Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    02-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35 tankstations rapporteerden fraude sinds 2011

    35 tankstations rapporteerden fraude sinds 2011

     

    35 tankstations rapporteerden fraude sinds 2011

    Tot begin november van dit jaar heeft Douane en Accijnzen van de federale overheidsdienst Financiën bij 954 van de 66.506 gecontroleerde autobestuurders in de tank sporen van stookolie of "rode diesel" aangetroffen. Het percentage overtreders is daarmee vergelijkbaar met 2012 (1,48 procent op 107.854 controles) en 2011 (1,38 procent op 90.574 controles). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Financiën Koen Geens op een schriftelijke vraag van Inge Faes (N-VA).

    Ook tankstations maken zich schuldig aan brandstoffraude. In 2011 werd dit vastgesteld bij 19 van de 229 gecontroleerde stations, in 2012 bij 12 (op 155) en in 2013 bij 4 (op 94). Door "rode diesel" te tanken kan men als gevolg van de lagere accijnzen op deze brandstof tot 25 euro besparen op een tank van 50 liter. In 2011 werden hiervoor 716, in 2012 1.058 en in 2013 tot dusver 832 boetes uitgeschreven. Het totaal bedrag van deze boetes liep dit jaar al op tot 594.030 euro.

    02-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    01-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.acteur Paul Walker dood bij auto-ongeluk

    'Fast & Furious'-acteur Paul Walker dood bij auto-ongeluk

     

    Dit was nu echt wel een topacteur.. Ik wou dat dit een slechte grap was :s rip walker! mn gedachten zijn bij jou, je familie , je vrienden en andere nabestaande. fast and furious forever! :)

     

     

    Hollywood reageert geschokt op het overlijden van acteur Paul Walker, ster uit de 'Fast & Furious'-films. Walker is gistermiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Hij was veertig jaar.

    Het ongeluk gebeurde even ten noorden van Los Angeles, aldus Walkers publiciteitsmedewerker. Hij was onderweg naar een bijeenkomst voor zijn hulporganisatie Reach Out Worldwide, een actie ten voordele van de slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen. Walker was passagier in de auto van een vriend, die bij het ongeluk eveneens om het leven is gekomen.

    Tegen een boom
    De twee mannen zaten in een rode Porsche Carrera GT uit 2005, die eerst tegen een lantaarnpaal aanreed, vervolgens tegen een boom belandde en in brand vloog. Politieagenten die op het ongeluk waren afgekomen, zagen de auto in brand staan. De inzittenden zijn volgens een politiewoordvoerder ter plaatse overleden.

    01-12-2013 om 23:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorpiloot sterft tijdens benefiet voor verongelukte collega

    Motorpiloot sterft tijdens benefiet voor verongelukte collega

     

    Niet te geloven, sterft hij op de zelfde manier als Super Sic op zijn benefiet en Simoncelli circuit

    Oooh zo jammer,en net ter nagedachtenis van Super Sic....het is en blijft een sport met veel risico.

     

     

    De voormalige Italiaanse motorcoureur Doriano Romboni is op 44-jarige leeftijd verongelukt op het circuit van Latina. Dat gebeurde nota bene tijdens de tweede editie van de 'Sic Day', een race ter nagedachtenis van zijn landgenoot Marco Simoncelli, die in 2011 door een crash om het leven kwam.

    Romboni verloor bij het ingaan van een bocht de controle over zijn machine en ging onderuit. Een achterop komende rijder kon hem niet meer ontwijken. De Italiaan werd nog door een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht, maar de artsen konden hem niet redden.

    Simoncelli
    Het noodlottige ongeval doet terugdenken aan de manier waarop Simoncelli twee jaar geleden om het leven kwam. De Italiaan kwam op het circuit van Sepang tijdens de eerste ronde ten val en werd daarna aangereden door de Amerikaan Colin Edwards. Hij verloor bij de crash zijn helm. Ook Simoncelli werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar bleek niet meer te redden.

    Romboni reed in de periode 1989-1998 in het Grand Prix-circuit. In 1990 won hij op een Honda de TT van Assen in de 125 cc-klasse. Ook bij de kwartliters was hij later succesvol. De overstap naar de 500 cc verliep minder voorspoedig. Een jaar voordat hij stopte op het hoogste niveau en het nog even probeerde bij de Superbikes, stond de Italiaan maar één keer op het podium, ook toen in Drenthe (derde).

    01-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    30-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.91 chauffeurs betrapt bij eerste grote BOB-controle

    91 chauffeurs betrapt bij eerste grote BOB-controle

     

      

    Bij de eerste grootscheepse controleactie van de eindejaars-BOB-campagne hebben de lokale en federale politie gisteren op de Brusselse ring 4.023 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. Eenennegentig van hen, of 2,2 procent, hadden te veel gedronken en 3 bestuurders bleken drugs gebruikt te hebben, meldt de federale politie.

    Van die 91 bestuurders die te veel gedronken hadden, bliezen er 41 "alert", wat betekent dat ze tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol in het bloed hadden. Zij moesten drie uur wachten voor ze opnieuw achter het stuur mochten kruipen.

