Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.com/product-category/cannabis-flower/online-dispensary-northwest-territories/
  • https://news.herbapproach.com/how-to-keep-weed-fresh/
  • hgfhgf
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    16-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenfonds gaat zelf leden opsporen die recht hebben op korting bij de dokter

    Ziekenfonds gaat zelf leden opsporen die recht hebben op korting bij de dokter

    Ziekenfonds gaat zelf leden opsporen die recht hebben op korting bij de dokter

    Personen met een laag inkomen hebben recht op een verhoogde tegemoetkoming. Dankzij die tegemoetkoming betalen zij minder voor gezondheidszorg waardoor onder andere doktersbezoeken en medicatie goedkoper zijn. Maar honderdduizenden Belgen weten niet dat ze recht hebben op zo’n verhoogde tegemoetkoming. Daarom gaan ziekenfondsen nu via de fiscus en via deur-aan-deur acties die mensen actief opsporen.

    Drie euro te veel per doktersbezoek

    ‘Alleen al 100.000 tot 120.000 leden van ons ziekenfonds weten niet dat ze in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming’, zegt Tom Joos, nationaal secretaris van de Christelijke Mutualiteiten (CM). Nog honderdduizenden personen die lid zijn bij een ander ziekenfonds zijn ook niet op de hoogte van het feit dat ze recht hebben op een verhoogde uitkering.

    Belgen met een specifieke uitkering , zoals bijvoorbeeld een leefloon, krijgen automatisch een verhoogde tegemoetkoming. Maar personen met een laag inkomen (als het bruto belastbare inkomen lager is dan 16 965,47 euro per jaar) hebben ook recht op diezelfde verhoogde tegemoetkoming. Alleen weten heel veel mensen die daarvoor in aanmerking komen dat niet, omdat het ziekenfonds in tegenstelling tot mensen met een specifieke uitkering, dat niet automatisch terugbetaalde. ‘En dat was problematisch’, zegt Joos. ‘Want veel van onze leden betaalden daardoor vaak vier euro remgeld in plaats van één euro remgeld voor een doktersbezoek.’ Zij kunnen bovendien ook een beroep doen op de derdebetalingsregeling . Dankzij dat systeem betaalt de patiënt enkel het remgeld aan de arts. De rest van het honorarium wordt rechtstreeks afgerekend tussen de arts en het ziekenfonds. De derdebetalingsregeling is sinds 1 juli verplicht, maar tot 1 oktober geldt er nog een overgangsmaatregel.

    Rol fiscus

    ‘Om die mensen te helpen heeft de federale overheid een nieuw regeling getroffen’, zegt Joos. Vanaf eind augustus zal de fiscus de gegevens van mensen die onder de inkomensgrens zitten aan de ziekenfondsen doorspelen. Maar op dit moment blijken er problemen te zijn om die gegevens te verwerken, te bundelen en door te sturen naar de ziekenfondsen. Eind september of begin oktober zal de fiscus wellicht de eerste gegevensbestanden doorsturen. De fiscus zal geen inkomstendetails doorgeven maar slechts een indicatie: ‘ja’ deze persoon zit onder de inkomensgrens of ‘nee’ deze persoon zit boven de inkomensgrens.

    Vervolgens gaan de verschillende ziekenfondsen met die informatie aan de slag. ‘Wij gaan onze leden via een brief informeren over het feit dat ze in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming’, zegt Katrien De Weirdt, woordvoerder van het Nationaal verbond van socialistische mutualiteiten. ‘Bij ons is het een en-en-verhaal’, zegt De Weirdt. ‘Wij gaan de mensen zowel op de klassieke manier informeren en contacteren. Maar daarnaast hebben wij een team van vrijwilligers samengesteld die deur aan deur gaan. Want niet iedereen opent onze brieven, omdat ze vrezen dat het een rekening is’, aldus De Weirdt.

    ‘Omnio-statuut was een flop’

    ‘Het grote verschil tussen deze nieuwe regeling en het voormalige omnio-statuut is dat we nu proactief kunnen optreden’, aldus de woordvoerder van de Landsbond van neutrale ziekenfondsen. ‘Het omnio-statuut was eigenlijk een flop’, klinkt het. ‘Het grootste mankement van het omnio-statuut was dat mensen die in aanmerking kwamen voor een tegemoetkoming zichzelf moesten komen aandienen. Bovendien konden we deze mensen zelf moeilijk opsporen omdat we geen enkele indicator hadden. Bij deze nieuwe regeling zijn de verhoogde tegemoetkoming en het omnio-statuut samengevoegd tot één eenvormige regeling. ‘Met die nieuwe regeling krijgen we nu via de fiscus een indicatie over de financiële situatie van onze leden en daarmee kunnen we dan proactief aan de slag gaan.’

