Ik ben Frans Vanderheyden. Mijn blognaam is Framia Ik ben gehuwd en heb een dochter Carine. Mijn hobby's zijn koken, fietsen, vissen en mijn P.C. Ik ben bestuurslid van de gepensioneerde club: Neos Neerpelt-Overpelt. Mijn bedoeling is vooral foto's van de Neos reizen en foto's van onze fietstochten in mijn blog te plaatsen. Ook reizen van mijn dochter plaats ik graag op deze blog. Ik probeer mijn blog zo interessant mogelijk te houden,met citaten zodat iedereen die op bezoek komt er zijn gading vindt
Het gras van de buren mag groener zijn, het moet ook gemaaid worden.
.. Elke morgen breng ik mijn vrouw koffie op bed. Het enige wat zij moet doen is hem malen
Kwaad spreken van anderen is een oneerlijke manier om zich zelf te prijzen.
De hemel is eeuwig, dus als je een dag later komt, mis je niets.
.Ik weet maar al te goed wat een leugendetector is, ik ben er mee getrouwd.
.
.Man die het ver gebracht heeft, zoekt vrouw om het te gaan halen.
Een diplomaat is iemand die zo vriendelijk zegt, dat u naar de hel kunt lopen dat u met genoegen naar de reis uitkijkt.
.
Het is aardig, belangrijk te zijn, het is belangrijker aardig te zijn.
.
De ideale echtgenoot is hij die elk woord begrijpt dat zijn vrouw niet zegt.
. Verliefd zijn en in je broek plassen is net hetzelfde. Iedereen ziet het, maar enkel jij hebt het warme gevoel.
.Bij het zien van armoede trekt men eerder de zakdoek dan de portemonnee.
Een boete is een belasting voor een fout; een belasting is een boete voor succes.
Vrouwen leven langer dan mannen, vooral de weduwen.
Wie iets wil doen , vindt een middel. Wie niets wil doen , een excuus
.In het wassalon maken ze hun linnen wit en hun buurvrouw zwart
Alle mensen worden met gelijke rechten geboren. Daarna zijn er die trouwen.
framia
framia
17-02-2006
Zoetzure varkensblokjes.
Benodigdheden. 4 p.
2 varkenshaasjes. 1 klein blik ananas. 1 rode paprika. 3 sjalotjes. 4 el.azijn. 8 el. water. 4 el. ketchup. 1 el. suiker boter - peterselie 1 theelepel curry.
Bereiding.
Snij het vlees in blokjes en bak ze bruin in boter. Overstrooi met de curry. Snij de paprika, de ananas en de sjalotjes in blokjes. Voeg ze aan het vlees toe. Blus het geheel met water, azijn en ketchup. Laat dit nog even goed doorkoken. Serveren met een takje peterselie. Eenvoudig en lekker.
1 Varkenshaasje. -1 Bouillonblokje. -Boter 50 gr. 4 Kruidnagels.- 4 sjalotten.- 2 uien.- 2 dl. witte wijn. Peper en zout.- 1 diepvriespakje erwten en wortelen.
Bereiding.
Laat het gebraad in 2/3 van de boter, kleuren in een pan. Steek dan de vier kruidnagels in het vlees en doe er de fijngesnipperde sjalotjes bij.. Laat dit enkele minuten stoven, met peper en zout kruiden en dan de witte wijn erbij gieten. Nu het deksel op de pan en zachtjes gaar laten stoven.je draait regelmatig het vlees om. Intussen de ui fijn snipperen en in een pannetje laten gaar stoven, met de rest van de boter. Dan voeg je de diepgevroren erwtjes en wortelen erbij en laat ze op een hoog vuur effen doorkoken. Nu giet je er een glas water bij en het bouillonblokje en breng aan de kook. Op een zacht vuur laat je nog een twintigtal minuten stoven, zonder deksel. Serveren bij het in fijne plakjes gesneden gebraad.
.De ondervoorzitter, had ter gelegenheid van zijn verjaardags feest alle bestuursleden van Neos en verder buren en vrienden uitgenodigd op een Bourgondisch buffet. Na de gebruikelijke spreekbeurten van de jarige en van voorzitter J.Verhoeven, was het tijd om aan te schuiven voor het buffet. Intussen had het orkest P.P. zich geinstalleerd en konden de genodigden een dansje wagen. Vrouwelijke leden van Neos hadden zich voor die gelegenheid omgetoverd tot Pom-pom meisjes die onder leiding van dirigent J.Spooren een dolle persiflage brachten over het leven van de feesteling. Later brachten de dochter en haar echtgenoot en enkele vrienden een komische en geslaagde sketch over de hobby's van de jarige. Het was een feest dat de ondervoorzitter niet vlug vergeten zal.
. Op 7 December vierden wij, met onze Neos leden, de traditionele "Winterse Gezelligheid" Een samenkomst waar 102 leden aanwezig waren. Met worste-broodjes en een lekker glaasje wijn , werd met enthousiasme gekeken naar het optreden van de Wezelse damesgroep "Con Amore ", die een optreden verzorgden van allerlei liedjes gaande van klassiek tot komische. Een staande ovatie hadden zij dan ook meer dan verdiend. Nadien zorgde onze plaatselijk DJ. Spooren, dat ook een lustig dansje kon geplaatst worden. In ieder geval een geslaagde namiddag.
Vier konijnenbouten of compleet konijn. 300 gr.sjalotjes. 40 gr.boter of margarine. 3 theelepels gedroogde thijm.Zout.Versgemalen peper. 100 gr.gerookte spekblokjes. 3 dl.rode wijn. 1 pot wildfond.(380ml.) 1/2 theelepel kaneelpoeder. 3el. peren-appelstroop en 1 à 2 el.bloem.
Bereiding.
Konijnenbouten onder stromend water afspoelen en droogdeppen. Sjalotjes pellen. In een pan boter verhitten, de bouten met thijm bestrooien en romdom bruin bakken. Bouten uit de pan nemen en met zout en peper kruiden. Sjalot en spek aan het achtergebleven vet toevoegen en rondom bruin bakken. Wijn en wildfond toevoegen en aan de kook brengen. Bouten toevoegen en in ca.1 1/4 uur gaar stoven. Bouten uit de pan nemen;
Kaneel en siroop door de saus roeren. Bloem aanlengen met 3 el.water, toevoegen en al roerend laten indikken tot lichtgebonden saus ontstaat. Bouten terugleggen in pan en meewarmen. Lekker met aardappelpuree en fijne sperzieboontjes. Lekker smullen maar.