Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    05-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterhammen op school eten kost halve euro ‘stoelgeld’

    Boterhammen op school eten kost halve euro ‘stoelgeld’
     
    Waarvoor dient het schoolgeld dan...?! Straks ook apart betalen voor een bezoekje aan de pot, bord afkuisen, veters knopen, snotneus afkuisen ed...? Op de werkvloer van andere bedrijven betaalt men tijdens de schaft toch ook geen extra stoelgeld...?!

    In onze tijd (1960 )in het VTI was dat gewoon een leraar die zelf zijn boterhammetjes meebracht en zat op te eten in een refter van het zevende knoopsgat ,met een flesje coca of een fanta .Daar was geen sprake van stoelgeld . Nu is er voor alles een reden om er geld voor te vragen.De maatschappij word slechter en slechter,waar gaat dat eindigen.Geld ,geld,geld...

    archiefbeeld

    Kinderen die ‘s middags hun boterhammen op school willen opeten, moeten daarvoor in Mechelen vanaf september een halve euro per dag betalen. Oorzaak is de halvering van het budget voor opvang, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag.

     

    De regeling geldt voor alle basisscholen in Mechelen en is gemaakt door het Onderwijs Overleg Mechelen (OOM), een overleg- en adviesplatform waarin, naast de schepen van Onderwijs, ook alle onderwijsnetten vertegenwoordigd zijn.

    Voor de buitenschoolse opvang is voor 2013 nog maar 200.000 euro vrijgemaakt, in plaats van 420.000 euro. Het gemeenschapsonderwijs en het vrij gesubsidieerd onderwijs zijn samengekomen om te kijken hoe ze dat gat kunnen dichten. Schepen Marc Hendrickx (N-VA) sluit zich aan bij de beslissing van het MOO. Hij wijst erop dat ouders de opvang fiscaal kunnen inbrengen.

    Ouders reageren verontwaardigd. Ook het tijdstip waarop de school over de tarieven communiceert zit sommigen dwars.

    05-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    04-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Filip kan veel leren van Willem-Alexander"

    Om te kunnen leren moet je verstand hebben, als je dat op je 50ste nog niet hebt ja....

    De kerel is 53 en weet nog niet hoe de wereld in elkaar zit, laat staan dat hij serieus een moeilijke of irritante vraag kan gewoon counteren of eerlijk beantwoorden. Dat is net hetzelfde als een peuter minister maken, die moet wel de gemeenschappen samenbrengen? alloo?



    Filip heeft volgens Nederlands imagodeskundige Zabeth Van Veen nog wel wat te leren. Hij zou daarvoor eens goed moeten kijken naar de evolutie van de Nederlandse koning, Willem-Alexander. Willem-Alexander, die eerder dit jaar na het aftreden van zijn moeder koning van Nederland werd, kampte net als onze prins lange tijd met een imagoprobleem maar wist het tij te keren.



    Filip staat niet bekend als grote mediavriend en ook Willem-Alexander had van kind af aan een moeizame relatie met de pers. "Je ziet dat aan non-verbaal gedrag", vertelt Van Veen. "De hele mimiek verandert als er een in hun ogen rare vraag wordt gesteld. Ze raken geïrriteerd en verstarren. Het is belangrijk dat ze het als een voorrecht zien dat mensen interesse in hen hebben en dat ze vragen beantwoorden met een warm hart. Willem-Alexander (46) is wat dat betreft heel erg gegroeid. Zeker nu hij koning is, reageert hij relaxter en spontaner."

    De omslag voor Willem-Alexander kwam toen zijn spontane latina Máxima Zorreguieta op het toneel verscheen. "Haar glans straalt op hem af", zegt Van Veen. Mathilde d'Udekem d'Acoz deed hetzelfde voor de 53-jarige Filip, al zou de imagodeskundige de aanstaande koning der Belgen adviseren om zijn echtgenote "meer in te zetten". "Mathilde zou zijn menselijke kant meer aan het licht kunnen brengen, subtiel het beeld van een warme echtgenoot kunnen schetsen.



    Spontaan knuffelen
    Filip kan daar zelf ook een rol in spelen. "De beeldvorming is vaak belangrijker dan de inhoud, daar vergist men zich nog weleens in. Een volk wil zelfvertrouwen zien, maar wel met een zekere mildheid en warmte. Willem-Alexander is ook daarin echt gegroeid. Filip zou zijn kinderen bijvoorbeeld best eens kunnen knuffelen in het openbaar. Wel spontaan, het moet echt zijn."

    Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het uiten van zijn gevoel valt voor Filip de meeste winst te behalen, denkt Van Veen. Al is dat voor onze aanstaande koning wellicht iets lastiger dan voor de Nederlandse vorst, die 'wat vrijer' is opgevoed. "Belgen zijn sowieso iets gereserveerder. Dan kun je niet ineens een wilde, spontane man verwachten. Maar hij zou er goed aan doen zijn hart wat meer te openen. Hoe dichter hij bij zijn eigen gevoel komt, hoe mooier hij kan performen" vindt Van Veen.

    Een grote overeenkomst tussen Willem-Alexander en Filip: beiden hebben een modieuze, mediagenieke en fotogenieke koningin aan hun zijde. Van Veen noemt Mathilde een vrouw met een "lieve, zachte uitstraling". Maar ze vindt ook dat ze een steek heeft laten vallen. De toekomstige koningin lijkt slechter Nederlands te spreken dan Máxima, die van oorsprong Argentijnse is. "Ik vind het eerlijk gezegd niet kunnen dat je op haar leeftijd en dat niveau niet goed de officiële taal van je land spreekt", zegt Van Veen. "Als je je een taal niet eigen hebt gemaakt, verlies je een stukje spontaniteit. Het is lastiger om een grapje te maken, en je hebt eerder versprekingen. Het is absoluut een must dat ze snel goed Nederlands leert spreken."
     


