Sterrenbeeld: Boogschutter (Sagitarius) geboren tussen: 23 November en 23 December Element: Vuur
Bloemen in onze tuin in 2005
Onder de bananenplant aan het gardameer in Riva Italië
carnaval 2006
De nieuwe Renault Twingo
De achterste stroom in Oisterwijk
De Petruskerk van Oisterwijk
Oisterwijks Raadhuis
Boshuis Venkraai
Mansion Hotel Bos & Ven
De bruine Kikker
De groene Kikker
Francien
Van Alles wat van Frans en Francien
13-12-2006
Vakantie 2006
Helaas is onze vakantie voorjaar 2006 niet door gegaan, omdat we schade gereden hebben met aan onze caravan en deze helaas niet meer te repareren was. We hebben wel een andere gekocht, maar zijn er nog niet mee weggeweest. Dit wordt voorjaar 2007
Met dit mooie weer komt er van aan de computter zitten niet zoveel, we zijn erg veel buiten, werken in de tuin, en gaan regelmatig weg met de fiets. En natuurlijk gaan we ook nog enkele weken op vakantie. Dus wordt er aan de blog niet veel gewerkt in deze tijd.
Na een paar heerlijke warme dagen is de camelia in onze tuin flink gaan bloeien, bijna alle bloemen zijn open gegaan. De Nederlandse naam voor Camellia is camelia. Afgeleid van de belangrijkste soort Camellia japonica en wordt ook wel 'Japanse roos' genoemd Een camelia groeit op licht zure grond op een plaats in de halfschaduw. De grond moet veel humus bevatten en goed water doorlatend zijn.
Eindelijk na vele dagen van te koude dag temperaturen, kunnen we weer eens lekker buiten gaan zitten in het voorjaars zonnetje. Het is te hopen dat het zo nog een paar dagen zal duren, en kunnen binnenkort de zomerplanten in de tuin gezet worden.
Soms zit ik in gedachten Denk over alles na Hoe Hij heeft geleden Aan het kruis op Golgotha Een ding weet ik zeker Dat Hij dat ook voor mij deed Hoe oud ik ook mag worden Ik bid . dat ik dat nooit vergeet.
Op Palmzondag lopen de kinderen in de kerk vaak met een palmpaasstok door de kerk. Dit herinnert aan de intocht van Jezus in Jeruzalem, toen de mensen hem als een koning verwelkomden en met palmtakken wuifden, terwijl ze riepen: Hosanna, Gezegend is Hij die komt in de naam des Heren. Palmpasen of palmzondag noemen we de zondag voor Pasen. De palmpaasstok bestaat uit een versierd kruis met slingers van snoep en bovenop een haantje van brood (een symbool van zuiverheid en waakzaamheid). Door het fruit en het snoepgoed wijst de palmpaasstok naar de feestelijke intocht van koning Jezus. Maar het kruis verwijst naar zijn lijden en de dood.
De Reiger heeft een bezoek gebracht aan onze vijver, en een paar goudvissen opgegeten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want dan houden we niet veel vis over. Dus hebben we er wat draden over heen gespannen zodat hij er niet meer bij kan. Het is overigens wel een heel mooie vogel om te zien. De latijnse naam is(Ardea cinerea)
De koude van de afgelopen weken dwong onze padden om in hun winterverblijf af te wachten. Nu het warmer en vochtiger wordt met temperaturen 's nachts boven de 7 graden, zullen deze diertjes massaal op pad gaan op. Een weg die niet zonder gevaren is. Na hun winterslaap denken amfibieën alleen nog maar aan paren. Bij duisternis, regen en temperaturen vanaf 7 graden kruipen deze dieren uit hun schuilplaats en trekken instinctief naar water. Wie geluk heeft, kan zonder problemen naar een voortplantingspoel trekken. De iets minder fortuinlijke dieren moeten soms een verharde weg oversteken en het alsmaar toenemende verkeer trotseren. Daarom gaan vrijwilligers van Natuurpunt en andere organisaties 's nachts op pad om de amfibieën een handje te helpen. Om onze amfibieën een goede kans te geven om levend hun voortplantingspoel te bereiken, nemen we verschillende maatregelen. Verkeersborden met een pad erop waarschuwen automobilisten. Maar veel effectiever is het plaatsen van een scherm voor de padden. Als ze langs links of rechts een uitweg proberen te zoeken, vallen ze in emmers. Deze zijn ingegraven in de grond en dienen als levensreddende valkuil. Elke morgen en avond halen vrijwilligers de dieren uit de emmers en brengen de amfibieën naar de overzijde van de weg.
