Vergeet niet uw streepjes te noteren op uw
eetdagboekblad
Benodigdheden:
· 200 gr sojascheuten
· 100 gr erwtenscheuten
· 100 gr preischeuten
· 1 kg
mosselen
· 1 eetlepel vloeibare vetstof
· 1 takje groene selder
· 1 ajuin
· Peper van de molen
· 1 koffielepel vers versnipperde salieblaadjes
· Enkele draadjes saffraan
· 125 ml light room 5% V of soja alternatief voor room
met 5% V
· 100 gr voorgesnipperde surimikrab
· 100 gr roze garnalen
Bereiding:
Spoel de scheutgroentjes in koud water en laat ze
uitlekken;
Maak de ajuin en de selder schoon en snij deze
zeer fijn;
Spoel de mosselen;
Stoof de ui en de selder en voeg hieraan de mosselen
toe. Kruid met de versgemalen peper en laat op een hoog vuur, met gesloten
deksel, koken tot alle mosselen open zijn;
Haal de mosselen uit hun schelp en bewaar het
mosselvocht;
Verwarm hierin de schoongemaakte scheutjes en
voeg de salie en de saffraan toe;
Laat eventjes verder sudderen en voeg de room
toe;
Breng nog even tot tegen het kookpunt en voeg nu
ook de surimi, de garnalen en de mosselen toe;
Serveer met gekookte aardappeltjes of volgranen
stokbrood. (wel nog de kcal bijrekenen voor de aardappelen of het
stokbrood)