Ik ben Frans Vanderheyden. Mijn blognaam is Framia Ik ben gehuwd en heb een dochter Carine. Mijn hobby's zijn koken, fietsen, vissen en mijn P.C. Ik ben bestuurslid van de gepensioneerde club: Neos Neerpelt-Overpelt. Mijn bedoeling is vooral foto's van de Neos reizen en foto's van onze fietstochten in mijn blog te plaatsen. Ook reizen van mijn dochter plaats ik graag op deze blog. Ik probeer mijn blog zo interessant mogelijk te houden,met citaten zodat iedereen die op bezoek komt er zijn gading vindt
Het gras van de buren mag groener zijn, het moet ook gemaaid worden.
MIGNONNETTES MET WITLOF. Benodigdheden. 4 personen.
4 Mignonnettes 8 dunne sneetjes Italiaanse ham 8 stronkjes witlof 1.5 dl blond abdijbier (bv.Ciney) 4 sneetjes kaas (passendale-affligem-maredsous) 3 el boter instant-sausbinder peper en zout Bereiding.
Kook het witlof gaar in licht gezouten water.(15 à 20 min.) Wikkel rond elk stronkje een half sneetje kaas en daarna een sneetje ham. Verhit 2 el. boter in de braadpan en bak de mignonnettes 1 à 2 minuten aan elke kant goudbruin. Laat op een zachter vuur nog even gaar worden +- 2 min. afhankelijk van de dikte van het vlees. Niet te lang anders word het vlees te droog en kruid met peper en zout. Verhit intussen in een andere pan 1el. boter en leg er de witlofrolletjes in. Laat op een hevig vuur kleuren aan alle kanten. Giet het bier in de pan en breng aan de kook. Haal het witlof uit de pan. Giet het braadvocht met bier bij het vlees in de pan, laat even goed doorkoken en bind lichtjes met sausbinder. Dien het vlees en de witlofrolletjes op samen met de saus en geef er puree of gekookte aardappelen bij. Smakelijk!!
Een lekker gerecht. Scampi's in duiveltjes saus. Ingrediënten voor 2 personen 16 Scampi's 2 el.ketchup 20 cl room 1 theelepel currypoeder Paprikapoeder en boter ************************
Verhit de boter in een pan tot deze niet meer schuimt. Bak de scampi's snel aan, langs beide kanten. Bestrooi met paprikapoeder. Neem de pan van het vuur, haal de scampi's eruit en doe er de room en de ketchup in. Voeg er het currypoeder bij en roer tot een gladde saus. Zet de saus nog een minuutje op een laag vuur, onder voortdurend roeren. Overgiet de scampi's met de saus.
Op 13 Januari vond ons jaarlijks Nieuwjaarsfeest plaats.
Na een H.Mis met herdenking van de afgestorvenen van het voorbije jaar, was er een receptie voor de talrijke aanwezigen.
Hierna volgde een uitmuntend feestmaal . Tijdens de pauze stond de statutaire herverkiezing van het Bestuur op de dagorde. Met een toespraak van de voorzitter , gevolgd door een optreden van Maarten Cox, de populaire zanger van Idool , die enkele van zijn geliefde songs ten berde bracht, werd het feestmaal verder gezet en met koffie en wijn werd de avond gezellig keuvelend afgesloten.