uiteindelijk op haar pootjes terecht komt ....vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...
Deze bevindingen vragen om een uitbreiding van ons model, hoewel we op grond van het model wel verwachten dat een echte kat zonder staart ook op zijn pootjes terecht zal komen.
Ook verwachten we dat voor een uitgebreid model de vezelstructuur van de configuratieruimte, en daarmee de analogie met een kijktheorie, zal blijven bestaan. Er moeten dus nog de nodige katten uit boom gekeken worden... euh hum !
De Shire staat bekend als het grootste paardenras ter wereld... ! !
De Shire staat bekend als het grootste paardenras ter wereld... ! ! De Shire is een van de oudste trekpaardenrassen van Engeland en staat bekend als het grootste paardenras ter wereld. Een stokmaat van soms ruim 1.95 m. en een gewicht van 1100 kilo is voor een forse hengst of ruin niet bijzonder.
De Shire is gefokt voor dagelijkse zware arbeid op het land. Door de mechanisatie in de landbouw is de Shire bijna uitgestorven, maar een groep enthousiastelingen heeft het ras kunnen behouden.
In tegenstelling tot de romantische verhalen, werd de Shire nooit als ridderpaard gebruikt. De zwaargebouwde Shire was niet snel genoeg en gaf niet voldoende aanzien voor de adel.In het hierop volgend filmpke kun je wel degelijk zien hoe groot ze wel zijn ,vergeet evenwel het het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten !
De plaatselijke boeren die hun leenheer moesten verdedigen, gebruikten wel de Shire als Warhorse.
De trekschuiten in Engeland werden in het verleden voortbewogen met behulp van deze paardenkracht en op vele oude prenten vind je deze combinatie van paard en trekschuit.
Eind 19de begin 20ste eeuw werd de Shire door de brouwerijen ingezet om het bier bij de lokale pubs te bezorgen. In 1978 koos Nederlands grootste brouwer Heineken voor deze mooie paarden. Op een doordeweekse middag kun je nog altijd zien, dat vier sterke ruinen de welbekende bierwagen langs de Amsterdamse grachten trekken.
Vroege vermeldingen in de geschiedenis van dit grote paard zijn terug te vinden onder de noemer Old Black en deze verre voorvader zal dan waarschijnlijk helemaal zwart zijn geweest.
We kennen de Shire nu als ideaalbeeld zwart met vier witte sokken en een bles. Ook in het licht -en donkerbruin zien we ze veel en zelfs schimmels komen voor.
Hond kan nauwelijks hitte kwijt !! Hond in te hete auto? Gooi ruit in!
Hond kan nauwelijks hitte kwijt !! Hond in te hete auto? Gooi ruit in!
Burgers moeten honden tegen hun eigenaars beschermen. De Dierenbescherming roept het publiek op autoruiten in te gooien als ze honden in doodsnood in stikhete afgesloten voertuigen zien zitten.. Volgens de organisatie is het de wettelijke plicht van burgers om levende wezens in nood te helpen. Enkele verzekeraars zeggen de schade te vergoeden. De Nederlandse Dierenbescherming is verbijsterd dat ondanks jarenlang herhaalde waarschuwingen voor extreme warmte in voertuigen, toch nog huisdieren overlijden in auto's.
Sinds het begin van de warmte in mei dit jaar, zijn al vijf honden in een bolide overleden als gevolg van oververhitting. Directeur Frank Dales windt er geen doekjes om: "Als je een hond in een auto ziet met deze warme dagen, bel meteen de politie. Ze komen voor dit soort zaken. En als het dier in doodsnood verkeert, aarzel dan niet om de ruit in te slaan." Wat is jouw mening hierover ... enkele reacties hieronder te lezen ...
Zeker! Gooi die ruiten in mensen, wat is er nu belangrijker..het leven van een hond of zo'n stomme ruit! Voor mij is de keuze duidelijk, ik zou er geen moeite mee hebben een ruit in te gooien om zo'n lieverd zijn leven te redden! Ik vind dat er strengere regels opgezet moeten worden i.v.m. het welzijn van dieren! Hier in België zijn ze veel te laks!
Ja vind ik ook ruit ingooien trouwens schandalig wie die beesten zo in de auto laten zitten. voor mij mogen ze er zelfs een dikke boete op zetten wie zoiets doet ,dan leren ze het wel af . Hond of mens ze moeten hetzelfde behandelt worden voor ons is het ook niet gemakkelijk als het zo warm is. Trouwens als wij zo moeten zitten in een snikhete wagen zouden we ook af zien !
De autoruit ingooien vind ik een beetje te ver gaan maar de politie verwittigen zou ik zeker doen. En dan maar hopen dat de eigenaar ook bestraft wordt! Misschien hem enkele uurtjes zelf laten in de auto zitten met alle raampjes dicht.....Zie hier een satirische gepast filmpje wat zich volledig ontleend aan dit onderwerp ... Hot dogs hoe dan ook " Die in cars of dood aan een hot dog in een auto "!! Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...
Wie koopt nu een hond om hem in de auto te laten en wat als je de venster inslaat en die hond in de wagen nogal agressief wordt en in je kl..... bijt, wiens probleem is het dan want mischien zat hij daar wel om op de auto te passen terwijl de eigenaar om de krant is .
Man man man, waar zijn we toch mee bezig, , mensen noch dieren ,niemand laat je toch , met warm weer of zelfs onweer, in de auto.. En dan moet de politie het oplossen. !!!
