Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPic
    01-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever: Dit is bewust mensen bang maken en wegjagen

    De Wever: Dit is bewust mensen bang maken en wegjagen

    De Wever de grootste lul en een broek scheiter , bol het af MAF

    CD&V roept zijn Antwerpse militanten op om te klagen over de aanwezigheid para's op de Meir in Antwerpen. Dat valt niet in goede aarde bij N-VA. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt het 'laag politiek spel'. Premier Charles Michel gaat zich ondertussen ook met de zaak bezighouden.

    CD&V wil de para’s zo snel mogelijk weg uit de straat en vraagt vanuit het kabinet-Peeters dat militanten dat thema met een lastercampagne op social media ‘warm’ houden. Dat blijkt uit mail naar plaatselijke militanten waar Het Laatste Nieuws de hand kon op leggen.

    Die militanten wordt gevraagd om dit weekend, tijdens het winkelen, klaagberichten over de militairen te posten op Twitter of Facebook. De mail die daartoe oproept, komt van de Antwerpse CD&V-afdeling, maar is duidelijk vanuit het kabinet-Peeters aangestuurd.

    Plaatselijk CD&V-voorzitter Ariane Van Dooren zegt in een reactie aan het VRT-radiojournaal dat er wel degelijk overleg geweest is met de nationale partijleiding en het kabinet-Peeters. 'Dit is een mening die leeft in de hele partij, dus vanzelfsprekend zijn er contacten geweest', zegt zij. 

    De mail zelf lijkt ook weinig ruimte voor twijfel te laten; ‘Het kabinet van de vicepremier wordt in deze gebrieft wie meedoet aan de actie. Zij zullen jullie ondersteunen’, leest het bericht. 'Ook CD&V Nationaal monitort het komende weekend. De pers zal ook door kabinet-Peeters & Nationaal getipt worden.’

    De inzet van militairen is nochtans beslist door de federale regering waar Peeters zelf vicepremier van is. Vanaf dreigingsniveau 3 kunnen para’s opgetrommeld worden voor bewakingsopdrachten, maar CD&V en Open VLD zijn niet happig op het kaki in onze straten.

    'Achterbaks'

    'Het beeld van de belegerde stad dat wordt opgehangen, is heel schadelijk voor de stad', aldus N-VA-burgemeester Bart De Wever in een reactie op VRT-radio. 'Men wil blijkbaar doelbewust mensen bangmaken en wegjagen uit Antwerpen. En dat is een heel laag politiek spel, dat je op die manier de belangen van een stad gebruikt voor je politieke doelen', reageert hij. Hij roept CD&V ook op om geen ruzie te stoken: 'We moeten eendrachtig zijn, je kan niet half in de regering zitten.'

    Aan Belga laat De Wever nog weten dat hij 'deze manier van handelen nog nooit heeft gezien' en dat 'achterbaks eigenlijk het vriendelijkste woord is dat je hiervoor kan verzinnen'. 

    In de omgeving van de premier valt te horen dat de premier zich met de zaak zal bezighouden. Charles Michel is in ieder geval van plan met de betrokkenen te overleggen. 

    Groen: 'CD&V moet kiezen'

    Bij Groen klinkt het dat CD&V en vice-premier Kris Peeters duidelijk moeten maken waar ze echt voor staan. 'Of het nu gaat het over de tax shift of de strijd tegen terreur, telkens blaast vice-premier Kris Peeters warm en koud tegelijk. In studio’s, kranten en partijrecepties spreekt men straffe taal. Maar op de ministerraad en in de Kamer stemt men de ene na de andere N-VA maatregel', vindt Groen-fractieleider Kristof Calvo. 'Elke dag is er een nieuw conflict, terwijl dit land nood heeft aan stabiliteit en gedragen hervormingen. We begrijpen best dat CD&V zich niet goed voelt in deze rechtse en conservatieve coalitie. Maar de partij moet maar eens duidelijk kiezen', vervolgt hij.

    Groen vindt dat de inzet van het leger op straat geen structurele maatregel kan zijn en pleit voor een 'totaalaanpak': een integraal veiligheidsbeleid, een gespecialiseerd beleid voor terugkeerders, de voedingsbodem voor radicalisering wegnemen, en een geloofwaardig Belgisch en Europees buitenlandbeleid.

    Carl Devos: 'Pijnlijk'

    Politicoloog Carl Devos (Universiteit Gent) noemt, in een artikel op DeRedactie, de uitgelekte mail van CD&V 'gênant': 'Veel pijnlijker kan het voor een regering niet worden.

    Devos vraagt zich ook af wat CD&V in een regering doet als ze die regering 'op die heimelijke manier', op een cruciaal punt wil bestrijden? 'Wat doet Kris Peeters als vice-premier in een regering, als hij zijn eigen achterban oproept om actie te voeren tegen maatregelen die hij mee heeft goedgekeurd in het kernkabinet?' Hij wijst er ook op dat zijn partijgenoot Koen Geens in De Standaard, weze het niet hartelijk, de antiterreurmaatregelen verdedigt.

    01-02-2015 om 17:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 februari?

    Wat verandert er op 1 februari?

    Wat verandert er op 1 februari?

    Een nieuwe maand, nieuwe veranderingen. Deze treffen opnieuw ook uw portefeuille. Een overzicht.

    Bier van AB InBev en Alken-Maes wordt duurder

    Op 1 februari voeren Alken Maes en de Belgische tak van de Leuvense brouwgroep AB InBev een prijsverhoging door voor al hun producten, zowel in de horeca als in de grootdistributie. Voor pilsbier van AB InBev komt de prijsstijging neer op ongeveer 1,7 cent per glas. Het zijn wel de horecazaken en de winkels die beslissen of ze de prijsstijging doorrekenen aan de consument. Over de omvang van de verhoging bij Alken-Maes kan woordvoerder Loebrecht Lievens niets zeggen. "Dat is te variabel naargelang het product." Wel geeft hij mee dat de meeste producten duurder zullen worden.

    De aanpassing geldt voor alle types verpakkingen en merken. Volgens InBev Belgium is de prijsverhoging nodig om langetermijninvesteringen te financieren. Het bedrijf wil "blijven innoveren om te voldoen aan de sterk veranderende eisen van de consumenten en blijven investeren in vernieuwende productieprocessen in de brouwerijen". Volgens de brouwer is bier in vergelijking met het buitenland goedkoop in België.

    "We hebben een tijdje geleden een prijsverhoging aangekondigd aan onze horecaklanten", laat Alken-Maes dan weer weten. "Die gaat gepaard met een verhoging bij de retailklanten." De brouwerij heeft merken als Maes, Cristal, Affligem en Grimbergen in de portefeuille.

    Bij Haacht, dat onder andere het pilsmerk Primus in portefeuille heeft, voorziet men voor 2 maart een stijging van ruim 3 pct.