    04-07-2013 om 23:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leger Egypte zet president Morsi af


    Leger Egypte zet president Morsi af

    Met andere woorden een militaire staatsgreep. En waar is de VS en de VN nu? . En als je die berichtgeving leest, dan is het duidelijk dat het leger daar de plak slaat, het volk wou af van een president van het leger, en wat gaan ze nu hebben? Terug hetzelfde.



    Het leger heeft president Mohamed Morsi vanavond om 19.00 uur (Belgische tijd) meegedeeld dat hij niet langer president van Egypte is. Hij wordt vervangen door het hoofd van het Constitutioneel Gerechtshof. Hij zal als interim-staatshoofd fungeren totdat er nieuwe verkiezingen zijn. Dat heeft het hoofd van het Egyptische leger vandaag bekendgemaakt.

    Generaal Abdel Fattah al-Sisi liet ook weten dat de grondwet is opgeschort. Waar Morsi op dit moment is, is niet bekend.

    Tahrirplein
    Onmiddellijk na de mededeling van al-Sisi steeg gejuich op op het Tahrirplein, waar betogers tegen Morsi zich hebben verzameld. Ook werd vuurwerk afgestoken.

    Aanhangers van Morsi kwamen vanavond vlakbij een moskee in een buitenwijk van Caïro bijeen om hun woede te uiten op het leger. Sommigen braken het wegdek open en legden voorraden stenen aan. De ordedienst van de Moslim Broeders schermde de betogers af. Die riepen leuzen tegen legerleider Abdel Fattah al-Sisi.

    Bloedvergieten voorkomen
    De Nour-partij, de op een na grootste islamistische partij van Egypte, heeft alleen ingestemd met het hervormingsplan van het leger om bloedvergieten te voorkomen.  Dat zei de secretaris-generaal van de partij, Galal Murra, vanavond tijdens een toespraak op televisie.

    Mohamed Morsi werd vorig jaar president van Egypte nadat hij de eerste vrije verkiezingen in Egypte ooit had gewonnen. Morsi, de vijfde president van het Noord-Afrikaanse land, was bovendien de eerste burger die het ambt bekleedde. Zijn voorganger Hosni Moebarak, die in 2011 het veld moest ruimen, was afkomstig uit het leger.

    Kritiek
    Morsi, afkomstig uit een dorp in de Nijldelta, is getrouwd en heeft kinderen. Hij studeerde in Egypte en in de Verenigde Staten. Van 2000 tot 2005 zat hij in het parlement. Hoewel Mursi (1951) had gezegd een president te zijn "voor alle Egyptenaren", heeft hij die belofte volgens zijn vele tegenstanders niet waargemaakt. Sinds het begin was de kritiek op zijn leiderschap groot. Massale protesten tegen zijn bewind waren het gevolg, maar Morsi beriep zich op zijn "legitimiteit" als gekozen leider.

    Volgens zijn tegenstanders voerde de president vooral de politieke agenda uit van de Moslim Broederschap, de islamistische beweging waar Morsi uit voortkomt en die onder het regime van Mubarak nog werd onderdrukt. Voor de belangen van andere groepen zou hij weinig oog hebben gehad.

    Omstreden grondwet
    Dat resulteerde onder meer in een zeer omstreden grondwet. De nieuwe constitutie was misschien wel de belangrijkste hervorming die Morsi moest doorvoeren in het Egypte na Mubarak. Maar veel mensen vonden de invloed van islamisten op de grondwet veel te groot.

    Toen Morsi zichzelf in november 2012 ook nog eens vrijwel onbeperkte bevoegdheden gaf "om de revolutie te beschermen", ontplofte de oppositie. "Een nieuwe farao", werd de president onder meer genoemd.

    Moebarak
    Los daarvan zou Morsi's aanpak van de corruptie en de grote economische problemen van Egypte onvoldoende zijn. Dat waren belangrijke redenen voor de volksopstand die in 2011 een einde maakte aan het bijna 30 jaar oude regime van Moebarak, die uit het leger afkomstig was.

    Ondertussen schreef Mursi wel een paar wapenfeiten op zijn naam. Zo schoof hij het hoofd opzij van het ook na Moebarak nog machtige leger van Egypte, Mohammed Hussein Tantawi. Ook kreeg hij lof voor zijn bemiddelende rol in het staakt-het-vuren tussen Hamas en Israël in november 2012.

    "Val van Mursi is einde politieke islam"



    De Syrische president Bashar al-Assad ziet in de val van zijn Egyptische collega Mursi het einde van de politieke islam. "Iedereen die religie misbruikt voor politiek, zal falen", zegt hij in een interview aan het staatsblad.

    "Wat er nu gebeurt in Egypte is eigenlijk de val van de politieke islam", zegt Assad in een interview met de staatskrant. "Iedereen, waar ook in de wereld, die misbruik maakt van religie voor politieke doeleinden, is gedoemd om te mislukken."

    Het is geen geheim dat Assad geen fan is van de Moslimbroederschap. Lidmaatschap van de groepering alleen al is voldoende om in Syrië de doodstraf te krijgen. Het is dan ook niet te verwonderen dan de president van het door burgeroorlog en geweld verscheurde Syrië in zijn handen wrijft met de val van de Egyptische president.

    04-07-2013 om 15:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert als burger voor rechtbank gedaagd in zaak-Boël

    Koning Albert als burger voor rechtbank gedaagd in zaak-Boël



    De troonsafstand van koning Albert op 21 juli betekent ook dat hij zijn persoonlijke onschendbaarheid verliest. Delphine Boël, die via de rechtbank erkenning zoekt als natuurlijke dochter van de vorst, zal dus een burger tegenover zich vinden in de rechtszaal.

