Ik ben Frans Vanderheyden. Mijn blognaam is Framia Ik ben gehuwd en heb een dochter Carine. Mijn hobby's zijn koken, fietsen, vissen en mijn P.C. Ik ben bestuurslid van de gepensioneerde club: Neos Neerpelt-Overpelt. Mijn bedoeling is vooral foto's van de Neos reizen en foto's van onze fietstochten in mijn blog te plaatsen. Ook reizen van mijn dochter plaats ik graag op deze blog. Ik probeer mijn blog zo interessant mogelijk te houden,met citaten zodat iedereen die op bezoek komt er zijn gading vindt
Het gras van de buren mag groener zijn, het moet ook gemaaid worden.
.. Elke morgen breng ik mijn vrouw koffie op bed. Het enige wat zij moet doen is hem malen
Kwaad spreken van anderen is een oneerlijke manier om zich zelf te prijzen.
De hemel is eeuwig, dus als je een dag later komt, mis je niets.
.Ik weet maar al te goed wat een leugendetector is, ik ben er mee getrouwd.
.
.Man die het ver gebracht heeft, zoekt vrouw om het te gaan halen.
Een diplomaat is iemand die zo vriendelijk zegt, dat u naar de hel kunt lopen dat u met genoegen naar de reis uitkijkt.
.
Het is aardig, belangrijk te zijn, het is belangrijker aardig te zijn.
.
De ideale echtgenoot is hij die elk woord begrijpt dat zijn vrouw niet zegt.
. Verliefd zijn en in je broek plassen is net hetzelfde. Iedereen ziet het, maar enkel jij hebt het warme gevoel.
.Bij het zien van armoede trekt men eerder de zakdoek dan de portemonnee.
Een boete is een belasting voor een fout; een belasting is een boete voor succes.
Vrouwen leven langer dan mannen, vooral de weduwen.
Wie iets wil doen , vindt een middel. Wie niets wil doen , een excuus
.In het wassalon maken ze hun linnen wit en hun buurvrouw zwart
Alle mensen worden met gelijke rechten geboren. Daarna zijn er die trouwen.
framia
framia
19-12-2005
Feestelijk gestoofd konijn met stroop
.. Benodigdheden. 4 personen.
Vier konijnenbouten of compleet konijn. 300 gr.sjalotjes. 40 gr.boter of margarine. 3 theelepels gedroogde thijm.Zout.Versgemalen peper. 100 gr.gerookte spekblokjes. 3 dl.rode wijn. 1 pot wildfond.(380ml.) 1/2 theelepel kaneelpoeder. 3el. peren-appelstroop en 1 à 2 el.bloem.
Bereiding.
Konijnenbouten onder stromend water afspoelen en droogdeppen. Sjalotjes pellen. In een pan boter verhitten, de bouten met thijm bestrooien en romdom bruin bakken. Bouten uit de pan nemen en met zout en peper kruiden. Sjalot en spek aan het achtergebleven vet toevoegen en rondom bruin bakken. Wijn en wildfond toevoegen en aan de kook brengen. Bouten toevoegen en in ca.1 1/4 uur gaar stoven. Bouten uit de pan nemen;
Kaneel en siroop door de saus roeren. Bloem aanlengen met 3 el.water, toevoegen en al roerend laten indikken tot lichtgebonden saus ontstaat. Bouten terugleggen in pan en meewarmen. Lekker met aardappelpuree en fijne sperzieboontjes. Lekker smullen maar.
Een fietsbootvakantie is bijzonder interessant om te doen. Met een groep van 12 personen huurden wij een schip "de Gerritje Deun"dat aangemeerd lag in het Oosterdok in Amsterdam. De tocht zou 7 dagen duren, volpension, met fietsen en gids inclusief, terwijl het schip ons op onze fietstocht zou volgen. Een drijvend hotel dus. Wanneer het weer van de partij zou zijn, verheugden wij ons al op een mooie week. De eerste dag na een prima ontbijt werden de fietsen gecontroleerd en gingen wij van start, richting Utrecht, waar ons schip s'avonds zou aangemeerd liggen. Mooi weer en een onvergetelijke fietstocht van Negtevicht langs de rivier de Vecht via Loenen en andere prachtige typische dorpjes. Teveel om te vertellen,maar we hebben onze ogen uitgekeken. Terwijl onze gids ons op de hoogte hield van talrijke wetenswaardigheden over deze wat men noemt "Goudkust van Nederland" In Utrecht aangekomen, eindigden wij met een bezoek aan deze mooie stad.
De volgende dag na het ontbijt, ging het richting Schoonhoven -zilverstadje aan de Lek- volgende aanlegplaats van ons schip. Via Oudewater -prachtig stadje- langs polders, kanaaltjes, grachten, leerden we Nederland nog beter kennen als waterland. Enig mooi.
s'Anderendaags ging het richting Gouda, via Kinderdijk met zijn gekende molens. Hier werd de dag besloten met een stadswandeling in Gouda.Weer een unieke dag met bezoek aan een authentieke fabriek waar men nog papier produceerde van vodden en lompen. Op Woensdag werd de start genomen naar Leiden, volgende ligplaats van ons schip. Weer via een boeiende streek, werd er gehalt voor een bezoek aan de Scheveningse pier om te eindigen in het mooie Leiden. Waar we met de gids een geleid bezoek aflegden.