    Op trein stappen zonder ticket? Supplement van 7 euro

    Bij de NMBS geen tariefwijzigingen op 1 februari. Wat wel verandert, is de kost van het supplement dat reizigers moeten betalen als ze opstappen aan een halte waar loketten of automaten ter beschikking zijn. Voortaan geldt daarvoor namelijk een vast supplement van 7 euro. Tot nu toe moest iemand die de treinbegeleider verwittigde 3 euro extra betalen. Wie de treinbegeleider niet verwittigde, moest een supplement van 12,5 euro neertellen.

    "De wijziging is een gevolg van de vereenvoudiging van de ticketverkoop aan boord", zei de spoorwegmaatschappij bij de aankondiging van de maatregel. De gelijktrekking van het tarief moet ook "discussies en uiteindelijk ook agressie tegengaan", aldus de NMBS.

    Wie opstapt in haltes waar geen loketten of automaten aanwezig zijn, moet vanaf februari nog altijd geen supplement betalen. Dat zijn, op dit moment, nog maar 17 stations. "De gemiddelde beschikbaarheid van de nieuwe automaten bedraagt 96 pct", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "Het correct functioneren van de automaten wordt permanent gevolgd via een monitoring- en incidentmanagementsysteem. Als een automaat voor langere duur buiten werking is, wordt het supplement niet aangerekend."

    Elektronisch dossier voor kinderen bij Kind en Gezin

    De medische gegevens van de kinderen die gezien worden op het consultatiebureau van Kind en Gezin moeten vanaf februari niet meer in een papieren medisch dossier genoteerd worden. Voortaan worden ze digitaal opgeslagen in het geïntegreerd elektronisch dossier. Dat dossier vormt een aanvulling op het bestaande elektronisch verpleegkundig dossier.

    "Deze nieuwe manier van werken voor artsen zal op termijn ook de overdracht van gegevens naar en van andere zorgverleners (huisarts, kinderarts, CLB) sterk vereenvoudigen", meldt Kind en Gezin. Het kindboekje, dat relevante gegevens bevat voor de ouders, blijft gewoon bestaan.

    Ingrijpende tariefwijzigingen bij De Lijn

    De jaarlijkse terugkerende tariefwijziging bij de openbaarvervoermaatschappij houdt grote wijzigingen in voor de tarieven van De Lijn. Vanaf 1 februari rijden veel minder mensen gratis. Enkel kinderen tot en met 5 jaar, oudstrijders en personen met een handicap met hun begeleider zullen nog gratis reizen. Voor senioren verdwijnt het gratis openbaar vervoer op 1 september: zij betalen vanaf dan 50 euro voor een jaarabonnement.

    Het zonetarief verdwijnt "omdat het huidige zonetarief achterhaald is en te ingewikkeld voor de reizigers", aldus De Lijn. In de plaats komt er een tijdstarief van 1 uur. Tijdens dat uur mogen reizigers onbeperkt overstappen. Na dat uur mag dat niet meer, maar mag de rit wel nog afgemaakt worden. Een gewoon biljet, waarmee je dus een uur kan reizen, kost voortaan 3 euro. Er komt één Lijnkaart, goed voor 10 maal een uur reizen, voor de prijs van 14 euro, in plaats van 10 euro nu. De prijs van een sms-ticket, inclusief kosten, stijgt van 1,45 naar 1,95 euro.

    De abonnementsformules Buzzy Pazz, voor 12 tot en met 24 jaar, en Omnipas (25-64) blijven "de goedkoopste van België en omgeving", klinkt het bij De Lijn. Een Buzzy Pazz gaat 195 in plaats van 183 euro kosten, de Omnipas 294 in plaats van 249 euro. Ook de gratis Buzzy Pazz via de verminderingskaart "Grote gezinnen" voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar, vervalt. Alle kinderen in die leeftijdsgroep kunnen voortaan wel voor 50 euro per jaar reizen. Kinderen tot en met 5 jaar reizen wel nog gratis.

    Wie in aanmerking komt voor een verhoogde tegemoetkoming kan voor 50 euro een jaarabonnement krijgen. Wie een vervoergarantie heeft, betaalt 40 euro. Volgens De Lijn gaat het om 150.000 van de 470.000 abonnees.

    Een laatste maatregel die, in theorie, ingaat op 1 februari is het inleveren van de nummerplaat in ruil voor een gratis abonnement. Wie gebruikmaakt van het zogenoemde DINA-systeem krijgt voortaan een korting van 50 pct op een abonnement. Dat voordeel kan eenmalig verlengd worden. In de praktijk zal die maatregel, door de nodige software-aanpassingen, pas vanaf maart of april toegepast worden.

    Einde voor Franse rijkentaks

    De Franse bedrijven betalen ten laatste op 1 februari de laatste keer de omstreden rijkentaks. Daarmee komt het symbooldossier uit het begin van het presidentschap van François Hollande vroegtijdig aan zijn einde. Deze "uitzonderlijke solidariteitsbijdrage" vormde een centraal thema in de verkiezingscampagne van PS-kandidaat en huidig president Hollande en trad in 2013 in werking.

    De taks houdt in dat bedrijven taks moeten afdragen op het loon hoger dan 1 miljoen euro van hun weddetrekkenden. De aanslagvoet bedraagt 50 pct, en dus niet de eerst aangekondigde 75 pct. In 2013 en 2014 bracht de taks amper 420 miljoen euro op, of minder dan 0,5 procent van het Franse begrotingstekort. De Franse zakenkrant Les Echos schreef dat de taks meer opschudding heeft veroorzaakt dan belastingsinkomsten had opgebracht.

    In de nasleep van deze beslissing vroeg de miljardair Bernard Arnault, voorzitter en CEO van luxeconcern LVMH, de Frans-Belgische nationaliteit aan. Ook de Franse acteur Gérard Depardieu kondigde zijn vertrek uit Frankrijk aan. Volgens de federatie van het Frans profvoetbal zou de maatregel "de dood van het Franse voetbal" betekenen.

    MIVB-tarieven blijven zo goed als ongewijzigd

    De meeste tarieven bij de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB blijven ook na 1 februari behouden. Zo blijft de prijs van alle abonnementen behouden. Er komt wel een nieuw maandabonnement voor het openbaar vervoer van en naar de luchthaven. De grootste wijziging bij de MIVB gaan echter pas op 21 april van start.

    Een 10-rittenkaart voor het openbaar vervoer van en naar de luchthaven wordt vier euro duurder en kost vanaf 1 februari 32 euro. Een enkele rit kost vanaf dan 4,5 euro. Nieuw is dat hiervoor ook een maandabonnement gelanceerd wordt, dat 60 euro zal kosten.

    Op 21 april verdwijnen de gewone 1-, 5- en 10-rittenkaarten, en de Jump 1-, Jump 5- en Jump 10-rittenkaarten blijven over. Met die (duurdere) Jump-rittenkaarten kunnen reizigers ook terecht bij De Lijn, NMBS en TEC, maar enkel in Brussel. Een Jump-ticket voor 1 dag gaat, ook vanaf 21 april, 7,5 euro kosten, een halve euro meer dan voorheen. De Jump-kaarten blijven ongewijzigd op 2,10, 8 en 14 euro voor respectievelijk 1 rit, 5 en 10 ritten.