    Op 20 juni trok Delphine Boël naar de rechtbank van eerste aanleg in Brussel om via DNA-materiaal van de koninklijke familie een bewijs in handen te krijgen over haar werkelijke afstamming. Mikpunten van de gerechtelijke actie zijn koning Albert en zijn kinderen Filip en Astrid.

    Maar na zijn beslissing om te abdiceren, wordt Albert een burger als een andere. Hij geniet dus niet langer van de onschendbaarheid van zijn persoon zoals vastgelegd in het artikel 88 van de Grondwet. Die onschendbaarheid gaat door de troonsafstand over op zijn oudste zoon, prins Filip.

    Alain De Jonge, de advocaat van Delphine Boël, wil niet reageren op het verloop van de procedure na de zijstap van koning Albert. ‘Er moet nog een hele procedure gevolgd worden’, zegt grondwetspecialist Francis Delpérée.

    ‘Privéleven’

    De rechtbank van eerste aanleg van Brussel stelt op 3 september een agenda op voor de zaak-Boël.

    Delphine Boël, geboren in 1968, kwam in oktober 1999 in de publiciteit door een biografie van Mario Danneels over koningin Paola. Daarin werd voor het eerst over het buitenechtelijke kind gesproken. De koning sprak over ‘deze crisisperiode’ in de kersttoespraak van 1999 maar zei er meteen bij dat ‘zij behoort tot ons privéleven’.

    Lees hier meer over de troonsafstand van Albert II

    04-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    03-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert II treedt op 21 juli af

    Koning Albert II treedt op 21 juli af

    Eindellijk maar spijtig genoeg sta de volgende al klaar tis nochthans de moment ver anno 2013 te stoppen met die dure poppenkast die afstamd uit den tijd van de jaren stillekens en anno 2013 niet meer relevant is

    God behoede ons voor zijn opvolger, liever een republiek dat vult er om de X-aantal jaren iemand anders zijn zakken nu zijn het altijd dezelfde

    DE moment om met dit middeleeuws circus te stoppen ! 
     



    Koning Albert II kondigt vanavond zijn aftreden aan. De vorst houdt om 18 uur vanavond een toespraak op de 4 grote tv-zenders en hun radiostations. Daar zal hij aankondigen dat hij 'wegens gezondheidsredenen' afstand doet van de troon op 21 juli, de nationale feestdag.

    Het kernkabinet is vanmiddag bijeengekomen in aanwezigheid van de koning. Nadien stuurde het Paleis een mededeling dat de vorst zich om 18 uur tot de bevolking zal richten door middel van een televisie- en radiotoespraak op de vier grote televisiezenders en hun radiostations.

    Om 18.15 uur zal ook premier Elio di Rupo een verklaring afleggen op de Wetstraat 16. Om 17.30 uur staat ook nog een ministerraad geprogrammeerd.

    Op de vraag waarover de toespraak zou gaan antwoordde een vice-premier aan onze redactie: ‘Dat kan je zelf ook wel raden, zeker?’ Verschillende vice-premiers en kabinetscheffen bevestigden aan onze krant dat de koning dan zijn aftreden op 21 juli zal aankondigen.

    Naar alle waarschijnlijkheid zal prins Filip de koning opvolgen, hij is de eerste in de lijn voor de troon. Volgens bronnen dicht bij het kernkabinet zou ook geen gebruik worden gemaakt van de gelegenheid om de rol van het koningschap aan te passen, ook de opvolger van koning Albert zou dus een rol blijven spelen in de formatie van nieuwe regeringen.

    Problemen

    Over het aftreden van de vorst wordt al langer gespeculeerd. De koning werd onlangs 79 jaar oud en zou op 9 augustus 20 jaar op de Belgische troon zitten. De koning haalde in zijn gesprek met het kernkabinet zelf gezondheidsredenen aan als reden voor zijn aftreden. Hij bedankte ook de ministers voor de samenwerking.

    Verder lijkt ook de affaire rond zijn buitenechtelijke dochter Delphine Boël alles in een stroomversnelling te hebben gebracht. Boël spande onlangs een rechtszaak aan om haar afkomst juridisch te laten vastleggen.

     

    LETTERLIJK. De persmededeling van het Koninklijk Paleis

    Het kernkabinet is vandaag/woensdag 3 juli 2013 om 13 u 15 bijeengekomen in aanwezigheid van de Koning. De Koning zal zich vandaag/woensdag om 18 uur tot de bevolking richten door middel van een televisie- en radiotoespraak op de vier grote televisiezenders en hun radiostations.


    03-07-2013 om 23:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabiola pompt 2,5 miljoen in stichting Astrida

    Fabiola pompt 2,5 miljoen in stichting Astrida

    Van haar eigen vermogen en niet van haar dotatie.Wie gelooft dat nou.Ze zijn daar op het stulpje in Laken ook niet van de eerste leugen doodgegaan.Hoog tijd dat ze dat mens in een klooster of een gesticht steken en de rest van de blauwbloedpoenpakkers erbij.

    Eigen vermogen, hoe kom ze daaraan, erfenis, beleggingen, toen ze trouwde had ze geen nagel om aan haar gat te krabben. Hier klopt iets niet, het kan niet anders dan dat we wederom voorgelogen worden.



    Koningin Fabiola heeft 2,5 miljoen euro nieuw kapitaal geïnjecteerd in Astrida, de stichting van openbaar nut die door koning Boudewijn werd opgericht. "Het geld komt van haar eigen vermogen, niet uit de dotatie", zei paleiswoordvoerder Bruno Nève de Mévergnies aan onze collega's van De Morgen.

    De kapitaalverhoging dateert van februari 2012, en werd door de bestuurders van de stichting tijdens een vergadering op 20 juni goedgekeurd. Volgens informatie van De Morgen heeft Fabiola 6,6 procent aan rechten betaald om de gift aan haar stichting te kunnen doen. De jaarrekeningen werden naar de griffie van de handelsrechtbank van Brussel gestuurd op 25 juni  om de boekhouding in orde brengen.

