Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    30-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We moeten het stakingsrecht nog versterken

    Advocaat Jan Buelens: “We moeten het stakingsrecht nog versterken”

    Werkgevers en regering trekken dezer dagen alle registers open in de aanval tegen de algemene staking van maandag 15 december en zelfs het stakingsrecht in het algemeen. We vroegen aan advocaat Jan Buelens (Progress Lawyers Network), onder meer gespecialiseerd in collectief arbeidsrecht: Zijn blokkades strafbaar? Moet het stakingsrecht beperkt worden? En hoe zit het met dat recht op werk?

    “VBO wil stakingsrecht beperken”, “Werkgevers: ‘Blokkerende stakersposten zijn strafbaar’”, “Jambon onderzoekt of stakingsacties proportioneel verlopen zijn”, “Bart De Wever: ‘Maandag krijgen we een politieke staking’”… De koppen en straffe titels liegen er niet om. Het actieplan dat de vakbonden deze herfst ontplooien zint de werkgevers en de regering niet.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft het over een politieke staking. De staking is gericht tegen de regering, maar omdat de meerderheid democratisch verkozen is, is de staking niet legitiem, zegt hij. Heeft hij gelijk?

    Jan Buelens. Bart De Wever reduceert democratie tot verkiezingen: één keer om de vijf jaar stemmen en tussendoor zouden de mensen dan niks mogen zeggen. Hij ontkent dat mensen zich organiseren en ook na de verkiezingen het recht hebben om zich te verzetten tegen maatregelen waar men het niet mee eens is. En dat staat los van eventueel stemgedrag, dat ingegeven kan zijn door allerlei motieven

    Maar er is nog een tweede aspect. Bart De Wever noemde het ABVV de gewapende arm van de PS. Alsof de vakbonden alleen maar actie voeren omdat sp.a en PS niet in de regering zitten. Dat is wel erg kort door de bocht. Er zijn genoeg dossiers zijn die aantonen dat dat absoluut niet het geval is. Kijk maar naar de kritiek van het ABVV op de Waalse regering die bestaat uit PS en cdH.

    Waarom zegt De Wever dat dan?

    Jan Buelens. De Wever wil, geheel in de lijn van Margaret Thatcher in de jaren 80 in Groot-Brittannië, stakingen beperken tot bedrijfsbelangen. Als er een probleem is met de werkgever, dan zou je nog mogenstaken, maar niet meer als het een staking is uit solidariteit met werknemers uit een ander bedrijf en zeker niet als het is uit onvrede over regeringsmaatregelen.

    Men wil niet dat de vakbonden nog een stem hebben in het politieke debat. Men wil de vakbond laten terugplooien op de eigen bedrijfsbelangen, terwijl de vakbond een belangrijke actor is in het politieke debat. De vakbond is geen politieke partij, maar hij mag wel over alle maatregelen zijn mening zeggen en actie voeren, net zoals iedereen trouwens.

    De vakbonden hebben drie miljoen leden. Bovendien zijn al die vakbondsafgevaardigden verkozen bij sociale verkiezingen. Om die realiteit te negeren en enkel de regering te zien als ultieme vorm van democratie, waarbij men dan nog zaken uitvoert die niet in de kiesprogramma’s stonden waarover de mensen dan ook vijf jaar lang hun mond moeten houden… Dat is natuurlijk grotesk.

    De internationale verdragen rond mensenrechten zeggen ook duidelijk stakingsrecht ruimer is dan stakingen rond de eigen beroepsbelangen. Ook stakingen uit solidariteit en tegen het beleid van de regering zijn perfect legitiem. Met zijn uitspraak neemt De Wever dus ook een loopje met de mensenrechten. Zijn visie ondergraaft het stakingsrecht volledig.

    De werkgevers hebben de mond vol over het recht op werken. Hoe zit het daarmee?

    Jan Buelens. Wie staakt, komt in de eerste plaats op voor het behoud van jobs. Het recht op staken is dus complementair aan het recht op werken. Als men een bedrijfssluiting gewoon ondergaat, wordt iedereen ontslagen, maar als men zich verzet, is het mogelijk om jobs te behouden.

    De werkgevers hebben het echter over een recht dat helemaal niet bestaat, met name over het feit dat iemand die wil werken, niet mag worden tegengehouden door een stakingspost. Zij ontkennen de echte definitie van recht op arbeid, namelijk het recht op een job, op billijke bevredigende arbeidsvoorwaarden en op bescherming tegen werkloosheid… Daar doen zij niks voor en ze gaan er geen afdwingbaar gevolg aan geven. Iemand die ontslagen wordt, of werkloos is, zal zich in hun definitie niet kunnen beroepen op het recht op arbeid.

    Als je echt hun interpretatie doortrekt, dan heb je geen stakingsrecht meer. Als je zegt: iedereen moet kunnen werken en de economie moet zonder problemen kunnen draaien, dan heeft een staking geen doel en heb je ook geen stakingsrecht meer. Een staking heeft als doel om economische schade te veroorzaken. Werknemers zitten in een zwakkere positie. Het enige wat zij kunnen doen is het werk neerleggen om ervoor te zorgen dat er schade is bij de werkgever en bij de overheid. Pas dan zullen zij geneigd zijn tegemoet te komen aan de eisen van de werknemers.

    Er moet dus schade zijn bij een staking?

    Jan Buelens. Als men de staking volledig kan ontdoen van zijn effecten, van zijn doel en aard, dan kan elke werkgever en elke overheid best leven met een staking. Daarom moet er bij een staking voor gezorgd worden dat er ook geen andere mensen aan het werk gezet kunnen worden die de activiteit overnemen.

    Vandaar de blokkades ook?

    Jan Buelens. Een eerste doel van een blokkade is ervoor te zorgen dat mensen die willen staken, maar niet mogen, toch kunnen staken. Soms worden mensen onder druk gezet om niet te staken. Als economisch sterkere partij beschikt de werkgever over honderden-en-één technieken. Werknemers krijgen dan brieven of het bezoek van een leidinggevende om hen aan te sporen om te komen werken, niet-stakers krijgen premies als ze komen werken, en ga zo maar door. Door een blokkade wordt het individuele recht van eenieder om te staken verzekerd.

    Een tweede doel van een blokkade is ervoor te zorgen dat men niet vervangen wordt door anderen. Soms worden immers stakingsbrekers ingezet – uitzendkrachten, of onderaannemers, of kaderpersoneel – om het werk over te nemen.

    Een derde reden voor een blokkade, is om mensen die gebruikmaken van hun stakingsrecht te beschermen. Er waren al een aantal incidenten waarbij auto’s inreden op een stakingspost, omdat er maar een paar mensen stonden. Pas door een blokkade op te werpen vermijd je dat soort escalaties.

