Ik ben Frans Vanderheyden. Mijn blognaam is Framia Ik ben gehuwd en heb een dochter Carine. Mijn hobby's zijn koken, fietsen, vissen en mijn P.C. Ik ben bestuurslid van de gepensioneerde club: Neos Neerpelt-Overpelt. Mijn bedoeling is vooral foto's van de Neos reizen en foto's van onze fietstochten in mijn blog te plaatsen. Ook reizen van mijn dochter plaats ik graag op deze blog. Ik probeer mijn blog zo interessant mogelijk te houden,met citaten zodat iedereen die op bezoek komt er zijn gading vindt
Het gras van de buren mag groener zijn, het moet ook gemaaid worden.
1 blik Carnationmelk .. 1.5 citroen 6 eetlepels fijne suiker. 1 zakje vanillesuiker. aardbeien of ananas Elektrische klopper met twee kloppers.
Werkwijze: Giet de melk in een grote mengkom, doe er 6 lepels fijne suiker bij en 1 zakje vanillesuiker. Klop gedurende 4 minuten met de elektrische klopper op hoogste stand, tot de suiker is opgelost en het volume verdubbeld is. Pers de citroen uit en klop dit door het mengsel met de klopper op laagste stand. De melk zal dikker worden. Schep de melk over in brede coups en garnier met verse aardbeien (zomer) of met kleine partjes ananas. Plaats 1 uur in de koelkast.
Tijdens de Paasdagen, zijn we samen (echtgenote, dochter, schoonzoon en ikzelf ) op fietsvakantie geweest in de Veluwe Nederland. We vonden in Hierden een prachthotelletje, vriendelijke ontvangst, goede keuken en behalve de prachtige wandelingen en fietsuitstappen, was er aan amusement in het hotel geen gebrek. Mini golf, petanquebaan, bioscoopzaal,darts, poolbiljarts, tennisplein en nog zoveel meer. Alhoewel het weer vrij fris was, hebben we drie dagen regenvrij kunnen genieten met de fiets van de mooie natuur in de Veluwe. En niettegenstaande het frisse voorjaarsgroen nog ontbrak, hebben we toch drie mooie dagen gekend.
Konijn in stukken snijden en bestrooien met peper en zout In een kookpan de boter verhitten en de uien erin laten kleuren. De stukken konijn rondom bruin laten worden en bestrooien met de bloem. Dit goed mengen en overgieten met het kriekenbier. Wat kruiden met nootmuskaat en er de bruine suiker bijvoegen. Met gesloten pan een uur laten gaar worden en 10 minuten voor einde kooktijd er de krieken bijvoegen. Nog kruiden op smaak en er de genever bijvoegen. Heel lekker !