    Vijftig bestuurders bliezen "positief" en hadden meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed. Veertig van hen moesten zes uur wachten vooraleer verder te rijden en tien hadden zo veel gedronken dat het Brusselse parket besloot hun rijbewijs onmiddellijk in te trekken voor een periode van 15 dagen.

    Aan de eerste grote BOB-controle namen een 280-tal agenten deel van de federale politie en verschillende lokale politiekorpsen. Tussen 16.00 uur en 23.00 uur controleerden die op 71 plaatsen aan de op- en afritten van de Brusselse ring de bestuurders.

    Ongevallen
    Rijden onder invloed blijft een van de hoofdoorzaken van dodelijke of zware verkeersongevallen, aldus de federale politie. Een kwart van de doden op de weg is gerelateerd aan rijden onder invloed en de politie maakt van de strijd tegen dronken rijden dan ook een van haar dagelijkse prioriteiten.

    Uit de statistieken blijkt ook dat er een duidelijke stijging is van het aantal ongevallen met lichamelijke schade en het aantal automobilisten onder invloed vanaf een vrijdagnamiddag. Dat was voor de politie reden genoeg om de eerste grote BOB-controle van deze campagne gisteren te organiseren.

    30-11-2013 om 21:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 december?

    Wat verandert er op 1 december?

     

    Wat verandert er op 1 december?

    De laatste maand van het jaar brengt nog gauw enkele veranderingen met zich mee. Zo zal sparen voortaan nog minder opbrengen, gaat Europa het toezicht op haar buitengrenzen beter coördineren en vermindert Ryanair onder meer de kosten voor bagage op het vliegtuig. Een overzicht.

    Sparen brengt (nog) minder op

    Zowel KBC als BNP Paribas Fortis verlaagt de rente op verschillende spaarproducten. Die beslissen werd genomen nadat de Europese Centrale Bank (ECB) het belangrijkste rentetarief halveerde tot 0,25 procent, een historisch laagtepunt. Belfius verlaagde de spaarrentes afgelopen week al.

    Bij de woonkredieten is er wel goed nieuws voor de consument. Vanaf 1 december dalen de rentevoeten hier.

    Ryanair versoepelt regels

    Bij de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair worden de regels voor de bagage versoepeld. De lagekostmaatschappij laat een tweede, kleine, tas toe als handbagage en vermindert de kostprijs voor in te checken bagage van 60 naar 30 euro per stuk. Ryanair wilde met deze en andere maatregelen tegemoet komen aan de groeiende ontevredenheid onder haar klanten.

    Bovendien vermindert Ryanair de toeslag om de instapkaart op de luchthaven te laten printen van 70 naar 15 euro. Voor mensen die zich niet online ingecheckt hebben, blijft de toeslag wel 70 euro.

    Europa verscherpt bewaking buitengrenzen

    De zuidelijke en oostelijke buitengrenzen van de Europese Unie worden vanaf 2 december beter bewaakt. Het opzet van het nieuwe grenscontrolesysteem Eurosur is om onder meer kleine bootjes waarmee migranten de EU trachten te bereiken, dankzij de snellere uitwisseling van informatie tussen de lidstaten, beter te detecteren.

    Op maandag 2 december moeten de achttien zuidelijke en oostelijke landen van de Unie (Bulgarije, Cyprus, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Spanje) het systeem kunnen gebruiken. De andere lidstaten volgen op 1 december 2014.

    Laatste kans op fiscale amnestie

    De laatste ronde fiscale amnestie gaat de laatste maand in. Nog tot eind dit jaar geldt het huidige voordeliger systeem voor berouwvolle zondaars, wat het aantal aangiften voor fiscale regularisatie de voorbije maanden fors heeft doen toenemen.

    Voor niet-verjaarde zaken gelden boetes van 15 en 20 procent voor respectievelijk gewone en ernstige fraude. En voor verjaarde zaken geldt nog een maand één tarief, 35 procent, waarvoor de betrokkene in ruil strafrechtelijke immuniteit krijgt voor een aantal witwasbedrijven.

    30-11-2013 om 19:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale relancemaatregelen ruim onvoldoende voor N-VA

    Federale relancemaatregelen ruim onvoldoende voor N-VA

     

    Jan Jambon

     

    vindt de relancemaatregelen die de federale regering heeft beslist ruim onvoldoende: ‘De Vlaamse ondernemingen blijven opnieuw in de kou staan.’

    ‘De loonlastenverlaging van drie keer 450 miljoen euro de komende jaren is volgens onze eerste indruk - ik beschik niet over teksten - een habbekrats en ruim onvoldoende om de loonkloof die volgens Eurostat 16 procent bedraagt en liefst 25 procent in de concurrentiële sectoren, te dichten. Deze maatregelen zijn dus - alweer - ruim onvoldoende’, klinkt het.

