Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product/tom-ford/
  • https://herbapproach.org/product-category/flowers/100mg-of-thc/
  • Cannabis NB
  • reefer
  • https://herbapproach.com/product-category/Blueberry-Pancakes/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    14-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onweer zorgt vooral voor veel wateroverlast; twee lichtgewonden in Pairi Daiza; Lierse-Cercle gestaakt

    Onweer zorgt vooral voor veel wateroverlast; twee lichtgewonden in Pairi Daiza; Lierse-Cercle gestaakt

    Onweer Vandaag beleefden we de warmste dag van de week, met temperaturen tot boven de 30 graden in het binnenland. Vanavond gaat het stevig onweren. Vooral West-Vlaanderen kreeg al de volle laag, met blikseminslagen en wateroverlast. In dierenpark Pairi Daiza vielen twee gewonden toen de tak van een boom naar beneden kwam. De luchthaven van Zaventem werd dan weer een tijdje gesloten door het onweer. De wedstrijd Lierse-Cercle Brugge in tweede klasse is stilgelegd door de zware regenval. Het veld is er onbespeelbaar geworden en de wedstrijd is uiteindelijk ook gestaakt.

    Het hevige onweer van vanavond zorgde in het zuiden van West-Vlaanderen vooral voor wateroverlast, ondergelopen rioolputjes en takken op de weg. Grote problemen veroorzaakte de storm niet, de brandweer had wel de handen vol met de tientallen melden die het op korte tijd binnenkreeg. In Waregem kwam een schoorsteen van een appartementsgebouw naar beneden door de hevige wind. In Ieper kwam een deel van de Noorderring ter hoogte van Keukens Dovy al snel onder water te staan. De brandweer sloot de rechterrijstrook in de richting van Langemark af.

    Een oudere vrouw liet zich om 19 uur door een hevige regenbui verrassen, ze verloor de controle over het stuur en botste tegen een geparkeerde wagen. Ze raakte lichtgewond. Even later sloeg de bliksem in op de Even later sloeg de bliksem in op een boom in de buurt van evenementenlocatie Fenix langs de Leopold III-laan in Ieper. Een grote tak knapte af en kwam op twee mobilhomes van Engelse toeristen uit Yorkshire terecht zonder veel schade aan te richten.

    In Doornik werd  het treinverkeer even onderbroken door de zware weersomstandigheden, meldt de NMBS via Twitter. Ook in Diksmuide was het treinverkeer even verstoord.

    In Kortemark sloeg de bliksem in op een rijdende trein. "De trein reed van De Panne naar Schaarbeek. Het treinstel moest een halfuurtje wachten ter hoogte van Kortemark tot de schade hersteld was, maar heeft ondertussen zijn route hervat", zegt woordvoerster Tine Verheyden van spoorwegbeheerder Infrabel.

    Het onweer is via Frankrijk ons land binnengetrokken en trof ook de regio van Brugelette, waar Paira Daiza gevestigd is. Door het onweer moest het park sluiten om 18.30 uur.

    De twee slachtoffers, die al geëvacueerd waren, zaten op de achterbank van een auto toen de tak naar beneden viel. Ze werden allebei lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. De parkings stroomden onder vanwege het hevige onweer.

    Alle dieren werden in veiligheid gebracht. Normaal opent het park morgenvoormiddag weer normaal, zegt de directie. De brandweer van Chièvres en Aat zou de talrijke takken die op de parkings zijn gevallen, al opgeruimd hebben.

    Het onweer heeft in Oost-Vlaanderen niet voor ernstige wateroverlast gezorgd. In de regio Gent waren er twee blikseminslagen, maar de schade bleef beperkt.
        
    De brandweerzone Centrum, waarvan 18 gemeenten in de omgeving van Gent deel uitmaken, kreeg een tiental oproepen gerelateerd aan het noodweer. In Lochristi en De Pinte was er een melding van een blikseminslag, maar zonder ernstige schade. De brandweer rukte vooral uit voor beperkte water overlast.

    Ook in de regio rond Oudenaarde verwacht de brandweer dat de grootste problemen achter de rug zijn. "We hebben ongeveer tien oproepen gekregen", zegt de brandweer van Oudenaarde. "Het ging vooral om takken op de rijweg of straten die blank stonden. Er was één melding van water in de kelder van een woning, maar in andere gevallen moesten we alleen een rioleringsrooster vrijmaken." Ook rond Ronse en Zottegem waren er meldingen van hevig onweer.

    Festivals
    In de Mechelse binnenstad is Parkpop afgelast vanwege het onweer. Het gratis festival vindt in de zomer normaal gezien wekelijks in openlucht plaats in de Kruidtuin, maar de zware regenval en rukwinden brachten de organisatie ertoe uit voorzorg het concert te annuleren.

