Reden van deze site is dat onze dochter op Mauritius is getrouwd      op 20 mei 2005 dus 20052005

Foto
Inhoud blog
  • Beschrijving van het Hotel.
  • 20 MEI 2005 (20052005) TROUWDAG
  • DONDERDAG 19 MEI
  • WOENSDAG 18 MEI
  • DINSDAG 17 MEI
  • MAANDAG 16 mei
  • ZATERDAG 14 EN ZONDAG 15 MEI
  • Iets over Mauritius
  • Geschiedenis van Mauritius
  • Enkele plaatsen en streken
  • Mogelijke excursies
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    MAURITIUS EEN BOUNTY EILAND

    Allo qui manière! Welkom in Mauritius
    10-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele plaatsen en streken

    Curepipe
    Is de belangrijkste residentiële stad van het eiland. In deze sfeervolle en bloeiende stad woont de society van Mauritius. U ziet er een aantal mooie gebouwen, zoals het landhuis in koloniale stijl en één van de oudste lycea van de Gemenebest, gesticht in de 18e eeuw. Maar u moet hier vooral heen gaan vanwege de buitengewone 'shopping'-mogelijkheden in de Chinese, Indische en Europese winkels. Er zijn mooie maquettes van schepen uit de 15e en de 18e eeuw (van een honderdtal ambachtslieden), er zijn voorwerpen van hout, jade en porselein, ook geborduurde kleden, sarongs, enz

    Grand Baie
    Is een belangrijk toeristenplaats in het noorden van Mauritius . Vroeger was het een klein vissersplaatsje, nu is het een gezellige baai waar veel te doen is. Het heeft talloze restaurants o.a. indiaas, chinees, creools of frans,. De bars en café's zijn tot laat in de avond geopend. Er is ook van alles aanwezig om te winkelen (van kraampjes tot dure winkels) Het postkantoor vindt men bij de parking van de grote supermarkt. De Mauritius Commercial Bank ligt centraal in Grand Baie en is ook op zondag enkele uren open. De drie beste supermarkten van het eiland vindt u hier. Hier kunt u in principe alles krijgen wat u nodig heeft, inclusief de heerlijke rum die op het eiland gemaakt wordt.
    Verder zijn er twee eilandjes vlakbij waar men naar toe kan gaan. Het eilandje Ile Plate is zeer in trek vanwege de vuurtoren en de snorkelmogelijkheden

    Havana
    Mauri tius vormt samen met Réunion en Rodriguez een eilandengroep, de Mascareignes-archipel. Het is een vulkanisch eiland (1860 km²) met ruim een miljoen inwoners. Een dichtbevolkt eiland dus
    .

    Port Louis
    De hoofdstad van Mauritius is Port Louis. Het is een gezellige stad en heeft zo'n 160.000 inwoners. De kleine haven is één van de drukste van de Indische Oceaan Het is ook de enige havenstad van het eiland en ook de enige snelweg die er is, loopt tussen Port Louis en het vliegveld.. Er is veel te zien: de chinese pagode tegenover de renbaan, de moskee Jummah aan de Royal Road, de typisch engelse kathedraal van St. James, de Indo-Tempel. Maar Port Louis is bekend om de beroemde overdekte markt. Er wordt naast kleding (kleurrijke sarongs) en allerlei souvenirs ook groente en fruit te koop aangeboden. En niet te vergeten de kruidenman die alle kwalen geneest! 's Avonds wordt het snel rustig en is Le Caudan Waterfront het drukke middelpunt van de stad, met een casino, bioscopen, barretjes en restaurants