    ‘Ten tijde van het omnio-statuut moesten de mensen inderdaad nog altijd zélf actief de stap zetten, om hun dossier in orde te laten maken en om een aanvraag in te dienen. Maar nu moeten ze dat niet meer zelf doen. Wij doen dat nu automatisch al voor hen’, zegt Tom Joos, nationaal secretaris van de Christelijke Mutualiteiten (CM). ‘Het zal een groot succes worden deze keer. Want wij hebben nu in elk geval toch al de gegevens van al die mensen. Terwijl wij vroeger maar met de natte vinger mensen contacteerden, leden waarvan wij dachten dat ze in aanmerking kwamen. Nu staan we veel sterker’, aldus Joos.

    2016

    ‘Het is een actie die enige tijd en heel wat organisatie vraagt. In de loop van volgend jaar zou alles in orde moeten zijn’, zegt Joos. ‘Om dit allemaal in orde te maken mobiliseren we intern veel mensen, zelfs bijkomende, externe krachten, want het is een kolossaal werk. De woordvoerder van de Landsbond van neutrale ziekenfondsen gaat het werk spreiden over twee jaar. ‘Dat is de meest haalbare kaart’, klinkt het.

    Door deze nieuwe regelgeving en samenwerking met de fiscus hopen de ziekenfondsen dat de mensen sneller naar de dokter zullen gaan omdat de financiële drempel nu verlaagd wordt.

    Voormalig minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) gaf de ziekenfondsen in 2013 al de opdracht om op zoek te gaan naar leden die in aanmerking komen voor een verlaagde tegemoetkoming. Een aantal ziekenfondsen hebben aan die oproep gehoor gegeven, maar omdat er geen wettelijk kader was om op een eenvoudige manier aan de financiële gegevens van dergelijke personen te geraken, waren alle acties die zij ondernamen weinig succesvol. Nu, twee jaar later, staat het systeem wel op poten en zijn alle bepalingen omtrent de informatie-uitwisseling wettelijk



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    16-09-2015
    Midweekske avondgroetjes lieve blogvriend

    Liefs  Brigitte

    16-09-2015 om 20:30 geschreven door Brigitte


    Mateke
    een vriendelijk avondgroetje met
    grtz & bedankt

    16-09-2015 om 19:29 geschreven door steffie


    Dag geldwolven
    Pheacutelia.jpg

    Verwacht niet dat iemand altijd goed, aardig en lief is. Iedereen heeft momenten waarop hij afstandelijk, hard en onbegrijpelijk is. Ik wandel door blogland en sta stil om je blogje te bewonderen en heb genoten van al dat moois hier. Bedankt van de bezoekjes en je lieve woordjes Een prettige en gezellige midweek,maak er het beste van, en geniet bij alles wat je doet. Wacht niet op een goede dag,maak er zelf een! Dikke knuffel van dolfijntje

    16-09-2015 om 18:13 geschreven door dolfijntje


    Midweek groetjes
    y0sflhfvybf.jpg

    Het leven is zoveel mooier met een glimlach op je gezicht,
    hoop in je hart, en geloof in jezelf.

    Liefs en knuff

    16-09-2015 om 16:13 geschreven door ornitogalen


    Fijne midweek hé

    Image and video hosting by TinyPic
    Groetjes en knuffels,

    LIEFS MIA.

    16-09-2015 om 11:51 geschreven door mia


    MIDWEEKGROETJES

    do1e.jpg

    16-09-2015 om 08:48 geschreven door ESTER EN LEON


    Midweekgroetjes

    Image and video hosting by TinyPic

    Succes is een taart waarvan iedereen mee wil eten,
    maar als hij op is zie je niemand meer.

    16-09-2015 om 07:19 geschreven door Martine


    Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK


    3d4s9dxe.jpg Vele lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

    16-09-2015 om 06:59 geschreven door Annie & Rogier


    midweekgroetjes.
    javxoz.gif

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel
    van onze  kapoentjes.

    16-09-2015 om 01:08 geschreven door patty en freddy


    hay
    gruutjes van het meidje http://blog.seniorennet.be/gekkemeid2

    16-09-2015 om 00:35 geschreven door meid




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!