    Er zijn dus zowel maatschappelijke als juridische redenen die ondersteunen dat het collectief actierecht moet primeren op het individuele recht om te gaan werken tijdens een staking.

    Er wordt af en toe ook gedreigd met politie en deurwaarders.

    Jan Buelens. De politie mag alleen tussenkomen als de openbare orde verstoord wordt. Een stakerspost aan een bedrijf, waarbij er een tijdelijke blokkade is, kan men niet opvatten als een probleem van openbare orde. De politie heeft daar dus niets te zoeken

    De werkgevers schermen nu met artikel 406 van het Strafwetboek, dat stelt dat je de openbare weg niet kwaadwillig mag blokkeren. Maar als je gebruikmaakt van je fundamentele rechten, dan is daar geen kwaadwilligheid mee gemoeid. Men doet dat om zijn collectieve actierecht uit te oefenen.

    In het verleden verschenen vaak deurwaarders aan de piketten zonder dat zij ook maar een opdracht hadden van de rechtbank. Pure intimidatie. Ze komen vaststellingen doen, maar soms gaan ze hun bevoegdheid te buiten en vragen ze om het piket op te heffen. Daar moet een staker in elk geval niet aan gehoorzamen.

    Soms komt een deurwaarder met een eenzijdig verzoekschrift van de rechtbank.

    Jan Buelens. Dat is eerst en vooral een volledig antidemocratisch instrument, omdat je als staker niet gehoord bent door de rechter. De rechter mag niet tussenkomen in collectieve conflicten. Maar zelfs als de deurwaarder daarmee afkomt, kun je als staker weigeren om je identiteitskaart te laten zien en dan is de uitspraak niet uitvoerbaar. Dan moet de deurwaarder een beroep doen op de politie, maar de politie mag alleen maar een identiteitskaart vragen in geval van verstoring van de openbare orde. Aangezien er geen probleem is van openbare orde, is er ook geen reden om je identiteitskaart te tonen aan de politie.

    Als een deurwaarder of politie zich presenteert, begeven ze zich dus op losse grond

    Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon gaat laten onderzoeken of de stakingsacties wel proportioneel zijn. Op wat slaat dat? Wat kan hij doen?

    Jan Buelens. Daarmee gaat hij volledig zijn boekje en zijn bevoegdheid te buiten. De definitie van proportionaliteit is zien of de acties in verhouding staan tot hun doel. Het is een van de meest fundamenteelste principes dat de werknemers en de vakbonden beslissen wélke acties ze voeren, op welke wijze en met welke inhoud. Het komt absoluut niet toe aan de overheid, in casu de minister van Binnenlandse Zaken, om zich daarin te mengen.

    Opnieuw is dat een vorm van intimidatie. Mocht je alle uitspraken die de afgelopen weken en maanden gedaan zijn door politieke verantwoordelijken, voorleggen aan internationale expertencomités, ze zouden serieuze vragen hebben over de houding van de Belgische overheden ten aanzien van een van de meest fundamentele rechten van de werknemer, met name het stakingsrecht.

    Jan Buelens. Dat is een inderdaad een klassieke eis, maar men goed beseffen dat een wettelijke regeling alleen maar een beperking van het stakingsrecht kan betekenen. Een wettelijke regeling zal niet tot doel hebben het stakingsrecht beter te beschermen.

    Maar eigenlijk moeten we het stakingsrecht niet beperken, maar versterken en verbeteren! Het Europees Comité voor Sociale Rechten heeft België veroordeeld omdat rechters te gemakkelijk dwangsomvonnissen uitspreken en het stakingsrecht beperken zonder dat ze vaststellen dat er sprake is van geweld. Als er geen sprake is van geweld, dan mag men het stakingsrecht – inclusief blokkades en piketten – niet verbieden. Die dwangsomvonnissen komen er trouwens ook zonder dat de vakbond maar gehoord is. Dat is de 19de eeuw pur sang: toen bestond er ook een artikel dat de werkgever op zijn woord werd geloofd. Het VBO zou zich beter schikken naar die uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten, in plaats van een wettelijke regeling te eisen die daartegen indruist.

    Enkele werkgevers rond de luchthaven van Charleroi hebben geprobeerd om via de rechtbank preventief een stakingspiket te laten verbieden. De rechter oordeelde dat er zonder stakingspiket geen staking mogelijk is.

    Jan Buelens. Terecht, hè. Het stakingspiket is een integraal onderdeel van het stakingsrecht. Wat het VBO en de regering willen, is een staking die inhoudt dat je als staker in het beste geval nog mag thuis blijven, maar je zou niet meer aan andere werknemers mogen uitleggen waarom je staakt, laat staan dat je nog op straat zou mogen komen… Al die aspecten die inherent zijn aan het stakingsrecht, wil men verbieden, zodat de staking en het stakingsrecht volledig ontdaan worden van hun karakter en van hun doel.

    Het is belangrijk vast te stellen dat sinds die veroordeling door het Europees Comité, rechters echt veel wantrouwiger staan tegenover de eisen van werkgevers om op te treden tegen stakers. De vakbonden hebben die eenzijdige verzoekschriften steevast aangevochten en uiteindelijk werden ze in behoorlijk wat gevallen herroepen omdat het verhaal van de werkgever uiteindelijk toch niet helemaal bleek te kloppen, en dan druk ik me zacht uit.

    Donderdag liet het VBO voor de zoveelste keer weten dat er een wet moet komen over het stakingsrecht.

    Jan Buelens. Dat is een inderdaad een klassieke eis, maar men goed beseffen dat een wettelijke regeling alleen maar een beperking van het stakingsrecht kan betekenen. Een wettelijke regeling zal niet tot doel hebben het stakingsrecht beter te beschermen.

    30-05-2015 om 14:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    29-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOB-campagne gaat op 1 juni van start

    BOB-campagne gaat op 1 juni van start

    De nieuwe BOB-campagne gaat volgende week maandag al van start. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. Zaterdag wordt de campagne officieel voorgesteld door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, samen met het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), Assuralia en de Belgische Brouwers. De politiecontroles verbonden aan de campagne zouden echter pas op 5 juni beginnen.

    Het was lange tijd niet duidelijk of er wel een nieuwe BOB-campagne zou komen. De aanleiding was de verplaatsing van de mediacampagnes van het federale naar het Vlaamse niveau, waar minister Weyts verkoos met een aanbesteding te werken. Het BIVV, dat de campagne tegen rijden onder invloed twintig jaar geleden bedacht, stelde echter dat het eigenaar is van het merk. Begin mei bereikten minister Weyts en het BIVV alsnog een akkoord over de campagne.

