Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    14-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstofprijzen gaan weer stijgen

    Brandstofprijzen gaan weer stijgen

    ‘Brandstofprijzen gaan weer stijgen’

    De brandstofprijzen zullen binnenkort weer beginnen te stijgen. De reden daarvoor is de olieprijs die zich langzaam maar zeker herstelt, zegt KBC-econoom Koen De Leus.

    De prijzen van brandstof en stookolie zijn aanzienlijk gedaald sinds de piek die midden 2014 bereikt werd. Er ging liefst 20 tot 35 procent af. ‘Voor een tank stookolie van 2.000 liter betaal je vandaag 560 euro minder’, zegt Koen De Leus, econoom bij KBC. ‘Dat is een gevolg van de halvering van de olieprijs naar 50 dollar per vat.’

    De voorbije weken is een herstelbeweging merkbaar voor de olieprijs, die opnieuw richting 60 dollar per vat gaat. ‘De prijs van de olie zal de komende jaren stijgen en richting 60 à 80 dollar gaan. Voor de brandstof heeft dit als gevolg dat prijzen stabiel zullen blijven of maximaal met 20 procent zullen stijgen.’

    14-02-2015 om 00:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    13-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 10 Valentijn cadeau’s van 2015

    Het is Valentijnsdag, de dag van de liefde. Dat is ook de dag waarop je liefje van je verwacht dat je klaarstaat met een geweldig cadeau. Het zou kunnen dat je je cadeau al gekocht hebt, als dat niet het geval is kan je hier alsnog inspiratie opdoen: hier de top 10 cadeaus voor Valentijn van dit jaar!

    bestofme

    Romantische film – The Best of Me

    Samen op de bank, met een hapje en een drankje erbij en een romantische film, klinkt dat niet relaxed? Als je besloten hebt om het rustig te houden kan je het hier heel gezellig mee maken. The Best of Me is een melige film over twee jeugdliefdes die elkaar terugvinden. Ideaal om je romantische avond mee af te sluiten.

    Ketting van favoriete game

    Als je vriend of vriendin een gamefanaat is, is dit het perfecte cadeau. Tegenwoordig kun je steeds meer merchandise verkrijgen van games en daar kan je handig gebruik van maken op Valentijn! Zo zijn er kettingen van The Legend of Zelda of Assassin’s Creed en ringen van Pokémon. Deze zijn gemakkelijk te vinden op internet. Het is een persoonlijk cadeau dat ze zeker leuk gaat vinden, maar vergis je niet met zijn of haar favoriete game, want anders kan de dag minder romantisch uitdraaien.

    shades

    Vier Valentijn met Vijftig Tinten Grijs

    De veelbesproken film ‘Fifty Shades of Gray’ is al op 12 februari in première gegaan. Maar veel vrouwen zouden de film stiekem willen zien. Valentijnsdag is de perfecte dag om deze film met je liefde te gaan bekijken. Twijfel je nog? Bekijk het zo: misschien raakt ze geïnspireerd en dan is die bioscoopuitstap toch de moeite geweest.

    iPhone 6

    Dit cadeau is voor de lovers onder ons met wat meer geld. De iPhone 6 is een goed idee, want naast het feit dat dit handig is, kun je het compleet aanpassen aan jouw voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld een hoesje erom doen en voor een voorraad selfies zorgen. Dit is het ideale cadeau voor een lange afstandsrelatie, zo belt ze je tenminste nog eens een keer.

    shuuter

    Selfie shutter

    Ben jij ook zo dol op selfies? Met de selfie shutter wordt selfies maken nog gemakkelijker. Foto’s van jullie twee heb je natuurlijk nooit genoeg, maar met de selfie shutter wordt dit nog eenvoudiger. Het ziet er natuurlijk niet mooi uit als de helft van de foto bestaat uit jouw arm. Nu kan je de shutter zowel voor Android als iOS gebruiken.

    Nog een game, maar deze kan je samen spelen. Little Big Planet 3 is schattig, en zelfs een non-gamer vriend(in) zal je over kunnen halen om toch te gaan gamen. Bovendien is dit spel ook leuk om samen te spelen, zo kun je Valentijnsdag toch nog gamend doorbrengen.

    Game of Thrones seizoensbox

    Nog geen tijd gehad om de laatste bloeddorstige scenes te zien van de populaire serie? Game of Thrones is hot en één van de favorieten voor Valentijn. Een seizoensbox van Game of Thrones kan dus altijd. Als je partner het nog niet volgt, dan heb je haar een goede tip gegeven. Zo kun je Valentijnsdag rustig met zijn tweeën op de bank doorbrengen.

    Nieuwe Nintendo 3DS

    Op vrijdag de dertiende komen de New Nintendo 3DS en de New Nintendo 3DS XL uit. En dat kan voor heel wat pret zorgen. Zou het niet geweldig zijn als jij deze haar de dag erna al cadeau geeft? Verras je verloofde op de dag van de liefde met een onvergetelijk cadeau. Je kunt zelf een hoesje kiezen waardoor je de New Nintendo 3Ds aan kan passen aan jouw voorkeur. Kies hierbij dus een leuk hoesje dat perfect bij Valentijn past.

    Vampire Diaries seizoensbox

    De combinatie van vampiers en romantiek was niet altijd succesvol, maar dat geldt niet voor deze serie. Vampire Diaries doet het goed bij het vrouwelijke geslacht en dat speelt alleen maar in jouw voordeel. Kijk dus vooral een aflevering, of een heel seizoen, met haar mee.

    iTunes kaart

    Als je echt niks beters weet te kopen, dan kan je altijd voor de iTunes kaart gaan. Hier ga je voor de veilige oplossing. Een cadeaukaart voor de Apple Store komt altijd van pas en kun je vrijwel altijd cadeau doen. Hier kun je zelf kiezen hoe duur je het maakt.

    13-02-2015 om 22:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbonden voeren op 11 maart actie in Brussel

    Vakbonden voeren op 11 maart actie in Brussel

    Ik leef niet alleen om te werken,te zwijgen en om Belastingen te betalen!