    Paleiswoordvoerder Bruno Nève de Mévergnies, die ook bestuurder bij de stichting is, wilde geen commentaar geven over de gigantische kapitaalverhoging. "Hoe dan ook is dat geld van haar privévermogen en niet van haar dotatie", merkt Nève op.

    03-07-2013 om 11:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V richt GAS-loket op

    CD&V richt GAS-loket op

    De meeste weerstand tegen die GAS-boetes is er wegens het verwachte "ongepast" toepassen of de willekeur van de gemachtigde. Altijd de mens die onbetrouwbaar is en ook de toepassingen naar de letter en niet naar de geest.


    CD&V richt GAS-loket op

    CD&V richt een loket op voor haar lokale mandatarissen die vragen hebben over de verstrengde GAS-wetgeving. Tegelijkertijd vraagt de partij ook om de GAS-reglementen na te lezen op absurditeiten.

    De verstrengde GAS-wet is ondertussen gepubliceerd in het Staatsblad en treedt vanaf 1 januari 2014 in werking. Eén van de veranderingen is dat gemeenten kinderen vanaf 14 jaar kunnen beboeten voor overlast en voor kleine criminele leeftijd. Tot nu toe lag de minimumleeftijd voor een GAS-boete op 16 jaar. Ook gaan de boetetarieven omhoog tot 350 euro voor meerderjarigen en 175 euro voor minderjarigen.

    Met het GAS-loket wil CD&V, die de wet volledig mee heeft goedgekeurd, haar "lokale mandatarissen helpen", maar ook tegelijkertijd de spreekbuis zijn van de jongerenorganisaties die tegen de nieuwe GAS-wet waren. "Omdat gebleken is dat er in bepaalde reglementen toch wel wat absurditeiten staan, willen we lokale mandatarissen ondersteunen bij de implementatie van deze wet", zegt Bercy Slegers.

    03-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    02-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstrenging GAS-boetes mogelijk vanaf 1 januari

    Verstrenging GAS-boetes mogelijk vanaf 1 januari



    De wet op de gemeentelijke administratieve sanctie is vandaag in het staatsblad gepubliceerd, waardoor gemeenten de kans krijgen om vanaf 1 januari hun politiereglement aan te passen. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet weten.

    Gemeenten zijn vrij om het nieuwe systeem al dan niet toe te passen. Zij die dat willen krijgen vanaf 1 januari de kans om het politiereglement aan te passen en de bevolking te informeren.

    De verstrenging van de GAS-wet kwam er op vraag van enkele grote gemeenten. De boetes kunnen vanaf volgend jaar oplopen tot maximaal 350 euro voor meerderjarigen en 175 euro voor minderjarigen. Ook kan een gemeenschapsdienst van maximaal 15 uur voor minderjarigen en 30 uur voor meerderjarigen worden opgelegd als alternatieve maatregel

    Leeftijdsverlaging
    Voorts zullen meer groepen ambtenaren boetes kunnen uitschrijven en zullen gemeenten de krachten kunnen bundelen. Meest omstreden is de leeftijdsverlaging van zestien naar veertien jaar. Gemeenten die de leeftijdsverlaging willen toepassen dienen de betrokkenen wel met alle mogelijke communicatiemiddelen in te lichten.

    Milquet wijst er vandaag op dat de hervorming als doel heeft "een maatschappij van respect te bevorderen, met respect voor maatschappelijke en beleefdheidsregels en vooral respect voor de anderen".

    02-07-2013 om 21:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crevits volgt Wathelet niet in wielklemvoorstel

    Crevits volgt Wathelet niet in wielklemvoorstel

    Idioot van te twisten wie de bevoegdheid heeft in rechtszaken of niet betalen van parkeerboete's. Want de wet is voor iedereen gelijk . Is er niet veeleer aarzeling om nog eens de mensen te pesten met nog erger straffen en geld ophalen ?

    Crevits volgt Wathelet niet in wielklemvoorstel

    Vlaams mobiliteitsminister Hilde Crevits gaat niet mee in het plan van federaal staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet om gemeenten een wielklem te laten zetten bij wie zijn parkeerboetes niet betaalt. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

    Wathelet lanceerde het voorstel naar eigen zeggen omdat de gemeenten - en "verschillende grote Vlaamse steden" - vragende partij zijn. Zij zien volgens hem de wielklem als een stok achter de deur voor wie zijn parkeerboetes weigert te betalen. Vanaf volgende maandag zouden gemeenten in principe voertuigen klem kunnen zetten.

    "Vlaamse materie"

    Crevits houdt eraan vast dat het een Vlaamse materie is. Toch wijzigde Whathelet de wegcode die gemeenten - in theorie - toelaat om wielklemmen te plaatsen. De gemeenten hebben echter de modaliteiten nog niet uitgewerkt. Er is nog geen antwoord gevonden op praktische vragen rond de bevoegdheid en kostprijs. In Wallonië zouden de gesprekken daarover verder gevorderd zijn, maar er is nog niets beslist.

    Crevits stelde gisteren duidelijk dat Whathelets voorstel voor Vlaanderen niet in de praktijk omgezet zal worden. "Wij blijven erbij dat dit een Vlaamse bevoegdheid is, géén federale", meent ze. Crevits werkt aan een vervangend parkeerdecreet voor Vlaanderen. Ook daarin is plaats voor de wielklem voor wanbetalers. Wanneer dat decreet in voege zal treden, is nog niet duidelijk.

    De mogelijkheid bestaat dat het Grondwettelijk Hof het voorstel van Wathelet in Vlaanderen toepasbaar acht. Daardoor zouden bestuurders de wielklem kunnen aanvechten.