    29-05-2015 om 10:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    28-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroompannes dreigen al in september

    Stroompannes dreigen al in september

    België is deze zomer "afhankelijk" van elektriciteitsimport. Dat leren de zomervooruitzichten van ENTSO-E, de Europese organisatie van hoogspanningsnetbeheerders. Wanneer alles tegen zit, dreigen er zelfs al stroompannes in september.

    Doet u alvast maar een schietgebedje voor een indian summer. Als de zon niet schijnt en de wind niet blaast, zit ons land al met bevoorradingsmoeilijkheden in de nazomer, waarschuwt ENTSO-E.

    "September wordt de meest kritische periode, wanneer de productie van hernieuwbare energie dan laag is, wordt de situatie er moeilijk", schrijven hun experts. "Dit heeft vooral te maken met het grote verlies van productiecapaciteit

    Niet genoeg centrales

    Het probleem is erg simpel. Ons land heeft niet genoeg elektriciteitscentrales om te voldoen aan de eigen vraag. De laatste jaren is de ene na de andere gasentrale gesloten, de kerncentrales liggen zowat meer stil dan ze draaien. Bovendien hebben we niet genoeg verbindingen met de buurlanden Nederland en Frankrijk om, indien nodig, elektriciteit te importeren.

    Naar alle waarschijnlijkheid moet ons land het komende tijd zonder de 'scheurtjescentrales' Doel 3 en Tihange 2 stellen. De twee centrales liggen sinds midden 2014 opnieuw stil nadat een test een onverwacht slecht resultaat had opgeleverd. Sindsdien heeft uitbater Electrabel vijfhonderd extra tests uitgevoerd. Het is nu aan de kernwaakhond FANC om te beslissen of de scheurtjescentrales ooit nog mogen draaien. Sowieso komt er geen heropstart voor 1 november 2015.

    Juridische problemen

    Ook de toekomst van de kerncentrales Doel 1 en Doel 2 is hoogst onzeker. De centrumrechtse regering wil deze kerncentrales tien jaar langer openhouden dan gepland, tot 2025, om stroomtekorten te voorkomen. Maar ze botst daarbij op een reeks juridische problemen. Het is maar zeer de vraag of de regering een oplossing vindt voor de komende winter begint.

    ENTSO-E geeft om de zes maanden een nieuwe update van de Europese stroombevoorrading. Het lijkt nu al zeker dat de wintervooruitzichten voor ons land erg precair zullen zijn. Het winterrapport van vorig jaar waarschuwde dat het licht in ons land dreigde uit te gaan wanneer het kwik tot -6 graden daalde en het windstil bleef.

    Uiteindelijk kwam het nooit zo ver, de vorige winter was zeer zacht. Maar dat is geen garantie voor de volgende.

    "Risico is klein"

    Bij hoogspanningsbeheerder Elia bevestigt men de gespannen situatie die in september kan optreden, maar er wordt ook gerelativeerd. "Op momenten waarop er heel weinig hernieuwbare energie wordt opgewekt (door weinig zon en wind), in combinatie met een groot aantal centrales die stil liggen, kunnen we inderdaad in een situatie komen waar er meer nood is aan invoer van elektriciteit dan we kunnen invoeren", aldus een woordvoerster. Dan kunnen stroomtekorten optreden.

    Dat risico is evenwel klein, relativeert Elia. "Er is inderdaad een verhoogd risisco op tekorten, maar dat is heel klein. Het zou moeten gaan om een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden."

    ENTSO-E becijferde de kans op een situatie waarin meer moet worden ingevoerd dan kan op "4 à 6 procent", aldus het rapport.

    28-05-2015 om 18:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    27-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag zo goed als geen treinen in Limburg, West- en Oost-Vlaanderen door staking

    Donderdag zo goed als geen treinen in Limburg, West- en Oost-Vlaanderen door staking

    Zo'n 70 procent van de treinbestuurders zal donderdag 28 mei het werk neerleggen, zo schrijft de krant De Standaard. "Door de aangekondigde staking zullen er zo goed als geen treinen rijden in Limburg, Oost- en West-Vlaanderen", aldus Marcos Reynhout van het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB).

    Reynhout voorspelt niet enkel in Wallonië een succesvolle staking, maar "ook in Vlaanderen zal de staking overal te voelen zijn", zo schrijft De Standaard. "De posten in Gent-Sint-Pieters, Brugge, Oostende, Mol en Hasselt zullen het werk neerleggen. Dat betekent dat er bijna geen treinen zullen rijden in West- en Oost-Vlaanderen. Ook in de provincie Limburg verwachten we dat er zo goed als geen treinen rijden."

    Veroordeling

    De NMBS waarschuwde reizigers eerder vandaag al voor de hinder door de staking van de ASTB. "NMBS raadt haar klanten aan de nodige voorzorgen te nemen en zich tijdens de actie te informeren via de schermen en aankondigingen in de stations", klinkt het in een persbericht.

    De NMBS "veroordeelt de stakingsactie met klem" en betreurt dat die er kwam "ondanks verschillende vergaderingen om deze actie te voorkomen". De spoorwegmaatschappij zal er alles aan doen om de treinen zo snel mogelijk opnieuw normaal te laten sporen, klinkt het

    Morgenavond

    De acties starten morgenavond om 22 uur en duren tot vrijdagochtend 3 uur. De NMBS raadt de reizigers aan om morgenavond al voor 21 uur op hun bestemming aan te komen.

    De reizigers zullen via de geijkte kanalen de gevolgen voor de dienstverlening kunnen volgen: de informatieschermen, Twitter, online routeplanner en app van de NMBS.

    Premiesysteem

    De vakbond riep op tot de staking omdat ze niet tevreden is over de loonschalen en het premiesysteem, en dat er nog geen oplossing gevonden is. Vorie week zei de NMBS dat de vakbond onredelijke eisen stelt die jaarlijks 15 miljoen euro zouden kosten in een context van besparingen

    27-05-2015 om 11:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    26-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land wordt grotendeels bestuurd vanop Schoon Verdiep

    Land wordt grotendeels bestuurd vanop Schoon Verdiep

    Ben niet voor Groen, maar nu zeggen ze eens de waarheid.

    Nva is een calimero partij .Niks meer Niks minder.

    En de mensen worden het spuugzat de naam BDW en Antwerpen te horen en te zien ! Overkappen dat Antwerpen van BDW aub !!!

    Wat een gezeik over link of rechts wat telt is wat mij afpakt en deze regering is voor de gewone werkman een ramp dus oprotten NVA

    Bart DeWever zijn kop staat ieder dag in de kranten. Alles draait om hem, hij heeft veel meer invloed dan de premier. . Dus ja, Almaci heeft deze keer gelijk. . Geen politieke benoemingen bij NVA? Laat me niet lachen, vb echtgenote van Weyts.