    Da er nog achterlijken zijn die voor de nva zijn.

    Acties blijven opvoeren tot die asociale rijkeluisregering de rijke ondernemers en belastingontduikers stopt verder het land leeg te laten roven

    Het nva uitschot is weer gemobiliseerd om hier te posten, kotsen moet ik ervan!

    De drie vakbonden organiseren op 11 maart "een militantenconcentratie" in Brussel om de "druk op de regering te verhogen" rond een aantal bekommernissen zoals de tax shift, de indexsprong en andere regeringsmaatregelen.

    Een betoging wordt het niet. "Het gaat om een statische bijeenkomst", zegt woordvoerster Gina Heyrman van ABVV. Waar in Brussel de actie juist zal plaatsvinden en hoeveel volk er zal zijn, kan ze nog niet zeggen. In elk geval zal er niet gemobiliseerd worden zoals voor een betoging. Wel is "iedereen welkom" en zal wie komt, gedekt zijn door de vakbond. In september lokte een gelijkaardige actie enkele duizenden vakbondsmilitanten naar het Muntplein.

    De bonden hadden nieuwe acties aangekondigd, ook al ondertekenden ACV en ACLVB een sociaal akkoord in de Groep van Tien. De werkgevers én de regering maakten snel duidelijk dat stakingen uit den boze zijn. ACV-topman Marc Leemans kondigde acties aan die "doelmatig en proportioneel" zijn, terwijl ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw sprak over acties die "stap voor stap" gevoerd zouden worden, telkens gevolgd door een evaluatie "of wij het antisociale beleid kunnen keren".

    In de aanloop naar de militantenconcentratie zullen de bonden informatiesessies organiseren in ondernemingen, samen met sensibiliseringsacties en regionale acties, zo staat in een mededeling.

    Sociale vrede

    De federale regering en de werkgevers rekenen erop dat de vakbonden niet weer gaan staken. Dat lieten de ministers gisteren uitschijnen tijdens de ontmoeting met de Groep van Tien. "Het is de bedoeling dat we verder werken in een logica van sociale vrede", zei premier Charles Michel (MR) achteraf.

    Ook Kris Peeters liet gisteren verstaan dat stakingen niet conform het akkoord zijn. "In het akkoord dat de acht (alle werkgevers en vakbonden, maar niet het ABVV) hebben ondertekend, staat dat er stabiliteit moet zijn", zei hij.

    13-02-2015 om 11:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste twee weken para's in de straten kostten ruim half miljoen euro

    Eerste twee weken para's in de straten kostten ruim half miljoen euro

    Geïnvesteerd in de veiligheid? Haha, zeg dat maar eens aan die twee warenhuizen die werden overvallen terwijl het leger 500 meter verder soldaatje stond te spelen. Gewoon weggegooid geld om zichzelf in te dekken mocht er een aanslag komen. Ik denk dat de voorvallen in Parijs genoeg hebben bewezen dat militaire aanwezigheid op straat niets uitmaakt.

    Op het verbruik van diesel voor de trucks na, moeten ze mij eens uitleggen hoe dit geld kan kosten? Of die mensen nu op straat aan het patrouilleren zijn of in hun kazerne zitten, die moeten toch evengoed betaald worden? Of komen die misschien gratis soldaatje spelen? Ik dacht het niet. Leer eens rekenen, Jambon!

    Ik snap het niet goed... Die worden anders toch ook betaald om "niets" te doen ?

    De inzet van militairen naar aanleiding van het verhoogde dreigingsniveau kostte in de eerste twee weken alleen al zo'n 635.000 euro. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bekendgemaakt in de bevoegde Kamercommissie.

    Zoals bekend betaalt Defensie nog steeds de basislonen van de driehonderd militairen die een reeks gevoelige plaatsen beschermen in Brussel, Antwerpen, Luik, Verviers en Hoei. De extra kosten die voortvloeien uit de inzet - zoals een bijkomende vergoeding voor de militairen of eventuele nacht- en weekendpremies - zijn voor Binnenlandse Zaken.

    Voor de eerste twee weken van de inzet - de periode 17 tot 30 januari - worden de variabele kosten geraamd op 634.885 euro, antwoordde Jambon gisteren op vragen van Open Vld-Kamerlid Katja Gabriëls. "Daarvan gaat 515.905 euro naar personeel en 118.940 euro naar werking, dus de inzet van middelen en materieel", aldus nog de minister.

    De militaire aanwezigheid in het straatbeeld draaide niet meteen op volle toeren. Op zaterdag 17 januari werden honderdvijftig militairen ontplooid in Brussel en Antwerpen. Toen de donderdag daarop ook Luik, Verviers en Hoei para's zagen neerstrijken, werd het plafond van driehonderd bereikt.

    De militaire ondersteuning voor de politie duurt nog minstens tot maandag 23 februari. Het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) houdt het dreigingsniveau immers minstens tot die dag op niveau drie op een schaal van vier. Op dat moment zal de inzet al ruim vijf weken duren.

    12-02-2015 om 22:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder sticht brand, drie kinderen komen om

    Moeder sticht brand, drie kinderen komen om

    Sterkte

    Moeder sticht brand, drie kinderen komen om

    Bij een brand in Lennik, in Vlaams-Brabant, zijn drie kinderen om het leven gekomen. Dat heeft burgemeester Irina De Knop (Open VLD) aan onze redactie bevestigd. Volgens de eerste berichten sloot de moeder van het gezin haar kinderen op in een hok of stal en stichtte de vrouw vervolgens brand.

    De dodelijke brand vond plaats in een bijgebouw van een huis in de Zwartbroekstraat in Lennik. Drie kinderen waren aanwezig in het bijgebouw, de moeder bevond zich op dat moment in het hoofdgebouw van de woning. Ze alarmeerde vervolgens haar echtgenoot, die de brandweer verwittigde. 