    Jambon meent dat de verlaging van de btw op elektriciteit tot zes procent niets oplevert voor de ondernemingen omdat ze vrijgesteld zijn van btw. ‘Zolang de federale regering pestbelastingen blijft invoeren (de extra lasten op bedrijfswagens, de afbouw van de RSZ-verminderingen voor deeltijdse werknemers, de hervorming van de RSZ-korting voor jonge werknemers, de extra lasten voor de werknemers met de 13.07% op hun collectieve bonus) zijn de ondernemers met deze verlaging niet bediend.’

    N-VA houdt er ook rekening mee dat de kostprijs van de maatregel de komende jaren zal oplopen. De positieve effecten op tewerkingstellingscreatie zijn onzeker en hangen af van het effect op de index. ‘Ook voor de consument is de impact twijfelachtig. Energieproducenten hebben trouwens al aangekondigd hun winstmarges te verhogen als btw wordt verlaagd’, stelt Jambon.

    Ook de maatregel om in zones met hoge werkloosheid specifieke lastenverlagingen toe te staan, kan N-VA niet bekoren. ‘Voor de gevestigde waarden van onze economie, onze Vlaamse groeibedrijven, is dit geen oplossing. Zij blijven kampen met die hoge loonkosten... Alleen aan nieuwe bedrijven die zich vestigen in deze specifieke gebieden, wordt nu een wortel voorgehouden. Opnieuw een gemiste kans en een compromis dat vooral de PS tevreden stelt.’

    30-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    29-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Milquet op de foto met Al Qaeda-lid

    Minister Milquet op de foto met Al Qaeda-lid

    Een opmerkelijke foto van minister Joëlle Milquet en een Brusselse imam doet momenteel de ronde op het internet. De imam dreigde onlangs nog met een aanslag op België en heeft bovendien banden met Al Qaeda. ‘Ik wist niet eens wie die man was’, reageert de minister in Het Laatste Nieuws.

    Imam Iliass Azaouaj is geen doetje. De man kwam in augustus geregeld in het nieuws als salafistische prediker met banden met Al Qaeda. Hij dreigde met een aanslag op België en op zijn Twitter-account stond te lezen dat de terroristische beweging het op het openbaar vervoer had gemunt. ‘Stap niet op een trein of tram, het kan je leven veranderen’, klonk het dreigend.

    Bijzonder vreemd dus dat minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet net met hem op de foto ging. Azaouaj deelde de foto half september zelf op zijn Twitter-profiel, en wordt nu vlotjes gedeeld over hele wereld. Er wordt zelfs beweerd dat Milquet de terroristen steunt door haar aanwezigheid naast de imam. ‘De foto is genomen op een evenement waar honderden mensen waren’, reageert Milquet. ‘Ik wist helemaal niet wie hij was. Ik kan toch moeilijk aan iedereen een identiteitskaart vragen.’

    29-11-2013 om 23:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit zo veel klachten over politiegeweld

    Nooit zo veel klachten over politiegeweld

     

    Het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten in ons land, heeft het voorbije jaar een recordaantal klachten gekregen over agressie, slagen of verwondingen door politiemensen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Comité P, dat de krant De Tijd kon inkijken. Het aantal klachtendossiers over politiegeweld is zo gestegen van 468 in 2010 naar 576 in 2012. Dat is meer dan een vijfde van alle klachten die de toezichthouder in 2012 ontving (2.680).

    Uit het jaarverslag blijkt dat het totale aantal klachten vrijwel even hoog is gebleven als tijdens het recordjaar 2011, toen het om 2.686 klachten ging. De opmars van het aantal meldingen over politiegeweld valt wel op.

    De klachten over agressie overschaduwen alle andere klachten die het Comité P ontving. Zo gingen 317 klachten over "onjuiste vaststellingen", 287 over het niet akteren van feiten, 233 over "een ongelijke behandeling" en 208 over klantonvriendelijkheid door de politie. Over de lokale korpsen Brussel/Elsene (226), Antwerpen (157) en Gent (88) liepen de meeste klachten binnen.

    27 procent schuldig
    De toezichthouder van de politiediensten analyseerde ook de vonnissen en arresten tussen 2009 en 2012 over politiegeweld. Van de lokale of federale politie zijn zo 168 leden vervolgd voor de strafrechter, van wie uiteindelijk 27 procent is schuldig verklaard. Eén agent kreeg een volledige effectieve celstraf.

    De toezichthouder ergert zich vooral aan het feit dat de interne maatregelen tegen politiemensen voor het Comité P geheim blijven. "Het Comité P heeft haast geen tuchtrechtelijke informatie gekregen over de dossiers waarin leden van de geïntegreerde politie vervolgd worden voor politiegeweld. We krijgen zelfs geen informatie terwijl de feiten strafrechtelijk bewezen zijn verklaard", klinkt het.

    29-11-2013 om 13:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietser in cel omdat hij foto wilde nemen van fout geparkeerde combi

    Fietser in cel omdat hij foto wilde nemen van fout geparkeerde combi

     

    Da noem ik machtsmisbruik , das nog es een idee se
     
    Die agenten moeten de gevangenis in , maar dit machtsmisbruik zal in de doofpot verdwijnen .
     