    Een jaar na de verkiezingen van 25 mei 2014 heeft Groen een balans opgemaakt van het federale en Vlaamse beleid en de meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld. Volgens Groen hebben die partijen het voorbije jaar zeker tien belangrijke verkiezingsbeloftes gebroken, hoewel ze haalbaar waren of er goede alternatieven voor zouden bestaan

    Onder meer het optrekken van de pensioenleeftijd, de indexsprong en de daling in de investeringen voor schoolinfrastructuur en natuur zouden in tegenspraak zijn met het verkiezingsprogramma van telkens minstens één van de huidige regeringspartijen.

    Groen presenteerde de oplijsting vandaag op de Grote Markt in Antwerpen, "omdat het land duidelijk voor een groot deel bestuurd wordt vanop het Schoon Verdiep". De partij ziet ook een rode draad doorheen de gebroken verkiezingsbeloftes. "Men heeft tijdens de campagne veel beloofd voor de gewone burger, maar na de verkiezingen heeft men niet geaarzeld om dat meteen met de voeten te treden", zegt Groen-voorzitter Meyrem Almaci. "Maar wanneer het gaat om grote vermogens meer te laten bijdragen, wordt het beleid op de lange baan geschoven."

    "Budgettair knoeiwerk"

    Groen verwijt de regeringspartijen verder nog dat ze de kernuitstap willen uitstellen, de fiscale aftrek voor een tweede woning niet hebben afgeschaft, de uitkeringen niet volledig opgetrokken hebben tot de armoedegrens, minder dan beloofd investeren in zorg en doorgaan met politieke benoemingen.

    "De Vlaamse begroting is budgettair knoeiwerk dat getuigt van een trek-uw-plan-mentaliteit", vindt Vlaams fractieleider Björn Rzoska. Federaal fractieleider Kristof Calvo ziet bovendien weinig beterschap op komst. "Verschillende regeringsleden zoals minister Johan Van Overtveldt en premier Charles Michel hebben bijvoorbeeld dure eden gezworen over de timing van een forse taxshift, maar intussen zou het best kunnen dat er zelfs voor de zomer geen duidelijkheid meer zal komen", stelt hij.

    "Groen is hypocriet"

    Bart De Wever pikt het trouwens niet dat Almaci de N-VA ervan beschuldigt aan politieke benoemingen te doen. Het is daarentegen Groen zelf "dat over de schreef gaat", reageert De Wever. "Als partij zelf de meest kwalijke vorm van politieke benoemingen gebruiken, en vervolgens anderen kapittelen op een correcte houding, dat is gewoon hypocriet. Almaci zou beter de hand eens in eigen boezem steken, vooraleer met het vingertje anderen aan te wijzen. Ik heb van Groen geen enkele les in deontologie te ontvangen."

    Bart De Wever heeft er naar eigen zeggen geen problemen mee dat Groen kritiek levert op het regeringsbeleid. "It's the duty of the opposition to oppose", zegt De Wever.

    Benoemingen uit den boze

    De N-VA-voorzitter verduidelijkt dat politieke benoemingen voor zijn partij "uit den boze zijn". "Wij weigeren ambtenaren, managers of CEO's te benoemen omdat ze de juiste partijkaart hebben. Zij moeten aangeworven worden op verdienste en na een objectieve selectie."

    De Wever noemt de houding van Groen "hypocriet omdat net zij deze praktijken wel toepast, met name in Brussel waar de partij tot voor kort mee in de regering zat. "Zo probeerde Bruno De Lille zijn kabinetschef Patrick Balcaen te benoemen als directeur bij Mobiel Brussel en werd Frederic Fontaine, de kabinetschef van minister Evelyne Huytebroeck, directeur van Leefmilieu Brussel. Met alle respect, maar zo bruin hebben wij het nooit gebakken, en dat gaan wij ook nooit doen", besluit De Wever.

    26-05-2015 om 17:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    25-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee doden aangetroffen in woning in Wachtebeke

    Twee doden aangetroffen in woning in Wachtebeke

    Ai weeral een triestig drama ..

    In Wachtebeke zijn gisteravond twee doden aangetroffen in een woning. Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, voert een onderzoek naar de twee verdachte overlijdens.

    Gisteravond werden de 57-jarige bewoonster van de woning en haar vriend dood aangetroffen in hun woning in de Stationsstraat. De twee zouden door schotwonden om het leven zijn gekomen. In de vooravond streek het afstappingsteam neer bij de woning van het koppel. Het gerechtelijk labo voerde een uitvoerig sporenonderzoek uit in het pand en de auto die voor de deur stond geparkeerd.

    Volgens de woordvoerder van het parket is het nog niet duidelijk of er derden zijn betrokken bij de schietpartij. De piste dat één van beiden de andere neerschoot en daarna zelfmoord pleegde, wordt net als alle andere pistes opengehouden. Volgens buurtbewoners waren er alvast geregeld problemen in het huishouden.

    25-05-2015 om 20:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    24-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coalitie zet tegenaanval Ramadi in en bombardeert IS-doelen

    Coalitie zet tegenaanval Ramadi in en bombardeert IS-doelen

    De door de Verenigde Staten geleide coalitie tegen de terreurgroep Islamitische Staat heeft sinds gisteren 22 luchtaanvallen uitgevoerd op IS-doelwitten. Vier van de luchtaanvallen vonden plaats in de buurt van Iraakse stad Ramadi. Er werden ook luchtaanvallen uitgevoerd op vijf door IS bezette steden in Syrië, laat de coalitie tegen IS in een statement weten.

    De luchtaanvallen bij Ramadi raakten onder andere gewapende voertuigen en een strategische positie van de terreurgroep.

    Bij de aanval vechten zo'n 3000 milities aan de regeringskant, meldde de BBC op gezag van Iraakse functionarissen. De gevechten hebben vooral plaats in Husayba, ten westen van Ramadi.

    Volgens getuigen en provincieraadslid Azzal Obaid zijn het leger en milities vanuit luchthaven Al Taqaddum, ten oosten van Ramadi, richting de stad vertrokken. IS is bezig met een opmars naar het oosten richting de hoofdstad Bagdad. De hoofdstad ligt op zo'n 90 kilometer afstand van Ramadi.

    Verder werd vandaag bekend dat de autoriteiten in Irak een brug hebben afgesloten die wordt gebruikt door vluchtelingen uit Ramadi. De Bzebiz-brug wordt gezien als de enige veilige weg uit de provincie Anbar, waar terreurbeweging Islamitische Staat (IS) oprukt, naar de hoofdstad Bagdad. Dat meldde de BBC.