    De hulpdiensten kwam massaal ter plaatse, maar konden enkel het overlijden van de drie kinderen vaststellen. Het gaat om drie kinderen tussen twee en zeven jaar oud. Het gezin heeft nog een vierde kind, maar dat is ongedeerd gebleven. Volgens de eerste berichten zou de moeder haar kinderen hebben opgesloten in het bijgebouw, waarna ze brand stichtte. De informatie is voorlopig niet officieel bevestigd, al heeft het parket intussen wel vrijgegeven dat de brand werd aangestoken. De moeder werd daarover al verhoord door de politie.

    Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een branddeskundige en wetsgeneesheer aangesteld om de opzettelijke brandstichting met de dood tot gevolg te onderzoeken.

    12-02-2015 om 11:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    11-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACV zet licht op groen voor sociaal akkoord
    ACV zet licht op groen voor sociaal akkoord
    Marie-Helene Ska, algemeen secretaris, en Marc Leemans, voorzitter van het ACV, bij aanvang van de algemene raad van de christelijke vakbond. © BELGA

    De christelijke arbeidersbeweging ACV heeft met een nipte meerderheid het sociaal akkoord goedgekeurd. De vakbond bereidt samen met het ABVV wel een actieplan voor.

    Het ACV consulteerde eerder op de dag zijn achterban over het met de werkgeversorganisaties afgesloten ontwerp van sociaal akkoord. De 300 aanwezige vakbondsafgevaardigden brachten hun stem uit. En een kleine meerderheid - 52 procent - zette het licht op groen.

    Dat is goed nieuws voor de regering-Michel, want dat betekent dat in principe nieuwe betogingen en stakingen vermeden kunnen worden.

    Toch sloot ACV-topman Marc Leemans op voorhand bijkomende acties niet uit. 'We gaan acties opzetten tegen wat niet in het akkoord met de werkgevers staat', zei ACV-voorzitter Marc Leemans, net voordat hij zijn achterban raadpleegde. 'De indexsprong, de taxshift, de aanpak van de werklozen, de beschikbaarheid van bruggepensioneerden... Deze regering rijdt niet voor de gewone man', meent Leemans. Om welke acties het gaat is nog niet duidelijk.

    ABVV kijkt naar ACV

    Het ACV gaat de komende dagen en weken werken aan een actieplan. Het ABVV, dat het sociaal akkoord eerder al verwierp, liet dinsdagmiddag verstaan dat het zich zou scharen achter wat het ACV beslist. 'Het gemeenschappelijk vakbondsfront blijft voor ons ontzettend belangrijk', zegt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw. 'Er komen enkel acties samen met het ACV.'

    ‘Er is een consensus dat wat we doen in samenspraak met het ACV moet gebeuren', verklaarde Herwig Jorissen, de voorzitter van de metaalcentrale van het ABVV, dinsdag al in De Tijd.

    Dinsdagnamiddag trekt De Leeuw naar het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) om 'te zeggen waar het op staat'. 'Het verzet tegen deze regering blijft. Want we weten niet waar ze gaat stoppen met het invoeren van asociale maatregelen.'

    11-02-2015 om 22:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke week 45 jongeren in het ziekenhuis door comazuipen

    Elke week 45 jongeren in het ziekenhuis door comazuipen

    Hoezo...die hebben toch geen geld.

    klagen over het inschrijvingsgeld ocharme maar zuipen en voor overlast en vandalisme zorgen dat kunnen ze goed ; er is maar een (halve) oplossing: dat ze voor de opnamekosten draaien

    Gezondheid In 2013 zijn in België 2.376 jongeren tussen 12 en 17 jaar in het ziekenhuis beland met een vermoeden van alcoholintoxicatie, of meer dan 45 per week. Dat is een stijging tegenover de voorgaande jaren (2.209 in 2008), zo blijkt uit cijfers van het Intermutualistisch Agentschap (IMA), dat voor het onderzoek samenwerkte met de Universiteit Antwerpen en het UZA.

    Heel wat jongeren belanden in het ziekenhuis na binge drinking, ook wel bekend onder de noemer comazuipen. De Vereniging voor Alcohol en andere Drugsproblemen gebruikt die term vanaf vier standaardglazen alcohol in twee uur voor een vrouw of zes glazen voor een man.

    2.376 jongeren kwamen in 2013 op de spoeddienst van het ziekenhuis terecht na vermoedens van alcoholintoxicatie. Ook de jongeren die een nacht in het ziekenhuis moesten blijven en na een alcoholtest blijk gaven van intoxicatie, werden in de cijfers meegeteld.

    Alcoholintoxicatie komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. De helft van de gevallen doet zich voor tijdens het weekend of op een feestdag. Zeven procent komt jaarlijks meer dan eenmaal om die reden in het ziekenhuis terecht.

    Geen onschuldig probleem

    Maar alcoholintoxicatie bij jongeren is volgens het IMA geen onschuldig probleem. Op korte termijn kunnen er naast een kater ook andere effecten van alcoholintoxicatie optreden, zoals agressie, seksueel risicogedrag en zelfs verkrachting en ongevallen. Op lange termijn kan er schade ontstaan aan de jonge hersenen met blijvend verlies van intelligentie en verminderde studiemogelijkheden.

    Het IMA, Universiteit Antwerpen en het UZA willen daarom jongeren sensibiliseren en tegelijk een oproep doen tot sociale controle door ouders, jeugdverenigingen of sportclubs. Tegelijk pleiten ze voor een goed registratiesysteem om een volledig zicht te krijgen op de omvang en de ernst van de problematiek.

    In 20 EU-landen geldt al een alcoholverbod voor jongeren onder 18 jaar.

    11-02-2015 om 11:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    10-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredesoverleg tussen Oekraïne en Rusland krijgt nieuwe kans

    Vredesoverleg tussen Oekraïne en Rusland krijgt nieuwe kans

    Het ziet er naar uit dat de vredesonderhandelingen in Minsk nieuw leven worden ingeblazen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande, de Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Petro Porosjenko zijn van plan elkaar woensdag te ontmoeten in de Wit-Russische hoofdstad.