    De stranden
    Aan de Noordwest-kust
    Ten noorden van de hoofdstad Port Louis vindt u aan de noordwestkust van Mauritius onder meer het dorpje Pamplemousses, waar u de oudste kerk van het eiland kunt vinden. Pamplemousses staat bekend om haar prachtige botanische tuinen. Aan de noordkant van Pamplemousses liggen enkele van de mooiste stranden van het eiland. Deze stranden zijn bedekt met poederachtig wit zand.
    Grand Baie, een van de mooiste strandgebieden, is het centrum van allerlei watersportactiviteiten als zeilen, surfen, snorkelen en duiken. In Grand Baie kunt u de lokale kunstgalerie bezoeken, waar kunstenaars van Mauritius hun werk tentoonstellen.
    Wanneer u naar Trou aux Biches gaat moet u zeker een bezoekje brengen aan het aquarium met 200 soorten vissen en levend koraal. Andere stranden hier in de buurt zijn Mont Choisy en Pereybere.
    Verder naar het noorden ligt Cap Malheureux, dat hoogst waarschijnlijk haar naam te danken heeft aan het feit dat het de plaats is waar in 1810 de Engelsen aan land zijn gegaan om het eiland te veroveren. Op een heldere dag heeft u hiervandaan een mooi uitzicht op de zee en op het eiland Gunners' Quoin met haar massieve rotsen

    Aan de Westkust
    Langs de westkust van Mauritius groeien de Tamarindbomen. Het stadje Tamarin heeft haar naam dan ook te danken aan deze soort. Tamarin is een kleine badplaats met een prachtig strand, dat erg populair is bij de bewoners van Mauritius zelf.
    In La Preneuse kunt u een kijkje nemen in het Shellorama Schelpen Museum waarna u een paar kilometer verder een bezoek kunt brengen aan Chamarel. Chamarel kunt u het beste bij het aanbreken van de dag bezoeken, zodat u de prachtige kleurschakeringen van de aarde in het ochtendgloren kunt aanschouwen. Ondanks de soms heftige regenval vervagen de kleuren nooit.
    In het uiterste zuidwesten van Mauritius kunt u de bergtop van Le Morne Brabant (550m) aanschouwen. Deze berg is zo moeilijk te bereiken dat hij eens diende als schuilplaats voor gevluchte slaven

    Aan de Zuidkust
    Het beuken van de golven op de grille zuidkust en het loeien van de machtige wind vormt een groot contrast met de rustige noordelijk gelegen stranden. U kunt een bezoek brengen aan de Telfair Gardens met hun gigantische Indische amandelbomen. De cultuurliefhebbers kunnen het voormalige huis van de dichter Edward Hard, gelegen op een klif en uitgehouwen door de zee, bezoeken. Tevens is het meest zuidelijike punt bij Gris-Gris een uitstapje waard. Let wel op, de zee kan aan deze kust erg gevaarlijk zijn. Desondanks varen de vissers van Mauritius er geregeld uit om op kreeft te vissen.
    Buiten de stad Gris-Gris vindt u de Rochester watervallen, die indrukwekkende opstaande figuren in de rotsen hebben geslepen. Het water stort zich van een hoogte van tien meter in de kolkende rivier.
    Een andere bezienswaardigheid in de buurt van Riviere des Anguilles is La Vanille-Crocodile Farm, een stukje tropisch regenwoud in Mauritius. De reptielen die hier leven komen oorspronkelijk uit Madagascar. Deze 'Farm' is tevens een bezoek waard vanwege de grote verscheidenheid aan apen, vleermuizen en wilde zwijnen.

    Oostkust Mauritius
    In het oosten van het eiland vindt u Mahébourg, de stad waar de soldaten van Napoleon in 1810 de Engelsen hebben verslagen. Vandaag de dag is het een vissersdorpje. In het plaatselijke historisch museum kunt u informatie vinden over de veldslag van Grand Port. Niet ver hiervandaan is het Domaine du Chasseur gelegen. In dit unieke natuurreservaat leven apen, herten en wilde zwijnen. Ook vindt u hier vele zeldzame vogelsoorten. Andere plaatsen die een kijkje waard zijn zijn: Roches noires, Belle Mare, Ile aux Cerfs, Blue Bay en Le Val Nature Park.