    Problemen met vluchtelingen

    Het is niet duidelijk waarom de brug is afgesloten. Mogelijk omdat de autoriteiten bang zijn dat onder de vluchtelingen ook leden van IS zijn. Die proberen toegang te krijgen tot de hoofdstad om daar aanslagen te plegen. Sinds IS vorige week Ramadi veroverde zijn meer dan 40 duizend mensen op de vlucht geslagen.

    Er zijn al eerder problemen ontstaan met vluchtelingen die Bagdad proberen te bereiken. Velen van hen worden buiten de stad gehouden, waar ze soms geen eten of drinken krijgen. Het Wereldvoedselprogramma van de VN geeft sinds donderdag noodhulp.

    24-05-2015 om 18:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen hogere belastingen op wonen en verhuren

    Geen hogere belastingen op wonen en verhuren

    De Wever: ‘Geen hogere belastingen op wonen en verhuren’

    Behalve de fiscale aftrek van de bedrijfswagens heeft N-VA nog een ander taboe bij de discussie over de taxshift: 'Als men de baksteen van de Vlaming wil raken, dan haken wij af. Daar doen wij niet aan mee', zegt partijvoorzitter Bart De Wever in een weekendinterview met De Tijd, waarvan de krant vrijdag al een en ander publiceerde.

    Premier Charles Michel heeft al langer de ambitie uitgesproken om voor het zomerreces een politieke doorbraak te bereiken in de discussie over de taxshift - zeg maar de verschuiving van de lasten op arbeid naar andere inkomsten. Dat een aantal maatregelen na de zomer dan nog verder moet worden verfijnd, is vanzelfsprekend niet uitgesloten.

    Zowel vanuit de oppositie als de meerderheid werden al verschillende ballonnen opgelaten - en weer afgeschoten - over hoe die taxshift gestalte moet krijgen. In interviews met Het Laatste Nieuws en De Tijd schetst N-VA-voorzitter De Wever eind deze week zijn krijtlijnen. Zo zegt hij in Het Laatste Nieuws dat niet kan worden geraakt aan de fiscale aftrek van bedrijfswagens. 'Puur rationeel moet je daar inderdaad iets aan doen, maar ik kies voor stabiliteit. De regering-Di Rupo heeft de spelregels en cours de route gewijzigd, ik wil de mensen geen tweede keer foppen', luidt het.

    Vastgoedcrisis

    In een interview met De Tijd zet De Wever zich ook af tegen hogere belastingen op woningen en verhuren. 'Je komt snel uit bij vastgoedbelastingen, als je op zoek bent naar substantiële bedragen. Maar voor mij is het dan neen. Want je dreigt dan een heuse vastgoedcrisis te gaan veroorzaken, die heel de economie zou treffen. We hebben dat in Nederland gezien. Als we iets kunnen missen als kiespijn, is het dat wel', legt hij uit.

    De taxshift mag voor de N-VA-voorzitter overigens niet enkel niet neerkomen op een taxlift, maar moet zelf een taxcut worden - een lastenverlaging. 'We moeten meer teruggeven aan de mensen dat we nemen', vindt De Wever. 'De dag dat we beslissen de btw te verhogen, dan zullen de kranten op hun voorpagina’s winkelkarretjes zetten, met allemaal zaken die meer zullen kosten. Als we tegenover die plusjes geen minnetjes kunnen zetten die groter zijn, dan moet je er volgens mij zelfs niet aan beginnen'.

    23-05-2015 om 18:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    22-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA herschikt bevoegdheden in federale regering

    N-VA herschikt bevoegdheden in federale regering

    De NVA een bende gangsters en dieven

    N-VA herschikt bevoegdheden in federale regering

    N-VA voert een stoelendans door bij haar ministers en staatssecretarissen in de federale regering. Elke Sleurs krijgt de portefeuille Grootstedenbeleid, maar als gevolg daarvan gaat die van Fiscale Fraudebestrijding naar Johan Van Overtveldt. Dat meldt het kabinet van Sleurs donderdag in een mededeling.

    Sleurs was al bevoegd voor Armoedebestrijding, maar wordt nu bevoegd voor alles wat met armoede te maken heeft. Bedoeling is haar takenpakket op die manier meer homogeen te maken. ‘Na 6 maanden regering-Michel I blijkt dat wat resteert van het stedenbeleid op federaal niveau vooral bestaat uit armoedebestrijding’, zegt ze donderdag. ‘Dus leek het ons niet meer dan logisch dat ook Grootstedenbeleid bij mij terechtkomt. Armoede is een groot onrecht, de strijd ertegen is voor ons een prioriteit. Iedereen erkent dit, maar in het verleden bleef een structurele aanpak uit.’

    Meer samenhang

    Door de overdracht van Grootstedenbeleid, dat tot nu bij haar partijgenoot Jan Jambon zat, vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, wordt het bevoegdhedenpakket van Sleurs erg uitgebreid. Want naast Armoedebestrijding was ze ook al bevoegd voor Gelijke Kansen, Personen met een Beperking, Bestrijding van de Fiscale Fraude en Wetenschapsbeleid.

    Het is dan ook daarom dat de bevoegdheid Fiscale Fraudebestrijding, een van haar belangrijkste, wordt overgedragen aan haar partijgenoot Johan Van Overtveldt, die minister van Financiën is. Het departement van Sleurs was overigens al van bij de start van Michel I toegevoegd aan dat van Van Overtveldt, omdat de takenpakketten van staatssecretarissen in ons land altijd worden toegevoegd aan die van een bevoegde minister.

    ‘Zo ontstaat ook op het fiscale vlak een samenhangend bevoegdheidspakket’, klinkt het. ‘Ik heb de afgelopen maanden nauw samengewerkt met Van Overtveldt. De BBI krijgt honderd extra personeelsleden, er komt een observatorium voor fraudebestrijding en we leggen de laatste hand aan een globaal fiscaal fraudeplan.’

    Bedoeling, benadrukken Sleurs en Van Overtveldt, is dat door de stoelendans zowel de strijd tegen armoede als die tegen fiscale fraude voortaan efficiënter zal kunnen worden gevoerd.

    22-05-2015 om 14:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    21-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoorvakbond ASTB staakt volgende week donderdag

    Spoorvakbond ASTB staakt volgende week donderdag

    En onze grote verlichte geesten van politiekers zullen waarschijnlijk weer niks doen buiten de zaken evalueren

    Treinbestuurdersvakbond ASTB kondigt een nationale werkonderbreking aan die vooral volgende week donderdag voelbaar zal zijn. Van 27 mei om 22 uur tot 29 mei om 3 uur wordt het werk neergelegd. Een vergadering met de directie van NMBS en HR-Rail eergisteren, leidde niet tot resultaat.

    De voornamelijk Franstalige bond, die naar eigen zeggen een vierde van de 3.800 treinbestuurders bij de NMBS vertegenwoordigt, eist onder meer een herziening van de loonschalen en het premiesysteem van de bestuurders.