    02-07-2013 om 16:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter vindt luidruchtig plassen sociaal aanvaardbaar

    Rechter vindt luidruchtig plassen sociaal aanvaardbaar

    De nachtplassers moeten er maar een geluidsdemper opzetten:)

    Moesten het mijn buren zijn, zouden ze afzien. Ik ga graag een nachtje stappen en als ik thuis kom worden ze in Coo jaloers



    Een Berlijnse rechter heeft groep huurders in het ongelijk gesteld. Zij hadden hun huisbaas een proces aangedaan omdat ze te pas en meestal te onpas hun buren konden horen wanner ze in hun toilet aan het plassen waren. De magistraat beschouwt evenwel het geluid van een klaterende urinewaterval als sociaal aanvaardbaar.

    Om hun ongenoegen kracht bij te zetten, hadden de huurders van het appartementsgebouw een tijdje hun huur niet meer betaald. Ze wilden hiermee afdwingen dat de huisbaas een degelijke geluidsisolatie zou aanbrengen in zijn eigendom.

    Rust en privacy verstoord
    De misnoegde huurders konden hun buren immers horen plassen alsof ze ernaast stonden. Zij argumenteerden dat dit hun rust en privacy ernstig verstoorde.

    "Vonnissen in geschillen rond geluidsisolatie hebben altijd afgehangen van het bouwjaar van het gebouw in kweste", aldus de rechter. "In dit geval dateert het gebouw uit de jaren '50 van vorige eeuw en was isolatie niet wat ze nu is". Bovendien was de rechter van oordeel dat het geluid, dat plassende mensen maken sociaal aanvaardbaar is.

    02-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    01-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Accijnsverhoging zal bierprijs de hoogte injagen"

    Die 12 cent per bak is zonder btw dus 14,52cent per bak meer dus weer platte belasting dankzij Alexander van de ovld

    Drink het zelf uit bende dieven



    De Belgische Brouwers betreuren de accijnsverhoging op bier die de regering-Di Rupo zondagavond heeft goedgekeurd in het kader van de begrotingsbesprekingen. "Wij zijn zeer ontgoocheld en betreuren deze regeringsbeslissing erg", zegt Sven Gatz, directeur van de Belgische Brouwers.

    "De consumptie van bier in ons land gaat elk jaar stelselmatig achteruit", stellen de Belgische Brouwers vast. In 2012 betekende dit een daling van de staatsinkomsten via accijnzen op bier met 3 miljoen euro tegenover 2011. In 2011 leverden de accijnzen nog 183.776.000 euro op, in 2012 was dat gedaald naar 180.797.000 euro.

    Een accijnsverhoging zal extra druk leggen op de verkoop met een te verwachten verdere daling van de volumes als gevolg. Deze regeringsbeslissing zal volgens de Belgische Brouwers heel weinig effect hebben op de staatsfinanciën.

    De accijnsverhoging zal een negatieve invloed hebben op de bierprijs in België en zal de moeilijkheden die de horecasector kent, nog verder op de spits drijven, zo stellen de Belgische Brouwers. Voorts zal het verschil met het andere grote bierland in de EU, Duitsland, alleen maar groter worden, waardoor onze concurrentiepositie nog meer onder druk komt te staan.

    De Belgische Brouwers wijzen er ook op dat de Belgische beslissing nog eens bovenop de accijnsverhoging van 160 procent in Frankrijk komt.

    01-07-2013 om 21:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benzine, diesel en stookolie ietsje duurder vanaf dinsdag

    Benzine, diesel en stookolie ietsje duurder vanaf dinsdag



    De maximumprijzen van superbenzine, diesel en stookolie gaan morgen licht omhoog. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

    De maximumprijzen van de autobrandstoffen gaan 0,1 eurocent per liter hoger. Voor super 95 betaal je vanaf dinsdag maximaal 1,629 euro per liter, voor super 98 is dat 1,685 euro per liter en voor diesel 1,457 euro per liter.

    Wie minstens 2.000 liter stookolie bestelt, betaalt vanaf dinsdag maximaal 0,811 euro per liter, een stijging met 0,05 eurocent per liter.

    De prijsstijging heeft te maken met de nieuwe APETRA-bijdragen die vanaf 1 juli 2013 van kracht worden, aldus de FOD Economie. Het gaat om bijdragen aan de beheerder van de Belgische strategische olievoorraden.

    01-07-2013 om 14:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kernkabinet bereikt akkoord over begroting

    Kernkabinet bereikt akkoord over begroting

    Wedden dat de Vlamingen het moeten betalen???? Wedden dan de CD&V / SPa / OpenVLD weer de kont van Di Ripoff kussen??? . Mag deze roverheid WEG!!!

    Kernkabinet bereikt akkoord over begroting, maar gaat het volk ook akkoord zijn om ze te volgen



    Het kernkabinet heeft vanavond omstreeks 23.20 uur een akkoord bereikt over de begrotingsbesprekingen. De omstreden accijnsverhoging op ­diesel komt er niet na hardnekkig verzet van Alexander De Croo (Open Vld). De ­accijnsverhoging voor alcohol en tabak komt er wél. Morgen om 10 uur wordt een persconferentie gehouden, zo meldt premier Elio Di Rupo op Twitter.

    vicepremier Alexander De Croo dan toch zijn zin ­gekregen: de voorziene verhoging van de ­accijns op diesel met 1 cent per liter is afgevoerd. Open Vld kantte zich ook ­tegen een verhoging van de accijns op bier, maar moest op dat vlak inbinden. Een bak bier wordt 6 cent duurder en een fles wijn 2 cent.
     