    De beslissing kwam er na gezamenlijk telefonisch overleg tussen enerzijds de bemiddelaars, de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, en anderzijds de Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense ambtgenoot Petro Porosjenko, aldus een woordvoerder van Merkel.

    Tijdens het telefonisch overleg werkten de vier leiders aan een pakket maatregelen, met name een omvattende regeling voor het conflict in het oosten van Oekraïne. Dat werk zal maandag in Berlijn voortgezet worden met het doel om woensdag een top te houden in Minsk, in het "Normandië-formaat" - naar de gesprekken die er vorig jaar in juni waren bij de herdenking van de landing van de geallieerden in Europa.

    Uit een mededeling van de kanselarij blijkt ook alle partijen die in september aanwezig waren op de eerste Minsk-top, opnieuw aanwezig zullen zijn. Het gaat om vertegenwoordigers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), alsook vertegenwoordigers van Rusland, Oekraïne en de Oost-Oekraïense separatisten. Het vredesakkoord van Minsk bleef tot nu dode letter.

    In een reactie maakte de Russische president de Minsk-ontmoeting afhankelijk van de uitkomst van de voorgaande gesprekken. De top heeft woensdag plaats indien we tegen dan een akkoord bereiken over een aantal punten waarover de voorbije dagen intens gediscussieerd werd, zei Poetin vandaag bij een ontmoeting met de president van Wit-Rusland.

    De Verenigde Staten riepen op hun beurt in een reactie alle strijdende partijen in het Donbass-bekken op, terughoudend te zijn en af te zien van (militaire) acties die de diplomatieke inspanningen in het gevaar kunnen brengen. Daarbij verwees een woordvoerster van Buitenlandse Zaken naar de gevechten in Debaltsevo en nabij Marioepol. De voorbije dagen verslechterde de situatie in Oost-Oekraïne.

    "Geen vrede op papier nodig, maar op het terrein"

    Merkel en Hollande plegen al enkele dagen overleg. Ze waren donderdag naar Kiev afgereisd, daags nadien volgde overleg met Poetin in Moskou. Doel was de implementatie van de akkoorden van Minsk.

    De kwestie Oost-Oekraïne kwam dit weekend al uitvoerig aan bod op de Veiligheidsconferentie in München. Rusland en Oekraïne bleven daarbij zaterdag alle verantwoordelijkheid naar elkaar doorschuiven. Vandaag kwamen nog enkele sprekers aan bod. Zo zei de Duitse buitenlandminister Frank-Walter Steinmeier dat een politieke oplossing nog veraf is - voordat het nieuws over de nieuwe Minsk-top bekendraakte.

    Zijn Franse collega Laurent Fabius zei dan weer dat het Westen ervoor moet zorgen dat een staakt-het-vuren in Oekraïne daadwerkelijk zou standhouden. "We hebben geen vrede op papier, maar een vrede op het terrein nodig." Het Westen mag niet verdeeld raken: de VS is voorstander van wapenleveringen aan Kiev, maar Europa wil dit niet, aldus Fabius.

    En ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, nam het woord. De VS en Europa moeten samen weerstand bieden aan Ruslands Oekraïne-politiek, was zijn boodschap.

    10-02-2015 om 22:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terreurdreiging twee weken langer op niveau 3

    Terreurdreiging twee weken langer op niveau 3

    Das BDW die daar achter zit wees maar gerust

    Peeters zal weer moeten shoppen met zijn vrouw

    Het huidige dreigingsniveau 3 in ons land wordt verlengd tot maandag 23 februari. "De redenen die geleid hebben tot de verhoging van het dreigingsniveau zijn immers nog van toepassing. Er is momenteel evenwel geen enkele informatie betreffende een concrete dreiging in België", zo meldt het Coördinatieorgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD) vandaag.

    Door de verlenging van het huidige dreigingsniveau met twee weken worden ook de bestaande veiligheidsmaatregelen verlengd. Deze maatregelen worden permanent geëvalueerd en kunnen indien nodig aangepast worden, zo blijkt uit een mededeling van OCAD.

    Het dreigingsniveau 3 (op een schaal van 4) is van kracht sinds 15 januari, toen België werd opgeschrikt door een grootschalige antiterreuractie in Verviers en in de regio van Brussel. Bij een raid in Verviers kwamen daarbij twee vermoedelijke terroristen om het leven.

    Vandaag leidt premier Charles Michel op zijn kabinet de eerste bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad. Die bestaat uit de leden van het kernkabinet en de ministers van Justitie en Defensie. Naargelang de agenda kunnen op die bijeenkomsten ook andere regeringsleden of veiligheidsverantwoordelijken uitgenodigd worden. 

    10-02-2015 om 12:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    09-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anonymous deelt enorme virtuele klap uit aan IS

    Anonymous deelt enorme virtuele klap uit aan IS

    Prachtig en gewoon schitterend .proficiat aan jullie allen om dit mogelijk te maken. . . ga door met jullie acties .

    Draai nu de geldkraan toe en voedsel en we zijn grote stap vooruit

    Strijd tegen IS Nadat Anonymous al eerder jihadistische websites had platgelegd, worden nu met succes de propaganda- en rekruteringskanalen van IS belaagd. Het hackerscollectief publiceerde een lijst van accounts die offline zijn gehaald. Anonymous heeft naar eigen zeggen een zware virtuele slag toegebracht aan de terreurorganisatie.

    De cyberoorlog tegen het terrorisme wordt gevoerd door mensen van alle rassen, landen en religies. "Moslims, christenen en joden voerden de aanval uit omdat de terroristen die zich Islamitische Staat noemen geen moslims zijn", zo stelt Anonymous in een videoboodschap. De verantwoordelijken van de cyberactie zijn "jong of oud, homo of hetero, hackers, agenten, spionnen, studenten, arbeiders, werklozen, armen, rijken of gewoon 'the guy next door'."

