Ik ben Frans Vanderheyden. Mijn blognaam is Framia Ik ben gehuwd en heb een dochter Carine. Mijn hobby's zijn koken, fietsen, vissen en mijn P.C. Ik ben bestuurslid van de gepensioneerde club: Neos Neerpelt-Overpelt. Mijn bedoeling is vooral foto's van de Neos reizen en foto's van onze fietstochten in mijn blog te plaatsen. Ook reizen van mijn dochter plaats ik graag op deze blog. Ik probeer mijn blog zo interessant mogelijk te houden,met citaten zodat iedereen die op bezoek komt er zijn gading vindt
Het gras van de buren mag groener zijn, het moet ook gemaaid worden.
Ingrediënten. Knolselder : 500 gr. Ajuinpijpjes : 1 busseltje Groentebouillon : 2 dl. Braadvet : 1 el. Bloem : 1 el. Halfvolle melk : 1.5 dl. Paprikapoeder : 1 mespunt. Peper en zout Geraspte kaas : 75 gr.
Bereiding:
Snij 500 gr.knolselder in blokjes van 2 cm.dik. Doe ze met de ajuinpijpjes in een schaal en schenk er 1 kopje groentebouillon bij. Dek af en verwarm 10 minuten op 600 watt.
Laat in een klein schaaltje 1 el. boter smelten. Vermeng met 1 el. bloem voeg er 1/8 l. melk aan toe. Kruid met paprikapoeder, peper en zout en schep nog eens goed om. Verwarm het sausje 3 minuten op 600 watt. Doe er 75 gr. gemalen kaas (vb het Loo) bij. Roer tot de kaas is gesmolten en nappeer de knolselder met de kaassaus. Lekker met goed uitgebakken spekreepjes.
2 varkenshaasjes. 1 klein blik ananas. 1 rode paprika. 3 sjalotjes. 4 el.azijn. 8 el. water. 4 el. ketchup. 1 el. suiker boter - peterselie 1 theelepel curry.
Bereiding.
Snij het vlees in blokjes en bak ze bruin in boter. Overstrooi met de curry. Snij de paprika, de ananas en de sjalotjes in blokjes. Voeg ze aan het vlees toe. Blus het geheel met water, azijn en ketchup. Laat dit nog even goed doorkoken. Serveren met een takje peterselie. Eenvoudig en lekker.
1 Varkenshaasje. -1 Bouillonblokje. -Boter 50 gr. 4 Kruidnagels.- 4 sjalotten.- 2 uien.- 2 dl. witte wijn. Peper en zout.- 1 diepvriespakje erwten en wortelen.
Bereiding.
Laat het gebraad in 2/3 van de boter, kleuren in een pan. Steek dan de vier kruidnagels in het vlees en doe er de fijngesnipperde sjalotjes bij.. Laat dit enkele minuten stoven, met peper en zout kruiden en dan de witte wijn erbij gieten. Nu het deksel op de pan en zachtjes gaar laten stoven.je draait regelmatig het vlees om. Intussen de ui fijn snipperen en in een pannetje laten gaar stoven, met de rest van de boter. Dan voeg je de diepgevroren erwtjes en wortelen erbij en laat ze op een hoog vuur effen doorkoken. Nu giet je er een glas water bij en het bouillonblokje en breng aan de kook. Op een zacht vuur laat je nog een twintigtal minuten stoven, zonder deksel. Serveren bij het in fijne plakjes gesneden gebraad.
.De ondervoorzitter, had ter gelegenheid van zijn verjaardags feest alle bestuursleden van Neos en verder buren en vrienden uitgenodigd op een Bourgondisch buffet. Na de gebruikelijke spreekbeurten van de jarige en van voorzitter J.Verhoeven, was het tijd om aan te schuiven voor het buffet. Intussen had het orkest P.P. zich geinstalleerd en konden de genodigden een dansje wagen. Vrouwelijke leden van Neos hadden zich voor die gelegenheid omgetoverd tot Pom-pom meisjes die onder leiding van dirigent J.Spooren een dolle persiflage brachten over het leven van de feesteling. Later brachten de dochter en haar echtgenoot en enkele vrienden een komische en geslaagde sketch over de hobby's van de jarige. Het was een feest dat de ondervoorzitter niet vlug vergeten zal.