    Omdat de regering door het wegvallen van de accijns op diesel andere inkomsten nodig had, wordt er vanaf 2014 btw geïnd op de erelonen van advocaten. Voor dit jaar voorziet de regering nog een ­extra bankentaks die 40 miljoen moet opbrengen. De "eerlijke" taks op grote bedrijven die nu geen belastingen betalen, wordt ook uitgebreid naar intercommunales. Het kindergeld wordt na veel bakkeleien ongemoeid gelaten. De eenmalige schoolpremie van 27 tot 110 euro bij de start van het schooljaar wordt dit jaar wél verlaagd met 15%. Volgend jaar gaan de bedragen nog eens met 15% omlaag.

    "Goed akkoord"
    Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) spreekt op Radio 1 van een goed akkoord "omdat het de situatie van 2013-2014 grotendeels regelt. Na de zomer zullen wij nog wat bijkomende maatregelen moeten regelen, maar het grootste deel is voor mekaar", aldus de minister.

    Voor dit jaar waren de ministers op zoek naar ruim 700 miljoen euro - 524 miljoen om de begroting 2013 op koers te houden en een buffer van 200 miljoen - en volgend jaar is een inspanning nodig van 3,5 miljard euro, weliswaar voor alle niveaus.

    01-07-2013 om 00:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    30-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.500 hulpverleners, vrijwilligers en (geëvacueerde) inwoners op dankfeest

    1.500 hulpverleners, vrijwilligers en (geëvacueerde) inwoners op dankfeest

    brandweerlui aan het werk tijdens de treinramp in Wetteren

    Twee maanden na de treinramp in Wetteren, en op de dag waarop de eerste treinen weer over het bewuste traject rijden, geeft het gemeentebestuur een feest waarop een duizendtal hulpverleners en vrijwilligers en bijna 2.000 inwoners uitgenodigd zijn.

     

    In een tent op de Markt van Wetteren daagden zowat 1.500 mensen op voor een hapje en een drankje, opgeluisterd door muziek van een lokale artiest. Het feest werd mogelijk dankzij een serviceclub en enkele firma’s.

    Tijdens een toespraak somde burgemeester Alain Pardaen (CD&V) alle hulpverleners op en bedankte hen voor hun inzet ‘tijdens de hectische dagen en daaropvolgende weken’. Hij legde ook de nadruk op het samenhorigheidsgevoel dat door de ramp naar boven kwam.

    Sinds zaterdagochtend, bij het begin van de treindienstregeling, rijden opnieuw treinen tussen Schellebelle en Wetteren.

    30-06-2013 om 14:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Van Peel: "Ik hoop dat De Wever in 2014 op zijn bek gaat"

    van peel ik hoop dat de wever in 2014 op zijn bek gaat

    De Antwerpse schepen Marc Van Peel (CD&V) toont zich in De Standaard zaterdag opvallend scherp voor N-VA-voorzitter Bart De Wever, die ook Antwerps burgemeester is. Van Peel ergert zich aan het "populistisch taalgebruik" van De Wever en hoopt dat die bij de verkiezingen volgend jaar "op zijn bek gaat".

    "Ik ben een loyaal bestuurder van de stad. Ik help De Wever, voor zover dat bij mijn functie hoort", verantwoordt Van Peel de uithaal naar zijn burgemeester. Het is dus naar eigen zeggen enkel de N-VA-voorzitter op wie de CD&V'er kritiek heeft. De schuld van die spagaat schuift Van Peel in de schoenen van de N-VA-topper. "Aanvankelijk zei hij dat hij eind 2013 zou aftreden als voorzitter en dat hij zich helemaal op zijn job als burgemeester zou concentreren. Nu blijkt dat hij nog een jaar langer voorzitter blijft", hekelt de CD&V'er. "Voor 't Stad is zijn verlengd partijvoorzitterschap slecht nieuws."

    Volgens Van Peel heeft De Wever de combinatie immers "zwaar onderschat". Toch zit vooral het populisme van De Wever Van Peel hoog. "Ik begrijp dat zijn populistisch taalgebruik electoraal werkt, maar het ergert me wel geweldig. Gelukkig hangt hij in het schepencollege niet de populist uit."

    "Van Peel mag zeggen wat hij wil", reageert De Wever zelf zaterdag al in Het Laatste Nieuws. "Ik ben burgemeester én partijvoorzitter. In die laatste functie behoud ik me het recht voor om uitspraken te doen over de nationale politiek. Het recht dat ik zelf opeis, ga ik anderen niet ontzeggen."

    30-06-2013 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    29-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiekorps koopt speeltje van 50.000 euro

    Politiekorps koopt speeltje van 50.000 euro



    DEERLIJK - De crisis deert sommige lokale politiezones blijkbaar niet. Getuige de nieuwste aankoop van de politie in Harelbeke en Deerlijk: een Seat Exeo met vier hypermoderne camera's. Kostprijs: meer dan 50.000 euro. Ondertussen bespaart de federale politie zelfs op toiletpapier.

    Niet zonder trots hebben agenten van de politiezone ­Gavers (Harelbeke en Deerlijk) hun nieuwe dienstvoertuig voorgesteld. Een Seat Exeo met een krachtige Audi-motor die is uitgerust met de allernieuwste digitale technologie. Met op de motorkap vier camera’s gemonteerd die elk voertuig registeren dat links of rechts in het straatbeeld opdoemt. Het gaat om slimme camera’s die via een snelle draadloze verbinding verbonden zijn met databanken. Op die manier kunnen vaststellingen meteen administratief afgehandeld worden.

    ‘Als je deze auto in het vizier krijgt, dan ben je zelf al gezien’, zegt korpschef Rino ­Defoor. De wagen is al twee weken operationeel en blijkt bijzonder populair. In Roeselare hebben ze eenzelfde model, aanpalende zones plannen een aankoop, leert navraag. Ook in andere zones zie je regelmatig blitse modellen opduiken, ­zoals in Dilbeek bijvoorbeeld, waar agenten met dure ­Audi Q7’s rondrijden.

