Sterrenbeeld: Boogschutter (Sagitarius) geboren tussen: 23 November en 23 December Element: Vuur
Bloemen in onze tuin in 2005
Onder de bananenplant aan het gardameer in Riva Italië
carnaval 2006
De nieuwe Renault Twingo
De achterste stroom in Oisterwijk
De Petruskerk van Oisterwijk
Oisterwijks Raadhuis
Boshuis Venkraai
Mansion Hotel Bos & Ven
De bruine Kikker
De groene Kikker
Francien
Van Alles wat van Frans en Francien
09-04-2006
Palmzondag
Op Palmzondag lopen de kinderen in de kerk vaak met een palmpaasstok door de kerk. Dit herinnert aan de intocht van Jezus in Jeruzalem, toen de mensen hem als een koning verwelkomden en met palmtakken wuifden, terwijl ze riepen: Hosanna, Gezegend is Hij die komt in de naam des Heren. Palmpasen of palmzondag noemen we de zondag voor Pasen. De palmpaasstok bestaat uit een versierd kruis met slingers van snoep en bovenop een haantje van brood (een symbool van zuiverheid en waakzaamheid). Door het fruit en het snoepgoed wijst de palmpaasstok naar de feestelijke intocht van koning Jezus. Maar het kruis verwijst naar zijn lijden en de dood.
De Reiger heeft een bezoek gebracht aan onze vijver, en een paar goudvissen opgegeten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want dan houden we niet veel vis over. Dus hebben we er wat draden over heen gespannen zodat hij er niet meer bij kan. Het is overigens wel een heel mooie vogel om te zien. De latijnse naam is(Ardea cinerea)
De koude van de afgelopen weken dwong onze padden om in hun winterverblijf af te wachten. Nu het warmer en vochtiger wordt met temperaturen 's nachts boven de 7 graden, zullen deze diertjes massaal op pad gaan op. Een weg die niet zonder gevaren is. Na hun winterslaap denken amfibieën alleen nog maar aan paren. Bij duisternis, regen en temperaturen vanaf 7 graden kruipen deze dieren uit hun schuilplaats en trekken instinctief naar water. Wie geluk heeft, kan zonder problemen naar een voortplantingspoel trekken. De iets minder fortuinlijke dieren moeten soms een verharde weg oversteken en het alsmaar toenemende verkeer trotseren. Daarom gaan vrijwilligers van Natuurpunt en andere organisaties 's nachts op pad om de amfibieën een handje te helpen. Om onze amfibieën een goede kans te geven om levend hun voortplantingspoel te bereiken, nemen we verschillende maatregelen. Verkeersborden met een pad erop waarschuwen automobilisten. Maar veel effectiever is het plaatsen van een scherm voor de padden. Als ze langs links of rechts een uitweg proberen te zoeken, vallen ze in emmers. Deze zijn ingegraven in de grond en dienen als levensreddende valkuil. Elke morgen en avond halen vrijwilligers de dieren uit de emmers en brengen de amfibieën naar de overzijde van de weg.