    01-02-2015 om 00:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    31-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip over terreur: Ze hebben ons uit elkaar willen spelen. In die val zijn we niet getrapt

    Koning Filip over terreur: Ze hebben ons uit elkaar willen spelen. In die val zijn we niet getrapt

    Flip blijf maar kalm want het spel is nog niet voorbij ,

    de terureur moet nog komen ,en het zal zwarte sneeuw zijn in plaats van witte sneeuw

    In zijn nieuwjaarstoespraak aan het adres van de verschillende overheden in ons land, is koning Filip vandaag teruggekomen op de aanslagen in Frankrijk en de terreurdreiging in ons land. "De beste manier om hierop te reageren is onze waarden voluit te beleven", verklaarde het staatshoofd in het Koninklijk Paleis in Brussel tegenover de gestelde lichamen.

    In zijn toespraak, waarmee de vorst naar jaarlijkse traditie zijn waardering voor de beleidsmakers in ons land uitspreekt, waren de aanslagen in Frankrijk, maar ook de terreurdreiging bij ons na onder meer de politie-interventie in Verviers en de bedreigingen van terreurgroep Islamitische Staat een belangrijk thema.

    "De terroristische aanslagen in Frankrijk hebben ons allen zwaar geschokt", klonk het. "Bovenop het persoonlijke drama voor de slachtoffers en hun naasten, hebben ze heel onze maatschappij opgeschrikt. De politieacties om nieuwe aanslagen te voorkomen, hebben aangetoond dat we snel en doeltreffend kunnen reageren."

    Waarna de koning hulde bracht aan degenen die de veiligheid in ons land verzekeren, maar ook aandacht schonk aan de manifestaties die volgenden op de dodelijke aanval op het sairische magazine Charlie Hebdo in Parijs. "De vele betogingen als reactie op de aanslagen waren een krachtig signaal ter bevestiging van de waarden die ons verenigen: de vrijheid van meningsuiting en van de beleving van godsdienst of een filosofische overtuiging, de diepgewortelde wil om te leven in een maatschappij die niet wordt bepaald door de angst van de ander."

    Waakzaam blijven

    De terroristen mogen niet winnen, en hebben ook niet gewonnen, meent de koning. "De daders van de recente aanslagen hebben ons uit elkaar willen spelen. In die val zijn we niet getrapt", zegt hij.

    Toch moeten we waakzaam blijven, want: "Het risico blijft bestaan dat we toch zwichten voor simplistische redeneringen en clichés, dat we nieuwe breuklijnen scheppen en zo de spiraal van geweld voeden." Wederzijds respect is het middel om die negatieve spiraal te doorbreken, zegt de koning

    31-01-2015 om 22:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    30-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse vergrijzing blijft komende tien jaar toenemen

    Vlaamse vergrijzing blijft komende tien jaar toenemen

    Vlaamse vergrijzing blijft komende tien jaar toenemen

    Tussen 2004 en 2024 zal het aantal 65-plussers in alle steden en gemeenten toenemen, zo blijkt uit de projecties van de Studiedienst van de Vlaamse Regering (SVR). In diezelfde periode neemt de actieve bevolking (20-64 jaar) in grote delen van Vlaanderen af.

    De bevolking in Vlaanderen neemt de komende tien jaar in bijna negen op de tien gemeenten toe, met grote lokale verschillen. De regio rond het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met Vilvoorde als absolute koploper (meer dan 15 procent), zal zijn bevolkingsaantal het snelst zien stijgen.

    Ook in Antwerpen (rond 10 procent) en in mindere mate Gent (6 procent) neemt de bevolking meer dan gemiddeld toe. Daarentegen zijn er 35 gemeenten, vooral in Limburg, West-Vlaanderen en het zuiden van Oost-Vlaanderen waar de bevolkingsgroei licht afneemt.

    Vergrijzing

    Omgekeerd evenredig aan de bevolkingsgroei is de toename van het aantal 65-plussers. Dat is vooral in Limburg, de kustgemeenten en in het noorden van de provincie Antwerpen het geval. De steden Antwerpen, Gent, Mechelen en de regio rond Brussel zien ook een stijging, maar die ligt onder de 10 procent.

    De actieve bevolking (20-64 jaar) neemt in 70 procent van de gemeenten en steden af. In de meeste gemeenten gaat het om een lichte daling van vijf procent. In tien gemeenten, voornamelijk aan de kust en in het zuidoosten van Limburg, neemt deze bevolkingsgroep met minstens 10 procent af. Dat staat weer in schril contrast met Vilvoorde (+10 procent) en de rand rond Brussel en Antwerpen (+5 tot 10 procent).

    In bijna alle steden en gemeenten neemt het aantal huishoudens toe. Er wordt vooral een sterke toename verwacht van een- en tweepersoonshuishoudens. Het gaat daarbij vooral over oudere inwoners.

    De volledige resultaten van projecties van bevolking en huishoudens kan op de website van de Studiedienst raadplegen

    30-01-2015 om 20:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf morgen nieuwe gebruiksvoorwaarden Facebook: alles wat je moet weten

    Vanaf morgen nieuwe gebruiksvoorwaarden Facebook: alles wat je moet weten

    Als jij dat weet,zal Facebook dat ook wel weten zeker,zullen ze al iets anders voor in de plaats hebben

    Vanaf morgen zal Facebook nieuwe gebruiksvoorwaarden invoeren. Dat betekent dat wij opnieuw een beetje privacy verliezen. Facebook, daarentegen, zal veel meer inkomsten binnenhalen dankzij onze gegevens.

    Minder privacy

    Facebook geeft zichzelf veel meer rechten door de nieuwe bepalingen en gebruiksvoorwaarden. Het gedrag van alle facebookgebruikers (1.35 miljard wereldwijd) zal facebook veel gemakkelijker kunnen controleren en analyseren. Facebook kan vanaf morgen zien welke sites wij bezoeken, waar we ons bevinden en welke apps op onze smartphone zijn geïnstalleerd

    Gepersonaliseerde reclame

    Dankzij de verzamelde gegevens zal facebook zeer gericht reclame kunnen versturen. Die gepersonaliseerde reclame zal Facebook meer geld opleveren. Bovendien zal de reclame ook gebaseerd zijn op de locaties die de gebruiker regelmatig bezoekt.

    Gegevens doorgeven

    De kans bestaat dat Facebook de gegevens van zijn gebruikers ook zal doorgeven aan andere bedrijven die in haar bezit zijn, bijvoorbeeld WhatsApp of Instagram.

    Verzet is zinloos

    Facebookgebruikers kunnen de nieuwe gebruiksvoorwaarden niet weigeren. Ook wie vanaf morgen een nieuw account aanmaakt, zal automatisch de nieuwe gebruiksvoorwaarden goedkeuren. Facebook dwingt ons dus om de nieuwe regels te aanvaarden.