Vandaag heb ik voor het eerst in de bijna 38 jaar dat we hier in ons huis wonen, achter in de tuin twee koppeltjes Goudvinken gezien. Het zijn prachtige vogel heel bijzonder mooi van kleur.Ze behoren tot de familie van de Fringillidae. Kenmerken: lengte van ongeveer 14,5 cm. Het geslachtsverschil is duidelijk: De man heeft een zwarte kopkap en kin en een zware zwarte snavel. De bovenzijde is blauwgrijs, witte stuit en zwarte staart en zwarte vleugels met witte dwarsstreep. Onderzijde is rozerood, ook de zijkop. Bij de pop is bovenzijde donker grijsbruin, de onderzijde en zijkop licht rozebruin. Verder als de man, m.u.v. de bruinere kop.
Tijdens een paar mooie zonnige dagen (wel een beetje fris) hebben we onze voortuin weer van nieuwe planten voorzien. En nu maar hopen dat ze lekker gaan groeien, er is wel wat ruimten tussen gelaten voor wat eenjarige zomerbloeiers. We zijn er zo best tevreden mee zoals het er nu uitziet.
Het maakt niet uit wie of wat je bent Of wat iedereen van je denkt Het geeft niet wat of hoe je iets doet Maar vertrouwen op op jezelf, dat is altijd goed Geen leven met smart Maar leef vanuit je hart Dan pas voel je de vonk die je hart raakt En hoe gelukkig je daarmee een ander maakt Je creeert in jezelf een soort van verzoening Het geeft je een volwaardig gevoel van voldoening
Vanmiddag zijn we naar het tuincentrum Tilburg Zuid geweest voor wat nieuwe planten in onze voortuin. We zijn de tuin helemaal aan het veranderen. We hadden er iedere zomer veel eenjarige zomerplanten in staan, dat is natuurlijk wel mooi als die in bloei staan, maar in de winter is het toch een kale boel. Dus is het plan om er wat meer winter groene planten in te zetten, en daar tussen dan nog wel wat zomerbloeiers. We hebben er ook een paar stenen plateaus in gelegd waar wat grote potten met oranjerie planten op komen te staan. De temperatuur begint overdag al wat op te lopen, dus is het lekker om buiten te werken.
Vanmiddag heb ik een heerlijke wandeling gemaakt van drie uurtjes door onze mooie Oisterwijkse bossen en vennen, de natuur is nog steeds in rust vanwege de koude nachten. Maar af en toe zie je toch wel wat leven, de katjes beginnen al wat uit te lopen en geven een zilveren kleur. Een eekhoorn steekt het wandelpad over en vlucht in een boom. Een paar ganzen scharrelen aan de waterkant door het gras. En de koolmezen en vinken zingen voluit.
De afgelopen weken streden 24 ambassadeurs hier op internet. Op 6 maart werd bekend welke 12 ambassadeurs (een per provincie) konden doorgaan naar deze tweede ronde. Vanaf 15 april zijn de ambassadeurs en hun gebieden te zien op televisie. Iedere week op zaterdagmiddag om 17.05 uur op Nederland 1 presenteren drie ambassadeurs zichzelf en hun gebied. De grote finale zal uitgezonden worden op zaterdagavond 13 mei op Nederland 1 klik op het plaatje om naar de betreffende site te gaan
De nestkastjes voor de mussen die gemaakt heb, heb ik opgehangen onder de dakrand van ons huis. En nu maar hopen dat het vlug lente wordt en er ook mussen in komen broeden, we wachten maar af.