    De 'hactivisten' hebben Twitter- en Facebookaccounts uit de ether gehaald die gebruikt werden om de terreur van IS te verspreiden. Op Pastebin werd een lange lijst gepost van geviseerde accounts in de operatie #OpISIS.

    In de videoboodschap had het hackerscollectief nog een waarschuwing voor Islamitische Staat:

    "We zullen achter jullie aangaan, jullie sites, accounts en e-mails platleggen. Van nu af aan zijn jullie nergens nog veilig online. Jullie worden behandeld zoals een virus en wij zijn de remedie. Wij zijn Anonymous, wij vergeven niet, wij vergeten niet, verwacht ons."


    09-02-2015 om 21:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters niet te spreken over N-VA-ballonnetjes rond taxshift
    Peeters niet te spreken over N-VA-ballonnetjes rond taxshift
    Verhoging BTW betekent opnieuw dat gezinnen meer zullen betalen.Taxshift moet naar vermogenswinsten niet naar gewone consument

    De langverwachte taxshift waar de federale regering volgende maand aan begint, zal de lasten in de eerste plaats moeten verschuiven van arbeid naar consumptie, en dan pas naar milieuvervuiling en vermogen. Qua omvang is een verschuiving van 5 miljard euro ‘geen dwaas idee’, zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt zaterdag in een interview met De Tijd.

    Voor het eerst schetst hij de contouren van de taxshift die vorig jaar centraal stond in het vakbondsprotest tegen de federale regering-Michel. Van Overtveldt wil zich nog niet vastpinnen op wat precies uit de bus zal komen, al is het maar omdat hij ervan uitgaat dat veel partijen in de regering veel water in de wijn moeten doen. Maar hij zegt er als minister van Financiën wel over te willen waken dat het compromis dat uit de bus komt economisch ‘de baan houdt’.

    Dat impliceert onder meer dat er maar weinig inkomsten uit taksen op vermogen kunnen komen. ‘Je kan één keer een feestje bouwen. Maar de tweede keer is het kapitaal weg.’ Van Overtveldt zegt daarom dat hij wil vermijden dat de discussie over de taxshift verengt tot vermogenstaksen.

    ‘Hetzelfde geldt voor milieu-belastingen’, zegt Van Overtveldt. ‘Je mag er gif op innemen dat die leiden tot een wijziging van het gedrag, waardoor de ecologische doelstellingen worden gehaald, maar er op termijn geen inkomsten meer zijn.’

    Blijft over: consumptie. Van Overtveldt merkt op dat de btw voor de overheid een stabielere bron van inkomsten is, omdat ook bij hogere belastingen mensen blijven consumeren. Hij schaart zich achter de conclusie van de OESO dat België bijzonder veel uitzonderingen telt op het btw-tarief van 21 procent. ‘Ik ben onder de indruk van de lange lijst uitzonderingen.’

    Furieus

    In CD&V-kringen viel zaterdag te horen dat was afgesproken dat het debat binnen de schoot van de regering zou plaatsvinden en dat de verklaringen van Van Overtveldt daar niet mee overeenstemmen.

    Volgens Het Nieuwsblad op zondag zit het er weer bovenarms op tussen CD&V en N-VA.  Kris Peeters reageerde volgens de krant furieus bij monde van zijn woordvoerder. 'De afspraak was dat we over de taxshift alleen nog zouden communiceren binnen de schoot van de regering. Van Overtveldt lapt die afspraak opnieuw aan zijn laars en laat opnieuw wat ballonnetjes op in de media.'  Open Vld onthoudt zich voorlopig van alle commentaar na de nieuwe aanvaring binnen de regering, schrijft de krant  nog.

    Mijnenveld

    Een uitgebreide reactie op het 'freewheelen' van Van Overtveldt geeft CD&V-politicus en voorzitter van de Kamercommissie Financiën Eric Van Rompuy op zijn persoonlijke website. Onder de titel ‘Mijnenveld’ geeft hij toelichting bij de geplande taxshift en ook beleefde kritiek op Van Overtveldt. Die krijgt van hem eerst bloemetjes toegeworpen, omdat hij het als minister van Financiën heel behoorlijk doet. ‘Hij kent zijn dossiers en dient oppositie en meerderheid steeds op een goed geargumenteerde wijze van antwoord.’

    ‘… maar hij kan blijkbaar zijn gewaad van journalist niet afleggen’, gaat Van Rompuy verder. Van Overtveldt legt immers verklaringen af in de pers vooraleer het debat over de taxshift in de regering en de meerderheid is beslecht.

    Het debat zelf ligt erg gevoelig. ‘Het is dan ook niet verstandig van Van Overtveldt om in dit stadium van de discussie over de taxshift uitspraken te doen over btw-tarieven. Achter elke tarief schuilen immers economische belangen en sectoren en inkomensgroepen die nauwkeurig de incidenties berekenen op hun koopkracht. Ballonnetjes in de media hierover werken contraproductief.’
    Van Rompuy besluit dat de minister van Financiën de komende maanden ‘meer discretie’ aan de dag zal moeten leggen ‘over de intenties van de taxshift wil hij met resultaten komen die zowel de politieke fracties als de sociale partners kunnen overtuigen van een meer rechtvaardige fiscaliteit en van een belastingverschuiving  die de economische groei en de tewerkstelling kan stimuleren.’
    Parameters

    In het televisieprogramma 'De Zevende Dag' nam Van Overtveldt wat gas terug en engageerde hij zich om de discussie over de taxshift binnen de regering te voeren. 'Ik ben lid van de regering... Ik heb daar zelf geen uitspraken over te doen', klonk het.

    Minister Van Overtveldt maakte duidelijk dat hij in het interview in De Tijd vooral de parameters heeft willen aangeven om een taxshift te realiseren. De vakbonden zouden graag zien dat vermogens en kapitaal aangepakt worden, maar dat is maar een deel van het verhaal, beklemtoonde hij. De OESO en het IMF pleiten immers voor hogere belastingen op zowel consumptie, vermogens als milieu.