    30-01-2015 om 00:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    29-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terreurdreiging houdt koningin Mathilde weg van grote publiek

    Terreurdreiging houdt koningin Mathilde weg van grote publiek

    Terreurdreiging houdt koningin Mathilde weg van grote publiek

    Koningin Mathilde heeft woensdagvoormiddag een bezoek gebracht aan Sint-Oda in Overpelt, een centrum voor mensen met een mentale beperking. Omwille van veiligheidsredenen was er geen ontmoeting met de burgers die de koningin aan de ingang wilden groeten.

    In tegenstelling tot andere koninklijke bezoeken, werd er bij het bezoek aan Sint-Oda geen moment voorzien waarop de vorstin het grote publiek kon groeten. Vanwege de terreurdreiging wou de entourage van de koningin geen risico’s nemen. De echte royaltywatchers wisten op voorhand dat een ontmoeting was uitgesloten, en hadden dan ook niet de moeite genomen om naar Overpelt te komen.

    Dienstingang

    Precies op tijd arriveerde de koningin woensdag in Overpelt, waar ze via een ingang voor technische voertuigen het dienstencentrum werd binnengeleid. Ze volgde er een werkvergadering en nam tijdens de rondleiding ruim de tijd om met de patiënten en hun familieleden te praten. De interesse van de koningin was een opsteker voor de bewoners. Ook met het personeel had Mathilde een gesprek. Zoals bekend heeft ze door haar achtergrond als logopediste veel belangstelling voor zorgverlening.

    Omdat ze iets langer dan voorzien met de aanwezigen bleef praten, liep het programma lichte vertraging op. Het middaguur was al even voorbij toen de koningin en haar gevolg afscheid namen van Sint-Oda.

    29-01-2015 om 21:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het aantal cyberaanvallen neemt explosief toe

    Hacktivisten en gefrustreerde gamers worden steeds grotere gebruikers van zogenaamde DDoS-aanvallen. Distributed Denial of Service is een manier om volledige websites en netwerken lam te leggen door ze te bombarderen met data. De websites krijgen zoveel data te verwerken dat ze het niet meer kunnen verwerken.

    Het probleem is het gemak waarmee ze kunnen worden uitgevoerd. Vroeger werden DDoS-aanvallen voornamelijk gebruikt door cybercriminelen om geld af te persen van websites die beheerd werden door gokbedrijven omdat die zich niet konden veroorloven om een lange tijd offline te zijn.

    Nu zijn er verschillende groepen die DDoS-aanvallen gebruiken en neemt het aantal aanvallen snel toe.

    “In 2014 zagen we meer aanvallen. Bijna 40% van de organisaties die Arbor contacteerde, zei dat ze meer dan 21 keer per maand aangevallen worden,” zei Darren Anstree, analist bij Arbor.

    Een deel van de reden voor de toename van het aantal aanvallen en de grootte ervan, kan worden verklaard door de verandering in de technologie. Vooral de groep hackers die zichzelf The Lizard Squad noemen, is erg actief de laatste tijd. De groep claimde verantwoordelijk te zijn voor de aanvallen op het PlayStation netwerk van Sony en deze week eiste de groep ook de aanval op Facebook, Instagram en Tinder op.

    “Het is nu erg gemakkelijk om online diensten aan te vallen. Gamers kunnen concurrenten uit een bepaald gaming netwerk gooien door een DDoS-aanval uit te voeren. Maar niet alleen gefrustreerde gamers gebruiken de cyberaanvallen. Ook activisten die graag gebruik maken van hun technische vaardigheden uiten op die manier hun gevoelens over een conflict in de echte wereld. Als je gaat kijken naar het tijdstip van een aantal DDoS-aanvallen, zul je zien dat je ze haast altijd kunt verbinden met geopolitieke gebeurtenissen in de afgelopen jaren,” besluit Anstree.

    29-01-2015 om 00:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IS bedreigt Belgiƫ met autobommen in nieuwe video

    IS bedreigt België met autobommen in nieuwe video

    Terrorisme De Islamitische Staat heeft een video verspreid waarin ze de VS, Frankrijk en België rechtstreeks bedreigen met verdere aanslagen. België en Frankrijk worden gewaarschuwd voor autobommen, explosieven en onthoofdingen. De terroristen dreigen er ook mee president Obama te onthoofden in het Witte Huis. Dat schrijft The Daily Mail op zijn website. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kan de bedreigingen op dit moment niet bevestigen.

    Gisteren verspreidde de Islamitische Staat (IS) opnieuw een video, waarin het nu ook ons land rechtstreeks bedreigt. Een militant staat achter een Koerdische soldaat die op het einde van de video onthoofd wordt. "Wij waarschuwen jullie dat wij zullen komen met autobommen, explosieven en dat wij jullie zullen onthoofden", zegt de militant in het filmpje.

    "Weet, Obama, dat wij Amerika zullen bereiken", klinkt het nog. "Weet ook dat wij u zullen onthoofden in het Witte Huis en dat wij Amerika zullen omvormen tot een moslimgemeenschap."

    Uiteindelijk gaat de meest beledigende taal naar de Koerdisch-Irakese leider Masoud Barazani. "Wij zullen u onthoofden en in de vuilnisbak van de geschiedenis gooien."

    Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de video nog niet kunnen analyseren, maar onderzoekt de zaak op dit moment, zo bevestigt de woordvoerder van minister Jan Jambon aan onze redactie.

    Later meer.


    28-01-2015 om 21:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn wordt vanaf 1 februari flink wat duurder

    De Lijn wordt vanaf 1 februari flink wat duurder

    Auto duurder, diesel duurder, de lijn duurder. Leuke strategie van de kracht van de verandering.

    En wie is daar de nieuwe chef ? Juist ja. Paljas De Scheemaeker.Is dat ne sos ? Nee.Nen ombekwame zwartzak.Stond aan het roer bij de NMBS.

    De 65+ers hebben een kaart die geldig is voor 5 jaar en hebben daar ook 5 euro voor betaald. als de lijn dit wil veranderen dan pleegt zij contractbreuk en dient de senioren te vergoeden of het contract van 5 jaar in stand te houden. . ik raad alle senioren aan, van zodra de wijziging hun wordt betekend, de lijn in gebreke te stellen.

    De jaarlijkse terugkerende tariefwijziging bij de openbaarvervoermaatschappij houdt grote wijzigingen in voor de tarieven van De Lijn. Vanaf 1 februari rijden veel minder mensen gratis. Enkel kinderen tot en met 5 jaar, oudstrijders en personen met een handicap met hun begeleider zullen nog gratis reizen. Voor senioren verdwijnt het gratis openbaar vervoer op 1 september: zij betalen vanaf dan 50 euro voor een jaarabonnement.

    Het zonetarief verdwijnt omdat het huidige zonetarief achterhaald is en te ingewikkeld voor de reizigers, aldus De Lijn. In de plaats komt er een tijdstarief van 1 uur. Tijdens dat uur mogen reizigers onbeperkt overstappen. Na dat uur mag dat niet meer, maar mag de rit wel nog afgemaakt worden. Een gewoon biljet, waarmee je dus een uur kan reizen, kost voortaan 3 euro. Er komt één Lijnkaart -goed voor 10 maal een uur reizen- voor de prijs van 14 euro, in plaats van 10 euro nu. De prijs van een sms-ticket, inclusief kosten, stijgt van 1,45 naar 1,95 euro.

