Ik ben Frans Vanderheyden. Mijn blognaam is Framia Ik ben gehuwd en heb een dochter Carine. Mijn hobby's zijn koken, fietsen, vissen en mijn P.C. Ik ben bestuurslid van de gepensioneerde club: Neos Neerpelt-Overpelt. Mijn bedoeling is vooral foto's van de Neos reizen en foto's van onze fietstochten in mijn blog te plaatsen. Ook reizen van mijn dochter plaats ik graag op deze blog. Ik probeer mijn blog zo interessant mogelijk te houden,met citaten zodat iedereen die op bezoek komt er zijn gading vindt
Het gras van de buren mag groener zijn, het moet ook gemaaid worden.
. Op 7 December vierden wij, met onze Neos leden, de traditionele "Winterse Gezelligheid" Een samenkomst waar 102 leden aanwezig waren. Met worste-broodjes en een lekker glaasje wijn , werd met enthousiasme gekeken naar het optreden van de Wezelse damesgroep "Con Amore ", die een optreden verzorgden van allerlei liedjes gaande van klassiek tot komische. Een staande ovatie hadden zij dan ook meer dan verdiend. Nadien zorgde onze plaatselijk DJ. Spooren, dat ook een lustig dansje kon geplaatst worden. In ieder geval een geslaagde namiddag.
Vier konijnenbouten of compleet konijn. 300 gr.sjalotjes. 40 gr.boter of margarine. 3 theelepels gedroogde thijm.Zout.Versgemalen peper. 100 gr.gerookte spekblokjes. 3 dl.rode wijn. 1 pot wildfond.(380ml.) 1/2 theelepel kaneelpoeder. 3el. peren-appelstroop en 1 à 2 el.bloem.
Bereiding.
Konijnenbouten onder stromend water afspoelen en droogdeppen. Sjalotjes pellen. In een pan boter verhitten, de bouten met thijm bestrooien en romdom bruin bakken. Bouten uit de pan nemen en met zout en peper kruiden. Sjalot en spek aan het achtergebleven vet toevoegen en rondom bruin bakken. Wijn en wildfond toevoegen en aan de kook brengen. Bouten toevoegen en in ca.1 1/4 uur gaar stoven. Bouten uit de pan nemen;
Kaneel en siroop door de saus roeren. Bloem aanlengen met 3 el.water, toevoegen en al roerend laten indikken tot lichtgebonden saus ontstaat. Bouten terugleggen in pan en meewarmen. Lekker met aardappelpuree en fijne sperzieboontjes. Lekker smullen maar.
Een fietsbootvakantie is bijzonder interessant om te doen. Met een groep van 12 personen huurden wij een schip "de Gerritje Deun"dat aangemeerd lag in het Oosterdok in Amsterdam. De tocht zou 7 dagen duren, volpension, met fietsen en gids inclusief, terwijl het schip ons op onze fietstocht zou volgen. Een drijvend hotel dus. Wanneer het weer van de partij zou zijn, verheugden wij ons al op een mooie week. De eerste dag na een prima ontbijt werden de fietsen gecontroleerd en gingen wij van start, richting Utrecht, waar ons schip s'avonds zou aangemeerd liggen. Mooi weer en een onvergetelijke fietstocht van Negtevicht langs de rivier de Vecht via Loenen en andere prachtige typische dorpjes. Teveel om te vertellen,maar we hebben onze ogen uitgekeken. Terwijl onze gids ons op de hoogte hield van talrijke wetenswaardigheden over deze wat men noemt "Goudkust van Nederland" In Utrecht aangekomen, eindigden wij met een bezoek aan deze mooie stad.
De volgende dag na het ontbijt, ging het richting Schoonhoven -zilverstadje aan de Lek- volgende aanlegplaats van ons schip. Via Oudewater -prachtig stadje- langs polders, kanaaltjes, grachten, leerden we Nederland nog beter kennen als waterland. Enig mooi.
s'Anderendaags ging het richting Gouda, via Kinderdijk met zijn gekende molens. Hier werd de dag besloten met een stadswandeling in Gouda.Weer een unieke dag met bezoek aan een authentieke fabriek waar men nog papier produceerde van vodden en lompen. Op Woensdag werd de start genomen naar Leiden, volgende ligplaats van ons schip. Weer via een boeiende streek, werd er gehalt voor een bezoek aan de Scheveningse pier om te eindigen in het mooie Leiden. Waar we met de gids een geleid bezoek aflegden.
Donderdag vertrek naar onze volgend eind doel : Haarlem. Via Zandvoort door de duinen, waar wel eens stevig op de trappers moest geduwd worden, ging het dan naar Haarlem, een stad met veel historie, prachtige gebouwen en met een van de mooiste pleinen van Nederland. Daar vind je ook de gallerie van Mestdagh, met een 360 graden schilderij van Scheveningen uit de jaren 1800. Een 'must' om te zien. De laatste dag ging het via de Zaanse schans "een soort Bokrijk ' in Nederland , maar zeer typisch, terug naar Amsterdam. Om af te sluiten nog een boottocht op de Amsterdamse grachten was de kers op de taart. Laatste nacht aan boord en Zaterdag weer naar huis met veel mooie foto's.
Klop de eieren los met water en room. Smelt de boter in de hete koekenpan en giet de eierstruif erin.Laat een weinig stollen en strooi er dan de fijngehakte kruiden op.
Laat nog even bakken en serveer met vers stokbrood.