Ik ben Frans Vanderheyden. Mijn blognaam is Framia Ik ben gehuwd en heb een dochter Carine. Mijn hobby's zijn koken, fietsen, vissen en mijn P.C. Ik ben bestuurslid van de gepensioneerde club: Neos Neerpelt-Overpelt. Mijn bedoeling is vooral foto's van de Neos reizen en foto's van onze fietstochten in mijn blog te plaatsen. Ook reizen van mijn dochter plaats ik graag op deze blog. Ik probeer mijn blog zo interessant mogelijk te houden,met citaten zodat iedereen die op bezoek komt er zijn gading vindt
Het gras van de buren mag groener zijn, het moet ook gemaaid worden.
Tijdens de Paasdagen, zijn we samen (echtgenote, dochter, schoonzoon en ikzelf ) op fietsvakantie geweest in de Veluwe Nederland. We vonden in Hierden een prachthotelletje, vriendelijke ontvangst, goede keuken en behalve de prachtige wandelingen en fietsuitstappen, was er aan amusement in het hotel geen gebrek. Mini golf, petanquebaan, bioscoopzaal,darts, poolbiljarts, tennisplein en nog zoveel meer. Alhoewel het weer vrij fris was, hebben we drie dagen regenvrij kunnen genieten met de fiets van de mooie natuur in de Veluwe. En niettegenstaande het frisse voorjaarsgroen nog ontbrak, hebben we toch drie mooie dagen gekend.
Konijn in stukken snijden en bestrooien met peper en zout In een kookpan de boter verhitten en de uien erin laten kleuren. De stukken konijn rondom bruin laten worden en bestrooien met de bloem. Dit goed mengen en overgieten met het kriekenbier. Wat kruiden met nootmuskaat en er de bruine suiker bijvoegen. Met gesloten pan een uur laten gaar worden en 10 minuten voor einde kooktijd er de krieken bijvoegen. Nog kruiden op smaak en er de genever bijvoegen. Heel lekker !
Ingrediënten. Knolselder : 500 gr. Ajuinpijpjes : 1 busseltje Groentebouillon : 2 dl. Braadvet : 1 el. Bloem : 1 el. Halfvolle melk : 1.5 dl. Paprikapoeder : 1 mespunt. Peper en zout Geraspte kaas : 75 gr.
Bereiding:
Snij 500 gr.knolselder in blokjes van 2 cm.dik. Doe ze met de ajuinpijpjes in een schaal en schenk er 1 kopje groentebouillon bij. Dek af en verwarm 10 minuten op 600 watt.
Laat in een klein schaaltje 1 el. boter smelten. Vermeng met 1 el. bloem voeg er 1/8 l. melk aan toe. Kruid met paprikapoeder, peper en zout en schep nog eens goed om. Verwarm het sausje 3 minuten op 600 watt. Doe er 75 gr. gemalen kaas (vb het Loo) bij. Roer tot de kaas is gesmolten en nappeer de knolselder met de kaassaus. Lekker met goed uitgebakken spekreepjes.
2 varkenshaasjes. 1 klein blik ananas. 1 rode paprika. 3 sjalotjes. 4 el.azijn. 8 el. water. 4 el. ketchup. 1 el. suiker boter - peterselie 1 theelepel curry.
Bereiding.
Snij het vlees in blokjes en bak ze bruin in boter. Overstrooi met de curry. Snij de paprika, de ananas en de sjalotjes in blokjes. Voeg ze aan het vlees toe. Blus het geheel met water, azijn en ketchup. Laat dit nog even goed doorkoken. Serveren met een takje peterselie. Eenvoudig en lekker.