    Abonnementsformules
    De abonnementsformules Buzzy Pazz, voor 12 tot en met 24 jaar, en Omnipas (25-64) blijven de goedkoopste van België en omgeving, klinkt het bij De Lijn. Een Buzzy Pazz gaat 195 in plaats van 183 euro kosten, de Omnipas 294 in plaats van 249 euro. Ook de gratis Buzzy Pazz via de verminderingskaart 'Grote gezinnen' voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar, vervalt. Alle kinderen in die leeftijdsgroep kunnen voortaan wel voor 50 euro per jaar reizen. Kinderen tot en met 5 jaar reizen wel nog gratis.

    Wie in aanmerking komt voor een verhoogde tegemoetkoming kan voor 50 euro een jaarabonnement krijgen. Wie een vervoergarantie heeft, betaalt 40 euro. Volgens De Lijn gaat het om 150.000 van de 470.000 abonnees.

    Een laatste maatregel die, in theorie, ingaat op 1 februari is het inleveren van de nummerplaat in ruil voor een gratis abonnement. Wie gebruikmaakt van het zogenoemde DINA-systeem krijgt voortaan een korting van 50 pct op een abonnement. Dat voordeel kan eenmalig verlengd worden. In de praktijk zal die maatregel, door de nodige software-aanpassingen, pas vanaf maart of april toegepast worden.

    28-01-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homans na storm van kritiek: Aanvullende initiatieven voor Ć©lk kind

    Homans na storm van kritiek: Aanvullende initiatieven voor élk kind

    Homans je bent de grooooootste trut samen met je ploeg 

    Een nieuwe rel rond uitspraken van minister voor onder meer Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA) is een feit. 'Gesubsidieerde kinderopvang dient in de eerste plaats voor mensen die werken. Voor kinderen die in armoede opgroeien, kan de overheid andere oplossingen uitwerken', meent ze. Reacties van de oppositie, het middenveld én coalitiepartners gaan van 'Gruwelijk idee' en 'Pleidooi voor apart circuit' tot 'Hier zijn geen worden voor'. Homans zelf begrijpt de hele heisa echter niet. 'Het kan interessant zijn om ook naar lokale initiatieven te kijken. Hoe men dit kan interpreteren als een pleidooi voor gescheiden omvang, is me een raadsel.'

    Alles begon met een interview afgelopen weekend in De Zondag, waarin Homans onder meer haar visie op kinderopvang, en dan vooral op de gesubsidieerde kinderopvang, uit de doeken deed. Volgens de minister dient die in eerste instantie voor mensen die gaan werken, die ons sociaal systeem mee in stand houden dus. Voor kinderen die in armoede opgroeien, kan de overheid andere oplossingen uitwerken, klonk het, want het is beter voor hen dat ze naar de kinderopvang gaan dan dat ze thuis zitten of worden meegenomen op café. 

    'Homans zet werkenden op tegen niet-werkenden'

    Het duurde echter niet lang of Homans werd zowat bedolven onder een storm van kritiek. In de eerste plaats vanuit het middenveld, onder meer van Frederic Vanhauwaert, algemeen coördinator van Netwerk tegen Armoede, en Bea Cantillon, directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck aan de Universiteit Antwerpen. ‘Hier zijn geen woorden voor. Homans gaat haar boekje te buiten op meerdere vlakken. En de uitspraak dat kinderen in armoede anders toch maar op café zitten, is ronduit denigrerend’, klonk het.

    Maar ook in politieke hoek bleef het niet stil. Niet bij de oppositie, en opvallend: niet bij CD&V en Open VLD, nochtans coalitiepartners van N-VA in de regering. ‘De oplossing is niet om bepaalde kinderen te weren uit de reguliere opvang', reageerde voormalig Vlaams minister Freya Van den Bossche (SP.A). 'Kinderen uit kansarme milieus hebben net nog meer nood aan goede opvang. Het is een gruwelijk idee om hen op te vangen in een apart circuit en de mensen te verdelen in zij met en zonder geld.'

    'Een kind is een kind', tweette dan weer Open VLD-parlementslid Mathias De Clercq: ‘Geen kind, welke afkomst ook, verdient stigma, apartheid, noch segregatie’. Bij Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) klonk het als volgt: 'In #Brussel gn aparte kinderopvang vr ‘arme’ kinderen. Goede mix NL-taligen, éénoudergezinnen, gezinnen met lager inkomen blijven stimuleren’.

    Groen-parlementslid Elke Van den Brandt vroeg Jo Vandeurzen (CD&V), minister van Welzijn in de Vlaamse regering en dus de enige die echt bevoegd is voor deze thematiek, om zich duidelijk tegen de uitlatingen van Homans uit te spreken. 'Homans zet werkenden op tegen de niet-werkenden, in plaats van voldoende plaats te voorzien voor beide groepen', klonk het.

    En-en-verhaal

    Fel was de gevraagde reactie van Vandeurzen echter niet bepaald. Het enige wat de minister kwijt wil, zo zei zijn woordvoerster, is dat het de bedoeling is van de regering om stap voor stap voloende en kwaliteitsvolle opvang te voorzien die voor iedereen toegankelijk is, zoals het regeerakkoord ook bepaalt. Absolute voorrang gaat hier naar kinderopvang voor ouders die werken en een beroepsgerichte opleiding volgen, maar de toegankelijkheid voor kinderen die leven in kwetsbare gezinnen wordt wel degelijk verzekerd. 'Want kinderopvang heeft een minstens even belangrijke, sociale functie.'

    De woordvoerder van Homans, Jochem Goovaerts, haastte zich maandagmiddag alvast om een en ander te verduidelijken. 'De minister is geen voorstander van een gescheiden systeem voor kinderopvang', klonk het in een mededeling. 'Wat ze bedoelt, is dat er voldoende kinderopvang moet zijn, zeker voor de mensen die werken, maar ook voor niet-werkende mensen. Zo staat het ook in het regeerakkoord.' Maar net omdat de zoektocht naar voldoende aanbod een en-en-verhaal is, kan het dus interessant zijn om ook naar lokale initiatieven te kijken, meent Homans. 'Die kunnen aanvullend op de Vlaamse initiatieven een meerwaarde betekeken.'

    Of Vlaanderen op die manier niet een deel van de verantwoordelijkheid afschuift op de lokale besturen, die financieel aan de grond zitten? 'De discussie over middelen is nu niet aan de orde', reageert Goovaerts. 'Het is momenteel vooral zaak om te bekijken hoe ook lokaal voldoende aanbod kan worden gerealiseerd met aanvullende initiatieven. Initiatieven voor élk kind, dus zonder onderscheid tussen kinderen van werkende of van niet-werkende ouders.'