Donderdag vertrek naar onze volgend eind doel : Haarlem. Via Zandvoort door de duinen, waar wel eens stevig op de trappers moest geduwd worden, ging het dan naar Haarlem, een stad met veel historie, prachtige gebouwen en met een van de mooiste pleinen van Nederland. Daar vind je ook de gallerie van Mestdagh, met een 360 graden schilderij van Scheveningen uit de jaren 1800. Een 'must' om te zien. De laatste dag ging het via de Zaanse schans "een soort Bokrijk ' in Nederland , maar zeer typisch, terug naar Amsterdam. Om af te sluiten nog een boottocht op de Amsterdamse grachten was de kers op de taart. Laatste nacht aan boord en Zaterdag weer naar huis met veel mooie foto's.
Klop de eieren los met water en room. Smelt de boter in de hete koekenpan en giet de eierstruif erin.Laat een weinig stollen en strooi er dan de fijngehakte kruiden op.
Laat nog even bakken en serveer met vers stokbrood.
We hebben dit jaar met CRMNeerpelt-Overpelt een prachtige vakantie doorgebracht in Mallorca. Onze groep telde 24 personen. We logeerden in het Hotel Riu Playa park. Prima hotel. All inclusive. Vriendelijk bediening.
Webrachten eerst en vooral een bezoek aan de hoofdstad Palma. Een mooie start om Palma te leren kennen is een bezoek aan het kasteel van Bellver, bovenop een groene berg net iets buiten het centrum. Vanaf de oude kantelen heb je een bella vista (bellver mooi uitzicht) over de hele stad en de boulevard vol palmen. De kathedraal torent boven de stad uit, dus daar kun je niet omheen Natuurlijk kun je wel door de winkelstraatjes óm de kathedraal wandelen, maar dit gotische bouwwerk uit de 14de eeuw is gewoon belangrijk voor de stad. Door de bewoners wordt ze liefkozend La Seu genoemd en eigenlijk zou iedere eilandbezoeker even een kijkje in de kathedraal moeten nemen. Al is het alleen maar om de immense klok van NEloi (die 5000 kilo weegt) te bewonderen. Het is ongetwijfeld ook de moeite om door de smalle winkelstraatjes te flaneren, met honderden winkels, terrasjes en mooie huizen met prachtige Gausiaanse gevels. De voornaamste winkelstraten zijn Calle San Miguel, de Passeig des Born en avenida Jaume III.
De dag erna vonden wij een prachtig fietspad van uit ons hotel, vlak langs de boorden van de zee, en dat ons bracht tot aan de voet van de kathedraal. Afstand 12 km enkel. Prachtig om te doen eneen waar genieten voor fiets liefhebbers zoals onze groep. Rustig peddelend tot aan de kathedraal, daar een terrasje gezocht en genieten van een verfrissing en de zuivere zeelucht.
Een volgende dag ,vertrokken we met de autobus naar Soller, door uitgestrekte sinaasappel en citroen plantages. Na een bezoek aan het hoger gelegen Puerto de Soller, een klein , maar mooi gelegen haventje , keerden we terug naar Soller, waar we het enige treintje dat in Mallorca bestaat namen naar Palma. Dit treintje met houten panelen rammelde door verschillende tunnels bergafwaarts naar Palma, met intussen, prachtig vergezichten.Duur van de rit 50 minuten. Echt de moeite waard.
Onze volgende uitstap werd de markt van Sineu. Sineu is het geografische middelpunt van Mallorca. Normaal is het een vrij onbeduidend dorp, behalve op woensdag voormiddag, wanneer er de traditionele markt en veemarkt is. Voor de omwonenden van de streek om hun inkopen te komen doen, maar ook gekend door de reisagentschappen, die daar dan volle busladingen toeristen afzetten zodat het daar somsvreselijk druk is. Vandaarging het naar Vall demossa.Hier werd het Kartuizerklooster bezocht, dat sedert 1838/39 beroemd werd doordat F.Chopin hier om gezondheidsredenen samen met zijn vriendin, de gekende schrijfster Georg Sand verbleef. Daar schreef hij zijn bekendeRegentropfe-prélude terwijl Georg Sand het eiland Mallorca bekend maakte door haar roman Ein winter auf Mallorca
Een van onze laatste uitstappen was naar Alcudia, en verder Pollenca. Van hier kan je met de boot naar Cala Pi de la Posada op Formentor varen. De Cala Pi de la Posada was lange tijd het mooiste, strand van Mallorcadat vroeger voor de prominente gasten van hotel Formentor was gereserveerd. Nu is het voor iedereen toegankelijk en een echte trekpleister. Met de autobusviaeen indrukwekkend berglandschapterug naar ons hotel.
Het was een prachtige vakantie, die in het hotel werd afgesloten , met talrijke drinks.
Kook de eieren hard. Plet de dooiers en het wit afzonderlijk fijn met een vork. Snij de ham in blokjes en meng de ham met het wit van de eieren. Bereid een bechamelsaus en voeg er de de gemalen kaas aan toe. Voeg de kaassaus bij het mengsel van ham en ei. Schik dit mengsel op een voorverwarmde schotel. Strooi de fijngeknipte peterselie in het midden en daarrond het geplette eigeel. Rooster het toastbrood en snij het in driehoekjes. Schik deze in een krans rondom de bereiding. Dien zeer warm op en serveer met geroosterd brood. Heel lekker.