    Fietser in cel omdat hij foto wilde nemen van fout geparkeerde combi

     

    In Brussel is een fietser de cel ingevlogen nadat hij op de Anspachlaan een foto had proberen te nemen van een politiecombi die op het fietspad geparkeerd stond.

    De fietser wilde op 17 november foto's nemen van een politiecombi die op het fietspad stond, maar hij werd meteen aangesproken door drie agenten in burger die hem meenamen.

    Op het politiekantoor kreeg de fietser te horen dat hij 24 uur de cel in moest. Maar de agenten wisten niet dat de man lid is van de fietsvereniging Gracq. "We hebben dan met een aantal mensen naar het commissariaat gebeld. Blijkbaar maakte dat indruk, want de man is daarop vrijgelaten. Echter zonder enige uitleg over zijn arrestatie", vertelt Eric Nicolas van Gracq aan Brussel Nieuws.

    Die uitleg wil Gracq wel horen want volgens de fietsvereniging was de arrestatie totaal onterecht. Wij hebben ons geïnformeerd, en het fotograferen van een politievoertuig is niet strafbaar", zegt Nicolas. "Er zijn wel beperkingen als je politiemannen of arrestanten in beeld brengt, maar dat was hier niet het geval."

    De fietser heeft een klacht ingediend bij het Comité P. Gracq en de Fietsersbond schreven van hun kant een brief naar minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS).

    29-11-2013 om 00:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    28-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie en Microsoft waarschuwen voor telefonische oplichting

    Politie en Microsoft waarschuwen voor telefonische oplichting

     

    Ik krijg ook regelmatig emails van banken met de mededeling dat ik meteen moet reageren of mijn rekening geblokkeerd word en waar ik zelfs geen rekening heb om terug te mailen en waarschijnlijk mijn gegevens te geven, nooit op geantwoord direct in de prullenbak. Zo laatst een bericht dat er een goede 3000 euro afgeschreven was van mijn rekening en iets in de zin van of ik wel de opdrachtgever was ook weer een bank waar ik niet bij ben allemaal trukjes om je geld proberen afhandig te maken.Nooit op

     

    België wordt geteisterd door oplichters die zich telefonisch uitgeven voor Microsoft-medewerkers. De federale politie en Microsoft waarschuwen computergebruikers nu voorzichtig te zijn met hun persoonlijke gegevens. Wie al slachtoffer werd van de oplichting kan klacht indienen bij de lokale politie.

    "De oplichters bellen hun slachtoffer op met de smoes dat er problemen zijn met hun computer", staat te lezen in een persmededeling van de politie. "De oplichters proberen uiteindelijk het slachtoffer vertrouwelijke gegevens te ontfutselen en vragen te surfen naar een bepaalde website. Nadat de gedupeerde de bewuste website heeft bezocht, kunnen de oplichters van op afstand zichzelf toegang geven tot de computer van het slachtoffer."

    Kwaadaardige software

    De oplichters installeren kwaadaardige software op de computer waarmee ze ook op een later tijdstip nog toegang hebben. De oplichters vragen ook om hen te betalen voor "bewezen diensten" en blokkeren zelfs de computer als de gebruiker weigert te betalen. Zowel Microsoft als de federale politie vragen de burgers met aandrang niet in te gaan op deze telefoontjes.

    "Informatie over beveiligingsincidenten of updates van beveiligingssoftware sturen we via e-mail naar abonnees van ons programma voor beveiligingsberichten. Onze helpdesk zal hiervoor nooit proactief naar eindgebruikers bellen en al zeker nooit persoonlijke gegevens vragen of gebruikers laten betalen", zegt Philippe Rogge, general manager van Microsoft België en Luxemburg.

    Mensen die al het slachtoffer werden van de oplichters wordt aangeraden hun computer los te koppelen van het internet en een virusscan uit te voeren. Slachtoffers kunnen bij de lokale politie ook klacht neerleggen voor hacking en sabotage.

    28-11-2013 om 23:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V wil één Vlaamse energiepremie

    CD&V wil één Vlaamse energiepremie

     

    Altijd maar over het dak isoleren, de meeste oude huizen hebben zelfs geen onderdak,geen isolatie in de spouwmuur ,het zou veel goedkoper uitkomen om die huizen af te breken en er een nieuw op te zetten en daar een mooie premie voor geven,nu is het enkel lapwerk en verloren geld

     

    CD&V pleit ervoor om het bestaande Vlaamse premiestelsel te hervormen en te vervangen door één Vlaamse energiepremie. Daarnaast wil de partij een renteloze energielening lanceren voor iedereen die energiebesparende investeringen doet. De geïntegreerde energiepremie en de energielening zijn de twee pijlers van het 'Energie+-pakket' dat CD&V'ers Robrecht Bothuyne en Valerie Taeldeman uitwerkten.