    27-01-2015 om 20:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Premier Michel: Strijd tegen antisemitisme heeft gefaald

    Premier Michel: Strijd tegen antisemitisme heeft gefaald

    Gaston en Leo

    Premier Michel: “Strijd tegen antisemitisme heeft gefaald”

    “De strijd tegen antisemitisme heeft gefaald”. Dat zei premier Charles Michel maandagavond tijdens een ceremonie in de grote synagoge van Brussel naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de bevrijding van de concentratiekampen.

    “De shoah kent haar gelijke in de geschiedenis niet. Het is een industriële, gepland methodische misdaad tegen de essentie zelf van de mens, met als doel om aan een deel van de mensheid het recht te ontzeggen er deel van uit te maken. Dat is zeventig jaar geleden. Dat is gisteren”, zei Michel. “Ik wil hier de veroordeling van die nooit vergeeflijke misdaad herbevestigen.”

    “Ik ben ook hier om de solidariteit van de regering uit te spreken met uw gemeenschap, die opnieuw getroffen wordt door antisemitische haat. Bij de aanslagen tegen Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt zijn mensen omgekomen omdat ze journalist, politieagent of Jood waren”.

    Michel zei dat het antisemitisme in ons land in een “dramatische spiraal” zit. Hij verwees naar de aanslag op het Joods Museum in Brussel in mei van vorig jaar en naar de gebeurtenissen in een atheneum in Laken. Daar moest een leerlinge de school verlaten wegens antisemitische bedreigingen.

    “Volgens een enquête bij 5.800 mensen in de Europese Unie denkt 78 procent van de Europeanen dat het antisemitisme de voorbije vijf jaar erger is geworden. In België denkt 40% van de Joden eraan om het land te verlaten. De strijd tegen het antisemitisme heeft gefaald”.

    “Ik weiger dat u die keuze moet maken. Geen enkele Belg moet zich verplicht voelen het land te verlaten. België zonder de Joden zou België niet meer zijn.” Michel vindt dat er harder opgetreden moet worden tegen jodenhaat, “wat een nationale zaak wordt. Alle klachten moeten opgenomen worden en het voorwerp uitmaken van vervolging”, zei de premier. “Wanneer een antisemitische daad zich voordoet in België, wordt de hele Belgische maatschappij aangevallen”, zei Michel

    27-01-2015 om 00:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    26-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terreuraanslag op Belgisch consulaat in Istanbul verijdeld?

    Terreuraanslag op Belgisch consulaat in Istanbul verijdeld?

    Terreuraanslag op Belgisch consulaat in Istanbul verijdeld?

    De Turkse autoriteiten hebben aan verschillende consulaten in de stad Istanbul een hoger dreigingsniveau ingesteld. Ook het dreigingsniveau aan het Belgisch consulaat-generaal werd verhoogd. Dat bevestigt de federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken maandag.

    De Turkse veiligheidsdiensten hebben ontdekt dat de jihadistische terreurgroep Islamitische Staat van plan was om verschillende consulaten aan te vallen in Istanbul. Dat meldt het Turkse blad Daily Sabah op zijn website. In het artikel worden de consulaten van België, Frankrijk, de VS en Syrië vernoemd. Volgens de krant werden de verdachten bij het vertalen van documenten geholpen door ‘Turks-Belgische militanten van de terreurorganisatie’.

    'Het klopt dat de Turkse autoriteiten het dreigingsniveau aan het consulaat-generaal van België in Istanbul hebben verhoogd', bevestigt Hendrik Van de Velde, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken. 'Over de inhoud van de rest van het artikel, spreken we ons niet uit', luidt het nog. Of er inderdaad sprake was van een mogelijke aanval van IS, wordt dus niet bevestigd.

    Verkenningsmissie

    Aan het Belgisch consulaat-generaal zijn nu extra beveiligingsmaatregelen genomen door de Turkse diensten. Over de aard van die ingrepen kan evenmin uitleg worden gegeven. Van de Velde kan enkel kwijt dat de maatregelen 'niet zichtbaar' zijn en dat de samenwerking met de Turkse autoriteiten goed verloopt. Ook over de extra maatregelen die België heeft genomen wordt niet uitgeweid, om de veiligheid niet in het gedrang te brengen.

    Volgens de krant Daily Sabah zouden leden van IS een verkenningsmissie hebben uitgevoerd in de verschillende consulaten. Onder het voorwendsel van een visumaanvraag zouden ze het gebouw hebben betreden, om eventuele zwakke punten in de beveiliging te kunnen ontdekken

    26-01-2015 om 22:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jambon: Stop het getoeter in de media

    Jambon: Stop het getoeter in de media

    Jambon bol het af en neem je vriendje De Wever mee

    grotere bucht bestaat er niet meer

    "Stop het getoeter in de media om elkaar zenuwachtig te maken." Dat zei N-VA-vicepremier Jan Jambon in De Zevende Dag op Eén, in een reactie op de nervositeit rond de aankomende begrotingscontrole.

    In maart komt er een federale begrotingscontrole aan, waar, door de sombere economische vooruitzichten, wellicht extra middelen zullen moeten worden gezocht. Dat heeft volgens Jan Jambon nog niet tot ruzie in de coalitie geleid, maar het is juist dat deze regering regelmatig moeilijke vraagstukken krijgt voorgeschoteld, zei hij. "Het volgende is de begrotingscontrole. Ik wil de partners oproepen ermee op te houden hun standpunten in de media uit te spelen, laten we dat rond de regeringstafel doen."

    De reactie op de verhoogde terreurdreiging, met de inzet van militairen op Belgisch grondgebied, is er volgens de minister van Binnenlandse Zaken in perfecte samenspraak tussen de partijen gekomen. "Maar ik begrijp Kris Peeters, die zegt dat de militairen moeten verdwijnen als het dreigingsniveau weer daalt. Zolang niveau drie van kracht blijft, zullen er militairen worden ingezet, bij niveau twee kan de politie het aan", zei hij ook in het VTM Nieuws.

    De politie zal na de begrotingscontrole extra middelen krijgen, maar Jambon wil ook hun taken reduceren, om zo meer manschappen vrij te maken voor de de kerntaken. "Zo wordt de politie vandaag ingezet om gestolen goederen naar de eigenaar terug te brengen, dit zou door een gemeenteambtenaar kunnen worden uitgevoerd."

    26-01-2015 om 16:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra bewaking voor De Wever na bedreigingen uit terroristische hoek

    Extra bewaking voor De Wever na bedreigingen uit terroristische hoek

    En de belastingbetaler kan weer opdraaien voor meneer dewever z'n groot bakkes...
    Help,ik en miljoenen werkmensen worden financieel bedreigd,krijgen wij ook bescherming????
    Waarom is die maf bang omda De Wever een groote LUL 

     

    De beveiliging van enkele belangrijke Belgen, onder wie ook Bart De Wever, is sinds gisteren verhoogd. Vanuit terroristische hoek zijn er bedreigingen geuit die de veiligheidsdiensten heel serieus nemen. De betrokkenen worden dag en nacht van dichtbij bewaakt, ook bij hen thuis.