    De vakbond klaagt het "horen, zien en zwijgen"-beleid van de directies aan, die volgens hem alleen maar zegt dat er geen budget is, "terwijl ze elders enorme sommen uitgeeft aan onbenulligheden" en die alleen maar wil praten met de twee erkende vakbonden bij het spoor. "De directies van HR-Rail en NMBS Transport negeren volledig de eisen van de treinbestuurders en met name die van de ASTB", klinkt het.

    Concreet roept ASTB op tot een werkonderbeking van woensdag 27 mei om 22 uur tot vrijdag 29 mei om 3 uur 's ochtends. De vakbond dreigde er eerder al mee elke maand een stakingsaanzegging in te dienen.

    21-05-2015 om 19:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    20-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever reageert op Rutten: ‘Ik voel me niet aangesproken’

    Bart De Wever reageert op Rutten: ‘Ik voel me niet aangesproken’

    Bart De Wever reageert op Rutten: ‘Ik voel me niet aangesproken’

    Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten roept haar coalitiepartners tot de orde in het debat over de taxshift. 'Stop met elke dag een nieuw belastingballonnetje op te laten. Zo zwengel je de economie niet aan', zegt ze dinsdag. N-VA-voorzitter Bart De Wever voelt zich niet aangesproken.

    ‘Ik voel me niet aangesproken’, zei N-VA-voorzitter Bart De Wever in het programma ‘De Ochtend’ op Radio 1. ‘Ik daag u uit één belastingvoorstel van de N-VA te vinden dat de belastingen verhoogt. Onze partij heeft wel hervormingsvoorstellen gedaan.’

    De Wever reageert op de uitspraken van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten dinsdag in Het Laatste Nieuws. Zij riep haar coalitiepartners tot de orde in het debat over de taxshift. Nu premier Charles Michel (MR) en vicepremier Kris Peeters (CD&V) terug zijn uit Japan, kan het regeringsdebat over de verschuiving van de lasten - van arbeid naar andere bronnen - volop losbarsten.

    ‘Nog nooit heeft een land zijn economie weer aan de praat gekregen door elke dag ballonnetjes over nieuwe belastingen op te laten’, zegt Rutten scherp. ‘Die zien er misschien uit als pogingen om tot meer rechtvaardigheid te komen, maar komen alleen neer op het treffen van wie werkt en gewerkt heeft. De bevolking krijgt de indruk dat de belastingdruk verder zal stijgen, terwijl deze regering net het omgekeerde ambieert. Dat is gevaarlijk. We hebben vertrouwen en investeringen nodig. Door onzekerheid te creëren, gaat de knip weer op de beurs.’

    ‘Er wordt inderdaad het ene voorstel na het andere gedaan’, geeft De Wever toe. ‘Die impliceren belastinghervormingen. Dat wekt vervolgens bij mensen de indruk dat die hervormingen er morgen al komen. Wij willen lasten verschuiven en verlagen, zeker voor de werkmens, maar door het hele debat over de taxshift onthouden mensen enkel de belastingverhoging. De taxshift is een “black hole” geworden waarin alles wat gezegd wordt gegooid wordt. Terwijl zaken als het kadastraal inkomen of kilometerheffing daar niets mee te maken hebben.’

    ‘Geen massale belastingverhoging’

    N-VA pleit niet voor een ‘actualisatie’ van het kadastraal inkomen, wat zou neerkomen op een ‘massale belastingverhoging’, maar vraagt wel om een hervorming. Hetzelfde geldt voor het pleidooi van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) voor de invoering van een kilometerheffing voor personenwagens. ‘Bedoeling is om buitenlandse bestuurders meer te laten betalen. Voor de Vlamingen moet het neerkomen op een belastingverlaging.’

    De Wever pikt het dus niet dat zijn partij zou worden afgeschilderd als een partij die de belastingen wil verhogen. ‘Het is niet correct die framing in de markt te zetten’, dixit De Wever.

    CD&V-vicepremier Kris Peeters legde de voorbije dagen al heel wat kaarten op tafel. Volgens hem kan er geld gehaald worden uit het zwaarder belasten van het verhuren van meerdere woningen en uit een harmonisering van de btw. Ook het systeem van de tankkaarten in het bedrijfsleven moet onder de loep genomen worden, vindt hij. N-VA op haar beurt zette vorige week de deur open voor een herziening van het kadastraal inkomen.

    20-05-2015 om 17:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor roken op terras: ‘Er stond nochtans een asbak’

    Boete voor roken op terras: ‘Er stond nochtans een asbak’

    Boete voor roken op terras: ‘Er stond nochtans een asbak’

    Miet Krieken geniet graag van een tasje koffie en een sigaret. Maar toen ze er op een terrasje in Hasselt eentje opstak, was er van genieten al snel geen sprake meer. “Een controleur stapte op me af en beval me mijn sigaret te doven. Hij haalde er zelfs de politie bij. Er stonden nochtans asbakken op tafel”, vertelt Miet Krieken. Ze kreeg ook een boete van 150 euro.

    Niet opgelost

    Het FAVV stelde dat het terras wel degelijk onder de categorie ‘gesloten ruimte’ valt. “Het is niet vereist dat een ruimte langs alle zijden gesloten is, om als een gesloten plaats beschouwd te worden. Uit het proces-verbaal en de foto’s die mevrouw Krieken doorstuurde, blijkt duidelijk dat het terras langs alle zijden ingesloten wordt door glazen wanden. Verder is er ook een plafond aanwezig.” Miet zal de boete van 150 euro dus toch moeten betalen.

    19-05-2015 om 21:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    18-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik vind het heel jammer dat van armoede een politiek spel wordt gemaakt

    Ik vind het heel jammer dat van armoede een politiek spel wordt gemaakt

    De NVA is een bende krapul 

    Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA) heeft deze week drie maatregelen getroffen tegen armoede in Vlaanderen. Maar ze kreeg daar heel wat kritiek op. In 'De zevende dag' betreurt Homans dat armoede een politiek spel is geworden.

    Homans heeft naar eigen zeggen nooit beweerd dat haar maatregelen de sleutel zijn tot armoedebestrijding: "Het bestrijden van armoede is een horizontale bevoegdheid van de Vlaamse regering, dat gaat over onderwijs en welzijn, maar ook werk. Ik ben er bijvoorbeeld van overtuigd dat de beste maatregel om uit armoede te geraken, of er überhaupt nooit in te tuimelen, het halen van een inkomen uit arbeid is."

    De N-VA-minister wijst ook op het feit dat "het de eerste keer is sinds dat de socialisten niet deelnemen aan de federale regering dat het leefloon zal worden opgetrokken tot de Europese armoedegrens." Homans hamert erop dat "armoedebestrijding op veel fronten tegelijk
    inspanningen vergt."