    'Wij zullen de discussie rustig en sereen binnen de regering voeren, rekening houdend met het verlanglijstje van iedereen, en zo tot een compromis trachten te komen', besloot Van Overtveldt. Waarmee hij duidelijk aangaf dat hij de boodschap van Peeters had begrepen. 

    Gezinnen

    In de oppositie kantte kamerlid Peter Vanvelthoven (sp.a) zich zaterdag tegen een verschuiving van de lasten naar btw. Omdat die vooral de gewone gezinnen zal treffen. Meer bepaald de gezinnen met de laagste inkomens, voegt zijn partij eraan toe. Karin Temmerman, sp.a-fractieleider in de Kamer, en BBTK-voorzitter Erwin De Deyn kloppen op dezelfde nagel.

    Vanvelthoven wijst er op dat de binnenlandse consumptie in ons land eerder aan de magere kant ligt. Een btw-verhoging zal dat fenomeen nog versterken, aldus het oppositielid.

    09-02-2015 om 13:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    08-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse foutparkeerders riskeren binnenkort GAS-boetes

    Antwerpse foutparkeerders riskeren binnenkort GAS-boetes

    De eerste GAS-boete is voor de LUL De Wever,

    wat ga je nog uitvinden om de burger te kloten 

    Video thumbnail for GASBOETES_150206

    Binnenkort riskeren ook foutparkeerders een GAS-boete. De parkeerwachters zullen die boetes uitschrijven. Nu kunnen ze dat nog niet, maar daar zullen ze een opleiding voor krijgen. Wie nu in Antwerpen fout parkeert, glipt nog te vaak door de mazen van het net. De GAS-boetes moeten de pakkans verhogen.

    Parketten hebben vaak geen tijd om parkeerovertredingen te verwerken en de GAS-wetgeving maakt het sinds kort mogelijk dat GAS-ambtenaren het beboeten voor hun rekening nemen. Het Antwerpse stadsbestuur wil daar nu gebruik van maken. "Je hebt nu bij wijze van spreken meer kans op een boete als je braaf een parkeerticket koopt maar vervolgens te laat terugkeert, dan wanneer je je volledig foutief parkeert zoals op een plaats voor gehandicapten", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). "Die onrechtvaardigheid kunnen we nu eindelijk aanpakken."

    Hoeveel GAPA-werknemers er precies een opleiding zullen volgen en hoe de vaststellers te werk zullen gaan, wordt momenteel nog bekeken. De overige wijzigingen aan de politiecodex omvatten onder meer het aanpakken van nieuwe vormen van wildplakken zoals het werken met hogedrukreinigers om 'reverse graffiti' aan te brengen, en het beteugelen van malafide bendes die geld proberen te verzamelen via agressieve bedelacties. Ook die overtreders riskeren voortaan een GAS-boete.

    Tot slot worden eigenaars van grote afvalcontainers (niet gft) in de openbare ruimte - bijvoorbeeld bij bouwwerven - verplicht om hun identiteit daarop te vermelden, al riskeren zij enkel de verwijdering van de container. De wijzigingen moeten nu wel nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

    08-02-2015 om 21:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfinanciering woningkrediet duurder maken kan niet zomaar

    Herfinanciering woningkrediet duurder maken kan niet zomaar

    ‘Herfinanciering woningkrediet duurder maken kan niet zomaar’

    Het eventuele duurder maken van de herfinanciering van een woninglening moet worden besproken met onder meer de consumentenverenigingen en worden bekeken in een Europese context. Dat zegt minister van Economie Kris Peeters vrijdag.

    De voorzitter van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK), Gérald Bogaert, vindt dat een woninglening herfinancieren voor de consument duurder mag worden. Nu kunnen de banken een schadevergoeding van drie maanden interesten op het resterende bedrag eisen omdat het oorspronkelijke contract niet wordt nageleefd, maar voor Bogaert mag dat gerust zes maanden worden. Vorig jaar hebben uitzonderlijk veel mensen door de lage rentevoeten een herfinanciering van hun hypothecaire lening gevraagd.

    'Het is begrijpelijk dat consumenten die reeds meerdere jaren geleden een woonkrediet hebben afgesloten aan een hogere rente dan vandaag, willen overgaan tot een herziening van hun woonkrediet, om zo van de lagere rentevoeten te kunnen genieten', reageert Kris Peeters. 'Voor deze consumenten is er immers een parallel met de rente die ze vandaag op hun spaarrekening kunnen krijgen.'

    De vraag van de beroepsvereniging om de wederbeleggingsvergoeding te herzien moet volgens de minister worden bekeken met alle stakeholders, waaronder ook de consumentenorganisaties. 'Het is essentieel dat daarbij het evenwicht tussen de rechten van de consument en de rechten van de banken wordt bewaard.'

    Daarnaast moet dit volgens Peeters ook worden getoetst aan de Europese regelgeving en aan de wijze waarop de regels worden toegepast in de ons omringende landen. 'We moeten vermijden dat er door onze wetgeving concurrentiële handicaps ontstaan.'

    08-02-2015 om 11:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    07-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel: Sp.a, jullie zijn zelf specialist in onenigheid

    Michel: Sp.a, jullie zijn zelf specialist in onenigheid

    Michel jij bent het schoothondje van de LUL De Wever

    "Ik heb geen lessen te krijgen van de sp.a inzake interne onenigheid", zo antwoordde premier Charles Michel (MR) in de Kamer op vragen van sp.a en Groen over de verdeeldheid binnen de centrumrechtse coalitie.

    Karin Temmerman (sp.a) en Kristof Calvo (Groen) wreven Michel tijdens het vragenuurtje in het parlement de uitgelekte 'paramail' van Kris Peeters (CD&V) onder de neus. Calvo sprak van een "Mexicaans leger", dat "niet doet wat het land nodig heeft". Ook Temmerman haalde uit: "We hebben incident na incident binnen regering. Het is toch ongezien dat een regeringspartij vraagt aan haar medestanders om tegen die beslissing te ageren. En het is niet het enige. Het geruzie houdt gewoon niet op. Over de tax shift, de werkloosheidsuitkeringen, de soldaten op straat. Wanneer gaan we nu eens inhoudelijk debatteren? Wanneer gaat u regering eindelijk regeren, en wanneer gaat u eindelijk eerste minister worden?"