    Vrije keuze

    ‘De crisis lijkt sommige lokale zones niet te deren’, zegt Gert Cockx van de politievakbond NSPV. ‘Iedere zone is vrij zelf te kiezen welk voertuig ze aankoopt. Vaak is hun budget afhankelijk van het geld dat ze jaarlijks uit het verkeersboetefonds halen.’ Cockx staat ­regelmatig versteld van de ­dure aankopen bij de lokale politie. ‘Echt een coherent beeld van de besparende politie krijg je op die manier niet. Langs de ene kant wordt er bespaard op toiletpapier bij de federale politie, langs de andere kant kopen agenten blitse wagen van 50.000 euro aan. Probeer het allemaal maar te begrijpen.’

    29-06-2013 om 21:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leukste broodje(s)aap: “Elke persoon eet 1 tot 5 spinnen per jaar”

    Leukste broodje(s)aap: “Elke persoon eet 1 tot 5 spinnen per jaar”



    In je slaap welteverstaan. Smakelijk. Deze statistiek durft nogal eens andere cijfers aannemen: 5 spinnen in een mensenleven, 8 per jaar of nog hogere cijfers. Je hebt er zonder twijfel al van gehoord. En hiermee verrraden we meteen dat dit een onvervalst broodje aap is.  Misschien wel een van de oudste nog levende, want gelanceerd in 1954. Springlevend zelfs is dit broodje aap, het staat nu bijvoorbeeld nog online op een serieuze
    Nederlandse site onder de rubriek ‘dierenweetjes’ categorie ‘spinnen’.



    “Eten we echt spinnen in onze slaap?”

    “Het verhaal doet de ronde dat er ’s nachts spinnen in onze mond zouden kruipen en dat we die per ongeluk zouden inslikken. Het gegeven zou zelfs wetenschappelijk onderzocht zijn door een jaar lang slapende personen te filmen. Waarschijnlijk moeten we alles nuanceren en is slechts een deel van het verhaal correct. De kans dat er werkelijk spinnen in onze mond kruipen is klein. Wel is het mogelijk dat er zeer kleine spinnetjes eieren leggen boven je bed. Als die eieren dan uitkomen, vallen de baby spinnetjes naar beneden en als je dan toevallig met je mond open slaapt, komen ze in de longen terecht. Als je overdag moet hoesten, komen ze er opnieuw uit. Geschat wordt dat elke persoon 1 à 5 spinnen per jaar eet”.



    Nou moe. En uitgerekend deze site schermt via een pop-up met auteursrecht als je een blok tekst selecteert.

    Volgens snopes.com is het van de eerste tot de laatste ingeslikte spin verzonnen. Deze ‘wetenschappelijke statistiek’ werd in 1993 heruitgevonden door columniste Lisa Holst als een voorbeeldje van de massa weetjes die toen al via e-mail de ronde deden en op het prille internet circuleerden. Holst schreef voor het blad PC Professional een column over de goedgelovigheid van de massa tegenover de massa twijfelachtige informatie die ronddobbert. Ze stelde zelf zo’n fictief lijstje weetjes samen. De spinnen-statistiek haalde ze uit een boek met misvattingen over insecten dat in 1954 gepubliceerd werd.

    Ironie o ironie. Dat precies dit voorbeeld van een kwakkel moest uitgroeien tot een van de hardnekkigste en meest verspreide broodjes aap.





    In het jaar 2000, toen snopes.com de spinnen nog niet ontmaskerd had, boog de ‘Science Advisory Board’ (wetenschappelijke adviesraad) van The Straight Dope (Fighting ignorance since 1973) zich al over de kwestie en besloot dat er weinig kans was dat dergelijke beweringen over ingeslikte spinnen waar kon zijn:

    “Want de meeste mensen ademen terwijl ze slapen (ik doe dat alleszins) en spinnen, zoals bijna alle geleedpotigen, vluchten voor ademhaling. Er zijn tenslotte een massa gewervelde dieren (zoals de mens een gewervelde is) die spinnen eten. Als je dus een geleedpotige bent en er is iets dat ademt in je richting, dan is het helemaal geen goed idee om in de richting van die adem te gaan.


    Er zijn bovendien een aantal voorwaarden voor een spin om in je mond terecht te komen:





    • Je moet je mond open hebben, en dat is niet bij alle mensen het geval. Een heel groot deel van de bevolking zal dus nooit een spin inslikken.
    • Er moet een rondwandelende spin in de buurt zijn en dat is voor de meeste mensen – zeker in de beschaafde wereld – eerder een zeldzaamheid.
    • De spin moet per toeval vanop een afstand in je mond vallen of springen (ze zijn zoals gezegd niet suicidaal en blijven uit de buurt van ademhaling). De kansen dat er een spin van het plafond valt recht in je mond zijn dan ook astronomisch klein.

    Samengevat: Het zou een wonder zijn als er een spin in iemands mond belandt terwijl die slaapt. Behalve in de al even onwaarschijnlijke omstandigheid dat er een zakje spinneneitjes in je mond terecht komt en ze daar uit het ei komen….”, aldus The Straight Dope.

    29-06-2013 om 17:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door de muur 'kijken': het kan straks met wifi-signaal

    Door de muur 'kijken': het kan straks met wifi-signaal

    En wat met privacy. Gluren bij de buren via deze techniek.

    Gluur terug!



    Een wifi-signaal waarmee je door muren kan kijken. Het bestaat binnenkort, als het aan informatici van het Massachusetts Institute of Technology ligt. Zij ontwikkelden een draagbaar apparaatje dat met behulp van wifi-straling bewegende objecten achter een muur kan zien. Ze zien toepassingen bij het opsporen van mensen na aardbevingen en bij videospelletjes.