    Voort deelt de politica nog een sneer uit naar de oppositie: "Ik vind het heel jammer dat van armoede een politiek spel gemaakt wordt. Elke partij zou moeten strijden om meer mensen uit armoede te krijgen."

    18-05-2015 om 20:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plan Weyts botst op kritiek: Is het niet gewoon een belastingverhoging?

    Plan Weyts botst op kritiek: Is het niet gewoon een belastingverhoging?

    Door de NVA wordt de burger gepluimd als een kieken en gestroopt als een konijn het zal al een succes zijn als zij de rit uitrijden er komt geen tweede NVA debacle.

    Mijn auto rijdt wel niet op Spa maar rijdt wel goedkoper met SP.a aan 's lands (be)stuur !

    Waar komt die idioot trouwens vandaan ? . Zelden iemand zo'n onzin horen uitkramen. . Hij deed mij altijd al aan een stand-up comedian denken.

     De automobilistenverenigingen VAB en Touring staan huiverachtig tegenover het rekeningrijden. Je moet mensen ook een alternatief bieden -zoals een goed openbaar vervoer- als ze de auto aan de kant moeten laten tijdens de spitsuren, zeggen ze. En ze vrezen er ook voor dat het gewoon om een belastingverhoging gaat.

    Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) liet vandaag in 'De Tijd' weten dat hij werk wil maken van zo'n kilometerheffing voor personenwagens. "Alleen met beton zal het niet lukken", analyseerde de minister het fileprobleem. "Uiteindelijk zullen we de mobiliteit moeten sturen."

    "We vinden het doodnormaal dat we in Frankrijk en Zwitserland betalen voor het gebruik van de wegen. Waarom zouden we hetzelfde principe niet in Vlaanderen invoeren? Wij zijn het transitland bij uitstek", klinkt het.

    "Veel Vlamingen betalen vandaag gewoon te veel verkeersbelasting. Het bezit van een wagen belast de wegen en de economie niet. Het verbruik van een wagen daarentegen leidt tot vervuiling en files. Wie de weg minder belast, moet minder belastingen betalen."

    Volgens de minister is er wel meer studiemateriaal nodig. De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens in april 2016 is daarvoor een uitgelezen kans.

    17-05-2015 om 21:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    16-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boston bomber veroordeeld tot doodstraf

    Boston bomber veroordeeld tot doodstraf

    Was hij een koelbloedige moordenaar of een licht beïnvloedbare meeloper? Woensdag startte de jury de beraadslaging over de strafmaat van de Boston bommenlegger Dzjochar Tsarnajev. De keuze ging tussen de doodstraf of levenslang. Het werd de doodstraf door dodelijke injectie.

    De doodstraf wil zeggen dat de twaalf juryleden unaniem waren. Bij één tegenstem zou hij automatisch levenslag gekregen hebben.

    De openbaar aanklager Steven Mellin schilderde Tsarnajev af als een koelbloedige moordenaar. Hij is een terrorist, die zoveel mogelijk mensen wilde doden, luidde het. Bovendien toonde hij op geen enkel moment berouw. "Er bestaat geen twijfel dat Tsarnajev de dood verdient".

    Maar zijn advocate Judy Clarke portreteerde haar cliënt als een meeloper, die onder invloed van zijn geradicaliseerde broer de aanslagen op de marathon in Boston pleegde. Ze verwees daarbij ook naar de verklaringen van de non Helen Prejean, wiens boek "Dead Man Walking" tot de gelijknamige film inspireerde. Na vijf ontmoetingen met de jonge Tsjetsjeen kwam zij op het proces getuigen dat de jongen oprecht spijt had van zijn daad. "Tsarnajev is in de gevangenis wijzer geworden. Kies voor hem voor het leven", aldus de advocate. "Levenslang is niet minder dan de doodstraf, het is een andere straf".

    De jongen werd in april op alle dertig aanklachten schuldig bevonden. Nu werd dus alleen over de strafmaat beslist. "De keuze tussen de verschillende alternatieven ligt bij jullie, en bij jullie alleen", zei rechter George O'Toole bij aanvang van de beraadslaging, die 16 uur duurde gespreid over drie dagen.

    De Amerikaan van Tsjetsjeense afkomst had op 15 april 2013 met zijn oudere broer Tamerlan twee zelfgemaakte bommen aan de aankomstlijn van de marathon van Boston tot ontploffing gebracht en daarbij drie mensen vermoord, 260 andere werden deels zwaar verwond. Zijn broer werd enkele dagen later tijdens een klopjacht door de politie doodgeschoten.

     .

    16-05-2015 om 22:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    15-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beste nummer van de jaren '60 volgens Radio 2-luisteraars

    "Eloise" beste nummer van de jaren '60 volgens Radio 2-luisteraars

    "Eloise" van Barry Ryan is door de Radio 2-luisteraars opnieuw verkozen tot het beste nummer van de jaren '60. "Eenzaam zonder jou" van Will Tura en "(I can't get no) satisfaction" van The Rolling Stones vervolledigen de top 3.

    Naar jaarlijkse gewoonte heeft Radio 2 vandaag de "Klassieker van de jaren '60" uitgezonden. Peter Verhulst maakte de lijst bekend vanuit Bokrijk. 

    "Eloise" van Barry Ryan is door de luisteraars op de eerste plaats gezet. Dat gebeurde ook al in 2008 en 2012.

    Tussen de 60 nummers zitten er 8 Belgische nummers, 7 Nederlandstalige en 27 nieuwkomers ten opzichte van 2014.

    Top 10

    1. "Eloise" - Barry Ryan
    2. "Eenzaam zonder jou" - Will Tura
    3. "(I can't get no) satisfaction" - The Rolling Stones
    4. "Suspicious minds" - Elvis Presley
    5. "Hey Jude" - The Beatles
    6. "Seven horses in the sky" - The Pebbles
    7. "Suzanne" - Leonard Cohen
    8. "With a little help from my friends" - Joe Cocker
    9. "Daydream" - The Wallace Collection
    10. "Bad moon rising" - Creedence Clearwater Revival

    De volledige lijst is te vinden op de site van Radio 2.

    Beluister "Eloise" van Barry Ryan

    15-05-2015 om 16:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indexsprong bij partijdotaties is elementaire rechtvaardigheid

    N-VA: "Indexsprong bij partijdotaties is elementaire rechtvaardigheid"

    VRAGEN??? Jullie vragen niets aan de bevolking, jullie pakken alles van de bevolking

    Indexaanpassing is gewoon een aanpassing aan de levensduurte en dat nemen jullie af. Is dat ook elementaire rechtvaardigheid ? . Je moet maar durven.

