NVA heeft gezorgd voor de Verandering, naar de afgrond. Schandalig dat deze partij in de regering zit.
Groen en sp.a stappen boos op na discussie over CETA in Vlaams Parlement
Discussie over CETA in Vlaams Parlement ? die hebben daar niets over te zeggen zijn de Walen die beslissen.
Wat een valsaards in die regering.Nu gaan ze tot in december wachten om hun begroting in te dienen,zodat het parlement in tijdsnood komt om het te controleren.Bye Bye democratie met die neoliberalen.En Ceta zal dit nog verergeren.Dààr zijn ze op uit!Om het geld van de bevolking te versluizen naar grote bedrijven en multinationals,die altijd gelijk zullen krijgen op hun eigen rechtbank wanneer er een geschil is.Wat een domme bevolking die dit goedkeurt.
Goede actie. Hopelijk komen ze niet meer terug De NVA
NV A is slecht voor Vlaanderen en nog slechter voor Belgie.
Als de grote leider er voor is dan zijn wij ertegen. Nogal evident. De Robin Hood op het t schoon Verdiep steelt van de armen om het dan aan de superrijken te geven. Bourgeois oude kous je leeft in het verleden. Vandaag de dag zijn er geen klakken en hoeden meer. Wel veel en weinig hersen cellen.
Oppositiepartijen Groen en sp.a hebben vandaag het halfrond in het Vlaams Parlement verlaten na afloop van een discussie over het Europees-Canadese handelsverdrag CETA. Dat parlementsvoorzitter Jan Peumans in die discussie het laatste woord gaf aan minister-president Geert Bourgeois en niet aan het parlement kan voor de linkse oppositiepartijen niet door de beugel. "Het parlement moet het laatste woord krijgen. Dat is een heilige regel", klinkt het
Minister-president Geert Bourgeois gaf in antwoord op vragen van Wouter Van Besien (Groen) en Rik Daems (Open Vld) een laatste stand van zaken in het CETA-dossier. Terwijl oppositiepartijen Groen en sp.a hun kritiek op CETA herhaalden, zei Bourgeois van zijn kant opnieuw dat het gaat om een goed verdrag dat voor Vlaanderen "welvaart en jobcreatie" kan opleveren.
"Desinformatie" De Vlaamse minister-president benadrukte dat er vijf jaar lang over het verdrag is onderhandeld. "Het verdrag is uitonderhandeld. We zijn nu niet aan het heronderhandelen", aldus Bourgeois. Wel is het zo dat er wat "verduidelijkingen" komen, maar volgens Bourgeois gaat het daarbij om dingen die al in het verdrag stonden. Tegelijk is er de vraag om het veelbesproken gerechtsorgaan in het verdrag snel van start te laten gaan.
Bourgeois bestempelde de kritiek van Groen en sp.a, onder meer over de (on)afhankelijkheid van de betrokken rechters en de "voorkeursbehandeling voor multinationals", als "desinformatie".
"Heilige regel" Het CETA-debat eindigde met een incident toen Bourgeois van parlementsvoorzitter Peumans nog de kans kreeg om, omwille van een "persoonlijk feit", te reageren op een opmerking van Wouter Van Besien. Omdat Van Besien nadien niet meer de kans kreeg om te reageren, verlieten Groen en sp.a het halfrond. "Los van het feit dat ging om een persoonlijk feit of niet, het parlement moet het laatste woord krijgen. Zo ga je niet om met het parlement", aldus Groen-fractieleider Björn Rzoska. Sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke sluit zich daar bij aan: "Het parlement krijgt het laatste woord. Dat is een heilige regel."
Onderhandelingen De onderhandelingen over een intra-Belgisch akkoord werden iets voor zessen gepauzeerd voor verdere analyse. Om 21 uur komen de regeringen opnieuw samen.
"Waarom zouden we blijven zitten als we het woord niet krijgen"
|