    Het onweer heeft intussen ook Antwerpen bereikt, en dus ook Jazz Middelheim in Park Den Brandt. Die concerten vinden echter plaats in grote tenten, waardoor er niet meteen grote problemen zijn. Het festivalterrein errond heeft wel te lijden onder de overvloedige regen.

    In Brussel werden de tunnels Stefania, Rogier en Georges Henri gesloten vanwege de hevige regenval die de hoofdstad trof. Het verkeer werd afgeleid bovengronds. De brandweer moet de ondergelopen riolen ontstoppen, aldus Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit. Rond 21 uur werden de tunnels opnieuw opengesteld.

    In de Molenstraat in Morkhoven (Herentals) is een vrouw gewond geraakt nadat de bliksem insloeg op haar woning. Alle elektrische apparaten in de woning werden door de inslag vernield. Het incident veroorzaakte geen vuur, maar dus wel één slachtoffer. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. 


    Aan het stationsplein op de Boomgaardenstraat in Sint-Truiden is een viertal bomen tegen de vlakte gegaan. Een boom sleurde een verlichtingspaal mee. De bomen en de paal kwamen op de voertuigen terecht, die er geparkeerd stonden. Onder meer op de Diestersteenweg in Sint-Truiden is de bliksem ingeslagen.

    Deze voetbalwedstrijd in Wilrijk moest worden stopgezet door het onweer. © Philip Peeters.
    Aan het station van Sint-Truiden geraakten een aantal wagens beschadigd door omgevallen

    Wateroverlast

     
    'We krijgen constant oproepen binnen voor wateroverlast'

    In het zuiden van West-Vlaanderen zorgt het onweer voor ernstige wateroverlast. Zowel hulpverleningszone Fluvia als Midwest moeten massaal uitrukken.

    Omstreeks 19 uur heeft hulpverleningszone Fluvia al tientallen oproepen binnengekregen ten gevolge van het stormweer. "Het betreft voornamelijk oproepen voor wateroverlast", zegt persofficier Hendrik Verdonck.

    Ook hulpverleningszone Midwest, rond Roeselare, krijgt veel water te slikken. "We krijgen constant oproepen binnen voor wateroverlast", klink het bij de Roeselaarse brandweer. "Heel wat straten in de regio staan blank."

    Omstreeks 19.30 uur is de storm wat gaan liggen in de provincie West-Vlaanderen. In het noorden valt nog wel behoorlijk wat regen, met name in Brugge, Blankenberge en Knokke. "Het gaat vooral om onweer met veel regen, hier en daar ook met hagelbollen tot drie centimeter. Vooral het zuiden van de provincie heeft het ergste gehad", aldus Dehenauw.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    14-08-2015
    Dag geldwolven
    blend%20opdracht%20week%2024.jpg

    De mooiste dag van je leven is de dag waarop je beslist dat het jouw leven is en jij verantwoordelijk bent voor de kwaliteit ervan. Ik wandel door blogland en sta stil om eens in je blogje te neuzen en heb genoten van al dat moois hier. Bedankt van de bezoekjes en je lieve woordjes Een prettige en gezellige vrijdag,en een mooi Maria Hemelvaart weekend, maak er het beste van,en geniet bij alles wat je doet. met lieve groetjes van dolfijntje

    14-08-2015 om 21:24 geschreven door dolfijntje


    Wateroverlast te Roeselare
    Ik woon er en lees het al jaren, maar gelukkig nog nooit getroffen geweest, zelfs niet in de straat.
    Image and video hosting by TinyPic

    14-08-2015 om 19:34 geschreven door Maarten


    Mateke

    Nog vlug ff langs komen
    Om je dit te wensen ...

    grtz & bedankt

    14-08-2015 om 19:16 geschreven door steffie


    fijne dag !
    's zomers bootje varen ... dat was pas echt vakantie ! liefs meeuw sunset sailboat photo: Sailboat castawaysailboatsmaller.jpg

    14-08-2015 om 16:30 geschreven door meeuw


    Bijna weekend
    iphgfgedsqu.png

    De zon ontlokt bloemen aan de aarde,
    de liefde deugden aan het hart.

    Liefs en knuff

    14-08-2015 om 11:13 geschreven door ornitogalen


    fijne dag

    Image and video hosting by TinyPic

    De mens kan in zij eentje niet overleven
    hij heeft de nabijheid van anderen nodig.

    14-08-2015 om 06:36 geschreven door Martine


    BIJNA WEEKEND

    14-08-2015 om 05:34 geschreven door ESTER EN LEON


    bijna weekend
    2wqwdp5.gif


    Wij hebben geen hartje van zilver
    of een hartje van goud.
    Maar wel een hartje dat van
    onze blogvrienden houdt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel van onze rakkertjes

    14-08-2015 om 02:27 geschreven door Patty en Freddy




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!