    Europa verplicht lidstaten om tegen 2020 20 procent minder energie te verbruiken. Om dat doel te halen, ziet CD&V nog een groot besparingspotentieel bij de Vlaamse woningen. Zo beschikt amper de helft van de woningen over een geïsoleerd dak, dubbel glas en een zuinige verwarmingsketel.

    Momenteel bestaan er in Vlaanderen tal van premies voor energiebesparende investeringen, gaande van belastingsvermindering voor dakisloatie tot renovatiepremies en zogenaamde REG-premies, premies voor investeringen in rationeel energiegebruik (bv. een zonneboiler, hoogrendementsbeglazing en allerlei isolatie).

    "Te versnipperd"
    CD&V noemt dat premiestelsel te versnipperd en ziet in de zesde staatshervorming kansen om over te schakelen op één geïntegreerde energiepremie voor alle energiebesparende investeringen. Bedoeling is om een aantal drempels (o.a. rond inkomen en leeftijd van een woning) weg te werken en om grote investeringen te stimuleren met hogere premiepercentages.

    Het huidige budget voor premies - CD&V spreekt van 220 miljoen euro op jaarbasis - zou behouden blijven. Verder wil CD&V een renteloze energielening lanceren. Via de middelen die bij de zesde staatshervorming overkomen van het FRGE-fonds wil CD&V binnen PMV een renteloze lening aanbieden voor wie energiebesparende investeringen uitvoert.

    Centrale rol
    Om te vermijden dat mensen voor hun energiepremie of lening bij een hele hoop verschillende instanties moeten aankloppen, krijgen de distributienetbeheerders in het CD&V-voorstel een centrale rol.

    Als de volgende regering dat pakket maatregelen invoert en zes jaar volhoudt, kan Vlaanderen tegen 2020 een belangrijke energiebesparing realiseren in zijn woningpatrimonium, zo besluiten Bothuyne en Taeldeman.

    28-11-2013 om 14:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlementsleden krijgen BMW's, Volvo Cars Gent ontgoocheld

    Parlementsleden krijgen BMW's, Volvo Cars Gent ontgoocheld

     

    Beter zou zijn dat Volvo zijn fabriek in Gent zou sluiten , misschien zullen onze politiekers hieruit een lesje leren . maar ja wat maakt het hen uit als er nog 2000 werklozen bijkomen ? als ze maar in een merken wagen kunnen rondrijden

    Tja , dat is nu eenmaal Eliostan . De boel uitzuigen , en dan toch op een ander gaan ... Volvo heeft terecht opmerkingen , daar BMW nog geen enkele frank in Eliostan geinvesteerd heeft .

     

     

    Dat de zes Audi's A8 die ter beschikking staan van federale parlementsleden gradueel vervangen worden/werden door 'kleinere' BMW's 5, schiet bij de directie en vakbonden van Volvo Car Gent in het verkeerde keelgat. "Volvo kan het parlement een op alle vlakken beter aanbod doen", staat vanavond in een gezamenlijke mededeling.

    In de Franstalige krant L'Echo verklaarde federaal parlementsvoorzitter André Flahaut deze week dat het parlement sinds 2010 meer dan vier miljoen euro bespaarde op zijn kosten. Dat gebeurde op drie posten: logistiek, vergoedingen voor parlementsleden en medewerkers die niet vervangen worden, en het wagenpark.

    "Als burger kunnen wij alleen maar toejuichen dat er zuinig omgesprongen wordt met het geld dat de bevolking via belastingen bijdraagt", schrijft gedelegeerd bestuurder Eric Van Landeghem, samen met acht afgevaardigden van de erkende vakbonden. "Wat ons echter verbaast én ontgoochelt is dat het parlement niét de voor de hand liggende stap neemt om meer te besparen, een ecologisch meer verantwoorde keuze te maken en tegelijk een onderneming te steunen die straks vijftig jaar lang in België investeert, tewerkstelling en welvaart creëert, bijdraagt tot de sociale zekerheid, en belastingen betaalt." Wat die belastingen betreft, merkt Volvo Car Gent op dat het in 2012 meer dan zestig miljoen euro sociale lasten, lokale belasting en vennootschapsbelasting bijdroeg.

    Signaal naar Zweden
    De Gentse fabriek van de Zweedse autobouwer zegt dat een Volvo S80, S60, XC60 of V60 Plug-in Hybrid op alle vlakken een maatschappelijk meer verantwoorde keuze zou zijn. "De auto kost minder, verbruikt
    minder, heeft lagere operationele kosten (verkeersbelastingen, belasting op de inverkeerstelling) en stoot beduidend minder CO2 uit", klinkt het. "Maar vooral zou een keuze voor Volvo een signaal zijn naar onze Zweedse moedermaatschappij die jaar na jaar miljoenen investeert in België, en naar onze 5.000 medewerkers en die van onze talrijke leveranciers, dat de auto's die zij maken waardig bevonden worden om door de verkozenen des volks gebruikt te worden."

    28-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    27-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslapers hebben deze kleurenpracht gemist

    Uitslapers hebben deze kleurenpracht gemist

    Prachtig toch he..