    Premier Michel reageerde als door een wesp gestoken. "Bedankt voor deze karikatuur die u maakt van de oppositie: enkel politieke spelletjes, maar geen inhoud. Proficiat!"

    "Maar we werken wél aan de inhoud", zo ging Michel verder. "Nog afgelopen week hebben we de sociale vrede bemiddeld. Een ander voorbeeld: de dialoog met de deelstaten staat op de goede sporen. De eerste beslissingen zijn daar genomen. Er is zelfs nog net een zeer bemoedigend rapport gekomen vanuit Europa dat we goed bezig zijn. Maar over dat rapport van de Europese Commissie stelt u geen vragen." Michel sloot af met een cynische steek naar sp.a: "Mevrouw Temmerman, u spreekt over verdeeldheid. Binnen de sp.a zijn jullie specialist in onenigheid."

    "Een antwoord beneden alle peil", aldus Temmerman. "Dit land verwacht van zijn regering en zijn eerste minister iets anders."

    07-02-2015 om 19:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven weetjes die je nog niet wist over Bob Marley

    We kennen het allemaal: de aanstekelijke reggae muziek en haar koning Bob Marley, de driekleur van de rood, groen en gele vlag, het mythische Jamaica en haar Rasta’s. Vandaag viert de reggae-wereld de geboorte van zijn Koning. Hij zou 70 geworden zijn. Wij verzamelden zeven onbekende weetjes over de grootste reggae artiest van de twintigste eeuw.

    bob2

    2) The King of Reggae heeft nooit zijn vader gekend. Norval Marley was een Engelse kapitein. Voordat hij Bob’s moeder in de steek liet wou hij er zeker van zijn dat zijn zoon de naam Nesta zou dragen. Hier is nooit een uitleg voor geweest.

    3) In Bob zijn vroege jeugdjaren werd hij gepest omdat hij ‘bruin’ was, niet blank noch zwart. Marley reageerde hier altijd op met dit befaamd citaat: I don’t stand for the black man’s side, I don’ t stand for the white man’s side. I stand for God’s side.” Hij schreef hier ook een liedje over: “Mr Brown”.

    bob3

    4) Bob reed gedurende een heel lange tijd rond met een BMW, wat naar eigen zeggen ‘Bob Marley and the Wailers’ betekende.

    bob4

    5) Op 3 december 1976 pleegden onbekende inbrekers een aanslag op Marley toen hij in zijn huis aan het vergaderen was. Hij raakte gewond aan zijn linkerhand en werd in het ziekenhuis opgenomen. Twee dagen later, op 5 december, stond er al een optreden gepland. Het concert werd niet afgeblazen en Marley besloot om het concert gratis te spelen.

    6) Hij had 13 kinderen van drie verschillende vrouwen. Hij trouwde op 21-jarige leeftijd met Rita Marley in 1966, ze werd een van de zangeres van The Wailers. Veel van zijn kinderen werden ook actief in de reggae wereld, maar haalden nooit even grote successen. De bekendste zijn Damian en Ziggy Marley.

    Bob1

    7) Bob Marley stierf op 36-jarige leeftijd in Miami, waar hij overleed aan kanker. In 1977 blesseerde Marley zich aan zijn dikke teen tijdens een potje voetbal, zijn lievelingssport. Een paar maand later werd er op exact dezelfde plek een tumor gediagnosticeerd, dit kon genezen worden maar was tegen het geloof van de Rasta’s, en Marley was zeer gelovig. De kanker verspreidde langzaam aan in heel zijn lichaam en hij stierf vier jaar later in 1981.

    bob-marley-in-brazil

     

    07-02-2015 om 11:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    06-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenis Beveren is op minder dan een jaar volzet

    Gevangenis Beveren is op minder dan een jaar volzet

    Gevangenis Beveren is op minder dan een jaar volzet

    De nieuwe gevangenis van Beveren telt sinds deze week 300 ingeschreven gedetineerden en is dus volzet. ‘De opstartfase is nog niet helemaal afgewerkt, maar dit is een belangrijke stap’, zegt woordvoerder Laurent Sempot van het Gevangeniswezen.

    De opening van de gevangenis lokte eind februari 2014 heel wat aandacht, omdat een honderdtal vrijwilligers zich een weekend liet opsluiten om gebreken op te sporen en procedures te testen.

    Eerste gedetineerden op 17 maart 2014

    De eerste gedetineerden kwamen op 17 maart 2014 binnen en sinds begin februari van dit jaar is de instelling voor 300 gedetineerden volzet. In de vier vleugels zijn alle secties opgevuld, waardoor het regime per sectie in gang gezet werd. “Het opvullen van de vrije plaatsen duurde langer dan oorspronkelijk voorzien, we hebben onze planning aangepast aan de omstandigheden, maar onze bijgestelde doelstelling van eind januari of begin februari gehaald,” zegt woordvoerder Laurent Sempot van het Gevangeniswezen. “Het opvullen van een gevangenis duurt altijd een jaar tot anderhalf jaar.”

    De opstartfase is nog niet helemaal afgewerkt, maar dit is een belangrijke stap, zegt Sempot. “Beveren is nu een jaar in werking, wat ook betekent dat de werkprocessen, -cultuur en -omgeving beetje bij beetje in zijn plooi vallen. Het zal zeker nog een paar maanden duren vooraleer nu alles op zijn plaats is, maar de opening van een gevangenis is een ingewikkeld proces.”

    Kinderziektes aangepakt

    Ondertussen zijn ook grote technische mankementen weggewerkt en kinderziektes aangepakt. “Er moeten nog enkele zaken opgelost worden, zoals het uitbreiden van het aanbod tewerkstelling voor gedetineerden, het evalueren van de organisatie en de cultuur binnen de gevangenis of het verder uitwerken van het regime voor de gedetineerden.”