Dat zou ik ook doen, wel oppassen als dat zo'n beest is als op de foto, ge weet nooit of de hond agressief uit den hoek kan komen omdat hij eindelijk frisse lucht krijgt. Ik vind ook niet dat de verzekering er tussen moet komen, hoe zouden zij reageren als we ze voor een paar uurkes in een snikhete auto zouden steken ? Idd, nog een fikse boete erbij ook, ja! Ge weet bvb op voorhand dat je hond niet in de winkel binnen mag he, laat hem dan gewoon thuis, daar is het (hopelijk) tenminste nog wat frisser!
Ik ben het volkomen eens met die voorstelling, maar eerst de politie bellen lijkt me toch aangewezen. Die kan dan meteen de nummerplaat noteren en hopelijk krijgen ze dan een fikse boete. Wij zijn op vakantie geweest met de kampeerauto en onze wagen meegenomen omdat daar airco in is zodat onze Mickey niet te warm zou krijgen. Tjonge jonge, is onze hond daarom dan een verwend nest... :o)))
De Sokoke is een actieve en levendige kat .In tegenstelling tot hun soortgenoten zijn het bovendien goede zwemmers.
Op een dag in 1978 vonden Jeni Slater en haar man David, Britten die in Kenia woonden, een vreemde kat in hun tuin. Dit bleek een Khadzonzo te zijn. Khadzonzo's zijn wilde katten, die al jaren in het Sokokewoud in Kenia leefden. Het diertje bleek jongen te zogen en het echtpaar besloot een katertje en een poesje uit het nest zelf te houden.
Gloria Moldrup, een vriendin van het echtpaar, besloot uiteindelijk 2 kittens naar Denemarken te brengen. Daar zette ze, samen met enkele andere fokkers, een fokprogramma op.In 1983 werden deze katten "Afrikaanse Korthaar" genoemd.
In 1992 werd het ras voor het eerst officieel erkend in Denemarken. Later volgden er nog meer landen.In 1993 werd het ras erkend door de F.I.Fe. Op internationaal niveau kreeg het de naam "Sokoke" mee.De Sokoke is een actieve en levendige kat. In tegenstelling tot hun soortgenoten zijn het bovendien goede zwemmers. Ook klimmen en klauteren kunnen zij als de beste.
Hij is sociaal met soortgenoten en honden en heeft een zacht en vriendelijk karakter. Dit maakt de Sokoke tot een fijne gezel. Hij kan zich aanpassen in een appartement, maar heeft wel voldoende ruimte nodig. Hoe goed ze wel met andere dieren omgaan kun je in dit prachtig filmpje zien ... let wel ... in het hieropvolgend filmpje is enkel een Bengaalse huiskat te zien ... vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... !!
De ogen van de Sokoke zijn groot en enigzins amandelvormig. Net als de oren staan ook deze matig uit elkaar en lichtelijk schuin geplaatst richting de neus.De vacht van de Sokoke is kort en glanzend, maar niet zijdeachtig. Ze hebben niet of weinig ondervacht. Een wekelijkse borstelbeurt zal al voldoende moeten zijn.De erkende vachtkleur is brown tabby blotched (classic tabby, marbled tabby).De staartpunt is altijd zwart.
Labrador Retrievers zijn erg vriendelijk zeer intelligent en erg werkwillig .....
Labrador Retrievers zijn erg vriendelijk, zeer intelligent en erg werkwillig
Labrador Retrievers zijn erg vriendelijk, zeer intelligent en erg werkwillig, goed gehoorzaam, erg sociaal, heel aanhankelijk en meegaand, verstandig en bedachtzaam, zeer trouw en hebben ook een bijzondere goede neus. Labrador Retrievers worden geestelijk en lichamelijk pas laat volwassen.
Ze gaan in de regel ook goed om met soortgenoten en met andere huisdieren (mits aangeleerd). Ten opzichte van kinderen stellen ze zich geduldig en goedmoedig op, maar dat is niet vreemd, want deze honden zijn echte mensenvrienden en dus als gevolg daarvan zijn ze daarom vaak niet zo bijzonder waaks.
De Labrador Retriever is een zeer intelligente hond die gemakkelijk is op te voeden omdat hij/zij leergierig is en graag voor zijn/haar baas wil werken.
Het is voor een hond met zoveel mogelijkheden eigenlijk jammer wanneer u van plan bent hem/haar alleen als huishond te houden. De Labrador is een uitstekende jacht- en speurhond en op gehoorzaamheidswedstrijden doet hij/zij het goed.
Labradors zijn afkomstig uit Engeland. Een labrador is een ideale gezinshond. Deze speelse kindervriend is zeer lief, slim en sociaal. Hij leert snel en zal het nooit meer vergeten.Een labradorhond wordt ongeveer 56 cm groot. deze honden hebben een korte vacht, die weinig verzorging vraagt. Labradors worden gebruikt voor de jacht, maar ook als drughond, en blindengeleidehond.
Deze hond is goedmoedige, vriendelijke en zeer gehoorzaam. Hij is ook zeer sociaal, aanhankelijk, trouw, en werkwillig. De labrador is zeer gemakkelijk op te voeden. Hij houdt echt van zijn gezinnetje.... hoe hij waakt over zijn gezinnetje zie je in dit uitzonderlijk mooi aangrijpend filmpke , vergeet eerst het liedje bovenaan het logje niet uit te doen alvorens dit aan te klikken é ....
Labrador honden zijn echte kinder- en grote mensenvrienden, en zijn daarom niet zozeer geschikt als waakhond. Een labrador heeft veel beweging nodig. Ook houd deze hond van zwemmen en apporteren.