    De bedreigingen zijn gericht tegen zeker drie Belgen, onder wie ook politici. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Zeker is dat het niet zou gaan om ministers uit de federale regering. Premier Michel werd enkele weken wel al bedreigd en wordt sindsdien ook extra bewaakt

    25-01-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    24-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Code oranje: opgelet voor gladde wegen

    Code oranje: opgelet voor gladde wegen

    In de klinge strooien ze alleen zout op de frieten!

    In plaats van te strooien met ons geld, herstel wegen . Rij voorzichtig !!!!

    Hoe belachelijk er gestrooid wordt: ik ben om 16:30 een strooiwagen tegengekomen op de Antwerpse Ring. Totale ONZIN: temperatuur te hoog, geen spatje vocht. Wanneer gaat men beseffen dat PREVENTIEF strooien geen zin heeft, en dat de weg glad kan zijn wanneer het gesneeuwd heeft. Mensen moeten de rijstijl aanpassen aan de wegomstandigheden en niet anderson!

    Vriestemperaturen Als gevolg van de aanvriezende regen en sneeuw moeten autobestuurders vanavond en komende nacht rekening houden met gladheid op de wegen. Het KMI heeft 'code oranje' ingesteld, iets wat maar enkele keren per jaar voorkomt. "Het wordt uitkijken", waarschuwt weerman Frank Deboosere.

    Volgens het agentschap is er kans op aanvriezende regen. Na middernacht wordt er bovendien ook sneeuw voorspeld, die eveneens kan zorgen voor gladheid. Er wordt daarom aan de weggebruikers gevraagd om hun rijstijl aan te passen. Ook wordt aangeraden om voor het vertrek de meest actuele verkeerssituatie te raadplegen op de website van het Vlaams Verkeerscentrum.

    AWV benadrukt dat de strooidiensten de toestand op de weg opvolgen en zullen uitrijden als dat nodig is. "Het bestrijden van deze gladheid is voor de strooidiensten geen eenvoudige opdracht", klinkt het evenwel. "De neerslag die valt, spoelt het zout dat reeds werd gestrooid immers gewoon weg."

    Sinds het begin van deze winterperiode hebben de strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer al meer dan 20.000 ton zout gestrooid op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen.

    24-01-2015 om 20:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    23-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuter (5) krijgt boete omdat hij niet naar verjaardagsfeest van klasgenootje kwam

    Kleuter (5) krijgt boete omdat hij niet naar verjaardagsfeest van klasgenootje kwam

    En zo kweken die ouders verzuurde kinderen die later tot ettertjes uitgroeien onder het goedkeurend oog van de ouders.

    Zieke mensen... zieke wereld !!! . Goed bezig... Maatschappij blijft maar verzuren, de rekening voor de mensheid komt eraan... . Nu afwachten tot we met 30.000.0000.000 zijn, dan eens zien hoe mensen met elkaar zullen omgaan. . Ik schaam mij om bij de "Mensenras" te behoren! . Als rechter zou ik dit mens een veel hogere boeten laten betalen wegens misbruik van mijn kostbare tijd! Door dit soort mensen kan het gerecht zich niet ten volle inzetten voor de serieuse zaken! Arme "MensDom" !!!

    Alex, een kleuter van vijf, kwam thuis met een boete in zijn boekentasje. Wat hij had mispeuterd? Hij was niet komen opdagen op het verjaardagsfeest van een klasgenootje. En zijn papa had nog zo gezegd dat Alex wél zou komen. Als papa de 'schadevergoeding' van 20 euro weigert te betalen, dreigen de ouders van dat klasgenootje met een rechtszaak.

    Derek, de papa van Alex, dacht aanvankelijk dat het om een flauwe grap ging. Maar de moeder van de jarige is bloedserieus. Ze betaalde immers ook voor Alex in het indoor ski- en snowboardcentrum waar het verjaardagsfeestje plaatsgreep. Nu dreigt ze ermee de zaak voor de vrederechter te brengen.

    Liever op stap met grootouders

    Derek, uit het Britse Torpoint, had bevestigd dat zijn zoon het verjaardagsfeest zou bijwonen. Tot hij zich herinnerde dat Alex diezelfde dag een uitstapje zou doen met zijn grootouders.

    "Die vrouw vroeg me aan de schoolpoort of Alex er bij zou zijn. Toen zei ik dat hij er naar uitkeek. Maar we hadden geen telefoonnummer, e-mail- of postadres om te verwittigen dat Alex niet zou komen. Op de dag van het feest vroegen we Alex wat hij wilde doen. Hij verkoos met zijn grootouders mee te gaan".

    Na de kerstvakantie keerde Alex terug naar school en een week later zat de rekening in zijn boekentas. "Mijn vriendin had nog gehoopt de moeder van de jarige aan de schoolpoort te zien om ons te verontschuldigen, maar ze zag haar niet".

    "Maar op 15 januari zat die envelop in zijn boekentas. Ik vroeg de lerares van Alex of de moeder van de jarige haar iets had overhandigd. 'Ja, een bruine envelop', zei ze. Daarop ging ik naar de directeur van de school. Die verontschuldigde zich omdat één van de onderwijzers die brief had doorgegeven, iets wat niet strookt met het schoolbeleid".

    "Geen manier van doen"


    "Daarna ging ik de moeder van de jarige bezoeken. Haar adres stond op de rekening. Ik zei haar dat ik niet gelukkig was met die manier van doen en dat ik niet van plan was te betalen. Ik zei dat ze me eerst had moeten aanspreken alvorens ze die brief in de boekentas van mijn zoon liet stoppen. Ik heb begrip voor de kosten die ze voor Alex maakte, maar dit is geen manier van doen".
    De moeder van de jarige dreigde ermee de zaak voor de vrederechter te brengen. De jarige weigert op school nog  te spelen met Alex.

    23-01-2015 om 22:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Overtveldt onder vuur: Heb me niet verzet tegen ECB-beslissingen

    Van Overtveldt onder vuur: Heb me niet verzet tegen ECB-beslissingen

    Gooi de NVA op de mesthoop daar is plaats genoeg

    Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wil niet inhoudelijk reageren op de beslissing van de Europese Centrale Bank om meer dan 1,1 biljoen euro in de economie te pompen. Vanmorgen waarschuwde Van Overveldt nog voor de mogelijke gevolgen, maar hij ontkent dat hij daarmee ingaat tegen de ECB.

    Volgens Van Overtveldt respecteerde hij in interviews vanmorgen wel degelijk de scheiding tussen politieke besluitvorming en de besluitvorming van de centrale banken. "Maar een politiek verantwoordelijke mag nadenken over de gevolgen van bepaalde beslissingen op monetair vlak", aldus de minister in de Kamer na vragen over zijn uitspraken. "Ik wil met klem tegenspreken dat ik me verzet tegen bepaalde beslissingen van de ECB. Ik heb alleen willen oproepen tot het goed nadenken over bepaalde gevolgen van het beleid."