     

    De ochtendstond heeft goud in de mond, wordt wel eens gezegd. Vroeg opstaan kan zo zijn voordelen hebben. En vandaag was dit niet anders. De hemel kreeg alle kleuren van de regenboog en verblijdde vroege vogels met een geweldige kleurenpracht.

    Op Twitter en Instagram werden dan ook heel wat foto's gedeeld van het natuurspektakel. Wie nog in bed lag toen de zonsopgang zich van zijn mooiste kant liet zien, geven we bij deze een herkansing.

    Afbeelding weergeven op Twitter

    27-11-2013 om 23:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 procent gezinnen haalt met inkomen einde van de maand niet

    ‘20 procent gezinnen haalt met inkomen einde van de maand niet’

    Tja , dat verwondert me niet: Als men weet dat de meeste nieuwe jobs maar aangeboden worden aan 1400 netto in de maand en de liberalen nog eens van plan zijn om de werkloosheidsuitkeringen te verminderen, zullen nog minder mensen rondkomen in de maand.

     

    'k snap er niets van, de ene dag de rijkste regio in Europa en twee weken later niets dan armoede.

     

     

    Meer en meer Belgische gezinnen komen met hun maandbudget niet langer rond. Dat bleek eerder uit een Europees onderzoek en wordt nu bevestigd door een enquête van Test-Aankoop. Daarbij schrappen veel gezinnen zelfs medische zorg en voeding, waarschuwt de consumentenorganisatie.

    Uit de bevraging van Test-Aankoop bij 1.300 gezinnen blijkt dat de meeste van die Belgische gezinnen, met een gemiddelde netto-inkomen van 2.819 euro ruim toekomen om de maandelijkse uitgaven (gemiddeld 2.210 euro) te betalen. Vijftien procent van de gezinnen moet echter rondkomen met 1.500 euro per maand, 2 procent zelfs met minder dan 1.000 euro.

    ‘Vier op de tien gezinnen zagen financiën dit jaar krimpen’

    Meer dan vier op de tien gezinnen zeggen af en toe niet toe te komen met hun maandbudget. Bij één op vijf gezinnen gebeurt dat regelmatig of zelfs maandelijks. De financiële toestand van de Belgische gezinnen gaat er ook op achteruit: meer dan de helft van de ondervraagden zegt het financieel minder goed te hebben dan vijf jaar geleden. ‘Meer alarmerend is dat de financiële situatie bij vier op de tien gezinnen er ook in het laatste jaar op is achteruitgegaan’, stelt Ivo Mechels, de woordvoerder van Test-Aankoop.

    ‘Er moet dus worden geknipt in de uitgaven, en enkele cijfers baren opzien: meer dan de helft van de ondervraagden heeft het moeilijk om jaarlijks een week op vakantie te gaan met het gezin, drie op de tien respondenten moeten schrappen om de noodzakelijke medische zorg te kunnen betalen, en twee op de tien hebben al moeite om de juiste voeding op tafel te brengen’, waarschuwt Mechels. Die moeilijkheden werken volgens de bevraging ook op de gemoedstoestand, relaties en het sociaal leven.

    Europees onderzoek

    Eerder deze maand stelden de resultaten van een Europees onderzoek van incassobureau Intrum Justitia, waar in totaal 10.000 mensen voor ondervraagd werden, zelfs dat één op vier Belgische gezinnen onvoldoende geld hebben voor een menswaardig bestaan. 32 procent, of zowat één op de drie van de ondervraagde Belgen, verklaarden het voorbije halfjaar wel eens een rekening niet op tijd te hebben kunnen

    27-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    26-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie controleert op file-omzeilers

    Politie controleert op file-omzeilers

     

    Ik wil even iets gaan drinken op een parking maar bedenk mij. Wie kan daar iets tegen doen? Heeft de politie werkelijk niets anders te doen?

     

    België is één pot nat, laat ze maar hun geld verdienen daar in Brussel en nog wat extra regeltjes en wetten uitvinden om het de medemens nog "plezanter" te maken. Dat ze eerst is grondig de problemen aanpakken vooraleer ze weer voor het eind van het jaar staan te zwaaien met boetes om uit te delen!

     

     

    De politie gaat strenger optreden tegen automobilisten die in de ochtendspits via een parkeerterrein de file proberen te omzeilen, meldt de VRT-nieuwsdienst.

    De wegpolitie heeft vanochtend controles uitgevoerd aan een tankstation op de E40 in Heverlee. Het aantal overtredingen tijdens elke ochtendspits loopt daar in de honderden, weet hoofdinspecteur Frederik Schols.

    Chauffeurs die de file proberen te omzeilen rijden veel te snel een parkeerterrein op waardoor ze andere automobilisten en truckers in gevaar brengen. Bestuurders riskeren een boete van 55 euro.  Beboete chauffeurs zeggen dat de verleiding om een file af te snijden vaak te groot is, ook al begaan ze daarmee een overtreding.