    De techniek wordt in augustus gepresenteerd op een conferentie in Hongkong. Hoewel er al verschillende apparaten bestaan waarmee door de muur gekeken kan worden, zijn deze vaak onhandig groot of duur. Denk bijvoorbeeld aan röntgen- of radarapparatuur. De Amerikaanse informatici wilden een nieuwe, goedkope en draagbare manier bedenken om hetzelfde te doen. Uiteindelijk kwamen ze op een wifi-signaal uit.

    Het probleem met wifi is alleen dat het niet eenvoudig door muren heen gaat. Slechts een klein deel van de straling bereikt de andere ruimte - daarom werkt een draadloze internetverbinding op zolder vaak slecht. De oplossing voor dat probleem: twee zendantennes gebruiken die hetzelfde signaal uitzenden.

    Zolang deze signalen tegen stilstaande dingen aanbotsen, merkt de ontvanger dat ze gelijk zijn en is er niks aan de hand. Maar als de straling iets bewegends tegenkomt, wordt deze niet gelijkmatig teruggekaatst. Zo weet de ontvanger dat er een bewegend 'iets' aan de andere kant van de muur staat. Door vervolgens te berekenen hoe lang het duurt voor het signaal terug naar de ontvanger komt, kan ook berekend worden hoe ver de persoon achter de muur staat.

    Op die manier kan precies worden bepaald waar iemand zich bevindt. De toepassingen voor zo'n techniek liggen volgens de onderzoekers voor de hand; na een grote aardbeving kan dwars door het puin heen gezocht worden naar mensen. Ook voor bewegingsherkenning in spelcomputers zou deze techniek veel beter werken dan de bestaande apparaten zoals de
    Kinect.

    29-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    28-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscale druk wel degelijk bij hoogste in Europa

    Fiscale druk wel degelijk bij hoogste in Europa



    De fiscale druk in ons land is bij de hoogste in Europa. Dat bevestigt Didier Leemans, de voorzitter van de afdeling fiscaliteit en parafiscaliteit van de Hoge Raad voor Financiën (HRF).

    De belastingen en bijdragen komen in België overeen met 44 procent van het bbp, terwijl dat in de andere EU-landen gemiddeld 39 procent is. Daardoor staat ons land op de derde plaats van het Europese klassement, na Denemarken en Zweden, preciseerde Leemans in het parlement in de gemengde commissie die zich moet buigen over een fiscale hervorming. Het was meteen de eerste echte zitting van de commissie.

    De directe belastingen vormen 55 procent van het totaal en de indirecte belastingen ongeveer 44,5 procent. Volgens Leemans liggen de lasten op arbeid in ons land hoger dan in onze buurlanden en dan het EU-gemiddelde. De lasten op consumptie zitten rond het gemiddelde van de Europese Unie, terwijl die op kapitaal eerder aan de hoge kant liggen, in vergelijking met landen als Frankrijk, Duitsland en Nederland.

    De commissie zet haar werkzaamheden volgende week voort met hoorzittingen. Bedoeling is dat ze voorbereidend werk levert voor een grote fiscale hervorming, die wordt verwacht na de verkiezingen van volgend jaar.

    28-06-2013 om 22:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering heeft huuropbrengsten en dienstencheques in vizier

    Regering heeft huuropbrengsten en dienstencheques in vizier

    Daar gaan ze weer, de trado-randdebielen... Voor de zoveelste keer een reeks nieuwe belastingen. En dat in een land dat al kraakt en kreunt onder de absurd hoge belastindruk en met een disproportioneel veel te vette staat. En dan durft zo'n OVLD zich nog liberaal te noemen - bende huichelaars! Ik begrijp ook niet dat er nog mensen voor de sossen stemmen? Wat is er zo socialistisch aan belastingen verhogen die in verhouding de lagere inkomens meer treffen, zoals accijns op brandstof, tabak en alcohol? Een bende visieloze parasieten, dat zijn ze!!!

    Nochtans: was het Geens niet die bij het begin van de begrotingscontrole stelde dat het probleem van de begroting niet bij de inkomsten lag, want dat die op peil waren? Maar wat krijgen we? Taks, taks, taks... Belasting, belasting, belasting... Met dank aan de regering Di Rupo, gesteund door een Vlaamse minderheid van CD&V, OVLD en SPa. In Antwerpen is er nochtans iemand die het goede voorbeeld geeft. Hoe lang nog tot mei 2014?



    In haar zoektocht naar miljoenen voor de begroting, heeft de regering-Di Rupo de Belgen met meer dan één woning in het vizier. Dat heeft de redactie gisteravond vernomen uit goede bron.

    Op de tafel van de onderhandelingen, die deze namiddag hervatten, ligt een voorstel om de federale belasting op huuropbrengsten met 10% te verhogen. De maatregel moet dit jaar nog zo'n 25 miljoen euro in het laatje brengen, maar is nog voer voor stevige discussie. "En zolang er geen akkoord is over alles, kunnen alle pistes nog sneuvelen", klinkt het binnen de regering.

    Ook het systeem van de dienstencheques, dat uit zijn voegen barst, ligt op tafel. Ofwel wordt de cheque een halve euro duurder, ofwel wordt de fiscale aftrek beperkt. Wat intussen wel zo goed als vast staat, is dat autorijden en een glas drinken een stuk duurder worden. De regering hoopt daarmee dit jaar nog zo'n 100 miljoen euro op te halen en volgend jaar meer dan 400, al worden die bedragen nog aangevochten. Premier Di Rupo hoopt tegen zondag het begrotingswerk klaar te hebben, maar heeft nog zware discussies te beslechten. De liberalen eisen meer besparingen, maar Joëlle Milquet (cdH) wil niet inleveren op politie en brandweer.

    28-06-2013 om 12:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!