    Van Overtveldt waarschuwde er vandaag in De Standaard voor dat de strategie van de ECB niet het verwachte effect zou kunnen opleveren. "Hoe gaan de miljarden van de ECB vandaag de groei aanzwengelen? Dat zie ik niet, hoor", zo zei hij. Onder andere regeringspartij CD&V had felle kritiek op de uitspraken van de N-VA-minister. "Ongepast", noemde partijvoorzitter Beke ze onder andere.

    Ook Kamerlid Eric Van Rompuy van coalitiepartner CD&V haalde fors uit naar. Van Rompuy noemde de uitspraken "onaanvaardbaar". Om de economie te stimuleren, is vertrouwen nodig, benadrukte Van Rompuy. "Wij zijn beiden economen en we kunnen van mening verschillen", klonk het. Maar de ECB, die bestaat uit de knapste koppen, heeft volgens Van Rompuy maanden gediscussieerd over dit beleid dat de economie moet stimuleren, de deflatie moet tegengaan en de rente verlagen.

    "U bent journalist geweest, maar nu bent u minister van Financiën", ging Van Rompuy voort. Dat Van Overtveldt dan zegt dat de ECB een aanslag pleegt op het spaargeld, was voor de CD&V'er not done. "Politiek hebt u het recht niet, als vertegenwoordiger van een meerderheid in dit parlement en binnen Europese raden, kritiek te geven op het beleid van de ECB". Hij vroeg dat Van Overtveldt in zijn antwoord afstand zou nemen van zijn uitspraken. "Ik hoop dat dit een les is dat in de toekomst uitspraken als deze niet kunnen", aldus nog Van Rompuy.

    "U hebt recht op een mening"

    Ook Kristof Calvo (Groen) vroeg zich af of Van Overtveldt niet net zelf het vertrouwen van de spaarders aantast, terwijl Luk Van Biesen (Open Vld), die ook deel uitmaakt van de meerderheid, zich afvroeg of ze het vertrouwen van Europa in ons land niet zouden beïnvloeden.
        

    Van Overtveldts partijgenoot en fractieleider Hendrik Vuye schoot de minister ter hulp. "Als minister van Financiën hebt u evident het recht op een mening en om een analyse te maken. Collega's in het buitenland hebben ook dergelijke analyses gemaakt", aldus Vuye. Calvo merkte op dat Van Overtveldt geen afstand van zijn verklaringen had genomen, terwijl Van Biesen duidelijk niet te zwaar aan de uitspraken wilde tillen. "Het belangrijkste is dat er geld ter beschikking van de economie wordt gesteld", luidde het.

     

    23-01-2015 om 00:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    22-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen staat 563,4 miljoen euro in het rood

    Vlaanderen staat 563,4 miljoen euro in het rood

    Begin niet  te zeveren want je zat ook in de regering 

    dus je hebt ook je zakken gevuld 

    Vlaanderen staat 563,4 miljoen euro in het rood

    De Vlaamse begroting sluit voor 2014 af met een tekort van 563,4 miljoen euro. Dat heeft Belga woensdag uit goede bron vernomen. Eerder was nog sprake van een tekort van 800 miljoen euro.

    Maandag raakte bekend dat het Belgische begrotingstekort voor 2014 zal uitkomen boven de 3 procent bbp. Federaal kijkt men dan vooral in de richting van de deelstaten. Zo wordt het tekort voor Vlaanderen geraamd op 800 miljoen euro en voor Wallonië op 1 miljard euro.

    De Vlaamse regering wilde dat genoemde tekort van 800 miljoen euro maandag niet bevestigen, met name omdat de cijfers “definitief noch stabiel” waren. Intussen bevestigt een betrouwbare bron aan Belga wel dat het tekort voor 2014 uiteindelijk uitkomt op 563,4 miljoen euro. Dat het tekort toch lager uitvalt, zou onder meer te maken hebben met hogere inkomsten uit gewestbelastingen.

    Woensdagmiddag wordt in het Vlaams Parlement gedebatteerd over de begrotingskwestie.

    22-01-2015 om 23:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden Syriƫstrijders staan klaar om toe te slaan

    Duizenden Syriëstrijders staan klaar om toe te slaan

    Alsof dat nieuws is.

     

    Er staan in Europa duizenden teruggekeerde Syriëstrijders klaar om toe te slaan. Dat zegt Morten Storm in een interview met VTM NIEUWS. Storm is een Deen die zich bekeerde tot de Islam, opgeleid werd door al-Qaida, maar eruit stapte en geheim agent werd voor de CIA. Tegen Belgen die naar Syrië vertrekken is er volgens hem maar één wapen: hun nationaliteit afnemen en zorgen dat ze hier nooit meer binnen geraken.

    22-01-2015 om 00:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    21-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde zwaar verwaarloosd in rusthuis: Ik sterf van de honger

    Bejaarde zwaar verwaarloosd in rusthuis: Ik sterf van de honger

    Daar verschiet ik nu eens niet van zie,en als je ziet wat ze daar voor vragen

    Gebeurt hier ook! T'is enkel het geld dat telt. Het wordt zo mooi voorgesteld, blijf er buiten. Controles worden op voorhand aangekondigd.

    In Groot-Brittannië is een verontrustend filmpje opgedoken van een 89-jarige oma die in een rusthuis smeekt om eten. "Ik sterf van de honger. Ik wil een kopje thee. Valt er hier iets te eten?", klinkt het wanhopig. De beelden werden geschoten door haar kleindochter.

    Na een verblijf van slechts tien dagen in The Grantley Court was het leed al geschied. Edna Slann bleek niet alleen ondervoed, haar lichaam stond ook vol blauwe plekken en ze sukkelde met een infectie die haar het leven had kunnen kosten. Het rustoord in Sutton (ten zuid-westen van Londen) moest intussen de deuren sluiten, de politie onderzoekt of nog meer dementerende patiënten het slachtoffer geworden zijn. Er werd daarnaast ook een doordringende urinegeur vastgesteld, de bejaarden moesten zich telkens in koud water wassen en een buur hoorde naar eigen zeggen jarenlang geschreeuw.

    De bazen van het complex -miljonairs overigens- liggen er niet bepaald van wakker. "Excuses aan de familieleden? Niet in geïnteresseerd", aldus Maleenee Cooppen in de 'Daily Mail'. Aan luxe ontbreekt het haar alvast niet, met onder meer twee Mercedessen en twee BMW's voor de deur.

    "Ik zou geen oog meer dichtdoen"
    "Verschrikkelijk toch?", reageert Edna's dochter. "Het kan hen duidelijk niets schelen. In hun plaats zou ik geen oog meer dichtdoen. Mensen mogen van mij veel geld verdienen, maar niet ten koste van zwakkere personen."

    "Het gerecht zou hen op de hielen moeten zitten, maar nee... Ze komen hier allemaal mee weg", voegt Les Shields eraan toe. Ook zijn vader is de dupe geworden van al die schrijnende wantoestanden. "Op een bepaald moment nam de man des huizes gewoon ons geld aan, zonder daarvoor in ruil enige zorg te verstrekken. In mijn ogen zijn dit criminele feiten."

    21-01-2015 om 22:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!