    26-11-2013 om 23:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebrek aan cipiers bedreigt opening nieuwe gevangenis

    Gebrek aan cipiers bedreigt opening nieuwe gevangenis

     

    Dan zijn er nog steeds 7000 Vlamingen over om het tot cipier te schoppen. Al jaren geleden besloten om de gevangenis te bouwen, maar te laat met aanwervingen. En je gaat mij niet wijsmaken dat er maar 170 geslaagd zijn voor opleiding tot cipier. Zet desnoods wat oude para's in het luxe hotel.

     

    Aan den dop staat er volk genoeg te wachten op en job.en anders de politie inschakelen,want die hebben het blijkbaat te druk met en kaartje te leggen op 't buro

     

    In maart gaat de nieuwe gevangenis van Beveren open, maar er zijn nog minstens 50 cipiers tekort.

     

     De nieuwe gevangenis in Beveren, die normaal gezien in maart 2014 de deuren zou openen, zal wellicht met vertraging of in fasen geopend moeten worden omdat er nog altijd niet genoeg cipiers gevonden zijn. ‘Beveren heeft bij volle capaciteit 220 cipiers nodig, er zijn er vandaag nog maar 170’, zegt vakbondssecretaris Gino Hoppe (ACOD). En aangezien de opleiding tot penitentiair bewakingsassistent minstens drie maanden duurt, wordt dat dus problematisch.

    Maar ook elders in het land heeft de overheid een nijpend tekort aan cipiers. Nochtans boden zich dit jaar al 19.000 mensen aan bij Selor, het wervingsbureau van de federale overheid, voor een job als cipier. ‘Maar daar zijn meer dan 12.000 Franstaligen bij, die voor deze Nederlandstalige jobs niet in aanmerking komen. En een deel van de kandidaten slaagt gewoonweg niet in de tests’, klinkt het daar. Selor vermoedt dat het werk in ploegen en ook het minder goede imago sollicitanten afschrikt.

    Laurent Sempot, woordvoerder van het gevangeniswezen verzekert dat ze er alles aan doen om de gevangenis van Beveren wél op tijd open te laten gaan

    26-11-2013 om 18:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld is een gevaarlijkere plek geworden

    Israël: "De wereld is een gevaarlijkere plek geworden"

    Als Israël een veiligere wereld wenst, kunnen ze misschien eens beginnen met hun eigen atoomprogramma publiek te maken en dit programma af te bouwen.

     


     De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vindt het akkoord over het nucleaire programma van Iran een "historische vergissing". Hij zei dat vandaag tegen het Israëlische kabinet. Daarmee gaat hij lijnrecht in tegen de Amerikaanse president Barack Obama. Die noemde het akkoord eerder vandaag "een nieuwe weg naar een veiligere wereld".

    "Vandaag is de wereld een veel gevaarlijker plek geworden. Het gevaarlijkste regime in de wereld heeft een belangrijke stap gezet in de richting van 's werelds meest gevaarlijke wapen", aldus Netanyahu.

    De Israëlische minister voor Strategische Zaken Juval Steinitz noemde de afspraken die Iran in Genève maakte met zes wereldmachten eerder al een "slechte deal". "De op het laatste moment aangebrachte veranderingen zijn onbevredigend. De overeenkomst was en blijft slecht."

    Steinitz zei ondanks de teleurstelling te blijven samenwerken met onder meer de VS om een 'alomvattend akkoord' met Iran te bereiken.

    Onduidelijke afspraken
    Volgens Israël worden de internationale sancties behoorlijk versoepeld, terwijl de belangrijkste delen van het Iraanse nucleaire programma intact blijven. Israël vindt ook dat onduidelijke afspraken zijn gemaakt.

    "We begrijpen bijvoorbeeld nog steeds niet wat intensivering van het toezicht op de nucleaire installaties van Iran precies betekent", aldus minister van Economische Zaken Naftali Bennett. Hij benadrukte dat juist de details voor Israël belangrijk zijn.

    De Amerikaanse president Barack Obama liet weten vandaag in gesprek te gaan met premier Netanyahu over het akkoord.

    26-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    25-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkloosheid in België daalt langzaam

    Werkloosheid in België daalt langzaam

     

    "Ten opzichte van oktober 2012 steeg de werkloosheid wel met 3,5 procent" Hoe een titel een verkeerde indruk kan geven.

     

    Ze zeggen natuurlijk niet hoeveel ze er geschorst en geschrapt hebben. Die zijn wel niet uitkeringsgerechtigd (meer) maar wel nog steeds werkloos hé.

     


     België telde in oktober 427.241 werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen. Dat cijfer ligt 5 procent lager dan de werkloosheid in september van dit jaar (449.602). Toen stond de Belgische werkloosheid op het hoogste peil sinds januari 2011. Dat blijkt uit de cijfers van de RVA.

    Ten opzichte van oktober 2012 steeg de werkloosheid wel met 3,5 procent. Net zoals in september neemt het aantal mannelijke volledig werklozen het sterkst toe, met 12.708 (5,7 procent). Bij de vrouwen steeg het aantal volledig werklozen met 1.794 (0,9 procent).