    Oei als nva begint over elementaire rechtvaardigheid, houd dan uw portemonnee maar goed vast.

    N-VA-Kamerlid Veerle Wouters en Fractievoorzitter Hendrik Vuye dienen een wetsvoorstel in dat zorgt voor een indexsprong bij de partijdotaties, zo blijkt vandaag uit een mededeling. Ze vinden dat de politieke partijen ook een indexsprong moeten aanvaarden. Tot op heden worden de partijdotaties gewoon geïndexeerd in tegenstelling tot de lonen en sociale uitkeringen.

    Vandaag ontvangen de partijen een forfaitair bedrag van 175.030 euro, verhoogd met 70.012 euro indien de partij ten minste één senator heeft. Daarbovenop ontvangen de partijen een aanvullend bedrag van 2,98 euro per geldig uitgebrachte stem, verhoogd met 1,20 euro indien de partij opnieuw ten minste één senator heeft.

    "Het basisbedrag ligt eigenlijk veel lager, dit zijn immers geïndexeerde bedragen", legt Vuye uit. "Bijgevolg nemen de dotaties toe, evenredig met de index. Ons wetsvoorstel voert nu een indexsprong op deze bedragen uit", aldus Vuye.

    "Men kan geen inspanningen vragen aan de bevolking als politieke partijen dezelfde inspanning weigeren. Politieke partijen hebben een voorbeeldfunctie. Dat ook hier een indexsprong gebeurt, is maar elementaire rechtvaardigheid", vult Veerle Wouters aan.

    14-05-2015 om 20:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    13-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrikbarend rapport: geesteszieken brutaal mishandeld in gevangenissen

    Schrikbarend rapport: geesteszieken brutaal mishandeld in gevangenissen

    Moesten mensen beseffen of weten wat er met hun kinderen gebeurt in allerlei crèches, ouders in ouderlingentehuizen en geestesgestoorden in klinieken dan rijzen je haren te berge. Geef iemand een uniform of leiding en er gebeuren rare dingen.

    Als je niks mispeutert, beland je ook niet in de gevangenis en gebeuren zulke dingen niet

    schandaal VS In Amerikaanse gevangenissen mishandelen cipiers soms brutaal geesteszieke gedetineerden, zo staat in een schrikbarend rapport dat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vandaag heeft gepubliceerd. Zo worden gevangenen met chemicaliën besproeid, ondergaan ze elektrische schokken en worden ze dagenlang aan hun stoel of bed vastgeknoopt.

    HRW documenteert over 127 bladzijden voorvallen waarbij de bewakers onnodig en overmatig geweld tegen psychisch zieke gedetineerden gebruiken. Cipiers zouden kaken, neuzen en ribben van gedetineerden breken of hen zware brandwonden en kneuzingen toebrengen. In enkele gevallen met de dood tot gevolg.

    Een video van HRW toont hoe cipiers in gevechtstenue en met een helm op rochelende, bijna naakte en om hulp schreeuwende gevangenen uit hun cel slepen of tegen de grond drukken.

    Een aan een schizoaffectieve storing lijdende 35-jarige wordt met zijn gezicht naar onder liggend in zijn cel in Colorado gevonden en kan nauwelijks nog zijn hoofd opheffen. In plaats van om hulp te roepen of de man naar de gevangenisarts te brengen, handboeien de gevangenbewaarders hem en leggen ze een ketting rond zijn buik. Zijn enkels worden vastgeknoopt en hij wordt aan een stoel vastgebonden. De man krijgt een krampaanval en sterft aan een te lage natriumspiegel in zijn bloed.

    Een gevangene in Florida met schizofrenie die zijn ontlasting had achtergelaten op de vloer van zijn cel en dat niet wou opruimen werd als straf onder een kokend hete douche gezet. Een uur later was de man dood.

    Het zijn maar enkele gruwelijke voorbeelden in het rapport dat Human Rights vandaag naar buiten bracht.

    13-05-2015 om 21:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    12-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Martin uit boetiek gezet nadat klanten zich niet op hun gemak voelden

    Michelle Martin uit boetiek gezet nadat klanten zich niet op hun gemak voelden

    In wat voor een bekakt wereldje leven wij , ze is vrij onder voorwaarden en ze respecteerd dat volkomen dus, mag ze winkelen waar ze wil.

    Inderdaad de wet is de wet. . Dus ze mag daar gaan winkelen. Dat we dat goed vinden of niet.

    Afgelopen vrijdagnamiddag bevond Michelle Martin zich in een boetiek in Chimay. Ze werd herkend. Haar aanwezigheid veroorzaakte een gevoel van onbehagen bij het overige cliënteel en er werd prompt aan Martin gevraagd om het pand te verlaten. Dat meldt La Nouvelle Gazette.

    Verschillende klanten waren in de boetiek aanwezig toen de ex-vrouw van Marc Dutroux haar opwachting maakte. Onmiddellijk was er heel wat misnoegdheid.

    "De klanten voelden zich duidelijk niet op hun gemak", verklaarde Florent Thonet, de verantwoordelijke van het bewuste shoppingcomplex in Chimay. "We hebben aan onze bewaker gevraagd om een kijkje te nemen", aldus Thonet. "Toen ze weigerde om haar identiteit vrij te geven, hebben we aan haar gevraagd om de winkel te verlaten. Dat is in alle kalmte verlopen."

    Martin die 30 jaar kreeg en in augustus 2012 na 16 gevangenis vrijkwam, verhuist binnenkort naar Floreffe in Namen. Ze trekt er in bij een oud-rechter Christian Panier. Hij maakt voor Martin een appartement klaar in zijn boerderij.

    12-05-2015 om 21:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    11-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT kwetst transgenders in nieuwsbericht

    VRT kwetst transgenders in nieuwsbericht

    Het VRT-radionieuws heeft deze ochtend om 9 uur heel wat transgenders gekwetst. In een nieuwsbericht over de presidentsverkiezingen in Polen was "de groenen probeerden het met tot vrouw omgebouwde man" te horen. Dat meldt ZIZO online.

    Het nieuwsbericht verwees naar Anna Grodzka. Zij haalde onvoldoende handtekeningen om deel te nemen aan de Poolse presidentsverkiezingen.

    Petra De Sutter, senator voor Groen, reageerde verbolgen. "No respect", tweette het diensthoofd gynaecologie van het UZ Gent en zelf een transvrouw.

    In een reactie aan onze redactie laat VRT-woordvoerder 'netten en merken' Hans Van Goethem weten dat "het absoluut niet de bedoeling was om met die woorden iemand te beledigen. Bij VRT Nieuws is iedereen er zich van bewust dat we alert moeten zijn en blijven voor dergelijke gevoeligheden."

    11-05-2015 om 17:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!