    Eilanden voor de kust
    Ile Ronde
    22 km uit de kust van Mauritius ligt het merkwaardige eiland Ile Ronde. Merkwaardig vanwege de geheimzinnige rotspartijen, de -overigens ongevaarlijke- zeeslangen, de bijzondere hagedissen en de ontelbare 'paille-en-queues', de vogel die ook in het embleem van de luchtvaartmaatschappij Air Mauritius staat.

    Ile aux Aigrettes
    Dit kleine eiland op 900 meter uit de kust werd in 1965 tot beschermd natuurgebied verklaard. Hier vindt men talloze planten die nergens anders op de wereld voorkomen. Op een kaart van 1598 heet dit eilandje 'Heemskerk Eilandt', vervolgens in de 17e eeuw, werd het 'Visschen Eilandje'. Ook andere eilanden getuigen van het Hollandse verleden. Zoals Ile de La Passe, dat vroeger Port Warwyck heette, of Ile aux Fouquets (Coot Island) waar gouverneur Roelof Deodati in 1694, na een onbelangrijke ruzie over een stukje amberhout, de franse hugenoot François Leguat de la Fougère en zijn makkers naar toe verbande. Gedurende de drie jaren van hun gevangenschap aten zij alleen eieren van waterkoeten. In 1696 werden zij naar Batavia gestuurd om veroordeeld te worden. Uiteindelijk werden zij vrijgelaten!

    Rodrigues vormt met Réunion en Mauritius de eilandengroep Mascareignes. Met een oppervlakte van 104 km² (18 km lang en 8 km breed) is het de kleinste van de drie eilanden. Op sommige plaatsen is het koraalrif bijna 7 km lang.

    Rodrigues telt circa 37.000 inwoners, waarvan 98% van het christelijke geloof zijn.

    Het is een vulkanisch eiland opgerezen uit de zee en is het tiende district van de Republiek Mauritius, op een afstand van 650 km van het hoofdeiland. Men gebruikt vaak de bijnaam 'assepoester van de Mascareignes' vanwege de geïsoleerde ligging en de conservatieve levenswijze van de inwoners.

    En toch is het juist deze maagdelijkheid -ver van de hedendaagse ontwikkeling en industrie- die de grote toeristische belangstelling deed ontstaan. Rodrigues is een ongerept paradijs waar men de visserij en de landbouw nog beoefent zoals ten tijde van Mahé de Labourdonnais, in de 18e eeuw.

    Uit de ideale samensmelting van ruige vulkanische aarde met de paradijselijke rust van turquoise lagoons, zijn landschappen ontstaan met een rijke schakering aan geel en groen. Heuvels en valleien gaan harmonieus in elkaar over. Zij zijn bezaaid met dorpen met kleurrijke namen die een landelijke onschuld oproepen: La Ferme, Quatre Vents, Pointe La Guele, Citronelle, Malabar, Roche Bon Dieu, Rivière Banane.....

    Er is nauwelijks één gemotoriseerd vervoermiddel dat de rust verstoord op de kleine weggetjes die de plaatsen met elkaar verbinden. Rodrigues is de ideale plaats om te leven als Robinson Crusoë.

    Hier zijn vogels die uniek zijn in de wereld, zoals de 'foudre', de 'oiseau zone', de kardinaalvogel, en op de oevers van het Cocoseiland, de 'goéland' (een meeuwensoort), de 'canard mandarin' en de legendarische 'paille-en-queue'. Ook de plantenwereld is uniek: bois de fer, café marron, bois papaye, bois cabri, liane café....

    Het afrikaanse Rodrigues dat zo lang een vergeten gebied was, nodigt u uit om de oude tijden opnieuw te beleven.


     



    10-04-2005 om 22:35 geschreven door globetrotter

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijke excursies

    10-04-2005 om 22:21 geschreven door globetrotter

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)



    LINKS
  • Het Weer in Mauritius
  • Vliegveld
  • Mauritius
  • De Tijd in Mauritius
  • Indonesie
  • Pelgrimstocht

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per jaar
  • 2005


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Pelgrimstocht

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mare
    blog.seniorennet.be/mare

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!