    In het Vlaamse gewest vermeerderde het aantal volledig werklozen het meest met 10.339 tot 158.895 (+ 7 procent) ten opzichte van vorig jaar. In het Waals Gewest kwamen er 3.351 volledig werklozen bij tot 192.598 (+ 1,8 procent). Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt 75.748 volledig werklozen, dit zijn er 812 meer (+1,1 procent) dan een jaar eerder.

    25-11-2013 om 23:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annick De Ridder ruilt Open Vld voor N-VA

    Annick De Ridder ruilt Open Vld voor N-VA

    Sinds Verhofstadt met de PS is gaan samenwerken, onder het mom van de macht en de postjes, is het fout gelopen met deze partij. Zolang ze blijven aanmodderen met Di Rupo zullen ze verder stemmen verliezen, en veel..

     

    De Liberalen geloven zelfs al niet meer in hun eigen verhaal, wat zou de smurf van Brakel daar op te zeggen hebben, en dronkaard De Waele, van Rutten nog gezwegen !

     

     

    Vlaams parlementslid Annick De Ridder verlaat Open Vld en stapt over naar N-VA. Dat bevestigde ze maandagochtend aan onze redactie. De Ridder (34) zegt in een eerste reactie dat ze zich al een hele tijd "vervreemd" voelde van Open Vld.

    "Ik heb voor N-VA gekozen toen ik de congresteksten over confederalisme en het sociaal-economische programma las. Dat was een verademing. Ik kan me daar als liberaal in terugvinden."

    Annick De Ridder weet nog niet welke rol ze bij de verkiezingen in mei zal toebedeeld krijgen. Ze is voorlopig wel van plan om de politiek te blijven combineren met het bedrijfsleven. Zo is ze onder meer consultant voor Katoen Natie. De Ridder zetelt sinds 2004 in het Vlaams parlement. Van 2007 tot 2011 was ze fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever is blij met de overstap. Hij noemt De Ridder "een jonge hardwerkende kracht met dossierkennis en ervaring uit het bedrijfsleven". "Wij zijn dan ook blij dat Annick ons komt versterken", aldus De Wever.

    25-11-2013 om 18:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld wil financiering religies afschaffen

    Open Vld wil financiering religies afschaffen

     

    Wat gaan ze nog allemaal doen babellen en kletsen en dat allemaal tegen de verkiezing je zou er van braken.

     

    En de staatsschuld? En de loonhandicap? Hoe gaan ze dat onderhandelen? Met wie gaan ze dat doen? En de vergrijzing? Man dit is écht de zwakste partij die nog eens de zwakste generatie ooit doormaakt. Nooit zal ik de meerdere dolken in de rug vergeten! Nu mea culpa slagen, hoe durven ze? Ik stem pas terug op die partij als de laatste huidige vertegenwoordiger gestorven is, wat moeilijk zal zijn wat la Rutten is bijvoorbeeld jonger dan ik.

     

     

     Als het van Open Vld afhangt, stopt de overheid met het financieren van religies en levensbeschouwingen. Het dragen van religieuze symbolen op school kan voor de Vlaamse liberalen wel. De leden van Open Vld hebben de voorbije twee dagen over gestemd op hun ideologisch Toekomstcongres.

    Het amendement over de financiering van religies raakte gisteren goedgekeurd. Vandaag probeerde Dirk Verhofstadt, van de denktank Liberales, ook een verbod op het dragen van "opvallende religieuze symbolen op scholen" erdoor te krijgen. Onder andere partijvoorzitter Gwendolyn Rutten wilde daar niet van weten. "Wij zijn verdraagzaam", poneerde ze. "Laat het aan de scholen zelf over, als er moet ingegrepen worden."

    Een voorstel dat het evenmin haalde, is dat voor de afschaffing van de woonbonus. De leden van Jong VLD hielden daar een vurig pleidooi voor, maar konden de zaal niet overtuigen - tot zichtbare opluchting van de partijtop. Onder meer vicepremier Alexander De Croo verklaarde eerder al dat de woonbonus ook na de overheveling naar de gewesten voor de bestaande contracten behouden moet blijven.

    Zoals verwacht stemde Open Vld voor een vrij erfrecht. Op initiatief van senator Rik Daems pleiten de liberalen eveneens voor meertalig onderwijs vanaf de kleuterklas. Positieve discriminatie vinden ze in geen geval kunnen.

    Kamerfractieleider Patrick Dewael schaarde de zaal achter zich met een pleidooi voor privacy. Verwijzend naar het voorstel van de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois om een DNA-staal af te nemen van elke pasgeborene, zei Dewael: "Wij zijn als liberalen de behoeders van het recht op privacy".

    Vanmiddag discussiëren de Open Vld'ers verder over economie en overheid. Zondagvoormiddag wordt over de conclusies gestemd en spreekt Gwendolyn Rutten de partijleden toe.

    25-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (11)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!