    Wat het personeelskader betreft zijn er 206 penitentiair beambten aan de slag. Het kader is voorzien op 220, vakbonden maakten zich eerder al zorgen dat het toekomstig personeelsplan het kader zou verminderen tot 207.

    06-02-2015 om 22:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA staat in lijst van radicaalste Europese partijen

    N-VA staat in lijst van radicaalste Europese partijen

    Bart De Wever jij bent de grootste zak van ons land

    N-VA staat in lijst van radicaalste Europese partijen

    N-VA is een van de radicaalste partijen uit Europa. Dat is wat het Duitse weekblad Die Zeit op zijn website vermeldt. De partij van Antwerps burgemeester Bart De Wever staat tussen de 39 ‘radicaalste’ partijen uit Europa. Ook Vlaams Belang krijgt een stekje in de opsomming.

    Met de titel ‘Extremistisch Europa’ staan er zowel linkse als rechtse partijen in de lijst . De twee Belgische partijen N-VA en Vlaams Belang zijn vertegenwoordigd in het rijtje met onder meer de linksradicale partijen als het Spaanse Podemos en het Griekse Syriza. De rechtse collega’s zijn dan weer onder andere het Franse” Front National en het Nederlandse PVV van voorzitter Geert Wilders.

    Bij elke partij kan je ook vinden waarom ze in deze lijst staan. N-VA dankt zijn plek aan zijn populistische en separatistische karakter, Vlaams Belang wordt ook als separatistisch bestempeld en krijgt het etiket ‘extreem-rechts’ aan zich gekoppeld.

    In de Vlaamse tegenhanger van het Duitse weekblad, De Tijd, vindt N-VA dat buitenlandse media “de partij moeilijk kunnen plaatsen.” Volgens hen richtte het weekblad zich op de Franstalige pers wat betreft hun partij. “Het beeld dat daar van ons wordt gegeven is niet altijd even positief of correct”, klinkt het.

    06-02-2015 om 10:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    05-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Gouden Schoen Rik Coppens (84) overleden

    Eerste Gouden Schoen Rik Coppens (84) overleden$

    Rik Coppens (r) met een vriend op een recent beeld. © Laenen.

    De Antwerpse voetballegende Rik Coppens is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat meldt VTM. Coppens won de allereerste Gouden Schoen. Hij was al lange tijd ziek en werd in december vorig jaar in het ziekenhuis opgenomen.

    Dadelijk meer!

    Lees ook

    © photo news.

    05-02-2015 om 20:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peumans vaart uit tegen sp.a-kopstukken: Komt ge u weer interessant maken?

    Peumans vaart uit tegen sp.a-kopstukken: Komt ge u weer interessant maken?

    Peumans je bent een zielige smeerlap , verdweind met gans je plog , en zekrt de rotten appel De Wever niet vergeten je kan gaan werken in de zoutmijn 

    video Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) verloor vanmiddag even zijn geduld toen Ingrid Lieten (sp.a), voormalige topvrouw van De Lijn, Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in de rede valt over de besparingen bij de vervoersmaatschappij.

    "Ik weet dat u altijd heel emotioneel wordt als het over De Lijn gaat, maar de minister heeft het woord", klonk het scherp. Als haar buurman Bruno Tobback het voor haar opneemt, krijgt die echter ook de wind van voren. "U bent veel te laat binnengekomen, meneer Tobback, dus u kan daar niet over oordelen", sprak Peumans, tot groot jolijt van het parlement.

    05-02-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    04-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze redactie ontvangt dreigbrief IS

    Onze redactie ontvangt dreigbrief IS

    Dat de Wever maar al begint te beven, als hij doet wat hij belooft heeft kunnen we dat redelijk indijken maar ook hij doet er niks aan, enkel bekvechten met de Peeters en consorten .

    Peeters zal nu zeker geen beulingen meer gaan kopen in Antwerpen? Misschien kan hij terroristen tippen waar de kopstukken van NV-A zich bevindingen op welk moment: kwestie van ludiek uit de hoek te komen.

    Islamitische Staat (IS) plant binnenkort aanslagen in ons land. De terreurbeweging wil toeslaan op westerse feestdagen. Dat staat in een anonieme brief die gisteren op onze redactie belandde. De dreiging wordt ernstig genomen door het gerecht, dat een onderzoek is gestart naar de auteur(s).

    De getypte brief bereikte ons via de post. Hij is in het Frans opgesteld en volgens specialisten getuigt hij van "een zekere IS-logica". De schrijver(s) richt(en) zich tot Bart De Wever en koning Filip. Er wordt ook verwezen naar een video die vorige week dinsdag via sites door IS werd verspreid en waarin de VS, Frankrijk en België worden bedreigd. De briefschrijver kondigt aan dat "wat in Frankrijk is gebeurd, zich zal herhalen in België". Er zouden bomauto's worden gebruikt in grote steden in ons land, maar ook op het platteland. "Vanuit België zal IS Europa veroveren", zo staat er nog te lezen. "Want jullie voeren een proces tegen Sharia4Belgium en houden meerdere van onze broeders gevangen."

    De brief werd gisternamiddag door gespecialiseerde politiediensten in beslag genomen op onze redactie. Het gerecht is meteen een sporenonderzoek gestart, in de hoop de personen achter de redelijk concrete dreigementen te identificeren en te arresteren. Bij een eerste lectuur vinden ingewijden de brief "zeker niet onzinnig". "Het gedachtegoed van IS is er alvast in terug te vinden", aldus experts.

    Passage uit brief
    Wat in Frankrijk is gebeurd, zal ook gebeuren in België. ­Vergeet niet wat we gezegd hebben in onze video. En we zullen niet enkel in grote steden toeslaan. Onze bomauto's en explosieven hebben we al opgeslagen in België. (...) Dit is nog maar het begin.

    04-02-2015 om 21:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!